Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Maukka Peruslätkä
Parranpäristäjä
Viestit: 83
Liittynyt: Ti Tammi 29, 2019 7:30 am

Sanallinen riita kärjistyi Savitaipaleella: Henkilöauton kuljettaja yritti ajaa riitapukarin yli

Viesti Kirjoittaja Maukka Peruslätkä » La Tammi 11, 2020 11:43 am

Sanallinen riita kärjistyi Savitaipaleella: Henkilöauton kuljettaja yritti ajaa riitapukarin yli – tutkitaan pahoinpitelynä

Kahden henkilön välinen sanallinen kinastelu johti todella ikävään ratkaisuun Savitaipaleella, kertoo Kaakkois-Suomen poliisi.

Asianomistajan mukaan henkilöauton kuljettaja ajoi tarkoituksenmukaisesti hänen päälleen Saitaipaleen keskustassa eilen aamulla.

Asianomistajan kertoman mukaan henkilöauton puskuri osui hänen oikeaan sääreensä, joka myöhemmin turposi iskun voimasta.

Poliisin tietojen mukaan ikävää välikohtausta oli edeltänyt asianomistajan ja henkilöautoa kuljettaneen henkilön välinen kinastelu. Kaksikko kävi sanallista kinaa siitä, missä henkilöautolla saa ajaa.

Tällä hetkellä poliisi tutkii, oliko kyseessä pahoinpitely vai ei.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/san ... #gs.rpa8wl

Avatar
On Anoi Kaa
Fitz ratkaisee
Viestit: 6526
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Su Tammi 12, 2020 2:09 pm

Lasten elämä on pysyvästi muuttunut netin myötä. Pedofiilit tulevat kylään lankoja pitkin ehdotuksineen ja huijauksineen ja jopa pikkutyttöjenkin pitää varoa hakkereita ja huijareita pelatessaan jotain bimbo-peliä, missä siinäkin voi ilmeisesti varastaa omaisuutta.
"Minua huijattiin!" tms.
https://youtu.be/6UC_VU70DwA

Lue tuon videon kommentit, niin saat silmiä tähän maailmaamän. Törmäsin itse tähän hakiessani väärällä todistuksen antanutta naista, jonka seurauksena kurdi-rakastaja joutui linnaan. Ikävä juttu, mutta toisaalta ihan hyvänä varotoimena tuo kurdeille toimisi laajemminkin, sillä ovat ihan helvetin himokkaita raiskareita niin yksilö- kuin joukkuelajinakin tehtyinä!
...

Avatar
On Anoi Kaa
Fitz ratkaisee
Viestit: 6526
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Su Tammi 12, 2020 7:56 pm

Hmm, mietin minne tämänkin laittaisi, kun voi kiinnostaa muitakin. Vastaaviahan on tapahtunut meilläkin. Videon tapauksessa toki se onni, ettei juna liikkunut eli uskallan antaa herkemmillekin luvan katsoa tämän eli en mitään gore-törkyä tänne ikinä edes linkkaisi.

Kiihtynyt apina-asiamies tyrkkäsi syyttömän naisen suoraan kohti junaa

Monet eri uutismediat pyysivät lupaa käyttää videota, kun taas New Yorkin pomomies DeBlasio kaarteineen tekee kaikkensa, ettei tällaiset jokapäiväiset tapahtumat tulisi kansan tietoon. Jos tekijä sopii heidän ideologiaansa, niin suhtautuminen toki muuttuu eli tässäkään tekijänä ei ole se hirveän paha nazi, vaan joku ihan muu...
KUVAKAAPPAUS VIDEOSTA: Mies tyrkkäsi pahaa-aavistamatonta naista rajusti selkään klo 7:20pm.
KUVAKAAPPAUS VIDEOSTA: Mies tyrkkäsi pahaa-aavistamatonta naista rajusti selkään klo 7:20pm.
DeKalbin metroasema, Brooklyn, NYC.png (85.19 KiB) Katsottu 932 kertaa
VIDEO löytyy tuolta: @sabel_brooke/Twitter

Kartta/NYC.
Kartta/NYC.
DeKalb -metroasema sijaitsee väkivaltaisessa Brooklynissa.png (76.16 KiB) Katsottu 932 kertaa
Twitterin videolinkkejä uskaltaa tänne jopa laittaa, toisin kuin monia muita, joista tulee joko paskaa laitteelle tai linkki on huomenna kuollut.
...

