Rasismin uusi tuleminen

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13980
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Rasismin uusi tuleminen

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Poliisin kirjaamat rikosilmoitukset kiihottamisesta kansanryhmää lisääntyivät jyrkästi viime vuonna – kasvua edellisvuoteen jopa kolmannes

Yleisin viharikos on yhä pahoinpitely, vaikka uhkaaminen solvaaminen ja nöyryyttäminen ovat yleistyneet. Kokonaisuudessaan viharikosten määrä on laskenut.

POLIISI kirjasi viime vuonna jopa kolminkertaisen määrän rikosilmoituksia kiihottamisesta kansanryhmää vastaan edellisvuoteen verrattuna, selviää poliisiammattikorkeakoulun viharikoksia koskevasta raportista.

”Vuonna 2019 yli puolet viharikoksista tehdyistä rikosilmoituksista liittyi sanallisiin loukkauksiin, uhkauksiin ja häirintään. Näiden määrä myös kasvoi vuoteen 2018 verrattuna. Rikoslajeista kiihottaminen kansanryhmää -rikosten määrä kolminkertaistui”, raportissa kerrotaan.

Poliisi sai kaikkiaan 105 ilmoitusta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kun edellisenä vuonna vastaava luku oli 34. Raportissa kerrotaan, että yksittäisistä rikosnimikkeistä suurin kasvu oli tapahtui juuri kyseisen rikosnimikkeen kohdalla.

KAIKKIAAN poliisin tietoon tuli viime vuonna poliisin tietoon tuli hieman vähemmän viharikosepäilyjä kuin vuonna 2018. Viime vuonna kirjattiin kaikkiaan 899 rikosilmoitusta, jotka määriteltiin epäillyiksi viharikoksiksi.

Yhteensä 650 rikosilmoituksista liittyi etniseen tai kansalliseen taustaan. Näissä tapauksissa yleisin rikoslaji oli pahoinpitely.

Etniseen tai kansalliseen taustaan liittyvistä rikosilmoituksista yhdeksässä prosentissa asianomistajana oli romanitaustainen henkilö. Näissä ilmoituksissa yleisin rikoslaji oli syrjintärikos.

Vaikka poliisin tietoon tulleen viharikollisuuden valossa viharikosten yleisin rikoslaji on yhä pahoinpitely, tilastoissa näkyy sanallisten loukkausten, uhkausten ja häirintätapausten määrän kasvu vuoteen 2018 verrattuna. Yleisimmin nämä rikosilmoitukset koskevat kunnianloukkauksia ja laittomia uhkauksia.

RASISTISEN rikollisuuden seuranta laajentui viharikosseurannaksi vuonna 2009.

Viharikoksiksi on määritelty henkilöä, ryhmää, jonkun omaisuutta, instituutiota tai näiden edustajaa kohtaan tehdyt rikokset, joiden taustalla ovat ennakkoluulot tai vihamielisyys uhrin oletettua tai todellista taustaa kohtaan. Kyse voi olla etnisestä tai kansallisesta taustasta, uskonnosta tai vakaumuksesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä, sukupuolen ilmaisusta tai vammaisuudesta.
Helsingin Sanomat
7.10.2020 9:46
Yleisin viharikos on yhä pahoinpitely, vaikka uhkaaminen solvaaminen ja nöyryyttäminen ovat yleistyneet
Kuten oli mm. Oulussa, jossa islaminuskoiset ja kansainvälisen suojelun tarpeessa olevat kohdistivat kaikkia mainittuja viharikosten muotoja pikkutyttöihin. Tämä ilmiö kohdistuu myös aikuisiin suomalaisnaisiin, joiden pukeutuminen on musulmaaninen toimesta huorakäyttäytymistä, joka tehdään naisille sangen usein selväksi sanoin, elein ja ilmein.

Toistaiseksi vielä vain naisiin kohdistuneet joukkoraiskaukset ovat pääosin islaminuskoisten ja "henkensä hädässä" Suomeen saakka paenneiden suorittamia. Niillä halutaan nöyryyttää ja vahingoittaa toiseen etniseen ryhmään kuuluvaa henkilöä.

