Mille tappaja näyttää/ei näytä ja miksi näin?

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
On Anoi Kaa
Ben Matlock
Viestit: 8563
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Mille tappaja näyttää/ei näytä ja miksi näin?

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Lueskelin vasta ketjua kadonneesta Riina Mäkisestä ja siellä tämä tuli taas vastaan. Eli minua kiinnostaa kovasti se, että miksi sanotaan "se näyttää ihan tappajalta" ja mille se tappaja sitten näyttää? Tulee vastaan myös ulkomailla, ei pelkästään täällä. Tappajat ovat taas minun mielestä ihan tavallisen näköisiä ihmisiä, mutta kun kuulee mitä joku on tehnyt alkaa kuvaa katsomaan eri tavalla.

Ja mikäs kettu siinä sitten on, että joskus joku pelottavan näköinen onkin ihan nössö(vaikka ei olisikaan ottanut kasvot peittävää pääkallotatuointia ja käyttäisi nahkaliiviä). Väittäisin siis, että sellaiset joilla on kasvot tatuoitu lohikäärmeen perssulkia tms paskaa täyteen, harvoin tappavat yhtään ketään. Toki ulkomailla on porukkaa, jotka tapon jälkeen pyrkivät tekemään itsestään pelottavan näköisen, jotta saisi sitä kunnioitusta mitä ei koskaan aiemmin ollut saanut. Oletan kuitenkin, että suurin osa niistäkin, jotka kaikin keinoin pyrkivät tekemään itsestään pelottavan näköisen (tukalla/tukattomuudella, vaatetuksella, jo mainituilla kuvilla ympäri kehoa tai muin keinotekoisin konstein), eivät ole syyllistyneet henkirikokseen.

Sitten voisi miettiä sitä, että mille tappaja ei näytä. Minun mielestäni ei oikeastaan kukaan näytä tappajalle, en tosin ulkomaisiin tappajiin voi luotettavasti ottaa kantaa, koska en heitä juuri "tunne".

Jos porukalla riittää energoneja, niin tännehän voisi poimia esimerkkikuvia tai linkkejä ketjuihin missä niitä jo on. Siis sellaisista jotka joko näyttää tai ei näytä tappajilta, mutta ovat silti ihmisen tappaneet. Tässä alkuun jokunen ketju, missä on puhetta tappajan näköisestä henkilöstä, näitä on kyllä täällä enemmänkin:
- Mies ja nainen surmattu Espoon Kauklahdessa
- Joutsenossa käynnissä operaatio - poliisi vaikenee
- Hyvinkään paloittelusurmaajanainen tappoi taas
- 18v mies kuristi miehen vyöllä - Pori 27.12.2015 (Il:n toimittajan käyttämä väliotsikko)
- Ulkoportailta löytyi kuollut mies Tampereella (hieman samantyyppistä kuin minäkin on pohtinut nimim. Mary 1234)


tattooed fucker
Rico Tubbs
Viestit: 1226
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 1:48 pm

Re: Mille tappaja näyttää/ei näytä ja miksi näin?

Viesti Kirjoittaja tattooed fucker »

Hyvää pohdintaa ja ajatuksia.Ja mikäs kettu siinä sitten on, että joskus joku pelottavan näköinen onkin ihan nössö(vaikka ei olisikaan ottanut kasvot peittävää pääkallotatuointia ja käyttäisi nahkaliiviä). Väittäisin siis, että sellaiset joilla on kasvot tatuoitu lohikäärmeen perssulkia tms paskaa täyteen, harvoin tappavat yhtään ketään.Eipä tuosta pitkäkään aika ole kun 120 kg torpeedo rambo(omien sanojensa mukaan) pyöri kaverin mökissä ja 70kg,rauhan mies ottivat yhteen ja rambo katos takasin metsään.Korvien välistä se kaaos lähtee,jos on lähteekseen.Voi joskus tehdä liikettä sekä-että.Yhet sille.
I am not a man I am a fucking beast-Torture Killer-

Avatar
Dortmunder
Sofia Karppi
Viestit: 443
Liittynyt: Ma Tammi 25, 2016 12:15 pm
Paikkakunta: New York

Re: Mille tappaja näyttää/ei näytä ja miksi näin?

Viesti Kirjoittaja Dortmunder »

Ei varmaan ole tappajan näköistä miestä. Tai naistakaan sen puoleen. Sehän tekisikin hommat aika helpoksi poliisille jos näin olisi.

