Lentokone pudonnut Aasiassa

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Bias
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1372
Liittynyt: Su Heinä 19, 2009 1:04 pm

Re: Lentokone pudonnut aasiassa...

Viesti Kirjoittaja Bias »

mitzy kirjoitti:Vaikken mitään tekniikasta ymmärrä niin olettaisin,että on hitusen eri seurata matkapuhelimia maan pinnalla kun kilometrien korkeudessa taivaalla josta tuskin mikään matkapuhelin ottaa yhteyttä yhteenkään mastoon.. :o
Etenkään, kun matkapuhelimia ei saa pitää päällä lennon aikana! Jos ne ovat päällä, ne pitää olla lentotilassa, jossa ne eivät ole yhteydessä verkkoon.
Ei ole syyttömiä. On vain huonosti kuulusteltuja.
Josif Stalin

holmesin haamu
Michael Knight
Viestit: 4007
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Lentokone pudonnut aasiassa...

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Miksi lentokoneen transponderin voi kytkeä pois päältä – lentäjät ihmettelevät Malaysia Airlinesin tapausta

Toisiotutkavastaimen sammuttaminen voi joissain harvinaisissa tapauksissa olla perusteltua. Lentäjät kuitenkin ihmettelevät, miksi mysteerikoneen tärkein viestilaite sammutettiin.

Malaysia Airlinesin kadonneen lentokoneen etsinnät ja sen kyydissä olleiden 239 ihmisten pelastaminen ovat vaikeutuneet merkittävästi, koska koneen transponderi eli toisiotutkavastain oli pois päältä.

Transponderi on lentokoneen kaikkein tärkein viestilaite, jonka avulla lennonjohtajat tunnistavat koneita ja seuraavat niiden reittiä. Kun laite kytketään koneen ohjaamossa pois päältä, kone katoaa lennonjohdon toisiotutkalta.

Lennon MH370 kohtaloa selvittävät viranomaiset uskovat, että koneen transponderi kytkettiin tahallisesti pois päältä. Uutistoimisto AP selvitti, miksi tärkeän viestilaitteen ylipäätään voi sammuttaa lentokoneen ollessa ilmassa.

Sammuttamiselle muutama hyvä syy

On hyvin harvinaista, että lentäjä sammuttaa transponderin, mutta sille on muutama hyvä peruste. Yksi syy on se, että ajoittain laite menee epäkuntoon ja antaa vääriä lukemia.

Lisäksi siihen voi tulla oikosulku tai tulipalo. Tällaisessa tapauksessa lentäjät mieluummin sammuttavat transponderin kuin ottavat riskin tulen leviämisestä ohjaamoon tai muualle koneeseen.

Toinen lentäjä ei välttämättä huomaa sammuttamista

Lentokoneissa on kaksi transponderia, joita hallinnoidaan ohjaamossa olevilla kahdella nappia. Kun yksi transponderi on päällä, toinen on tavallisesti standby-tilassa.

Pois päältä transponderi kytketään kääntämällä nappia off-asentoon. Ensimmäisen sammuessa toinen transponderi ei automaattisesti aktivoidu, vaan myös sen kytkintä pitää kääntää.

Malaysia Airlinesin tapauksessa näyttää siltä, että yksi transponderi kytkettiin pois päältä, eikä toista pantu päälle.

Entisen United Airlinesin lentäjän ja Boeing 777 -kouluttajan Ross Aimerin mukaan on mahdollista, että lentäjä voi kääntää transponderin pois päältä toisen lentäjän huomaamatta, jos tämä katsoo muualle tai tekee muita tehtäviä.

http://yle.fi/uutiset/miksi_lentokoneen ... ta/7142540

corppi
Olivia Benson
Viestit: 733
Liittynyt: To Tammi 20, 2011 8:14 pm

Re: Lentokone pudonnut aasiassa...

