Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Belker
Lovejoy
Viestit: 1669
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Belker » Ke Joulu 08, 2010 8:56 am

IS kertoo jälleen yhden jutuista, joista valtaosa vaietaan tai joiden uhrit pelotellaan hiljaisiksi:
Poliisi erehtyi 2 kertaa syyttömistä: anteeksipyynnöksi tarjottiin lumipesua!
Julkaistu: 08.12.2010 06:29 Kommentteja ()
Poliisi teki syyttömälle neitoselle kotietsinnän, vei poikaystävän poliisiasemalle, nouti nuoren naisen kuulusteluihin kesken työpäivän tovereiden silmien edessä, huomasi erehdyksen ja pyysi anteeksi.

Viikon kuluttua hänet määrättiin uudestaan kuulusteluun. Kun neitonen ilmoitti, että erehdyksestä oli jo sovittu, ylikonstaapeli intti tytön koko nimeä ja huomasi vasta sitten, että hän tavoitteli väärää henkilöä. Ällistyttävin oli kokeneen ylikonstaapelin uusin sovintoehdotus: "tulen sinun luoksesi pihalle, niin voit antaa lumipesun!"

Kaikki käynnistyi siitä, että Helsingin poliisin yksikkö tutki hiljattain lähiössä tapahtunutta kauppaliikkeen lippaan ryöstöä. Tiettävästi neitonen ja hänen poikaystävänsä näkyivät valvontakameran kuvissa eräiden muiden henkilöiden kanssa. Jostain syystä poliisi päätyi siihen, että nuori nainen ja hänen seurustelukumppaninsa olivat varmoja tekijöitä.

Tämän jälkeen neitosen turvalukittuun kotiin tehtiin tarkistus tytön löytämiseksi. Tämän tekee mahdolliseksi se, että ryöstö on niin vakava rikos, että epäiltyä voidaan tavoitella ilman kotietsintälupaa heti tuoreeltaan.Samoihin aikoihin neitosen kumppani otettiin kiinni ja vietiin poliisiautossa Pasilan poliisitaloon suoraan kuulusteluun. Matkan aikana häntä kehotettiin monta kertaa tunnustamaan ryöstö. Nuori mies sanoi olevansa syytön.
Ensimmäiseen työpaikkaansa ollut nuori nainen vietiin sivuhuoneeseen kuulusteluun muiden työntekijöiden keskeltä. Hänkin vakuutti syyttömyyttään.

Poliisi huomasi erehtyneensä ryöstöporukasta vielä samana iltana. Viranomaiset pyysivät osapuolilta anteeksi muiden kehotuksesta.

Nuori pari oli juuri ehtinyt toipua sokistaan, kun tiistaiaamuna ylikonstaapeli soitti uudestaan ja pyysi nuorta naista kuulusteluun. Vasta pitkällisten selvittelyjen jälkeen hän ymmärsi, että oli jälleen kääntynyt väärän henkilön puoleen. Hän tarjosi lumipesua korvaukseksi erehtymisestään.Mies kävi kummallakin kerralla ylikierroksella ja hän selvästi hosui työssään selvittääkseen nopeasti rikoksen, väittii nuori nainen IS:lle.Hän sanoii poliisia epäkohteliaaksi.

Ylikonstaapelin esimiehet pahoittelevat tapahtunutta. He toteavat, että poliisikin erehtyy joskus.

HANNES MARKKULA
Vai että poliisikin "erehtyy joskus"? Kyllä näitä juttuja on jo aika paljon.

Itse olin kerran kuultavana rahanpesujutussa todistajana. Ette voi uskoa, miten paranoidisesti kaikkea koetettiin keksiä myös minun pääni menoksi! Katsoin välillä kuulustelijaan, että onko tuo ihan terve. - Ja koska olin todistajana kuultavana, niin minua ei pitäisi syytellä - jos syytettäisiin, niin silloin minulla pitäisi olla mahdollisuus omaan juristiin.

