Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Belker
Lovejoy
Viestit: 1669
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Belker » Pe Helmi 22, 2013 9:28 am

Urk- urk - urkintauutisia:
Näin hiihtäjä Myllylän kuolinsyytietojen urkinta on edennyt

Edesmenneen hiihtäjän Mika Myllylän kuolinsyytietojen urkintaa koskeva esitutkinta on pian valmistumassa.


Tapaukset ovat menossa syyteharkintaan alle 140 poliisimiehen osalta.

Epäiltyjen joukossa on kaksi poliisia Etelä-Pohjanmaan poliisilaitokselta ja neljä poliisia Pohjanmaan poliisilaitokselta.

Rikosnimikkeenä osalla epäillyillä on henkilörekisteririkos ja virkavelvollisuuden rikkominen.

Joidenkin osalta näyttö henkilörekisteririkoksesta ei saatu.

Esitutkinta koski myös 19 virkamiestä, jotka eivät ole poliiseja. Heillä oli virkansa puolesta pääsy poliisin tietojärjestelmiin. Heidän tapauksensa on lähetetty syyteharkintaan.

Tapauksesta riippuen rikosnimikkeenä on henkilörekisteririkos ja virkavelvollisuuden rikkominen.
http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/na ... -1.1316268


Uusi selvittely poliisien epäillystä tietourkinnasta


Keskiviikko 20.2.2013 klo 15.28 (päivitetty klo 15.47) IL

Lisää poliiseja joutuu selvittämään poliisirekisterien käyttöään.

Lisää poliiseja joutuu selvittämään poliisirekisterien käyttöään. Kyse on Anneli Aueria sekä kansanedustaja Antti Kaikkosta (kesk) koskevista tietokyselyistä.

Valtakunnansyyttäjänvirasto selvittää, onko tietohauissa syytä epäillä rikosta. Selvittely koskee vajaata sataa poliisia ja muuta virkamiestä.

Nelosen uutiset pyysi viime vuonna Aueria ja Kaikkosta kysymään, kuinka moni virkamies oli vuonna 2011 käsitellyt heidän tietojaan.

Aiempi poliiseja koskeva tietourkintaselvitys koski edesmenneen hiihtäjän Mika Myllylän tietoja. Yli sataa poliisia epäillään Myllylän tietojen kaivelusta.


"Uteliaisuus ei enää kelpaa selitykseksi"

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan tietohaut ovat nyt seurannassa. Uteliaisuus ei enää kelpaa syyksi tietojen kaiveluun sillä tietohauista on nyt puhuttu runsaasti.

Paatero muistuttaa, ettei rajanveto virkatehtäviin kuuluvan tai kuulumattoman tietohaun välillä ole aina helppoa. Paaterosta on selvää, että poliisi voi tehdä vain virkatehtäviin liittyviä tietohakuja. Joskus voi kuitenkin olla perusteita hakea tietoja myös muista kuin omista jutuista.


- Tutkintaakaan ei pidä liikaa haitata sillä, ettei jotain rekisteriä voi katsoa, mutta sille täytyy olla peruste.

Paateron mukaan poliisijohto arvioi myöhemmin, onko tietohakujen ohjeistusta syytä tarkistaa.

STT
'
Anns kattoo, mitä tuosta tulee. Urkinta on sen verran laajaa ja kuvottavaa, että toivon jonkinlaista yliopistollista tutkimusta siitä. Toivon kyllä, että saataisiin erillinen valvova elin tarkastamaan tietojenkalastusta. Nythän se, joka ei itse mene pyytämään lokitietoja tietojensa kalastelusta, ei saa tietää lainkaan, onko hänen asioitaan ronkittu.

___________________
P-kevennystä:

Joskus Veli Puolikuussa "pohdittiin" juomisen ja polttamisen etuja. Tulee kavereita, menee lujaa, saa pesää...

Tylsistyneelle poliisille siis vinkki viis, opipa siis:

"Hei poliisi. Onko elämäsi tylsää? Et keksi kavereiden kanssa saunassa puheenaiheita? Akka mököttää? Antaa ehkä lompsaa toisille? - Koetko itsesi tylsäksi tuppisuuksi, ja haluaisit olla vauhdikas supliikkimies?

Ei hätää. Ongelmiisi on ratkaisu suoraan näytölläsi. Siellä ovat naapurit, sukulaiset, tutun tutut, ihastuksesi ja vihamiehesi. Ja ennen kaikkea kaikki julkkikset.

Aivan. Se on poliisin tietokanta. Sieltäpä löydät kaikki rikokset ja tutkinnat, sieltä saat mehevät jutunaiheet, eikä lässytyksesi lopu enää koskaan. Jatkossa aina kavereiden kanssa vihtoessa SINÄ saat sanotuksi ne mehukkaimmat jutut. SINÄ olet aina ajan hermolla. SINÄ saat viimeiset sanat. SINÄ voit jopa myydä tietoja julkkis-lehdille. SINÄ!

Siispä urkkimaan, hyvä tylsistynyt poliisi. Avaimet ovat käsissäsi. Kavereista ei tule loppua. Sinä olet suosittu."

Rocket
Alibin kestotilaaja
Viestit: 312
Liittynyt: To Syys 23, 2010 3:15 pm

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Rocket » Ti Helmi 26, 2013 2:17 pm

"Uteliaisuus ei enää kelpaa selitykseksi"
No sepä hyvä ettei enää kelpaa.

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6807
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » Ti Helmi 26, 2013 2:35 pm

Kait nyt tyhmyys ja yksinkertaisuus kelpaa syyksi kun uteliaisuus ei enää kelpaa.
Vaan eipä mitä, kun poliisit kyseessä niin ei rikosta ole voinut tapahtua.
Tai jos onkin niin mitäpä niistä.
Täällä tänään, missä huomenna?

Avatar
Marokon Kauhu
Hercule Poirot
Viestit: 2244
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu » Pe Maalis 01, 2013 10:17 pm

Nyt ei sitten saa kokoontua puhumaankaan enää vapaasti ilman että on itse maksettuja stevareita paikalla.... Aika ovelasti aloittivat tämmöisen vasemmiston tilaisuudesta.
Sen tietää kehen tämä seuraavaksi kohdistuu.
Toivottavasti tästä tulee rankasti sanomista, nyt poljetaan jo ihan perustuslaillisia oikeuksia.


IL:

Järjestäjät: Poliisi esti äärioikeistokirjan tilaisuuden
Vasemmistonuorten suunnittelema keskustelutilaisuus Äärioikeisto Suomessa -kirjasta jouduttiin perumaan Kotkassa. Järjestäjät syyttävät viranomaisia kokoontumis- ja yhdistymisvapauden sekä sananvapauden loukkaamisesta.
Tilaisuutta järjestelleen Kotkan kaupunginvaltuutetun Joona Mielosen mukaan poliisi oli vaatinut paikalle neljää järjestyksenvalvojaa, joista yhden olisi pitänyt olla nainen. Vaatimus hämmentää vasemmistonuoria.

- Kirjaesittelyt eivät itsessään aiheuta erityistä vaaraa niihin osallistuville. Jos poliisi sen sijaan uskoo tilaisuuden olevan hyökkäyksen takia uhattuna, on heidän velvollisuutensa turvata tilaisuuden turvallisuus ja sen osallistujien poliittiset toimintavapaudet, Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson sanoo tiedotteessa.

