Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

ässähai
Neuvoja-Jack
Viestit: 517
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Joroinen: Kiskobussi paloi 5.6.2021 – OTKES pyytää apua kyydissä olleilta

Viesti Kirjoittaja ässähai »

Kiskobussi syttyi palamaan Joroisissa 5.6.2021, ja nyt OTKES pyytää apua kyydissä olleilta!

Onnettomuustutkintakeskuksen pyyntö twitterissä 18.6.2021:
@OTKES_SIAF

Tarvitsisimme apua Joroisten (5.6.) kiskobussin palon tutkinnassa. Voisivatko KYYDISSÄ OLLEET olla yhteydessä tutkinnanjohtaja Esko Värttiöön 0295150708 [email protected] Tutkinnan kannalta olisi tärkeää voida puhua kannassanne. Keskustelut luottamuksellisia. SAA JAKAA!
https://twitter.com/OTKES_SIAF/status/1 ... 6534244357

Onnettomuustutkintakeskuksen tiedote (10.6.) tutkinnan käynnistämisestä:
R2021-01 Kiskobussin palo Huutokosken ja Siikamäen välillä Joroisissa 5.6.2021

Onnettomuustutkintakeskus päättää käynnistää turvallisuustutkintalain (525/2011) 2 §:n nojalla tutkinnan Huutokosken ja Siikamäen välillä Joroisissa 5.6.202 tapahtuneesta kiskobussin palosta.

Kahden kiskobussin (Dm12-dieselmoottorijuna) muodostaman taajamajunan ensimmäinen yksikkö syttyi palamaan Huutokoskelta lähdön jälkeen. Veturinkuljettaja irrotti yksiköt toisistaan ja evakuoi syttyneen yksikön matkustajat toiseen yksikköön. Sammutusyrityksistä huolimatta kiskobussi paloi pahoin. Palossa ei tullut henkilövahinkoja.

Tutkinnassa tarkastellaan myös aiemmin kiskobusseille tapahtuneita paloja.

Tutkintaryhmän johtajaksi nimetään insinööri (AMK) Timo Kivelä ja jäseniksi erikoistutkija Heikki Harri, psykologian maisteri Martti Peräaho ja veturinkuljettamisen asiantuntija Timo Koli. Tutkinnanjohtaja on raideliikenneonnettomuuksien johtava tutkija Esko Värttiö 31.10.2021 saakka ja johtava tutkija Lasse Laatta 1.11.2021 alkaen.
https://www.turvallisuustutkinta.fi/fi/ ... .2021.html

Ilta-Sanomissa onnettomuudesta uutinen 5.6.2021:
Kiskobussi syttyi palamaan kesken matkan Joroisissa – kuljettaja evakuoi 26 matkustajaa palavasta vaunusta
( … )
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008031154.html
Jorma Palo vuonna 2003 kirjassaan:
- Urpon ja Paavon keskinäiset ristiinväittämiset ovat maan väitöskirjahistorian klassikkoja.
- Ennen kaikkea potilasta ei saa vahingoittaa, latinaksi primum non nocere. Tämä on lääkärintyön keskeinen periaate.

Avatar
On Anoi Kaa
Frank Columbo
Viestit: 9660
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Sähkölautojen yleistymisen seurauksista, kun dorkat eivät ymmärrä.
---
SÄHKÖPOTKULAUTAILIJAT eivät yleensä käytä kypärää ja vauhti on ajopelillä riittävä synnyttämään äkkipysäyksen tullen huomattavat vammat.

– On sääriluun murtumia ja lonkkamurtumia, Virtanen sanoo.

Jäljet näkyvät myös yläraajoissa ja käsissä, joilla on otettu törmäystä vastaan. Myös kasvoihin kohdistuneita luunmurtumia on sähköpotkulautailijoilta hoidettu. Surullisimpia tapauksia ovat olleet eriaseteiset aivovammat, joilta niiltäkään ei ole vältytty.
---

Pasi Jaakkonen
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008076136.html
Sähköpotkulauta terminä on huono, vaikka onkin yleisesti käytetty. Kuvaavampi olisi vaikkapa sähköpeppuläpsylauta, jos sähkölauta on liian simppeli, koska en ole kuullut laudan kyydistä vielä ketään potkittavan, mutta lapsukaiset ovat läpsineet naisia (Tsadissa) lautojen päältä takalistoihin.

Sähkömoottorikäyttöinen lauta toki voidaan myös potkia paskaks, kuten kaikki muukin, joten ehkäpä nimi tulee siitä?
Jäljet näkyvät myös yläraajoissa ja käsissä
Monen mielestä käsi on yläraaja, siis se, mikä on asennettu rintakehän yläosaan olkanivelellä.
"The nine most terrifying words in English are 'I'm from the goverment and here to help'."
- Ronald Reagan, puheessaan 1986:
https://youtu.be/xhYJS80MgYA

Avatar
On Anoi Kaa
Frank Columbo
Viestit: 9660
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Nostan esille mielestäni mainion kirjoituksen vuodelta 2014, missä ollaan nähty S- ja K-ryhmän valheellisen brändityön, todennäköisen kartellin ja "sinivalkoisten tuotteiden" läpi.
Patriootti asioi Lidlissä

Timo Kaunisto
31.3.2014 16:17
päivitetty 31.3.2014 16:17

Saksalaisten omistama Lidl tuli vajaat kymmenen vuotta sitten Suomen markkinoille. Silloin mediassa uhrattiin paljon palstatilaa uuden kilpailijan kurittamiseksi. Monet olivat sitä mieltä, että ei ole isänmaallista käydä Lidlissä kun tarjolla ovat sentään suomalaiset S ja K.

