Äiti keksi lapselleen sairauksia vuosien ajan

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
humma
Neuvoja-Jack
Viestit: 265
Liittynyt: Ke Kesä 29, 2011 12:22 am

Äiti keksi lapselleen sairauksia vuosien ajan

Viesti Kirjoittaja humma » Ke Syys 12, 2018 7:10 pm

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005823721.html

Kotimainen münchausen -tapaus:
SYYTTEEN mukaan äiti sepitti lapselleen lähes kolmen vuoden ajan sairauksia ja oireita, joiden seurauksena poika altistui turhille tutkimuksille, lääkityksille ja hoitotoimenpiteille.

Äitiä syytetään pahoinpitelystä, jossa hän on ruumiillista väkivaltaa tekemättä vahingoittanut tapahtuma-aikaan 3–5-vuotiaan poikansa terveyttä ja aiheuttanut hänelle kipua.

Lastenpsykiatrian erikoislääkärin lausunnon perusteella äidin teon motiivi on epäilty välillinen Münchausenin oireyhtymä. Kyse on psyykkisestä sairaudesta, jossa holhoaja joko valehtelee lapsensa sairaudesta tai sairastuttaa lapsen omilla teoillaan.

Näin toimimalla holhoaja yrittää saada huomiota, lohtua ja ymmärrystä muilta asettumalla ”kärsivän vanhemman” rooliin.

SISÄ-SUOMEN kihlakunnansyyttäjä vaatii keskisuomalaisella pikkupaikkakunnalla asuvalle noin 40-vuotiaalle yksinhuoltajalle ehdollista vankeusrangaistusta. Syytteen mukaan pahoinpitely alkoi keväällä 2013 ja kesti vuoden 2015 joulukuulle saakka.

Syyttäjä katsoo äidin kuvanneen poikansa oireita terveydenhuollon henkilökunnalle joko totuudenvastaisesti tai ainakin liioitellen. Äidin sepittämät oireet viittasivat siihen, että poika kärsi nivelkivusta, epileptisistä kohtauksista ja vaikeasta syömishäiriöstä.

Terveydenhuollossa äitiä uskottiin pitkään. Kuvattujen oireiden tueksi diagnoosien tukena oli kliinisiä löydöksiä, jotka syytteen mukaan olivat tosin vain viitteellisiä.

ÄIDIN kertomusten vuoksi poikaa hoidettiin ja lääkittiin keväästä 2013 alkaen lastenreuman vuoksi. Vajaa vuosi myöhemmin poikaa ryhdyttiin hoitamaan epileptikkona.

Myöhemmin pojalle laitettiin aluksi nenämahaletku, sitten vatsapeitteiden läpi viety ruokailuletku ja lopuksi vatsaan kiinnitettiin niin sanottu PEG-nappi, jonka kautta ravinto voidaan kuljettaa letkusta suoraan vatsaan.

Epäiltyjen sairauksien ja niihin liittyvien hoitotoimenpiteiden vuoksi poika nukutettiin jopa 20 kertaa vuosina 2010–15.

Lisäksi äiti syyttäjän mukaan kuljetti poikaansa tarpeettomasti pyörätuolilla useiden vuosien ajan. Normaalia ulkoilua ja liikkumista estämällä äiti aiheutti vahinkoa pojan normaalille fyysiselle ja psyykkiselle kehitykselle, syyttäjä katsoo.

SYYTTÄJÄN mukaan äiti ei itsekään hoitanut poikaansa asianmukaisesti. Äiti laiminlöi pojan puhtaudesta ja hygieniasta huolehtimisen. Tämän seurauksena pojan käsivarsissa, kaulan ja leuan alla sekä päänahassa havaittiin pinttynyttä likaa, jota luultiin aluksi ihottumaksi.

Samasta syystä PEG-napin alue tulehtui syksyllä 2015, vain kolme kuukautta napin asennuksen jälkeen. Tulehdusten hoitoon tarvittiin antibioottikuuri.

Münchhausenin välilliseen oireyhtymään liittyvän kirjallisen todistelun lisäksi oikeudessa on esillä muun muassa lastenreumatologin lausunto, jossa kuvataan äidin tekojen tahallisuutta. Lausunnon mukaan äiti kieltäytyi ehdotetuista seurantajaksoista sairaalassa ja nenä-mahaletkun poistamisesta.