Toki asia on muuten - teoreettisesti ja mielikuvituksen omaavana henkilönä - kiinnostava. Ehkä yleisin tuntomerkki tappajassa voisi olla ilmeettömyys. Jotenkinhan se vaatii kylmäverisyyttä ja jopa tunteettomuutta (monet sarjamurhaajathan on psykopaatteja). Eli itse varoisin asioimista ilmeettömien kanssa - siksi en pelaa pokeriakaan kuin netissä...
'JOHN DORTMUNDER, a free man, not even on parole, walked into the O.J. Bar & Grill on Amsterdam Avenue that Friday night.'

Avatar
Dark Tetra
Hetty Wainthropp
Viestit: 494
Liittynyt: Ke Tammi 25, 2017 11:19 am
Paikkakunta: Keskusvalvomo

Re: Mille tappaja näyttää/ei näytä ja miksi näin?

Viesti Kirjoittaja Dark Tetra »

Kyllä niitä on tappajia jotka näyttävätkin tappajilta. Naisista mainittakoon Terhi Tervashonka. Ei tuo Pöngän Markuskaan näytä lastenpäiväkodissa siviilipalvelustaan suorittavalta pasifistilta.

Aika moni puukottaja on aivan tavallisen oloinen, mutta sitten kun alat keskustelemaan sellaisen kanssa, niin kyllä huomaat hyvin pian ettei heille ole muuta paikkaa kuin kolmas valtakunta ja sonderkommando-ryhmän luunmurskainkone, jonne heidät voisi heittää elävänä.

Näitä tuikkaajia on puolet suomessa esiintyvistä tappajista ja lähes kaikki mustalaiset jotka ovat henkirikoksen suorittaneet.

Varsinaista tappajaa joka nimensä veroisesti on tappanut paljon, on hyvin vähän suomessa. On siellä mielenterveysongelmaista Latea jne, mutta ne 5-9 hlöä surmanneet ovat onnistuneet jäädä tutkintalinjojen ulkopuolelle. Tietysti sellaisia on suomessa. Ulkomaisista mainittakoon Irakista tulleita "pakolaisia" ja Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen Venäjän alamaailmassa toimineet entiset sotilaat, joista muutama asuu suomessa. Osa on eläkkeellä ja viettää aikaansa rauhallisesti Saimaalla kalastellen ja saunoen, osa on vielä hommissa ja usein Helsingissä sijaitsevalla suurlähetystöllä.

Edit: kotimaisista vielä mainittakoon viime sotiin osallistuneet. Enkä nyt puhu upseereista jotka Lugerilla vetivät reijän Desantin otsaan, vaan konepistoolia taitavasti käyttäneistä miehistä joista osa teki kaatoja satoja. Puhumattakaan KK-miehistä.
Vankilanjohtaja on eräänlainen matkaopas. Hän osaa määrätietoisesti johtaa jopa vuosikymmenen kestävää retkeä, jossa majoitus on järjestetty betonisen hotellin alakerrokseen.

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Mille tappaja näyttää/ei näytä ja miksi näin?

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Luova keskustelunaihe, kiinnostavaa on näin intuitiopohjalta. Olen katsonut monia rikosdokumentteja, tappajat ja raiskaajat ja kiduttajat eivät yleensä näytä poikkeavan kauhistuttavilta. Mutta jos dokumenteissa on videonauhaa ja kuvia, kuten yleensä on, niin pintapuolisesti katsoen normaaleista kasvoista saattaa olla nähtävissä/aistittavissa kieroutta/pahuutta/kylmyyttä/petosta, silmät ja suu usein kertovat kaikenlaista. Myös liikehdinnästä ja energioista voi tulla jotain pintaan.

Elekieleen perehtyneet ovat kommentoineet joistain tappajavideoista, miten esim. "duping delight" näkyy (koetan etsiä linkin) kasvoilla. Sillä tarkoitetaan nauttimista, joka tulee petoksen onnaamisesta esim. äiti joka tappoi lapsensa koetti petoksensa onnaamiseksi itkeä mutta suu kääntyi "duping delightiin". Elekieleen liittyen on muitakin ns. petoksen merkkejä, koetan etsiä paria linkkiä. https://www.youtube.com/watch?v=U-tm3bDAoDE (Ei ole se linkki, josta puhuin aiemmin vaikka onkin vastaava, en löytänyt kokoelmalinkkiä jossa näin sen. Tuossa yo linkissä Diane Downs vauhdissa. )

Silmistä. Usein sanotaan että silmät ovat sielun peili, ehkä niin. Ei tietoa eikä siihen varmaan tietoa tule koskaan, mutta mitä noita rikosdokumentteja ja hirveimpien tappajien/kiduttajien yms kuvia on nähnyt, niin silmissä on jottain kiintoisaa. Laitan alle muutamia kuvia.