Kuukausi sitten vastaavaan Jyväskylässä järjestettyyn tilaisuuteen hyökkäsi äärioikeistotaustaisia miehiä. Yhtä ihmistä puukotettiin.

Pelastussuunnitelmaa vaadittiin
Kaikkein eniten järjestäjät hämmästelevät kuitenkin vaatimusta pakollisesta pelastussuunnitelmasta, joka olisi pitänyt palauttaa 14 päivää ennen tilaisuutta. Keskustelutilaisuutta puuhanneiden mielestä asetus pelastustoimesta ei olisi edellyttänyt tilaisuudelle pelastussuunnitelmaa.

- Tilaisuuden luonne huomioon ottaen poliisin vaatimukset eivät ole perusteltuja, tiedotteessa todetaan.

Pelastussuunnitelma kuitenkin laadittiin ja palautettiin kymmenen päivää ennen. Se ei riittänyt. Kirjailijat ja Etelä-Kymen vasemmistonuoret sanovat, että virkavallan ohjeistus loukkaa kokoontumis- ja yhdistymisvapautta sekä sananvapautta. Samoin vaatimus yksityisten turvallisuuspalveluiden käyttämisestä tekee tilaisuuksien järjestämisestä taloudellisesti mahdotonta.

- Poliisin toiminta heikentää järjestäjien luottamusta poliisin kykyyn ja haluun taata heidän turvallisuutensa vastaavissa tilaisuuksissa. Myönteistä on kuitenkin on se, että vihdoinkin äärioikeiston uhkaan suhtaudutaan sinänsä vakavasti.

Järjestäjien tiedotteen perusteella poliisi oli myös vaatinut ruumiintarkastusta kaikille osallistujille, mutta luopunut vaatimuksesta sen jälkeen kun kävi ilmi, että tapahtumassa olisi narikka.
Äärioikeisto Suomessa -kirjan ovat kirjoittaneet Li Andersson, toimittaja Mikael Brunila ja Vasemmistonuorten entinen puheenjohtaja Dan Koivulaakso.
Perustuslaki 9 § Liikkumisvapaus

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

Belker
Lovejoy
Viestit: 1669
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Belker » Ma Huhti 08, 2013 8:49 am

Satakunnasta kuultua:
Satakuntalaiselle poliisimiehelle ja kunnallispoliitikolle luetaan maanantaina Satakunnan käräjäoikeudessa syytteet kahdesta törkeästä väärennyksestä, ampuma-aserikoksesta sekä rekisterimerkintärikoksesta.
- Kaikki syytteet kiistetään, poliisi ja kunnallismies sanoo.


Sen enempää hän ei halua asiaa kommentoida.


- Olen ottanut sen linjan, että tällainen asia on tullut eteen, mennään se läpi ja katsotaan sitten.


Poliisimies on ollut tutkinnan ajan pidätettynä vanhemman konstaapelin virasta.


Kyseinen poliisi on toiminut mm. satakuntalaisen kaupungin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän on rivivaltuutettu.


Viime eduskuntavaaleissa 2011 poliisi oli ehdolla, mutta ei mennyt läpi.


Muitakin takaiskuja vaaleissa koitui. Vaalipäällikön palkka jäi maksamatta, ja käräjäoikeus velvoitti hänet maksamaan vaalipäällikölleen rästiin jääneitä palkkoja 15000 euroa sekä 7560 euroa oikeudenkäyntikuluja.

- IS -
Tapahtuma-ajat, paikat ja teonkuvaukset on hyvin salattu. Vaikuttaakohan epäillyn/syytetyn poliisitausta salaamistoimiin?

Aikaisemmin SK:ssa, IMO sama hlö, tuskin monta satakuntalaispoliisia syytetään samoihin aikoihin?

http://www.satakunnankansa.fi/Lehdess%2 ... snimi.html
Satakunnan poliisilaitoksen rikossyytteiden käsittelyn ajaksi virasta pidättämä poliisi on maakunnassa hyvin tunnettu keskustapoliitikko Jorma Lepistö Kankaanpäästä.

Vanhempi konstaapeli Lepistö nousi otsikoihin syksyllä 2010, kun hänet valittiin kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi paikkakunnan vahvan miehen Kauko Juhantalon tilalle. Samalla alkoi keskustavaikuttajien kovasanainen julkinen riitely.

Belker
Lovejoy
Viestit: 1669
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Belker » Ke Huhti 10, 2013 10:28 pm

MTV3 ja Putin-sekoilu:
Sipilän kommentti: Nolo nolo moka

Poliisihallitus ja keskusrikospoliisi jaksavat aina korostaa kuinka poliisin salaiset rekisterit ja pakkokeinot ovat niin valvottuja, etteivät virheet ole oikeastaan edes mahdollisia. Viimeksi tätä vakuutettiin keskusrikospoliisista tiistaina.

No, sitten keskiviikkona paljastui Pekka Lehtisen jutussa, että salaiseen epäiltyjen rekisteriin on rekisteröity Venäjän presidentti.

Täytyy myöntää, että ensimmäinen oma reaktioni oli, että onko alkuperäisen kirjauksen tehnyt poliisi ollut tuhdissa kännissä. Huh hah hei ja votkaa pullo.

Tämä epäiltyjen rekisteri on järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnan ydintä. Sinne kirjataan ammattirosvojen liikkeitä, heidän käyttämiään autoja ja lempibaarejaan sekä kontakteja.

Sellaiseksi luokiteltiin myös Venäjän presidentti, kun hän on myöntänyt venäläiselle jengiläiselle mitalin.

Heti alkuun poliisihallitus vetäytyi kilpeensä, eikä suostunut kommentoimaan Putin-tietoa mitenkään. Kolmen ja puolen tunnin päästä linja muuttui. Poliisihallitus myönsi krp:n tekemän kirjauksen virheelliseksi, ja se poistettiin rekisteristä.

Esitutkintakin päätettiin aloittaa. Ehkäpä siinä selviää miksi Putin sinne kirjattiin.

Poliisiylijohtaja kertoi olevansa Putinin kirjaamisesta järkyttynyt. Syystäkin.

Tapahtumasarjalle voisi nauraa, jollei kysymys olisi hyvin vakavista asioista. Poliisin salaiseen rekisteriin päätyminen voi vaikeuttaa ihmisen elämää erilaisten hallinnollisten seuraamusten kautta. Työpaikka voi mennä, jos se edellyttää viranomaisen lupaa tai turvallisuusselvitystä.

Poliisin rekisteriin jostain syystä päätynyt perusteeton jengiyhteys voi hankaloittaa yrittäjän toimintaa, jos esimerkiksi tiedot menevät harmaan talouden selvitysyksikön kautta eteenpäin muille viranomaisille.

Kuten Putin esimerkki osoittaa, näihin rekistereihin voi päätyä ilman rikostuomiota ja jopa erittäin huonon harkinnan perusteella. Kansalaisella ei ole oikeutta tarkistaa poliisin salaisia rekistereitä.

Tällaiset esimerkit syövät kaiken uskottavuuden poliisin pitävästä sisäisestä valvonnasta. Eivätkä oikeusasiamiehen valvontakertomukset peitetoiminnasta ja puhelinkuuntelusta vakuuta, kun niissä havaitut ongelmatkin julistetaan salaisiksi.

