Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 8051
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Positiivinen ylläri oli Guy Richien uusin pläjäys The Gentlemen, vaihteeksi ihan katseltava elokuva.

https://www.imdb.com/title/tt8367814/?ref_=nv_sr_srsg_0
The Gentlemen

Traileri
https://www.youtube.com/watch?v=2B0RpUGss2c
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Contagion täytyykin laittaa muistiin. Ajankohtaista ja niin poispäin. :)

Edellisellä sivulla mainittu Tosipohjainen Raastava tunnustus oli hyvä, siinä tuli raastavasti ilmi brittiläisen oikeusjärjestelmän erheellisyyttä. Olen seurannut myös fiktiivistä Syntinen (The Sinner) - nimistä psykologista jännitysdraamasarjaa, siitä ei taida enää olla kausia näkyvillä Areenassa.

Nyt Areenalla on erittäin mielenkiintoisen oloinen tosipohjainen dokumenttisarja Ruotsia liekittäneestä pyromaanista, tapausta kutsutaan esittelytekstissä Ruotsin merkillisimmäksi kissa-hiirijahdiksi poliisin ja tekijän välillä. 6-osaisen sarjan nimi suomeksi: Pyromaani. En ole ehtinyt vielä katsomaan, mutta se on ihan mielessä olevien katsomisten kärjessä.

Iivis. Tosi kiva että meni nappiin. Netflixissä on nyt tullut 2. kausi vähemmin mainittuun Dead to Me - helmisarjaan. Siinä on jotain samantyyppistä huumorityyliä kuin siinä HBO:n Barry- sarjassa, josta pidit paljon. "Dark comedy series" sanotaan netissä. Christina Applegate ja Linda Cardellini edustavat erityyppisiä, toistensa elämiin sattumien kautta jääneitä tyyppejä, buddygenreäkin ilmassa - kommervenkkinen tarinankaari vitseineen on hyvin tehtyä. Outo ja mainio sarja.

https://www.youtube.com/watch?v=BwYBw1raC2o

Netflixiin tulleista uusista sarjoista olen katsellut Median tuomitsemat- nimistä amerikkalaista dokumenttisarjaa. Se on osoittautunut yllättävän mielenkiintoiseksi, kannattaa laittaa katsontaan. Amerikkalaiseen oikeussaliprosessiin kuuluu kaikenlaista showta. Se miten jutut esitetään, miten valamiehistö samaistuu ja mikä tarina on voittoisaa, niillä kaikilla on osuutensa lopputuloksiin.

Ja olen myös katsonut Community/Paluu pulpettiin- nimistä komediasarjaa Netflixistä. Suosittelen. Yleensä en ehkä järin katso komediasarjoja, esim Frendit ei iskenyt aikoinaan. Mutta Community on hauska, siinä on hillittömiä hahmoja (kuten espanjankielen opettaja Chang, joka on sekä hullu että epäilee kaikkia rasismista ja on hauska) ja nokkelaa huumoria. Nauroin ääneen kun tuli 1. kauden se jakso, jossa läksyryhmä meni pitämään pinata-nuken kanssa poliittista mielenosoitusta (tsekatkaa, en kerro enempää) . Pakko mainita vielä huipentumaa: "Onko ihminen hyvä vai paha" - väittelykisa eri opinahjojen välillä oli hillitöntä ja nerokasta komediaa, taitaa sijoittua 2. kauteen. Olen jäänyt 3. kauteen tällä hetkeä, kun aloin katsoa Median tuomitsemia.

Luin netistä lisää Communitysta, ilmeni että päähahmoja alkoi tippua kausien myötä pois sarjasta. Ilmeisesti parhaat kaudet ovat 1-3. Chevy Chase oli yksi päätyypeistä, hän oli hauskimpia, mutta hänellä ja muulla porukalla meni sukset ristiin. Chase ei ollut mukavasti kaikkia kohtaan, lisäksi ei saapunut kuvauksiin sovitusti. Toisaalta rasismikiista meni päälaelleen, kun Chase ei pitänyt, miten hänen hahmostaan tehtiin rasistia ja meni ääneen sanomaan haukkumasanoja, joita hänelle kohta kirjoitetaan. Chasen on sanottu nuorempana olleen mukana kansalaisoikeusliikkeessä. Kuitenkin oli sarjan kuvauksissa heittänyt mustalle Gloverille, että tätä pidetään hauskana vain, koska tämä on musta. Chase oli vanhin Communityn tyypeistä, ehkä hän koki oikeasti uhkaa, että muut ovat häntä coolimpia ja hauskempia.
Harmillista, koska nimenomaan Chasen hahmo seniorisutkauksineen jne oli todella hauska sarjassa, paljon hauskempi kuin Glover.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 8051
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Jeffrey Epstein: Filthy Rich
https://www.imdb.com/title/tt12312250/?ref_=tt_ov_inf

