Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Porin

Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Viesti Kirjoittaja Porin »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/56e3 ... 1a2e1e4e13

Hesen ranskikset menee tehtaalta lähtiessä metallinpaljastimen läpi. Hesen lausunto on aika ympäripyöreä. Vähänkuin että itse asiakas laittoi neulansa ranskiksiin.

Otan tekstin talteen puhelimella, pahoittelut jos kappalejaot heittää.
Hengenvaarallinen yllätys: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja - ”Luojan kiitos poika aloitti hampurilaisesta”
Tänään klo 13:02
Kolmelapsinen perhe löysi Lahden Hesburgerin aterioista kolme viisisenttistä parsinneulaa, jotka oli piilotettu ranskalaisten sisään. Hesburgerin mukaan kaikki ranskalaiset perunat muun muassa kulkevat tehtaalla metallinpaljastimen läpi.
Lahtelainen perhe kertoo löytäneensä kahdesta ateriasta yhteensä kolme parsinneulaa.
Perheenäiti ilmoitti heti samana iltana tapauksesta Hesburgerille.
Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos sanoo, että kyseessä on erittäin vakava ja valitettava tapaus, johon suhtaudutaan vakavasti. Muita vastaavia tapauksia ei ole Hesburgerin tiedossa.


Maanantaina iltapäivällä lahtelainen perheenäiti osti itselleen ja lapsilleen ateriat Lahdessa sijaitsevasta Hesburger Salpausselkä -ravintolasta. Yksi ateria ostettiin myös mukaan isovanhemmilla kylässä olleelle perheen 9-vuotiaalle pojalle. Äiti ja perheen nuorin, 6-vuotias, söivät ateriansa Hesburgerissa ilman ongelmia. Perheen 13-vuotias tytär ei juuri jaksanut syödä ranskalaisia omasta ateriastaan, joten ne päätettiin ottaa mukaan.

Kun 9-vuotias oli haettu isovanhemmilta, hän sai autossa oman take away -ateriansa.

–Luojan kiitos poika aloitti hampurilaisesta, perheenäiti sanoo.

Tytärkin alkoi autossa syödä ravintolassa syömättä jääneitä ranskalaisiaan ja taitteli huvikseen pitkiä ranskalaisia puoliksi. Yllättäen yhdestä ranskalaisesta löytyi noin viisi senttiä pitkä parsinneula.

"Anteeksi, mitä löytyi?”

9-vuotiaan ranskalaisista löytyi toinen neula, ja kurkistus take away -pussin pohjalle paljasti, että sieltäkin löytyi yksi neula.

–Yhteensä kolme parsinneulaa löytyi kahdesta annoksesta. Tietenkin soitin heti kyseiseen Hesburgeriin ja he olivat ihan kauhuissaan, että anteeksi, mitä niistä ranskalaisista löytyi, perheenäiti kuvailee järkyttävää tilannetta.

Neulat pyydettiin toimittamaan ravintolaan analysoitavaksi.

Perhe oli Hesburger-ravintolassa nähnyt, kuinka työntekijät avasivat avaamattoman pussin ennen ranskalaisten valmistamista.

–Nykymaailmassa voi näköjään tapahtua mitä vain. Haluan, että tämä tulee ihmisten tietoisuuteen, ettei tule vakavaa vahinkoa. En ymmärrä, mitä tuollaisella pyritään saavuttamaan. Ei käy tavallisen ihmisen järkeen, nainen päivittelee.

Hän kertoo olleensa varuillaan ja skeptinen sen jälkeen, mitä Australiassa tapahtui viime syksynä. Useista Australiassa tuotetuista ja pakatuista mansikoista löytyi syyskuussa neuloja. Myöhemmin neuloja löytyi myös muista hedelmistä, kuten omenoista ja mangoista.

Suomessakin on löytynyt neuloja hedelmistä, muun muassa Merikarvialta ja Porista.

–Kun seuraavan kerran haen ranskalaisia tai mitä tahansa ruokaa jostain, niin tulee pilkottua se ihan varmasti. Onneksi lapset eivät nielaisseet neuloja, perheenäiti sanoo.

Hesburger kommentoi

Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos vahvistaa, että asiakas on maanantaina reklamoinut Hesburgerille asiasta. Reklamaation johdosta tapahtunutta on selvitetty.

–Tuoteturvallisuus on Hesburgerille erittäin tärkeää, koska myymme ruokaa ja ymmärrämme, että olemme vastuussa asiakkaidemme terveydestä. Varmistamme tuotteidemme laadun ja turvallisuuden monella eri tavalla. Kaikki myymämme ranskalaiset perunat muun muassa kulkevat tehtaalla metallinpaljastimen läpi, Santos sanoo.

Santoksen mukaan Hesburgerin tekemän selvityksen perusteella näyttää vahvasti siltä, että neula on päätynyt tuotteeseen vasta myyntitapahtuman jälkeen. Santos sanoo, että ravintolassa tekemän selvityksen sekä asiakkaan kertomuksen perusteella asiassa ei ole syytä epäillä Hesburgerin henkilökuntaa. Viranomaiset tutkivat asiaa tästä eteenpäin.

