Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

URSA
Angus MacGyver
Viestit: 6627
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja URSA »

Onko se rasismia, että "asiakkaat" ovat aina mamuja?
Pariisin poliisiin soluttautunut toimittaja näki poliisiväkivaltaa, rasismia ja todisti kollegojen itsemurhia: "Tämä kerta oli liikaa"

JULKAISTU 2 TUNTIA SITTEN
Ranskalainen tutkiva toimittaja Valentin Gendrot soluttautui Ranskan poliisiin täydennyspoliisiksi. Kolmen kuukauden koulutuksen jälkeen hänelle annettiin ase ja asema. Gendrot työskenteli karuissa lähiöissä ja todisti läheltä poliisin rasismia ja väärinkäytöksiä. Hän näki myös rankat työolot, jotka ajavat poliiseja jopa itsemurhiin.

Valentin Gendrot oli 29-vuotias, kun hän keksi ajatuksen soluttautua poliisiin. Tutkiva toimittaja oli soluttautunut aiemmin kuusi kertaa, jolloin hän oli tehnyt erilaisia hommia, kuten työskennellyt autotehtaan kokoonpanohihnalla ja puhelinpalvelukeskuksen virkailijana.

Gendrot julkaisi soluttautumisestaan kirjan, joka julkaistiin syyskuussa myös suomeksi. Kyttä – Kuinka soluttauduin poliisiin (Docendo, 2021) kuvaa vaikeita olosuhteita, joissa Pariisin poliisi työskentelee.

Lyhyt koulutus täydennyspoliisiksi

Gendrot hakeutui alimman tason eli täydennyspoliisin (ADS, adjoint de sécurité) tai sopimuspoliisin pääsykokeisiin. Koulutus kestää vain kolme kuukautta, kun opiskelu varsinaiseksi poliisiksi kestää keskimäärin vuoden.

Ranskan 146 000 poliisista 12 000 on näitä pikavauhtia kurssitettuja täydennyspoliiseja. Kolmen kuukauden koulutuksen jälkeen poliiseilla on lupa kantaa automaattiasetta julkisella paikalla. Kuka tahansa voi hakea ADS:ksi, kunhan vain on alle 30-vuotias.

Julkisella paikalla täydennyspoliisi voi panna käsiraudat, tehdä ruumiintarkastuksen ja osallistua kiinniottamiseen. Hän ei saa kuitenkaan kirjoittaa sakkoa. Tämän kolmessa kuukaudessa koulutetun ja kentälle määrätyn low cost -jeparin asema ei näy missään valtakunnallisen poliisikunnan organisaatiokaaviossa. ADS-poliisi tienaa keskimäärin 1 340 euroa kuussa puhtaana käteen, mikäli työskentelee Pariisissa, maakunnissa taas 1 280 euroa.

– Vyöllä yhdeksänsadan gramman Sig tuntuu raskaalta. Tunnen itseni kömpelöksi tuon kapineen kanssa. Samalla hetkellä tulen ajatelleeksi kuinka helposti poliisiksi pääsee. Entä jos jonain kauniina päivänä joku soluttautuu tehdäkseen vaikka attentaatin?, Gendrot pohtii kirjassaan.

Rasismi kukkii poliisiasemalla

Gendrot valmistui täydennyspoliisiksi marraskuussa 2017. Kurssin päätteeksi hän ei saanut toivomaansa nimitystä, sillä hän halusi päästä töihin Pariisin 19. kaupunginosan poliisipiiriin. Hän halusi työskennellä työläiskaupunginosassa, missä poliisien ja asukkaiden välisiä suhteita pidetään hankalina.

Aluksi Gendrot päätyi kuitenkin töihin Pariisin poliisipiirin psykiatriselle klinikalle. Siellä hänen pääasiallinen tehtävänsä oli kuljettaa potilaita psykiatrian erikoisyksikköihin.

Lopulta maaliskuussa 2019 Gendrot pääsi töihin haluamaansa paikkaan, 19. kaupunginosan poliisiasemalle. Alueen keskeisiä ongelmia ovat rikollisuus, huumeet ja prostituutio. Kaupunginosassa asuu 190 000 ihmistä.

