Juha Kärkkäinen; mies, kauppa ja mielipiteensä

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

annaanna
Horatio Caine
Viestit: 6394
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm
Paikkakunta: Eura

Re: Juha Kärkkäinen; mies, kauppa ja mielipiteensä

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Late6 kirjoitti:
Su Loka 24, 2021 7:21 pm
mitä muutakaan tältä lestadiolais hihhulilta sopii odottaa
Minun kirjoissani on natsipaske. Mutta jos sinusta tuntuu, että lestadiolaiset ovat edes tietoisia moisesta pähkähullusta salaliittoteoriasta, ja Sauli Niinistön :lol: osallisuudesta, niin ole toki luja uskossasi Late6
Tupla-anna on terävä kirjoittaja. Ei meidän pidä olla kateellisia, jos emme pysty samaan. Annaanna syöttää sanat takaisin kouhottajille, sitä ei moni huomaa. Tupla-annan kielikuvat ovat vertaansa vailla, taitaa olla lukenut muutakin kuin murhainfoa.

Late6
Roger Murtaugh
Viestit: 860
Liittynyt: Su Joulu 27, 2020 11:01 pm

Re: Juha Kärkkäinen; mies, kauppa ja mielipiteensä

Viesti Kirjoittaja Late6 »

annaanna kirjoitti:
Su Loka 24, 2021 7:31 pm
Late6 kirjoitti:
Su Loka 24, 2021 7:21 pm
mitä muutakaan tältä lestadiolais hihhulilta sopii odottaa
Minun kirjoissani on natsipaske. Mutta jos sinusta tuntuu, että lestadiolaiset ovat edes tietoisia moisesta pähkähullusta salaliittoteoriasta, ja Sauli Niinistön :lol: osallisuudesta, niin ole toki luja uskossasi Late6
Kyllä näille lestadiolaisille uppoaa mikä sanoma tahansa minkä rauhanyhdistyksen suuri rahoittaja Juha Kärkkäinen heille uskonveljenään viljelee ja sanoo, vaikkeivat he muodostakaan sivistyneistön kirkkaimpia keihäänkärkiä niin moni heistä saattaa tietääkin kuka Sauli Niinistö on.. älä suotta aliarvoi näitä uskonhihhuleita

blindpedestrian
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2016 9:26 pm

Re: Juha Kärkkäinen; mies, kauppa ja mielipiteensä

Viesti Kirjoittaja blindpedestrian »

Holohoaxista se ainakin on oikeassa. Saa nähä koska tulee laittomaksi täälläkin historian tutkiminen

putsari
Perry Mason
Viestit: 3954
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Juha Kärkkäinen; mies, kauppa ja mielipiteensä

Viesti Kirjoittaja putsari »

Kärkkäinen kärsii mielisairaudesta nimeltään kristinusko.

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 14321
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Juha Kärkkäinen; mies, kauppa ja mielipiteensä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kärkkäinen porskuttaa kohusta toiseen, mutta bisnes kukoistaa – tässä syyt

Kärkkäinen oli yrityssaneerauksessa, mutta nyt se on kertonut kovasta kasvusta.

* Juha Kärkkäisen johtaman tavaratalon bisnes on noussut uuteen kukoistukseen saneeraustilasta.
* Kaupan liiton ekonomisti näkee kaksi syytä.
* Hän sanoo silti olevansa järkyttynyt kauppiaan lausunnoista.

Kohuliikemies Juha Kärkkäisen johtama tavarataloketju Kärkkäinen kertoi uudesta aluevaltauksesta, kun se tiedotti laajentavansa verkkokaupassa elintarvikkeisiin.

Hallituksen puheenjohtajan, toimitusjohtajan ja pääomistajan erikoiset somepäivitykset eivät näytä vaikuttaneen yhtiön bisneksiin negatiivisesti. Tietyissä piireissä Kärkkäisen mielipiteitä ihannoidaan, ja niille luvataan tukea asioimalla yhtiön tavarataloissa.

