Media ja totuus

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

jaakkima
Sammakkoprofessori
Viestit: 410
Liittynyt: Pe Tammi 18, 2013 3:04 pm

Media ja totuus

Viesti Kirjoittaja jaakkima » Ti Tammi 26, 2016 9:43 am

Nyt kun yle on nostanut itsensä jalustalle tutkimuksella jonka se on itse tilannut ja jonka menetelmistä en itse ainakaan löytänyt juuri mitään informaatiota avasin ketjun jossa näitä puolirikollisia totuutta manipuloivia "valtamedioita" voidaan analysoida. Alla olevassa uutisessa ILTA-SANOMIEN päätoimittaja julistaa oikaisevansa internetin valheet.. aika kunnianhimoinen tavoite.

http://yle.fi/uutiset/luottamus_ylen_uu ... la/8473679
Luottamus Ylen uutisiin ennätyskorkealla
Myrskyisät ajat ovat saaneet ihmiset miettimään, mistä löytyy luotettavin tieto. Uutisarvostus 2015 -tutkimuksen perusteella Yle on selvästi Suomen luotetuin uutislähde.

Taloustutkimus kysyi vähän yli tuhannelta suomalaiselta muun muassa, kuinka luotettavina he pitävät eri tiedotusvälineitä. Haastatelluista 92 % pitää Ylen uutisia luotettavina. Kasvua vuoden takaisesta on neljä prosenttiyksikköä.

Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmien vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen pitää tulosta merkittävänä.

– Meitä kyseenalaistetaan ja haastetaan paljon kovemmin kuin ennen. Tässä tilanteessa on aivan erityisen tärkeää, että tämä on miesmuistiin korkein luotettavuusluku, mikä tässä tutkimuksessa on tullut.

Luotettavuudessa Ylen jälkeen tulevat STT (80 %), alueellinen sanomalehti (74 %), Helsingin Sanomat (72 %) ja MTV (69 %). Tutkimuksessa myös STT:n ja lehdistön luotettavuusarviot kasvoivat vuoden takaisesta.

Erityisen voimakkaasti vuoden aikana kasvoi Helsingin Sanomien luotettavuus. Vuosi sitten Helsingin Sanomien tulos oli 8 prosenttiyksikköä heikompi.

Ylen tv-uutiset ylivoimaisesti tärkein uutislähde

Internet ja älypuhelimet ovat tulleet viime vuosina voimakkaasti uutisvälitykseen, mutta tutkimuksessa Ylen tv-uutiset on vahvistanut asemaansa Suomen tärkeimpänä uutislähteenä.

Suomalaisista 39 % kokee Ylen tv-uutiset tärkeimmäksi uutislähteeksi. Luvussa on nousua viisi prosenttiyksikköä vuoden takaisesta.

Seuraavaksi tärkeimmät uutislähteet ovat kaukana takana: MTV:n televisiouutiset (12 %), Ylen radiouutiset (7 %), Ilta-Sanomat internetissä (6 %).

Ylen tv-uutisten näin vahva nousu oli pieni yllätys myös uutisten johdolle.

– On palljon kansainvälisiä uutisia ja levottomuuttakin herättäviä uutisia kotimaassa. Tällaisina aikoina ihmiset ovat halunneet kerääntyä tv:n ääreen seuraamaan uutisia, jotka asettavat asiat yhteyksiinsä, sanoo Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmien vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen.

Myös alle 45-vuotiaille sekä Ylen että MTV:n tv-uutiset ovat tutkimuksen mukaan edelleen tärkeämpiä kuin verkko. Tosin nuorten osalta ero tv:n ja verkon osalta alkaa olla aika pieni.

Älypuhelinten ja tablettien suosio kasvaa

Tutkimuksen mukaan vain noin 22 % suomalaisista ei seuraa säännöllisesti uutisia internetissä. Verkossa uutisia seuraavat käyttävät yleisimmin tietokonetta. Älypuhelinten ja tablettien käyttö on kuitenkin selvästi yleistymässä.

Internetin ja mobiilikäyttäjien tärkein uutislähde on Ilta-Sanomat. Ilta-Sanomien kustantaja ja vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja uskoo netin ja varsinkin älypuhelinten merkityksen vahvistuvan edelleen.