Nyt 9-vuotias poika vaatii äidiltään 15 000 euron korvauksia kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta. Lisäksi poika vaatii 2000 euroa kosmeettisesta haitasta ja 3 500 euroa loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

ÄITI kiistää syytteen. Hän katsoo huolehtineensa pojastaan normaalin vanhemman tavoin.

Teot eivät äidin mukaan olleet tahallisia, eikä hänellä ollut päätösvaltaa lääketieteellisiin ratkaisuihin liittyen. Hän kertoo kuvanneensa poikansa oireilua maallikon näkökulmasta.

Pojalla oli äidin mukaan taipumusta huijaamiseen ja liioitteluun. Tämän seurauksena äiti arvelee voineensa kertoa oireista pojan omiin puheisiin ja käytökseen perustuen.

– Lääkärit ja muu terveydenhoitohenkilökunta ovat tehneet päätökset (pojan) diagnooseista ja hänelle annettavasta hoidosta potilaan oireiden, käytettävissä olleiden tietojen ja hoidon tarpeen arvioinnin perusteella, äiti kertoo vastauksessaan.

Äiti viittaa myös tutkimuksiin, joilla selvitettiin mahdollista välillistä Münchhausenin oireyhtymää. Psykiatrian erikoislääkärin lausunnon mukaan äidillä ei havaittu mitään psykoottista oireilua tai persoonallisuushäiriöitä.

Pojan normaalin liikkumisen estämisen äiti myös kiistää. Pyörätuolin hän hankki kuntoutusjakson jälkeen suositusten perusteella.

– Pyörätuolia on käytetty pidemmillä matkoilla ja pääsääntöisesti matkalla 1,5 kilometrin päässä sijaitsevaan puistoon, äiti kertoo.

Syytettä käsitellään käräjillä kaikkiaan kuuden päivän ajan.

Syskon S
Matlock
Viestit: 818
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 9:45 pm

Re: Äiti keksi lapselleen sairauksia vuosien ajan

Viesti Kirjoittaja Syskon S » Ke Syys 12, 2018 9:39 pm

Miten lapsella voidaan diagnosoida reuma "viitteellisin oirein" :shock: Toivottavasti on tutkittu myös tuon lääkärin toimet. Diagnoosien antamiselle on tietyt kriteerit, joiden pitää täyttyä. Luulisi ettei siihen sentään riitä vain vanhemman tai lapsen kuvaus oireista. Veikkaan, että äiti on pitänyt lasta nälässä, koska ei normaalissa ravitsemuksessa olevalle asennera nrnämahaletkuja, saatika PEG:iä. Tuo Munchausenin oireyhtymän esiintyminen jäi minusta tuossa vähän epäselväksi. Olisiko äiti halunnut saada etuuksia lapselleen (vammaistuet, omaishoidon tuen, taksikyytejä ym.) eli käytännössä itselleen tai halunnut kokea itsensä "leijonaemoksi" ja saada siten huomiota.
Minä en hämmästy mistään

Avatar
NorthernDarkness
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 934
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Äiti keksi lapselleen sairauksia vuosien ajan

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness » To Syys 13, 2018 8:51 am

Syskon S kirjoitti:Miten lapsella voidaan diagnosoida reuma "viitteellisin oirein" :shock: Toivottavasti on tutkittu myös tuon lääkärin toimet. Diagnoosien antamiselle on tietyt kriteerit, joiden pitää täyttyä. Luulisi ettei siihen sentään riitä vain vanhemman tai lapsen kuvaus oireista. Veikkaan, että äiti on pitänyt lasta nälässä, koska ei normaalissa ravitsemuksessa olevalle asennera nrnämahaletkuja, saatika PEG:iä. Tuo Munchausenin oireyhtymän esiintyminen jäi minusta tuossa vähän epäselväksi. Olisiko äiti halunnut saada etuuksia lapselleen (vammaistuet, omaishoidon tuen, taksikyytejä ym.) eli käytännössä itselleen tai halunnut kokea itsensä "leijonaemoksi" ja saada siten huomiota.
Ne dokumentit mitä oon kattonu USAn Munchausen-tapauksista niin siellä on kans suuri syy tämän ruljanssin jatkumiseen ollut se että lääkärit ovat käytännössä uskoneet mitä sanotaan eivätkä tehneet kunnon testejä.Toisaalta hyvin näyttelevä lapsen vanhempi voi olla varmasti todella vakuuttava siinä hetkessä mutta luulisi kuitenkin että ne lääketieteelliset faktat olisivat etusijalla.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7366
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Äiti keksi lapselleen sairauksia vuosien ajan