Viesti Kirjoittaja corppi »

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201403 ... 1_ul.shtml

Viranomaisia kiinnostaa puhelu erityisesti siksi, koska prepaid-numeron hankkinut soittaja oli tehnyt kaupat väärennetyillä henkilöpaperilla.

Kyseessä oli yksi viimeisimpiä puheluita, joita kapteeni Zaharie Ahmad Shah kävi päivänsä aikana ennen lentoa. Puhelu kesti kaksi minuuttia.


Poliisi on saanut selville, että prepaid-numero oli hankittu Kuala Lumpurissa hiljattain ja sen yhteydessä lomakkeeseen oli annettu naisen nimi. Malesiassa vastaavanlaisen liittymän saa käyttöönsä ainoastaan todistamalla henkilöllisyytensä ja täyttämällä kaupasta asiakirjan.

Poliisi on jo haastatellut kaikki muut henkilöt, jotka olivat kapteeniin puhelimitse yhteydessä tunteja ennen turmaa.

Väärillä papereilla hankitun liittymän pelätään liittyvän terrorismiin, sillä terroristeilla on tapana käyttää vaikeasti jäljitettäviä SIM-kortteja.


http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201403 ... 6_ul.shtml

Australian viranomaiset kertoivat myöhään lauantaina löytäneensä malesialaisen mysteerikoneen etsintäalueelta vielä tunnistamattomia osia, joiden tarkempaa laatua pyritään selvittämään sunnuntaina.

Maan pääministeri Tony Abbott kuvaili noin 2500 kilometrin päästä Länsi-Australian Perthistä löytyneiden osien olevien rohkaiseva merkki.

- On vielä liian aikaista sanoa, mutta meillä on ollut lukuisia hyvin uskottavia johtolankoja sekä kasvavaa toivoa - ei vielä muuta kuin toivoa - siitä, että saatamme olla selvittämässä, mitä epäonniselle lentokoneelle tapahtui, pääministeri sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan sunnuntaina.

Abbottin mukaan mereltä on löydetty "useita pieniä, suhteellisen lähekkäin olevia osia", joiden joukossa saattaisi tämänhetkisten tietojen mukaan olla muun muassa puinen kuormalava.

Pääministeri kertoi toiveikkuutensa pohjaavan myös etsintäresurssien kasvamisesta, kun Kiina ja Japani lähettävät sunnuntaina lisää lentokoneita etsintöihin.

- Mitä enemmän meillä on lentokoneita, mitä enemmän meillä on laivoja, sitä luottavaisempia olemme, että löydämme esineet, joita siellä (meressä) on, Abbott sanoi.Muutamia uutisia viikonlopulta....Prepaid liittymät aina vähän aiheuttaa ihmetystä,varsinkin jos ne hankitaan väärillä henkkareilla...?

Kurkkumaa
Hetty Wainthropp
Viestit: 461
Liittynyt: La Tammi 31, 2009 11:54 pm
Paikkakunta: Santaharju

Re: Lentokone pudonnut aasiassa...

Viesti Kirjoittaja Kurkkumaa »

Puhtaan fiktiivinen tarina, tiedonmurusista koottuna kanssa-arvailijoiden iloksi: :D

"Firmalla" on jokin puolijulkinen aarre. Mikä liekään, ei sen väliä. Kuitenkin niin arvokas, että sitä haluaa joku mahtava taho. Valtio? Monikansallinen yritys? Yhtä kaikki, Firman väki houkutellaan isona joukkona pois kotipesästä vieraaseen maahan. Tehdään tarjous, kutsu jonka myötä asian kannalta parikymmentä tärkeintä päättää lähteä matkalle. Vierailun kuluessa tehdään tavalliset, kysellään. Laitetaan ilolintuja kuulostelemaan, urkitaan. Kotimatkalle lähtemisen hetken koittaessa joukon arvo on varmistunut, mutta täyttä tavoitetta ei saavutettu.

