Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
On Anoi Kaa
Fitz ratkaisee
Viestit: 6527
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » To Tammi 16, 2020 9:12 pm

Dokumentti islaminuskon historiasta on suorastaan hämmentävä. Hämmentävä se on siksi, että siitä ei löydy juurikaan mainintoja historiankirjoissa. Katsoin alkua ja selvitin hieman taustoja, mikä vakuutti minut siitä, että on ehdottomasti katsomisen arvoinen.
Islam: The Untold Story
[28. elok. 2012 - Tom Holland is searching for the birth place of Islam. Needless to say it's not where we usually believe it is.
Tekijät: Tom Holland, Seyyed Hossein Nasr, Guy Stroumsa]

- https://en.m.wikipedia.org/wiki/Islam:_The_Untold_Story
- https://m.imdb.com/title/tt2402438/


Päätekijä on historioitsija Tom Hollande ja dokumentti näyttää aiheuttavan melkoista kipuilua muslimiyhteisössä, kun uskonnon historia vaikuttaa faktojen valossa vähintäänkin hämärälle ja musulmaanit näyttävät ryhmittyneen heti dokkarin ilmestyttyä puolustushyökkäykseen esimerkiksi sillä, että onhan koraanissa vaikka kuinka historiaa ja onhan se mekkakin siinä (jumalasta tulleessa) satukirjassa mainittu - ainakin yhden kerran! Tuolla siis brittimuslimien sivulta yksi arvostelu:
https://muslims4uk.com/2012/08/28/revie ... old-story/

Tietysti käyttävät myös yhtä peruskeinoa, millä pyritään ikävän totuuden kertojan mustamaalaamiseen ja tekemään jänestä epäluotettava. Tokihan historiantutkija Hollande on siis myös yritetty maalata huonoon valoon esimerkiksi niin, että kertoohan hän olevansa repsahtanut kristitty (ei siis vannoutunut muslimi), jolloin hän ei mitenkään voi osata kertoa islamin syntyhistoriasta totuudenmukaisesti! :lol:

Noh, taqiyyaahan hän ei siis kuitenkaan puhu, kerran ei ole muhamettilainen. Tästä on todisteena suora puhe omasta taustasta, joten me katsojat joudumme tyytymään tässä pelkkään tylsään totuuteen...

Arvio: 4½/5
...

Avatar
sikakoira
Sherlock Holmes
Viestit: 3475
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja sikakoira » La Tammi 18, 2020 2:19 am

Tähän väliin heitän tämmöisen
https://www.imdb.com/title/tt5013056/?ref_=fn_al_tt_1
Dunkirk

Jos tästä piti niin 1917 on hieman paskempi mutta oscar ehdokas
https://www.imdb.com/title/tt8579674/?ref_=fn_al_tt_1
Mielestäni näitä kahta leffaa ei voi verrata vaan Dunkirg oli sata parempi. :lol:
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

Avatar
Lassie
Columbo
Viestit: 2348
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Lassie » La Helmi 08, 2020 12:42 am

No nyt on kertynyt vinkattavaa, ja mielenkiinnolla luin ketjuun tulleita postauksia.

El Caminon näkemisestä on jo jokin aika täällä, mutta se oli ihan rauhallisen kunniallinen elokuva huikean Breaking Bad-sarjan jäljiltä ja jäljille. Pitäisi googlata Tunturisuden mainitsema Jonathan Banks, epäilen hahmonsa olleen "ei enää puolittaisia toimenpiteitä" - ukko Breaking Badissa. Better Call Saulia en ole seurannut, vaikea uskoa että se olisi yhtä hieno sarja kuin BB?

Booksandbulletsin vinkkaama Pusher-trilogia on mennyt miulta ihan ohitse, vaikka katson eurooppalaista rikoselokuva/sarjatuotantoa. Mutta hyvä näin! Niin on nähtävää.

En ole vielä podcast-maailman sisällä, oli hyödyllistä lukea Dr Lecterin postaama uutinen true crimen ääreltä. Olen pohtinut samoja asioita. Eräänlainen tiedon ymmärtäminen, "eväiden" koonta on sellaista, joka ei aina tule ihmisille mieleen ja jossa on logiikkaa, eikä niinkään mässinkiä ja roskaviihdetunteilua.

The Witcheriä on kehuttu, mutta Netflixin traileri ei saanut minua katsomaan sitä. Katsoin sen sijaan uuden Dracula-minisarjan, jota jokseenkin kehuttiin mediassa paitsi viimeistä jaksoa. Se oli kohtuullinen, en sanoisi että välttämättä kannattaa tsekata. Loppujakso ei ollut ok, mutta ihan viimeminuutti (tms) oli kaunista ja upeaa, jos lähtee sitä miettimään.