Jonkun lienee syytä käydä epäiltyjen rekisteri tarkemminkin läpi. Netissä on monenlaisia salaliittoteorioita maailman johtajista. Monikohan niistä on päätynyt epäiltyjen rekisteriin? Luulisi, että Silvio Berlusconi nyt ainakin löytyy.
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... -nolo-moka

Kuinka tuuli huulia heiluttaa, siten myös ihmisten rekisterimerkintöjen kommentointikin sujuu pomopoliiseilta. Aluksi toitotettiin: "En kommentoi, en kommentoi en... en..." Nyt kympin uutisissa puhuttiin jo kuin ihmiset.

Huolestuttavaa on, millä perusteella ihmisistä annetaan turvallisuuslausuntoja. Jos Putinia on luonnehdittu järjestäytyneen rikollisuuden suosijaksi tjsp., niin taviksistahan voi löytyä ihan mitä vaan. Kuten Sipilä sanoo, poliisin sisäinen valvonta on lumetta. Siis taikauskoa. Myyttiuskoa automaattiseen hyvyyteen. Hyvä poliisi tekee hyviä tekoja ja on hyvyyden puolella hyvyydellisillä metodeilla. Öh.

Mutta kun ei valvontaa ole, voi vain tuumia... ding dong:

Kuva
Heh heh hee! Voi voi, en kommentoi!

annaanna
Sherlock John Holmes
Viestit: 5720
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja annaanna » Ke Huhti 10, 2013 11:22 pm

Päivitetään tätä-
Belker kirjoitti:Satakunnasta kuultua:
Satakuntalaiselle poliisimiehelle ja kunnallispoliitikolle luetaan maanantaina Satakunnan käräjäoikeudessa syytteet kahdesta törkeästä väärennyksestä, ampuma-aserikoksesta sekä rekisterimerkintärikoksesta.
- Kaikki syytteet kiistetään, poliisi ja kunnallismies sanoo.


Sen enempää hän ei halua asiaa kommentoida.


- Olen ottanut sen linjan, että tällainen asia on tullut eteen, mennään se läpi ja katsotaan sitten.


Poliisimies on ollut tutkinnan ajan pidätettynä vanhemman konstaapelin virasta.


Kyseinen poliisi on toiminut mm. satakuntalaisen kaupungin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän on rivivaltuutettu.


Viime eduskuntavaaleissa 2011 poliisi oli ehdolla, mutta ei mennyt läpi.


Muitakin takaiskuja vaaleissa koitui. Vaalipäällikön palkka jäi maksamatta, ja käräjäoikeus velvoitti hänet maksamaan vaalipäällikölleen rästiin jääneitä palkkoja 15000 euroa sekä 7560 euroa oikeudenkäyntikuluja.

- IS -
Tapahtuma-ajat, paikat ja teonkuvaukset on hyvin salattu. Vaikuttaakohan epäillyn/syytetyn poliisitausta salaamistoimiin?

Aikaisemmin SK:ssa, IMO sama hlö, tuskin monta satakuntalaispoliisia syytetään samoihin aikoihin?

http://www.satakunnankansa.fi/Lehdess%2 ... snimi.html

]
Ei tainnut näyttö tällä kertaa riittää asekauppiasta vastaan, koskapa näin uutisoitiin
(missä lienevät ne neljäkymmentä asetta, joitten kadoksissaolosta kerrottiin ja miksei niitten kohtalo jo esitutkinnan aikana selvinnyt?) :
http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta ... ttiin.html
Lepistön ja kumppanien syytteet hylättiin
Satakunnan Kansa

Pohjoissatakuntalaiselle poliisin ja kunnallisvaikuttaja Jorma Lepistön syytteet hylättiin tänään Satakunnan käräjäoikeudessa. Lepistöä syytettiin ampuma-aserikoksesta, kahdesta törkeästä väärennyksestä sekä rekisterimerkintärikoksesta.

Lepistö on vanhempi konstaapeli, Kankaanpään kaupunginvaltuutettu (kesk.) ja valtuuston aiempi puheenjohtaja.

Lepistön lisäksi myös kahden muun kankaanpääläismiehen syytteet hylättiin. Heistä toinen vastasi samoihin syyteisiin kuin Lepistökin, toista syytettiin yhdestä törkeästä väärennyksestä ja rekisterimerkintärikoksesta.

Tapaus liittyy Lepistön ja toisen syytetyn entisen yrityksen toimintaan, sen myyntiin ja arvottomien aseiden hävittämiseen. Miesten yritys Sata-Ase Oy on lopetettu.

Satakunnan poliisilaitos pidätti tammikuussa Lepistön rikossyytteiden käsittelyn ajaksi virasta.
_______________________________________________________________________________
Jo vain oli nopeaa toimintaa Satakunnan käräjäoikeudelta. Viime kesäinen porilaiskomisarioon Joutsenlahteen kohdistettu tutkintapyyntö (ja jo mielestäni kerrottu syytteenkin valmistuneen) palautettiin Vaasan hovista uutta syyteajanpidentämispäätöstä varten käräjäoikeuteen uudelleen käsiteltäväksi ja sille tielleen se on jäänyt. Ottaako aikansa, virheensä tunnustaa (?). Vasta elokuulta löytyi tilaa Anneli Auerin jutun käsittelyyn. Niin on ruuhkaista.


Ps. kalliiksi tulivat nuo eduskuntavaalit Lepistölle, vierittikö sitten syyn valitsemattomuudestaan tuon vaalipäällikkönsä niskaan ja sillä perusteella jätti kulungit maksamatta. Takaisin virkaansa on nyt näköjään kutsuttu ja kiltisti maksetaan kaikki hyllytysajalta saamatta jääneet palkat, luki lehdessä.
KUOLEMA RASISMILLE!

Belker
Lovejoy
Viestit: 1669
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Belker » Pe Huhti 12, 2013 8:28 am

Putinin kirjaaminen KRP:n luulottelurekisteriin ihmetyttää:
Julkaistu: 11.4.2013 22:08


"Ovatko poliisin asiat näin sekaisin?"

Putin-kohu Poliisi ja poliitikot ovat saaneet selitellä Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin liitettyä rekisterisotkua torstainakin. Asiasta jyrähti torstaina äänekkäästi muun muassa kansanedustaja Seppo Kääriäinen (kesk.), joka vaatii selityksiä sisäministeriltä.
Sisäministeriö vaatii Poliisihallitukselta selvitystä poliisiyksiköiden välisistä yhteistyöongelmista ja henkilötietojen käsittelystä epäiltyjen tietojärjestelmässä. Selvityspyyntö henkilötietojen käsittelystä liittyy Putin-kirjaukseen.

MTV3 paljasti keskiviikkona, että Keskusrikospoliisilla oli epäiltyjen tietojärjestelmässä Putinin nimi. Asiaa tutkii valtakunnansyyttäjänvirasto.

Valtakunnansyyttäjänvirasto selvittää, oliko kyseessä rikos. Rikosnimikkeet ja epäiltyjen määrä eivät olleet vielä selvillä.
Sisäministeriö puolestaan haluaa Poliisihallitukselta selvityksen muun muassa henkilötietojen käsittelystä epäiltyjen tietojärjestelmässä.