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » To Syys 13, 2018 9:33 am

Syyttäjän mukaan äiti ei itsekään hoitanut poikaansa asianmukaisesti. Äiti laiminlöi pojan puhtaudesta ja hygieniasta huolehtimisen. Tämän seurauksena pojan käsivarsissa, kaulan ja leuan alla sekä päänahassa havaittiin pinttynyttä likaa, jota luultiin aluksi ihottumaksi.

Samasta syystä PEG-napin alue tulehtui syksyllä 2015, vain kolme kuukautta napin asennuksen jälkeen. Tulehdusten hoitoon tarvittiin antibioottikuuri.
Olisivatpa pitäneet poikaa osastolla kauemmin eristyksissä pahoinpitelijä-äidistä. Eikö tuollainen jannu muka jo haise vai oliko pessyt pintaliasta ennen sairaalakäyntejä? Rajuja toimenpiteitä kyllä viitteellisin diagnoosein. Toisaalta mistäpä voi tietää mitä äiti on pojalleen syöttänyt, tiedä sitten mitä testejä ovat ajaneet esim. myrkytysten varalta. Myrkyttämällä saat kyllä hienosti lapsesta epileptikon tai raumaoireista kärsivän. Tiedän aikuisen ihmisen jota hoidettiin kauan raumasta (sormet paskana), vaikka todellisuus oli toisen lääkkeen sivuvaikutus (jota käytettiin myrkyn syövyttämiin nenän limakalvoihin tai rustoihin, en muista tarkemmin).
Nyt 9-vuotias poika vaatii äidiltään 15 000 euron korvauksia kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta. Lisäksi poika vaatii 2000 euroa kosmeettisesta haitasta ja 3 500 euroa loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä.
Haisee yh-emolta, jonka isä ollut eristyksessä lapsestaan joko omasta tai tässä tapauksessa varmaankin äidin tahdosta? Onko isä nyt herännyt tilanteen tasalle vai yhteiskuntako pojan asiaa ajaa?
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Avatar
dazu
Columbo
Viestit: 2436
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Äiti keksi lapselleen sairauksia vuosien ajan

Viesti Kirjoittaja dazu » To Syys 13, 2018 1:16 pm

Lääkärit ovat siitä omituinen ammattiryhmä, että ne eivät ole koskaan vastuussa yhtään mistään. Periaatteessahan lääkärin ammatin pitäisi tuoda sen harjoittajalle valtavasti vastuuta, mutta käytännössä homma meneekin niin, että se tuo pelkkää valtaa ja vapauttaa lähes kokonaan vastuusta. Tässäkään tapauksessa ei ole ollut mitään virallisen tahon ihmettelyä siitä, että miten lääkärit sallivat touhun mennä näin pitkälle... puhumattakaan siitä, että poika saisi hakea korvauksia näiltä lääkäreiltä.

Tässä voisi heittää lääkäreillekin sellaisen porkkanan, että laitetaan näille asianosaisille lääkäreille PEG-nappi ja evätään heiltä pyörätuolin käyttö. Saisivat maistaa omaa lääkettään.

Tällä uutisoinnilla saattaa olla myös poliittinen tavoite, sillä viime aikoina on mediassa ollut paljon esillä "turha hoito", eli resurssien käyttö turhaan. Tähän on liitetty vahvasti se, että potilaat itse vaatisivat lääkäreiltä tarpeetonta hoitoa jostain psyykkisistä syistä johtuen...
Turhan hoidon ylläpitäminen mediassa on etenkin Kokoomuksen mieleen, koska sen varjolla voitaisiin vähentää yhteiskunnan taloudellista panostusta terveydenhoitopalveluihin ja yksilön mahdollisuuksia saada yhteiskunnan kustantamaa hoitoa.