Messiah-minisarja tuli levitykseen Netflixissä samoihin aikoihin Draculan kanssa. Messiahia mainostettiin huonompana kuin Draculaa, mutta se piti yllä enempi mielenkiintoa jaksojen myötä. Muistaako kukaan laadukasta The Young Pope-sarjaa, joka pyöri televisiossakin ja Yle Areenalla? Vähän samaa.

Dortmunder oli innostunut Scorsesen The Irishmanista, se oli juu laatuelokuva. Mutta en päässyt innostumaan. Objektiivisesti näen että laatua on jne, mutta en pääse syttymään. Ja näin se onkin, että erilailla virittäydytään eikä ole huonompaa tai parempaa, vaan asioita joita ei voi välttis selittää sanoin 100%.

Toi vertailu oli selkeyttävää, minkä sikakoira teki Dunkirkin ja 1917:n välillä. Jossain vaiheessa voisin yrittää uudestaan Dunkirkiä.

Paccasucco. Voidaan jutella ystävällisesti palstalla ok, mutta muista että ei enää ilkeyttä. Jos ei halua vihamiestä toisesta, ei kohtele toista niin, ei edes testaa tai vittuile "muuten vaan" kun siihen tarvittavaa luottamista jne ei ole. Sen mitä ymmärtää, sen jättää lämpimään paikkaan. Joku muu voi olla eri lailla, minä olen näin. Pub baariin en tule, koska henkilösuhteiden tasolle meneminen ja piiri-dynamiikka ei ole rentouttavaa eikä kaikin pohjin ok, ei voi tietää mikä on teeskentelemistä ja mikä ei, siis liian monitahoista ja sellaista, että positiivisempaa ja ilmaa kirkastavaa olla piireistä ulkona, ja kirjoitella väliin Minfoon nimenomaan vapaasti.

Islam-dokumentti olisi varmaan yleishyödyllistä, mutta jotenkin tuntuu, että islamista on nyt lähes kaikki tiedossa että enää ei ole mysteeriä, mitä sen suhteen valaistaisiin. Tai nämä vaan tunnelmia, ja etenkin Korona-viruksen pyyhkäistessä ihmismaailmaa.... Siis pitäisikö katsastaa Pandemia-niminen dokumenttisarja Netflixistä...? :)

Laitan eri postaukseen vinkkejä, joista olen ollut sytyksissä. Muuten on sekametelisoppaa.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊

Avatar
Lassie
Columbo
Viestit: 2348
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Lassie » La Helmi 08, 2020 3:05 am

Ilman muuta suositteluun viime kuukausien näkemisten perusteella:


Hillitön tosipohjainen sarja Norjan finanssimaailmasta: Exit. Tämä on huippusarja, joka kannattaa katsoa Ylen Areenasta, kun se vielä on siellä. Iivis, saattaisit tykätä tästä, muistan että pidit tämäntyyppisistä särmäsarjoista.

Manhunt- Unabomber. Erinomainen tosipohjainen rikossarja Netflixissä. Mainittu muutaman muun taholta aiemminkin ketjussa. Viimeinen kohtaus liikenneristeyksessä oli mainio filosofinen loppuwräppäys. Kazcynskin keinot olivat väärät ja hirveät mutta taustalla oleva ajatteleminen on käsitettävissä, eikä 90-luvulle edettäessä edes oltu siinä, missä nykyään ollaan teknologian ylivallan käydessä yhä laajamittaisemmaksi ja luontokatastrofien tullessa yhä lähemmäksi. Kazcynski ei ole nähnyt Unabomber-sarjaa.

The Americans. Venäläisamerikkalainen perhe, KGB, FBI, naapurivälit, politiikka, romantiikka, vastavakoilu jne. Sarjaa on tehty hienot 6 kautta ja sen aikana pääparia esittäneet Keri Russell ja Matthew Rhys rakastuivat oikeasti toisiinsa ja jäivät yhteen. Tätä sarjaa ei juuri mainita, kannattaa katsoa! Ensimmäinen tai toinen jakso ei välttämättä saa vielä mukaan, mutta sitten alkaa kiinnostus rakentumaan.