Suomenmaan mukaan Seppo Kääriäinen on tänään ärähtänyt sisäministeri Päivi Räsäsen (kd) toimille.

Kääriäinen totesi, että Putin-sotku murentaa poliisia kohtaan tunnettua korkeaa luottamusta. Häneltä riittää kysymyksiä aiheesta.

- Mitä sisäministeri Päivi Räsänen ja hallitus aikovat tehdä poliisia kohtaan tunnetun luottamuksen palauttamiseksi?

- Tämä tapaus pakottaa kysymään, ovatko asiat poliisihallinnon sisällä todella näin sekaisin?

Keskusrikospoliisin (KRP) alustavien tietojen mukaan Putinin nimi kirjattiin virheellisesti poliisin rekisterin, joka on tarkoitettu rikostietojen ja havaintojen säilyttämiseen. Hämärän peitossa on, miten asia vuosi julkisuuteen.

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnion mielestä yksittäisellä poliisilla on jopa liikaa valtaa epäiltyjen kirjaamisessa. Hän kritisoi eduskunnan käsiteltävänä olevaa uudistusta, joka laajentaisi oikeutta entisestään.

Presidentti Sauli Niinistö sanoi uskovansa, että tapaus saa poliisihallinnon pohtimaan tiedonkeruun perusteita. Presidentti ei usko, että tapauksesta jäisi säröä Suomen ja Venäjän suhteisiin.

Venäjän presidentti Vladimir Putin itse suhtautui torstaina ironialla joutumiseensa KRP:n mustalle listalle, kertoi hänen lehdistösihteerinsä Dmitri Peskov.

- IS-STT-
Kaiken takana on sokea usko poliisin hyvyyteen. Poliisitoimi muodostuu mm. ihmisistä, jotka poliisikoulun jälkeen muuttuvat kansanuskossa hyviksi ihmisiksi.. Eivät urki, kieroile, piilota todisteita, piilottele vasikoiden rikoksia... Kansanuskon uudelleen vahvistaminen onkin Kääriäisen huoli. Sokkousko tulee halvaksi ja sisäistä valvontaa ei tarvita - kuten muissa maissa on. Myöskään kuulustelujen nauhoittaminen ei edelleenkään ole maamme tapa - poliisimme naputtelevat koneelle kaiken rehdisti ja puhtaasti kertalaskemalta :mrgreen:

Oikeasti poliisien kirjaamia "epäilyjä" saa tehdä mielivaltaisesti. Niitä lukemassa on mielivaltainen joukko, joka voi käyttää tietoja ja "tietoja" (= KIRJATTUJA höpinöitä) kuten huvittaa. Valvonta on olematonta, kuten nyt näkyy.

- Putin-tiedot on voitu pläjäyttää ihan miten huvittaa. Ku vaan huvitti kirjoittaa.
- "Itsevalvonta" ei mitään ole huomannut.
- MTV3 sai tiedon asiasta.
- Tiedon vuoti "luotettava" poliisiviranomainen, yksi noista tuhannesta käyttäjästä. Vuotajia on varmasti useampiakin ja virhenäppäilyjä samoin, mutta kun ei valvontaa ole, niin silloin ollaan kuin siat pellossa... Röyh!

OMATARKASTUSOIKEUS? Ei, sellaista ei ole. Jos haluaa tarkistaa, onko omia "tietoja" kirjattu poliisin em. rekisteriin, siitä pitää tehdä SOKKOpyyntö tietosuojavaltuutetulle. Itse ei pääse tietoja lukemaan. - Jos Putinista voitiin kirjata mielivaltavalheita, miksei muistakin? (Eipä minunkaan pitäisi olla moisella luulolistalla, mutta eihän tuota koskaan tiedä, jos on ollut todistajana kuultavana. Voisihan siellä olla merkintä "epäillään olleen tekemisissä..." tjsp., mistä noista tietää - kun ei saa tietää tietojaan :mrgreen: Kuten alla on punavärinen kohta.)

STT-työryhmältä paperilehdestä lainattuna:

- kansalainen voi pyytää tietosuojavaltuutettua tarkistamaan tietonsa poliisirekisteristä
- poliisin epäiltyjen rekisteriin (sis. keksittyjä juttuja kuten PUTIN-case osoittaa - B. huom.) ei ole yleistä tarkstusoikeutta
- "Tietosuojavaltuutettu voi vain ilmoittaa, onko poliisin merkintä laillinen." (Mistähän tuon laillisuuden voi todeta, jos merkintää ei saa tietoonsa? - B. huom.)

- "Kansalaiset eivät saa tietää, minkä vuoksi he ovat listalla tai edes sitä, ovatko he siellä."

Belker
Lovejoy
Viestit: 1669
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Belker » To Huhti 18, 2013 12:00 pm

LINNUNLAULUA

Lintujen laulaminen on kaunista lähes aina. Se voittaa paskanjauhamisen kuuntelemisen tai lukemisen.
http://www.youtube.com/watch?v=rL4Z9d9oObY


Poliisistooreihin:

45 minuuttia: Poliisin epäiltyjen rekisterissä nuhteettomien suomalaisten nimiä

Poliisihallitus ei ole antanut julkisuuteen tietoa epäiltyjen rekisteriin kirjattujen ihmisten määrästä.

Keskusrikospoliisin ylläpitämään epäiltyjen rekisteriin on syötetty tietoja 1990-luvun lopulta saakka. Rekisteriä valvoo poliisihallitus. Myös tietosuojavaltuutetulla on valvontavastuu.

– En pidä sitä lukua mahdottomana. Ottaen huomioon pitkän ajan ja näillä tiedoilla on myös aika pitkä tallennusaika, sanoo tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio.

45 minuuttia -ohjelman eri lähteistä saamien tietojen mukaan rekisterissä on myös suuri määrä nuhteettomien suomalaisten nimiä, joita on hatarin, arveluttavin tai kokonaan virheellisin perustein liitetty rikoksesta epäiltyyn henkilöön tai rikolliseen toimintaan.

Lisäksi rekisteriin on liitetty hatarin perustein suuria yrityksiä.

Lain mukaan epäiltyjen rekisteriin kirjaamiseen täytyy liittyä rikosepäily tai rikostutkinta. Peruste kirjaamiselle on myös silloin, kun epäillään vakavaan rikokseen myötävaikuttamista.

Ohjelman tietojen mukaan ihmisiä on päätynyt poliisin epäiltyjen rekisteriin muun muassa sillä perustella, että he ovat julkisesti näyttäytyneet rikoksesta epäillyn seurassa.

– Se on se kauhuskenaario, mikä tässä kaiken aikaa pyörii mielessä. Se varmasti kuvastaa sitä etäisyyttä, mikä poliisihallituksella rekisterin pitäjänä on kenttätyöhön, Aarnio sanoo.

"Virheellisellä rekisterimerkinnällä tuhoisat seuraukset"

Aarnio on esittänyt huolensa siitä, että poliisin käytännön työssä toimivaltasäännökset eivät ole kaikille kristallin kirkkaita.

– Lait ovat kirjoitettu selkeästi, mutta jalkauttaminen käytännön työhön on haaste, Aarnio sanoo.

Tietosuojavaltuutetun mukaan voimassa olevan lainsäädännön mukaan tällaisille merkinnöille ei ole laillisia perusteita.