Median mullittelun ymmärtää. Lidl ei luvannut mainostaa lehdissä. Se lupasi, että säästyneet mainoskulut näkyisivät hinnoissa. Tämä oli tietenkin musertava isku tiedotusvälineille, jotka ovat tottuneet keräämään ruokamarkkinoilta lähinnä elintarviketoimittajien maksamaa mainonnan kynnysrahaa 300-400 miljoonaa euroa vuodessa. Summalla maksaa 3000-4000 päivälehdissä työskentelevän toimittajan palkan kuluineen.

Elintarvikeketjussa muristiin, että Lidl ei käytä suomalaisia merkkituotteita. Pelättiin, että Lidl tuo maahan ulkomaista ruokaa.

Niin se on tehnytkin, mutta ei yhtään sen enempää kuin S ja K. Arvioisin Lidlin kotimaisuusasteen olevan samaa 50 prosentin luokkaa kuin kilpailijoillaankin. Tuotteiden nimet ovat toki erilaisia mutta onko nimi tässä jotenkin olennaista?

Lidl halusi 200 myymälää Suomeen ja on lopulta tainnut ne saadakin. Monilla paikkakunnilla oli vaikeaa aluksi löytää tontteja – toiset kunnat taas suorastaan kilpailivat tämän kaupan saamiseksi alueelleen. Lidlin kaupat ovat kaikki samanlaisia eikä arkkitehtuurin kepeys ole tämän ryhmittymän vahvin ominaisuus.

Nyt näyttää siltä, että myös kuluttajat alkavat vähitellen löytää saksalaiskaupan. AC Nielsenin viimeisin tilasto osoittaa, että Lidl on kasvattanut osuuttaan vähittäiskaupassa 6,6 prosenttiin. Menettäjänä on ollut K-ryhmä eikä S-ryhmäkään enää juuri kasva.

Lidl on monopolisoituneen kaupan ainoa käytännön kirittäjä ja kilpailija. Ennen Lidlin tuloa suomalainen kauppa kasvatti osuuttaan ruoan hinnasta vuosi vuodelta. PTT:n tutkimuksen mukaan kaupan osuus kasvoi yhdeksän prosenttiyksikköä vuosina 2000-2007. Kaikki tämä oli pois maataloudelta, elintarviketeollisuudelta ja kuluttajilta.

Nyt kaupan osuus ei ole enää juuri kasvanut. Ruoan hintaa on hilannut puolestaan ylöspäin Kataisen-Urpilaisen hallitus, joka on jo kahdesti korottanut ruoan arvonlisäveroa. Lisääkin oli tulollaan viime kehysriihessä, mutta sen pienpuolueet onnistuivat torppaamaan.

Lidl on osaltaan tervehdyttänyt kaupan sijaintiin liittyvää kaavakilpailua. Lidlin konsepti on pienempi ja näpäkämpi kuin useimmat kilpailijoidensa versioista. Se ei yritäkään myydä tuhansia eri artikkeleja. Se keskittyy peruselintarvikkeisiin. Kaavoitukseen usein liittyvää paikalliskorruptiota ei ainakaan vielä ole tullut Lidlin osalta esille.

Isänmaallisuuskeskustelu kannattaa Lidlissä asioinnin yhteydessä lopettaa. Patriootti suosii reilua kilpailua ja oikeudenmukaista elintarvike-euron jakoa. Jos Lidl olemassaolollaan pystyy hillitsemään kaupan ahneutta, ollaan oikealla tiellä.

Tietenkin tosi patriootti ostaa eineensä suoraan tuottajalta mutta se onkin toisen blogin paikka.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/timoka ... -lidlissa/
Kirjoitusta lukiessani tajusin myös mainoksista elävän median olleen Lidliä vastaan etenkin siinä vaiheessa, kun Lidl ei vielä lainkaan mainostanut täällä (=kylvänyt mainosrahaa medioihin), vaikka joutuikin myöhemmin hieman poikkeamaan muissa maissa käyttämästään strategiasta havaittuaan kahden suuren kaupparyhmän muodostaman todennäköisen ruokakartellin valta-aseman, voiman ja vaikutusvallan. Suomesta ei taida sellaista kaupunginvaltuustoa löytyä, missä Keskolla tai S-ryhmällä ei olisi edustajaa töissä? Keskisuurissa kaupungeissa kuten Oulu tai Jyväskylä S-ryhmä määrää täysin sen, mitä rakennetaan ja minne, omat saavat aina toiveensa läpi kaavaan.

Oulussa esimerkkinä kauppaketjun vaikutusvallasta on Limingantullin prisma, jonka rakennustyöt olivat jo pitkällä ennen virallisen lupaprosessin valmistumista ja kaupungin ex-pääkatu katkaistiin ja tulpaksi tälle entiselle pääkadulle ja paikallisliikenteen sekä kevyenliikenteen valtiolle laitettiin monikulttuurinen lasten raiskaus- ja ahdistelukeskus Valkea, koska lestamafian S-osuuskunta Arina, niin halusi.