Kuva Ted Bundy ja silmät kertovat pahuuden hulluudesta.

Kuva Gary Ridgway silmät viirussa tummuutta näyttäen.

Kuva "Lempeäksi jättiläiseksi" kapakkaväen taholta (miehiä ilmeisestikin....) sanottu Ed Kemper, joka oli hirviötä tytöille ja naisille.

Kuva Dennis Rader, bind-torture-kill - sarjamurhaaja katsoo kameraan vankalla omahyväisyydellä.

Kuva Rodney Alcala, jonka silmissä ei ole hänestä otetuissa kuvissa kirjaimellisesti muuta kuin tummuutta, terävää tietoisuutta ja sitten kylmää mustuutta.

Kuva Karla Homolka, jonka paatuneisuus näkyi myös haastatteluvideoissa.


Edit. Linkkejä
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Mille tappaja näyttää/ei näytä ja miksi näin?

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Sitten paljon lievemmästä päästä on "hot felon" Jeremy Meeks, joka nousi julkisuuteen uskomattoman kauniilla pidätyskuvallaan. Tyyppi on istunut jengirikollisuuteen liittyvästä toiminnasta ja asejutusta, ei ole istunut tappamisesta vaikka kyynel-tatuointi silmäkulmassa saattaa viitata jengitappamiseen taikka sitten jonkun menettämiseen. Meeks ja lähipiirinsä on antanut ymmärtää pidättämisensä jälkeen että hän haluaa olla kunnollinen ja hänellä on perhettäkin.

Tarina oli kuin modernia Tuhkimo-tarinaa, niin tuli seurattua. Köyhistä oloista ja rikollisuuden ääreltä halu parempaan, perhe tukemassa - yhtäkkiä hänen kohdallaan kaikki vaikuttaa olevan mahdollista, kun pidätyskuva johtaa mallisopimusten saapumiseen. Miten sitten käykään. Vaimo joka oli lojaalisti tukenut Meeksiä ja pitänyt perhettä pystyssä kaiken ajan, kun mies istui vankilassa, joutuukin hylätyksi raharikkaan perijättären vuoksi. Vaimo syyttää toista naista etupäässä, vaikka Meeks oli hyvin helpolla vietävissä.

Kautta rantain tullaan siihen, että Meeksin kuvia jos katsoo enemmän, niin on vähän pöljän oloinen ja ei selkärankaa oikein. Vaimo ilmeisesti hullaantunut häneen alkujaankin enemmän kuin mitä mies häneen. Nyt vaimolla sydän särkynyt, Meeksillä uusimmissa kuvissa perijättären kanssa vähän pihalla oleva ilme ja manageri myhäilee meiningin päälle Hangon keksinä. Olisi toi manageri voinut vähän manageroida suojattiaan ettei tästä olisi tullut toyboy rikkaille. Bisnekset mielessä juu.

Kuva
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Avatar
UglyBetty
Hetty Wainthropp
Viestit: 452
Liittynyt: Ke Loka 29, 2014 2:03 am
Paikkakunta: Cloud Cuckoo Land

Re: Mille tappaja näyttää/ei näytä ja miksi näin?

Viesti Kirjoittaja UglyBetty »

On Anoi Kaa kirjoitti:Tappajat ovat taas minun mielestä ihan tavallisen näköisiä ihmisiä, mutta kun kuulee mitä joku on tehnyt alkaa kuvaa katsomaan eri tavalla.
Tätä mieltä mä olen myös asiasta.
Kyllähän jotkut tappajat on aika karun näköisiä tyyppejä, mutta ei kaikki karun näköiset ole tappajia.
Noista Lassien listaamista kuvista tuli mieleen, että mulla on varmaan aika usein (varsinkin kun yritän jostain ruokakaupasta selviytyä mahdollisimman nopeasti ulos ja joku törppöilee edessä) sama ilme kuin Gary Ridgwaylla :lol:
Dennis Raderin ilme ja katse voisi olla kuin kenellä tahansa vaikkapa passikuvassa.
Ihan perus tuon ikäinen mies, en osaisi pelkän pärstän perusteella murhaajaksi edes veikata.

Mites nää kesäkuun lopussa tapahtuneet pari henkirikosta Suomessa?
Miehet tappoi exänsä / nykyisensä.
Oliko ne kaikkien silmiin selvästi tappajan näköisiä miehiä.
No tuskinpa.
Ei sitä voi lopulta ulkonäöstä päätellä minkälainen toinen ihminen on.
Ilmeet kuvissakin voi olla mitä vaan, jotkut onnistuu kuvissa paremmin ja jotkut ei.