– Se ei ole missään nimessä niiden kriteereiden mukaista, Aarnio toteaa.

Merkinnällä voi olla vaikutuksia ihmisen elämään, mikäli se vuotaa tietojärjestelmästä tai sitä käytetään väärin, uskoo Aarnio.

– Me tiedetään tänä päivänä, että ihmisen pitäisi brändätä itsensä ja huolehtia omasta maineestaan. Jos virheellinen tieto siitä, että henkilö on poliisin epäiltyjen järjestelmässä vuotaa, niin jokainen voi ymmärtää, että sillä on tuhoisat seuraukset, Aarnio sanoo.

Eduskunnan käsiteltävänä on parhaillaan rekisterin laajentamista koskeva lakimuutos, niin sanottu havaintotietojärjestelmä. Se laajentaisi poliisin oikeuksia entisestään ja mahdollistaisi keneen tahansa liittyvien pelkkien havaintojen kirjaamisen järjestelmään.
Yli NELJÄNNESVUOSISATA vääriä rekisterimerkintöjä, eikä ihan mistä vaan. Leimataan rikolliseksi rehtejä suomalaisia, täydellä mielivallalla. Arvatenkin vähintään useita satoja.

Valvonta?
Korvaukset?
Tiedonsaanti rekisteriin joutuneilla?


Hah hah :mrgreen: Ei mitään!

Uskomuksilla poliisin arvostus on pysynyt näin korkealla. Ei edelleenkään numerotietoja, montako on rekistereihin laitettu vuosikymmenten mittaan. Ei tietoja valvontamenetelmistä tai -henkilöistä. Ei mitään. Niin on kova kiire peittää jäljet, että voitaisiin joskus vain todeta: "NYT on rekisteri ajantasainen."

Ehkä on, ehkä ei. Sitä kukaan ei-poliisi ei voi selvittää.

Uskonvaraisia sanoja tuli tänäänkin Paaterolta - ei mitään tarkistusmahdollisuutta medialla tai kansalla, miten asiat ovat. "Korjataan ja katosotaan" - aivan, ympäripyöreitä satuja, ei tietoja.

----------------------------------------
E: Uunituoretta

Tietosuojavaltuutettu: Kymmeniä tarkistuspyyntöjä poliisin rekisteristä

Tietosuojavaltuutetulle on tullut kymmeniä tarkistuspyyntöjä, jossa ihmiset haluavat tietää, onko heidän nimensä poliisin epäiltyjen rekisterissä. Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnion mukaan pyynnöt eivät ole vielä ruuhkauttaneet toimintaa.

Aarnio kertoo, että tietosuojavaltuutetun toiminta on tarkistuspyyntöjen suhteen erittäin rajattua. Valtuutettu voi tarkistaa vain poliisin rekisterinpidon laillisuuden, mutta pyynnön tehneelle ei voida kertoa mitään. Perusteluna on käytetty sitä, että se voisi häiritä poliisin toimintaa.

(MTV3–STT)
Huvittaakin, kuinka ihminen voisi tietää, onko hänestä tehty merkintä asiaton. Merkinnän sisällöstä kun ei saa mitään tietoa! - Ei kai tietosuojavltuutettukaan voi tuota tietää, vaikka saisi lukea sisällön - hän ei tiedä, pitääkö asia lainkaan paikkaansa!

Tarkastusoikeus tässä yhteydessä tuntuu olevan yhtä tyhjän kanssa.

Belker
Lovejoy
Viestit: 1669
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Belker » To Huhti 18, 2013 12:25 pm

Maikkarilla on asiaan paneuduttu. Syytä onkin - Putin-tapaus oli vain ohut kerros jäteläjän pinnalla: Putin-tiedon vuotajaa voisi kiittää. Kuten Kalli toi esiin vaalirahoituslain olemattomat sanktiot, Putin-syväkurkku avasi poliisirekisterien pimeän puolen.

Rekisterejä ei olekaan vähän:
– Tänä vuonna tai viime vuonna ei ole tarkastettu epäiltyjen tietojärjestelmää, tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio sanoo MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmassa.

Aarnion mukaan syynä on se, että poliisin rekistereitä on kymmenittäin ja heidän arvioitavana on rekisterin tarkoituksenmukaisuus ja myös käytössä olevat resurssit.
Kun rekisterikäytäntö on ollut mielivaltaista ja valvonta taikauskoisen olematonta tai hällä väliä -tyylillä annettu olla, on lopputulos nähtävillä. SISÄISEN tarkastuksen yksikkö puuttuu, joten poliisit voivat itse itseään valvoen korjata toinen toisensa virheitä - tai vain antaa niiden olla! Kukaan ei voi selvittää moista perkuujätteiden läjää: puhutaan yhteensä kymmenistätuhansista merkinnöistä ja yli 10 000 ihmisestä rekistereissä.

Olisivatko korjaustoimenpiteet vaikeita? - Eivät, mutta niihin ei haluta ryhtyä. Vanhat tavat, uskomukset ja valtasuhteet estävät uudistumisen. Lääkkeitä olisivat jo muualla maailmassa käytetyt keinot: a) syyttäjä esitutkintojen johtoon, b) sisäinen valvontayksikkö, c) pakkokeinojen suhteuttaminen yksilön- ja ihmisoikeuksiin, d) parempi palkkaus +15%, e) luonnevikaisten tietojen urkkijoiden, myyjien ym. virka-asemaa käyttävien erottaminen. Näitä on takuulla alle 5%, mutta mädät omenat korissa... Paha paha vika, ettei poliisitoimella ole kykyä päästä tästä mätäkasasta eroon. Nuoria ja puhtaita on kortistossa, siitä vaan tilalle.

Belker
Lovejoy
Viestit: 1669
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Belker » To Huhti 18, 2013 1:14 pm

Vielä kolmas putkeen. Muistin, miksi juttu EPÄILTYJEN tietojärjestelmästä eli rekisteristä jäi vaivaamaan. Se on tuo sana EPÄILTY + aikaisemmat pakkokeino-oikeudet.

Tämän puun aikaisemmalta sivulta 7 Hesari-lainaus:

Poliisi voi asentaa EPÄILTYJEN tietokoneisiin ja älypuhelimiin vakoiluohjelmia vuoden 2014 alusta lähtien.

Po­lii­si saa vuo­den ku­lut­tua oi­keu­den asen­taa sa­laa va­koi­lu­oh­jel­mia ri­kok­ses­ta epäil­ty­jen tie­to­ko­nei­siin ja äly­pu­he­li­miin. Tie­to­tur­va­yh­tiö F-Se­cu­re ai­koo suo­ja­ta asiak­kai­den­sa tie­to­ko­neet po­lii­sin mah­dol­li­sia ur­kin­ta­yri­tyk­siä vas­taan par­haan­sa mu­kaan.