Siirrytään suunnitelman seuraavaan vaiheeseen:

Uhkaamalla perheen turvallisuutta ollaan saatu paluulennon kapteeni kelkkaan. Tämä tunnetaan vapaamielisenä naisten suhteen, myös perämiehelle sopii että ohjaamoon otetaan matkaseuraa. Lento alkaa normaalisti, Malesian lennonjohdolle toivotetaan hyvät yöt. Ja juuri sillä paikalla kun se on mahdollisinta tehdä kenenkään huomaamatta, kone tekee hallitun pariminuuttisen käännöksen paluusuuntaan. Se laskee hiljalleen lentokorkeutta, matkustajat eivät tajua mitään tapahtuvan. Ohjaamossa voi olla naisseuralainen huolehtimassa perämiehestä niin, että kapteeni saa tehdä sovitun. Simulaatiossa harjoitellun ja tarkkaan lasketun.

Kun hetki koittaa, matkustajille tulee tieto teknisestä viasta. Pakkolasku mereen edessä, lentoemot ohjaa väkeä pelastusliiveihin. Paniikki! Laskeutuminen mereen tapahtuu sovitusti riittävän lähellä alusta, merenpinnan alla tai päällä kulkevaa. Väkeä koneessa rauhoitellaan, apu on lähellä! Pelastuslautoille ja sitten merialukseen ohjataan "ensimmäisinä" tavoitehenkilöt. Sitten lentokoneen ulkokuorelle asetetut panokset räjähtävät. Loput matkustajat ja kone solahtaa siististi merenpohjaan.

Koneesta pinnalle pulahtaneita esineitä etsitään varmoina ja oikeasta paikasta, koska viranomaisilla on enemmän tietoa kuin julkisuuteen on annettu. Koko maailma seuraa ja ihmettelee, ihan Suomenniemeä myöten tavikset tahkoaa outoja teorioitaan...
EDIT: Kirjoitusvirheet, jotka huomasin vasta tekstin lähettämisen jälkeen. Esikatselusta huolimatta.

Sinitiainen
Alibin satunnaislukija
Viestit: 63
Liittynyt: Ti Touko 28, 2013 3:50 pm

Re: Lentokone pudonnut aasiassa...

Viesti Kirjoittaja Sinitiainen »

Mysteeri on ilmeisesti saanut odotetun ratkaisun:

Mysteerilennon MH370 kohtalo selvisi


Malesian pääministeri Najib Razak on ilmoittanut tiedotustilaisuudessa lennon MH370 pudonneen Intian valtamereen.
Malesian pääministeri kertoi tiedotustilaisuudessa seuraavaa:

- MH370 lensi eteläistä käytävää pitkin ja sen viimeinen sijainti oli keskellä Intian valtamerta länteen Perthistä. Tämä on kaukainen paikka, kaukana kaikista laskeutumispaikoista. Olen syvästi pahoillani, että joudun kertomaan teille, että lento MH370 upposi Intian valtamereen,

- Pidämme uuden tiedotustilaisuuden huomenna. Halusimme jakaa uusimman tiedon kanssanne jo tänään avoimuuden ja perheiden kunnioituksen tähden.

Ennen tiedotustilaisuutta BBC tiedotti, että koneessa olleiden matkustajien omaisia oli pyydetty kokoontumaan pikaiseen tiedotustilaisuuteen.

Matkustajien omaisille on myös tarjottu lentoja Australiaan kertoo Sky News.

BBC:n mukaan omaisille lähetettiin tekstiviesti, jossa luki: "Malaysia Airlines pahoittelee syvästi, että joudumme olettamaan ilman epäilystä, että lento MH370 on kadonnut, ja että kukaan kyydissä ollut ei selvinnyt. Kuten kuulette seuraavan tunnin aikana Malesian pääministeriltä, meidän täytyy hyväksyä, että kaikki todisteet viittaavat siihen, että kone upposi eteläiseen Intian valtamereen."