–Kyseessä on erittäin vakava ja valitettava tapaus. Olemme olleet yhteydessä reklamaation tehneeseen asiakkaaseen lisätietojen saamiseksi sekä tehneet tapahtuneesta tutkintapyynnön poliisille ja terveysviranomaiselle. Onneksi kukaan ei ole vahingoittunut. Muita tapauksia ei ole tiedossamme.

Poliisille ei ollut vielä tiistaina iltapäivällä tullut ilmoitusta tutkintapyynnöstä.

ANNA EGUTKINA
[email protected]



Avatar
poikani
Watson itse
Viestit: 5957
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Viesti Kirjoittaja poikani »

Olipa hyvä onni, että yksikään neuloista ei päätynyt suuhun (saati pidemmälle), vaan ongelma paljastui jo ranskalaisilla leikittäessä. Oli myös hyvä sattuma, että perhe oli seurannut perunoiden valmistusprosessia niinkin tarkkaan, että havaitsi, kuinka "työntekijät avasivat avaamattoman pussin ennen ranskalaisten valmistamista".

Erikoinen sattuma oli myös se, että neuloja ei löytynyt ravintolassa syödessä, vaan vasta muualla, kun nämä tyttären sabotoidut perunat päätettiinkin ottaa mukaan. Erikoista myös, että äiti on ollut "varuillaan ja skeptinen" australialaisen neulakeissin jälkeen. Harvaapa se varmaankaan Suomessa on noin varuilleen saanut.

Eiköhän tämä ole aika selvä yritys kusettaa ravintolalta korvauksia, tai vaihtoehtoisesti pilata sen maine jonkin katkeruuden vuoksi.
????? ?? ??????.

trapper
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 100
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2014 1:53 am

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Viesti Kirjoittaja trapper »

Nyt on kyllä juu outo keissi ja en kyllä usko et heses olis neulat tuohon laitettu,melko mahdotonta

JAMPPAsetä
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: Ma Tammi 14, 2019 12:13 am

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Viesti Kirjoittaja JAMPPAsetä »

poikani kirjoitti:perhe oli seurannut perunoiden valmistusprosessia niinkin tarkkaan, että havaitsi, kuinka "työntekijät avasivat avaamattoman pussin ennen ranskalaisten valmistamista".
Ottamatta kantaa muuhun, riippuen paikasta se ranskiskeittopiste näkyy usein tiskille, siinä kun odottelee niitä ranskiksia mitkä saa tiskiltä heti mukaan niin mitäpä siinä muuta seurais kun sitä valmistusprosessia, no vaihtoehtoisesti tissejä/persettäpä tietenkin :oops: ...

URSA
Horatio Caine
Viestit: 6098
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Viesti Kirjoittaja URSA »

Haiskahtaa tosiaan huijaukselta.

Onkohan vanhemmat kertoneet neuloista myös somessa, tai sattuuko joku tietämään, ketkä on kyseessä. Jotenkin tulee mieleen "luteet Ruotsinlaivalla"-tapaus muutaman vuoden takaa. Joku perhe väitti medialle saaneensa luteenpuremia risteilyllä.

Kenenkään Hesen työntekijän ei olisi järkeä laittaa neuloja ruokaan, koska jäisi kiinni, ja kukaan ulkopuolinen ei ole päässyt käsiksi annokseen.

Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1866
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

Ja käsittääkseni useimmat perheet, jos lapset ei syö ranskalaisia niin lentävät roskiin. Ei niitä oteta automatkalle mukaan. Onko kansallispukuperhe kyseessä kenties? Äidin korjatessa mekkoa tippunut parsinneuloja lapsen ranskispussiin?

Porin

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Viesti Kirjoittaja Porin »

Jonkunverran kommenteissa ja somessa sanotaan että olisi lavastettu juttu.

Yksi kommentti facebookista:
Tämäkin narkkari sai hetkensä julkisuudessa ja Iltapaska nielaisi koko tarinan neuloineen päivineen ihan tuosta vaan...

Salmari
Hetty Wainthropp
Viestit: 451
Liittynyt: To Marras 22, 2018 3:37 pm

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Viesti Kirjoittaja Salmari »

Kävipä kyllä tuuri että tyttö sattui katkomaan huvikseen ranskalaisia juuri siitä satsista missä neula oli ja syödyt annokset oli kunnossa.

Joku ahne mamma taisi olla ilmaisten aterioiden perässä.

Avatar
dazu
Adrian Monk
Viestit: 2989
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Viesti Kirjoittaja dazu »

Tätä siitä seuraa, kun siitä Australian jutusta piti uutisoida niin äänekkäästi iltapäivälehdissä, vaikka asia ei millään tavalla koskettanut suomalaisia...
Olipa tapaus lavastettu, tai ei, niin eipä ole vaikea huomata, että sen taustalla on tuo tarpeeton uutisointi.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

annaanna
Horatio Caine
Viestit: 6284
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm
Paikkakunta: Eura

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Kenellä voisi olla motiivi ja mahdollisuus "rikoksen" toteuttamiseen. Kuka oli rikospaikalla läsnä?

