Hiukka tietoa tarvisin KIRJAA varten...

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

MONDEO
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 212
Liittynyt: La Loka 20, 2007 2:54 pm

Re: Hiukka tietoa tarvisin KIRJAA varten...

Viesti Kirjoittaja MONDEO »

joey kirjoitti:Mielestäni tuo junaonnettomuus on ihan hyvä idea, mutta siitä, että henkilö on mukamas ollut kyseisessä junassa, pitäisi olla jotain muutakin tietoa kuin nimi matkustajalistassa. Kyllä kuolleeksi julistaminen niillä eväillä (siis nimi matkustajalistassa + jotain muuta tietoa siitä, että henkilö todella "oli" kyydissä) onnistuisi lyhyessäkin ajassa. Tapaninpäivän tsunaminkin jäljiltä julistettiin kuolleeksi monia, joita ei löydetty vielä aikoihin. Eräs perheenjäseneni oli yhden tällaisen hautajaisissa.
Kiitos kiitos :D. Itseasiassa mietin juuri tuota että tuo ei riitä pelkkä matkustajalistassa oleva nimi tms... vaan ajattelin että jos juna onnettomuus, niin X voi olla junan WCssä tai ravintolavaunussa tms eli tavarat jne ovat jääneet junaan ja mahdollisesti osa niistä säilynytkin... uskoisin niin että aika "mälli" olisi törmätä junalla säiliörekkaan joka sittemmin syttyy tuleen ja tuhoaa ensimmäiset vaunut ja suistaa ne raiteilta, joka tapauksessa kuitenkin aiheuttaen suurta tuhoa ja tehden ensimmäisten vaunujen matkustajien jäänteistä "jauhelihasoppaa".
joey kirjoitti:Olen myös sitä mieltä, että kyllä tarinan pääpiirteet kuulostavat muutenkin tarpeeksi uskottavilta. Sehän on selvä, että jos väärennetty passi on tarpeeksi hyvä, sitä ei huomaa väärennetyksi kukaan. Tai entä jos kyse ei olisikaan väärennetystä passista, vaan varastetusta henkilöllisyydestä? Meneekö mutkikkaaksi?...
Mielestäni pienet "virheet" tarinassa eivät kuitenkaan pilaa koko tarinaa, eli en usko että pienet MAHDOTTOMAT asiat eivät tee tarinasta ei uskottavaa.
Varastettua henkilöllisyyttä en lähtisi ainakaan ihan heti sijoittamaan tapahtumiin, sillä se jo tekee LIIAN oudon tapauksesta, toki elokuvissa se onnistuu, mutta menee hiukan mahdottomaksi kuten elokuvat Anthony Zimmer tai the TOURIST. Varastettuja henkilöllisyyksiä tosin voisi kirjassa käyttää joissakin kohdin, mutta mahdottomalta se kuulostaisi jos joku veisi toisen elämän niin täysin että sitä eläisi vuosia.
joey kirjoitti:Lisäksi ehdottaisin, että kannattaa miettiä tarkkaan, mistä maasta tuo henkilö ne väärennetyt paperinsa saa. Kaikkiin Kauko-Idän ja Afrikan maista tulleisiin papereihin kiinnitetään varmasti aivan eri tavalla huomiota kuin esimerkiksi USA:n tai Pohjois-Euroopan (tai ylipäätään Schengen-alueen) passeihin. Noiden väärien papereiden pitäisi lisäksi olla peräisin maasta, johon ei sitten Suomessa kiinnitä hirveästi huomiota, jotta henkilö ei kiinnosta uutta elinpiiriään likaa. Ja pitäähän henkilön tietysti mielellään myös näyttää siltä, että on oikeasti siitä maasta kotoisin. Suomalaiset ja saksalaiset näyttävät aika samalta...
No tarkoitus olisi tosiaan että henkilö on Suomalainen alunperin, mutta uskon että kun saa uskottavasti "kuoltua", niin ei poliisi tai kukaan muukaan ala epäillä jos on "VARMAA" ettei siitä hengissä selvinnyt.