Neliosainen minisarja seksuaalisesta saalistajasta.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Avatar
Valoviikate
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1451
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Valoviikate »

Murhaaja perheessä
13-vuotias poika puukotti kuoliaaksi 4-vuotiaan siskonsa vuonna 2007. Dokumentissa puhuvat vankilassa istua poika - tai nyt mies, hänen äitinsä ja isoäitinsä. Miksi koulussa pärjännyt ja siskonsa kanssa mielellään leikkinyt poika teki näin? Mitä hän todella ajatteli niin tehdessään? Dokumentin aikana pinnallisesti tavallisesta perheestä paljastuu kuitenkin hieman erikoisia piirteitä.

Puoli vuotta vielä katsottavissa Areenasta:
https://areena.yle.fi/1-50104183

Avatar
EnemyOfGod
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: To Kesä 11, 2020 11:33 pm

Rikosdokumentteja..

Viesti Kirjoittaja EnemyOfGod »

Linkitäs tänne parhaat rikosdokumentit jotka löytyy netistä katsottavaksi! Minäpäs aloitan parilla tähän malliksi..

Pahamaineisen palkka/sarjamurhaajan Richard Kuklinskin (The Iceman) haastattelu:

https://www.youtube.com/watch?v=mmY3qhl ... 1592553321

Edmund Kemperin haastattelu:

https://www.youtube.com/watch?v=tTnEY8y-p7M
"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And if you gaze long enough into an abyss, the abyss will gaze back into you." -Friedrich Nietzsche

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 8051
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Rikosdokumentteja..

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Avatar
Rorschach
Sofia Karppi
Viestit: 443
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 9:29 am

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Rorschach »

Yle TV1:llä alkaa ylihuomenna mielenkiintoisen oloinen true crime sarja, jonka kaikki osat ovat jo areenassa: https://areena.yle.fi/1-50293380

Eli sarjan nimi on Jackie Malton - rikollisen jäljillä (The Real Prime Suspect). Päähenkilö on Jackie Malton, entinen rikostutkija, jonka sanotaan olleen esikuvana tv-sarjalle Prime Suspect (Epäilyksen polttopiste). Sarjassa entinen rikostutkija perehtyy kymmeneen vanhaan rikostapaukseen Britanniassa ja USA:ssa. Nopealla vilkaisulla rikostapaukset ovat ainakin 70-luvulta 2010-luvulle.
"Eikä liene rangaistus / jos käymme hetken yhtä matkaa / kun hirviöiksi paljastumme / onko hyvät päivät valhetta sittenkään" A.W. Yrjänä / CMX

H.Moilanen
Christopher Lorenzo
Viestit: 1677
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Screenshot_20200630-200208.jpg
Screenshot_20200630-200208.jpg (62.3 KiB) Katsottu 1448 kertaa