Eiköhän syyllinen löydy peruutuspeilistä takapenkille katsomalla. Hieman ikävystynyt varhaisteini ei tykkää typeristä ranskiksistaan, halunnut ehkä salaatin vaihtoehdoksi, mutta tyhmääkin tyhmempi äiskä ei huomannut tai suostunut moiseen vaihtoon, ehkä. Onko hampurilaiset ylipäänsä hänen juttunsa?

Joka tapauksessa hän on istuskellut ne omat ja sisarrukselle hommatut ranskikset sylissään ja todennut rankanperunaa taivutellen jotakin johon vedoten ei tarvitse enää jatkossa syödä ranskalaisia aterian yhteydessä, ei ehkä hampurilaisiakaan, jos siis on enemmän pitsatyttöjä.
Kantasuomalaisuus ei ole häpeä, jos ei siitä sellaista tee. Muistakaa tämä!

MrDarcy
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 90
Liittynyt: To Loka 16, 2014 12:27 am

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Viesti Kirjoittaja MrDarcy »

Luulisi että tämän tutkiminen on helppoa.
Perhe oli Hesburger-ravintolassa nähnyt, kuinka työntekijät avasivat avaamattoman pussin ennen ranskalaisten valmistamista.
Useampi perheenjäsen on ilmeisesti nähnyt tämän. Oletettavasti pussissa olevat perunat on pakasteita, eli jos kylmäketju ei ole katkennut, niin ne on tulleet tehtaalta Hesen friteerausaltaaseen asti jäisenä. Silloin niihin ei ole voinut työntää neuloja.

Jos pitää paikkaansa, että tehtaalla ranskalaiset kulkee metallinpaljastimen läpi, on hyvin epätodennäköistä että neulat on sieltä peräisin. Toki senkin mahdollisuuden voi selvittää ja tutkia.

Jäljelle jää vielä mahdollisuus, että Hesburgerin työntekijä tai joku ulkopuolinen olisi laittanut neulat perunoihin sillä välillä, kun annokset pakattiin ja kuljetettiin ravintolassa olevalle asiakkaalle. Tämän mahdollisuuden voi varmasti sulkea pois valvontakameroiden avulla ja ihan sillä, ettei usean neulan piilotteluun olisi ollut aikaa. Pussin pohjalle ehkä ehtisi pudottaa, mutta ei ujuttaa perunasuikaleen sisään kenenkään huomaamatta.

Toivottavasti uutisoidaan, kuinka tapaus ratkeaa.

Tay77
Jack Bauer
Viestit: 965
Liittynyt: Su Tammi 24, 2010 12:01 am
Paikkakunta: Takahikiä

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Viesti Kirjoittaja Tay77 »

Marokonsoturi kirjoitti:Ja käsittääkseni useimmat perheet, jos lapset ei syö ranskalaisia niin lentävät roskiin. Ei niitä oteta automatkalle mukaan. Onko kansallispukuperhe kyseessä kenties? Äidin korjatessa mekkoa tippunut parsinneuloja lapsen ranskispussiin?

Tähän voisin sanoa, että itse teen aina lapseni kanssa samoin sen harvan kerran kun käydään pikaruokalassa, eli ranskalaiset mukaan, jotka voi lapsi syödä autossa tai vanhempi syö myöhemmin. Ei ole varaa heittää roskiin.

Mutta todella outo tapaus.
Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, on vain tyhmiä ihmisiä

gou övei, gou övei juu agli hipi, juu smel of narkotiks

Avatar
PoliisimestariSisu
Rico Tubbs
Viestit: 1233
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu »

Ainakaan jos minä en kakarana syönyt kerralla kaikkia, niin ei niitä pois heitetty.

Suurin virhehän tässä on tosin se, että on käyty Hesessä.
Nykymittapuulla täysi rasisti - ja mitään ette voi.

Naapurin Eeva
Susikoski
Viestit: 46
Liittynyt: Su Kesä 11, 2017 4:56 pm

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Viesti Kirjoittaja Naapurin Eeva »

Oisko ravikansaa?

Leisure Suit
Harjunpää
Viestit: 323
Liittynyt: Ti Tammi 29, 2013 4:18 pm
Paikkakunta: Hki FiN

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Viesti Kirjoittaja Leisure Suit »

Hesen vastine kertoo karua kieltään.

Neuloja löytyi siis ranuista jotka piti syödä paikan päällä, jotka tulikin mukaan.

Ja take away pussin sisältä.

Ja take away pussin ranupussin sisältä.

Ranut vedetään pakkasesta rasvakeittimeen josta ne suoraan kaadetaan pussiin.

Koska neulat löytyi useammasta paikasta on toi ainoa hetki milloin henkilökunta olisi voinut ne laittaa koska ne toiset ranut meni suoraan take away pussiin. Taitaa hesessä olla kamerat tällästä selvittelyä varten.

Kun annokset meni siitä asiakkaalle niin mitähän sit tapahtukaan.

Vastaa Viestiin