Minusta on kuitenkin omituista se, että miksi lääkärit uskovat sinisilmäisesti tällaiset valheet ja lähtevät niihin mukaan, mutta kun kyseessä on todellinen sairaus, niin siihen suhtaudutaan lähes poikkeusetta hyvin ylimielisesti ja vähän siihen tyyliin, kuin potilas selittäisi nähneensä UFOn. Käytännön seuras on raaka luonnonvalinta, missä oikeasti sairaat kuolevat pois ja henkiin jäävät ainoastaan ne, jotka hakevat huomiota keksityillä sairauksilla, joita lääkäreiden on helppo hoitaa heille suuria rahoja tuovilla lumelääkkeillä.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7366
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Äiti keksi lapselleen sairauksia vuosien ajan

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » To Syys 13, 2018 2:07 pm

dazu kirjoitti:Minusta on kuitenkin omituista se, että miksi lääkärit uskovat sinisilmäisesti tällaiset valheet ja lähtevät niihin mukaan, mutta kun kyseessä on todellinen sairaus, niin siihen suhtaudutaan lähes poikkeusetta hyvin ylimielisesti ja vähän siihen tyyliin, kuin potilas selittäisi nähneensä UFOn. Käytännön seuras on raaka luonnonvalinta, missä oikeasti sairaat kuolevat pois ja henkiin jäävät ainoastaan ne, jotka hakevat huomiota keksityillä sairauksilla, joita lääkäreiden on helppo hoitaa heille suuria rahoja tuovilla lumelääkkeillä.
Tuo on jo melkoisen paksua ja perustunee pelkästään omiin kokemuksiin ja ämmäin höpinöihin? Mitähän korvauksia lääkärit määräämistään lääkkeistään saavat? Ja turhahoito on ihan todellista, esimerkkinä toimii hyvin polvileikkaukset:
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002698539.html

Tässä tapauksessa lääkäreiden ja muun hoitohenkilökunnan toiminta olisi syytä kyllä tutkia ihan ammattitaidosta lähtien. Lumelääkäri Esa Laiho olisi varmasti parantanut pojan ilman moista kidutusta. Jos noita PEG-mahajutskia aletaan jakelemaan, niin tapauksen äidistä kannattaisi aloittaa, lähtisi turha läskikin perseestä pois ruokavalion parantuessa. Mikähän tapaus tämä mama lienee kokonaisuutena, olisiko tämä ensimmäinen kepponen minkä tehnyt?
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

rumilus
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 171
Liittynyt: Ti Helmi 17, 2015 9:22 am

Re: Äiti keksi lapselleen sairauksia vuosien ajan

Viesti Kirjoittaja rumilus » To Syys 13, 2018 2:12 pm

kihlakunnansyyttäjä vaatii keskisuomalaisella pikkupaikkakunnalla asuvalle noin 40-vuotiaalle yksinhuoltajalle ehdollista vankeusrangaistusta

Miksi ihmeessä ehdollista? Pohjaoletuksena, että nainen siis tuomitaan, eli on A) syyllinen ja B) syyntakeinen. Useita vuosia jatkunut törkeä pahoinpitely. Uhrina avuton lapsi.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7366
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Äiti keksi lapselleen sairauksia vuosien ajan

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » To Syys 13, 2018 3:54 pm

^ Niin, kyllähän tämä ennemminkin törkeälle pahoinpitelylle vaikuttaa. Jos sillä syyttäjä ehdollista, että ei äiti voi olla vankilasta pullantuoksuinen äiti, niin on maailmankirjat sekaisin - kait poika on sentään jossain muualla nyt elämässä ja kehittymässä kuin äidin kotona? Pojan elämän onnistuneet kyllä nyt hienosti sotkemaan äiti ja hoitoporukka.
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Avatar
dazu
Columbo
Viestit: 2436
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Äiti keksi lapselleen sairauksia vuosien ajan

