Vauva.fi keskustelupalsta - äityleiden aivopesukone

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

dazu
Hercule Poirot
Viestit: 2221
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Vauva.fi keskustelupalsta - äityleiden aivopesukone

Viesti Kirjoittaja dazu » Ma Marras 26, 2018 8:19 pm

Törmäsin joskus 2011, tai 2012 tähän vauva.fi keskustelupalstaan. Noihin aikoihin sivusto oli todella suosittu ja siellä oli paljon keskustelua. Niihin aikoihin myös sen foorumin ylläpito toimi asiallisesti, eikä sotkenut sitä keskustelua... selkeästi törkeät ja asiattomat viestit poistettiin, mutta mitään mielipidemoderointia, tai muuta vastaavaa siellä ei ollut. Keskustelu oli sillain vapaan oloista.
Sitten välissä oli pitkiä taukoja, enkä juuri tuolla foorumilla käynyt... Ehkä muutaman kerran vuodessa tuli vilkaistua jotain googleen tarttunutta keskustelua. Vuonna 2015 aloin jostain syystä lueskelemaan foorumia ja kirjoittelemaan sinne ja huomasin aika äkkiä muutoksen, mikä siellä oli tapahtunut. Vaikutti siltä, että jokin taho oli kaapannut foorumin omiin käyttötarkoituksiinsa.
Ensinnäkin kaikki aloitukset, mitä sinne tein kokivat jonkun seuraavista kohtaloista: 1. aloitus tarttui ylläpidon seulaan ja jäi kokonaan julkaisematta 2. aloitus poistettiin ylläpidon toimesta tunnin sisään julkaisemisesta 3. aloitukseen ei tullut yhtään ainoata vastausta, eikä peukutusta. Tämä siis siitä huolimatta, että aloitukseni olivat asiallisia...
Foorumia tuolloin jonkin aikaa seurattuani mulle kävi pian selväksi, että jokainen aloitus, joka on herättänyt foorumilla keskustelua on ollut ylläpidon tekemä. Nämä keskustelut olivat myös täynnä ylläpidon "trollien" kirjoittamia viestejä, joiden tarkoitus oli ohjata keskustelua tiettyyn suuntaan. Keskustelu oli kaikenkaikkineen muuttunut kontrolloiduksi ja ihmisten spontaani ja vapaa keskustelu oli kuoletettu.
Lisäksi foorumi näytti olevan täynnä kokoomuslaisia trolleja ja foorumin kautta luotiin vahvasti kokoomuslaista asenneilmapiiriä ja arvomaailmaa.
Sen, mitä olen tuota foorumia tämän vuoden puolella käynyt vilkaisemassa, niin edelleen siellä on aika pitkälti sama tilanne, kuin vuonna 2015, eli keskustelu on vahvasti ylläpidon kontrolloimaa ja foorumin kautta pyritään syöttämään kokoomuslaista piilopropagandaa.

Minulle herääkin tästä hommasta sellainen kysymys, että onko tämä se kehityssuunta, mihin nämä isot keskustelufoorumit ovat menossa? Eli isoveli valvoo ja kontrolloi ja palstan kautta pyritään asennekasvattamaan poliittisesti sitä kohderyhmää, jolle foorumi on suunnattu.
Nähdäkseni tämä on eräänlainen sananvapauden kuoleman muoto ja jonkinlainen tällainen hybridivaikuttamisen muoto.
Sanottakoon tässä vielä se, että Vauva.fi on Sanoma-konsernin alaisuudessa toimiva keskustelufoorumi, joka on ensisijaisesti suunnattu pienten lasten äideille ja ehkä myös isille, mutta sivustolla on ollut keskustelua monenlaisista aiheista.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

tötterö
Philip Marlowe
Viestit: 1136
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 9:11 am

Re: Vauva.fi keskustelupalsta - äityleiden aivopesukone

Viesti Kirjoittaja tötterö » Ma Marras 26, 2018 8:38 pm

Kun syntyvyys on ennätysalhainen niin nyt olisi hyvä aika pistää huoneistojen sisälämmöt lakisääteisesti 15 asteeseen niin pariskunnat alkaisivat viihtymään paremmin viltin alla.
Vauva-foorumi voisi olla tälläinen suunnannäyttäjä.
Kansakunnan vihreät talkoot peitonalla.