Itsekin mietin että tuo henkilö olisi sittemmin Saksalainen tai Virolainen, kuitenkin joku josta on paljon liikennettä suomeen ja turisteja/työmatkalaisia.
Laitkin ovat ihmisten laatimia. Luonnon laki on elinehto.
I´am HOT, drugs are not.
...

MONDEO
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 212
Liittynyt: La Loka 20, 2007 2:54 pm

Re: Hiukka tietoa tarvisin KIRJAA varten...

Viesti Kirjoittaja MONDEO »

poikkeus kirjoitti:Henkilökohtaisesti uskoisin että henkilö voi kadota ulkomailla ja julistettuakin tulisi kuolleeksi juurikin esim juna tai bussiturmassa. Kysymys onkin siitä millaiset paperit kyseinen henkilö onnistuu saamaan (tarpeeksi aidot tai jopa aidot) ja sitten muuttaa takaisin Suomeen. Voi mahdollisesti onnistua. Mutta sitten iskeekin ongelma: eli Suomen väkiluku joka on kuitenkin suhteellisen pieni. Itsellä on sellaisia kokemuksia että kun olen mennyt käymään Jyväskylässä, Oulussa, Rovaniemellä tai Helsingissä niin jossakin vaiheessa joku tulee kysymään et oletko sinä se ja se henkilö tai oletko sen henkilön pikkuveli. Oikeesti kyseisissä kaupungeissa käyneenä (ja jopa ensimmäisellä kerralla) on joku tuttu tai tutun tuttu tullut vastaan. Kun olen keskustellut kavereiden kanssa kuka tuntee kenetkin ollaan huomattu pian että meillä on monia yhteisiä tuttuja (tai tutun tuttuja) joita tunnemme vaikka olemme eri puolilta Suomea kotoisin. Kuinka saada "piirit" sen verran pieniksi tai uusiksi ettei koskaan ikuna törmäisi kenenkään "vanhaan tuttuun". Ratkaisu ongelmaan on tietty miehillä parran kasvattaminen /se pois ajaminen, silmälasit tai kirurgin veitsi, naisilla enempi se veitsi kuin parran kasvatus :D meinaan ettei kasvoja niin helposti tunnisteta... Mutta mistä rahat jne jne jne Mielenkiintoinen aihe jään siis odottelemaan mitä valmiiksi tulee
Joo tosiaan aina löytyy tutun tuttuja tms.

Itse ajattelin että lähden tarinaan omista siis oman elämäni lähtökohdista tosin ainut mikä olisi totta olisi lapsuuden ja elinolot, sitten tosin muuttuisi jo kaikki... näin siis ihan siksi että jos saan todella uskottavan tarinan niin tahdon itse olla jonkinlaisessa osassa jos tarinasta elokuvan saa, joka katoamista edeltävä X tai Xn isä joka kuulee katoamisesta omaisista ensimmäisenä. Ja siksikin oma elämäni on hyvä lähtökohta tarinalle, kun itse en ole tyytyväinen ruumiiseeni joten ainakin laihtuminen tms olisi omassa elämässänikin ja katoaminen liittyisi juurikin matkailu haaveisiini jota tosin en vielä ainakaan ole päässyt toteuttamaan juurikaan :(.
Laitkin ovat ihmisten laatimia. Luonnon laki on elinehto.
I´am HOT, drugs are not.
...

MONDEO
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 212
Liittynyt: La Loka 20, 2007 2:54 pm

Re: Hiukka tietoa tarvisin KIRJAA varten...

Viesti Kirjoittaja MONDEO »

INES 7 kirjoitti:Nuo MONDEO:n kirjailijan taidot vaikuttavat sen tasoisilta että. Tai sitten hän salakätkeltää niitä tahalliseen väärinkirjoittamiseen, koska asia pysyy kasassa. Toinen vaihtoehto on, että hän suunnittelee itse katoavansa ja elelevänsä herroiksi väärällä identiteetillä.