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12124
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Tammi 13, 2020 3:15 pm

Karhujahdista - siis kyseessä oli tarkoitus tappaa eläin - tulikin kallis reissu yhdelle mettästäjlle:
Koira kuoli karhujahdissa, omistaja yritti saada ampujalta korvauksia: Joutuukin itse maksamaan 56 000 euroa
...
Kohtalokas laukaus
Varalla oli puolenkymmentä koiraa. Passimiehille oli välitetty tieto, mikä niistä oli laitettu karhun jäljille. Suoniityn laidalla ollut passimies seurasi koiran liikkeitä tabletiltaan. Pian mies kuuli myös koiran lähestyvän haukun.

Heinä oli sen verran korkeaa, että koiraa ei näkynyt. Niitylle tuli kuitenkin karhu, joka alkoi lähestyä passimiestä. Pian karhun eteen ilmestyi myös haukkuva koira, jolloin eläin pysähtyi ja nousi takajaloilleen. Välimatkaa passimieheen oli viitisenkymmentä metriä.

Kun koira siirtyi sivuun ampumalinjasta, passimies laukaisi aseensa. Ensimmäinen luoti ei tappanut karhua, jolloin metsästäjä ampui sitä toistamiseen. Vasta nyt karhu kuoli.

Kun metsästäjät lähestyivät kaatoa, heitä kohtasi surullinen näky. Kuolleen karhun takana makasi yllättäen toinen koira. Se virui elottomana ainakin yksi iso reikä kyljessään. Luodin arveltiin lävistäneen karhun ja osuneen koiraan.
...
Omistaja järkyttyi
Omistaja järkyttyi tilanteesta syvästi ja joutui pois tolaltaan. Hän alkoi huutaa ampujaa tappajaksi. Hän kääri koiran hirviliiviin ja poistui paikalta ennen kuin sen vammoja päästiin kunnolla tutkimaan.
...
Kallis lasku
Vakuutusyhtiö maksoi koirasta 1 500 euron korvauksen. Asiantuntijoiden arvio koiran kokonaisarvosta (sisältäen jalostusarvon) oli jopa 10 000 euroa. Omistaja vaati siten ampujalta 8 500 euron lisäkorvausta, eikä suostunut tämän esittämään sovitteluun.

Koiransa menettänyt mies vei vaatimuksensa Pohjois-Savon käräjäoikeuteen vaatien ampujaa maksamaan lisäksi hänen asianosais- ja oikeuskulut korkoineen. Oikeus kuitenkin hylkäsi kanteen.

Mies ei tyytynyt päätökseen, vaan vei vaatimuksensa hovioikeuteen. Tulos ei kuitenkaan ollut hänen kannaltaan lainkaan parempi, huomattavasti kalliimpi kylläkin.

Tuoreessa päätöksessään Itä-Suomen hovioikeus hylkäsi kanteen ja määräsi kaikki kulut koiranomistajan maksettaviksi. Omien ja vastapuolen yhteenlasketut oikeuskulut aiheuttivat koiransa menettäneelle miehelle yhteensä yli 56000 euron laskun.

Kiistelty karhujahti käytiin syyskuussa 2017.
Iltalehti
12.1.2020 23:01
Hän alkoi huutaa ampujaa tappajaksi
Joo, niiku sitä vartenhan sinne metsään mentiinkin, että tapetaan eläin - pata soimasi kattilaa. Jos tämä koiranomistaja olisi ampunut karhun, niin häntä ei olisi kukaan kutsunut tappajaksi.

Joku on nyt katkera eikä pääse sitä yli. 56000 euron lasku pitäisi kuitenkin hoitaa... Sovitteluun suostuminen olisi tullut edullisemmaksi - saanut korvauksia, mutta oikeuden päätöksen jälkeen voi todeta, että todella pahalta näyttää nyt tässä kyllä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

H.Moilanen
Aloitteleva dekkari
Viestit: 522
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Valeupseeri Ruotsin puolustus­voimissa 20v ajan

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Ma Tammi 13, 2020 4:26 pm

Kopioin alla olevan jutun tänne kokonaisuudessaan, vaikka nyysinkin sen ilmeisesti HS:n maksumuurin takaa. Se oli niin fiksusti kirjoitettu eikä artikkeli kuitenkaan ole Hesarin omaa tutkivaa tai syväluotaavaa journalismia, vaan lähinnä Dagens Nyheterin julkaiseman uutisen suomennos.
13.1.2020 klo 13:56
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006371210.html

DN: Valeupseeri on huijannut Ruotsin puolustus­voimia 20 vuoden ajan

Upseeritodistuksensa väärentänyt mies on työskennellyt johtotehtävissä Afganistanissa ja Kosovossa ja hallinnoinut sotilastiedustelun salauskoodeja.