Hyvin nopeasti työt aloitettuaan Gendrot törmäsi poliisin rasistisiin asenteisiin alueen asukkaita kohtaan.

– Alan ymmärtää, että sana "mutiainen" tarkoittaa yleisesti nuorta kundia, mieluummin mustaa tai arabia. Myös siirtolainen käy, hän kirjoittaa kollegojensa puhetyylistä.

Kiinniotettuja kohdellaan poliisiasemalla ala-arvoisesti.

Yksi alaikäinen algerialaispoika jäi nalkkiin varastettuaan kännykän lastensa kanssa kadulla kävelleeltä äidiltä. Isoilla käsillään (kollegani) Toto niputtaa hänet raudoilla penkkiin. Kun (kollegani) Bullit kuulee kiinnioton syyn, hän pomppaa pystyyn ja ryntää pojan kimppuun.

”Olen kurkkua myöten täynnä tollaisia kusipäitä kuin sinä!”

Hän antaa pojalle mojovan korvatillikan. Silmät sumeina alaikäinen hieroo poskeaan.

”Tollaiset jätkät kuin sinä, olisi paras että heittäisitte kaikki veivinne!” Bullit sähähtää ennen kuin läimäyttää häntä toisen kerran muiden jeparien nähden.

Kuten edellisellä kerralla kukaan ei hievahda.

Rumia puheita ja läimäytyksiä

Poliisiasemalla Gendrot kuuli rasistisia, homofobisia ja machoilevia puheita jatkuvasti. Muutamassa kuukaudessa hän ehti todistaa lukuisia väärinkäytöksiä.

– Olen jo nähnyt kollegojen hakkaavan mustaa siirtolaista ensin bussipysäkkiä vasten ja sitten poliisiautossa; antavan selkäsaunan toiselle marokkolaiselle siirtolaiselle; pahoinpitelevän nuorta Konatéa; jakavan korvapuusteja useille kiinniotetuille, jotka ovat olleet joka kerta arabeja tai mustaihoisia.

– Lyhyen kokemukseni perusteella voin todeta, että läimäyksiä tulee vaikkei olisi jäänyt verekseltään kiinni rikoksesta.

Itsemurhat poliisien keskuudessa erittäin yleisiä

Rasismi kukkii työyhteisössä, mutta monet poliisit myös kärsivät työtovereidensa asenteista. Gendrot joutui todistamaan kollegojensa itsemurhia.

Poliisi kuuluu itsemurhien pahiten koettelemiin ammattikuntiin. Vuoden 2017 aikana viisikymmentäyksi poliisia päätti päivänsä. Kolmekymmentäviisi poliisia vuonna 2018. 75,6 prosentissa tapauksista käytetään virka-asetta.

Vuoden 2019 kolmaskymmeneskolmas itsemurhan tehnyt poliisi ei ole minulle mikään abstrakti luku. Kysymys on miehestä joka työskenteli täällä, minun piirissäni. Katson uudestaan poliisin valokuvaa. Lyhyet tummat hiukset, komea poika, ihka uusi älypuhelin kädessä.

Tutkijoiden mukaan poliisien itsemurhien ylikorkeat määrät selittyvät muun muassa tuliaseiden saatavuudella, alkoholin liikakäytöllä, perhe-elämää haittaavilla työajoilla ja välinpitämättömyydellä tai peräti vihamielisyydellä yleisön taholta.

Myös posttraumaattiset stressihäiriöt ja kuoleman kohtaaminen työssä lisäsivät poliisien itsemurhariskiä.

Vuoden 2019 toukokuussa 45-vuotias poliisimies tappoi itsensä Pariisissa. Kolme lasta jäi samalla isättömiksi.

– Tämän soluttautumiseni aikana olen joutunut päätymään yhteen loppupäätelmään. Teoriassa jepareiden oletetaan taistelevan väkivaltaa, rasismia ja seksismiä vastaan. Käytännössä he ovat usein näiden asioiden henkilöitymiä, Gendrot pohtii kirjassaan.