Tosiasia kyllä on se, että Suomessa juurikin joku tuttu tai puoli-sellainen tulee vastaan ihan missä vaan. Kuten nimim. poikkeus kertoi. Tuo partaesimerkkihän toimi loistavasti MTV3:n sarjassa Helppo Elämä, jossa perheen isä Tapio Mikkonen muuntautui tuntemattomaksi jonkin sortin leukaparralla mallia lyhyt pukki. Ja läpi meni kuin Markan-rahan takaisintulo mummoille...

Mutta kai teoriassa olis mahdollista olla "kuolleena" vuosikymmen ulkomailla, palata Suomeen ja jonnekin toiseen kolkkaan aiempaa (mahd. suppeaa) elinpiiriään ja -seutuaan. Ja ulkomuotomuutos.

Vinkkejä opukseen: Aiemmin hirveä pläski (kymmeniä kiloja laihtumalla muuttuu ulkomuoto oikeasti eniten ns. luomukonsteilla. Juonen kannalta olisi kiva, että joku "perkele" kuitenkin kysäisisi: "Ootsie jumankauta henkilö X, joka oli meillä talkkarina kaupungissa Y ja olit ihastunut mun frendin pikkusiskoon Z ja se kerto, että katosit Euroopassa ja se olis aina halunnu kertoo, että se salaa rakasti sua..." tai jotakin vastaavaa.
Joo no eipä tässä oo mitää mahdollisuuttakaan KADOTA tai "kuolla" että ei oo pelkoo että yrittäisin kadota avullanne. Mutta kiitos että uskottavasti kerrontaki on silti :D.

Joo itsekin olen Rikos-sarjojen/-leffojen fanittaja ja siksi koenkin että minulla olisi ehkä annettavaakin sillä saralla.

Joo no kiitos ideasta. Sopisi kyllä että tämä X löytäisi nuoruuden rakkautensa ja muistaisi haaveensa ja rakkautensä häntä kohtaan, mahdottoman rakkauden jolla ei silloin ollut toivoakaan. ja ken ties hän yrittäisikin nyt saada rakkautta tuolta neidolta, joka kenties nyt olisi naimisissa mutta väkivaltaisen miehen kanssa ja kaipaisi turvaa, tosin rikollisesta harvemmin turvaa saa, mutta tämä X ei olisi väkivaltainen kuin vain PAKOSTA ja "oikeuden mukaisesti".
Laitkin ovat ihmisten laatimia. Luonnon laki on elinehto.
I´am HOT, drugs are not.
...

MONDEO
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 212
Liittynyt: La Loka 20, 2007 2:54 pm

Re: Hiukka tietoa tarvisin KIRJAA varten...

Viesti Kirjoittaja MONDEO »

onnetar kirjoitti:Niin ja tämä esim. junaonnettomuus. Miten se järjestyy? Oletetaanko,että se on sattumaa ja silloin hän keksii kadota?Miten todentaa,että ihminen oli junassa?Ja tosiaan,mikä onnettomuus olisi sellainen,jossa ihmisruumis häviää ihan tyystin,aika harvinaista.
Jos sankari joutuu onnettomuuteen,jossa selviää sattumalta hengissä,pitää keksiä,mien hän juuri silloin saa resurssit ja kontaktit uuteen henilöllisyyteen.
Jos taas lähdetään siitä,että hän on etukäteen järjestellyt katoamistaan,hän tuskin uskottavasti voi luottaa sattumaan,vaan kirjailija joutuu keksiä tavan, jolla katoaja järjestää karsea suuronnettomuus,jossa ruumiit ihan tyystin häviää ja keksiä tapa,jolla rikos on niin täydellinen,ettei sen tekijä selviä.

On sulla homma saada tarina kokoon,mutta lykkyä pyttyyn.
Voisiko olla niin että mitään ei ole suunniteltu, ehkä X vain sattuu pelastumaan ja mahdollisesti shokissa hoipertelee pois ensiapua tarjoavien ulottumattomiin, sitten mahdollisesti kohtaa Rikollisjengin joka jostain syystä ottaa X hoiviinsa, ehkä hän on todella huonossa kunnossa viikon tai pari, jona aikana todetaan kuolleeksi, ehkä sitten pakotetaan rikollisiin puuhiin, ehkä omasta tahdostaan kun kukaan ei enään kaipaakkaan ja on mahdollisuus aloittaa uusi elämä. Ehkä hän voisi tosiaan olla turistina suomessa, hoitelemassa bisneksiä sitten kun on päässyt rikollisjengin johtoportaaseen/johtajaksi, ehkä hän voisi asustella jahdissa joka olisi kansainvälisillä vesillä joten ei suomen rajavartiostolla tms, olisi toimintavaltaa alueella.