Oulun Linnanmaalta taas saatiin nopsaan loistavalla paikalla oleva tontti moottoritien ja yliopiston läheisyyteen Prismalle. Jyväskylässä Arinan asemaa vastaa S-osuuskunta Keskimaa, jolla on kenties siellä jopa Oulun tilannetta suurempi valta, mitä asiasta tiedän.

Korruptio, yhteiskunnan ja kaupan liitoskohtiin pesiytynyt sullemulle -talousrikollisuus, suora lahjonta ja muu rikollisuus kulkee meillä nimellä maan tapa tai hyväsisko- tai sen veliverkosto, mutta Suomi on siltikin yhä ulospäin lähes korruptiovapaa, koska meitä valvovat maailman parhaat viranomaiset lätkien veroja rehellisille toimijoille, mutta eivät joko tunnista tai välitä kähminnästä, mitä kaupan ja poliitiikan eri portaissa tai poliitikkojen kabineteissa tapahtuu.

Ei voi olla siis arvostamasta rohkeutta ja päämäärätietoisuutta, millä saksalaisjätti puski itsensä merkittäväksi tekijäksi elintarvikekauppaan samalla elintarvikkeiden suomalaisuusastetta järjestelmällisesti myymälöissään kasvattaen ja vieläpä onnistui tässä edellämainituista vastuksista huolimatta onnistuen saavuttamaan vaikuttavan markkina-aseman.

Kuten blogissakin mainitaan, joissain kaupungeissa hyvää kauppapaikkaa ei Lidlille kyetty tarjoamaan milloin mistäkin syystä ja menipä siihenkin vuosikausia ennenkuin Suomen valtio suostui sijoittamaan (poliittisesti ohjatun) Alkon tai Postin palvelut muihinkin kuin S tai K-ketjun tiloihin. Tämä kaikki on sitä kuuluisaa tasapuolista kohtelua, mihin kaikki Suomessa elävät aikuiset ovat jollain tapaa törmänneet itsekin.

Lidlin nousu arkiseksi ruokakaupaksi arjen sankareille eli suvakoille, lampaille ja salaliittouskovaisille tyhjäpäisille qanon-natsipaskeille todistaa samalla, että terve kilpailu toimii paremmin kuin poliittinen ohjaus lakeineen ja sääntökirjoineen, kun ruoan hinta halutaan pitää tavalliselle asiakkaalle edes siedettävänä.

Huonona asiana mainittakoot se fakta, että Lidlin tuomasta pienestä todellisesta kilpailusta huolimatta, maksamme törkeän kalliista ruoasta palkkatasoon suhteutettuna.

Elämme maatalousmaassa, missä tuoreeseen lähiruokaan ei tahdo olla muulla proletariaatilla olla mahdollisuutta kuin yksittäisillä muhamateilla tai vaikkapa mustalaisilla (linkin takana hameesta kaivettiin 60 kahvipakettia ja röökiaskeja)*, joiden ei tarvitse välittää vääräuskoisten/valkolaisten laeista, eikä heillä ole muutenkaan joutavia moraalisia esteitä veronkierrolle kuten vääräuskoisilla maailman pahimmilla rasisteilla.

Näiden omat kivayhteisötkin suhtautuvat ihanan suvaitsevaisesti rikoksiin, kunhan ne pysyvät törkeän rasistisina eivätkä siis kohdistu omaan rotuun/uskontoon. Tästä he ovat ihailtavan tarkkoja ja yksimielisiä rodusta huolimatta, jotta hattu ja huppu pois päästä.

*) Raskas rahtihame on tärkeä osa mustalaisten ruokahuoltoa ja sen menestyksellinen kuljettaminen vaatii kultaista ammattitaitoa
Moni halveksuu tätä suomalaisessa huonokulttuurissa halveksuttua ammattia ymmärtämättä lainkaan ammattitaitoa tai henkisiä ominaisuuksia mitä kuljettajalta vaaditaan. Raskas rahtihame (RaRa) on myös tärkeä osa sekä romanien kulttuuria, että elinkeinoa mihin se kiinteästi niveltyy.

Työssään tavattuja rahtihameenkuljettajia ei voi pysäyttää, tarkastaa tai kritisoida paljastamatta rasistisuuttaan ja tätä ei suomalaistolvanat ole edes satojen vuosien saatossa oppineet, eivätkä kotoutuneet mustalaiskulttuuriin. Onkin suorastaan järkyttävää, että vartijat ja poliisi eivät lopeta rahtihameenkuljettajien laitonta etnistä profilointia ja jätä ammattilaisia rauhaan, eivätkä ymmärrä kuljettajien tekevän vain ahkerasti työtään muusta välittämättä.

Positiivisena kehityksenä voidaan kuitenkin pitää sitä, että media nostaa mustalaisten työssään kohtaaman rasismin aina lööppeihin ja kertoo rehellisesti koko tarinan myös rahtihamekuskin tai ravintola- ja hotellialan ammattilaisten avustajien kuvaaman videon ulkopuolelta. Näin suomalaiset saavat rehellisen käsityksen koko tilanteesta, eikä vain siitä kohdasta missä rasismi on fyysistä. Ilahduttavaa on myös huomata ne korvaussummat, mitä oikeuslaitos määrää maksettavaksi mustalaisille näiden kohtaamasta rasistisesti syrjinnästä.