TAUSTANSA valehdellut mies on huijannut Ruotsin puolustusvoimia 20 vuoden ajan, paljasti ruotsalaislehti Dagens Nyheter maanantaina.

Nousujohteinen ura on vienyt miehen avaintehtäviin Kosovon, Afganistanin ja Malin operaatioissa sekä Ruotsin sotilastiedustelu MUST:ssä. Kosovossa hän oli kapteeni ja Afganistanissa majuri.

Mies on väittänyt olevansa upseeri. Dagens Nyheter osoittaa nyt, että mies ei vuonna 1999 edes aloittanut varsinaista upseerikoulutusta.

Sen sijaan mies joutui eroamaan valmistavasta koulusta, koska hän oli valehdellut lukioarvosanojaan. Oikeat arvosanat eivät riittäneet koulutukseen.

Opintojen tyssääminen alkuunsa ei kuitenkaan estänyt Ruotsin mittapuulla merkittävää sotilasuraa.

Mies yksinkertaisesti väärensi upseeritodistuksen. Hän varusti sen Per Carlsson -nimisen everstin allekirjoituksella. Dagens Nyheterin selvitys osoitti, että kyseisessä Enköpingin viestiyksikössä ei tuohon aikaan ollut olemassakaan Per Carlsson -nimistä everstiä.

Uraansa edistääkseen mies on valehdellut myös muista asioista. Rannikkovartioston turvaluokitellun johtotehtävän hän sai vuonna 2016 valehdeltuaan, että hänellä on upseeritutkinnon lisäksi valtio-opin tutkinto ja ajokortti.

LEHDEN paljastus nousi Ruotsissa yhdeksi päivän suurimmista puheenaiheista.

Erityistä huolta on herättänyt miehen työskentely Ruotsin sotilastiedustelussa, jossa hänen vastuualueelleen kuului tietojärjestelmien kehittäminen ja tiedustelun kryptausavaimien hallinnointi.

Kryptaamisella tarkoitetaan viestien salaamista esimerkiksi ulkomaiselta tiedustelulta. Koska miehen koko ura perustui valheelle, olisi hän saattanut pahimmassa tapauksessa olla myös painostukselle altis.

TAPAUKSEN uutisarvoa nostaa Ruotsissa meneillään oleva Sälenin turvallisuuspoliittinen konferenssi. Sälenin tunturihotellissa Taalainmaalla järjestettävä tapahtuma on Ruotsin puolustuspolitiikan vuoden kohokohta.

Puolustusministeri Peter Hultqvist pitää oman puheensa maanantaina iltapäivällä. Myös häneltä odotetaan vastauksia siihen, miten valeupseerin on onnistunut nousta armeijan arvoasteikossa vuodesta toiseen ilman että melko yksinkertaisesti tarkistettavia valheita olisi paljastettu.

Ruotsin puolustusvoimat vahvistavat nyt DN:n tiedot oikeiksi. Everstiluutnantti Carl-Axel Blomdahl myöntää lehdelle, että puolustusvoimia on huijattu.

”Tässä on tapahtunut jotakin, jota ei oikein voi selittää”, hän sanoo Dagens Nyheterille.

ERITYISEN kiusallinen puolustusvoimien kannalta on miehen valinta Ruotsin Malin-operaation henkilöstöpäälliköksi vuonna 2019.

Miestä pyydettiin tehtävään varta vasten, vaikka hän oli jo jäänyt kiinni osasta valheita rannikkovartiostossa. Mies joutui jättämään tehtävänsä siellä, ja Dagens Nyheterin mukaan rannikkovartio kertoi miehen epäselvästä taustasta puolustusvoimille, suojelupoliisille ja hallitukselle.

Siitä huolimatta mies valittiin yhteen Malin YK-operaation tärkeimmistä tehtävistä. Nykyään mies saa yhä palkkaa tästä työstä. Hänet on kuitenkin vapautettu työtehtävistään.

MIES KOMMENTOI löydöksiä Dagens Nyheterille sähköpostitse. Hän ohittaa kysymyksen upseeritutkinnosta, mutta vakuuttaa, että hän ei ole saanut taustansa väärentämisessä apua ja että ”mikään ulkomainen viranomainen tai toimija” ei ole pyytänyt häneltä tietoja.