Otsikon perusteella tänne kaivattiin vinkkejä myös podcasteista ja tässä olisi yksi. YLE Areenasta löytyy ihan ilmaiseksi ja helposti 12-osainen podcast, joka käsittelee SS-päällikkö Heinrich Himmlerin suomalaista henkilääkäri Felix Kersteniä.
Felix Kersten oli SS-päällikkö Heinrich Himmlerin salaperäinen henkilääkäri, joka kertoi pelastaneensa kymmenien tuhansien keskitysleirivankien elämän. Oliko hän hyväntekijä vai huijari — vai yhtä aikaa molempia?
Podcastin pääkertojana toimii dokumentaristi Arto Koskinen, joka teki 1990-luvun lopulla elokuvan 'Kuka oli Felix Kersten?'. Koskinen kertoo tarttuneensa aiheeseen uudelleen, koska elokuvan tekeminen jätti niin paljon kysymyksiä. Felix Kersteniä tarinassa oli paljon aukkoja, väärennöksiä ja salaisuuksia. Uusia tiedonmuruja tuli esiin sieltä ja täältä, mutta usein ne vain sekoittivat kokonaisuutta, koska tiedot olivat keskenään ristiriitaisia. Podcast-sarjassa Arto Koskinen etsii vastauksia lukuisiin kysymyksiin.
Miksi Felix Kerstenin tarina ei loksahda paikoilleen? Mikä on totuus lahjakkaasta Felix Kerstenistä, joka pystyi sulautumaan mihin tahansa ympäristöön? Suojelivatko Euroopan valtiot natsi-Saksan ydintä vielä sodan loputtua?
Vaikka et olisi vielä koskaan kuunnellut podcasteja (digitaalisia radio-ohjelmia, kuunnelmia), tästä on hyvä aloittaa. Sarjan yksittäiset podcastit ovat kestoltaan 14-20 minuuttia. Niitä on kiva kuunnella vaikka ruoanlaiton lomassa, autossa, junassa, hammaslääkärin odotushuoneessa, riippumatossa, uimarannalla... Eli sopii kesälomalle vallan mainiosti!
Tapaus Felix Kersten
Himmlerin suomalaisen hierojan arvoitus

Linkki YLE Arenaan podcastin sivulle: https://areena.yle.fi/audio/1-50072935
Säätiön hallituksessa istunut Rolf Wahlsberg on tehnyt säätiön kanssa 100 vuoden vuokrasopimuksen lastenkodin omistamasta saaresta Inkoosta. Vuosivuokraksi sovittiin yksi markka. (MOT-ohjelma 11.2.2013)

Avatar
Virdon
Axel Foley
Viestit: 2412
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Virdon »

Eilen ilmestyi Netflixiin jatko-osa kolmen vuoden takaiselle IT- elokuvalle. Kiinnostihan se nähdä että miten vähemmän hauskuutteleva pelle pannaan tällä kertaa ruotuun ja samalla ilmeisesti lopullisesti. On vierähtänyt pidempi tovi siitä kun nuorisojoukko edellisen kerran laittoi hirviöklovnin puuhasteluille lopun, ja kurmuutus olikin sen verran kovaa että voimia ja varsinkin punaisia ilmapalloja tämän piti kerätä 27 vuotta ennen seuraavaa katu-uskottavaa terrorivierailua varten. Itseään "luusereiksi" kutsuva ystäväpoppoo on tässä välissä ehtinyt venähtämään tietystikin aikuisiksi, ja varsinainen ystävyyskin on ehtinyt laimentua siinä samalla. No, pellepä osoittaakin sen verran paluun merkkejä että poppoon on lyötävä aikuistuneet päänsä yhteen vielä kerran, ja enemmän ja vähemmän innostuneesti palattava takaisin nuoruudenmaisemiinsa klovnijahtiin.

Samat on pitkälti Pennywisen pelottelut kuin kolme vuotta sittenkin leffassa. "Penny" pelottelee ja poppoo pelkää siihen asti kunnes eivät sitten enää pelkääkään. Itsellä katsojana pelot jäivät minimiin. Toki kaipa tämän genren tuotteita pitäisi katsoa pimeässä ja yöllä, mutta ainakaan päivänvalossa katsottuna meno oli liiankin tuttua huttua. Kiitos erikoistehosteiden, niin parit näyttävämmätkin yritykset säikyttelyyn olivat olemassa mutta pelonkiljahduksia lähempänä olin siltikin ennemmin naurahtaa. Mukana oli nimittäin pari ihan kivaa viittausta esimerkiksi alkuperäiseen "The Thing"- kauhuelokuvaan ja hetkellinen Alien- vibakin syntyi. Myöskin "Hohtoa" hipaistiin.

Ehkäpä suurin kauheus elokuvassa oli sen kesto. En ole kohdannut aiemmin kauhuelokuvaa joka kestää sota- tai seikkailuelokuvamaisesti melkein kolme tuntia. No, pituutta oli hankittu sillä että nyt Pennyllä riitti peloteltaviksi aikuisten luusereiden lisäksi myöskin nuoret luuserit koska mukana oli runsaasti takaumia kunkin lapsuuteen ja silloiseen kohtaamiseen punanenän kanssa.

