Sivu 1/3

Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Lähetetty: Ti Tammi 29, 2019 6:57 pm
Kirjoittaja Porin
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/56e3 ... 1a2e1e4e13

Hesen ranskikset menee tehtaalta lähtiessä metallinpaljastimen läpi. Hesen lausunto on aika ympäripyöreä. Vähänkuin että itse asiakas laittoi neulansa ranskiksiin.

Otan tekstin talteen puhelimella, pahoittelut jos kappalejaot heittää.
Hengenvaarallinen yllätys: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja - ”Luojan kiitos poika aloitti hampurilaisesta”
Tänään klo 13:02
Kolmelapsinen perhe löysi Lahden Hesburgerin aterioista kolme viisisenttistä parsinneulaa, jotka oli piilotettu ranskalaisten sisään. Hesburgerin mukaan kaikki ranskalaiset perunat muun muassa kulkevat tehtaalla metallinpaljastimen läpi.
Lahtelainen perhe kertoo löytäneensä kahdesta ateriasta yhteensä kolme parsinneulaa.
Perheenäiti ilmoitti heti samana iltana tapauksesta Hesburgerille.
Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos sanoo, että kyseessä on erittäin vakava ja valitettava tapaus, johon suhtaudutaan vakavasti. Muita vastaavia tapauksia ei ole Hesburgerin tiedossa.


Maanantaina iltapäivällä lahtelainen perheenäiti osti itselleen ja lapsilleen ateriat Lahdessa sijaitsevasta Hesburger Salpausselkä -ravintolasta. Yksi ateria ostettiin myös mukaan isovanhemmilla kylässä olleelle perheen 9-vuotiaalle pojalle. Äiti ja perheen nuorin, 6-vuotias, söivät ateriansa Hesburgerissa ilman ongelmia. Perheen 13-vuotias tytär ei juuri jaksanut syödä ranskalaisia omasta ateriastaan, joten ne päätettiin ottaa mukaan.

Kun 9-vuotias oli haettu isovanhemmilta, hän sai autossa oman take away -ateriansa.

–Luojan kiitos poika aloitti hampurilaisesta, perheenäiti sanoo.

Tytärkin alkoi autossa syödä ravintolassa syömättä jääneitä ranskalaisiaan ja taitteli huvikseen pitkiä ranskalaisia puoliksi. Yllättäen yhdestä ranskalaisesta löytyi noin viisi senttiä pitkä parsinneula.

"Anteeksi, mitä löytyi?”

9-vuotiaan ranskalaisista löytyi toinen neula, ja kurkistus take away -pussin pohjalle paljasti, että sieltäkin löytyi yksi neula.

–Yhteensä kolme parsinneulaa löytyi kahdesta annoksesta. Tietenkin soitin heti kyseiseen Hesburgeriin ja he olivat ihan kauhuissaan, että anteeksi, mitä niistä ranskalaisista löytyi, perheenäiti kuvailee järkyttävää tilannetta.

Neulat pyydettiin toimittamaan ravintolaan analysoitavaksi.

Perhe oli Hesburger-ravintolassa nähnyt, kuinka työntekijät avasivat avaamattoman pussin ennen ranskalaisten valmistamista.

–Nykymaailmassa voi näköjään tapahtua mitä vain. Haluan, että tämä tulee ihmisten tietoisuuteen, ettei tule vakavaa vahinkoa. En ymmärrä, mitä tuollaisella pyritään saavuttamaan. Ei käy tavallisen ihmisen järkeen, nainen päivittelee.

Hän kertoo olleensa varuillaan ja skeptinen sen jälkeen, mitä Australiassa tapahtui viime syksynä. Useista Australiassa tuotetuista ja pakatuista mansikoista löytyi syyskuussa neuloja. Myöhemmin neuloja löytyi myös muista hedelmistä, kuten omenoista ja mangoista.

Suomessakin on löytynyt neuloja hedelmistä, muun muassa Merikarvialta ja Porista.

–Kun seuraavan kerran haen ranskalaisia tai mitä tahansa ruokaa jostain, niin tulee pilkottua se ihan varmasti. Onneksi lapset eivät nielaisseet neuloja, perheenäiti sanoo.

Hesburger kommentoi

Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos vahvistaa, että asiakas on maanantaina reklamoinut Hesburgerille asiasta. Reklamaation johdosta tapahtunutta on selvitetty.

–Tuoteturvallisuus on Hesburgerille erittäin tärkeää, koska myymme ruokaa ja ymmärrämme, että olemme vastuussa asiakkaidemme terveydestä. Varmistamme tuotteidemme laadun ja turvallisuuden monella eri tavalla. Kaikki myymämme ranskalaiset perunat muun muassa kulkevat tehtaalla metallinpaljastimen läpi, Santos sanoo.