– Mobiili kasvaa räjähdysmäisesti, ja se on kova haaste meille kaikille.

Oikea ja väärä tieto

Tiedotusvälineissä suhtaudutaan vakavasti väärän tiedon leviämiseen varsinkin netissä.

– Oikeastaan tämän ajan merkittävimpiä ilmiöitä tiedonvälityksessä on, että totuudesta voi olla montaa mieltä ja totuutta kiistetään ja kyseenalaistetaan, sanoo Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmien vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen.

Ilta-Sanomien vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja on samoilla linjoilla.

– Meidän tärkeimpiä tehtäviä nyt ja ennen muuta tulevaisuudessa on huhujen, harhatiedon, tahallisen väärän tiedon alas ampuminen ja sen korvaaminen oikealla tiedolla.


Taloustutkimus on toteuttanut Uutisarvostukset-tutkimuksen vuosittain Yleisradion toimeksiannosta. Tutkimuksessa haastateltiin yhteensä 1 024 henkilöä.


Avatar
Ulrike
Sammakkoprofessori
Viestit: 485
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2014 9:34 pm

Re: MEDIA JA TOTUUS

Viesti Kirjoittaja Ulrike » Ti Tammi 26, 2016 11:11 am

Gurney kirjoitti:Tässä muutama esimerkki median huijauksista:
Gurney on venäläisen trollauksen uhri:

"Suomeen ja suomalaisiin kohdistuvalla disinformaatiolla ja Venäjä-trollauksella halutaan muuttaa kansallista mielialaa ja luoda yhteiskuntaan epävarmuuden tunnetta, sanoo puolestaan kyberasiantuntija Jarno Limnéll.

Vaarallisin vaikutus on hänen mukaansa pitkäaikainen epävarmuuden lisääminen: ihmiset alkavat uskoa heille syötettävää väärää tietoa ja menettävät luottamustaan suomalaisiin toimijoihin.

– Ihmisten täytyy ymmärtää, ettei trollaaminen ole tämän tai viime vuoden trendi, vaan pitkäaikaista vaikuttamista. Ilmiö ei myöskään ole katoamassa – se voimistuu tulevaisuudessa, Limnéll sanoo."

http://erikoiset.kioski.yle.fi/jutut/15 ... omalaisia/

Eihän tässä kaukana olla tilanteesta, jossa Putin kertoo haluavansa auttaa veljeskansaansa suomalaisia pääsemään "raiskaajista ja maahantunkeutujista" eroon, ja kohta on maa vihreitä miehiä täynnä.

http://yle.fi/uutiset/kansa_on_kyllasty ... an/8409302
http://yle.fi/uutiset/nain_somehuhusta_ ... ta/8420146
http://kioski.yle.fi/omat/venaja-trollit-suomessa

steve
Parranpäristäjä
Viestit: 75
Liittynyt: La Tammi 23, 2016 12:53 pm

Re: MEDIA JA TOTUUS

Viesti Kirjoittaja steve » Ti Tammi 26, 2016 11:26 am

Suomeen ja suomalaisiin kohdistuvalla disinformaatiolla ja NATO-trollauksella halutaan muuttaa kansallista mielialaa ja luoda yhteiskuntaan epävarmuuden tunnetta,sanon minä :lol:

Gurney
Lovejoy
Viestit: 1644
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: MEDIA JA TOTUUS

Viesti Kirjoittaja Gurney » Ti Tammi 26, 2016 11:29 am

JA taaskaan Ulrikella ei ole tarjota kuin YLE:n MIELIPITEITÄ tai YLE-mielisten omia päätelmiä. kannattaisiko joskus tuoda faktojakin eikä vaan suvakkitrollien mielipiteitä YLEn:n nettisivuilta... kertoo vain paniikista, jonka vallassa suvakit ovat nykyään. Varsinkin tuo Kioski ohjelma on paskinta sontaa koskaan. Jokainen tietää, kuka toimittaja on.. eikä hänellä ole edes alan koulutusta.

Minun linkeissä oli perustelut, miksi ja miten YLE valehdellut. Ei sitten sovi suvakkitrollien agendaan.