Empatiataso romahti puolessa vuodessa

Lopulta jälleen yhden väkivaltaisen kiinnioton jälkeen Gendrot päätti lopettaa soluttautumisoperaationsa. Tällä kerralla kollega oli repinyt pahoinpitelystä epäiltyä siirtolaista ja lyönyt tätä kovaa mahaan. Uhri oli haukkonut henkeä.

– Minua hävettää. Pysyn silti tyynenä. Tämä kerta oli liikaa. Minun olisi pitänyt häipyä aiemmin, minun on pakko lopettaa. On korkea aika lopettaa tämä roolipeli. En pysty enää katsomaan tätä väkivaltaa, ja mikä pahinta, olemaan osallinen siihen.

17. elokuuta 2019 Gendrot erosi poliisin tehtävästään.

– Panen merkille, että kuudessa kuukaudessa inhimillisyys- ja empatiatasoni on romahtanut. Aivan kuin tämä duuni olisi rokottanut minut herkkyyttä vastaan, hän toteaa kirjassaan.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/par ... #gs.ctnfrb

Avatar
Tarkastaja Levisi
Adrian Monk
Viestit: 2588
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Ulkoministeriön tilojen remonttiin 88 miljoonaa - monitilat nyt turvallisuusriski

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Onpas erikoista, kun monitilojen pitää kelvata kouluille ja yrityksille, mutta kun mennään valtiojohtoon. niin monitila 'no no'.

https://www.is.fi/digitoday/art-2000008319018.html

11.10.2021 11:06

Ulko­ministeriön tilat remontoitiin 88 miljoonan budjetilla – loppu­tulos on turvallisuus­riski

Ulkoministeriö käsittelee luottamuksellisia tietoja poikkeusluvalla juuri remontoiduissa tiloissaan.

Tilat eivät miljoonaremontin jäljiltä kaikilta osin täytä tietoturvallisuuden perusvaatimuksia. Käytännössä näkyvyys huoneesta toiseen on paikoin liian hyvä, hän arvostelee.

– Tämä monitilaratkaisu, joka sinne toteutettiin, aiheuttaa kyllä merkittäviä haasteita luokitellun tiedon käsittelyyn. Eli useissa työtiloissa on lasiseinät, joiden läpi kaikki voivat nähdä, mitä toiset tekevät omissa työpisteissään, Uusikartano hahmottaa.


https://www.senaatti.fi/tyoymparistot/i ... aristoksi/

Ylväs Merikasarmi uudistuu moderniksi monitilaympäristöksi

Heikki Hovin mukaan VNK:n tavoitteena on, että tulevaisuudessa kaikki ministeriöt työskentelevät nykyistä yhtenäisemmissä tiloissa. Tämä mahdollistaa ministeriöiden sisäisen yhteydenpidon lisäksi myös rajat ylittävän ja joustavamman yhteistyön.

https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/1245295

Suomalais-venäläisen koulun uudisrakennuksesta tulee samalla Suomen ensimmäinen kaikki esi- ja perusopetuksen vuosiluokka-asteet sekä lukion kattava avoimen oppimisympäristön koulu.

Kaikki oppimisalueet perustuvat monitila-ajatteluun.
Koulurakennuksen naapuriin on lisäksi suunnitteilla erillinen liikuntahalli.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

Avatar
Heisenberg420
Sofia Karppi
Viestit: 435
Liittynyt: Ti Elo 27, 2019 5:03 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Heisenberg420 »

Italialaistaiteilija kurkkaa oman päänsä sisältä – upeat teokset hämmentävät realistisuudellaan

Meikkitaiteilija on työskennellyt useissa italialaisissa TV-ohjelmissa.

Italialainen meikkitaiteilija Luca Luce tekee käsittämättömän realistisia ja kolmiulotteisen näköisiä teoksia omaan otsaansa.

Luca on työskennellyt monissa isoissa tv-tuotannoissa Italiassa.