dazu
Hercule Poirot
Viestit: 2221
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Vauva.fi keskustelupalsta - äityleiden aivopesukone

Viesti Kirjoittaja dazu » Ma Marras 26, 2018 8:51 pm

Tuli tässä vielä mieleeni, että suomi24.fi-keskustelufoorumilla tapahtui samankaltainen muutos vuonna 2007, eli keskusteluihin tuli mukaan ylläpidon trollit, jotka pyrkivät ohjailemaan keskustelua ja tekemään keskustelunaloituksia.
Vauva.fi-foorumilla tämä muutos on tapahtunut luultavasti vuoden 2014 aikana. Siinä, miten tuo kontrollointi on noilla foorumeilla toteutettu, on huomattavia yhdenkaltaisuuksia.
Suomi24-foorumilla on tosin se ero, että siellä ei ole ollut mitään seulaa esim. lainvastaisen materiaalin suhteen, eli ylläpidon toiminta niiltä osin, kuin sitä tarvittaisiin, on ollut olematonta.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Sniffaaja
Scooby Doo
Viestit: 615
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 6:59 am

Re: Vauva.fi keskustelupalsta - äityleiden aivopesukone

Viesti Kirjoittaja Sniffaaja » Ma Marras 26, 2018 10:49 pm

Vauva.fi -sivusto on lähinnä trollausalusta. Sinne kirjoittelee tylsistyneet kotiäidit omia juttujaan. Voiko 4 tuntia pöydällä seissyttä maitoa enää juoda? Missä on Janne Nacci? Mitä huuhteluainetta käytät? Montako siideriä olet juonut tänään?
http://www.osuva.com/ - joukko- ja perhesurmaajien treenipaikka vuodesta 2000. Parhaimmat aseet ja kouluttajat.

L'amourha
Charlien Enkeli
Viestit: 1854
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Vauva.fi keskustelupalsta - äityleiden aivopesukone

Viesti Kirjoittaja L'amourha » Ti Marras 27, 2018 12:14 am

Joo ja näitä keksittyjä "apua, mieheni on narsissi" ja "illuminaattiparketin asennus"- paskajuttuja taidettiin lukea jollekin radiokanavallekin.
Silti veikkaisin että kokoomuksen salahanke tässä kertoo enemmän väärästä lääkityksestä tai todennäköisemmin lääkityksestä kieltäytymisestä.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

dazu
Hercule Poirot
Viestit: 2221
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Vauva.fi keskustelupalsta - äityleiden aivopesukone

Viesti Kirjoittaja dazu » Ti Marras 27, 2018 11:32 pm

Sniffaaja kirjoitti:Vauva.fi -sivusto on lähinnä trollausalusta. Sinne kirjoittelee tylsistyneet kotiäidit omia juttujaan.
Tuollaistahan se palsta aika paljolti oli juuri silloin 2011-2012-aikoihin, mitä siitä muistan. Nuo mainitsemasi jutut olivat sihen aikaan ehkä se tuon foorumin huonoin anti.