Pitänee vielä mitettiä tosin kuviota ja ottaa monistakin asioista selvää, mutta suomeen haluaisin kirjani sijoittaa ihan siitä syystä että täällä pystyn sijoittamaan tapahtumat paikkoihin joihin voin tutustua ja sitä kautta pystyn luomaan kuvan että asiat todella tapahtuvat "oikeasti". Sillä keksitty valtio ja keksityt paikat ei luo lukijalle kuvaa että kertomus on uskottava, lukijan kun pitää pystyä samaistumaan ja elämään kirjaa mielikuvissaan. Jokainen kun tietää miltä mannerheimintie tai tuomiokirkko näyttävät, tai ainakin paikoista on mielikuva, kun taas esimerkiski Pikkunen Pilipalikylä ei ole kenellekkään tuttu paikka.
Laitkin ovat ihmisten laatimia. Luonnon laki on elinehto.
I´am HOT, drugs are not.
...

Peräkylän Maigret
Komisaario Köster
Viestit: 1838
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:17 pm
Paikkakunta: Pariisi

Re: Hiukka tietoa tarvisin KIRJAA varten...

Viesti Kirjoittaja Peräkylän Maigret »

Kyllähän valeidentiteetillä eläminen varmasti jonkun aikaa on mahdollista- Koneisto on kuitenkin viritetty niin että se kiinnostuu jossain vaiheissa oudoista ihmisistä. Maallikko ei edes tarkkaan tiedäkään millaisia signaaleja koneisto seuraa.

Nyky-Suomi on vain melko tylsää verrattuna muutama kymmenen vuotta sitten olleeseen aikaan. Ettepä Minfo-nuoriso ymmärräkään millaisia asioita olette menettäneet. :D

Neuvostoliiton mahtikaudella Suomen sijainti oli tärkeä ja esim. Helsingissä huseerasi useammankin tiedustelupalvelun vakoojia. Esim. tuo rehti ja hiljainen pariskunta Sirkka ja Veikko Pöllänen joka asusteli Merihaassa ja ahkeroi siivoamalla iltaisin suomalaisissa yrityksissä. Työantaja oli Elannon tytäryhtiö Pallassiivous Oy . Sitten eräänä päivänä vuonna 1985 Sirkka ja Veikko olivatkin kadonneet kuin tuhka tuuleen. Sinne menivät ja ei ole näkynyt. Supoa harmitti vietävästi kun olivat päässeet jo jyvälle tästä KGB-pariskunnasta ja olivat halunneet tarkkailla heidän puuhiaan ! Onko arvauksia kuinka Supo oli päässyt heidän kintereilleen ?

Lisätietoja tuosta artikkelista -> http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Supo ... 5248918421

MEG
Charlien Enkeli
Viestit: 1850
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: Hiukka tietoa tarvisin KIRJAA varten...

Viesti Kirjoittaja MEG »

Muistelen ,että jossain minfoketjussa on keskusteltu noin sata vuotta sitten itä-suomessa eläneestä varsin kuuluisastakin henkilöstä, jonka syntyperää ja nimeä ei tiedetty. Tunnettiin vain lempinimellä.

cicero
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4164
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Re: Hiukka tietoa tarvisin KIRJAA varten...

Viesti Kirjoittaja cicero »

Miksi ei riitä että henkilö vain katoaa, miksi onnettomuus?