Pääministerin mukaan Malaysia AIrlines on jo keskustellut omaisten kanssa tilanteesta ja jakanut tietonsa heidän kanssaan.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 89466.html

Luckyone
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 117
Liittynyt: Pe Helmi 29, 2008 6:40 pm
Paikkakunta: Suomi

Re: Lentokone pudonnut aasiassa...

Viesti Kirjoittaja Luckyone »

Mielestäni tässä ei ole vielä mitään muuta selvinnyt, kuin "mahdollinen" putoamispaikka. Mediahan julkaisee vain virallisia asioita eteenpäin, mutta samallahan siinä ne epäviralliset tiedot tarpeentullen pyritän piilottamaan. Miksi lentää päinvastaiseensuuntaan ja muut passi-epäselvyydet muutamasta matkustajasta, sekä mystisistä puheluista koneen kapteenille feikatuilla prepaid-sotu tiedoilla.

Mielenkiinnolla odotan, kuinka ja mitä näistä jo kerrotuista annetaan virallisesti eteenpäin.

Avatar
Gladys
Michael Knight
Viestit: 4480
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Lentokone pudonnut aasiassa...

Viesti Kirjoittaja Gladys »

Sattuupa sopivasti olemaan yksi kaukaisimmista ja laajimmista ja syvimmistä ja vaikeimmista merialueista tuo kolkka. Että jos ei konetta koskaan löydy, niin ainakin perusteet löytymättömyydelle on jo valmiiksi pedattu.

Toivon todella, että hylky ja ainakin osa ruumista löydetään. Muuten jää omaisten mieliin liiankin isoja ja painavia kysymysmerkkejä. Ja yleisön mieliin kaikenlaisia kysymysmerkkejä myöskin. Salaliittoteorioille on olemassa hyvä pohja jo nyt.

Henkilökohtaisesti toivon, että koneessa matkanneet kohtasivat loppunsa jo henkensä menettäneinä. Jos olivat elossa, niin en pysty edes kuvittelemaan mitä noiden lentotuntien aikana on koettu. Voimia omaisille ja RIP koneessa olleille.

Mielenkiintoista nähdä, millaisia vaikutuksia tällä on lentomatkustamiseen ja turvallisuuskysymyksiin pitkällä tähtäimellä.
All is pretty.
- Andy Warhol

Madame*Fate
Armas Tammelin
Viestit: 76
Liittynyt: Ke Tammi 05, 2011 1:06 am

Re: Lentokone pudonnut aasiassa...

Viesti Kirjoittaja Madame*Fate »

Lentoturman tutkijat yhä vakuuttuneempia: MH370 oli itsemurhalento
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201403 ... 8_ul.shtml

Tiistai 25.3.2014 klo 08.51

Brittilehti Telegraph uutisoi tutkijaryhmän olevan lähes varma siitä, että kadonnut matkustajakone ohjattiin eteläiseen Intian valtamereen tahallisesti.
Pekingiin matkalla ollut lento katosi 8. maaliskuuta. (ZUMAWIRE/ MVPHOTOS)

Lehden saamien tietojen mukaan tutkijat eivät ole keksineet mitään muuta selitystä sille, miten lento MH370 poikkesi reitiltään niin voimakkaasti ja lensi lähes seitsemän tunnin ajan täysin päinvastaiseen suuntaan.

Tutkijat ovat analysoineet matkustajakoneen reitin ja kaikki sen lähettämät signaalit sekä viestinnän. Kaikki saadut tiedot puhuvat sen puolesta, että kone ohjattiin vakaasti harkiten kohti määränpäätä, jossa laskeutumispaikkaa ei ollut.

- Tämä on ollut tarkkaan harkittu teko, jonka teki koneessa ollut henkilö ja jolla oli yksityiskohtaista tietoa siitä, mitä kuului tehdä. Esiin ei ole noussut mitään, mikä selittäisi motiivin, Telegraphin haastattelema lähde kertoo.

