Helsingin suurmoskeijahanke

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Krum
Sabrina Duncan
Viestit: 379
Liittynyt: Ti Elo 22, 2017 10:13 pm

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja Krum »

Ei jusumauta siellä ollaan sekaisin.

Jos toi paska menee läpi, niin siinä ei Karjalan mäntyyn pään takominen paljoa paina.

Mutta sitä saa, mitä tilaa?

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13307
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Rankkaa kritiikkiä suurmoskeijalle: Vapaavuori: ”kantani ei ole muuttunut”

Helsingin ylin poliitikko, pormestari Jan Vapaavuori (kok) sanoo, että hän vastustaa edelleen suurmoskeijan rakentamista Helsinkiin.

Vapaavuori kertoi asiasta Twitterissä myöhään perjantaina.

Jan Vapaavuori

@Vapaavuori
Virkamiehillä oikeus esitysten tekoon, myös suurmoskeijan osalta. Poliitikot kuitenkin päättävät ja kantavat vastuun päätöksistä. Kantani ei ole muuttunut.

11.48 - 8. joulukuuta 2017

41 41 vastausta 51 51 uudelleentwiittausta 415 415 tykkäystä
Twitter Ads -tiedot ja yksityisyys


Suurmoskeijahanke on puhuttanut myös laajemmin. Ulkopoliittisen instituutin tutkija Toni Alaranta korosti tänään STT:lle antamassaan lausunnossaan, että Persianlahden maista ei tule suuria rahasummia ilman taustaoletuksia.
- On vakavan pohdinnan paikka, millä ehdoin rahoitusta otetaan vastaan, Alaranta kommentoi Uuden Suomen mukaan.

Uusi Suomi uutisoi tänään, että Ulkopoliittisen instituutin tutkijat Charly Salonius-Pasternak ja Alaranta sekä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut tutkija Alan Salehzadeh suhtautuvat epäillen suurmoskeijahankkeeseen Helsingissä.

Salonius-Pasternak kirjoittaa Twitterissä, että Helsinki näyttää olevan haluton ottamaan oppia muusta Euroopasta.
- Lähi-idän (Bahrain, Saudi...) rahoituksella rakennetut moskeijat eivät ole hyvä idea. Liian paljon ei-toivottuja ehtoja, Salonius-Pasternak kirjoittaa.

Salehzadeh puolestaan toteaa, niin ikään Twitterissä, että lähes kaikilla Suomessa toimivilla moskeijoilla on kytköksiä poliittisen islamin kanssa.

Hänen mukaansa suurmoskeija on tervetullut, "jos islamista poistetaan poliittiset osat, suurmoskeija poistaa kaikki epätasa-arvoiset elementit, jos imaami hyväksyy seksuaalivähemmistöt, noudatetaan kaikessa Suomen lakeja ja hyviä tapoja, ei ylläpidetä varjolainsäädäntöä (sharia)."


Iltalehti
9.12.2017 klo 20.15

Näin vastasivat HS:n vaalikoneen väitteeseen suurimpien Helsingin valtuustoryhmien puheenjohtajat:

Laura Rissanen (kok), eri mieltä
”Minusta Helsinkiin voi rakentaa moskeijan siinä missä kirkonkin, mutta rahoituksen pitää olla selkeää. Nyt esillä olevassa hankkeessa on ainakin jossain määrin epäselvää se, että mistä rahoitus tulee.”

Otso Kivekäs (vihr), samaa mieltä
”Helsingin muslimiväestö on kasvanut huomattavasti, ja uusia moskeijoita tarvitaan. Muslimeilla on myös oikeus näkyä katukuvassa siinä kuin kristityilläkin.”

Tomi Sevander (sd), eri mieltä
”Keskustelussa olevaa suurmoskeijahanketta ei kannata edes muslimiyhteistö varauksetta.”

Veronika Honkasalo (vas), samaa mieltä
”Helsingissä on suuri tarve uusille rukoustiloille. Varsinkin naisille tarkoitettuja kunnon moskeijoita olisi tärkeää saada lisää.”

Mika Raatikainen (ps), täysin eri mieltä
”Esitetty rahoitus (radikaalit sunnivaltiot), paikka (Helsingin merenranta Sörnäisissä), kokemukset ulkomailta vastaavista ja muut seikat eivät todellakaan puolla suurmoskeijan rakentamista Helsinkiin.”

Björn Månsson (r), samaa mieltä
”Uskontovapautta pitää kunnioittaa, mutta samalla varmistaa että moskeijan yksityinen rahoitus tulee maltillisilta tahoilta ja että sen toiminta pysyy uskonnollisena, eikä tarjoa tyyssijaa poliittiselle radikalismille ja fundamentalismille.”

Terhi Peltokorpi (kesk), samaa mieltä
”Suhtaudun tähän aivan samalla tavalla kuin minkä tahansa muun uskontokunnan pyrkimyksiin rakentaa oma rukoushuone tai temppeli.”

Mika Ebeling (kd), täysin eri mieltä
”Suurmoskeijat edistävät radikalisoitumista, enkä tahdo edistää sitä.”