Mutta siis, jos nytkin käyn vilkaisemassa tuota foorumia, niin aika selvää on, että eniten keskustelua aiheuttaneet keskustelunaloitukset ovat juurikin ylläpidon tekemiä...
Koko foorumin konseptikin on sellainen, että se tukee näitä ylläpidon tekemiä aloituksia. Ensinnäkin foorumin keskustelut ovat keskustelun etusivulla näkyvissä sivulistassa samaan tapaan, kuin Murha.infossa. Eli, kun keskustelun etusivulle menee, niin siellä näkyy ensimmäinen sivu keskustelunaloituksia ja sitten alalaidassa voi painaa nappia, josta pääsee seuraavalle sivulle jne. Keskustelut ovat siinä järjestyksessä, mihin keskusteluun on viimeisenä tullut vastauksia, eli ensimmäisellä sivulla on näkyvissä ne keskustelunaloitukset, joihin on viimeksi vastattu.
Ongelma tässä systeemissä on se, että ylläpidon aloittamiin keskusteluihin tulee useampi viesti minuutissa ja näin ollen koko etusivu tässä sivulistassa on aina täynnä pelkästään ylläpidon tekemiä keskustelunavauksia ja yksityishenkilöiden tekemät avaukset hukkuvat massaan ja putoavat seuraaville sivuille, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että ne eivät herätä keskustelua.
Toinen juttu on sitten se, että oikeassa laidassa näkyy lista "suosituimmista keskusteluista". Siinä on siis tavallaan highlightattu ne keskustelut, joihin on tullut eniten vastauksia. Sattumoisin myös tämä lista tukee juurikin ylläpidon tekemiä aloituksia, koska ylläpidon tekemät aloitukset ovat juuri niitä eniten keskustelua herättäneitä aloituksia.

Ylläpidon toiminta sivustolla on todella omituista. Foorumihan on nykyään auki vain aamuseitsemästä iltayhteentoista, koska tuo on se aika, jolloin ylläpito on töissä ja kykenee valvomaan palstaa. Tästä huolimatta ylläpito ikäänkuin loistaa poissaolollaan, eli ylläpidon toiminta ei millään tavalla ole siellä selkeästi näkyvissä. Siellä ei tule modet kommentoimaan ketjuihin mitään, eikä muutakaan näkyvää toimintaa ole.
Ainoa tapa, millä ylläpidon preesens jollain tavalla näkyy, on siinä, että asiallisia viestejä jää ylläpidon seulaan jo lähetettäessä. Nämäkään viestit eivät kuitenkaan koskaan ilmesty palstalle, eli kukaan ei niiden asiallisuutta tarkista ja julkaise niitä keskusteluihin.
Toisinaan myös asiallisia viestejä myös poistetaan, vaikka poistamiselle ei olisi mitään järjellä selitettävää syytä.
Ilmeistä onkin, että ylläpidon ainoa todellinen tehtävä siellä on undercover-tyyppinen keskustelunaloitusten tehtaileminen ja keskustelunkulkuihin vaikuttaminen. Foorumi ei ole yöllä auki, koska ylläpito ei ole silloin tehtailemassa aloituksia ja johtamassa keskusteluita, eikä haluta, että homma lähtisi hanskasta.

Jokainen voi miettiä sitä, että miltä näyttäisi esimerkiksi Murha.info, jos täällä kaikissa keskusteluosioissa pari ensimmäistä sivua keskustelunaloituksia olisi aina täynnä pelkästään ylläpidon tekemiä aloituksia ja, jos ylläpito ottaisi osaa keskusteluihin ja pyrkisi johdattelemaan niitä... Aika tehokkaastihan tällainen tappaisi koko keskustelupalstan idean.
tötterö kirjoitti:Kun syntyvyys on ennätysalhainen niin nyt olisi hyvä aika pistää huoneistojen sisälämmöt lakisääteisesti 15 asteeseen niin pariskunnat alkaisivat viihtymään paremmin viltin alla.
Vauva-foorumi voisi olla tälläinen suunnannäyttäjä.
Kansakunnan vihreät talkoot peitonalla.
Kyllähän tuolla oli keskustelunaloitus tästäkin aiheesta. Muistaakseni se oli jotain, että "miesnäkökulmaa kaivataan". Tuokin keskustelunaloitus on kuitenkin tarkoitushakuinen ylläpidon tekemä trolli ja noudattelee keskustelujen yleistä linjaa, eli pyrkimystä luoda vastakkainasettelua naisten ja miesten välille.
Vauva-foorumihan on niittänyt mainetta etenkin juuri tällä naiset vastaan miehet vastakkainasettelun saralla. Tätä asiaa on nostanut taannoin esiin etenkin Tuomas Enbuske.
Erikoista tässä vastakkainasetteluasiassa on kuitenkin se, että se näyttäisi perustuvan lähes kokonaan foorumin ylläpidon tekemiin trollialoituksiin.
Merkillepantavaa asiassa on se, että naiset vastaan miehet ajattelu mukailee knostilaista "ei valoa ilman varjoa" -ideologiaa ja se, että Enbuske on juurikin knostilainen.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

dazu
Hercule Poirot
Viestit: 2221
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Vauva.fi keskustelupalsta - äityleiden aivopesukone