Tutkijat selvittivät myös tulipalon mahdollisuutta, mutta selvitysten perusteella tämä tutkintalinja on lehden tietojen mukaan rajattu pois. Lennon reitti simuloitiin lukuisia kertoja. Kyseessä näyttää olevan mitä todennäköisimmin itsemurhalento.

Esiin ei myöskään ole tullut mitään terrorismiin viittaavaa. Mikään taho ei ole toistaiseksi ilmoittanut olevansa koneen kaappauksen takana.

Viranomaiset haastattelivat myös lähes sataa henkilöä, jotka olivat tuttuja konetta lentäneelle Zaharie Ahmad Shahille. Mitään poikkeavaa tietoa ei kuitenkaan löytynyt.

Lähde: The Telegraph

EDIT Googlemainokset

TheBride
Poliisikoira Rex
Viestit: 256
Liittynyt: Ti Elo 17, 2010 1:17 pm

Re: Lentokone pudonnut aasiassa...

Viesti Kirjoittaja TheBride »

Eikös ruumiit uppoa aika pian sen jälkeen, kun/jos on joutuneet veden varaan? Siis mietin tuota, että josko edes joitain löydettäisi..
Ja mikäli ne uppoaa, niin pistelevätkö kenties merenelävät ne suihinsa? Ja sikäli mikäli kone on syöksynyt mereen, niin onko kenestäkään edes mitään enää jäljellä?

One with the sea, ja niin edelleen..

Karmea tapaus kyllä, varsinkin lentopelkoisena nämä kouraisee aina.
..We can cruise down Robbert Street all night long, but I think I'll just rape you and kill you instead..
You're the cutest girl I've ever seen in my life. But it's over now, and with my knife.

- Therapy? - Diane.

Köpekman
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 104
Liittynyt: To Marras 28, 2013 2:35 am

Re: Lentokone pudonnut aasiassa...

Viesti Kirjoittaja Köpekman »

TheBride kirjoitti:Eikös ruumiit uppoa aika pian sen jälkeen, kun/jos on joutuneet veden varaan? Siis mietin tuota, että josko edes joitain löydettäisi..
Ja mikäli ne uppoaa, niin pistelevätkö kenties merenelävät ne suihinsa? Ja sikäli mikäli kone on syöksynyt mereen, niin onko kenestäkään edes mitään enää jäljellä?

One with the sea, ja niin edelleen..

Karmea tapaus kyllä, varsinkin lentopelkoisena nämä kouraisee aina.
Käsittääkseni ruumis uppoaa, mutta pullahtaa mätänemisvaiheessa pinnalle. Saapi korjata, mikäli olen väärässä.

URSA
Watson itse
Viestit: 5992
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Lentokone pudonnut aasiassa...

Viesti Kirjoittaja URSA »

Jos se satelliittikuvissa näkynyt meressä kellunut yli 20 metriä pitkä osa todella oli tuosta lentokoneesta, voisi epäillä koneen pudonneen mereen kohtalaisen matalalta, ja osa matkustajista on saattanut selviytyä muutaman päivän hengissä meressä rojun varassa kelluen. Mutta... Tuo alue on tunnettua valkohai-aluetta. En usko ruumiita enää löytyvän.

En edelleenkään oikein usko tuota itsemurha-teoriaa. Miksi missään ei ole ollut mitään viestiä, vaikka lentokapteenin vaimon puhelinvastaajassa? Ja eikö olisi ollut näyttävämpää ja helpompaa lentää siinä tapauksessa päin jotain vuorta. Mielestäni jossakin uutisessa mainittiin lentokoneen kääntyneen kohti lähintä lentokenttää (Acehin maakunnassa), ja että se jatkoi sen jälkeen matkaa suoraan, ilmeisesti suoraan tuolle katoamisalueelle. Joku outo onnettomuus tuossa on varmaan taustalla.

Avatar
Gladys
Michael Knight
Viestit: 4480
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Lentokone pudonnut aasiassa...