Mitä rahtihamekuskien ammattikuntaan tulee, niin yhteiskunta on helpottanut kuljettajien arkea niin, että elintarvikkeiden käsittelyyn ja rahtaamiseen ei vaadita muita ammattilaisia koskevia hygieniapassia, elintarvike- tai ajokorttia ja rahtihametta myöskään harvoin takavarikoidaan rikoksentekovälineenä, eikä siltä vaadita katsastusta, kuten muulta ammattikalustolta. Suomi on myös myöntänyt epävirallisesti ikuisen verovapauden ja kaikkien tuotteiden vapaan myyntiluvan niin, että katsoo näiden ammattilaisten touhuja läpi sormien, koska eivät ole rasisteja, kuten suomalaiset yleensä.

Rahtihameiden muoto, materiaalit ja värit ovat toki määritelty mustalaisstandeissa, mutta koko on vapaa ja menee täysin kuljettajan riuskuuden mukaan siten, että raskaan rahtihameen koukkuja saa kantaa vain riski ja kokenut mustalaisakka.

RaRa-kuskin työasu:
RaRa-kuskin työasu:
Raskaan rahtihameenkuljettajan työasu.jpg (60.71 KiB) Katsottu 780 kertaa
Vakavana ongelmana on yhä se, että rasistiset vartijat ja poliisit kuristavat säännöllisesti ammattiaan harjoittavia ammattikuskeja niin, että mustalaisrouvat eivät voi hengittää, eikä äärioikeistolaisia valkoisen ylivallan rasistinatzeja silti syytetä kuin pahoinpitelystä, vaikka murhan yritys olisi lähempänä oikeutta. Tähän tulisi saada viimein muutos! Mustalaisten täytyy saada OIKEUS HENGITTÄÄ, kuten muutkin!
#OIKEUSHENGITTÄÄ #UNELMA
Romanien kuuluu saada hengittää, vaativat rotuaktivistit hassunvärisine hiuksineen.jpg
Romanien kuuluu saada hengittää, vaativat rotuaktivistit hassunvärisine hiuksineen.jpg (120.93 KiB) Katsottu 780 kertaa
Vaikkakin tämä oli rauhanomainen, varisverkostotakkujen tapaan alkoi myös SS-nuorten ruskeapaidat toimintansa, myös he olivat sosialisteja.
Vaikkakin tämä oli rauhanomainen, varisverkostotakkujen tapaan alkoi myös SS-nuorten ruskeapaidat toimintansa, myös he olivat sosialisteja.
Antifasisteiksi identifioituvat fasistit vaativat romaneille oikeutta hengittää eduskuntatalolla.jpg (89.67 KiB) Katsottu 780 kertaa
https://varisverkosto.com/2021/06/helsi ... -5-6-2021/

Johtuen romanien kohtaamasta arjen rasismista ja suomalaisten perusteettomista ennakkoluuloista, rahtihameenkuljettajan kuormasta kaivetaan toistuvasti kalliita elintarvikkeita ja lihoja, kosmetiikkaa niissä rahdataan myös ulos päivittäin, vaikka rahtitila itse ei kauneutta tai hyviä tuoksuja ole nähnytkään.

Koska erinomainen kulttuuri, missä tiukka hygieniakuri, mustalaiset eivät saisi kuitenkaan itse syödä puhtaalla pinnalla käväissyttä ruokaa, jos pintaa ei ole nimenomaan elintarvikkeille pyhitetty, mutta raskaan rahtihameen kuormatilan hautovanhaisevat sademetsämäiset olosuhteet ovat kuitenkin kansainvälisen eu-luokituksen mannedirektiivin mukaan hyväksyttäviä, koska kivakulttuuri on aina jännä.

Lisäksi, rahtihameen kuorma voidaan myös poistaa nopeasti mesen peräkontin pop-up myymälästä mustalaistukun(=mikä tahansa myymälä) parkkipaikalla halukkaille ja samalla kylkeen voidaan myydä paskalaatuisia ryöstettyjä huumeita tai kelagoldilla maksettuja, lääkäriltä keploteltuja huumaavia lääkkeitä kylkeen ja kysellä samalla huijatulta ostajalta onko tietoa aseista.


Huom. Vähän venähti, kun mustalaisten kohtaamaan rasismia ja syrjintää vastaan ei voi koskaan taistella liikaa. Pahoittelen, jos rasisteja sieppaa sydämestä, mutta kopioin pienellä fontilla olevan osan myös mustalaisten elinkeinoa ja rasismin syitä laajemmin käsittelevään ketjuun mustalaiset.
"The nine most terrifying words in English are 'I'm from the goverment and here to help'."
- Ronald Reagan, puheessaan 1986:
https://youtu.be/xhYJS80MgYA

Oikeus ennen kaikkea
Remington Steele
Viestit: 248
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Mäntsälässä epäillyn rattijuopon ulosajossa loukkaantui kuljettaja ja kolme matkustajaa

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Mäntsälän ulosajon kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Tehtävä sai alkunsa, kun hätäkeskukseen tuli lauantaina 26.6. hieman ennen kello yhtä yöllä ilmoitus auton ulosajosta Mäntsälässä Sälikääntien ja Heiskontien risteyksen tuntumassa. Ilmoituksen mukaan osa autossa olleista olivat mahdollisesti puristuksissa. Poliisin saapuessa paikalle oli pelastustoimet jo käynnissä. Paikalla selvisi, että auto oli ajautunut tieltä ulos ojaan loivasti oikeaan kaartavalla tieosuudella heti Heiskontien risteyksen jälkeen.