Patentti- ja rekisterihallituksen lokakuun alussa rekisteröimässä tilinpäätöksessään yhtiö kertoo, että konsernin tilikauden liikevaihto oli 270,8 miljoonaa ja edellisen tilikauden liikevaihto oli 233,1 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi 37,7 miljoonaa eli 16,2 prosenttia. Konsernin tulos yli tuplaantui 14,3 miljoonaan, kun se edellisellä tilikaudella oli 6,0 miljoonaa.

Kärkkäinen Oy oli kymmenen vuotta yrityssaneerauksessa ajauduttuaan maksukyvyttömyyteen 2009. Se kertoi, että saneerausohjelma on viety onnistuneesti päätökseen elokuussa 2020.
– Yrityssaneeraus on yhteiskunnallisesti ajatellen tärkeä työkalu väliaikaisesti taloudellisissa vaikeuksissa olevien yritysten ja niissä olevien työpaikkojen säilyttämiseksi, sanoi toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen yhtiön tiedotteessa tuolloin.

Sittemmin on mennyt lujaa. Yhtiö arvioi, että Kärkkäinen konsernin käyttötavarakaupan myynnin kasvu jatkuisi vahvana tilikauden alussa.

Konsernin koko tilikauden liikevaihdon kasvun ennakoitiin jatkuvan koko tilikauden ajan. Alkaneen tilikauden tuloksen odotettiin paranevan verrattuna päättyneeseen tilikauteen. Koronakriisi sekä sen vaikutukset ja mahdollinen pitkittyminen voivat kuitenkin aiheuttaa ennakoimattomia ja nopeita vaikutuksia liikevaihdon kasvulle ja tulokselle, yhtiö arvioi tammikuun lopulla päättyneen edellisen tilinpäätöksen yhteydessä.

Konsernissa jatketaan panostuksia tulevaisuuden kasvua varten kehittämällä erityisesti verkkokauppaa ja omaa maahantuontia, tilinpäätökseen kirjattiin. Uusi panostus nähtiin nyt ruuan verkkokaupan myötä.

Pomo ei usko koronaan
Juha Kärkkäinen jakaa sosiaalisessa mediassa ahkerasti muun muassa erilaisia koronavirukseen liittyviä teorioita. Päivityksiään hän tekee julkisesti. Ne eroavat jyrkästi viranomaisten kertomasta, vaikka tilinpäätöksessään yhtiö mainitseekin koronakriisin todellisena ilmiönä.

Iltalehti uutisoi taannoin, kuinka Kärkkäinen oli kehottanut henkilöstöään pidättäytymään koronarokotteista.

Viimeksi uutisoimme siitä, kun Kärkkäinen esitti oudon teorian presidentti Sauli Niinistöstä. Samalla toimitusjohtaja kielsi holokaustin. Aiemmin hänet on tuomittu sakkoihin juutalaiskirjoituksistaan.

Kärkkäinen on kokenut median käyvän kampanjaa häntä vastaan. Aiemmin hän muun muassa kertoi Helsingin Sanomilla olevan lokakampanja, jonka kohteena Kärkkäinen on.
– On historiallisesti ainutlaatuista, että suomalainen lehdistö pyrkii järjestelmällisellä ja vuosia jatkuneella lokakampanjalla vahingoittamaan satoja suomalaisia työllistävää yritystä, vaikka yrityksen ei epäillä rikkoneen lakia tai kohdelleen sidosryhmiään huonosti. Kyse on vain päätoimittajien ja yrittäjän mielipide-eroista, Kärkkäinen kirjoitti 2017.

Osalle yhteistyökumppaneista Kärkkäisen ulostulot ovat olleet liikaa. Yhteistyön lopettamisesta ovat aiemmin kertoneet Finlayson, Fiskars, kustannusyhtiö Otava ja vaatemerkki Makia.