Kun Dagens Nyheter viime vuoden lopulla uutisoi miehen paljastumisesta rannikkovartiostossa, tämä tunnusti antaneensa vääriä tietoja ja tehneensä sen ennenkin. Tuolloin kyse oli valtio-opin tutkinnon ja ajokortin keksimisestä, mutta upseeritodistuksen väärentäminen ei vielä tuolloin ollut esillä.

”Kyllä, olen tehnyt niin useita kertoja”, mies sanoi tuolloin. ”Vastaus on, että en tiedä kuinka monta kertaa olen tehnyt niin tai mikä oli ensimmäinen kerta.”
Niin. Näin makaa Ruotsi. Everstiluutnantti "ei oikein voi selittää". Itse konna kiirehtii ensimmäisenä vakuuttamaan, että "ei ole saanut taustansa väärentämisessä apua". Eipä tietenkään ole :lol: Ettei vaan ne apulaiset olisi sisällä siellä Ruotsin puolustusvoimissa sekä muissa samantasoisissa tahoissa :wink:

Ruotsin yleisestä tasosta kertoo, että jopa ajokortin huijaamiseen kannatti vaivautua, eikä sitäkään muka huomattu. Erittäin monet minä mukaan lukien ovat vakuuttuneita, että Ruotsin tuoreimmat PISA-testin tulokset perustuvat niin ikään monille huijauksille. Ne eivät voi mitenkään pitää paikkaansa monestakaan syystä, mutta en voine niitä asioita tänne kirjoittaa, sillä edelliset aihetta käsitelleet viestini poistettiin ja jopa ketju lukittiin joksikin ajaksi. Etsikää siis ne tiedot muualta, jos kiinnostaa. Ruotsi on adoptoinut Al-Taqiyya -metodin jo vuosikymmeniä sitten. Ruben Oskar Auervaara oli kuulkaa ruotsalaisiin verrattuna rehellisyyden perikuva.

PS. Ihan sattumalta juttu tuli esiin juuri nyt Sälenin konferenssin aikaan.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12124
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Tammi 13, 2020 8:25 pm

Tiedostavat piirit - tiedättehän nämä vasemmistolaiset, kultturellit ja suvaitsevat ihmiset, nämä parempina ihmisinä itseään pitävät - tolkuttavat muukalaiskammoisille, että "huivin käyttö on täysin vapaaehtoista". Se on yksi heidän monista argumenteistaan islamin ihailuun ja sen upeaan tasa-arvoon. Saas nähdä kuinka he tämän asian selittävät:

IltaSanomat 13.1.2020 sivu 15.
IltaSanomat 13.1.2020 sivu 15.
huivin_käyttö_täysin_....jpg (56.16 KiB) Katsottu 798 kertaa
Iranin ainoa naispuolinen olympiavoittaja otti ja loikkasi - jonnekin missä voi elää vapaammin. Tuskin siis Suomeen, sillä ilman huntua kulkevaa iranilaisnaista lähi-itäläiset miehet ja tiedostavat piirit katsovat karsaasti.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
On Anoi Kaa
Fitz ratkaisee
Viestit: 6526
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ma Tammi 13, 2020 9:46 pm

Doctor Lecter kirjoitti:
Ma Tammi 13, 2020 8:25 pm
Iranin ainoa naispuolinen olympiavoittaja otti ja loikkasi - jonnekin missä voi elää vapaammin. Tuskin siis Suomeen, sillä ilman huntua kulkevaa iranilaisnaista lähi-itäläiset miehet ja tiedostavat piirit katsovat karsaasti.
Kimia siis otti ja loikkasi toistaiseksi vapaaseen Hollantiin, missä kyllä yhä kasvava musupopula... Seuraavaksi vaikka Unkariin, jos on vielä hengissä.
Olisi vaan saanut käydä liipaisemassa ennen muuttoaan kierrepotkulla leuankärkeen ex-maansa presidenttiä ja ennenkaikkea sitä iänikuista homeparta khameneita, jotka pilaavat maan ja kaiken hienon mitä se voisi olla ilman islamia.

Poimin tämän muuten tuonne islam-ketjuun, Kimian kirjoitus tai paremminkin vuodatus kannattaa lukea laittamani IG-linkin takaa (farsikin kääntyy näköjään luettavaan muotoon). Tuolta siis alkuun Kimiasta:
viewtopic.php?f=10&t=9743&start=1335#p992308
...