Entisessä elämässäni tutustuin yhteen "kadonneeseen" Hän jopa onnistui ostamaan eräältä vanhalta juopolta pienen mörskän (käteisellä) ja käteistä rahaa oli käytössä, milloin osti ennen joulua pumpsillisen joulusuklaata suoraan rekasta ja myi niitä markkinoilla, milloin teki autokauppaa. Aina kun tarvittiin nimi johonkin paperin niin käytti jotakin juoppoa nimineen siihen hommaan. Hän oli tutustunut yhteen juopporemmiin ja vei heitä tarvittaessa sossuun tai lääkäriin (tai milloin mitäkin) ja tarjosi välillä myös sitä alkomahoolia. Eikä juonut itse. Eleli silleen monen mieleen vaatimattomasti...hänellä ei ollut omaa perhettä, sukulaisia samassa kaupungissa kyllä mutta pysytteli poissa niistä piireistä. Jos joku sattui kysymään että ootko se ja se niin hän otti aivan mielipuolen asenteen ja pelotteli kyselijän pois, oli aika rankan näköinen, vankila-aikaa takana, tatuointeja ja lihaksia. Mutta vanha pieru siinä vaiheessa kun hänet opin tuntemaan. Olin hänelle vähän niinkuin tytär (kunnes katosin itse maisemista), minulle kertoi kaikenlaista ja täytyy sanoa että niistä jutuista on elämässäni ollut myöhemmin hyötyä.

Jaa...ehkäpä kirjoitankin kirjan itse joku kaunis päivä...
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"

INES 7
Columbo
Viestit: 2310
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Re: Hiukka tietoa tarvisin KIRJAA varten...

Viesti Kirjoittaja INES 7 »

Peräkylän Maigret kirjoitti:Kyllähän valeidentiteetillä eläminen varmasti jonkun aikaa on mahdollista- Koneisto on kuitenkin viritetty niin että se kiinnostuu jossain vaiheissa oudoista ihmisistä. Maallikko ei edes tarkkaan tiedäkään millaisia signaaleja koneisto seuraa.
Minun piti jo pari päivää sitten hieman samaa ehdotella kirja-aiheen osaksi. Mutta älypuhelinkirjoitus on ns. haistapaskaa ja teksti katosi jonnekin (onneksi en saanut sentään bannia tyhjän viestin lähettämisestä...)

Eli siis, voisipa hyvinkin olla, että tuo koneisto osaa nykytietoyhteiskunnassa yhdistellä löytämiään asioita eri nettinimimerkkien ja -profiilien käyttäytymisestä, tykkäämisistä, osallistumisista, sanojen esiintymisestä kirjoituksissa suhteessa toisiinsa jne. ja oikean ihmisen välillä. Että josko mahdollisesti sankarin tarve päästä kuitenkin "oikeaksi ihmiseksi", ikään kuin takaisin yhteiskunnan ja tutun yhteisön rajamaille tai jopa kertomaan jollekin, että on elossa (klassista kamaa joo joo...) johtaisi koneiston kiinnostumaan?

Ja taru on aina totuutta ihmeellisempää. Ja tarinassa täytyy olla jotakin, joka kiinnostaa erikoisuudellaan. Noin yleisesti.

ABC
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4099
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Re: Hiukka tietoa tarvisin KIRJAA varten...

Viesti Kirjoittaja ABC »

Miten olisi sellainen systeemi, että päähenkilö on syntynyt ulkomailla suomalaiseen perheeseen, oppinut tietty kielen perheen asuessa Suomessakin, mutta aikuisena ei olisi asunut täällä. Sitten joku suomalainen heebo onnistuu pääsemään hengestään ulkomailla ja tämä päähenkilösi ottaa hänen henkilöllisyytensä. Siitähän saisi melko herkullisia juonenkäänteitä, kun tämä henkilöysvaras kaukoheilastelee toisen miehen naista sopivan aikaa ennen tämän dumppaamista etänä. Ehkä pari vuotta odoteltuaan tämä päähenkilö voisi palata Suomeen käyttämään uutta henkilöllisyyttä. Lapsia tai vanhempia ei saisi tuolla menehtyneellä hepulla olla ja ulkonäön pitäisi olla samaa luokkaa, koska paperit pitäisi uusia heti Suomessa omille kuville.