Olisi tuon kolmetuntisen kuitenkin voinut viettää huomattavasti huonomminkin. Vaikkapa katsomalla syvästi inhoamani Love Guru -elokuvan samassa kestossa kahdesti.

IT Chapter Two

https://www.youtube.com/watch?v=zqUopiAYdRg
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Kattava katsaus It-elokuvan jatko-osaan Virdonilta. En ole nähnyt jatkista enkä alkuperäistäkään elokuvaa, (<- yllättävää ehkä) mutta nyt on selkeää, ettei ainakaan jatkista kannata lähteä katsomaan - ellei sitten uteliaisuudesta.

Yksi mitä olen miettinyt katsovani ihan silkasta uteliaisuudesta ja kuin camp-hengellä/parodiahorisontista/hihii Netflixistä : 365 päivää. Ajattelin lykätä filmin katsomisen johonkin helteiseen myöhäisiltaan, sen pitäisi olla seksikästä katsottavaa mutta kuitenkin kovin huonoa.
Netflixin tämän hetken hitti Suomessa ja maailmalla on puolalainen eroottinen trilleri, joka on ”läpikotaisin kamala” ja ”objektiivisesti hirveä”
Kritiikkejä kokoavalla Rotten Tomatoes -sivulla surkeimman mahdollisen arvosanan saanut 365 Days on korona-ajan menestyselokuva.
Kuulostaa lupaavalta!
”NÄIN huonoa vuorosanojen lukemista ei olla nähty sitten The Roomin”, toteaa brittilehti The Times.
”Läpikotaisin kamala, erittäin kyseenalainen, hetkittäin hulvaton”, kuvailee yhdysvaltalainen viihdelehti Variety
”Selkeästi, objektiivisesti hirveä”, summaa The Guardian.

Tällaisia kuvauksia saa Yhdysvalloissa jo toista viikkoa Netflixin katsotuimpana komeileva elokuva 365 Days. Puolalainen pehmopornoa pursuava elokuva on mahtunut suoratoistopalvelun katsotuimman viiden joukkoon useita viikkoja myös Iso-Britanniassa, ja Suomen Netflixissä elokuva on tällä hetkellä kolmanneksi suosituin.
Kritiikkejä keräävässä Rotten Tomatoes -palvelussa sen arvosanaksi on laskettu nolla prosenttia sadasta kahdentoista arvion perusteella.

365 DAYS -elokuvaa on verrattu viisi vuotta sitten filmatisoituun Fifty Shades of Grey -elokuvaan. Molemmat perustuvat kirjaan. Blanka Lipinskan kirjoittama kirja ja siihen pohjaava elokuva kertovat puolalaisesta Laurasta. Italialainen Massimo-niminen mafiapomo kidnappaa hänet vuodeksi tavoitteenaan saada nainen rakastumaan itseensä.
..
Lauran ja Massimon yhteisellä kielellä, englannilla, lauotaan uskomattoman kömpelöitä ja korneja vuorosanoja, kuten ”En ole perunasäkki, jota voi kuljettaa ilman lupaa” ja ”Oletko eksynyt, tyttönen?”. Elokuvaa ei varmasti katsota syvällisen keskustelun toivossa.
....
https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006557022.html
---------

Epsteinista tehty 4-osainen dokumentti Netflixissä oli hyvä (joskin turhauttavaa katsottavaa, kun häntä ei saatu aiemmin kiinni), samoin Murhaaja perheessä- dokumentti Areenalla. Näistä on jo vähän aikaa, kun näin ne.

Epäilyksen polttopiste oli laatutuotantoa Enkuista, ja Helen Mirrenin henkilöimä Tennyson oli särmää. Ja nyt tullut tuo Rorschachin vinkkaama tosipohjainen Jackie Malton - rikoksen jäljillä Areenaan. Kyllä, katsomisiin.

Onko kukaan ehtinyt katsomaan Areenalta italialaista Ihme- nimistä mysteeristä sarjaa..? Tämä on ollut koko ajan plakkarissa, mutta en ole vielä päässyt sen ääreen.
.. Voiko ihmeitä yhä tapahtua ja jos, niin kenellä on oikeus hallita niitä?

Italia valmistautuu historiansa tärkeimpään neuvoa-antavaan kansanäänestykseen. Ei ole ollenkaan varmaa, että italialaiset haluavat jäädä Eurooppaan.