Instagramissa julkaisemillaan videoilla hän esittelee hämmästyttäviä taitojaan. Taiteilijan päästä kurkistaa välillä Casper-kummitus, välillä Yoda, hai tai ruuvi.

Lähde: Caters

https://www.iltalehti.fi/iltvviihde/a/5 ... 19e56ec714
"Nauru pidentää ikää, ellei sitten satu nauramaan väärälle henkilölle."

Avatar
Tarkastaja Levisi
Adrian Monk
Viestit: 2588
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Jänis juoksi pahki rockbändin rumpaliin - rumpalille rustovamma

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

https://www.is.fi/kotimaa/art-200000833 ... t=promobox

Jänis juoksi päin Trio Niskalaukauksen rumpalia ja kuoli

”Mietin, että ei jumaleissön”, Seppo Pohjolainen kertoo.Trio Niskalaukauksen rumpali Seppo Pohjolainen oli juoksulenkillä, kuten hän aamuisin usein on.

Otsalamppu valaisi pimeää metsätietä Pohjolaisen noustessa loivaa ylämäkeä.

Yllättäen jotain mäsähti oikean jalan polveen.

Hän luuli, että jokin eläin oli hyökännyt hänen kimppuunsa ja purrut. Pohjolainen käännähti katsomaan taakseen ja näki siinä jäniksen sätkimässä.

Pohjolainen oli vähän aikaa toipunut säikähdyksestä ja ravistellut jalkaansa. Kipu ei kuitenkaan ollut vielä niin kova, että hän olisi jättänyt lenkin kesken.

Lenkin jälkeen hän suuntasi töihin, jossa päivän mittaan polvi alkoi vähitellen kipeytyä.

– Illalla tuntui siltä kuin olisi puukkoa työntänyt polvilumpion väliin. Piti varata lääkärille aika täksi aamuksi.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

Avatar
Tarkastaja Levisi
Adrian Monk
Viestit: 2588
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Helsingin yliopisto tarjosi islamin opettajan paikkaa vain suomalaisilta kuulostaville

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8904 ... 8b208e6de8


Helsingin yliopisto uuden kohun keskellä – töitä tarjottiin niille, joiden sukunimi "kuulosti suomalaiselta"
Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta myöntää toimineensa väärin.


20.10.2021 16:24

Twitterissä levisi keskiviikkona tietoa siitä, että Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan urapalveluista on soiteltu opiskelijoille ja tarjottu työpaikkaa suomalaiselta kuulostavien sukunimien perusteella.

Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta vastasi tviittiin ja lupasi selvittää asiaa.

Yliopiston Twitter-tililtä vastattiin kysymykseen noin tunti aikaisemman tviitin jälkeen.

– Teologisesta tiedekunnasta on eilen välitetty neljälle opiskelijalle tietoa islamin tuntiopettajan työmahdollisuudesta eräässä peruskoulussa. Olemme saaneet selville, että tiedekunnasta oltiin yhteydessä opiskelijoihin sen perusteella, että heidän sukunimensä kuulostivat suomalaiselta.

Tviitin mukaan Helsingin yliopiston toimintatapa on ollut ”ehdottomasti väärä” ja teologinen tiedekunta pyytää sitä anteeksi.

– Opiskelijoita ei missään tilanteessa saa kohdella eriarvoisesti nimen tai minkään muun ominaisuuden perusteella. Eriarvoistava toimintakulttuuri ei kuulu teologiseen tiedekuntaan, tviitissä kirjoitetaan.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

Avatar
Pmäki37
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 115
Liittynyt: Ti Heinä 07, 2020 12:03 pm

Re: Helsingin yliopisto tarjosi islamin opettajan paikkaa vain suomalaisilta kuulostaville

Viesti Kirjoittaja Pmäki37 »

Tämä hämmensi suuresti.
https://twitter.com/baiarsiyan/status/1 ... 8b208e6de8

baiar siyan
@baiarsiyan
HY:n teol. tdk:n urapalveluista on soiteltu opiskelijoille ja tarjottu työpaikkaa. Useampi opiskelija, jolle soitettiin, kertoi soittajan sanoneen, että valitsi opiskelijat suomalaiselta kuulostavien sukunimien perusteella. Haluaisitteko
@helsinkiuni

@HelsinkiTheol
selittää?