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4510
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja URSA » To Tammi 16, 2020 3:15 pm

Voi venäjä taas vaihteeksi... Niinpä tietenkin. Onko suomalaiset yhtä hyväuskoisia kuin ruotsalaiset?
https://yle.fi/uutiset/3-11160122
DN: Ruotsalainen valeupseeri kävi useissa tapaamisissa Venäjän turvallisuuspalvelun kanssa – "Yhteydet FSB:hen ovat muodostaneet vaaran"

Mies työskenteli Ruotsin merivartiolaitoksessa vuosina 2016–2018. Hän osallistui ainakin kolmeen tapaamiseen Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n kanssa

Ruotsi16.1.2020 klo 13.18

Valeupseeri toimi Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n ruotsalaisena yhteyshenkilönä, paljastaa sanomalehti Dagens Nyheter tänään torstaina. Lehti on tutkinut valeupseerin uraa ja kirjoittanut hänestä lukuisia artikkeleita marraskuun lopusta lähtien.

Valeupseeri on työskennellyt parinkymmenen vuoden ajan Ruotsin puolustusvoimissa, Merivartiolaitoksessa, Ruotsin armeijan tiedustelu- ja turvallisuuspalvelussa, Kosovossa, Afganistanissa, YK-tehtävissä Malissa ja sotilasliitto Naton Euroopan komentokeskuksessa.

Hän onnistui etenemään urallaan ja työskenteli salassapidettävien tietojen parissa, vaikka valehteli Dagens Nyheterin mukaan koulutuksestaan ensimmäisen kerran jo vuonna 2002.

Johtavissa tehtävissä Merivartiolaitoksessa

Vuosina 2016–2018 mies työskenteli Ruotsin merivartiolaitoksessa. Hän oli johtavissa tehtävissä, joihin kuului operatiivinen rooli pelastustehtävissä, rikostenehkäisyssä ja puolutuksessa.

Valeupseerilla oli turvallisuusluokitus, ja hän toimi Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n ruotsalaisena yhteyshenkilönä. Venäjän merivartiolaitos toimii FSB:n alaisuudessa.

Hän osallistui Dagens Nyheterin mukaan ainakin kolmeen tapaamiseen FSB:n kanssa, kerran Kaliningradissa ja kahdesti Ruotsissa.

– FSB oli aiemmin KGB, ja se on järjestö, jota ei kannata aliarvioida, toteaa tiedusteluasiantuntija Christer Olsén sanomalehti Dagens Nyheterille. Olsén on itse työskennellyt aiemmin muun muassa turvallisuuspoliisi Säpossa.

Aiheutti riskejä Ruotsille toiminnallaan


Merivartiolaitos ei ole halunnut kommentoida valeupseerin venäläisyhteyksiä Dagens Nyheterille, sillä ne ovat suurimmilta osin salassa pidettäviä.

Dagens Nyheterin haastattelemat asiantuntijat huomauttavat, että valeupseerin yhteydet FSB:hen paljastavat, miten haavoittuvassa asemassa hän on ollut, ja mitä riskejä hänen toimintansa aiheutti Ruotsille.

– Jos valeupseerilla on ollut salassa pidettävää tietoa, yhteydet FSB:hen ovat muodostaneet vaaran. Emme voi tietää, miten hän olisi toiminut kiristystilanteessa, tiedusteluasiantuntija Christer Olsén sanoo sanomalehti Dagens Nyheterille.

Lehden mukaan se ei ole löytänyt tietoja, että valeupseeri olisi toiminut yhteyksissään venäläisiin väärin. Tapaamisten aiheena olivat öljyvuodot.

Mies on valehdellut tutkinnoistaan

Dagens Nyheterin tutkimuksen mukaan mies on valehdellut ajokortistaan, yliopistotutkinnostaan, upseeritutkinnostaan ja majuriksi vaadittavasta erityiskoulutuksesta.

Hän osallistui valmistavalle upseerikurssille Signaalitiedustelun upseerikorkeakoulussa Enköpingissä yli 20 vuotta sitten. Hänet erotettiin omasta pyynnöstään elokuussa 1999, kun kävi ilmi, että hän oli valehdellut kouluarvosanoistaan, eikä täyttänyt upseerikoulutuksen vaatimuksia.

Dagens Nyheterin mukaan mies valehteli Ruotsin puolustusvoimille tutkinnostaan ensimmäisen kerraan jo vuonna 2002. Hän onnistui silti tekemään uran puolustusvoimissa, jossa hän sai vuosien varrella enemmän vastuuta ja turvaluokituksia.

Hän on työskennellyt muun muassa Ruotsin armeijan tiedustelu- ja turvallisuuspalvelussa salakirjoitusavainten parissa.