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005159348.html]IltaSanomat[/url]
6.4.2017 17:13

Jotkut poliitikot puhuvat rukoushuoneiden tarpeesta ja jopa niiden välttämättömyydestä. Ensin luodaan ongelmalla tuomalla Suomeen ja ottamalla vastaan juhlallisin menoin tuhansia muslimeja. Sitten muka huomataan, että hetkinen, nehän tarvitsevat "oikein kunnon" moskeijan.
- TSaattin ongelma, niin tehdään siitä vielä isompi ongelma. Kun kuka jupakan olisi voinut helposti välttää; ei musulmaaneja - ei moskeijaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

kakkosurpo
Sherlock Holmes
Viestit: 7072
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Kun ei Helsinkiin kelpaa toi suurmoskeija, niin täytyy antaa muslimeille muutama muu vaihtoehto rakentaa terroristihautomonsa.

Ehkä Savukoski olisi halukas ottamaan vaikka jättiläismoskeijan. Tilaa olisi runsaasti, ja happirikas ilma laittaisi aivosolut toimintaan. Ja ainahan muutama työllistetty imami näkyisi positiivisena ilmiönä surkeissa työllisyystilastoissa.
Pihtipudaskin voisi tulla kyseeseen, koska sinne olisi matka Utsjoen sekä Helsingin muslimeilla aika sama pyllistelemään.
Ilomantsikin olisi oivapaikka, siellä voisi käydä myös Venäjän muslimit päiväviisumilla pyllistelemässä.

Vaan eihän se käy, joten muslimit tulevat tarttumaan vaihtoehtoihin B ja C, eli Espoo ja Vantaa.
Täällä tänään, missä huomenna?

ReissuLasse
Adrian Monk
Viestit: 2564
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Löytyy kuitenkin joukko poliitikkoja ja päättäjiä jotka hanketta vastustavat. Heille on syytä antaa tukea ja kertoa heille myös mitä mieltä on itse.

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13307
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Pauli Vahtera kertoo fb:ssä:

Suurmoskeija - suurvedätys

Helsingin vihervasemmistolaiset virkamiehet ovat voimainsa tunnossa. Nyt kaikki samaan jonoon. 2021 kuntavaaleista ei enää tule vihervasemmiston voittokulkua, mutta silloin on jo liian myöhäistä.

Kuka uskoo, että joku bahrainilainen sheikki laittaa omistaan moskeijan rakentamiseksi ja sen käyttökulut maksaen seuraavien vuosikymmenten ajan. Uimahalli rakennukseen tulee sen takia, että voidaan vaatia yhdenvertaisuuden periaatteella Helsingin kaupungin maksavan sen käyttökulut ja varmaankin myös rakentamisen. Kun uimahallista saadaan pää auki, samalla perusteella muutkin tilat tulevat veronmaksajien maksettaviksi. Suomen muslimeilla ei ole rahaa, suurin osa heistä elää sosiaaliturvan varassa.

Viime päivien uutisissa ei ole mainittu lainkaan tontin rahoitusta. Ettei vaan kaupunki anna sen ilmaiseksi. Eikö olisi nyt oiva tilaisuus vaatia Bahrainilta markkinahinta tontista.

Pia Jardi: ”Shiioilla on oma moskeija ja meillä on oma. Jos he haluavat rakentaa samanlaisen, niin tervetuloa.” Näin se menee. Kaupunki ei voi kieltää shiiojen moskeijaa, jos sunnit saavat omansa. Muslimien keskinäiset vuosisatoja kestäneet riidat tuodaan Suomeen.

Näin Suomessa on aina rakennettu jäähalleja. Ensin komeasti liikemiehet perustavat yhtiön hallin rakentamiseksi. Otetaan velkaa ja muutaman vuoden kuluttua kaikki kaadetaan kunnan syliin. Valmista hallia/moskeijaa ei voida purkaa ja jonkun on maksettava.

Jos ja kun kaikki muuttuu rahallisesti skeidaksi, kukaan ei joudu vastuuseen. Eivät virkamiehet, eivät hankkeen ajajat, eikä Bahrainin sheikit. Eikä tietenkään vihervasemmistolainen valtuusto.

ReissuLasse kirjoitti:Löytyy kuitenkin joukko poliitikkoja ja päättäjiä jotka hanketta vastustavat. Heille on syytä antaa tukea ja kertoa heille myös mitä mieltä on itse.
Juurikin näin. Olemalla itse aktiivisia moskeijahanketta vastustaviin poliitikkoihin on vielä toivoa. Samalla voi "valvoa", ettei kukaan käännä kelkkaansa - ja jos näin tekee, niin sitten helvetinmoinen "haloo" asiasta hänelle, puolueelleen ja mediaan.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Berlin
Jack Bauer
Viestit: 933
Liittynyt: To Joulu 31, 2015 2:06 pm

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja Berlin »

Ainoa hyvä puoli asiassa on, että mutiaiset pakkautuvat Helsinkiin ja muualla maassa saa olla rauhassa. Helsinkiläiset ovat itse valinneet vihervassarit kaupungin johtoon, kärsikää sitten. Sitä saa mitä tilaa. Tai olisi ehkä pitänyt äänestää
Annaanna: Mistä valtiosta mies oli kotoisin? Afrikasta?

Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1501
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja Chefile »

Käsittääkseni muissa Pohjoismaissa Saudien rahoittamat jättimoskeijat on pidetty pystyssä saudi-rahalla, nuo kun ovat hiluja heille. Tanskassa se nähtiin mihin nuo em. paskavaltion rahoittamat moskeijat tähtäävät.

Ja kun puhutaan paskavaltioista, niin Bahrain on vähintään yhtä paha Saudien vasalli, terrorismin tukija ja Islamin äärilaidan rahakas edustaja. Oikeastaan voitaisiin lennättää Hornetit maan yli näin ennakkovaroituksena: pitäkää likaiset rahanne poissa Suomesta.
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”

sinnerman
Sofia Karppi
Viestit: 423
Liittynyt: La Loka 22, 2016 10:00 am

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja sinnerman »

^Valaiskaas nyt mua hölmöä?Onkos tuollaista JÄTTI SUURTA moskeijaa muissa pohjoismaissa?
Käsittääkseni noin suurta mitä tänne on kaavailtu ei ole.Eikä toivottavasti myöskään tule.

TuskaistaTietoa
Javier Pena
Viestit: 1748
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

sinnerman kirjoitti:^Valaiskaas nyt mua hölmöä?Onkos tuollaista JÄTTI SUURTA moskeijaa muissa pohjoismaissa?
Käsittääkseni noin suurta mitä tänne on kaavailtu ei ole.Eikä toivottavasti myöskään tule.
Tukholman suurin on https://fi.wikipedia.org/wiki/Tukholman_moskeija . Kapasiteetti 2 000.

DemlaMinfo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1463
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo »

Irakissa sota on ohi eli moskeijalle ei ole enää myöskään tarvetta, eikä politiikkojen enää tarvitse perustella asiaa selvittämään komiteoita kokoustelemaan veronmaksajien piikkiin.

Asia on nyt ratkaistu ja sandaaliläpsyttelijöille voimme antaa Suomesta mukaan vasaraa ja nauloja, kun heidän täytyy palata kotiinsa jälleenrakentamaan uskontonsa tuhoamaa maata.
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.

Rouhia
Armas Tammelin
Viestit: 73
Liittynyt: To Loka 15, 2015 3:56 pm

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja Rouhia »

Suuri osa suomalaisista on tapa-kristittyjä. Hesassa agnostikkoja tai ateisteja varmasti enemmän kuin muslimeja. Miksei siis jaeta vastaavaa arvotonttia uskonnoista vapaalle seremoniatilalle?

Avatar
jukuripää
Theo Kojak
Viestit: 1129
Liittynyt: Pe Loka 05, 2012 6:30 am
Paikkakunta: Nyhtänköljä

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja jukuripää »

sinnerman kirjoitti:^Valaiskaas nyt mua hölmöä?Onkos tuollaista JÄTTI SUURTA moskeijaa muissa pohjoismaissa?
Käsittääkseni noin suurta mitä tänne on kaavailtu ei ole.Eikä toivottavasti myöskään tule.
Tästä, jos mistä pitäisi järjestää kansanäänestys, jossa voittaneitten äänien mukaisesti toimitaan - enemmistövaali ja kyllä tai ei.

Minä sanoisin heti, että ei missään tapauksessa moskeijoita Suomeen, ei pieniä eikä isoja.
Kaikki eiliset ovat menetettyjä päiviä.

Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3490
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Kansanäänestys jostain yksittäisestä rakennuksesta? :shock: Tähän mennessä itsenäisen Suomen sadan vuoden historiassa on järjestetty kaksi neuvoa-antavaa kansanäänestystä: kieltolain kumoamisesta ja EU-jäsenyydestä.

Seuraavaksi varmaan kansanäänestys Ideaparkista...

annaanna
Watson itse
Viestit: 5877
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Poistettu lautamiestekstiä ja ketjun aiheen ohi puhumista.
-NILS-
Great patriots! You are special and we love you.

annaanna
Watson itse
Viestit: 5877
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Poistettu ketjun aiheeseen liittymätön, mutta sinänsä mielenkiintoinen pohdiskelu. Annaanna voisi liittää sen ketjuun Suomen presidentinvaalit 2018. Siellä se paremmin puolustaisi paikkaansa.
-NILS-


Kyllöseltä kysyttiin kantaa myös Helsinkiin puuhattavaan suurmoskeijaan, joka on jakanut mielipiteitä ja kuohuttanut mieliä ympäri Suomen. Kyllönen totesi, että jos hankkeen rahoitus ja tarkoitus ovat selvillä, hän ei ole uskontoja tai niiden asiallista harjoittamista vastaan.

"Mutta jos siinä on joku toisenlainen tausta, minkä takia sitä ollaan rakentamassa ja tänne rahoittamassa, niin sitten puhutaan eri asioista."

Hanketta on kritisoitu esimerkiksi epämääräisenä pidetyistä rahoituskuvioista.
__________________

Ei mitään Vanhan ukon horinaa™°
Great patriots! You are special and we love you.

Vastaa Viestiin