Niin sa­no­tun troi­ja­lai­sen avul­la lain­val­vo­jat voi­vat seu­ra­ta ri­kok­ses­ta epäil­lyn tie­to­ko­neen käyt­töä ja vies­tit­te­lyä ny­kyis­tä kat­ta­vam­min.
---

Va­koi­lu­oh­jel­mien käy­tös­sä voi ol­la po­lii­sin kan­nal­ta myös ris­ke­jä. "Jos näin saa­daan py­säy­tet­tyä kou­luam­pu­ja, se on hie­noa. Va­koi­lu­oh­jel­mia ei saa käyt­tää hep­poi­sin pe­rus­tein. Jos po­lii­si seu­raa syyt­tö­mäk­si osoit­tau­tu­van ih­mi­sen tie­to­ko­neen käyt­töä, se on ko­vem­pi yk­si­tyi­syy­den­louk­kaus kuin pu­he­lin­kuun­te­lu."


Po­lii­si saa vuo­den ku­lut­tua oi­keu­den asen­taa sa­laa va­koi­lu­oh­jel­mia ri­kok­ses­ta epäil­ty­jen tie­to­ko­nei­siin ja äly­pu­he­li­miin. Tie­to­tur­va­yh­tiö F-Se­cu­re ai­koo suo­ja­ta asiak­kai­den­sa tie­to­ko­neet po­lii­sin mah­dol­li­sia ur­kin­ta­yri­tyk­siä vas­taan par­haan­sa mu­kaan.
Prosessina:

1. lobbataan pakkokeinoja läpi > lakeja
2. tungetaan mielivaltaisesti tuhansia ihmisiä epäiltyjen rekistereihin >> heistä tulee EPÄILTYJÄ
3. kun ihminen saadaan rekisteri-instrumentilla EPÄILLYKSI, hänen tietokoneeseensa ja kännykkäänsä voidaan ujuttaa vakoiluohjelmia 2014 alkaen. Tuomarit myöntävät nämä luvat automaattisesti, koska "kohteet ovat epäiltyjen rekisterissä" (<-- kehäpäätelmä, mutta se ei ihmistä auta / tiedot rekisterimerkinnöistä ovat niin salaisia, ettei niitä voi kritisoida, eikä tuomari usein tiedä asioista mitään, seku uskoo vain poliisia. Aivan, uskoo vain - ei muuta tarvita).

Ehkä maikkarin paljastukset nyt estävät osan rekisterimerkintöjen käyttämisestä pakkokeinoihin. Ihan mielenkiinnosta jos saisi kuulla mediasta, että mikä muu kuin uskomukset poliisien hyvyyteen estää tällaisen esimerkkitapauksen: Poliisimies A on laittanut ennen vuotta 2013 ex-muijansa B:n epäiltyjen rekisteriin. Täten hän on saanut B:n "epäillyksi". Nyt 2013 tulevassa (Putin-jutun motivoimassa) tarkastuksessa A:n tiedot lumetarkastetaan ja B jää rekisteriin. Kun tulee 2014, A hakee lupaa istuttaa vakoiluohjelma "epäillyn" B:n koneelle. Tuomari C myöntää luvan A:n tutun ja ystävän esimies D:n kannatuksesta. Täten A pääsee seuraamaan exänsä B yksityiselämää nettiin.

Arvatenkin vasta-argumenti ovat tyyliä: "Ei noin voi/saa tehdä. // Valvonta huomaa! (mitähän tuo "valvonta sisältää ja merkitseekään... sanahelinää) // Poliiseilla on niin korkea moraali... // Tuomioistuin antaa luvan, ihan koulutettu sivistynyt tuoamri katsoo lupia..." Ja muuta liipa laapaa. --- Parempi olisi Ruotsin malliin: Sisäisen tarkastuksen yksikkömme seuraa poliisien merkintöjä koko ajan pistokokein ja syyllisiä on jo laitettu edesvastuuseen (Voisikohan poliisipomomme Suomessa kertoa, miten rekisteriväärennöksiä tehneitä ON OTETTU kiinni tähän mennessä? Ei mitenkään vai?). Poliisit eivät voi piilotella väärinkäytöksiään, koska valvojat eivät ole heidän alaisiaan lainkaan.

Belker
Lovejoy
Viestit: 1669
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Belker » Pe Huhti 19, 2013 9:16 am

Aluksi epäiltyjen rekisterin tarkastusoikeudesta: tarkastusta haetaan poliisilaitokselta. Tietosuojavaltuutettu hoitaa sen. Et saa tietää, oletko rekisterissä. Et saa tietää, mitä sinusta on EHKÄ kirjoitettu ja milloin. Saat vain tietosuojavaltuutetun tiedon, että "reksiteriä hoidetaan kivasti". Siinä kaikki - tietosuojavaltuutettu toimittaa saman tiedon kaikille kysyjille.

Kun poliisihallitus nyt tutkii rekisteriä ja että onko siellä vääriä merkintöjä, yksi oikeus on menetetty:

Jos jonkun rehdin nimi on ollut epäilyrekisterissä, poliisihallitus ei (nykytiedoilla) tiedota ihmistä tuosta. Tieto nimen olemisesta ei (tässä tapauksessa) haittaisi poliisia, koska sillehän ei olisi ollut perusteita. Väärinkirjaajan nimen voisi ihan hyvin antaa uhrille, mutta tätä tuskin tehdään. Kyse on poliisin itsesuojelusta: ei tule huonoa mainetta, ei korvausvelvollisuuksia, kun tapauksia on ilmeisesti satoja.

Uhri voisi tiedon saatuaan viedä asian syyttäjälle / hakea korvauksia / julkistaa väärinkäytöksenä olemisensa. Tätä ei poliisijohto halua. Väärät nimet halutaan (ehkä) siivoilla hissuksiin piilossa ulkopuolisilta. Tuskin saamme edes tietää metodia ja "siivouksen" luotettavuutta. :mrgreen: Hah ihmis- ja ja kansalaisoikeuksilles!

_______________________

Televalvontakaipuuta - jutussa toimittaja on vähän niellyt pureksimatta poliisinäkökulman. Onneksi EFFI:n perusteltu kanta on loppuosassa:


Poliisi menettämässä työkalunsa verkkorikosten selvittämiseen (Yksilönsuoja ei pääotsikkoon mahdu - poliisiuskovaisuutta? - B. huom.)


19.4.2013 06:00 Poliisin verkkorikosten selvittäminen uhkaa tyssätä uuden pakkokeinolain tullessa voimaan ensi vuoden alussa. Laissa poliisilta vietäisiin tyypillisten verkkorikosten selvittämiseen tarvittavat työkalut.

Poliisi voi nykyään hakea televalvontalupaa tutkiakseen tietojärjestelmään kohdistunutta luvatonta käyttöä, vahingontekoa, viestintäsalaisuuden loukkaamista tai tietomurtoa. Tuomioistuimen myöntämä televalvontalupa antaa poliisille oikeuden tutkia tietokoneiden kautta kulkevan viestiliikenteen teknisiä tietoja ilman, että koneen käyttäjä tietää siitä.Pakkokeinolain muutoksen jälkeen poliisin on vaikea selvittää, kuka komentaa haittaohjelmaa, kunhan rikollinen suorittaa komentamisen kaappaamiensa tietokoneiden välityksellä.

Kun rikollinen peittää tietoteknisen jalanjälkensä, poliisin tutkimukset voisivat ilman televalvontalupaa tyrehtyä heti ensimmäiseen tietokoneeseen, jonka kautta murtoketju kulkee.

