Helsingin suurmoskeijahanke

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Rubiskreebeli
Martin Beck
Viestit: 814
Liittynyt: Ti Marras 25, 2014 5:53 pm

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja Rubiskreebeli »

Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

Hankkeen aktiivi Pia Jardi uhkaa viedä moskeijan muualle, koska hanke ei näytä Helsingissä etenevän.

Jardi_Sinnemäki..jpg
HELSINGIN suurmoskeijahanke näyttää kaatuneen. Kaupunkiympäristölautakunta eväsi tiistaina tontin varaamisen moskeijan suunnittelua varten. Pääsyy epäämiselle oli hankkeen epäselvä rahoitus.

Hankkeen jarruksi ryhtyi vihreä apulaispormestari ja lautakunnan puheenjohtaja Anni Sinnemäki, joka esitti tontin epäämistä vastoin esittelijän näkemystä.

”Arvio hankkeen koko mittakaavasta, laajuudesta, vaativuudesta ja kustannuksista suhteessa käytettävissä oleviin resursseihin ja rahoituslähteisiin ei luonut pohjaa, jotta tämä hanke olisi voinut edetä”, Sinnemäki perustelee.

Suurmoskeijan ja kulttuurikeskuksen suunnittelua varten oli tarkoitus varata tontti Sörnäisten rantatieltä Hanasaaren voimalan luota eli täältä:

Moskeijahanke on herättänyt epäluuloa etenkin siksi, ettei sille ole osoitettu selvää rahoitusta. Rahaa oli luvassa muun muassa Bahrainista ja muista Persianlahden maista.

SUURMOSKEIJAN eteen ainakin pari vuotta työtä tehnyt Pia Jardi pitää lautakunnan päätöstä odotettuna.

”Ei tästä poliittisesta keskustelusta ole voinut muuta odottaa. En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”, Jardi sanoi tiistaina päätöksen jälkeen.

Taisteluaan Jardi ei kuitenkaan lopeta.

”Analysoimme lautakunnan perustelut ja niiden perusteella teemme asioita – tai menemme johonkin toiseen kaupunkiin, mistä sitä tietää”, hän sanoo.

”Jos ei Helsingistä löydy tahtotilaa, niin miksi sitten hyödyttäisimme Helsinkiä tällaisella hankkeella.”

JARDI ole kertomansa mukaan toistaiseksi keskustellut naapurikaupunkien kanssa moskeija-asiasta.

Yksi vaihtoehto voisi Jardin mukaan olla myös suurmoskeijan sijaan yrittää saada Helsinkiin pienempi moskeija.

”Luulen, että yritettiinpä tänne millaista moskeijaa tahansa, niin se torpataan. Aina löytyy moitittavaa niistä tekijöistä.” [/i]
Tarkoitus ei ole mollata DL:n hyvää kirjoitusta, mutta tätä osaa jutusta oli huvittavaa lukea seuraavin muutoksin:

Pia Jardi=Lordi
Moskeija=monsteri/monsterit
Jardin kuva=Lordin kuva

Juttu ei muuttunut sisällöltään yhtään absurdimmaksi, mutta lukemisen sekaan mahtui muutamia naurunpyrähdyksiä. Kokeilkaa ihmeessä.

Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1501
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja Chefile »

DL:lle sen verran, että kannattaa tutustua kaupunkien johtamiseen hieman. Se että lautakunta tyrmäsi tämän idean, ei vielä meinaa sinällään mitään, vaan asia käy vielä lopullisella kierroksella kaupungin hallituksen kautta. Niin sanotusti nahkurin orsien kautta vielä kerran. Mutta ei tämä päätös tosiaan muutu, siellä on Vapaavuoren Kokoomus ja myös Vihreät päättämässä ja molempien kanta tähän saudi-rahoituksella haaveiltavaan moskeijaan tiedetään.

Minusta tämä oli hyvä viesti Mekkaan päin ja oikeastaan koko Euroopalle, moni maa kun on päästänyt käärmeen, eli saudit, pesäänsä. Kyllä uskontoa saa harjoittaa vapaassa maassa, mutta se ei ollut tässä tapauksessa pointtina.
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”

KARJU!!
Harjunpää
Viestit: 331
Liittynyt: Su Loka 15, 2017 5:51 pm

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja KARJU!! »

Tuli mieleen onko Bahrainissa kuinka suuria Moskeijoita , isompia, kuin tämä torpattu, Helsinkiin suunniteltu???