Ylen vihervasurit voisivat vaikka kuunnella Islamin tutkijaa, eikä yrittää yhä edelleen piilotella tai vääristellä tapahtumia.

Tutkijan mukaan Helsingin uudenvuodenyön rikokset muistuttavat Kölnin tapahtumia siinäkin mielessä, että niiden suhteen vallitsi ensi alkuun vaikenemisen kulttuuri ja vain harva meni ilmoittamaan tapahtuneesta poliisille. Dahlgrenin mukaan on tärkeää, että kaikki tapaukset tulevat poliisin tietoon, jotta poliisi voi selvittää ne ja syylliset saadaan vastuuseen.

– Näistä asioista pitää puhua. Se ei pidä paikkaansa, että se tukee rasismia, että tällaiset asiat tuodaan julkisuuteen. Se on aivan päinvastoin. Kun tällaisia asioita hyssytellään, silloin ulkomaalaisvastaisuus ja pelko kaikkia ulkomaalaisia kohtaan lisääntyy, Dahlgren varoittaa.

Ja mitä tulee Ulriken jatkuviin rasistisiin viesteihin niin tähän vielä rautalangasta:

Rasismi on aate tai toiminta, jossa ihmisten rodun, etnisen taustan tai biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella perustellaan ihmisten eriarvoista kohtelua eli syrjintää. Rasismiksi voidaan kutsua myös toimintatapoja ja yhteiskunnallisia rakenteita, jotka johtavat näihin seikkoihin perustuvaan eriarvoisuuteen

JA se, että suvakkitrollit AINA haukkuvat venäläisiä on RASISMIA. Mutta heidän omasta mielestään vain pakolaisten arvostelu on rasisimia. Kuinkas se nyt niin menikään ??

(en ole venäläinen enkä venäläismielinen, mutta lähinnä huvittaa tuo suvakkien rasismi)
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

Avatar
Ulrike
Sammakkoprofessori
Viestit: 485
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2014 9:34 pm

Re: MEDIA JA TOTUUS

Viesti Kirjoittaja Ulrike » Ti Tammi 26, 2016 11:49 am

Gurney kirjoitti:JA taaskaan Ulrikella ei ole tarjota kuin YLE:n MIELIPITEITÄ tai YLE-mielisten omia päätelmiä. kannattaisiko joskus tuoda faktojakin eikä vaan suvakkitrollien mielipiteitä YLEn:n nettisivuilta... kertoo vain paniikista, jonka vallassa suvakit ovat nykyään. Varsinkin tuo Kioski ohjelma on paskinta sontaa koskaan. Jokainen tietää, kuka toimittaja on.. eikä hänellä ole edes alan koulutusta.
Sinulla puolestaan on tarjolla vain venäläismielistä propagandaa. Kannattaisiko sinunkin koettaa muodostaa omia mielipiteitä mv-sivuilta kaivamiesi venäläistrollien mielipiteiden sijaan? Huvittavaa, miten kritisoit YLEn toimittajien osaamista - minkälaista toimittajataustaa mv-julkaisun kirjoittajiilla on?

Avatar
Tuomion Pasuuna
Sherlock Holmes
Viestit: 3497
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: MEDIA JA TOTUUS

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna » Ti Tammi 26, 2016 11:50 am

Mikä rikos tässä on kyseessä?

steve
Parranpäristäjä
Viestit: 75
Liittynyt: La Tammi 23, 2016 12:53 pm

Re: MEDIA JA TOTUUS

Viesti Kirjoittaja steve » Ti Tammi 26, 2016 11:57 am

Kyseessä on näiden suvereenejen halu rajoittaa sananvapautta Suomessa jotta totuus ei tulisi julki.
Melko säälittävää touhua totta tosiaan

zikzak
Neuvoja-Jack
Viestit: 299
Liittynyt: Ke Helmi 22, 2012 8:07 pm

Re: MEDIA JA TOTUUS

Viesti Kirjoittaja zikzak » Ti Tammi 26, 2016 12:58 pm

Sitä voisi pitää jo absurdiuden huipentumana, että joku kritisoi valtamedioita asioiden yksipuolisesta käsittelystä, vääristelystä ja toimittajan alan koulutuksen puutteesta käyttämällä omana lähteenään mv-lehteä.