Viesti Kirjoittaja dazu » La Syys 15, 2018 5:51 am

On Anoi Kaa kirjoitti:Tuo on jo melkoisen paksua ja perustunee pelkästään omiin kokemuksiin ja ämmäin höpinöihin? Mitähän korvauksia lääkärit määräämistään lääkkeistään saavat? Ja turhahoito on ihan todellista, esimerkkinä toimii hyvin polvileikkaukset:
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002698539.html
Oma viestisi tässä paksua on, sillä sinä juuri todistit väitteeni oikeassa olevaksi. Ilmennät nimittäin juuri tätä samaa asennetta, kuin lääkäritkin. Jos sua ammutaan Glockilla päähän ja menet siitä lääkäriin, niin sieltä tulee vastaukseksi jotain ylimielistä vittuilua ja ongelmaan suhtaudutaan, kuin olisit UFOn nähnyt... Hoitomuotona on psyykenlääkkeet.
Jos sitten valitat tästä asiasta jossain keskustelupalstalla, niin tulee samanlainen tyyppi väittämään vastaan, ja suhtautuu kertomukseesi, kuin olisit UFOn nähnyt. Splittingillä on kollektiivinen luonne.

On Anoi Kaa ottaa myös hyvin rusinoita pullasta, sillä sama henkilö, joka on laittanut tuon polvileikkausten kyseenalaistamisen liikkeelle, on ottanut esiin myös sen, että lääkefirmojen lääkäreille tarjoama raha ratkaisee diagnooseja ja potilaiden saamaa hoitoa.

Mielestäni voisikin alkaa nostamaan esiin tätä asiaa, että lääkäreiden keskuudessa on vallalla hyvin paljon tätä hoitohenkilökunnan sarjamurhaajailmiötä muistuttava ilmiö, missä ei kuitenkaan aivan suoraan tapeta potilaita. Tässä ilmiössä siis annetaan hoitoa markkinatalouden lakien mukaan, eikä niinkään potilaan hoidontarpeen mukaan. Markkinatalouden lait tietyllä tavalla oikeuttavat väärän hoidon antamisen todellisiin vaivoihin. Esimerkiksi vaarallisiin infektioihin pääasiallinen hoito viimeisen 15 vuoden aikana on ollut psyykenlääkkeet, eli paskat välitetään, vaikka potilas kuolee, kun markkinatalous määrittää moraalin. Tässä ilmiössä siis markkinatalous kannustaa rikolliseen toimintaan ja oikeuttaa sen... madaltaa kynnystä.
Tätä ilmiötä sitten projisoidaan kolletiivisesti potilaisiin ja yritetään esittää asiat niin, että tämä kaikki onkin oikeasti potilaiden vika. Esiintyy jopa maagista ajattelua, missä kuvitellaan, että potilaat itse haluavat itselleen väärää hoitoa, jota markkinatalous sitten tukisi.
Sitten tulee tätä kyynisyyttä, että epäillään jokaisen potilaan kertomaa vaivaa... Täysin asiallinen potilas tulkitaan hysteeriseksi ja sen varjolla homma kääntyykin niin, että potilaalle annetaan keuhkokuumeeseen vahvat neuroleptit, kun hoidon valinnan todellinen syy on, että näistä neurolepteista saa parhaat bonukset ja saunaillat.

Ongelmana on se, että nämä lääkärit eivät edes tiedosta omaa toimintaansa. Defenssikerrostuma on niin vahva... Markkinatalouden lainalaisuudet oikeuttavat väärän hoidon, eli potilaiden pahoinpitelemisen, mutta tämä käännetään potilaiden syyksi ja selitetään jotenkin niin, että potilas olisi itse antanut itselleen tämän väärän hoidon.

Sitten on vielä media ja sosiaalinen media, jotka tukevat tällaista ajattelua ja suojelevat sitä ja leimaavat kaiken sitä kohtaan osoitetun kritiikin verrannolliseksi sellaiseen, että joku selittäisi nähneensä UFOn.
Tällainen arvomaailma perustuu splittiin ja splittin sisällä arvomaailma ja toiminta tavallaan tarttuu toiselta toiselle, koska tämän splittiin perustuvan arvomaailman pohja on vallantunteessa ja sitä helpompi jonkin arvomaailman, tai ajattelumallin avulla on saada valtaa, mitä useampi sen takana seisoo...