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13609
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Chefile kirjoitti:DL:lle sen verran, että kannattaa tutustua kaupunkien johtamiseen hieman. Se että lautakunta tyrmäsi tämän idean, ei vielä meinaa sinällään mitään, vaan asia käy vielä lopullisella kierroksella kaupungin hallituksen kautta.
Hö, no sitähän tässä olen yrittänyt tolkuttaa, että näin se menee.

Muun muassa: tummensin toisesta uutisesta kohdan; Kaupunginhallitus käsittelee hanketta vielä ensi maanantaina 18.12.

Sekä samaisesta uutisessa mainitsin; Ei tämä vielä tässä ollut.

Toivottavasti nyt huomasit.

Mutta jatketaan: Anni Sinnemäki sanoo, että yksikään nyt toimivasta 22 moskeijasta ei ole niin arvokas kuin uskonnonharjoittamiseen tarkoitetun tilan tulisi olla.

Miksi satuolentoa pitää palvoa kullalla että mirhamilla verhotussa tilassa? Ei ne muidenkaan kohteet niin de luxea ole. Vai onko jokin kilpailu siitä kenellä on suurin ja kaunein?

Sekä miksi Helsingin tulisi ylimalkaan tukea uskonnon harjoittamista, varsinkaan islamin, jonka uskonnon normatiivinen ohjeistus on lähes kaikilta osin ristiriidassa länsimaisen oikeuskäsityksen ja arvojen kanssa.

Vai onko Vihreillä tässä nyt ketunhäntä kainalossa... kunhan vaan ajankohta on suopeampi, niin yrittäkää sitten uudestaan. Kiillottivat tällä tempulla omaa kilpeään.
- Vaikea uskoa, että Suomen puna-viher-musulmaani rintama olisi antanut näin helposti periksi. Eiköhän tästä hankkeesta vielä kuulla ennen kesää.

Mihin muutes nyt joutuvat ne 500 000 euroa, jotka Bahrainista on lähetetty suunnittelua varten?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

KARJU!!
Harjunpää
Viestit: 331
Liittynyt: Su Loka 15, 2017 5:51 pm

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja KARJU!! »

[/quote]Vai onko Vihreillä tässä nyt ketunhäntä kainalossa... kunhan vaan ajankohta on suopeampi, niin yrittäkää sitten uudestaan.[/quote]
Viher-Vasuri hörhöt "haistelivat tuulta", seurasivat mielipide sivustoja, katsoivat moskeija-vastustuksen olevan suurta, joten ottivat pakkia ja odottavat aikaa parempaa, tulevat vielä satavarmasti, yhdessä islamistien kanssa, nostamaan moskeijan uudelleen agendalle!!!

Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3621
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Vihreät, vasurit ja feministi eivät saa keskenään enemmistöä aikaiseksi, eli jos eivät demareita saa mukaan tuo ei mene läpi. Ja kun demareiden piirissäkin on esiintynyt vastustusta, niin tuskin yrittävät saada nyt läpi tuota.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

sinnerman
Sofia Karppi
Viestit: 425
Liittynyt: La Loka 22, 2016 10:00 am

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja sinnerman »

Tuo Jardi valittelee kun ei ole käynyt "yhtäkään järkevää keskustelua poliitikkojen kanssa".
Aikoinaan katsoin jonkin ohjelman jossa kyseinen rouva oli mukana keskustelemassa ja ei kyllä yllätä.Ei tuon kanssa varmastikkaan voi käydä järkevää keskustelua.

annaanna
Horatio Caine
Viestit: 6006
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja annaanna »

DoctorLecter kirjoitti:
...
Nyt on sitten muut kaupungit kädet ojossa ottamassa suurmoskeijaa vastaan... Ehkä Hämeenlinnaan. Siihen mihin piti tulla eräs toinen epärealistinen hanke.

Annaannalle tsemppiä; aina ei voi voittaa.
Moneen kertaan täällä on jo todettu miten väität milloin mitäkin muitten nikkien kirjoittaneen, nyt väität tietäväsi minun ajatukseni tai mielipiteeni jostakin suurmoskeijasta ilmeisesti!

Sinulla on harhaisia päätelmiä, en ole millään tavoin osallistunut moskeijahysteriaan. Kaikenlaisia rukoushuoneita, katedraaleja ja valtakunnansaleja on Suomessa, mahtuu tänne muutama moskeijakin, joissa ei yllytetä lakejamme rikkomaan tai terroriin. En pidä hysterianlietsojista tai väkivaltaanyllyttäjistä, uskonnon tai isänmaan edun nimissä.