Viesti Kirjoittaja dazu » Ke Marras 28, 2018 12:03 am

L'amourha kirjoitti:Joo ja näitä keksittyjä "apua, mieheni on narsissi" ja "illuminaattiparketin asennus"- paskajuttuja taidettiin lukea jollekin radiokanavallekin.
Silti veikkaisin että kokoomuksen salahanke tässä kertoo enemmän väärästä lääkityksestä tai todennäköisemmin lääkityksestä kieltäytymisestä.
Kyllä siellä vaan aika kokoomuslainen meininki oli vuoden 2015 eduskuntavaalien aikaan. Samoin on ollut istuvan hallituksen aikaan jatkuvasti kokoomuslaisia trolleja kylvämässä vihaa työttömiä kohtaan ja selittelemässä hallituksen toimia. Lisäksi on ollut roppakaupalla kaikenlaista piilopropagandaa.
Kirjoituksissa on annettu hyvin negatiivista kuvaa työttömistä jne.

Yksi äärioikeistolainen piirre siellä on ollut nämä "en usko" -trollit. Eli, jos sinne tulee keskustelunaloitus, jossa kerrotaan vaikkapa parisuhdeväkivallasta, niin keskustelu täyttyy viesteistä, joissa vastataan, että aloittajan kertomus on paskaa.
Nämä "en usko" -trollithan ovat levinneet 2010-luvun aikana ympäri internettiä ja enää ei voi edes vertaistuki foorumeille kirjoittaa kipeistä asioista ilman, että vastauksiksi sataisi näitä "en usko" -vastauksia.
Mielestäni nämä "en usko" -trollit ovat yksi sellainen äärioikeistolaisen kokoomuslaisuuden vivahde internetissä, kun halutaan leimata kaikki epäoikeudenmukaisuutta kokeneet ihmiset valehtelijoiksi ja esittää, että kaikki epäoikeudenmukaisuudet ja kaltoinkohtelut olisivat todellisuudessa ihmisen itsensä syytä. Ja näitä "en usko" -trolleja on internetissä tänä päivänä todellinen trolliarmeija, joka peittoaa miljoona Venäjän trollitehdasta mennen tullen.

Näitä äärioikeistolaisia "en usko" -trollejahan nähtiin myös Aamulehdessä olleen Liisa Jaakonsaaren veljen kuolemaa koskeneen artikkelin kommentointiosiossa.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

dazu
Hercule Poirot
Viestit: 2221
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Vauva.fi keskustelupalsta - äityleiden aivopesukone

Viesti Kirjoittaja dazu » Ke Marras 28, 2018 6:08 am

Nytkin taas illalla keskustelun sulkeuduttua ylläpito poisti vauvapalstan etusivulta kaikki ne aloitukset, jotka eivät ole ylläpidon tekemiä. Järjetöntä touhua sanon minä.
Motiivi tällaiseen on vain ja ainoastaan siinä, että halutaan syöttää palstan lukijoille tietynlaista, sopivaa, maailmankuvaa.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

ReissuLasse
Charlien Enkeli
Viestit: 1980
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Vauva.fi keskustelupalsta - äityleiden aivopesukone

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » Ke Marras 28, 2018 12:32 pm

Mitä aikuinen mies tekee jossain vauva-palstalla?
Parempaa ajanvietettä vaikkapa mennä foorumille jossa vaikka oman automerkin harrastajat kokoontuvat.