Pääministeri Fabrizio Pietromarchilla (Guido Caprino, Medicit – Firenzen valtiaat) on ymmärrettävästi kiireitä.

Salamyhkäisesti pääministeri hälytetään paikalle takavarikoituun rakennukseen. Paikalla odottaa hämmentävä näky. Rikollispomo Moloccon (Serio Valastro, Komisario Montalbano) piilopaikasta on löydetty muovinen Neitsyt Marian patsas, joka vuodattaa taukoamatta verikyyneleitä.

Onko kyseessä temppu, halu harhauttaa herkkäuskoisia ihmisiä vai jotain taivaallista? Kenelle tapaus kuuluu – pääministerille, Vatikaanille, kirkolle?

Huippusuositun The Young Pope -sarjan tekijöiden uusin draamasarja Ihme (16) kertoo mystisestä patsaasta ja sen ympärille kietoutuvista tapahtumista. Merkillinen patsas yhdistää hyvin erilaisia ihmisiä ja muuttaa heidän elämänsä kahdeksan päivän aikana peruuttamattomasti. ..
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/05/1 ... -patsaasta

--------

JA nyt Netflixissä on Darkin 3. kausi!! Kun näin sen tulleen sinne, muistan huoahtaneeni samalla sekä "ei hyvää päivää" - että "hyvää matkaa vaan" - tyyliin. Täytyykö taas katsoa sukupolvi- ja nimikaaviot netistä. Netflix antoikin heti kertauksen edellisestä kaudesta ja ehdin klikkaamaan "jatka 3.kauteen". Sitten musta ruutu ja sitaatti.... : "Ihminen voi tehdä mitä tahtoo, mutta hän ei voi tahtoa mitä tahtoo " - Schopenhauer.

Tästä edetään taas sfääreihin... :mrgreen:
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Avatar
Virdon
Axel Foley
Viestit: 2412
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Virdon »

Lassie kirjoitti:
Ma Heinä 06, 2020 11:59 pm
Kattava katsaus It-elokuvan jatko-osaan Virdonilta. En ole nähnyt jatkista enkä alkuperäistäkään elokuvaa, (<- yllättävää ehkä) mutta nyt on selkeää, ettei ainakaan jatkista kannata lähteä katsomaan - ellei sitten uteliaisuudesta.
Kannattaa se vaikkapa uteliaisuudesta vilkaista. :) Jos siis pitää kyseisen genren elokuvista. Vaikkei tuo tekstini leffasta varsinaisesti aiheen mukaisesti suositusvinkki ollutkaan, niin halusin suositella sitä kuitenkin kun Netflixin uusinta sisältöä on ja ennakkoon oli hyvinkin kiinnostava elokuva minullekin. Toteutus ei vaan ollut omaan makuun mikään kovin onnistunut, mutta kuitenkin toisen huono leffa voi olla toiselle hyväkin. Makuasioita. :)

Lähitulevaisuudessa aion ottaa tuon mainitun Dark- sarjan katseluun. Olen katsellut sitä jo aiemminkin vähän sillä silmällä, ja positiiviset mielipiteet siitä eivät ainakaan vähennä mielenkiintoa. Ei vaan halua ottaa liian monta sarjaa yhtäaikaa katseltavaksi jotta pysyy ukko edes jotenkuten kunnolla kärryillä katsomisissaan.

Lisäksi olen viime aikoina ottanut käyttööni myös Netflixin kilpailijan Amazon Primen. Ikään kuin katsottavaa ei olisikaan jo riittävästi. Mutta, Primessa on jopa isompikin valikoima kuin Netflixissä, joskaan kaikki ei ole vain kotimaan tekstityksillä jos sellaista tarvitsee. Joka tapauksessa siellä on ilahduttava määrä vaikkapa 80-luvun kauhuelokuvia joita katsella edes nostalgiamielellä ellei muuten.
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Lassie »

^ Täytyy sanoa, että sulla on nyt hyvä ajoitus päällä Darkin katsomisen suhteen: sarjasta on ilmestynyt 3 kautta ja voit katsoa ne (periaatteessa) putkeen. Sen sijaan jos on alusta lähtien ollut messissä ja katsonut sarjaa kausi kerrallaan, on kausien väliin jäänyt aikaa ja Dark on tosiaan sentyyppinen universumi, että on eduksi/helpompaa jos muistikin jatkuu saman matkan aikana.