”Olen lausunnoista järkyttynyt”
Kaupan liiton ekonomisti Bate Ismail sanoo Kärkkäisen liikevaihdon kasvaneen keskimääräistä enemmän tavaratalokaupan sisällä viime aikoina.
– Toimiva verkkokauppa ja vahva kivijalka. Näkisin, että siinä ovat ne syyt.

Ismail sanoo tavaratalokaupan kasvaneen eniten vähittäiskaupan toimialoista korona-aikana, enemmän kuin päivittäistavarakaupan. Monet kaupan alan toimijat ovat raportoineet ennätysmäisiä tuloksia. Tilanne on kuitenkin ollut kaksijakoinen, sillä erikoiskaupan puolella osa yrityksistä on ajautunut konkurssin partaalle.
– Kilpailutilanne on kova, ja siellä kilpaillaan hinnoilla. Kuluttajiin vetoaa nimenomaan hyvä hinta-laatusuhde, toimiva verkkokauppa ja hyvä ja laaja kivijalka.
...

Kärkkäinen on Kaupan liiton jäsen. Ekonomisti haluaa sanoa myös henkilökohtaisen mielipiteensä omistaja-yrittäjän puheista.
– Olen yksittäisen ihmisen lausunnoista järkyttynyt. Tällaisille puheille ei pitäisi olla mitään tilaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Juttu on minulle tunteikas, enkä halua piilottaa mielipidettäni asiasta, Ismail sanoo.
Iltalehti
27.10.2021 7:30

Koirat haukkuu, karavaani kulkee. Tai jotain.
Tällaisille puheille ei pitäisi olla mitään tilaa suomalaisessa yhteiskunnassa
Hän jättää kuitenkin sanomatta missä yhteiskunnassa tälläiselle puheelle on tilaa.
- Itse olisin käyttänyt sanontaa "tälläiselle puheelle ei pitäisi olla tilaa missään yhteiskunnassa". Vaan en olekaan ekonomisti.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Solttuetsivä
Hetty Wainthropp
Viestit: 457
Liittynyt: La Maalis 19, 2016 1:22 pm

Re: Juha Kärkkäinen; mies, kauppa ja mielipiteensä

Viesti Kirjoittaja Solttuetsivä »

Menikö korkki kiinni ?
Tuliko neuvoja lähipiiriltä, että nyt kannattaa lopettaa ?
Kuinka kauan lopetuspäätös pysyy ?

Juha Kärkkäinen aikoo lopettaa poliittiset kannanotot – pyytää anteeksi Sauli Niinistöltä
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/116e ... 940a64845b
Tavarataloketjun omistaja Juha Kärkkäinen pyytää julkisesti anteeksi kannanottojaan sosiaalisessa mediassa.
Kärkkäisen omistaja Juha Kärkkäinen aiheutti kohua viime lauantaina Facebook-sivustollaan kieltämällä holokaustin ja liittämällä tasavallan presidentti Sauli Niinistön salaliittoteoriaan. Juha Kärkkäinen ei halunnut selittää Iltalehdelle kirjoituksiaan.

Nyt Kärkkäinen on julkaissut tiedotteen, jossa pyytää julkisesti anteeksi sanomisiaan.

– Olen käynyt useita keskusteluja yhtiön työntekijöiden kanssa viime päivinä puhuttaneista kannanotoista, joita olen yksityishenkilönä tehnyt sosiaalisessa mediassa, kirjoittaa Kärkkäinen.

Kärkkäinen pyytää myös anteeksi presidentiltä.

– Olen myös tarpeettomasti nimitellyt tasavallan presidentti Sauli Niinistöä sosiaalisessa mediassa, mistä osoitan hänelle julkisen anteeksipyynnön. Lisäksi osoitan anteeksipyyntöni kaikille niille henkilöille, joita olen mahdollisesti loukannut sosiaalisessa mediassa tekemilläni julkaisuilla tai kannanotoilla.

Kärkkäinen kertoo ymmärtäneensä julkisten kannanottojensa asettaneen yhtiön työntekijät vaikeaan asemaan.