Atypical. Hyvin tehty hauska draamasarja perheestä, jossa poika koettaa Aspergeristaan huolimatta pärjätä ihmissuhteissa ja romantiikassa. Kaikki henkilöhahmot ja jutut on tehty hyvin. En olisi uskonut katsovani tätä sarjaa, siinä ei ole mysteeriä vaan draamaa ja romantiikkaa, hauskaa setvimistä, komiikkaa. Sanoisin että kannattaa vaan antaa mennä! Lähteä katsomaan avoimin mielin.

Kuka tappoi pikku-Gregoryn?
Ranskalainen rikosdokumenttisarja, jossa rikostutkinta ei mennyt kuten Strömsössä (koska menisi toisaalta? :) ) eikä syyllistä ole saatu näytön kanssa kiinni. Epäilyksiä on, googlettamalla käy ilmi, että viime vuosiin asti on tutkintaa yritetty viedä loppuun. Nähdäkseni perheen isä kohdisti oikeudenhaussa toimen varmaan oikeaan suuntaan. Mutta juttuun liittyi muitakin jne.

Don't f**** with Cats! Tosipohjainen rikosdokumenttisarja, jossa internettietsivät pääsivät hirveän eläinrääkkääjä- ja ihmismurhaajan jäljille.

Myös suositeltavaa, mutta hiilloksella, ei kipinäasteella. :

Narcos. Kyllä, lopultakin aloin katsoa huippusarjaksi tituleerattua tosipohjaista sarjaa Kolumbian huumerikollisuudesta.Luulin että siitä olisi tullut yksi parhaista katsomiskokemuksista, näin oli luulot mutta meni näin: Hienosti tehty sarja, mutta jätin tällä välin kesken 1.kauden 5. jaksoon. Luultavasti jatkan joskus, mutta jo tämä tauon ottaminen sarjasta eikä kiirettä takaisin siihen, kertoo sen että ei ollut yksi lempparisarjoista. Saman ohjaajan tekemä, Brasilian korruptiosta kertova tosipohjainen Mecanismo- sarja sen sijaan oli sytyttävää, sille vahvaa peukutusta täältä!

You. Toinen kausi tuli Netflixiin, tämäkin oli hyvä, ja vaikuttaa siltä että vielä tulisi 3.kausi (joskus). Sarja kertoo sairaalloisesta, pakkomielteenomaisesta "rakkaudesta", jossa ei vältytä kuolemilta.

Chewing Gum. Huumorisarja, jonka käsikirjoittaja näyttelee itse sarjassa.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊

Virdon
Columbo
Viestit: 2283
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Virdon » Su Helmi 23, 2020 9:00 am

Jos tykkäät veriohukaisista, mustamakkarasta, etkä muutenkaan kammoa kovin paljoa veren näkemistä, niin sitten saattaa olla mahdollisuus että pidät myös Van Helsing- sarjastakin. Vilkase Netflixistä.

https://www.youtube.com/watch?v=ENy0AMGkbMs
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.

Avatar
sikakoira
Sherlock Holmes
Viestit: 3475
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Su Helmi 23, 2020 2:29 pm

Narcosin Meksiko osion uusin kausi jatkoi tuttua koukuttavaa tyyliään.

Elokuva rintamalta voisi mainita Uncut Gemsin vaikka pidänkin Adam Sandleria harvinaisen ärsyttävänä näyttelijänä. Tässä sopi ihan rooliinsa.
https://www.imdb.com/title/tt5727208/?ref_=nv_sr_srsg_0

Sekä Espanjalaisen Eye for an eye joka oli ihan katseltava kostotarina.
https://www.imdb.com/title/tt7967412/?ref_=nv_sr_srsg_0

Myöskin Oscar voittaja Parasite oli mielestäni kelvollinen katseltava.
https://www.imdb.com/title/tt6751668/?ref_=nv_sr_srsg_0
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

Armanjakki
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 32
Liittynyt: Su Heinä 23, 2017 8:33 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Armanjakki » Ke Helmi 26, 2020 12:01 pm

https://www.amazon.com/Ted-Bundy-Fallin ... B082FPGQD8

Pitkästä aikaa uutta tietoa Ted Bundysta, kuvistakaan nähnyt montaakaan. Amazon viikon ilmainen ja tässä oli vielä muista rikosdokkareista poiketen suomenkieliset tekstit. Onko nyt jotkut Bundy-oikeudet vapautuneet vai miksi juuri nyt hänestä näin paljoon tulee kamaa ulos?

Vielä en ole ihan loppuun asti katsonut, mutta ekan jakson perusteella ei ihmetytä yhtään miksi naiset ihastuu pahoihin poikiin... Pitäisköhän perustaa dateaprisoner.com. :D

Vastaa Viestiin