Voitte olla varmoja - kuten tuo nuorimies maijassa ollessaan - että jos olisin väsyneenä myöntänyt yhdenkin mielikuvitusrikoksista (mm. että joku on tuosta vain 7-8 vuotta sitten antanut minulle rahaa, mikä oli ihan älytöntä hakuammuntaa, jollaista tehdään kai joka todistajalle), niin johan olisin itse ollut tuomittuna. Ihan vain omien sanojeni perusteella.

Samassa jutussa tiedän, että epäillyille pelkästään 6-10 vuotta sitten rahaa lainanneita, jotka tekivät rehellisen pienen velkakirjan n. 15 000 markalle, on haettu työpaikalta selliin pariksi päiväksi. Rahat on kuulemma maksettu takaisin ihan oikein, mutta poliisilla ei ole rajoja, millä perusteella se ottaa ihmiset kiinni ja pistää selliin. Viikko tai kaksikin siinä voi heilahtaa, ja kun poliisin aivoissa jyskyttää kuvio, jonka mukaan joku "on syyllinen", niin sitä jyskytystä ei paljon voi estää. Niin kovat ovat oikeudet, niin olematon vastuunpelko. Kansalaisille ei korvata, mikä vahingoksi jää. Voitte kuvitella, miten virkaintoinen ja tilanteesta nauttivat poliisi ei tasan tarkkaan myönnä mitään korvausperusteita, vaikka ihmiseltä menisi maine työnantajan ja -toverien edessä.

Poliisien kotietsintäluvasta (johon ei tarvita oikeuden päätöstä toisin kuin sivistysvaltioissa) on ollut keskustelua mm. Iltalehdessä. Ihmisoikeuksien vastaisia järjestelyjä ja oikeuksia on Suomessa muitakin. Esim. kuulusteltavaa painostetaan ilman juristia, juuri kuten tuota jutun nuortamiestä poliisiautossa. Myös esitutkintamateriaaleja on väärennetty, niistä varsinkin Mikko Niskasaari kirjoittaa. Muun muassa:

http://www.mikkoniskasaari.fi/node/96 - Kalskeen toimista

http://www.mikkoniskasaari.fi/node/11 - poliisin mieleivallasta, katso erityisesti "Poliisi jäi kiinni väärennöksestä" --> Miten uskomattomia poliisi voi tehdäkään ilman vastuuta!

Muutakin tuolta kannattaa lukea, Niskasaari on aika tunnettu, palkittu ja kokenut toimittaja.

Poliisin toimintaa varten haluaisin meillekin sisäisen tutkinnan yksikön. Nythän naapuripiirit tutkivat toisiaan ja tuttu syyttäjä lähes aina päättää jättää jutut sikseen. Mitä juttuja on tullut Kalskeelle, ne on haudattu aika menestyksekkäästi (niistäkin NIskasaari kertoo hyvin). Sisäisen tutkinnan yksikkö olisi tietysti poliisien keskuudessa vähemmän pidetty, mutta miksi sellaisia on isoissa oikeusvaltioissa? Pitääkö poliisilla olla kivaa ihmisoikeuksien kustannuksella?

Koska poliisi ei ole täydellinen.

Siis missään muualla kuin Suomessa.


J. K. En ihmettele ollenkaan, että poliisi on laukonut "saat antaa lumipesun". Lausuttu kuvastaa sitä mukavoituneisuutta ja varmuutta omasta asemastaan, joka johtaa mielivaltaisuuksiin. Suomalaisten usko poliisiin on niin kova, kunnes joutuu itse näkemään poliisin röyhkeyden, huonotapaisuuden ja mielivallan rajattomuuden. Uutisjutun tyttökin tulee kohtaamaan kovan muurin, jossa a) kaikki pitäisi todistaa monia poliiseja vastaan ja b) miten poliisien suojeluperinne vesittää oikeudenhakemisen tavoitteet. Hyvä, jos ei itse joudu syytetyksi kunnianloukkauksesta. (Viimeisin kohta onkin se, jonka takia useimmat vaikenevat poliisimme mielivaltaisuuksista. Esim. kuulusteluja ei meillä nauhoiteta, ne kirjoitetaan vain osapuilleen paikan päällä. Ei kuulustelupaperi kerro, millaisia loukkauksia. älyttömyyksiä ja laittomia menetelmiäkin kuulusteluissa käytetään. Miettikääpäs, miksi Ruotsissa ja Britanniassa kuulustelut nauhoitetaan ja ne nauhat EIVÄT katoa.)