Autossa oli ollut neljä 2000-luvun puolella syntynyttä henkilöä. Auto oli vaurioitunut pahasti. Yksi autossa olleista oli päässyt itse ulos, mutta pelastuslaitoksen henkilöstö joutui leikkaamaan auton katon irti saadakseen auton sisällä vielä olleet kolme henkilöä turvallisesti ulos. Kaikki neljä toimitettiin sairaalaan. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, mutta rikosnimikkeet saattavat vielä muuttua esitutkinnan aikana.

https://poliisi.fi/-/juhannus-ita-uudel ... atkustajaa

Oikeus ennen kaikkea
Remington Steele
Viestit: 248
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Mäntsälässä epäillyn rattijuopon ulosajossa loukkaantui kuljettaja ja kolme matkustajaa

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Kolme loukkaantuneista oli alaikäisiä, poliisi kertoo tiedotteessa.

Oikeus ennen kaikkea
Remington Steele
Viestit: 248
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Kuolonkolarin vuoksi ruuhkaan jumittuneet ihmiset huutelivat törkeyksiä poliiseille Kuopiossa

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Vakavan liikenneonnettomuuden vuoksi ruuhkaan juuttuneet ihmiset käyttäytyivät törkeästi onnettomuuspaikalla olleita poliiseja kohtaan Kuopiossa torstaina.
Valtatie 9:llä Kuopiossa Jännevirran sillalla tapahtui torstaina onnettomuus, jossa loukkaantui kaksi ihmistä ja kuoli yksi ihminen. Poliisin tiedotteessa kiitellään onnettomuuspaikalla apua antaneiden sivullisten toimintaa, mutta osalla autoilijoista käytöstavat unohtuivat. Poliisi kuvaa toimintaa ala-arvoiseksi.
Paikalle ensimmäisinä sattuneet autoilijat aloittivat hätäensiavun ja liikenteenohjauksen. Yksi heistä sammutti toisessa onnettomuusautossa alkaneen tulipalon sammuttimella. Lisäksi paikalle sattui sotilaspoliisiyksikkö, joka auttoi poliisia turmapaikalla koko pelastusoperaation ajan.
Paikalla olleet poliisipartiot kertoivat onnettomuuspaikalta tultuaan siitä, kuinka liikenneruuhkaan juuttuneet ihmiset olivat menettäneet malttinsa poliiseille. Virkavalta oli saaanut osakseen jopa huutamista ja ”paskasti olette tilanteen hoitaneet” – kommentteja.
Itä-Suomen poliisi muistuttaa kansalaisia, ettei poliisi voi vaikuttaa siihen, missä onnettomuuksia tapahtuu tai siihen, että liikenne joudutaan katkaisemaan vakavan turman vuoksi.
– Tällaisten tilanteiden hoitaminen vaatii kärsivällisyyttä ja asiallista käytöstä kaikilta osapuolilta. Me yritämme tehdä kaikkemme, että näissä tilanteissa lisävahingot ja liikennehaitat olisivat mahdollisimman pieniä, sanoo Itä-Suomen tilannekeskuksen yleisjohtaja Tomi Karhu.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kuo ... #gs.4uve9x

tokkaukko
Jane Marple
Viestit: 1040
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 1:12 pm

Re: Kuolonkolarin vuoksi ruuhkaan jumittuneet ihmiset huutelivat törkeyksiä poliiseille Kuopiossa

Viesti Kirjoittaja tokkaukko »

Vain suomalainen poliisi kuuntelee kun niitä haukutaan ja sanoo että "lain mukaan emme voi tehdä heille mitään" Tippa linssissä sitten soitetaan poliisin kahvihuoneesta mt3 toimitukseen että "ihmiset haukkuu... :D "

Mitä enemmän sinä nielet paskaa,sitä enemmän sitä sinulle syötetään.

Meneppä jenkeissä haukkumaan poliisia ja soittaan suuta,sinut pamputetaan,kuristetaan ja ammutaan.Siinä järjestyksessä.Eikä siihen mene kauan.(kärjistetty,ei tarvi alkaa vinkumaan ettei niin tapahdu)

Papa Legba
Martin Beck
Viestit: 762
Liittynyt: Ke Elo 22, 2018 8:43 pm

Re: Kuolonkolarin vuoksi ruuhkaan jumittuneet ihmiset huutelivat törkeyksiä poliiseille Kuopiossa

Viesti Kirjoittaja Papa Legba »

Noita huutelijoita pitäisi leipoa tanakasti turpaan. Tuskin tapahtuu kun nykyään olla niin neitiä.

someraivoaja
Nikke Knakkertton
Viestit: 170
Liittynyt: La Elo 15, 2015 10:51 am

Re: Kuolonkolarin vuoksi ruuhkaan jumittuneet ihmiset huutelivat törkeyksiä poliiseille Kuopiossa

Viesti Kirjoittaja someraivoaja »

tokkaukko kirjoitti:
La Kesä 26, 2021 7:25 pm
Vain suomalainen poliisi kuuntelee kun niitä haukutaan ja sanoo että "lain mukaan emme voi tehdä heille mitään" Tippa linssissä sitten soitetaan poliisin kahvihuoneesta mt3 toimitukseen että "ihmiset haukkuu... :D "

Mitä enemmän sinä nielet paskaa,sitä enemmän sitä sinulle syötetään.