Meidän terveydenhuoltoon on valitettavasti kehittynyt tällainen äärimmäisen narsistinen kulttuuri.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

MissMallard
Philip Marlowe
Viestit: 1143
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Äiti keksi lapselleen sairauksia vuosien ajan

Viesti Kirjoittaja MissMallard » La Syys 15, 2018 9:40 am

En nyt puolustele äitiä mutta voihan se olla että äiti uskoi todella oireisiin ja sairauksiin, ymmärsi väärin hoitohenkilökunnan ohjeet jne. ja teki itsediagnooseja netistä lukemalla jne.
Tosin tässä on outoa se että miten äiti voi olla päädiagnisoija sairauksien suhteen? Ajatellaan että potilas menee lääkäriin päänsäryn vuoksi joka hänen mielestään johtuu aivokasvaimesta. Lääkäri tutkii potilaan ja tekee joitakin kokeita, joskus enemmän ja joskus vähemmän. Diagnoosiksi lääkäri saa tutkimusten jälkeen jännitysniskan joka johtuu vaikkapa kipeistä hartioista joka heijastuu kipuna päähän ja aiheuttaa huimaustakin. Diagnoosi on lääkärin vastuulla ja voisi olettaa että hänen ammattitaidollaan se on kohdallaan. Ainahan näinkään ei kuitenkaan ole vaan diagnoosi voi olla väärä.
Voin uskoa lääkäriä ja alkaa jumppaamaan ja rentouttamaan hartioitani tai uskoa edelleen että minulla saattaa olla aivokasvain ja hakeutua tarkempiin tutkimuksiin jollei kipu yrityksistäni huolimatta hellitä.

LongTimeNoSee
Alokas
Viestit: 29
Liittynyt: Pe Elo 03, 2018 10:03 am

Re: Äiti keksi lapselleen sairauksia vuosien ajan

Viesti Kirjoittaja LongTimeNoSee » La Syys 15, 2018 10:26 am

Reuman toteamista ja hoitoa tunnen huonosti mutta epilepsiasta esim tiedän että ihmisiä hoidetaan vuosien ajan ilman että sairaudesta on tarkkaa diagnoosia tai yhtään eeg:ssä todettua varsinaista kohtausta. Ihan siitä syystä että osalla ihmisistä epilepsia ei ole tyypillinen eikä sitä vaan saada ikinä "kiinni" kuvantamisen aikana, ihan terveelläkin ihmisellä voi esiintyä erilaisia sähköpurkauksia aivoissa jotka sitten yhdessä kuvailtujen kohtausoireiden kanssa voidaan tulkita epileptisiksi. Lääkehoito saatetaan aloittaa ja sitten todetaan sen toimivan mikäli potilaan kohtaukset loppuvat tai harventuvat.

Samoin väitetty syömishäiriö perustuu tietenkin pitkälti kotoa tuleviin kertomuksiin ja potilaan painoon, ei varmasti ole ollut kovin tuhdissa kunnossa kun väite on mennyt läpi. Aistiyliherkkyydet ovat hyvin pitkälti tulkintoja potilaan/omaisten kertomista oireista ja pieniä lapsia ei välttämättä tutkita ja diagnosoida sen tarkemmin koska menetelmät eivät pienillä lapsilla ole aina toimivia. Lapselle siis annetaan jokin diagnoosi jotta saadaan tarvittavat tukitoimet saataville mutta mahdollinen diagnoosi tarkentuu myöhemmin tai todetaan tarpeettomaksi.

Reumadiagnoosi hämmentää, olisin olettanut että sen tueksi olisi vaadittu tulehtuneita niveliä mutta ehkä lasta onkin sen vuoksi nukutettu ja kuvattu usein että on etsitty missä tulehdus on. Olisi mielenkiintoista tietää onko lapsi saanut kortisonihoitoa niveliin ja millä perustein sytostaattilääkkeet on myönnetty kun selkeät kliiniset löydökset ilmeisesti puuttuvat.

Täysi Purenta
Helen Mirren
Viestit: 1483
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Äiti keksi lapselleen sairauksia vuosien ajan

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta » La Syys 15, 2018 11:01 am

Kun ajatellaan että reumadiagnoosin saaminen oikeasti sairaalle ja oireiltaan ilmiselvällekin vaatii vuosien tappelun, tuntuu erikoiselta että terveelle lapselle olisi saatu diagnoosi ja hoidot tuosta vain.
Onko tämä muuten sama äiti joka jossakin vaiheessa myös jakeli somessa säälinkerjäyspäivityksiä ja julkaisia kuvia "sairaan" lapsensa mahanapista ja muista hoitosysteemeistä? Hän sai silloin paljon empatiaa, mutta myös aika tavalla kritiikkiä kun keissiä seuranneet ja oikeasti asioista tietävät kyseenalaistivat jo silloin annetut diagnoosit.