- Meillä poliiseja pidetäänkin niin yli-inhimillisen luotettavina, koska poliisiemme virheet piilotetaan huolella. Vähän kuten suomettuminen pystyttiin nauramaan ja salaamaan pois vuosikymmeniä, mikä sekin on yksi maailman ihmeistä. Suomalaisille uppoaa aika moni paksu juttu, jonka toiset kansat ovat oppineet kauan sitten. Poliisimme on samaa tasoa kuin muuallakin, niin se on yleensäkin eri ammattiryhmiemme kanssa. Säälin sitä rehellistä poliisien enemmistöä, joka joutuu vaikenemaan mieloivaltaisten ja oikeasti narsististenkin tovereidensa toimia. (Poliiseissa on btw. paljon työpaikkakiusaajia ja naispoliiseja seksuaalisesti häirinneitä - siis yksinkertisesti lievästi häiriintyneitä egoisteja. Nämä ovat tutkittuja tietoja.)

Vaan miksi Suomessa on muka jatkuvasti jumalaisen hyviä poliiseja, syyttäjiä ja tuomareita? - Vain viimeisen laatua on voitu arvioida, sitäkin vain EIT:n toimesta. Tulos on ollut, että tuomiotoimintamme on hataraa; havainto ei tietenkään ole Suomesta käsin tehty.

Kärsinyt_
Alibin kestotilaaja
Viestit: 318
Liittynyt: Ke Loka 06, 2010 3:21 pm
Paikkakunta: EP (/Tampere)

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Kärsinyt_ » Ke Joulu 08, 2010 12:09 pm

Tässä on sekä asiaa että ei...
Se on totta että monet palvovat poliiseja ylikaiken, poliisi ollaan heti soittamassa paikalle jos jossakin tilanteessa.
Ja sekin on totta että poliiseista löytyy paljon mulkkuja, oman oikeuden käyttäjiä - poliiseja joilla valta on nostanut kusen päähän. Ja oikeastaan tuo valta Suomessa on vielä niin pientä.(verrattaen esim. maailmalla oleviin poliiseihin)

Mutta sekin on totta että nyt myös poliisit ja poliisien koulutus ovat tietoisia tästä. Koko ajan muuttava, tiukentuva - löystyvä koe poliisikouluun, tällä yritetään siis parantaa Suomalaista poliisikantaa monipuolisemmaksi ja samalla koetetaan karsia tuota poliisin huonoa mainetta.

Minullakin on useampiakin "katkeroituneita" kokemuksia poliisin toiminnasta, ja jos jotain tapahtuu - mietin aina kerran jos toisenkin kannattaako soittaa poliisille. :roll:
Etenkin kun asuu sen verran "pienemmällä" alueella, jossa "kaikki ovat tuttuja keskenään". :roll:

Silti koe outoa kunnioitusta/kiinnostusta poliiseja kohtaan... Kun näen poliisiauton, erikoinen värähdys kulkee lävitse - vaikken olisi tehnyt yhtään mitään väärin. :lol:
Kiitos ja Anteeks, risa aita!

- Tervetuloa maailmaan, täällä pärjätä saa omillaan! -

Sääliä saa kuka vaan, mut kateus pitää ansaita!

INES 7
Columbo
Viestit: 2331
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja INES 7 » Ke Joulu 08, 2010 3:05 pm

Joo, parempi olis lähettää rikoksesta epäillylle kirje, jossa voi 14 vrk:n aikan ilmaista halukkuutensa tulla kuulusteluun/sallia kodin yleissilmäys/olla ryhtymättä rikolliseen tekoon tai aineistoon... Tietysti aina voisi sanoa, että "ei o kato tullu mitään kirjettä postissa" tai ruksia kohdan: En halua juuri nyt osallistua tutkimukeen.