Meneppä jenkeissä haukkumaan poliisia ja soittaan suuta,sinut pamputetaan,kuristetaan ja ammutaan.Siinä järjestyksessä.Eikä siihen mene kauan.(kärjistetty,ei tarvi alkaa vinkumaan ettei niin tapahdu)
Onko suomalainen vai amerikkalainen tapa parempi?

Vanhaäijä
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: La Kesä 19, 2021 12:48 pm

Re: VR:n vanha terminaalirakennus poltettu Porissa

Viesti Kirjoittaja Vanhaäijä »

Vahva epäily tuhopoltosta.
Ulkopuolella ollut skeittareilla toimintaa jota jotkut on sabotoineet. Heidän paikalle tuomia tavaroita on tuhottu ulkopuolisen toimesta aiemminkin ja myös viime kesänä on ollut pieniä outoja paloja. Jollain on selvästi skeittareita vastaan jotakin.
Skeittaajat on olleet tuolla omistajan luvalla.
Ikävä että joku tuolla terrorisoi heidän tekemisiä.

Avatar
On Anoi Kaa
Frank Columbo
Viestit: 9660
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Ghost hunting kirjoitti:Ennen vanhaan [txt-tv tsätti] ei ollut niin hyvä koska oli suositumpi paikka ja sivut liikkui vauhdilla, mutta nykyään on hyvä kun sivut seisoo paikoillaan, ainakin on vankien mieleen.
Paitsi että txt-tv:n chatin alasivuja pystyi selaamaan </> jo vuosituhannen vaihteessa ihan matka-tv:n perusmallilla. Lisäksi, viestintä vankilaan pysyy paremmin huomaamattomana tavallisten paskajuttujen seassa, kun muita viestejä on paljon.


Tätä tulin asentamaan:
BLM-ÄITYLIN ARKEA VÄKIVALTAISESTA BROOKLYNISSÄ

Äiti paiskasi 4-viikoisen vastasyntyneen tyttövauvansa ja 2-vuotiaan taaperinsa alas katuun 2. kerroksen ikkunasta ja hyppäsi itse alasti perään yrittäen viedä jo aloittamansa kaksoismurhan loppuun.
Äityli, NYC-väkivaltainen-BLM-Brooklyn_copy_316x589.jpg
Äityli, NYC-väkivaltainen-BLM-Brooklyn_copy_316x589.jpg (65.13 KiB) Katsottu 456 kertaa
Paikalle osunut mies puuttui tilanteeseen ja keskeytti murhaamisen. Nainen piti vauvaa otteessaan niin, että mies arvioi tämän jatkavan sairasta tekoaan ja sai painittua lapset pois alastoman äitinsä sekavalta murhanhimolta turvaan.
Tapahtumapaikka ja sankari - sai pikkuvauvan pois äidiltä, joka jatkoi vauvan ruhjomista katutasossa.jpg
Tapahtumapaikka ja sankari - sai pikkuvauvan pois äidiltä, joka jatkoi vauvan ruhjomista katutasossa.jpg (90.67 KiB) Katsottu 456 kertaa
Äiti oli katsonut miestä ja sanonut "pidä huolta lapsista". Tämä tuskin auttaa, koska vastasyntynyt on kriittisessä tilassa hyvin vakavasti loukkaantuneena, mutta 2-vuotiaan on kerrottu selviävän.

24-vuotias äiti, Dejhanay Jarrell, on lähes 100-varmasti blm-väestön tyypillinen edustaja sylkien lapsia kuin Maxim-konekivääri, eikä niiden iskästä ole tietoakaan tai ainakaan apua lastenhoidossa => jälkeläislauma päätyy yleensä jengeihin tai muuten moniongelmaisiksi blm-rikollisiksi rasismista ulisten.

Isättömyyden voi päätellä paitsi lopputuloksesta, myös siitä mitä oli sanonut lapset pelastaneelle syyksi teolleen; äiti oli “tired of being by herself”, kyllästynyt olemaan yksin.