Vaikka ne idiootteja on lähipäivinä jo itsestään tehneet, voiko ne olla oikeasti muka näin idiootteja että sanoisivat sen vielä puhelimessa ¨Päätettiin soittaa sulle kun sulla on suomalainen nimi¨. Miksi ihmeessä vaikka asia olisi näin mennyt se puhelussa mainittaisiin??
Those who don't know history are destined to repeat it.

JammuSetä
Javier Pena
Viestit: 1800
Liittynyt: Ti Syys 25, 2018 8:50 pm

Re: Helsingin yliopisto tarjosi islamin opettajan paikkaa vain suomalaisilta kuulostaville

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

Pmäki37 kirjoitti:
Ke Loka 20, 2021 4:49 pm
Vaikka ne idiootteja on lähipäivinä jo itsestään tehneet, voiko ne olla oikeasti muka näin idiootteja että sanoisivat sen vielä puhelimessa ¨Päätettiin soittaa sulle kun sulla on suomalainen nimi¨. Miksi ihmeessä vaikka asia olisi näin mennyt se puhelussa mainittaisiin??
Niinpä. Eikai kukaan ole niin idiootti. Ja toisaalta, jos olisi niin kuka olisi niin idiootti että lavertelisi eteenpäin.

Minusta on hyvä että islamin sairaita oppeja opettaisi objektiivinen ammattiopettaja ilman kiihkouskonnollisia vaikutteita. Ihan kuin kristinuskon opetuskin.

VastarannanKiiski
Rico Tubbs
Viestit: 1228
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

SDP voi vielä saada Sannasta ikioman ahtikarjalaisen, kunhan aikaa kuluu. Pääministerimme ryyppää bileremminsä kanssa.. Ilmeisesti tämä on vienyt hänen huomionsa kesästä saakka ja osaltaan selittää, että koronatoimetkin tulevat aina jälkijunassa. Sanna on elänyt koko ajan omassa bilekuplassaan vailla huolen häivää.

Kesällähän olisi ollut jo syytä valmistella koronapasseja, miettiä yhteiskunnan avaamiseen selkeät portaat, selvitellä rokoteasioita ym. Mutta ei Sannuli lomaili ja pämppäsi kavereidensa kanssa. Ystävyys Ilmari Nurmisen kanssa tulee lopulta tuhomaaan Sannan poliittisen uran.

https://www.seiska.fi/kotimaa/sanna-mar ... -jatkoilla
Sanna Marinin bileremmi koostuu useista julkkiksista – viihtyvät usein jatkoilla pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa
Seiskan saamien tietojen mukaan toissa sunnuntain saunottelut ovat kuitenkin vain jäävuoren huippu. Kesärannassa on pidetty hauskaa kesästä lähtien.

Väitteet ovat kovia, mutta ne ovat tulleet kulttuurialan sisältä. Vinkkaajien mukaan pääministerin väitetyissä Kesäranta-bileissä onkin ollut osallisena pitkälti samoja nimiä, jotka olivat saaneet kutsun toissa sunnuntain viralliseen kulttuuritapaamiseen.

Avatar
Tarkastaja Levisi
Adrian Monk
Viestit: 2588
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Varsinaissuomalaisilla luvaton majoituspalvelu Tampereen vanhalla köyhälistöalueella - hinnat jopa 630 euroa/yö

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

https://yle.fi/uutiset/3-12145414


Suuren turkulaisen asuntoyhtiön toimitusjohtaja sotkeutui luvattomaan majoitusbisnekseen Tampereella: rakennusvalvonta vaatii selitystä


Tampereella paljastui tapaus, jossa kokonainen asuinkerrostalo on otettu majoitustoiminnan käyttöön ilman lupaa. Tapaus koskee keskustan tuntumassa Armonkalliolla sijaitsevaa uutta taloa.