Poliiseja on kyllä joka junaan ja mätämunakoriin, mutta toisaalta kukapa ei tekisi virheitä työssään ja varsinkin sellaisessa, jossa kaikkeen ei voi harjoitella ennakolta etukäteen, vaan joutuu soveltamaan.

Parasta onkin pysyä pois hämäräporukoiden liepeiltä, jos mahdollista.

hannu hanhi
Hercule Poirot
Viestit: 2132
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi » Ke Joulu 08, 2010 7:13 pm

Rapatessa roiskuu, poliiseillakin. Kannattaa kuitenkin muistaa, mitä kaikkea jäisi selivittämättä ilman poliiseja ja miten positiivinen vaikutus pelkällä poliisin läsnäololla on yleiseen turvallisuuden tunteeseen. Fanitan poliiseja, vaikka joskus heillä mokia sattuukin.

Kärsinyt_
Alibin kestotilaaja
Viestit: 318
Liittynyt: Ke Loka 06, 2010 3:21 pm
Paikkakunta: EP (/Tampere)

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Kärsinyt_ » Ke Joulu 08, 2010 9:20 pm

Aina ei voi puhua edes virheistä ja mokista kun koppalakin alla todella muhii kusta...
Vai lasketaanko virheeksi vaikkapa kodin sekasorto ja sotkeminen "kotietsinnässä".... :roll:
Kiitos ja Anteeks, risa aita!

- Tervetuloa maailmaan, täällä pärjätä saa omillaan! -

Sääliä saa kuka vaan, mut kateus pitää ansaita!

Belker
Lovejoy
Viestit: 1669
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Belker » To Joulu 09, 2010 12:33 am

Voi että! Kirjoitin pitkän tekstin Iines 7:lle, mutta yksi vahinkopainallus ja sinne meni :cry:

Lähdetään ensin yksinkertaisesta liikkeelle, eli

a) miten poliisi voi ketjuttaa juttuja (tuttuni tapaus, jossa todistin, oli 4:nnen polven juttu, siis eri tutkinnoista seuraavaan pompanneita ihan eri aihepiirin juttuja...) ja mistä sinä tiedät tutun-tutun-tuttujen jutuista?

b) mitä tarkoittaa rahanpesu ja miten sitä arkipäivässäkin epäillään esim. pankissa käteistä VAIHDETTAESSA tai käteisellä laskun maksaessamme

c) miten kotietsintöjä voidaan tehdä ja miten väärät kotietsinnät korvataan?


b):hen oma kokemus: 200 e seteli, se pienemmäksi vieraassa pankissa? --> Pitäisi avata vieraan pankin tili, laittaa raha sinne, nostaa se sitten sieltä pienempinä seteleinä. Todellakin, koetin vain nopeasti särkeä rahan kauppiaan iloksi, kun aamulla oli tyhjä pankkikonttori vieressä. En alioittanut uutta pankkisuhdetta yhden särkemisen takia, vaihtorahat sai rääpiä kokoon kauppias.

Maksat alle 100 e kiireellisen laskun vieraan paikkakunnan konttorissa käteisellä? - Näytä hlötodistus ja kirjoita hlötunnus laskuun. Näin minulle kävi. - Yhdellä kaverilla ei ollut ollut kerran ajokorttia mukana, niin oli joutunut hakemaan sen kotoaan, ja lasku oli todiaan hänellä jotain satasen kieppeillä, ei mikään iso siis.

Pankkitarkastajan mukaan esim. 2000 euron laskua käteisellä maksettaessa pitäisi myös todistaa, mistä ja keneltä rahat on hankittu. Siis jos joku menee maksamaan vaikka kiireellä autoa pankkiin (oma tili vaikka Nordeassa, myyjän Osuuspankissa --> säästetään pankkipäiviä) ostajan kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti, niin sepä ei onnistukaan ilman tulotietojen selvitystä tiskillä.