– Kunnioituksesta yhtiön työntekijöitä ja tavaratoimittajia kohtaan olen päättänyt, että lopetan poliittisten ja ihmisten yhteisiin asioihin liittyvien kannanottojen julkaisemisen.

chachi
Armas Tammelin
Viestit: 84
Liittynyt: Su Syys 02, 2007 9:24 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Juha Kärkkäinen; mies, kauppa ja mielipiteensä

Viesti Kirjoittaja chachi »

No kai nyt jos Oulun Kärpät ärähtää yhteistyökumppanin toilailuista (tämän päivän Kalevan uutinen vain tilaajille):
Saiko Kärp­pien reaktio Juha Kärk­käi­sen pyy­tä­mään an­teek­si kir­joi­tuk­siaan?
– "Tämä oli vaa­ti­muk­se­na yh­teis­työn jat­ku­mi­sel­le"


Kärkkäinen-tavarataloketjun toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen julkaisi keskiviikkona tiedotteen, jossa hän ilmoittaa lopettavansa poliittisten ja ihmisten yhteisiin asioihin liittyvien kannanottojen julkaisemisen. Päätöstä hän perustelee näin:

– Ymmärrän kannanottojeni asettaneen yhtiön työntekijät vaikeaan asemaan, sillä julkisuudessa henkilökohtaiset kannanottoni tahdotaan tulkita koko yhtiön kannanotoiksi.

Kärkkäinen julkaisi Facebookissa viime lauantaina kirjoituksen, jossa hän muun muassa väitti tasavallan presidentti Sauli Niinistön olevan kytkeytynyt Uusi maailmanjärjestys -salaliittoteoriaan. Lisäksi hän kirjoitti natsi-Saksan holokaustin olevan tarinaa.

Keskiviikkoisessa tiedotteessa Kärkkäinen pyytää julkisesti anteeksi Niinistöltä:

– Olen myös tarpeettomasti nimitellyt tasavallan presidentti Sauli Niinistöä sosiaalisessa mediassa, mistä osoitan hänelle julkisen anteeksipyynnön, Kärkkäinen kirjoittaa.

Kärppien yhteistyö herättänyt keskustelua

Yksi Kärkkäisen johtaman tavarataloketjun yhteistyökumppaneista on Oulun Kärpät. Osa joukkueen kannattajista on jo pitkään ihmetellyt yhteistyötä.
Oulun Kärpät Oy:n toimitusjohtaja Tommi Virkkunen, jatkuuko yhteistyö Kärkkäisen kanssa?

– Tällä hetkellä yhteistyö jatkuu. Katsotaan miten asiat sujuu ja jatkossa mietimme tarvittaessa tilannetta uudelleen.
– Tämänpäiväinen linjaus oli vaatimuksena yhteistyön jatkumiselle. Vaadimme viime julkaisujen jälkeen yhtiöltä tietoa siitä, edustaako Kärkkäisen kirjoitukset yhtiön kantaa.

Painostitteko Juha Kärkkäistä siis tämänpäiväisen tiedotteen julkaisuun?
– Keskustelua tästä asiasta on käyty jo aikaisemmin. Sanotaanko näin, että tällä kertaa keskustelun sävy oli jo melko tiukka.
– Juha Kärkkäisen kanssa en ole käynyt henkilökohtaisia keskusteluja tietenkään missään vaiheessa. Kärppien yhteistyöasioita hoitavat ihan toiset henkilöt yhtiössä.

Onko Kärpillä mitään kriteereitä yhteistyökumppaneille?
– Tietenkin esimerkiksi lailliset velvollisuudet tulee hoitaa, emme hyväksy laitonta tai epäeettistä toimintaa yhteistyökumppaneilta. Kaikkien kumppaneiden arvoja on kuitenkin vaikea selvittää ja lähteä arvioimaan.