Kuten täällä on jo tullut ilmi, Suomessa syntyneelle katoaminen on miltei mahdotonta, koska järjestelmän suorittama kyttääminen alkaa heti synnytyslaitokselta. Otetaan verikokeita sun muita ja luoja yksin tietää, mitä tietoja niistä tulevaisuudessa ammennetaan. Esim. terveydenhuoltojärjestelmän tietoja on käytännössä mahdoton muuttaa, koska virheellisenkin tiedon "korjaaminen" tapahtuu siten, että vanha tieto jätetään edelleen näkyviin merkinnän kanssa. Lisäksi on myös yllä esille tullut ongelma, että aina löytyy joku, joka tunnistaa, jos olet asunut pitkään Suomessa samassa paikassa. Joten: on käytävä syntymässä ulkomailla ja myös asuttava poissa Suomesta pitkiä aikoja.

Pelkät väärät henkkarit eivät pidemmän päälle riitä, koska kaikki pankit sun muut saavat tietonsa nykyisin suoraan väestökirjanpidosta, asiakkaan oma todistus ei paina mitään. Tästä oli surullinen esimerkki joku aika sitten, kun eräs ihminen oli vahingossa merkitty kuolleeksi terveyskeskuksessa ja hänen eläkkeensä ym. sitten automaattisesti lakkautettiin. Ohjelma ei kuulemma antanut muuttaa tietoa kuolleesta takaisin eläväksi! En tiedä, miten asia ratkaistiin, saiko henkilö sitten uuden hetun. Ja koska Suomessa maahanmuuttajatkin saavat suomalaisen hetun järjestelmän rattaita varten, ratkeaa tuo tuomitsemisongelma sillä.
Every ship must sail a world.

poikkeus
Sammakkoprofessori
Viestit: 496
Liittynyt: Ke Helmi 09, 2011 3:42 pm

Re: Hiukka tietoa tarvisin KIRJAA varten...

Viesti Kirjoittaja poikkeus »

Joskus nuorempana tunsin henkilön joka yhtä-äkkiä katosi. Siis ihan "vapaaehtoisesti". Kyseinen jamppa asusteli silloin pienessä kunnassa tuolla itäisessä suomessa. Tarinan mukaan oli velka ongelmia jolle kulle taholle joten katsoi paremmaksi kadota. Tarinan mukaan siirtyi asumaan pääkaupunkiseudulle. Kaverista ei ole mitään havaintoja sen jälkeen, vaikka pääkaupunkiseutuhan on sudeettisavolaisia pullollaan. Joten ois uskonut et joku törmäis jamppaan jossakin. Tää tapahtui -90-luvun alkupuolella eli edellisen "laman" jälkimainingeissa. Tiedä sitten muuttiko nimeensä ja hakiko tietonsa salaiseksi jne jne. Ja totuushan on että kuka tahansa saa kadota ja jos läheiset pyytää poliisia etsimään ja jos poliisi löytää niin hehän eivät voi muuta ilmoitella läheisille kuin et löydetty on mutta hän ei halua kontakia läheisiin...
Poikkeus vahvistaa säännön .... vai miten se nyt meni

Veristi
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1512
Liittynyt: Pe Loka 14, 2011 10:37 am

Re: Hiukka tietoa tarvisin KIRJAA varten...

Viesti Kirjoittaja Veristi »

Onko kaikki nyt päättänyt, että päähenkilön pitää olla mies. Voihan se olla nainenkin? "Kuolee" vaikka jossain ydinräjähdyksessä tai Japanissa ydinvuodossa niin, ettei kukaan uskalla lähteä etsimään sen ruumista säteilyvaaran pelossa. Koko ajan on tietysti Suomessa ja punkkailee aluksi erinäisten miesten luona, joita pokailee ravintoloista harva se ilta, kun on niin lumoava. Sitten lyöttäytyy avuksi jollekin vanhalle mummolle, jonka näkee pian kuolevan, ihan luonnollisesti. Sellaisen, jota ei omaiset kaipaa eikä naapurit edes huomaa kaikessa "kiireessään". Mummon kuoltua muumioi sen johonkin kissanhiekkaan ja alkaa itse nostaa mummon eläkettä ja eläkkeensaajien asumistukea. Voipi joku rintamalisäkin tulla, jos on niin vanha. Näin pärjäilee pitkään ihan kivasti.

