Switch to full style
Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Lähetä vastaus

Vaimonsurmaaja pakeni kotimaahansa

Su Elo 12, 2007 1:35 pm

Mitenkäs tämä tapaus tarkalleen ottaen menikään, joku palstalainen varmasti muistaa?

80-90-lukujen taitteessa marokkolainen mies surmasi nuoren vaimonsa, mutta onnistui pakenemaan kotimaahansa ennen kuin asia tuli ilmi. Marokossa hän ei ilmeisesti koskaan joutunut asian vuoksi minkäänlaiseen vastuuseen. Tapaus sattui muistini mukaan Hämeenlinnan seudulla.

Su Elo 12, 2007 3:48 pm

Onk kysymyksessä sama juttu missä tää mies kätki ruumiin? Hämärästi muistan jotain tän tyyppistä. Kadonnutta nuorta naista etsittiin poliisi-tv:n välityksellä myös.

Su Elo 12, 2007 4:04 pm

oliko tämä se tapaus missä piilotti matkalaukkuun,
henkensä menettänyt opiskeli wetterhoffilla?

Re: Vaimonsurmaaja pakeni kotimaahansa

Su Elo 12, 2007 4:10 pm

McAbre kirjoitti:Marokossa hän ei ilmeisesti koskaan joutunut asian vuoksi minkäänlaiseen vastuuseen.

Täytyy kyllä ihmetellä, jos näin kävi. Onko Marokon järjestelmä todella näin surkea? Tuskin tämä ainakaan Suomen poliisista oli kiinni?

Su Elo 12, 2007 8:37 pm

Joku lenkkeilijähän löysi tän ruumiin Padasjoelta jonkun metsätien vierestä.
Katsoi että mikäs nukke siellä on kun tukkaa näkyi jätesäkistä.
Ruumishan oli pilkottuna osiin :?

Su Elo 12, 2007 10:26 pm

Muistetaan. Mustasukkaisuus taisi olla motiivina.
Marokosta yritettiin saada tuomiolle, mutta heillä ei ollut sopimusta Suomen kanssa, eivätkä luovuta kansalaisiaan. :roll:

Ihan oman alustuksen arvoinen olisi tämäkin.

Ti Elo 14, 2007 3:31 am

Muistan Kanssa tän tapauksen.Tapahtu vissiin joskus 92-93?Uhrin nimi muistaakseni olla Sari? Sukunimeä en muista.Surmaajan nimi Yakob el Yaakob? Tai jotain sinnepäin.

La Elo 18, 2007 10:58 pm

Tekijän ja uhrin kuva löytyy täältä.

To Syys 06, 2007 12:42 pm

Tein tästä jo oman topicin, mutta sitten huomasin, että tästähän on jo keskustelu täällä. Tässä tekstini:

20-vuotias Sari Sinisalo katosi 25.10.1992 Hämeenlinnassa. Katoaminen paljastui 28.10 ja alkoi tiiviit etsinnät. Poliisin haastattelemien naapurien mukaan Sarin ja hänen marokkolaisen avomiehensä, Ayoubi El Yaakoubin, asunnosta kuului katoamisyönä kamppailun ääniä. El Yaakoubin nähtiin poistuvan asunnosta ja lähtevän autolla. Mies pidätettiin, mutta Hämeenlinnan raastuvanoikeus vapautti hänet näytön puutteessa.

Sari löytyi kuolleena vuodenvaihteessa (1992 ja 1993) Padasjoen Nyystölän kylästä. Ruumiin löysi paikallinen nainen, joka kiinnitti huomiota mustaan jätesäkkiin polun varressa.

Ayoubi El Yaakoubi etsintäkuulutettiin ja julistettiin poissaolevana vangituksi. El Yaakoubi oli ennättänyt paeta takaisin Marokkoon.

Helsingin Sanomat julkaisi 29.4.1993 uutisen, jossa sanottiin, että epävirallisten tietojen mukaan Marokon poliisi on pidättänyt ja vanginnut El Yaakoubin. Hämeenlinnan keskusrikospoliisi suhtautui toiveikkaasti mahdollisuuteen saada marokkolainen Suomeen oikeuden eteen.

PS: Tapauksesta on kirjoitettu Hannes Markkulan teoksessa Suomalainen murha 1991-1994. Kirja on julkaistu aikana, jolloin marokkolaista ei vieläkään oltu saatu Suomeen.

Ke Helmi 06, 2008 11:46 am

Tämän päivän Ilta-Sanomien etusivulla on kuva Sarista. 15 vuotta on kulunut, mutta marokkolainen epäilty jatkaa pakomatkaansa edelleen.

Uskomatonta.

Ke Huhti 09, 2008 2:49 am

Iltasanomat kirjoittaa tapauksesta muutaman sanan 08.04.2008

Hämeenlinnalaisen 20-vuotiaan Sari Sinisalon surmaajaksi epäilty marokkolainen mies on ollut kateissa ulkomailla 15 vuotta.
Suomessa mies pidätettiin kahdesti taposta epäiltynä. Hän kuitenkin kiisti kaiken. Kun ruumista ei löytynyt, oikeus vapautti hänet näytön puutteessa.
Hän lensi joukukuun alussa Egyptiin, missä hänet otettiin säilöön viisumin puuttumisen takia. Pakomatkaa pääsi jatkumaan Casablancaan Marokkoon, kun miehen onnistui nielaista lentolippunsa paluuosan.
Jäljet päättyvät sinne.

Ke Huhti 09, 2008 6:29 am

Aizerbaidzan kirjoitti:Mies pidätettiin, mutta Hämeenlinnan raastuvanoikeus vapautti hänet näytön puutteessa.


Tässä tapauksessa poliisi teki ns. kaikkensa, mutta oikeuden päätöksen edessä olivat voimattomia ja todennäköinen surmaaja pääsi lähtemään maasta muina miehinä.

Yksi pahimmista viranomaisten töppäilyistä jos mikä. Heikommallakin näytöllä on tekijäehdokkaita pidetty kopissa. No, eipä tullut ainakaan rasismisyytteitä fasistisikojen mielivallasta kun päästettiin El Yaakobin poika vapaaksi.

Ke Huhti 09, 2008 9:05 am

Ehdotus hallitukselle. Sellaisen maan, jonka kanssa ei sopimusta luovuttamisesta rikosepäilyssä, kansalaisia ei päästettäisi Suomeen.
Ei olemaan eikä käymään. Oli musta tai valkoinen.
On todella epäoikeudenmukaista että omaiset saavat kärsiä kun tekijä loikoilee palmun alla vapaana eikö viranomaiset voi kuin pistää mapit kiinni.

Jos ollaan oikeusvaltio niin.....and justice for all.....

Pe Marras 14, 2008 12:22 am

Tekijän kuva ja lisä infoa löytyy täältä-> Huom!, jos linkki ei aukea heti, paina selaimen päivitä kohtaa.

http://kuvat2.iltasanomat.fi/iltasanoma ... haluaa.pdf

Re: Vaimonsurmaaja pakeni kotimaahansa

Ke Joulu 30, 2009 6:08 pm

Tämä lienee sama tapaus, josta voin kertoa lisätietoa vain typerän vähän, mutta kerron silti:

Sari on kuulemani (huhun) mukaan opiskellut mahdollisesti sairaanhoitajaksi. Tämä Yaakoubi oli esittänyt syytöntä, ja sen sijaan, että pakeni suoraan, teki tosiaan katoamisilmoituksen poliisille, mutta hän kävi myös Sarin koululla ja mahdollisesti muuallakin etsimässä ja kyselemässä Sarin perään. Kehtaskin!
Lähetä vastaus