Lähteet julkaisuajan mukaan järjestyksessä:
1. https://nypost.com/2021/06/12/nyc-mom-t ... e-jumping/
2. https://nypost.com/2021/06/13/mother-wh ... ed-murder/

Tätä on NYC:n blm-piireissä liikkeellä...
BLM-äippä murhasi pikkulapsensa x2 NYC-Queensissa 2kk sitten.jpg
BLM-äippä murhasi pikkulapsensa x2 NYC-Queensissa 2kk sitten.jpg (65.4 KiB) Katsottu 456 kertaa
https://nypost.com/2021/04/24/queens-mo ... ant-twins/

Ja joo joo, synnytyksen jälkeinen masennus ei katso rotua ja pikkulasten vanhempien uupumus on vakava ongelma suomalaisillakin.
"The nine most terrifying words in English are 'I'm from the goverment and here to help'."
- Ronald Reagan, puheessaan 1986:
https://youtu.be/xhYJS80MgYA

Oikeus ennen kaikkea
Remington Steele
Viestit: 248
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Porvoossa kuolemaan johtanut mönkijäonnettomuus

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Onnettomuushetkellä tienpinta oli kuiva, mutta aamu vielä hämärä.

Porvoon Sikiläntiellä tapahtui varhain sunnuntaiaamuna 27.6. liikenneonnettomuus, jossa menehtyi 17-vuotias miespuolinen henkilö. Traktorimönkijää kuljettanut henkilö suistui mutkassa tieltä törmäten puuhun. Kuljettaja löydettiin onnettomuuspaikalta menehtyneenä.

Hätäkeskus sai ilmoituksen liikenneonnettomuudesta kello kahden jälkeen sunnuntaiaamuna. Tapahtumapaikalle hälytettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä, poliisipartio ja onnettomuustutkintalautakunta. Ensimmäisenä paikalle ehtineet pelastuslaitoksen yksiköt totesivat mönkijän kuljettajan menehtyneen.

”Poliisin käsityksen mukaan Sikiläntietä Porvoon suunnasta traktorimönkijällä ajanut henkilö suistui vasemmalle kaartuvassa mutkassa tieltä metsään törmäten puuhun ja saaden surmansa. Kuljettajalla oli kypärä, mutta sen remmit olivat olleet auki, ja kypärä oli singonnut törmäyksessä kuljettajan päästä”, kertoo Itä-Uudenmaan poliisin yleisjohtaja komisario Jere Pääkkönen.

Poliisi jatkaa asiassa normaalia kuolemansyyntutkintaa, eikä siitä tiedoteta enempää.

https://poliisi.fi/-/porvoossa-kuolemaa ... nnettomuus

Avatar
H.Moilanen
Adrian Monk
Viestit: 2680
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Risteysonnettomuus Jätkäsaaressa (moottoripyörä & henkilöauto)

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Tänään iltapäivällä Helsingin Jätkäsaaressa Välimerenkadun ja Livornonkadun risteyksessä makasi henkilö tienpinnassa ajoradalla varsin pitkään. Risteyksen tunnistaa mm. R-kioskista. Kaikkea en nähnyt, joten menee osittain vähän arvailuksi. Minusta tilanne kuitenkin näytti siltä, että Livornonkadun suunnasta tullut henkilöauto on vetänyt Välimerenkatua keskustan suuntaan ajaneen moottoripyöräilijän päälle. Alla tarkempaa selostusta keissistä siltä osin, kun sitä näin. Tilannehuoneesta kun katsoin, niin kyseessä oli varmaan tämä keissi.

Helsinki 27.06.2021 16:53:32 tieliikenne­onnettomuus: pieni

Näin tilanteesta osan, mutta en nähnyt itse onnettomuutta. Maassa makaavan henkilön ympärille oli kokoontunut sivullisia auttajia aimo joukko, mikä minunkin huomion herätti. He vaikuttivat toimivan fiksusti kunnes paikalle saapui ensin yksi ambulanssi ja pian sen jälkeen toinen ambulanssi sekä yksi paloauto. Myöhemmin myös yksi poliisipartio tuli mukaan. Henkilöä hoidettiin aika pitkään maan pinnassa ja minusta näytti, kuin myös ensihoidon lääkäri olisi ollut paikalla. Myös tilanteen paremmin nähnyt totesi lääkäriyksikön tulleen paikalle pian ensimmäisen ambulanssin jälkeen. Kun henkilö oli siirretty maasta ambulanssiin, kumpikin lanssi seisoi vielä melko pitkään ajoradalla vilkut päällä ennen kuin toinen lansseista lähti potilas kyydissään vilkut päällä liikkeelle. Sen mitä hoitotoimenpiteistä näin, vaikutti ettei ihan mustelmilla selvitty. Palomiehet siistivät paikkaa mm. hiekan ja harjan avulla. Joku onnettomuuden ilmeisesti nähnyt, totesi sen olleen "tosi pahan näköinen" ja moni toivoi loukkaantuneen selviämistä. Jäi siis sellainen kuva, ettei loukkaantuneen selviämisestä edes ollut takeita tilannetta paremmin nähneiden mielestä.

Minusta näytti, että tilanteeseen oli osallisina kaksi moottoripyöräilijää ja yksi autoilija. Ajoneuvojen sijainnista päättelen moottoripyörien ajaneen yhdessä Välimerenkatua keskustan suuntaan ja auton tulleen Livornonkadulta Välimerenkadulle. Maassa maannut henkilö oli toisen moottoripyörän kuljettaja. Toinen moottoripyöräilijä vaikutti alusta lähtien loukkaantuneen läheiseltä mm. käyttäytymisen perusteella. Ambulanssien poistuttua hänkin lähti paikalta moottoripyörällään, kun taas autokuski jäi vielä selvittelemään tilannetta poliisien kanssa. Jos nyt ulkonäkö jotakuta kiinnostaa, niin autokuski oli tummanpuhuvaa sorttia. En nähnyt kovin läheltä, mutta saattaisi olla joku intialainen, bangladeshilainen, tumma irakilainen tms.