Gurney
Lovejoy
Viestit: 1644
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: MEDIA JA TOTUUS

Viesti Kirjoittaja Gurney » Ti Tammi 26, 2016 1:04 pm

Netistä pongattu erittäin hyvä kirjoitus:

Yhä hämmentyneempänä seuraan sekä mediassa että erityisesti verkossa päivästä toiseen jatkuvaa kiihottamista kansanryhmää vastaan. Kaikkina aikoina kaikissa paikoissa on ollut roskaväkeä, joka syyttää omista ja yhteiskunnan ongelmista jotakin vähemmistöä. Koska Suomessa on kriminalisoitu kaikkien muiden vainoaminen paitsi suomalaisten, surkein pohjasakka eli nk. "suvaitsevaisto" onkin löytänyt kätevän (ja laillisen) vihollisen: persut.

Tähän saakka suomalaisen demokratian ydinmehua on ollut se, että ihmiset tuomitaan tekojensa perusteella. Ei esim. sen takia, että he kuuluvat johonkin puolueeseen. Nyt on päinvastoin. Jos olet eri mieltä mistä tahansa asiasta "suvaitsevaisen" kanssa, olet automaattisesti persu ja persu taas edustaa suvaitsevaiselle rasismia eli kaikkea mahdollista pahaa tässä mailmassa. Eli suvaitsevaisen logiikalla: eri mielipide kuin oma= rasisti= persu= paha= vihollinen. Tässä kiveenhakatussa kaavassa ei esiinny variaatioita. Joko olet suvaitsevainen tai rasisti (eli persu). Välimuotoja ei ole.
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

zikzak
Neuvoja-Jack
Viestit: 299
Liittynyt: Ke Helmi 22, 2012 8:07 pm

Re: MEDIA JA TOTUUS

Viesti Kirjoittaja zikzak » Ti Tammi 26, 2016 1:23 pm

Gurney kirjoitti:Netistä pongattu erittäin hyvä kirjoitus:

Yhä hämmentyneempänä seuraan sekä mediassa että erityisesti verkossa päivästä toiseen jatkuvaa kiihottamista kansanryhmää vastaan. Kaikkina aikoina kaikissa paikoissa on ollut roskaväkeä, joka syyttää omista ja yhteiskunnan ongelmista jotakin vähemmistöä. Koska Suomessa on kriminalisoitu kaikkien muiden vainoaminen paitsi suomalaisten, surkein pohjasakka eli nk. "suvaitsevaisto" onkin löytänyt kätevän (ja laillisen) vihollisen: persut.

Tähän saakka suomalaisen demokratian ydinmehua on ollut se, että ihmiset tuomitaan tekojensa perusteella. Ei esim. sen takia, että he kuuluvat johonkin puolueeseen. Nyt on päinvastoin. Jos olet eri mieltä mistä tahansa asiasta "suvaitsevaisen" kanssa, olet automaattisesti persu ja persu taas edustaa suvaitsevaiselle rasismia eli kaikkea mahdollista pahaa tässä mailmassa. Eli suvaitsevaisen logiikalla: eri mielipide kuin oma= rasisti= persu= paha= vihollinen. Tässä kiveenhakatussa kaavassa ei esiinny variaatioita. Joko olet suvaitsevainen tai rasisti (eli persu). Välimuotoja ei ole.
Etkö todellakaan näe mitään ongelmaa siteeraamasi tekstin päättelyketjussa? Teksti kritisoi "suvakkeja" siitä, että he muka niputtavat eri mieltä olevat yhdeksi ryhmäksi ("persuiksi"). Samaan aikaan teksti syyllistyy itse täysin samaan: se niputtaa "suvakit" homogeeniseksi ryhmäksi, joka toimii ja ajattelee vain yhdellä tavalla. Koko teksti on todellinen kehäpäätelmän helmi. Tekstin logiikalla: eri mielipide = suvakki = roskaväki = vihollinen. Auta armias, jos sattuu vieläpä äänestämään vaikka vihreitä.

mielivalta
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 39
Liittynyt: Su Syys 27, 2015 3:41 pm

Re: MEDIA JA TOTUUS

Viesti Kirjoittaja mielivalta » Ti Tammi 26, 2016 1:46 pm

Ulrike kirjoitti:
Gurney on venäläisen trollauksen uhri:

"Suomeen ja suomalaisiin kohdistuvalla disinformaatiolla ja Venäjä-trollauksella halutaan muuttaa kansallista mielialaa ja luoda yhteiskuntaan epävarmuuden tunnetta, sanoo puolestaan kyberasiantuntija Jarno Limnéll.