Poliisin olisi mahdollista jatkaa tutkintaa myös ilman televalvontalupaa, jos välikoneen käyttäjä antaa siihen luvan. Käytännössä rikollinen voi kuitenkin käyttää rikoksensa toteuttamiseen 100 eri konetta. (Poliisi sen sijaan on nykyään murtautunut kaikkiin 100 tavallisen ihmisen koneelle ja tutkinut niiden kaikki tiedot. Todella reilua, ja tulokset ovat kv. murtotapauksissa kai silti heikkoja? Mutta nautittavasta nykyisesta oikeudesta ei toki haluta luopua. Yksilönsuojasta viis, poliisinoikeudet hallitkoot? - B. huom.)

Näiden tietokoneiden haltijoilta poliisin pitäisi jokaiselta erikseen pyytää lupa tutkiakseen, mihin murtoketju jatkuu. Todennäköisesti rikollinen ehtisi kadota jo jäljettömiin tutkimusten hitauden takia.

Poliisi: Lakimuutos olisi katastrofi (Paljonko isoja kv. verkkomurtoja onkaan saatu kiinni? En olisi ihan vakuuttunut nykyisenkään tyylin tehokkuudesta. - B. huom.)

Rikollinen voi käyttää haittaohjelmaa esimerkiksi palvelunestohyökkäykseen, yritysvakoiluun, roskapostin lähettämiseen tai luottokorttihuijakseen.

– Lakimuutos olisi katastrofi verkkorikosten selvittämisen kannalta. Mielestämme meidän olisi pitänyt saada parempia keinoja rikosten selvittämiseen, sanoo ylitarkastaja Sari Kajantie keskusrikospoliisin verkkorikostorjunnasta. (Poliisipuolueellinen kannanotto poliisin virkanaiselta. B. huom.)

Kajantien mukaan kysymys on siitä, minkälainen painoarvo yhteiskunnassa annetaan verkkorikoksille. Hän muistuttaa, että yhteiskunta toimii yhä enemmän tietoverkkojen varassa.

Kansalaisjärjestö Electronic Frontier Finlandin (EFFI) varapuheenjohtaja ja tietokonetekniikkaoikeuteen erikoistunut juristi Ville Oksanen suhtautuu varauksella poliisin käyttämiin valvontakeinoihin. Hänen mukaansa poliisilla on hyvä olla työkalut verkkorikosten selvittämiseen, mutta myös poliisia pitäisi valvoa nykyistä paremmin.


Kansalaisjärjestö: Poliisia pitää valvoa paremmin


Jos valvontapuoli olisi kunnossa, poliisille voitaisiin antaa jopa suuremmat valtuudet verkkoliikenteen seuraamiseen. Tällä hetkellä televalvontalupia myöntävissä tuomioistuimissa ei ole kuitenkaan tarpeeksi tietotekniikan asiantuntijuutta. Yhtenäinen linja puuttuu, sanoo Oksanen. (Valvontapuolen vajavaisuudet ja joskus olemattomuuskin ovat suuria uhkia yksilönoikeuksille. "Poliisi ei tee koskaan väärin" on vääristynyt ja lapsellinen suhtautumistapa. - B. huom.)

Oksasen mielestä poliisin teletietojen valvonta tietoverkkorikoksissa pitäisi saada läpinäkyväksi niin, että tutkintatavat voitaisiin arvioida jälkikäteen. Nykyään tätä valvoo yleisellä tasolla vain eduskunnan oikeusasiamies.

Hän on antanut kriittisiä arvioita poliisin menettelytavoista, mutta ne ovat jääneet lähinnä puheiksi, jotka eivät ole johtaneet mihinkään konkreettisiin toimiin. Paras taho tähän valvontaan olisi asiantunteva tuomioistuin, sanoo Oksanen. (Nykyään pakkokeinoista päättävien tuomareiden tekninen ymmärrys on holhouksenalaisen tasoa. Lupia annetaan monimutkaisissa asioissa täysin edesvastuuttomasti ja ymmärrystä vailla. "Mitä hyvä poliisi pyytää, sen hyvä tuomari antaa" -uskomuksilla mennään.- B. huom.)

Oksasen mukaan verkkorikoksille pitäisi tehdä oma valvontalupakäytäntö, koska nykyinen perustuu perinteiseen puhelinliikenteeseen.

Poliisille voitaisiin antaa lupa seurata ohjelmistojen välistä komentoliikennettä, mutta henkilökohtainen viestintä kuten sähköpostien sisältö olisi suojattua. +++

Näin rikosten selvittämistä helpotettaisiin, mutta perustuslaillinen yksilönsuoja toteutuisi riittävän kattavasti.

Hallitus yrittää korjata vahinkoa (<-- väliotsikko poliisimyönteinen: "vahinkohan" on myös kansalaisten koneiden ylenmääräinen tarpeeton urkkiminenkin- B. huom.)


Vaikka perustuslakivaliokunta päätti pakkokeinolakiuudistuksen yhteydessä rajoittaa poliisin valtuuksia tietoverkkorikosten tutkinnassa, hallitus on tehnyt asiasta uuden lakimuutosesityksen. Siinä poliisin televalvontaoikeudet pidettäisiin nykyisellään.

– Pakkokeinolain kokonaisuudistus oli hyvin laaja ja se hyväksyttiin edellisessä eduskunnassa niin loppuvaiheessa, että aivan kaikkia yksityiskohtia ei pystytty perusteellisesti hiomaan. Nyt siihen on tehty ilmeisimmin tarvittavia korjausesityksiä, sanoo oikeusministeri Anna-Maja Henriksson. (Lakiesitys tuli ihan viime tipassa ennen vaaleja, kiitos Braxin hutiloinnin. Pakkokeinolakiin ei ehditty tutustua kunnolla muiltakaan osin. - B- huom.)
Henrikssonin mukaan televalvonnan käytön edellytyksiä harkittaessa on punnittava vastakkain epäillyn luottamuksellisen viestin suojaa ja toisaalta asianomistajan etuja ja rikoksen selvittämisen tärkeyttä.

Epäilty muuttuu tietoverkkorikosten tutkinnassa monesti epäillystä uhriksi ja asinaomistajaksi, vasta kun poliisi toteaa, että ulkopuolinen henkilö on käyttänyt hänen konettaan rikoksen toteuttamiseen. Toisaalta rikoksen uhri ei monesti edes tiedä joutuneensa uhriksi ilman poliisin tutkimusta.

– Vakavien rikosten selvittämisen puutteet voivat loukata asianomistajien perus- ja ihmisoikeuksia, joten rikoksien selvittämiseen on oltava riittävät keinot.

Sisäministerin mukaan
rajoittaminen oli erehdys
(Räsänen on tässä juttuvyyhdessä ollut täydellinen ministeriönsä ja poliisien käsinukke ja papukaija. Uskoo poliisin hyvyyteen, ei tuntene asioita. Helppo mennä virkaväen mukana, niin hallituskausi vierii kivasti eteenpäin... - B. huom.)


Lain korjausehdotukset on tehty sisäasiainministeriön aloitteesta. Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd) mukaan poliisin keinot puuttua verkkorikoksiin heikkenivät selvästi uudessa pakkokeinolaissa, koska perustuslakivaliokunta asetti uuden rajan rikoksille, joissa poliisi voisi anoa televalvontaoikeutta.