Viesti Kirjoittaja Gladys »

Air France Flight 447- tapauksessa ruumiita löytyi sekä joitakin päiviä onnettomuuden jälkeen merestä kellumasta, että noin kaksi vuotta myöhemmin, kun hylyn osia viimein löydettiin syvältä merenpohjasta (syvyys muistaakseni jopa 4000m). Wikipedia kertoo, että hylystä löytyi 104 ruumista (olivat kiinni turvavöissä) ja aikojen kuluessa merestä kaikkiaan 50. 74 jäi löytymättä.

Että jos tästä kalkuloi todennäköisyyksiä, niin kyllä jotain pitäisi ajan saatossa löytyä oletetulta uppoamissuunnalta tai vähintäänkin merivirtojen kuljettamina Australian länsirannikolta.

Tämä on niin outo juttu, että en itse oikein tiedä mitä uskoa. Olen samaa mieltä siitä, että näin monimutkaisesti toteutettu itsemurha ilman mitään viestiä tai selitystä kuulostaa oudolta.
All is pretty.
- Andy Warhol

Avatar
Hovimestari
Martin Beck
Viestit: 750
Liittynyt: To Syys 03, 2009 10:51 pm

Re: Lentokone pudonnut aasiassa...

Viesti Kirjoittaja Hovimestari »

Omasta mielestäni on ollut jo pitkään 99% selvää että meressä se kone on. Seuraava mielenkiintoisempi kysymys onkin, että miten ja miksi. Asia saattaa selvitä kun/jos mustat laatikot saadaan ylös tai pilottien/matkustajien menneisyydestä saadaan jotain ratkaisevaa selville. Voi tietty jäädä ihan mysteeriksikin, mutta semmoinen vaistonvarainen tuntemus mulla on, että joku koneen ulkopuolinen jossain kyllä tietää mitä siellä on tapahtunut.

Minuakaan ei tuo itsemurhalentoteoria oikein vakuuta. On totta että itsemurhaan päätynyt henkilö ei juurikaan ajattele muita, mutta onhan se nyt ihan eri asia murhata samalla lentokoneellinen ihmisiä kuin esim. ajaa rekkaa päin valtatiellä tai tappaa oma perhe ja lopuksi itsensä. Jos lähdetään siitä että lentäjät eivät ole päätyneet kaksoisitsemurhaan, niin sillä itsetuhoisella on ollut vielä taakkanaan toisen pilotin disablointi ja työtovereiden vieminen kuolemaan samalla. Ja miksi tosiaan lentää tuntikausia meren päälle? Siinä vaiheessa kun kone on otettu haltuun niin vaatisi mun mielestä aika paljon tahdonvoimaa alkaa tekemään kaikenmaailman ylimääräisiä manöövereitä ja lentää konetta vielä tuntikausia, sen sijasta että laittaisi vaan samantien katkaisijat nollaan ja ohjaisi koneen syöksyyn kohti maata.

Oma lempiteoriani tällä hetkellä on edelleenkin tuo pieleen mennyt terrori-isku. Selittäisi senkin miksi kone katosi "kartalta" juuri sopivassa kohdassa Malesian ja Vietnamin lennonjohtojen välissä, sehän olisi terroristeillekin oiva paikka iskeä ja tuon ajankohdan selville ottaminenkaan ei liene vaikeaa, jos kerran muutakin lentokoneisiin liittyvää tietotaitoa löytyy. Eli terroristit ovat saaneet osan koneesta haltuunsa ja konetyyppiin liittyneen tietotaidon avulla sammuttaneet nimenomaan sellaiset järjestelmät joilla koneen kulkua voi seurata, mutta ainakin jompikumpi piloteista on pystynyt linnoittautumaan ohjaamoon ja saanut pidettyä koneen varsinaisen ohjaamisen hallinnassaan. Lentäjällä on kuitenkin ollut pätevä syy uskoa että ennemmin tai myöhemmin terroristit saavat koneen kokonaan haltuunsa, joten 9/11 jälkeisessä maailmassa hän on mieluummin ohjannut koneen sellaiseen paikkaan, mistä sillä ei taatusti ainakaan lennetä päin mitään pilvenpiirtäjää. Vaikka sitten oman ja matkustajien hengen kustannuksellakin, raaka peli. Tässä tapauksessa lentäjä(t) olisivat pikemmin sankareita kuin pahiksia, joskin on tietty edelleen mahdollista että jompikumpi lentäjistä oli juonessa mukana.