Näistä asioista ei tiedä, jos nettipankilla hoitaa rutiinit ja automaattikäteisellä tai kortilla maksaa kauppalaskut. Tähän on menty.

Iines 7:lle sanon, että on ihme, jos olet riksotaustaltasi minua puhtoisempi. Tuollainen heitto "pysy poissa hämärämiehistä" osoittaa sellaista lapsellisuutta, että vaikea on uskoa. Etkö sinä ole koskaan miettnyt, mitä asioita oma lähipiirisi tai sukulaisesi ovat voineet tehdä? (Ja noita ei tarvitse pähkäillä erityisemmin koko ajan.) Mitä vuosikymmenet ovat voineet sisältää? Vaikka ystäviesi ex-puolisoiden menneet jutut? --> Jos huono flaksi käy, niistä voidaan sinutkin joskus kutsua kuultavaksi. Olet siis ollut kunnolla ja tuntenut "kunnon ihmisiä" mutta silti joudut todistajaksi jostain vanhasta jutusta. Varsinkin esim. rahanpesujutuissa, joissa ei erityisiä vanhenemisaikoja ole. Minuakin kuultiin pääasiassa 90-luvun jutuista!

Damien
Sherlock John Holmes
Viestit: 5266
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 1:26 pm
Paikkakunta: Karvatunturi aka käpykumpu
Viesti:

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Damien » To Joulu 09, 2010 12:46 am

Kärsinyt_ kirjoitti:Aina ei voi puhua edes virheistä ja mokista kun koppalakin alla todella muhii kusta...
Vai lasketaanko virheeksi vaikkapa kodin sekasorto ja sotkeminen "kotietsinnässä".... :roll:
Harvemmin ovat jääneet siivoamaan..
"Aika kulkee, kellot laukkaa. Monta raukkaa, hauta haukkaa.
Ennen iltaa, siis kulje siltaa mut varo murhamiesten kiltaa.
Varo liittymästä heihin jotka usko eivät enää mihinkään."

apollo
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1555
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja apollo » To Joulu 09, 2010 10:20 am

Belker kirjoitti:IS kertoo jälleen yhden jutuista, joista valtaosa vaietaan tai joiden uhrit pelotellaan hiljaisiksi:
Tämän tekee mahdolliseksi se, että ryöstö on niin vakava rikos, että epäiltyä voidaan tavoitella ilman kotietsintälupaa heti tuoreeltaan.
Tästä olisikin kiva tietää, että milloin sitä kotietsintälupaa tarvitsee näyttää. En ole kuullut, että kenellekkään olisi mitään kotietsintälupaa näytetty. Eikä myöhemminkään ole ollut puhetta mistään kotietsintäluvasta. Silti poliisit on rampannut sisään ja ihan ovikelloa soittamatta.

Kannattaa muuten muistaa, että järjestyspoliisia ei tarvitse päästää sisälle. Nehän jääkin oven ulkopuolelle aina seisomaan ja tarvittaessa käskyttää asunnosta ihmiset ulos. Sitten kun tullaan siviilivaatteissa, niin on piru irti.

nevermind
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 166
Liittynyt: Ma Heinä 02, 2007 12:03 am
Paikkakunta: JKL

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja nevermind » La Joulu 11, 2010 11:48 pm

siitä varmaan soppa syntyis ku ei päästäis sinivuokkoja sisälle :)

Jarno-T
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 167
Liittynyt: Ti Marras 24, 2009 7:14 pm

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Jarno-T » Su Joulu 12, 2010 2:08 am

nevermind kirjoitti:siitä varmaan soppa syntyis ku ei päästäis sinivuokkoja sisälle :)
jos niillä on halu tulla sisälle, niin ne tulee, iha sama päästätkö vai et.