Tracker
Philip Marlowe
Viestit: 1129
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Vauva.fi keskustelupalsta - äityleiden aivopesukone

Viesti Kirjoittaja Tracker » Ke Marras 28, 2018 5:20 pm

dazu kirjoitti:Tuli tässä vielä mieleeni, että suomi24.fi-keskustelufoorumilla tapahtui samankaltainen muutos vuonna 2007, eli keskusteluihin tuli mukaan ylläpidon trollit, jotka pyrkivät ohjailemaan keskustelua ja tekemään keskustelunaloituksia.
Vauva.fi-foorumilla tämä muutos on tapahtunut luultavasti vuoden 2014 aikana. Siinä, miten tuo kontrollointi on noilla foorumeilla toteutettu, on huomattavia yhdenkaltaisuuksia.
Suomi24-foorumilla on tosin se ero, että siellä ei ole ollut mitään seulaa esim. lainvastaisen materiaalin suhteen, eli ylläpidon toiminta niiltä osin, kuin sitä tarvittaisiin, on ollut olematonta.
Huomasin saman muutoksen s24 keskusteluissa. Ylläpidon ns. Sheriffi/Luotsi osallistui keskusteluihin nikkiä jatkuvasti vaihtaen ja poisti mielivaltaisesti keskusteluista osat jotka eivät olleet hänelle mieluisia. Salli alatyylin ruokottomuuksia mutta poisti ihan asiallisia keskusteluja. Sefu/Luotsi-systeemi on nimellisesti lopetettu, mutta sama ylläpidon keskusteluihin osallistuva ja keskustelua sotkeva mielivaltainen meno jatkuu siellä edelleen.

janita
Nikke Knattertton
Viestit: 850
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 5:58 pm

Re: Vauva.fi keskustelupalsta - äityleiden aivopesukone

Viesti Kirjoittaja janita » To Marras 29, 2018 12:38 am

Äiti-ihmiset hengaavat nykyään facebookin vauva-ryhmissä ja näköjään minfon miesnimimerkit vauva.fi-saitilla :D

Tiina
James Bond
Viestit: 7385
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Vauva.fi keskustelupalsta - äityleiden aivopesukone

Viesti Kirjoittaja Tiina » To Marras 29, 2018 12:48 am

Vauva.fi:ssä on kyllä joskus hyviä vinkkejä.

Esimerkiksi se, että Marimekon raitayöppäri ja villasukat on ehkäisykeinona ykkönen. :P

siesta
Parranpäristäjä
Viestit: 97
Liittynyt: Ke Kesä 18, 2014 7:00 am

Re: Vauva.fi keskustelupalsta - äityleiden aivopesukone

Viesti Kirjoittaja siesta » To Marras 29, 2018 1:40 am

Tracker kirjoitti:
dazu kirjoitti:Tuli tässä vielä mieleeni, että suomi24.fi-keskustelufoorumilla tapahtui samankaltainen muutos vuonna 2007, eli keskusteluihin tuli mukaan ylläpidon trollit, jotka pyrkivät ohjailemaan keskustelua ja tekemään keskustelunaloituksia.
Vauva.fi-foorumilla tämä muutos on tapahtunut luultavasti vuoden 2014 aikana. Siinä, miten tuo kontrollointi on noilla foorumeilla toteutettu, on huomattavia yhdenkaltaisuuksia.
Suomi24-foorumilla on tosin se ero, että siellä ei ole ollut mitään seulaa esim. lainvastaisen materiaalin suhteen, eli ylläpidon toiminta niiltä osin, kuin sitä tarvittaisiin, on ollut olematonta.
Huomasin saman muutoksen s24 keskusteluissa. Ylläpidon ns. Sheriffi/Luotsi osallistui keskusteluihin nikkiä jatkuvasti vaihtaen ja poisti mielivaltaisesti keskusteluista osat jotka eivät olleet hänelle mieluisia. Salli alatyylin ruokottomuuksia mutta poisti ihan asiallisia keskusteluja. Sefu/Luotsi-systeemi on nimellisesti lopetettu, mutta sama ylläpidon keskusteluihin osallistuva ja keskustelua sotkeva mielivaltainen meno jatkuu siellä edelleen.
Suomi24:n keskusteluitahan kutsutaan jo leikkisästi nimellä "suoli24 keskustelut" :D ettekö te oo sitä tajunneet täälläkään.. :D vuosia sitte, ite tajusin jo tasosta, suomi24:n keskustelut on aivan typeriä, siellä on valtakunnan tyhmin tyhmyys loistamassa..
If you take a life do you know what you'll give?

tötterö
Philip Marlowe
Viestit: 1136
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 9:11 am

Re: Vauva.fi keskustelupalsta - äityleiden aivopesukone

Viesti Kirjoittaja tötterö » To Marras 29, 2018 5:19 am

Tiina kirjoitti:Vauva.fi:ssä on kyllä joskus hyviä vinkkejä.