Mies on myöntänyt valheensa Dagens Nyheterille sähköpostissa.

– Kyllä, olen tehnyt niin useaan otteeseen. En tiedä, kuinka usein olen valehdellut, enkä tiedä, milloin valehtelin ensimmäisen kerran.

Jäi kiinni hakiessaan uutta työpaikkaa

Mies jäi kiinni valheistaan, kun haki uutta työpaikkaa turvallisuuspäällikkönä ruotsalaisen viranomaisen palveluksessa syksyllä 2018. Viranomainen piti hakijaa kiinnostavana, mutta koska kyseessä oli turvallisuusluokiteltu työpaikka, hänen ansioluettelonsa tarkastettiin.

Kävi ilmi, että hän oli valehdellut ainakin ajokortistaan ja ylipistotutkinnostaan. Mies perui hakemuksensa, kun viranomainen esitti hänelle kysymyksiä puuttuvasta ajokortista ja tutkinnosta.

Viranomainen otti yhteyttä Merivartiolaitokseen, jossa mies oli tuolloin töissä, ja kertoi epäilyistään. Merivartiolaitos käynnisti oman turvatarkastuksen miehestä.

– Menetin luottamukseni ja uskoni tähän henkilöön johtajana. Olin vihainen ja pettynyt, sanoo Merivartiolaitoksen operatiivinen johtaja Johan Norrman Dagens Nyherille.

Mies erotettiin ja Merivartiolaitos tiedotti asiasta Ruotsin hallitukselle, turvallisuuspoliisi Säpolle ja puolustusvoimille. Siitä huolimatta mies rektyroitiin vielä Ruotsin YK-joukkojen esikuntapäälliköksi Maliin.

Ruotsin valtiopäivien puolustusvaliokunta on pyytänyt puolustusministeri Peter Hultqvistiltä ja Ruotsin puolustusvoimien komentajalta Micael Bydéniltä selvitystä miehen toiminnasta.

Yle on kertonut miehestä aiemmin artikkelissa DN: Ruotsalainen valeupseeri yleni ja sai huipputehtäviä vuosien ajan – Suomen puolustusvoimat: Uskomaton juttu.

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4510
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja URSA » Pe Tammi 17, 2020 10:34 am

Panamassa on löytynyt uskonnon uhreja. Jos raamattu ei tehoa, ehkä nuija tehoaa? Karmea juttu.

https://yle.fi/uutiset/3-11162041
Lahkolaiset karkottivat paholaista kiduttamalla – Panamasta löytyi lasten joukkohauta

Alkuperäiskansan jäseniä vankeinaan pitäneet saarnaajat jäivät kiinni ilmiannon jälkeen.

uskonnolliset yhteisöt17.1.2020 klo 08.35

Uskonnollisen lahkon jäsenien epäillään tappaneen seitsemän ihmistä Panamassa. Jumalan uusi valo -nimisen lahkon saarnaajat pitivät viidakossa vankeinaan alkuperäiskansan jäseniä ja kiduttivat näitä.

Kidutuksen tarkoituksena oli "karkottaa paholainen" ja saada ihmiset "katumaan syntejään". Tämä tehtiin hakkaamalla nuijalla ja Raamatulla sekä viiltelemällä ja polttamalla sidottuja uhreja.

Viranomaiset puuttuivat tapahtumiin tiistaina saatuaan ilmiannon lahkolaisten kynsistä pakoon päässeiltä ihmisiltä. Poliisit vapauttivat syrjäisellä alueella sijaitsevalta tilalta toistakymmentä Ngabe Bugle -alkuperäiskansan jäsentä.

Tutkiessaan viidakossa olevaa aluetta viranomaiset löysivät tuoreen joukkohaudan, jossa oli viiden lapsen, yhden teini-ikäisen ja yhden aikuisen ruumiit. Lahkolaisten epäillään tappaneen naisen, tämän lapset ja 17-vuotiaan tytön. Haudassa ollut nainen oli kuollessaan raskaana.

Kymmenen lahkolaista on pidätetty tapoista epäiltyinä. Yksi epäillyistä on joukkohaudasta löydettyjen lasten isoisä.

Lahkolaisten, jotka ilmeisesti myös ovat Ngabe Bugle -alkuperäiskansaa, epäillään ehtineen suorittaa kidutusrituaalejaan ainakin neljän päivän ajan. Kidutuksen uskotaan alkaneen lahkon jäsenen näkemän "jumalallisen näyn" jälkeen.