Onko yhteistyö Kärkkäinen Oy:n kanssa vaikuttanut Kärppien imagoon?
– Meille tulee palautetta kaikenlaisista asioista, myös tästä jonkin verran. Mitään palauteryöppyä tästä asiasta Kärpät ei ole saanut.

Kaleva yritti tavoitella Kärppien edustajia ensimmäisen kerran jo maanantaina. Silloin asiaa ei haluttu Virkkusen mukaan kommentoida, koska tilannetta selvitettiin vielä Kärkkäisen kanssa.

Kärkkäinen: Päätös tehtiin henkilöstön suojelemiseksi

Kärkkäinen on ollut aikaisemminkin kohujen keskellä muun muassa rokotevastaisten lausuntojensa vuoksi. Vuonna 2013 Kärkkäinen tuomittiin juutalaisvastaisten kirjoitusten vuoksi sakkorangaistukseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Useat yritykset kuten Finlayson, Fiskars ja vaatemerkki Makia ovat lopettaneet yhteistyön Kärkkäinen Oy:n kanssa Juha Kärkkäisen poliittisten mielipiteiden takia.

Juha Kärkkäinen, onko teitä painostettu yhteistyökumppaneiden toimesta?
– Kuten tiedotteessa kerroin, päätös Kärkkäisen henkilökunnan ja tavarantoimittajien suojelemiseksi. Itselläni on jo hyvin paksu nahka näissä asioissa.

Millä tavalla henkilökunta on kärsinyt?
– En halua kommentoida tätä asiaa.

Entä tavarantoimittajat?
– Tavarantoimittajat joutuvat jatkuvasti maalituksen kohteeksi.
Miksi tällainen päätös juuri nyt? Liittyykö tämä nimenomaan Niinistöä koskevaan kirjoittamiseen?

– Tämä päätös tehtiin nyt. En halua kommentoida enempää.

Juttua muokattu klo 16.11. Tarkennettu Kärkkäisen anteeksipyynnön julkaisuaikaa.
"How will I laugh tomorrow when I can't even smile today?"

Avatar
Tarkastaja Levisi
Adrian Monk
Viestit: 2536
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Juha Kärkkäinen; mies, kauppa ja mielipiteensä

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1c70 ... d839ed38e5

23.11.2021 12:53

Syytteet: Kärkkäisen kesätyöntekijä roikkui varastossa jalastaan ja sai aivotärähdyksen

Teinipojan kesätyö Kärkkäisellä johti onnettomuuteen. Syyttäjä nosti syytteet yhtiötä ja esimiehiä vastaan.

Oulun käräjäoikeus on alkanut käsitellä tapausta, jossa Kärkkäisellä tavaratalon varastolla Ylivieskassa kesätöissä ollut 16-vuotias poika loukkaantui heinäkuussa 2019.

Poika liikkui putoamisvaarallisella alueella ja alkoi irrottaa työparinsa kanssa ylintä kärryä sekä kiinnittää kuormaliinoja kärryn alas saamiseksi. Poika astui harhaan ja jäi roikkumaan pyöräkuormaajan piikkeihin kuormaliinoihin.

Hän löi päänsä kahdesti peräkärryläjän kylkeen ja putosi lopulta kahdesta metristä maahan. Poika sai lievän aivotärähdyksen ja niskakipua.

Syyttäjä vaatii kahdelle yhtiön esimiehelle vähintään 25 ja enintään 50 päiväsakon suuruisia sakkoja työturvallisuusrikoksesta.

Yhtiölle syyttäjä vaatii 5 000–10 000 euron yhteisösakkoa.

Syyttäjän mukaan esimiehet laiminlöivät sekä yleisen huolehtimisvelvoitteen, työn vaarojen selvittämisen ja arvioinnin että opetus- ja ohjausvelvoitteen.

Nuoria ei olisi saanut ilman valvontaa päästää työskentelemään trukilla kyseiseen tapaan, syyttäjä väittää. Asianomistajaa ei syytteiden mukaan ollut myöskään riittävästi perehdytetty.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

Vastaa Viestiin