Eipä voisi minua vähempää kiinnostaa. Miksi minä täällä höpäjäisin Helsingin kaupungin asioista, päättävät mitä päättävät.
Läpi olisi luultavasti mennyt, jos ei olisi ollut Suomen mittakaavaan niin suuruudenhullulta vaikuttava. Onneksi oli, siltä vaikuttaa, koska ovat näköjään torpanneet hankkeen.

Kun oikein vinhasti, toki täysin vastuuttomasti, trollatakseen ent. Sniffaaja kirjoitti:
annaanna kirjoitti:
Minskuuu kirjoitti:Vähemmän haitan mukaan pitäisi edetä. Tämä tarkoittaa tuon Laardin ja muiden eliminointia. Islam on terrorismia ja terroristit pitää tappaa. Sotaveteraanimme vastasi uhkaan, mutta nykyään ei vastata edes terrorismin uhkaan. Tuntuu kuin Venäjän lipun alla olisimme enemmän turvassa :?
(Siinä hävityssä sodassaan veteraanimme taistelivat tietystä suunnasta tulevaa uhkaa vastaan :lol: .)

Mutta mikä on mielipiteesi suurmoskeijan rakentamisesta?

Ohi aiheen kirjoittaessasi unohdit pääasian :lol: .
Tulkitsen sinun yllyttävän tappamaan Pia Jardin ja kaikki islaminuskoiset.
Loppuisi haaveilut suurmoskeijasta joukkotuhon edetessä, sitäkö tarkoitat olmiseni.
, niin päätin puuttua testosteronia uhkuvaan, heikoimpien, vaikutuksille alttiitten (kansallismiälisten), yksilöitten radikalisoitumiseen pyrkivään viestintään, jota ei täällä ohiaiheen kirjoitteluksi koeta.

Tuntuu kovin helpolla joillekin uppoavan uhkakuvat Suomen islamisoinnista ja jopa kansanmurhasta :lol: väestönsiirtojen avulla. Marokon Kauhu on sinun ohellasi näistä asioista hyvin ahdistuneelta ja hätääntyneeltä vaikuttavia. Uskon teidän kummankin kuitenkin pääsevän haudan lepoon ilman merkittäviä eläkkeitten leikkauksia, pakkosiirtoja tai Mekkaanpyllistelypakkoja. Jopa ennen kuin suurmoskeija valmistuu.

Perustelen käsitystäni harhaisuudestasi tuolla omituisena pitämälläni ilmoituksellasi, että muut kaupungit, mm. Häneenlinnan kaupungin hallinto, on tuota hanketta toteuttamassa.

Moskeijoitten perustamista sinänsä ei käsittääkseni ole kielletty, vai onko?
Miehen sormenjälki löytyi valepostipaketista, lisäksi jämsäläisiin valvontakameroihin tallentui tekoaikaan harmaa farmariauto, joka näytti samalta kuin syytetyn omistama. Syytetty oli myös repinyt farmarinsa verhoiluja pois.

örkki
Poliisikoira Rex
Viestit: 274
Liittynyt: Su Touko 30, 2010 10:59 am

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja örkki »

Aika hurjan näköinen on Laardi, vai mikä ihra sen nimi olikaan. Ei ole tainnut saada suomalaista miestä, tuskin kukaan huolisikaan.
Mitään moskeijaa ei tarvita. Ei mihinkään päin suomea.
Nämä kirkot riittää suomelle, mitä täällä on tällä hetkellä.

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13609
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

annaanna kirjoitti:Moneen kertaan täällä on jo todettu miten väität milloin mitäkin muitten nikkien kirjoittaneen, nyt väität tietäväsi minun ajatukseni tai mielipiteeni jostakin suurmoskeijasta ilmeisesti!

Sinulla on harhaisia päätelmiä, en ole millään tavoin osallistunut moskeijahysteriaan.

Ei tämä tsempin toivotus siihen liittynytkään. Kunhan toivotin ja kerroin, että aina ei voi voittaa. Yritin olla samanlainen muka-nokkela kuin sinäkin, mutta näemmä epäonnistuin.
annaanna kirjoitti:Moskeijoitten perustamista sinänsä ei käsittääkseni ole kielletty, vai onko?
Ei ole. Valitettavasti.

Mutta asian vierestä asiaan:

Suurmoskeijahanke vedettiin pois Helsingin kaupungin käsittelystä

Hakijat ilmoittavat harkitsevansa tontinvarausta myöhemmin.