Mutta. Sitten tulee vastaan Naisen Elämän Mies. Ei siis vanha vaan uusi. Ja pitäisi päästä sen kanssa maistraatissa naimisiin. Mutta kun on vain ne mummon henkkarit... Eikö ne jo viran puolesta kiinnitä huomiota siihen, että kolmekymppinen mies yrittää huijata vanhusparkaa, kenties perinnön toivossa? Nainen joutuu miettimään, tunnustaako miehelle, kuka oikeasti on. Mutta jos mies meneekin poliisille tai alkaa kiristää osaa mummon eläkkeestä? Mitä tehdä? Ja mitä tehdä kissanhiekoille, jos muuttaakin vain avoliittoon?

En ole keksinyt tähän onnellista loppua, mutta ehkä kirjailija saisi tästä kehiteltyä kelpo tarinan? Siis ihan jos tää nyt yhtään kuulostaisi kehityskelpoiselta... Sitä en osaa ratkaista, mitä tapahtuu siinä vaiheessa, kun Nainen julistetaankin yhtenä päivänä Suomen Vanhimmaksi Naiseksi. Joutuuko se median piirittämäksi syntymäpäivillään.. Ja kuva lehteen?

MONDEO
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 212
Liittynyt: La Loka 20, 2007 2:54 pm

Re: Hiukka tietoa tarvisin KIRJAA varten...

Viesti Kirjoittaja MONDEO »

Veristi kirjoitti:Onko kaikki nyt päättänyt, että päähenkilön pitää olla mies. Voihan se olla nainenkin? "Kuolee" vaikka jossain ydinräjähdyksessä tai Japanissa ydinvuodossa niin, ettei kukaan uskalla lähteä etsimään sen ruumista säteilyvaaran pelossa. Koko ajan on tietysti Suomessa ja punkkailee aluksi erinäisten miesten luona, joita pokailee ravintoloista harva se ilta, kun on niin lumoava. Sitten lyöttäytyy avuksi jollekin vanhalle mummolle, jonka näkee pian kuolevan, ihan luonnollisesti. Sellaisen, jota ei omaiset kaipaa eikä naapurit edes huomaa kaikessa "kiireessään". Mummon kuoltua muumioi sen johonkin kissanhiekkaan ja alkaa itse nostaa mummon eläkettä ja eläkkeensaajien asumistukea. Voipi joku rintamalisäkin tulla, jos on niin vanha. Näin pärjäilee pitkään ihan kivasti.

Mutta. Sitten tulee vastaan Naisen Elämän Mies. Ei siis vanha vaan uusi. Ja pitäisi päästä sen kanssa maistraatissa naimisiin. Mutta kun on vain ne mummon henkkarit... Eikö ne jo viran puolesta kiinnitä huomiota siihen, että kolmekymppinen mies yrittää huijata vanhusparkaa, kenties perinnön toivossa? Nainen joutuu miettimään, tunnustaako miehelle, kuka oikeasti on. Mutta jos mies meneekin poliisille tai alkaa kiristää osaa mummon eläkkeestä? Mitä tehdä? Ja mitä tehdä kissanhiekoille, jos muuttaakin vain avoliittoon?

En ole keksinyt tähän onnellista loppua, mutta ehkä kirjailija saisi tästä kehiteltyä kelpo tarinan? Siis ihan jos tää nyt yhtään kuulostaisi kehityskelpoiselta... Sitä en osaa ratkaista, mitä tapahtuu siinä vaiheessa, kun Nainen julistetaankin yhtenä päivänä Suomen Vanhimmaksi Naiseksi. Joutuuko se median piirittämäksi syntymäpäivillään.. Ja kuva lehteen?
Joo tosiaan olis kyl erilainen tarina jos tää X oliskin Nainen... Vois toimiakin. Mutta tosiaa helpompi katoaminen olis varmaan sijoittaa johonkin liikenne onnettomuuteen siis juna-/bussi-/lentokoneturma tai sitten ihan joku työtapaturma esim. kun maatiloilla on näitä ruokkijoita jotka sekottaa esim appeen automaattisesti ja jakaa sen, niin olisko siinä mitää ytyä että henkilö lavastais onnettomuuden niin että hän vahingossa menee jonkin murskaimen läpi ja joutuu esim possunruuaksi tms, kuinka paljon siitä jäis jälkee jos kroppa olis muussattu eläimen ruuaksi tai esim minkki/kettutarhalla ketun ruuaksi niin että joku toinen henkilö jakaisi sitten tän kropan tietämättään elukoille... joo tiedän traakista olis kyllä mutta miksipä ei vois toimiakin tollanen tarina...