Vaarallisin vaikutus on hänen mukaansa pitkäaikainen epävarmuuden lisääminen: ihmiset alkavat uskoa heille syötettävää väärää tietoa ja menettävät luottamustaan suomalaisiin toimijoihin.

– Ihmisten täytyy ymmärtää, ettei trollaaminen ole tämän tai viime vuoden trendi, vaan pitkäaikaista vaikuttamista. Ilmiö ei myöskään ole katoamassa – se voimistuu tulevaisuudessa, Limnéll sanoo."

http://erikoiset.kioski.yle.fi/jutut/15 ... omalaisia/

Eihän tässä kaukana olla tilanteesta, jossa Putin kertoo haluavansa auttaa veljeskansaansa suomalaisia pääsemään "raiskaajista ja maahantunkeutujista" eroon, ja kohta on maa vihreitä miehiä täynnä.

http://yle.fi/uutiset/kansa_on_kyllasty ... an/8409302
http://yle.fi/uutiset/nain_somehuhusta_ ... ta/8420146
http://kioski.yle.fi/omat/venaja-trollit-suomessa
Ulriikka taas YLE-aivopesun uhri. Samanlaista trollaamista se russofobian nostattaminen ja NATO-kiiman edistäminen Suomen rajojen sisällä on, vain suunta on eri.

mielivalta
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 39
Liittynyt: Su Syys 27, 2015 3:41 pm

Re: MEDIA JA TOTUUS

Viesti Kirjoittaja mielivalta » Ti Tammi 26, 2016 1:52 pm

Siinä vaiheessa jo mennään pahasti metsään, kun mediatalo itse nostaa itsensä jalustalle ja kertoo olevansa luotettava ja laadukas tiedonvälittäjä :lol:


Lukijathan niitä ovat, jotka asiasta päättävät. Mediatalo toimii aina ylhäältä johdettuna ainakin jossain määrin asenteellisesti. Kuten YLE antaa ulospäin vasemmalle päin väritettyä poliittista ideologiaa, päivästä toiseen. Kommunistit voi haistaa painomusteen tuoksun seasta.

Avatar
reijoreipas
Nikke Knattertton
Viestit: 860
Liittynyt: Ti Helmi 26, 2013 7:11 pm

Re: MEDIA JA TOTUUS

Viesti Kirjoittaja reijoreipas » Ti Tammi 26, 2016 2:15 pm

Jos olisin toimittaja, niin mielestäni tärkeä uutinen olisi partalasten käryt ikätesteissä.
Ja niitä on paljon.

Edes MV-lehti ei ole aiheesta kirjoittanut. Vink-vink.

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2529
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: MEDIA JA TOTUUS

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Ti Tammi 26, 2016 3:23 pm

Palle kirjoitti:Asiasta toiseen, voisin esittää yhden esimerkin juutalaisomisteisen valtamedian räikeästä valehtelusta ja propagandasta.
Kuka omistaa The Guardianin ja moniko omistajista on juutalainen?
Palle kirjoitti:Juutalaisomisteinen valtamedia, puhumattakaan vapaamuurarien ja juutalaisten valloittamasta BBC:stä, tiedotti mielenosoituksesta "neonatsien kulkueena".
Kyllähän siellä ainakin white pride - lippua heiluteltiin:
https://static-secure.guim.co.uk/sys-im ... x1373.jpeg
Palle kirjoitti:Kuten huomaatte, juutalaisten terroristien sormet sojottivat vastamielenosoituksessa ISIS-TYYLIIN ! Sojottava etusormihan on tunnetusti Isisläisten symboli.
:D
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Vastaa Viestiin