Avatar
Dortmunder
Sofia Karppi
Viestit: 443
Liittynyt: Ma Tammi 25, 2016 12:15 pm
Paikkakunta: New York

Re: Mille tappaja näyttää/ei näytä ja miksi näin?

Viesti Kirjoittaja Dortmunder »

Tässä esimerkki tavallisen näköisestä sarjamurhaajasta - ei uskoisi että tämä papparainen tappoi noin 100 ihmistä, tarkkaa lukumäärää ei koskaan saada selville.
Kuva

Speksit miehestä:
http://murderpedia.org/male.S/s/shipman-harold.htm

Itse en huomaa ulospäin mitään tappajan ilmeitä/silmiäkään...
'JOHN DORTMUNDER, a free man, not even on parole, walked into the O.J. Bar & Grill on Amsterdam Avenue that Friday night.'

Avatar
PoliisimestariSisu
Theo Kojak
Viestit: 1193
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Mille tappaja näyttää/ei näytä ja miksi näin?

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu »

Dortmunder kirjoitti:Tässä esimerkki tavallisen näköisestä sarjamurhaajasta - ei uskoisi että tämä papparainen tappoi noin 100 ihmistä, tarkkaa lukumäärää ei koskaan saada selville.
Kuva

Speksit miehestä:
http://murderpedia.org/male.S/s/shipman-harold.htm

Itse en huomaa ulospäin mitään tappajan ilmeitä/silmiäkään...
Ei muuten ole edes montaa päivää kun luin Shipmanista, ja juurikin mietin että näyttää ihan tavalliselta harmittomalta papparaiselta. Albert Fishkään näytti myös aivan normipapparaiselta, vaikka teki aivan oksettavia tekoja.
Nykymittapuulla täysi rasisti - ja mitään ette voi.

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Mille tappaja näyttää/ei näytä ja miksi näin?

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Ugly Betty, jep, :D, ja ajatteles miten hankalaa esim. passikuvaan on saada normaalia kuvaa, kun kehoitetaan ilmeettömyyteen jne. Viimeksi passikuvauksessa mulla oli tukkavaiheen kasvatuksen takia semmoinen Kivisten ja Sorasten tyylinen juttu päälaella ja ilme tietty täysvakavuudella, lopputulos lähes normaalia. :)

Harold Shipmanin kuvissa ei juuri näy silmiä/katsetta, on silmälaseja ja partaa, kulmakarvoilla ottaa sympaattisia ilmeitä. En äkkiseltään löytänyt youtubesta kunnon haastattelupätkää, jossa näkisi tyyppiä kaikkineen. Mutta päällisin puolin, kuten tuossa ketjuun postatussa kuvassa, onnistuu näyttämään aika ok:lta.

Albert Fishistä oli netissä joitain kuvia, joissa useimmissa hänellä on tyhjä, lasittunut, kylmä/piintynyt katse. Muutoin tavanomaisen näköinen, yleensä sarjamurhaajat ja vastaavat eivät ulkoisesti erotu liikoja. Fish taisi sanoa että pitää siitä, miltä lapset maistuvat.
Kuva

Sitten on Savilen tapaus (ei tappamisia uutisten mukaan, mutta epäillysti satoja seksuaalirikoksia), joka peitti itsensä ns. klovni-ilmeen taakse. Hyvin älykäs ja aivan korruptoitunut epäillysti satojen lasten hyväksikäyttäjä, joka loi uransa nerokkaasti niin että oli ulospäin rahakasta hyväntekijää lastensairaaloihin ja eksentristä viihdepersoonaa pelleasuineen ja ilmeineen JOTTA voisi rauhassa harjoittaa lastenja nuorten hyväksikäyttöä laajalla mittakaavalla.

Kuva

Savilesta olen nähnyt mm. Thoreauxin dokumentin. Kylmä ja piintynyt kusipäisyys näkyi muutamissa kohdin ohjelmaa ja myös kuvista näkyy silmissä terävää kylmää pimeyttä. Tyyppi pääsi kuolemaan vuosikymmenten hauskanpitonsa jälkeen ennen kuin joutui minkäänlaisiin vastuisiin teoistaan. Savile ehti saada muistolaatan haudalleen ja samaan aikaan jättimäinen seksuaalirikosvyyhti alkoi aueta kansalle/mediaan, muistolaatta sittemmin purettiin ja hautapaikkaa siirrettiin. BBC joutui tikunnokkaan vuosikymmeniä jatkuneiden tapahtumien peittämisistä/jonkinlaisesta tietämisestä.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Nannitanni
Harjunpää
Viestit: 294
Liittynyt: Ma Maalis 08, 2010 3:24 pm

Re: Mille tappaja näyttää/ei näytä ja miksi näin?