Kaupunkiympäristön toimialan havainnekuva näyttää, miltä Hanasaaren moskeija olisi voinut näyttää.Helsingin kaupunki
Kaupunkiympäristön toimialan havainnekuva näyttää, miltä Hanasaaren moskeija olisi voinut näyttää.Helsingin kaupunki
Suuren Unelman täyttymys.jpg (74.77 KiB) Katsottu 2050 kertaa
Suurmoskeijahanke on vedetty pois Helsingin kaupunginhallituksen käsittelystä. Hakemuksen tekijät, eli Suomen Muslimiliitto, Suomen Musliminaiset ja Uskonto- ja kulttuurifoorumi Fokus ilmoittivat vetäneensä tontinvaraushakemuksen pois.

Hakijat ilmoittavat tutustuvansa kaupunginympäristölautakunnan päätöksen perusteluihin ja harkitsevansa tontinvarausta myöhemmin. Lautakunta päätti tiistaina suositella kaupunginhallitukselle, ettei suurmoskeijalle varattaisi tonttia Sörnäisten Hanasaareen.

Moskeijan lisäksi rakennukseen on ollut tarkoitus rakentaa monitoimitiloja, esimerkiksi uimahalli.

Kaupunginhallituksen oli määrä käsitellä asiaa ensi maanantaina.[/i]

YLE
14.12.2017 klo 17:42 päivitetty 14.12.2017 klo 17:42
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
dazu
Adrian Monk
Viestit: 2923
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja dazu »

Mielestäni tällainen moskeija-hanke ei ole tällä hetkellä oikein sopiva. Tässä on nyt ollut niin paljon yhteiskunnallista myllerrystä liittyen maahanmuuttoon ja Islamiin, että suurmoskeija ei oikein ole ajankohtainen tällä hetkellä.
Täytyy muistaa sekin, että Suomen valtionuskontona on kristinusko eikä Islam. Vihervasemmisto on perinteisesti vastustanut kristinuskoa, joten en näe hyväksyttävänä, että he ajavat minkään muunkaan uskonnon asemaa Suomessa. Heti, kun vihervassarit alkavat käymään kirkossa päivittäin ja lukemaan Raamattua muutenkin, kuin värilasien läpi, niin saavat minun puolestani uhrata ajatuksen suurmoskeijalle.

Jos muslimit haluavat harjoittaa uskontoaan prameissa tiloissa ja vihervassarit ajaa Islamin asiaa niin heille on aina ovi auki Lähi-Itään ja Pohjois-Afrikkaan.
Muutoin olen sitä mieltä, että Islamin harjoittamiseen nykyisissä puitteissa Suomessa pitää kaikilla olla oikeus ja, ettei kyseisen uskonnon harjoittajia tule syrjiä.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13609
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Siinä suurmoskeijassa oli kuulemma tarkoituksena pitää nämä saarnat suomen kielellä. Herääkin kysymys, että miksi veronmaksajien varoista näille "uussuomalaisille" kustannetaan tulkit erilaisten palveluiden ja etuuksien saamiseksi, jos saarnat voi kuunnella suomeksi?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Gurney
Vic Mackey
Viestit: 1963
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja Gurney »

Mikähän tuon Pia Jardin oikea nimi on? Ollut kuulemma "punkkari " ja saanut lapsen jo teininä. Ilmeisesti sen jälkeen ei miehiä ole ollut ja pakko naida muslimi, jolla kelpaa kaikki.
Harrastaa muka jotain taekwondoa tai vastaavaa. Paskapuhetta, musliminainen ei saa harrastaa yhtään mitään ja tuolla ruholla tuskin harrastaakaan. Ikä on varmaan noin 65 v vaikka muuta väittää. Fanaattisempi kuin kukaan muslimimaasta tullut. Huh huh

Fyysinen olemus. Telttaan pujahtaminen on ihan looginen ratkaisu ja helpottaa sairaalloisen lihavan ihmisen elämää monin tavoin ja saa tähän vielä islamin kautta selityksen. (Itselleen.)

Aikaisempi elämä ilman uskottavaa auktoriteettia ja rajoja. Nyt muslimiäijä joka pitää ruodussa ja tiukat fundamentaaliset säännöt "uskonnon"
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1501
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja Chefile »

Jardinhan on entinen kommunisti. Ilmeisesti nämä ääripäät viehättää naista kovin.
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1181
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Helsingin suurmoskeijahanke

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Pia (51v ?) vaikuttaa lobbaavan tätä suurmoskeijaa henkensä, tai sitten ison rahan edestä.

Vastaa Viestiin