Televalvontalupaa saisi anoa ainoastaan rikoksissa, joissa maksimirangaistus on vähintään kaksi vuotta. Käytännössä tyypillisten tietoverkkorikosten maksimirangaistus on yksi vuosi.

– En usko, että kenenkään tarkoitus oli ottaa poliisilta pois keinot näiden rikosten selvittämiseen. Kyllähän siinä on myös yksityisen henkilön turvallisuudesta kysymys, että pystytään rikoksen uhrin oikeuksia tukemaan selvittämällä näitä rikoksia, sanoo Räsänen. (Räsänen tajuaa UHRIKSI vain alkuperäisen verkkoteon uhrin. Räsänen ei tajua, että jos joku tekee verkkoiskun ja käyttää siihen vaikkapa 500 ihmisen koneita, näistä 500 tavallisesta ihmisestä tulee uhreja, jos heidän yksityistietojaan kerätään ja käsitellään valvomatta. Räsänen ilmeisesti uskoo, että kun KAIKKI verkkopoliisit saavat yksilönsuojassa olevia tietoja, niin KAIKKI em. poliisit toimivat herrasmiesten ja -naisten tavoin. Räsänen ei ilmeisesti ole lukenut tai ymmärtänyt, että urkintaan syyllistyneitä on jo nyt SATOJA. Näitä juttuja on mm. tässä puussa. Olisi kiva tietää, montako sivullisen konetta poliisimme nuuskii vuoden mittaan. Riittääkö 1000 vai 10 000? - B. huom.)

Räsäsen mukaan televalvontaoikeudet noudattavat perustuslain henkeä, koska niissä on kysymys teknisten tunnistetietojen seuraamisesta. Hänen uskoo, että lakiin ehdotetut korjaukset hyväksytään, kun perustuslakivaliokunta pääsee harkitsemaan asiaa uudelleen.

- Digitoday -
Kokonaisuutena ihan OK-juttu, tuo esille mekaniikan, jolla nykyään asioita lobataan. EFFI on onneksi vastavoimana, ettei täysin poliisivaltioon mennä mm. kustannustehokkuuden takia.

Itsehän pistäisin kriisimaille kaadetut ja tappioiksi muuttuvat rahat poliisille, perustyöhön, siinä ne tuottaisivat. Samalla valvontaa lisää, niin jo perkeles olisi tässä maassa rosvot kurissa ja yksilönsuoja kohdillaan. Kuten Ruotsissa on asiat paremmin.

Belker
Lovejoy
Viestit: 1669
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Belker » Ke Huhti 24, 2013 9:59 pm

Tolkuttomat rekisteritouhut jatkuvat - Räsänen syö poliisin kädestä

(Ensiksikin onnea Porin Ässät ja Kokkolan tiikerit mestaruuksista :D Onnea en toivota poliisin rekisterisekopäille ja sisäministeriölle.)

Kuva
Sisäministeri Päivi Räsänen on täysin poliisin papukaija. Ei mitään omaa tietoa, missä Venäjän presidentti on rekisteREIHIN laitettu (useampia paljastunut). Tai keitä on rekistereissä? Millä verukkeilla? - Räsänen vain uskoo toisten ohjesanomia, pyytelee polvillaan Putinilta anteeksi, ei tiedä mitään... Kuinkas nyt?

45 minuuttia tänään: Putin päätyi toisellekin listalleMTV3:n 45 minuuttia -ohjelman mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin nimi on päätynyt toiseenkin Suomen poliisin salaiseen rekisteriin. (Mikään ei takaa, etteikö ole/olisi ollut kolmannessa, neljännessä jne. - B. huom.)

Kaksi viikkoa sitten 45 minuuttia -ohjelma paljasti, että Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia koskeva rikosepäily oli talletettu Suomen poliisin salassa pidettävään epäiltyjen rekisteriin.

Ohjelman eri lähteistä saamien tietojen mukaan Putinin nimi oli kirjattuna myös KRP:n järjestäytyneiden rikollisryhmien jäsenrekisteriin.

Epäiltyjen rekisteri sisältää poliisin tiedustelu- ja tarkkailutietoja henkilöistä, joiden epäillään syyllistyvän tai syyllistyneen rikokseen, josta saattaa seurata vankeutta. Järjestäytyneen rikollisuuden rekisterissä on puolestaan kyse vuodesta 2008 käytössä olleesta tilapäisestä analyysirekisteristä, johon keskusrikospoliisi listaa rikollisina pitämiensä jengien jäseniä.

Aiemmin keskusrikospoliisi on vakuuttanut, että Putin-sotkussa kyse oli yksittäisestä merkinnästä. (Tämähän on vain rehellistä valehtelua. Mutta ei rajaa - ei tolkkua, niin mielivalta etenee. - B. huom.)

Aiheesta lisää illan 45 minuuttia –lähetyksessä kello 20.05.
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... n-listalle

Mitä Päivi vastaa? Mitäs se tietämätön ja johdateltavissa oleva käsinukke?

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... erkinnasta
Poliisin johto ja sisäministeri vaikenevat toisesta Putin-merkinnästä


Tyhjät lauseet, tyhjät sanat,
niistä on rekisterilausunnot tehty.
Ei tietoa anneta, ei toki,
poliisin yksin- ja mielivalta
rekistereitä pyörittää.

Mitähän seuraavaksi satuillaan?

Kuva
Hannu Ja Kerttu? - Noup. Puppetit Räsänen ja Paatero KRP:n rekisterimiehistön ohjailemina. Heitä ohjaillaan haluttuihin suuntiin, annetaan lumetietoja, salaillaan asioita... Ja molemmat nielevät "tiedot" ihan kuten juottovasikka juo tuttipullosta. Kaikki lumpsahtaa sata-nolla alas.

Avatar
Marokon Kauhu
Hercule Poirot
Viestit: 2244
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu » To Huhti 25, 2013 4:29 pm

Putin rekisterin 1 ja 2 lisäksi on tulossa myös rekisteritiedon luovutusta entistä laajemmalle joukolle. Kohta ei kannata mennä lähellekään edes moottoripyörämessuja ettei mene duuni alta:

YLE:
Hallituksen tavoite: Järjestäytynyt rikollisuus kannattamattomaksi
Järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaa tehostetaan strategialla, joka sisältää parikymmentä uutta toimenpidettä.
Uusi strategia sisältää parikymmentä toimenpidettä, joilla muun muassa lisätään viranomaisten yhteistyötä ja tietojen vaihtoa myös yksityisten toimijoiden kanssa.
KRP:ssä ei enää nähdä märkiä unia, kyllä nyt on lentäny jo mällit lahkeeseen.

http://yle.fi/uutiset/hallituksen_tavoi ... si/6606317
Perustuslaki 9 § Liikkumisvapaus

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

INES 7
Columbo
Viestit: 2328
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Re: Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Viesti Kirjoittaja INES 7 » To Huhti 25, 2013 5:20 pm

Murha.infossakin moni laukeilee, kun joko eivät tiedä jengien bisneksistä tai sitten tietävät ja haluavat sumuttaa kanssalukijoita, poliiseja tyhmentäen.

Maassamme, kiitos oikeasti kunnollisen viranomaistyön, ei pesiytyminen yritystoimintaan onnistu noin vaan. Se ei tarkoita etteikö yritystä olisi ja onnistunuttakin tointa hämärällä.

Vastaa Viestiin