Lahko syntyi tiettävästi vasta noin kolme kuukautta sitten.

Virdon
Columbo
Viestit: 2283
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Virdon » Pe Tammi 17, 2020 5:21 pm

Anarko, Ferarri, Käreitär ja Örkki - tällaisia uusia etunimiä suomalaiset saivat viime vuonna

Tänään klo 15:02

Tällaisia uusia etunimiä nimilautakunta puolsi viime vuonna.

Nimilautakunta julkisti tänään perjantaina listat siitä, millaisia nimiä se on käsitellyt vuonna 2019.

Hyväksyttyjen nimien listalla on useita herkän runollisia nimiä kuten Elonroihu, Kaunotar, Laulelma, Lehmus, Lehtokerttu, Lohtu ja Siniyö. Niin ikään puoltavan lausunnon saivat ytimekkäät nimet kuten Eekoo, Kyy, Pippuri, Rutja, Sokka, Yty ja Örkki. Läpi on mennyt myös makea Toffee.

– Kaikkia järjestelmään merkittyjä etunimiä ei voida välttämättä automaattisesti hyväksyä toiselle hakijalle. Nimi on voitu saada erityisillä syillä kuten kansainvälisellä liittymällä toiseen valtioon ja nimikulttuuriin, kertoo ylitarkastaja Joanna Grandell Oikeusministeriön alaisesta nimilautakunnasta.

Oikeusministeriön alaisuudessa toimiva nimilautakunta on elin, joka pohtii, millaisia nimiä suomalaislapsille voi antaa tai millaisia nimiä aikuiset voivat virallistaa itselleen käyttöön.

Maistraatit voivat myös itsenäisesti hyväksyä uusia etunimiä, mutta ne eivät voi hylätä hakemuksia suoraan ilman nimilautakunnan lausuntoa. Lausunnon saatuaan maistraatti tekee päätöksen siitä, hyväksytäänkö nimi vai ei. Nyt julkaistu lista ei sisällä maistraattien itsenäisesti hyväksymiä uusia etunimiä.

Suurin osa kaikista maistraattiin jätetyistä lausunnoista menee läpi muitta mutkitta.

– Huoltajat haluavat antaa omalle rakkaalle lapselleen sellaisen nimen, joka on lapselle sopivin, ja siinä he useimmiten kykenevät olemaan hyvin harkitsevaisia. Mutta kyllä nimiasioissa on mukana myös hirvittävä määrä huonoa makua. Sen torjumiseen nimilautakunta joutuu joskus käyttämään asiantuntijaviranomaisen valtaa, joka sille on uskottu, kertoi nimilautakunnan puheenjohtaja, professori ja oikeustieteen tohtori Urpo Kangas Iltalehdelle keväällä.

LIISA LAHTI

https://www.iltalehti.fi/perheartikkeli ... c2150ea07a

Linkistä uutiseen voi nähdä varsin pitkän listan hyväksytyistä nimierikoisuuksista.

Tulevaisuuden vähäväkisessä(?) Suomessa ei tällä menolla taida talsia montaakaan normaalin nimen omaavaa kansalaista. Paraskin kaveri, tai vihamies saattaa olla vaikkapa Örkki. Olisi varsin mielenkiintoista saada tietää taustat kunkin nimivalinnan kohdalta.

Ehkäpä erikoisinta tässä on etteivät hylätyiksi joutuneet nimet edes kovin kummoisesti tunnu eroavan outoudessaan hyväksytyistä. :D
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.

Avatar
sikakoira
Sherlock Holmes
Viestit: 3475
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Pe Tammi 17, 2020 6:16 pm

^
Kuinkahan monta Anarko Markoa löytyy tilastoista :lol:
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

Avatar
On Anoi Kaa
Fitz ratkaisee
Viestit: 6526
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ke Tammi 22, 2020 6:38 pm

Indonesialaispojan kalareissusta tulikin melkoinen sairaalareissu
Idul ja kala kamppailivat - kala voitti.jpg
Idul ja kala kamppailivat - kala voitti.jpg (34.35 KiB) Katsottu 449 kertaa
https://nypost.com/2020/01/22/teen-luck ... m-in-neck/
...