Mustalaisten kantaväestöön kohdistamia viharikoksia ovat mm. lukuista pahoinpitelyt, vanhusten loputtomat huijaamiset (joita poliisin ei näytä saavan kuriin), sekä sosiaalisesti rajoittuneiden henkilöiden käyttäminen orjina ja bulvaaneina.

Islaminuskoisten käyttämiä viharikoksia oman uskontonsa edustajiin tahi muutoin johdateltavissa oleviin ovat mm. pakottaminen huivin tms. ryysyn käyttöön, sekä orjatyön teettäminen mm. etnisissä ravintoloissa.

Paperittomien elättäminen yhteiskunnan varojen turvin rikkoo sekin yhdenvertaisuutta. Jokaiselle kuuluu sen perusteella oikeus saada "massia sossusta" ilman nimeä tai papereita - koska hekin saavat.

Kouluissa on viime vuosina ollut paljon viharikoksia; kantaväestöön kuuluvia lapsia on pahoinpidelty toisiin etnisiin ryhmiin kuuluvien toimesta yhä enemmän ja enemmän.

Sellaisia keksittyjä juttuja, joissa kantaväestöä pyritään syyllistämään valheen varjolla vaikka väkisin, ovat mm. "somalityttö paiskattiin junasta", "Valtteri jäi pysäkille", "asiakas solvasi Husu-taksinkuljettajaa".

Nämä mainitut tapaukset nostetaan mediassa innolla ja vimmalla esiin, pidetään klikkiotsikoina esillä, kauhistellaan - ja saadaan kohta jokainen (islaminuskoinen) maahanmuuttaja mukaan tuohon kantaväestön vastaiseen työhön.
- Kun jutut palajastuvat yksi toisensa jälkeen "ankoiksi", niin vaietaan vähin äänin ja mumistaan, että "mut jotain rasismii oli niiku kuitenkin".

Myös kantaväestöön kuuluvat "valkoiset neekerit" levittävät omien vastaista disinformaatiota - jopa ihan valtakunnan korkeimmalla tasolla. Esimerkkeinä mm. Päivi Lipponen (sd) ja Kimmo Kiljunen (sd), jotka olivat valmiit rasismisyytöksiin Tampereen pizzeriaräjähdyksessä, vaikka asialla olivat kansainvälisen suojelun tarpeessa olevat henkilöt aiheuttaen kolmen suomalaisen kuoleman.

Lisäksi syrjinnäksi on laskettava mustalainen Veijo Baltzarille myönnetyt sadattuhannet eurot kulttuurihöpinöihin etnisen taustan perusteella.

Hieno, että valtakunnan päälehti on ottanut esiin nämä vaietut asiat.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13980
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Rasismin uusi tuleminen

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ivan Puopolon kolumni: "No, mikäs tänään on rasistista?"

BBC järjesti äskettäin rasisminvastaisen koulutuksen brittiläisille urheiluselostajille. Yhtenä osana koulutusta selostajia kehotettiin pohtimaan, onko mustaihoisesta pelaajasta sopivaa sanoa, että tällä on "pace and power" (nopeutta ja voimaa).

Kouluttajien mukaan tuollaisen toteamuksen voi tulkita niin, että mustaihoinen pelaaja olisi menestynyt pelkästään fysiologisten ominaisuuksiensa vuoksi eikä olisi joutunut käyttämään lainkaan älyä.

Luitte oikein. Edes rasistit eivät keksisi noin mielikuvituksellisia rasismin muotoja!

BBC:n jalanjäljissä tuli viime viikolla Yle. Yle valistaa, kuinka esimerkiksi sen kysyminen, mistä ihminen on kotoisin, on rasismia. Ylen julkaiseman artikkelin mukaan kyseessä on "mikroaggressio".

Tutkiskelin hiukan asiaa ja paljastan nyt teille, että mikroaggression tunnistaa siitä, että se ei ole aggressiota ollenkaan vaan normaalia jutustelua. Herää kysymys, miksi kukaan haluaa leimata tavallisen rupattelun rasismiksi?