Amazon Primeen en ole perehtynyt, täytyykin laittaa googletukseen. HBO Nordicissa olisi kehuttu tosipohjainen sarja Chewing Gum-sarjan tekijältä, mutta en ole sitä nyt hommaamassa. Tuolta Michaela Coehlilta on tullut kritiikkiä Netflixille tekijänoikeuksien täysmääräisestä haluamisista yhtiön nimiin. Ensiksi ko sarjan pitikin tulla esitykseen Netflixissä, mutta ok sopimusta ei syntynyt ja nyt sarja on HBO Nordicissa.

Eiliseltä jäi unohduksiin nappivinkki: Unsolved Mysteries- sarja Netflixillä. Tosipohjainen 6-osainen amerikkalaissarja, jossa käydään läpi erilaisia ratkaisemattomiksi jääneitä mysteereitä. Nyt oli uutisissa, että sarjan esittäminen ON jo poikinut lupaavia vinkkejä tapausten tutkintaan. https://www.indiewire.com/2020/07/unsol ... 234571601/
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 8051
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Täytyy varmaan lähiaikoina paneutua tuohon Darkiin.Jäänyt katsomatta vaikka eka kausi ollut koneella jo aikansa. Sitä ennen taidan vilaista tuon Unsolved Mysteriesin, vaikuttaa mielenkiintoiselta.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Lassie »

^ Katsoin Unsolved Mysteries- sarjan mielenkiinnolla lävitse. Siitä lienee tulossa lisää kausia.

🎶 Kiinnitin huomiota sarjan kihelmöivään tunnusmusiikkiin :https://www.youtube.com/watch?v=6N9jMX00aus. Mutta vieläkin stärämpi sävellys kuullaan vanhan sarjan alkumetreiltä alkperäisenä soundtrackinä: https://www.youtube.com/watch?v=JnOeIFx3ML8. Ihmiset ovat kommentoineet sitä yhdeksi parhaimmaksi intromusiikiksi. Uudemman sarjan tunnusmusiikkinauhalla näytetään nostalgiaa/kunniaa aiempaa sarjaa ja sen juontajaa, Robert Stackia, kohtaan vilauttamalla hänestä siluettia tummanpuhuvalla taustalla.

Netistä valkeni, että tämä Unsolved Mysteries on reboot-sarja, se on uudelleen henkiin herätetty samanniminen aiempien vuosikymmenten ns. kulttisarja. https://en.wikipedia.org/wiki/Unsolved_Mysteries , https://www.radiotimes.com/news/on-dema ... -theories/ .

Aiemmassa sarjassa käsiteltiin lähinnä ratkaisemattomia rikosjuttuja, tässä uudessa sarjassa sen sijaan on laajennettu aihealuetta myös paranormaaleihin mysteereihin. Oikein kiehtova ufotapahtuma vuodelta 1969 Massachusettsin uumenista onkin käsittelyssä yhdessä jaksossa.

-----------------------

EnemyofGod aloitti rikosdokumenttien listaamisen, jota Sikakoira ansiokkaasti jatkoi, koetin miettiä jatkoa siihen, mutta väsymys on vallalla. En saa päähän kuin The Staircase-dokumenttisarjan. https://en.wikipedia.org/wiki/The_Staircase. Nyt stairway to heaven zzzzz. Nukkumaan.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Avatar
Dortmunder
Sofia Karppi
Viestit: 443
Liittynyt: Ma Tammi 25, 2016 12:15 pm
Paikkakunta: New York

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Dortmunder »

Saksalaissarja Dark oli hyvä. Suosittelen. Aikadilataatiolla ja ydinvoimalla on siinä yllättävä yhteys...mutta ei kannata olla liian skeptinen. Mielikuvitus avoimena sarja on todella hyvä nautiskella - voisin katsoa sen uudelleenkin.

Viime aikoina olen taas kerran palannut saarille. Irlantilaispoliisisarjat vaan jaksaa vetää...viimeksi katselin yle areenasta Dublin murders - sarjan. Hyvä. Myös samassa paikassa hyvää ja halpaa: Shetlandsaarten murhat. Jokainen ihminen on saari.
'JOHN DORTMUNDER, a free man, not even on parole, walked into the O.J. Bar & Grill on Amsterdam Avenue that Friday night.'

Vastaa Viestiin