Avatar
humma
Neuvoja-Jack
Viestit: 265
Liittynyt: Ke Kesä 29, 2011 12:22 am

Re: Äiti keksi lapselleen sairauksia vuosien ajan

Viesti Kirjoittaja humma » La Syys 15, 2018 11:04 am

Keskisuomalaista poikaa kuulusteli Sisä-Suomen poliisin vanhempi rikoskonstaapeli joulukuussa vuonna 2015. Lapsi oli tuolloin kuusivuotias. Tilaisuus videoitiin.

Kuulustelu järjestettiin, koska Kuopion yliopistollisen sairaalan lastentautien erikoislääkäri oli vähän aikaisemmin tehnyt tutkintapyynnön siitä, onko pojalle tehty turhia tutkimuksia, annettu turhaa hoitoa ja tehty turhia toimenpiteitä.

Kyseistä pikkupoikaa oli hoidettu pienestä alkaen reuman, epilepsian, syömisongelman sekä kosketusyliherkkyyden vuoksi. Tutkimuksia ja hoitoja oli tehty omassa terveyskeskuksessa, Keski-Suomen keskussairaalassa sekä Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Lääkärit olivat tehneet kaikki diagnoosit. Diagnoosien tukena oli kliinisiä kokeita.

Toisaalta kaikki diagnoosit pohjautuvat rikosepäilyn mukaan viime kädessä pojan äidin lausuntoihin lapsen oireista.

Oletetun syömishäiriön vuoksi pojalle oli asennettu sairaalassa mahaletku. Vatsassa oleva mahaletkun PEG-nappi haittasi esikouluikäisen lapsen normaalia liikkumista.

"Joo" ja "ei"

Tavanomaiseen tapaan pikkupoika ei päässyt liikkumaan myöskään siksi, että äiti oli hankkinut hänen kuljettamistaan varten pyörätuolin.

PEG-nappi irrotettiin sairaalassa vuodenvaihteessa 2015-2016. Samoihin aikoihin lääkekuurit lopetettiin.

Pojan sijoituskodissa ei pyörätuolille ollut enää käyttöä. Poika niin ikään söi kuten muutkin ikäisensä lapset.

Poliisin rikostutkintaa varten järjestämässä kuulemistilaisuudessa poika oli ikävuosilleen tyypillisesti erittäin vähäsanainen. Moniin kysymyksiin hän vastasi joko "joo" tai "ei".

Lapsi muisti käyneensä lääkärissä "useamman kerran" sekä sairaalassa "tiputuksessa" ja "tarkistuksessa". Sairaalakäyntiensä syytä hän ei osannut kertoa.

Kipuja oli joskus

Suoraan kysyttäessä poika kielsi kahdesti, että hänellä olisi ollut kipuja. Vasta kolmannella kerralla hän myönsi, että kipuja on ollut "joskus, mutta ei aina". Enää häntä ei särkenyt.

Pojan mukaan hän oli istunut pyörätuolissa, koska "ei jaksanut kävellä pitkiä matkoja". Kysymykseen siitä, oliko hän halunnut pyörätuoliin itsekin lapsi vastasi: "joo".

Kuulustelija kysyi, oliko poika hyppinyt koskaan trampoliinilla. Poika vastasi, että oli "fyssarilla". Poliisinainen oli hetken ymmällään, mutta käsitti kohta fyssarin tarkoittavan fysioterapeuttia.

Omassa kodissaan poika kertoi kävelevänsä ja istuvansa.

- Ja sitten mää, en mä osaa selittää sitä hyppimistä, miten, poika jatkoi.

Konstaapelin kysyessä pystyykö hän näyttämään (hyppimistä) "ihan vähän, ilman että satutat itsesi" poika innostui. Hän ryhtyi hyppimään.