Esimerkiksi se, että Marimekon raitayöppäri ja villasukat on ehkäisykeinona ykkönen. :P
Unohtamatta pitkiä kalsonkeja.
Ne kun vetää ylle niin kodin konehuoneesta ei kantaudu enää kuin kuorsauksen äänet.

devil_doll
Lovejoy
Viestit: 1736
Liittynyt: Su Huhti 04, 2010 5:22 am
Paikkakunta: From Hell

Re: Vauva.fi keskustelupalsta - äityleiden aivopesukone

Viesti Kirjoittaja devil_doll » Su Joulu 02, 2018 7:25 am

Kyseistä palstaa myös vielä pari vuotta sitten aktiivisesti lueskelleena pidän dazun huomioita pääpiirteissään osuvina. Tosin uskon kokkarimeiningin johtuvan ihan vain siitä, että modet noudattavat Sanoman linjaa tietyissä asioissa ja omaavat taloon palkattuina tietynlaisen arvomaailman.

Vakavampi asia on se, että jossain vaiheessa huomasin palstalle satavan aloituksia tyyliin "Mitkä ovat vuositulosi", "Mitä näkyy ikkunastasi", "Kerro vuositulosi ja ammattisi", "Ikäsi, ammattisi ja miehesi ammatti", "Oletko tehnyt rikoksia", "Asia jota kukaan ei tiedä sinusta" jne. jne. Samaan aikaan näet Sanoma perusti yhdet ja ainoat tunnukset kaikille omistamilleen lehdille (esim. HS, Vauva, Aku Ankka, Tiede jne.), ja jos sulla ei ole vaihtuvaa ip:tä tai et tajunnut poistaa cookieita ja muita träkkereitä, niin kerran yhteen lehteen kirjauduttuasi kaikki "anonyymit" juttusi Vauvalla saattoi yhdistää oikeaan nimeesi sen ip:n kautta, josta olit kirjautunut oikealla nimellä esim. Hesarin sivuille lehteä lukemaan. Nämä urkinta-aloitukset lähes loppuivat kun uusi tietosuojalaki tuli voimaan, mikä viittaa siihen, että tietojen keruu ei ollut elämäänsä kyllästyneiden modein trollailua vaan Sanoman omaa politiikkaa eli jonninlainen laiton henkilörekisteri. Jos haukuit siellä anoppisi, kerroit joutuneesi raiskatuksi, kerroit kiertäneesi veroja tai tehneesi abortin tai että sinulla on HIV, niin nyt voit sitten miettiä että missä ne tiedot tällä hetkellä on ja pomppaavatko ne esille vaikka jos lähdet mukaan politiikkaan ja uhkaat menestyä... Joku tarkoitushan tuollaisella tiedonkeruulla on, riippumatta siitä kuka sen on tehnyt.

Lisäys: Systemaattiseen toimintaan viittaa myös se, että jonkin aikaa oli mahdollista kiertää tuota seurantaa käyttämällä proxyä, mutta pian niiden kautta kirjoittaminen estettiin kokonaan. Virallinen syy on tietysti, että estetään trolleja, mutta niihinhän se ei tehoa, koska ammattimaisilla trolleilla on vaihtuva ip ja muut kivat jutskat käytössään. Eli tarkoitus oli ihan vain varmistaa, ettei oikeasti anonyymi keskustelu ole suurimmalle osalle ihmisistä mahdollista.
Sika naiseksi

There's nothing in my dreams, just some ugly memories. Kiss me like the ocean breeze.

Vastaa Viestiin