Joo no jotenki kyl tarinassa olis kiva niin että X paljastuu kadonneeksi jollekkin, esim. niin että joku omainen palkkaa yksityis etsivän ja jotenkin hän pääsis jäljille, ehkä vahingossa.

Mietin tässä että miten tuo henkilö sitte paljastuis rehunsekaan joutuneeksi, olisko se sitten vaateriekaleita rehussa vai miten, mut ööö no pitänee miettii...
Laitkin ovat ihmisten laatimia. Luonnon laki on elinehto.
I´am HOT, drugs are not.
...

Waja
Wallander
Viestit: 1077
Liittynyt: La Maalis 07, 2009 2:36 pm

Re: Hiukka tietoa tarvisin KIRJAA varten...

Viesti Kirjoittaja Waja »

Avoimen uteliaat katseet kohdistuivat mieheen joka laskeutui etelästä tulevasta bussista kirkonkylän baarin edustalle. Muukalaisen vetreä vartalo kaipasi verenkiertoa elvyttävää venyttelyä pitkän matkan rasituksen jälkeen. Luotuaan silmäyksen ympärilleen, kohdisti hän buutsiensa kärjet kohti kylän majoitusliikettä. Hänet oli huomattu, mutta ei tunnistettu...

Mielenkiinnolla kuulisin kirjaprojektisi edistymisestä. Joko kokopäivätyö on jätetty ja käyntikortit tilattu tittelillä Kirjailija?

Veristi
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1512
Liittynyt: Pe Loka 14, 2011 10:37 am

Re: Hiukka tietoa tarvisin KIRJAA varten...

Viesti Kirjoittaja Veristi »

^Ilman muuta kannattaa harkita asiaa, jos on lahjakkuutta ja taipumusta tuollaiseen mielikuvituksen käyttöön kuin mondeolla. Bonuksena tulee se, että Kirjailijoilla vaikuttaa olevan joku sellainen aura päänsä päällä joka vetoaa muihinkin kuin lukijoihin. On siinä tietysti yksi asia, joka mondeon kannattaisi ottaa huomioon: ehkä joku toinen voisi toimia ikään kuin esilukijana ja korjailla kaikkia pieniä kirjoitusvirheitä ja sen semmoista... Mutta muuten vaikuttaa kyllä ihan kivalta ja jotain tommosta luontoteemaa voisi kuljetella pitkin tarinaa. Ehkä siinä lopussa päähenkilön entinen lemmikkikoira vaikka tunnistaisi sen, jottei tarvittaisi mitään yksityisetsivää ollenkaan.

Waja
Wallander
Viestit: 1077
Liittynyt: La Maalis 07, 2009 2:36 pm

Re: Hiukka tietoa tarvisin KIRJAA varten...

Viesti Kirjoittaja Waja »

Sven Strömsö.
Tällä nimellä viikon ensimäinen vieras kirjautui matkustajakotiin.
- Huone 2 olkaa hyvä. Ilmoitti vierailijasta iloisesti yllättynyt ja siivouspuuhista yllätetty Meeri Mähönen, matkailuyrittäjä Matti Mähösen entinen vaimo.
- Muikkukukko...Olisiko johtajattarella mahdollisesti sisäpiirintietoa mistä uupunut matkamies saattaisi saada savonmaan suurenmoista kulinaarista huipentumaa edes pienen, nostalgiaa herättävän siivun verran...

Vastaa Viestiin