Syy on vääryystehtailu, josta olen aiemmin kirjoittanut täällä.

Lyhyesti kyse on tästä: koska vääryyksien löytäminen tuo löytäjälleen kunniaa, vääryyksiä kannattaa yrittää löytää, oli siihen aihetta tai ei. Syntyy valevääryyksiä.

Valevääryys on "vääryys", jota kukaan ei ihan oikeasti koe vääryytenä, mutta jonka jotkut uskottelevat olevan vääryys. Osa uskoo, ja siksi yhtäkkiä riisipaketit, pelikortit ja jopa ulkoavaruuden planeetat ovat olevinaan rasistisia.

Jutustelu (mikroaggressio), Geisha-patukka tai fetsipäinen mies jugurttipurkissa eivät tietenkään oikeasti ole ongelmia, mutta ne ovat osa vääryystehtailua. Vääryystehtailu on oikea ongelma.

Ensinnäkin vääryystehtailun tuloksena syntyvät valevääryydet hukuttavat alleen todelliset vääryydet. Kun kaikkialla on mukamas rasismia, ei havainto oikeasta rasismista tunnu enää missään. Kuten amerikkalainen journalisti Adrian Norman kesällä twiittasi: "Good morning! So, what’s racist today?" (Huomenta! No, mikäs tänään on rasistista?)

Toiseksi vääryystehtailu synnyttää ahdistavan ilmapiirin. Jos joskus olet ollut parisuhteessa rajatilapersoonan kanssa, tiedät, mistä puhun. Rajatilapersoonan mieli laatii jatkuvasti sääntöjä, joiden noudattamista hän vartioi. Sanat, ilmeet, eleet, katseet, äänensävyt, kaikki käy.

Säännöt ovat mielivaltaisia, eivätkä ne koskaan lopu. Jos yhtä sääntöä noudattaa, on voimassa jo uusi. Vääryystehtailu on rajatilapersoonan käytöstä yhteiskunnan tasolla.

Kolmanneksi "mikroaggressio" ja muut valevääryydet lapsellistavat juuri niitä ihmisiä, joita muka yritetään suojella.

Olen puoliksi italialainen ja minulta on läpi elämäni kyselty, mistä olen kotoisin. En ollenkaan ihmettele sitä.

Katsokaa nyt miltä näytän – puoliksi italialaiselta. Kaiken lisäksi nimeni on Ivan Puopolo! Täytyy olla kotoisin Absurdistanista, ellei herää kysymys, mistä olen kotoisin.

Ihmiset haluavat, että heihin suhtaudutaan rehellisesti ja kunnioittavasti. Sen teeskenteleminen, että jotakin kaikille silminnähtävää ei olisi olemassa, ei ole kumpaakaan.

Kirjoittaja on toimittaja ja MTV:n uutisaamun juontaja.
mtvuutiset.fi
24.10.2020 08:01 (PÄIVITETTY 24.10.2020 22:10)
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
On Anoi Kaa
Frank Columbo
Viestit: 9660
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Rasismin uusi tuleminen

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Sitä vähän parempaa rasismia on nyt joka puolella.
Hus takaisin omiesi maille Afrikkaan, rasisti.jpg
Hus takaisin omiesi maille Afrikkaan, rasisti.jpg (26.82 KiB) Katsottu 153 kertaa
https://twitter.com/maetheactivist/stat ... 73606?s=20

Ihanaa, kun nyt neekerit oikein haluavat nyt segregaatiota eivätkä ymmärrä, että tunne on molemminpuolinen!

Tavalliset mustat voisivat tulevaisuudessa valita haluavatko elää toimivassa yhteiskunnassa, missä voi saada palkkaa työstään, tai sitten larpata ganstaa neekereiden kanssa.
"The nine most terrifying words in English are 'I'm from the goverment and here to help'."
- Ronald Reagan, puheessaan 1986:
https://youtu.be/xhYJS80MgYA

Vastaa Viestiin