Tampereen rakennusvalvonta ei ollut kuullut majoitustoiminnasta ennen lokakuun alkua. Kun ilmoitus asiasta tuli, rakennusvalvonta lähetti rakennuslupaa hakeneelle Keskinäinen Kiinteistö Oy Tampereen Pursikatu 4:lle selityspyynnön. Rakennusvalvonta haluaa kirjallisen selvityksen siitä, millaista toimintaa talossa harjoitetaan.

Pursikatu 4:n kerrostalon toteutti sitä varten perustettu kiinteistöyhtiö. Yhtiön taustalla on muun muassa Turun kaupungin omistaman TVT Asuntojen toimitusjohtaja Teppo Forss. Forss kertoo sähköpostiviestissä, että talo on yksityisessä omistuksessa eikä liity mitenkään TVT:hen.

Hiisi Homesin yrittäjä Ari Lapveteläinen sanoo, että yrityksellä ei ole vuokrasopimusta kiinteistöyhtiön, vaan sen osakkeenomistajien kanssa, ja sopimus on vuokrasopimus asuntojen vuokraamisesta.

Korkein hallinto-oikeus otti kantaa asuinkerrostalossa tapahtuvaan majoitustoimintaan tänä kesänä (siirryt toiseen palveluun). Oikeus määräsi yrityksen lopettamaan helsinkiläisen kerrostalon 11 asunnon käytön majoitustiloina. Tuossa tapauksessa majoitustoiminnan käytössä ei ollut koko talo, vaan noin neljännes asunnoista.

Korkein hallinto-oikeus katsoi, että majoitustoiminta asuinkerrostalossa oli asemakaavan ja rakennusluvan vastaista.


https://www.aamulehti.fi/tampere/art-20 ... =www.is.fi

Kerrostalossa Tampereella epäillään luvatonta majoitustoimintaa: rakennettu ainoastaan asuinkäyttöön – yksi perheyö maksaa 630 euroa

Tampereen kaupungin rakennusvalvonta odottaa kiinteistön omistajalta selvitystä kiinteistön käytöstä parin viikon kuluessa.
Hiisi Homesin yrittäjä Ari Lapveteläinen sanoo, että heidän kohteensa Tampereella ei muistuta Helsingissä kiellettyä tapausta.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

Avatar
Tarkastaja Levisi
Adrian Monk
Viestit: 2588
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Pieksämäki: Kerrostalon varastossa keitettiin hirvenpäätä koriste-esineeksi - palokunta paikalle

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/42ee ... 363623b453


Vaaratilanne Pieksämäellä: kerrostalon asukas keitti hirvenpäätä
Kerrostalon asukas keitti hirvenpäätä Pieksämäellä kerrostalon yleisten tilojen varastossa.


25.10.2021 15:54

Etelä-Savon pelastuslaitos sai hälytyksen Pieksämäen Sompiontielle maanantaina. Paikalle lähetettiin pelastushenkilöstöä Pieksämäen paloasemalta.

Kerrostalon asukas oli tehnyt hätäilmoituksen huomattuaan savua.

Savun lähteenä oli erikoinen keitos.

Kerrostalon asukas oli keittänyt kerrostalon yleisien tilojen varastossa hirvenpäätä. Hänen tarkoituksensa oli valmistaa päästä trofee.

Keitoksesta loppui vesi, jonka jälkeen se alkoi savuta.

Pelastuslaitos esti palon syttymisen ja varasto tuuletettiin. Asukasta neuvottiin tekemään vastaavat keitokset jatkossa muualla kuin asuinkerrostalossa, käy ilmi Etelä-Savon pelastuslaitoksen tiedotteesta.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

Avatar
poikani
Angus MacGyver
Viestit: 6817
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Teksas: Ainakin kaksi lasta kuoli kiihdytysauton ajettua katsomoon - ihmiset radan vieressä ilman mitään suojaa

Viesti Kirjoittaja poikani »

IL kirjoitti:Kaksi lasta kuoli, kun ajokki suistui yleisöön moottoriurheilutapahtumassa USA:ssa

Teksasissa järjestetyt kiihdytysajot päättyivät surullisesti kahden lapsen kuolemaan.