L'amourha
Charlien Enkeli
Viestit: 1854
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja L'amourha » Ke Tammi 22, 2020 7:12 pm

^ Tuon jälkeen ei kyllä kehtais kehitellä kalavalheita fisun silmienvälistä tai muista fyysisistä ominaisuuksista.
Korkeintaan todeta jotta olipa harvinaisen teräväpäinen eväkäs.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Avatar
On Anoi Kaa
Fitz ratkaisee
Viestit: 6526
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Iisalmi: Koululaista uhattiin niin, että poliisi noukkimaan uhkailijan talteen

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » To Tammi 23, 2020 2:29 pm

Minkähän ikäinen uhkailija ja kohde ja MV? Onko yliksen tietäjiä täällä?
Poliisi tutkii Iisalmessa tapahtunutta väkivallan uhkaa oppilasta kohtaan

23.01.2020 klo 09.33
Itä-Suomi

Poliisi sai tiedon tapahtumasta 23.1.2020. Uhkauksen tehnyt henkilö otettiin poliisin haltuun 23.1.2020 aamulla ja poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä. Kenelläkään ei ollut tapahtuman aikana välitöntä hengen tai terveyden vaaraa.
Poliisi on selvittänyt tilannetta tämän aamun aikana, eikä selvityksen perusteella kenenkään turvallisuus ole uhattuna.

Asiasta on levinnyt tietoa sosiaalisessa mediassa, joka on aiheuttanut paljon epätietoisuutta ja pelkoa. Poliisi toivoo niin nuorilta kuin vanhemmilta malttia viestittelyssä.

https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... anguage=fi
Lisätiedot poikkeuksellisesta tapauksesta voi ilmoittaa tänne.
...

Avatar
Valoviikate
Helen Mirren
Viestit: 1427
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Valoviikate » Su Tammi 26, 2020 5:08 pm

Suurin osa espoolaisen vastaanottokeskuksen asukkaista elättää itse itsensä – eivät saa vastaanottorahaa: "Töissä käy noin kahdeksankymmentä prosenttia"

Yhä useampi maahanmuuttaja hakee oleskelulupaa työn perusteella. Työssäkäyvien maahanmuuttajien määrän kasvu näkyy selvästi Espoon Nihtisillankin vastaanottokeskuksessa, jossa kirjoilla olevista reilusta 800 pääosa käy töissä.

Irakilaiset Osamah Mahmood ja Mohammad ovat molemmat hakeneet oleskelulupaa työn perusteella. Molemmille työ on tärkeä ja miehet ovat valmiit tekemään kaikenlaista työtä vaihtuvilla työajoilla.

– Työ on ensimmäisenä mielessä. Käyn töissä, ja kaikki muu elämä on sen ympärillä, sanoo Osamah Mahmood.

Osamah sai työluvan, mutta Mohammad on tehnyt töitä nollatuntisopimuksella eikä onnistunut saamaan työlupaa, vaikka työhistoriaan on kertynyt pitkä lista erilaisia töitä.

– Minä olen tehnyt siivousta, töitä rakennuksilla ja Postissa.Näiden lisäksi olen käynyt töissä autokorjaamossa ja ravintolassa, luettelee Mohammad.

Työläiset elättävät itsensä

Espoon Nihtisillan vastaanottokeskuksessa kirjoilla olevista reilusta kahdeksastasadasta ihmisestä suurin osa käy töissä, eli he elättävät itsensä palkallaan eikä heille tarvitse maksaa vastaanottorahaa.

– Töissä käy täällä keskuksessa kirjoilla olevista noin kahdeksankymmentä prosenttia ja yksityismajoituksessa asuvista noin puolet. Palkat vaihtelevat työsuhteen laadun mukaan sadasta eurosta 2500 euroon. Suurimmat työllistäjät ovat postipalvelut, siivousala, ravintolat ja huoltopalvelut, sanoo palvelupäällikkö Essi Virtanen, Nihtisillan vastaanottokeskuksesta.

Osamah tekee urakalla siivoustyötä eikä etukäteen tiedä, kestääkö työpäivä 6 vai 10 tuntia. Käteen jää tavallisesti noin 1500 euroa kuukaudessa. Töitä on enemmän kesällä kuin talvella.

– Tunnen olevani aktiivinen osa tätä yhteiskuntaa. Työ tekee minut onnelliseksi. Työkaverit ovat myös tärkeä osa sosiaalista elämääni. Osaan jo vähän suomeakin, sitä tarvitaan englannin lisäksi töissäkin, kertoo Osamah.

Mohammad puolestaan haaveilee vakituisesta työstä autokorjaamossa, jotta hän saisi oleskeluluvan. Molemmat haluaisivat jäädä Suomeen ja rakentaa elämänsä tänne.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suu ... #gs.uyemrz

Vastaa Viestiin