V.V.82
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 238
Liittynyt: Pe Kesä 08, 2007 3:48 pm
Paikkakunta: Naantali

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja V.V.82 » Su Joulu 12, 2010 3:29 pm

Joko kyseessä oli luultavasti nuori virkaintoinen kloppi tai duuniinsa pahasti leipääntynyt vanha körmy. :)

Tuli mieleen tapaus kun kaverin kanssa istuttiin autossani parkkiksella ja juteltiin. Ihmeteltiin siinä sitten kun maija kiertää edestakasin ja lopulta tämä todennäköisesti juuri Poliisikoulusta päässyt nutipää tulee kyselee erittäin agressiivisesti käyttäytyen kaikkea että miksi istutaan autossa(ulkona satoi) ja että löytyykö huumeita yms. Lisäksi tämä nuijapää yritti selvästikin provosoida meitä jotta olis saanu syyn lyödä rautoihin yms. Kieltämättä hetken teki mieli vetää tämä pelle levyks siihen mutta lopulta tilanne lähinnä nauratti. Tämän pässin parina oli muuten naispoliisi joka selvästi koki myötähäpeää pojun toiminnasta. Ehkä tällä ruikkuperseellä oli tarve näyttää parillensa kuinka kova hän on. :D

Muuten on kyllä vain positiivisia kokemuksia kyseisen ammatin edustajista.

INES 7
Columbo
Viestit: 2331
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja INES 7 » Su Joulu 12, 2010 4:05 pm

Juu juu. Kirjoitinkin enemmän yleisellä tasolla.

Ja onko isoja käteissummia pakko käsitelläkään nykypäivänä. Hyvä se, että ketkuja valvotaan. Mielestäni huijausrikollisuus on yhtä rasittavaa siksilua kuin väkivaltakin, melko usein...

Se on INES 7.

Kapteeni Karhu
Alibin satunnaislukija
Viestit: 136
Liittynyt: Ma Kesä 29, 2009 9:45 pm

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Kapteeni Karhu » Su Joulu 12, 2010 8:23 pm

apollo kirjoitti: Tästä olisikin kiva tietää, että milloin sitä kotietsintälupaa tarvitsee näyttää. En ole kuullut, että kenellekkään olisi mitään kotietsintälupaa näytetty.
Ei ole näytetty, koska ne luvat ovat amerikkalaisissa elokuvissa.

Laki takavarikosta ja etsinnästä rikosasioissa.

15 §

Kotietsinnän pitämisestä päättää 3 §:ssä mainittu viranomainen. Ilman määräystä saa kuitenkin poliisimies toimittaa kotietsinnän, milloin sen tarkoituksena on kiinni otettavan, pidätettävän tai vangittavan tahi kuulusteluun tai oikeuteen tuotavan henkilön tavoittaminen taikka sellaisen esineen takavarikoiminen, jota on voitu seurata rikoksen teosta verekseltään tai jonka jäljille silloin on päästy, niin myös muuten, jos asia ei siedä viivytystä.


Kotietsintään ei siis tarvita tuomioistuimen lupaa, vaan siitä päättää poliisi, jolla on oikeus vangita (ylikomisario?). Kuitenkin jokaisella poliisilla on oikeus tehdä kotietsintä, jos asialla on kiire.

EDIT: Lakisitaatti on vanhasta laista; nykyisessä on oleellisesti sama sisältö hiukan eri tavalla sanottuna. Ja eri pykälänumerot.

matlockb
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4504
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja matlockb » Ma Joulu 13, 2010 1:46 pm