Eren Gürler

Tänään klo 19:20

- -

Yksi kuljettaja menetti ajokkinsa hallinnan, ja se syöksyi katsojien joukkoon. Onnettomuudessa kuoli kaksi lasta, kun 6- ja 8-vuotiaat pojat menettivät henkensä, kertoo uutistoimisto AP. Myös kahdeksan muuta henkilöä loukkaantui.

- -

Freelancetoimittaja Louis Amestoy oli paikalla seuraamassa tapahtumaa.

Kilpailumatka oli 200 metriä, ja pätkän molemmin puolin oli asetettu vedellä täytettyjä muovisuojia turvallisuutta varten. Amestoyn mukaan turvallisuusesteet puuttuivat maaliviivan jälkeen, minkä seurauksena katsojien ja ajoneuvojen väliin ei jäänyt suojaa.

Katsojat pääsivät jopa alle viiden metrin päähän radasta, ja useat katsojat seurasivat kilpailua retkituoleilta, sillä varsinaista katsomoa ei ollut.
https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/b9 ... 90787c6e10

LLT.

Artikkelissa mainittu toimittaja kertoo Twitter-tililään, että loukkaantuneista viisi ihmistä on kriittisessä tilassa. Kuolonuhreja voi siis hyvinkin tulla vielä lisää. Tapahtuman turvallisuus on ollut suunnilleen rallin ammoisen B-ryhmän luokkaa...

Kilpailun nimi oli "Airport Race Wars 2"...
????? ?? ??????.

jhou
Agentti Scully
Viestit: 673
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

Re: Varsinaissuomalaisilla luvaton majoituspalvelu Tampereen vanhalla köyhälistöalueella - hinnat jopa 630 euroa/yö

Viesti Kirjoittaja jhou »

Tarkastaja Levisi kirjoitti:
Pe Loka 22, 2021 10:20 am
Korkein hallinto-oikeus otti kantaa asuinkerrostalossa tapahtuvaan majoitustoimintaan tänä kesänä (siirryt toiseen palveluun). Oikeus määräsi yrityksen lopettamaan helsinkiläisen kerrostalon 11 asunnon käytön majoitustiloina. Tuossa tapauksessa majoitustoiminnan käytössä ei ollut koko talo, vaan noin neljännes asunnoista.

Korkein hallinto-oikeus katsoi, että majoitustoiminta asuinkerrostalossa oli asemakaavan ja rakennusluvan vastaista.

[...]

Hiisi Homesin yrittäjä Ari Lapveteläinen sanoo, että heidän kohteensa Tampereella ei muistuta Helsingissä kiellettyä tapausta.
Jep jep. Toinen on Tampereella ja toinen Helsingissä. Aiiiivan eri asia. Eivät edes muistuta toisiaan. :D
Hyvin suunniteltu on edelleenkin tekemättä.

jhou
Agentti Scully
Viestit: 673
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

KFC ei voi käyttää suomalaista kananlihaa, liha tuodaan Puolasta

Viesti Kirjoittaja jhou »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e798 ... d58c7ffb49
Suomeen rantautuva KFC ei kelpuuta suomalaista kanaa
Suomen Siipikarjaliitto ihmettelee laatuperusteluja ja toivoo, että suomalaisen lihan käyttöä aidosti vielä pohditaan.