Viesti Kirjoittaja Nannitanni »

Tämä on kyllä jännä aihe.

Itselleni tulee ensimmäisenä mieleen Vuosaaren tuore tapaus, jossa mies surmasi vaimonsa ja sen jälkeen itsensä. Facebookin eräässä keskustelussa moni oli sitä mieltä, että "mies on ihan sekopään näköinen" tai "kyllä tuon näköinen voi helposti tappaa".

Minä taas en näissä miehestä otetuissa kuvissa nähnyt mitään pahuutta. Ihan normaalilta, niin sanotusti massaan hukkuvalta mieheltä hän näytti minun silmissäni.

Mutta soitten toisaalta, ilmeet ja eleet voivat muuttaa paljon. Esimerkiksi Ted Bundy näyttää joissain kuvissa ihan normaalilta, toisissa taas aivan mielipuolelta.

All in all, en itse pystyisi pelkän kuvan/kasvojen perusteella ketään tunnistamaan tappajaksi, näin ainakin veikkaisin.
"When I'm being sad, I stop being sad and be awesome instead. True story."
-Barney Stinson-

Avatar
On Anoi Kaa
Ben Matlock
Viestit: 8563
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Mille tappaja näyttää/ei näytä ja miksi näin?

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Eräs kirjoittaja musta-keiju piti aikanaan Vaasalaista tappajaneitokaista Elina Anneli Kapralovia, ei tappajan, vaan satanistin näköisenä.

Kuva'
Tappaja Elina Anneli Kapralovin ei ole kerrottu olleen tappajan näköinen, hän on kuitenkin yläasteella ollut jonkun mielestä aivan satanistin näköinen

Hienoa ja rohkeaa intuitioimproa sekä syvään viiltävää ulkonäköanalyysiä, johon ainoastaan parhaimmat kykenevät! Lisää tätä.


Avatar
PoliisimestariSisu
Theo Kojak
Viestit: 1193
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Mille tappaja näyttää/ei näytä ja miksi näin?

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu »

On Anoi Kaa kirjoitti:Eräs kirjoittaja musta-keiju piti aikanaan Vaasalaista tappajaneitokaista Elina Anneli Kapralovia, ei tappajan, vaan satanistin näköisenä.

Kuva'
Tappaja Elina Anneli Kapralovin ei ole kerrottu olleen tappajan näköinen, hän on kuitenkin yläasteella ollut jonkun mielestä aivan satanistin näköinen

Hienoa ja rohkeaa intuitioimproa sekä syvään viiltävää ulkonäköanalyysiä, johon ainoastaan parhaimmat kykenevät! Lisää tätä.
Sanonta "lihavat on leppoisia" ei näemmä aina pidä paikkaansa.
Nykymittapuulla täysi rasisti - ja mitään ette voi.

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Mille tappaja näyttää/ei näytä ja miksi näin?

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Tarantino on tekemässä elokuvaa Mansonin joukon suorittamista murhista, jossa yksi uhreista oli Polanskin raskaana oleva vaimo Sharon Tate. Ehkä mieluummin olisi saanut jatkaa fiktiivisen tarinoinnin äärellä, ottaen huomion ohjaajan upean mutta viihteellistävän tyylin/suhtautumisen.

Charles Mansoniin. Siitä erikoinen "murhamies", että hän ei itse osallistunut jenginsä suorittamaan lahtaukseen vaan toimi sen suunnittelijana. Fanitytöt vaikuttivat olevan kuin jossain haaremissa, Manson väitti itseään Jeesukseksi ja julisti apokalyptistä Helter Skelter- sotaa.

Kuvia Mansonista.

Kuva Tässä ikäänkuin korostaa hullun miehen mainetta, esittämistä/dramatisointia mukana.

Kuva Tässä ei yritä mitään.

Kuva Viheliäisyyttä.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7295
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Mille tappaja näyttää/ei näytä ja miksi näin?

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Eiköhän se ole pikemminkin niin, että sarjamurhaajat ovat aika vaarattoman näköisiä. Näin pääsevät uhreihin paremmin käsiksi. Selvästi hullun näköisen kelkkaan ei lähde normaalilla järjellä varustettu niin helposti.

Vastaa Viestiin