Jarno-T kirjoitti:
nevermind kirjoitti:siitä varmaan soppa syntyis ku ei päästäis sinivuokkoja sisälle :)
jos niillä on halu tulla sisälle, niin ne tulee, iha sama päästätkö vai et.
Asia erikseen, kuinka epäilyttävän se tekee henkilöstä, joka yrittää estää poliisin pääsyn asuntoon. Oma ovikelloni soi kerran ja tuolloin asuin kerrostalossa jossa en avannut ovea vieraille, en ehtinyt ovisilmästä katsoa kun kävi tiukka komento: "täällä on poliisi, avatkaa ovi välittömästi" tietenkin säikähdin ja oven avasin. Poliisi kertoi että (10 kerroksinen talo, 60 asuntoa) ilmoittajan mukaan tältä suunnalta oli kuulunut pahoinpitelyyn viittaavia ääniä ja poliisit kertoivat tarkastavansa asunnon päällisin puolin jos löytävät pahoinpidellyn henkilön. Luonnollisesti minulla ei ollut tarkastusta vastaan mitään, poliisit kiersivät asuntoni ja käyttäytyivät sitten erittäin asiallisesti (mitään ei luonnollisestikkaan löytynyt kun mitään rikosta ei asunnossani ollut tapahtunut) ja pahoittelivat aiheuttamaansa häiriötä. Henkilöllisyystodistuksen vaativat nähdä kuitenkin, en siihen selitystä saanut enkä kysynyt, mutta ilmeisesti varmistivat ettei ole hakua päällä eikä se asia itseäni häirinnyt. Itse en tuolloin mitään pahoinpitelyääniä kuullut, vaan kaikki oli yhden ilmoittajan varassa, eikä jälkeenpäin kuulemani perusteella mistään asunnosta löydetty mitään pahoinpitelyn aiheuttajaa/uhria vaikka poliisit olivat paikalla parissa minuutissa ilmoituksesta. Ensimmäinen koskestus siihen kun poliisi oli oman oven takana.
Tästä tapauksesta jäi positiivinen kuva, koska poliisit (mies ja nainen) alkujärkytyksen jälkeen käyttäytyivät erittäin asiallisesti ja pahoittelivat häiriötä.

Kärsinyt_
Alibin kestotilaaja
Viestit: 318
Liittynyt: Ke Loka 06, 2010 3:21 pm
Paikkakunta: EP (/Tampere)

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Kärsinyt_ » Ma Joulu 13, 2010 2:14 pm

No tuosta matlockbin tarinasta tuli mieleen minun yksi tarina jonka voisin tänne kertoa...
Asuttiin silloin ukkoni ja koiran kanssa vielä yksiössä vuokralla, ja remontoitiin tulevaan omaa asuntoa toisella puolella kaupunkia. Oli jo sen verran talven alkua että lunta oli hieman satanut maahan.
Olimme iltamyöhällä palanneet remontoimasta ja pysäköineet auton tienvarteen, siitä ei ollut 20 askeltakaan kämpälle.
Yöllä heräsimme koiran vahtivaan haukkuun ja ikkunan takana näkyi taskulampun valokiiloja. Eikä kunnolla saatu silmiä auki kun oveen koputettiin vaativasti ja käskettiin avaamaan ovi - täällä on poliisi.
Mieheni nousi ylös ovea avaamaan, kun minä tarkkailin parvelta käsin tilannetta.
Mieheni ei älynnyt ottaa koirasta kiinni, koska se aina oven avatessa jää selän taakse odottamaan.
Kun mieheni sai kopeloitua lukon auki, ovi riuhtaistiin auki hänen kädestään ja samassa koira reagoi. Urahtaen reilut 50kg rottweilerristeytys hypähti ulkoportaalle.
Poliisimuuri hajaantui perääntyen, mutta koira pysyi paikallaan ja katsoi poliiseja ja haisteli.
Vasta mieheni käskystä koira peruutti sisälle mieheni selän taakse seuraamaan tilannetta ja poliisit pääsivät selittämään.
He kysyivät koska olimme tulleet ja mistä, olimmeko kuulleet mitään etc.

Lähistöllä oli kuulemma tapahtunut murto ja heidät oli hälytetty meidän tiellemme, he olivat vain seuranneet tuoreita jälkiä ovellemme tarkistamaan. Muistaakseni he eivät tulleet edes eteistä pidemmälle(toki asunnon pystyi tutkimaan siitäkin silmäillen) ja pahoittelivat häiriötä.

Aamulla näimme kuinka meidän automme edessä, muutaman askeleen päässä, erään auton lasi oli rikki ja mankka ainakin viety. :roll:
Kiitos ja Anteeks, risa aita!

- Tervetuloa maailmaan, täällä pärjätä saa omillaan! -

Sääliä saa kuka vaan, mut kateus pitää ansaita!

Vastaa Viestiin