Ja koska kyseessä on tyritty terrori-isku, ei kukaan ole kovin halukas ottamaan sitä enää kontolleenkaan.
You can choose a ready guide in some celestial voice. If you choose not to decide, you still have made a choice! You can choose from phantom fears and kindness that can kill. I will choose a path that's clear; I will choose freewill. -Rush

Avatar
Gladys
Michael Knight
Viestit: 4480
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Lentokone pudonnut aasiassa...

Viesti Kirjoittaja Gladys »

Hovimestari kirjoitti: Oma lempiteoriani tällä hetkellä on edelleenkin tuo pieleen mennyt terrori-isku.../klip klip/..Lentäjällä on kuitenkin ollut pätevä syy uskoa että ennemmin tai myöhemmin terroristit saavat koneen kokonaan haltuunsa, joten 9/11 jälkeisessä maailmassa hän on mieluummin ohjannut koneen sellaiseen paikkaan, mistä sillä ei taatusti ainakaan lennetä päin mitään pilvenpiirtäjää. Vaikka sitten oman ja matkustajien hengen kustannuksellakin, raaka peli. Tässä tapauksessa lentäjä(t) olisivat pikemmin sankareita kuin pahiksia, joskin on tietty edelleen mahdollista että jompikumpi lentäjistä oli juonessa mukana. Ja koska kyseessä on tyritty terrori-isku, ei kukaan ole kovin halukas ottamaan sitä enää kontolleenkaan.
Komppaan kovasti tätä teoriaa. Tosin en pääse irti siitä ajatuksesta, että kone lensi kohti ameriikan sotilastukikohtaa (joka sijaitsee kovin lähellä Malediiveja, josta tuli joitakin havaintoja liian matalalla lentäneestä koneesta...).
All is pretty.
- Andy Warhol

corppi
Olivia Benson
Viestit: 733
Liittynyt: To Tammi 20, 2011 8:14 pm

Re: Lentokone pudonnut aasiassa...

Viesti Kirjoittaja corppi »

Todella vaikeaa tulee varmasti olemaan selvittely. Mustienlaatikoiden varaan lasketaan melko paljon. Mutta olen antanut itseni ymmrätää,että esim.niiden äänitallenteet ottavat vain 2h nauhaa ja pyyhkii vanhaa takaa pois. Eli jos "jotain" on sattunut tuossa käännöksen yhteydessä ja välittömästi sen jälkeen,niin siellähän voi sitten olla vain tyhjää...?

Mä otan omaksi veikkaukseksi tuon kapteenin. Tuo epämääräinen puhelu juuri ennen lähtöä,väärillä henkkareilla hankitusta prepaidista kapteenille laukaisi "jonkin" tapahtumaketjun joka johti tähän. Joko kyseessä oli käsky tehdä "isku" tai sitten jotain josta syystä kapteeni päätti tehdä itsemurhan ajattelematta muita koneessa olijoita... Tätäkin vastaan sotii moni asia. Miksi kukaan ei tehnyt mitään,miksi toinen lentäjä ei tehnyt mitään jne...

Josko tämä kapteeni oli jotenkin sotkeutunut niihin poliitikko kaverinsa(joka tuomittiin) sodomia juttuihin ja puhelun soittaja ilmoitti,että kapteeninkin teot tulee ilmi???

Vastaa Viestiin