Risteyksessä olevalla tontilla on hotellin rakennustyömaa, jonka aita vaikeuttaa näkyvyyttä huomattavasti. Silti ajattelen, että kulkuneuvojen kuljettajien pitäisi huolehtia näkemisestään ja suhteuttaa mm. nopeus tilannetta vastaavaksi.

Ps. Tuli vaan mieleen, että olikohan taas joku Wolt- tai Foodora-kuski kyseessä, nimittäin heille vaikuttaa sattuvan ja tapahtuvan. Jatkuvasti on joku "wolttikuski" tukkinut jonkun reitin ja aiheuttanut ruuhkan, ajanut jonkun kylkeen, ajanut ratikan keulaan tms. Ainakin Helsingissä tapauksia on vaikka kuinka paljon, eivätkä ne yleensä koskaan ylitä uutiskynnystä. Esimerkiksi Woltin kuski ajoi keväällä ratikan keulaan, mutta ei siitä kerrottu kuin Facebook-ryhmässä. Sentään yksi keissi on noussut julkisuuteen, kun vauvaa rintarepussa kantanut äiti kaatui maahan ruokalähetin törmäillessä sähköpotkulaudalla. Aina-niin-puolueeton toimittaja Päivi Happonen on nostanut esiin tapauksen, jossa Wolt-kuski oli ottavana osapuolena liikenteessä. En ymmärrä sitä ammattikuntaa yhtään. Kun itse olen joskus ostanut takeaway-ruokaa kotiin, niin sehän jäähtyy liian paljon jo siinä, jos itse kantaa esim. 100m jonnekin suuntaan kesäkelissä. Toki ruoissa on eroja, eivätkä rasvaiset pizzalätyt ehkä yhtä pahasti jäähdy eikä jäähtyminen sellaisten tilaajia ehkä haittaa. Minä en kuitenkaan turkkilaisten enkä muidenkaan tekemiä pizzalättyjä syö enkä ole ajatellut "wolttikuskien" palveluksia käyttää jatkossakaan. Kuitenkin liikenteessä liikkuvana ihmetyttää ne tyypit. Päivittäin vetelevät ratikkakiskoilla sähköpotkulaudoilla, tekevät tiukkoja u-käännöksiä milloin milläkin kulkupeleillä, ajavat järkyttävää vauhtia jalkakäytävillä & pyöräkaistoilla yms. Autoilevat ruokalähetit ajavat jalkakäytävillä, vetävät ylinopeutta, tekevät pikakäännöksiä, pikajarrutuksia ja pikakiihdytyksiä eivätkä aina todellakaan käytä vilkkua. Ruokaläheteistä valtaosa on maahanmuuttajia (Lähi-Itä & Afrikka erityisen vahvasti edustettuina) ja välillä tuntuu, ettei heidän sikamaisesta liikennekäyttäytymisestä saa edes puhua - vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?
Vielä minä näin auringon alla:
oli oikeuspaikka – ja siellä vääryys,
oli tuomioistuin – ja sielläkin vääryys.
Minä ajattelin itsekseni:
Jumala tuomitsee oikein, niin syyttömän kuin syyllisen, sillä jokaisella asialla ja teolla on aikansa.
(Saarn. 3:16-17)

Oikeus ennen kaikkea
Remington Steele
Viestit: 248
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

USA: Poliisi löysi tuttipullosta kokaiinia

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Toukokuussa Yhdysvalloissa, Newberryn piirikunnan alueella menehtyi nelikuukautinen vauva. Vanhemmat olivat soittaneet hätäkeskukseen, koska lapsi ei enää hengittänyt. Vauva toimitettiin sairaalaan, jossa hänen todettiin menehtyneen.

Nyt poliisi on tiedottanut, että lapsen elimistöstä oli löytynyt huomattava määrä kokaiinia. Tarkemmat tutkimukset olivat osoittaneet, että huumetta oli ollut vauvan tuttipullossa.

Sekä lapsen 17-vuotias äiti että vuotta vanhempi isä on pidätetty henkirikoksesta epäiltynä.

https://alibi.fi/uutiset/poliisi-loysi- ... 75a61c-500

Avatar
H.Moilanen
Adrian Monk
Viestit: 2680
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Risteysonnettomuus Jätkäsaaressa (moottoripyörä & henkilöauto)

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Tämä juttu tuskin ylittää uutiskynnystä edes Helsingin Uutisissa. Facebookissa on ryhmä nimeltään Jätkäsaari-liike, missä tämä keissi oli huomioitu. Eiköhän se "mediahuomio" siihen jää.
Vielä minä näin auringon alla:
oli oikeuspaikka – ja siellä vääryys,
oli tuomioistuin – ja sielläkin vääryys.
Minä ajattelin itsekseni:
Jumala tuomitsee oikein, niin syyttömän kuin syyllisen, sillä jokaisella asialla ja teolla on aikansa.
(Saarn. 3:16-17)

Vastaa Viestiin