Yhdysvaltalaisketju on tunnettu friteeratusta kanastaan ja kanaämpäreistään.
  • Kanaruokiin erikoistunut KFC avaa marraskuussa Suomessa. Käyttämänsä kanan se tuo Suomen ravintoloihin Puolasta.
    Ketju perustelee puolalaislihan käyttöä laatukriteereillä ja tuottajien sertifioinneilla. Tätä ei ole Suomessa toimitusjohtajan mukaan ainakaan vielä ehditty tehdä.
    Siipikarjaliitto kummastelee laatuperustelua ja huomauttaa, että Puolassa on yhä ongelmia, jotka Suomessa on jo ratkottu. Tällainen on muun muassa salmonella.
Puolalaisilla on varmasti sertifikaatit tarvittaessa "kunnossa". Vanha itäblokin maa, on totuttu proopuskojen kanssa pelaamaan iät kaiket ja ymmärretään, että se on vain pala paperia. Siipikarjaliiton marmatus tuotannon todellisesta laadusta pitää varmasti paikkansa, mutta tuottajien lobbarijärjestön rooliin sopisi hyvin olla kartalla tällaisten vaateiden suhteen. Olisivat voineet patistaa jäsenyrityksiään hoitamaan sertifioinnit kuntoon ajoissa. Miksi eivät ole sitä tehneet? Villi arvaus: koska todellinen syy on sen puolalaisen "laatutuotannon" hinta verrattuna kotimaiseen. KFC:n on helppo vedota sertin puuttumiseen, ja tuottajajärjestölle taas sopii, että keskustelu keskittyy laatukysymyksiin, ei hintaan. Ei kai mikään näistä pikaruokaketjujen ravintoloista käytä kotimaista lihaa tuotteissaan?

Olisi ihan hyvä avata sitä hintakeskusteluakin. Itse ajattelen, että hyvästä kotimaisesta ruoasta kannattaakin maksaa sen verran, että tuottaja sillä pärjäisi. Nythän se pärjääminen hoidetaan massiivisilla tuilla. Suomalaisten kotitalouksien ruokaan käyttämä osuus käytettävistä tuloista on vähentynyt johdonmukaisesti varmasti koko itsenäisyyden ajan, eikä se johdu siitä että nyt syötäisiin vähemmän. Samaan aikaan tukiin käytettävät rahat ovat vähitellen kasvaneet. Joskus 1950-luvulla, kun ruoka oli suhteellisesti "arvokkaampaa" kuin se on nyt, myös hävikkiin kiinnitettiin luontaisesti enemmän huomiota. Nyt sillä ei ole niin väliä, jämät roskiin vaan, uutta halpaa einesruokaa kasvaa kaupan hyllyllä.
Hyvin suunniteltu on edelleenkin tekemättä.

Avatar
Tarkastaja Levisi
Adrian Monk
Viestit: 2588
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Yhdysvaltain ex-presidentin käsiele baseball-katsomossa suututti intiaanit

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

https://www.is.fi/urheilu/art-2000008371595.html

Donald Trumpin käytös baseballkatsomossa suututti alkuperäisväestön

Kirveenlyönti-kannustus Atlantan ja Houstonin finaalisarjan pelissä herättää pahennusta. Alkuperäisväestö haluaa liigan poistavan halventavat nimet, maskotit ja eleet baseballista.


31.10.2021 9:19

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump sai Yhdysvaltain alkuperäisväestön kiihdyksiin lauantaina. Trump oli seuraamassa Atlanta Bravesin kotiottelua Houston Aerosia vastaan ja osallistui ennen pelin alkua yleisön "tomahawk chop" -kannustukseen.

Yhdysvaltain alkuperäisväestö kokee kirveeniskun kaltaisen eleen rasistiseksi loukkaukseksi.

Pohjois-Amerikan alkuperäisväestön etujärjestön puheenjohtaja Fawn Sharp on huomauttanut Atlantan Bravesin johdolle, etteivät "alkuperäisasukkaat ole maskotteja ja että he kokevat tomahawk chop -kannustuksen halventavaksi". Kirveskannustus on silti edelleen yleistä Bravesin otteluissa.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

Avatar
poikani
Angus MacGyver
Viestit: 6817
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja poikani »

Aika yksipuolinen näkemys. Täällä on toisten intiaanien kommentteja: https://www.foxnews.com/sports/trump-br ... ies-game-4

Joku voi halutessaan kääntää tuon; itse en ehdi, kun pitää lähteä nyt kaupungille näyttämään käsieleitä.
????? ?? ??????.

Vastaa Viestiin