- Ja sitten hyppään välillä näinkin. Ei se ihan näin menny. Näin liukkaalla lattialla ei voi...

Nyt kuulustelijalle tuli kiire lopettaa demonstraatio.

- Ei voi oikein, joo. Siinä pian käy niin, että lipee ja on nurin. Eiks niin, konstaapeli totesi ja johdatteli keskustelun muualle.

"Kaikki on herkkua"

Täysin vaaratonta ei hyppiminen ollut ollut sillä poika oli kotona ollessaan kertomansa mukaan kerran murtanut kätensä.

- Hmm, mää hyppäsin sohvalla. Hyppäsin puutuolin päältä ja sitten puutuoli tuli tähän". (Hän näyttää kättään.)

Käsi kipsattiin. Poika kertoi, että kipsi oli kädessä kolme viikkoa.

- Noo, aika hyvin se näkyy taipuvan, konstaapeli totesi ja johdatteli jutustelun mieliruokiin.

Pojalle maistuivat sanojensa mukaan hyvin spagetti, nakkikeitto ja nakkipasta.

- Vähän niin kun kaikki on herkkua, lapsi selitti.

Vain yksi kuuleminen

Jyväskylän poliisitalolla kuvattu videotallenne ja sen litterointi ovat osa oikeudenkäyntimateriaalia. Äskeiset lainaukset perustuvat oikeudenkäynnin alkamisen vuoksi julkiseksi tulleeseen litterointiin.

Äiti tai hänen oikeusavustajansa ei halunnut tehdä pojalle lisäkysymyksiä. Tästä syystä lasta kuultiin vain yhden kerran.

Pojan äitiä vastaan on nostettu syyte pahoinpitelystä. Lapsella on asianajaja edunvalvojanaan. Poika (edunvalvoja) vaatii äidiltään korvauksia.

Syyttäjän mukaan syytetty on muun muassa totuudenvastaisesti tai liioitellen kuvannut lapsellaan olevan nivelkipuoireita, epileptisiä kohtausoireita sekä vaikeaan syömishäiriöön viittaavia oireita, minkä takia poikaa on hoidettu lastenreuman ja epilepsian vuoksi ja hänelle on asennettu nenämahaletku sekä PEG-nappi.

Oikeutta asiassa käydään Keski-Suomen käräjäoikeudessa.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201809 ... 5_u0.shtml

ReissuLasse
Hercule Poirot
Viestit: 2180
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Äiti keksi lapselleen sairauksia vuosien ajan

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » La Syys 15, 2018 12:23 pm

Sairaudet, vaivat ja surkeus yleisesti tuntuu jostain syystä olevan tapa arvottaa ja saada hyväksyntää/huomiota. Surkeuteen liittyvät mahdollisesti selviämis- ja menestystarinat eivät ole yhtä arvotettuja kuin ne traagiset tapaukset jossai kaik on mänt. Tähän kun isketään sekaan googletohtorit ja kyökkipsykologian professorit niin soppa on valmis. Korkeimman kruunun saa saattohoidossa oleva, pitkäaikaistyötön, mielenterveyskuntoileva, bodypositiivinen, päihdeongelmainen.
Terveyden, hyvinvoinnin ja menestyksen esiintuominen nostaa karvat pystyyn ja narsissit kukkivat. Miten erilainen tarina olisikaan ollut jos äiti olisi voinut kertoa miten hänen poikansa on hyvä jossain, miten hän menestyy. Epäonni ja sairaudet toki ovat joskus osa elämää mutta ne ei voi olla koko elämä. Onnea ei voi lääkäri määrätä reserptillä.

holmesin haamu
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2549
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Äiti keksi lapselleen sairauksia vuosien ajan

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu » La Syys 15, 2018 1:59 pm

Täysi Purenta kirjoitti:Kun ajatellaan että reumadiagnoosin saaminen oikeasti sairaalle ja oireiltaan ilmiselvällekin vaatii vuosien tappelun, tuntuu erikoiselta että terveelle lapselle olisi saatu diagnoosi ja hoidot tuosta vain.
Pitää tosiaan ihmetellä, miten helposti on tullut diagnoosi. Jos olisi jäänyt pelkästään tuohon, niin kukaan ei olisi ihmetellyt mitään.

Vastaa Viestiin