Santoksen mukaan Hesburgerin tekemän selvityksen perusteella näyttää vahvasti siltä, että neula on päätynyt tuotteeseen vasta myyntitapahtuman jälkeen. Santos sanoo, että ravintolassa tekemän selvityksen sekä asiakkaan kertomuksen perusteella asiassa ei ole syytä epäillä Hesburgerin henkilökuntaa. Viranomaiset tutkivat asiaa tästä eteenpäin.

–Kyseessä on erittäin vakava ja valitettava tapaus. Olemme olleet yhteydessä reklamaation tehneeseen asiakkaaseen lisätietojen saamiseksi sekä tehneet tapahtuneesta tutkintapyynnön poliisille ja terveysviranomaiselle. Onneksi kukaan ei ole vahingoittunut. Muita tapauksia ei ole tiedossamme.

Poliisille ei ollut vielä tiistaina iltapäivällä tullut ilmoitusta tutkintapyynnöstä.

ANNA EGUTKINA
[email protected]Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Lähetetty: Ti Tammi 29, 2019 7:22 pm
Kirjoittaja poikani
Olipa hyvä onni, että yksikään neuloista ei päätynyt suuhun (saati pidemmälle), vaan ongelma paljastui jo ranskalaisilla leikittäessä. Oli myös hyvä sattuma, että perhe oli seurannut perunoiden valmistusprosessia niinkin tarkkaan, että havaitsi, kuinka "työntekijät avasivat avaamattoman pussin ennen ranskalaisten valmistamista".

Erikoinen sattuma oli myös se, että neuloja ei löytynyt ravintolassa syödessä, vaan vasta muualla, kun nämä tyttären sabotoidut perunat päätettiinkin ottaa mukaan. Erikoista myös, että äiti on ollut "varuillaan ja skeptinen" australialaisen neulakeissin jälkeen. Harvaapa se varmaankaan Suomessa on noin varuilleen saanut.

Eiköhän tämä ole aika selvä yritys kusettaa ravintolalta korvauksia, tai vaihtoehtoisesti pilata sen maine jonkin katkeruuden vuoksi.

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Lähetetty: Ti Tammi 29, 2019 7:43 pm
Kirjoittaja trapper
Nyt on kyllä juu outo keissi ja en kyllä usko et heses olis neulat tuohon laitettu,melko mahdotonta

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Lähetetty: Ti Tammi 29, 2019 7:45 pm
Kirjoittaja JAMPPAsetä
poikani kirjoitti:perhe oli seurannut perunoiden valmistusprosessia niinkin tarkkaan, että havaitsi, kuinka "työntekijät avasivat avaamattoman pussin ennen ranskalaisten valmistamista".
Ottamatta kantaa muuhun, riippuen paikasta se ranskiskeittopiste näkyy usein tiskille, siinä kun odottelee niitä ranskiksia mitkä saa tiskiltä heti mukaan niin mitäpä siinä muuta seurais kun sitä valmistusprosessia, no vaihtoehtoisesti tissejä/persettäpä tietenkin :oops: ...

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Lähetetty: Ti Tammi 29, 2019 7:48 pm
Kirjoittaja URSA
Haiskahtaa tosiaan huijaukselta.

Onkohan vanhemmat kertoneet neuloista myös somessa, tai sattuuko joku tietämään, ketkä on kyseessä. Jotenkin tulee mieleen "luteet Ruotsinlaivalla"-tapaus muutaman vuoden takaa. Joku perhe väitti medialle saaneensa luteenpuremia risteilyllä.

Kenenkään Hesen työntekijän ei olisi järkeä laittaa neuloja ruokaan, koska jäisi kiinni, ja kukaan ulkopuolinen ei ole päässyt käsiksi annokseen.

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Lähetetty: Ti Tammi 29, 2019 7:54 pm
Kirjoittaja Marokonsoturi
Ja käsittääkseni useimmat perheet, jos lapset ei syö ranskalaisia niin lentävät roskiin. Ei niitä oteta automatkalle mukaan. Onko kansallispukuperhe kyseessä kenties? Äidin korjatessa mekkoa tippunut parsinneuloja lapsen ranskispussiin?

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Lähetetty: Ti Tammi 29, 2019 8:22 pm
Kirjoittaja Porin
Jonkunverran kommenteissa ja somessa sanotaan että olisi lavastettu juttu.

Yksi kommentti facebookista:
Tämäkin narkkari sai hetkensä julkisuudessa ja Iltapaska nielaisi koko tarinan neuloineen päivineen ihan tuosta vaan...

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Lähetetty: Ti Tammi 29, 2019 8:27 pm
Kirjoittaja Salmari
Kävipä kyllä tuuri että tyttö sattui katkomaan huvikseen ranskalaisia juuri siitä satsista missä neula oli ja syödyt annokset oli kunnossa.

Joku ahne mamma taisi olla ilmaisten aterioiden perässä.

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Lähetetty: Ke Tammi 30, 2019 6:33 am
Kirjoittaja dazu
Tätä siitä seuraa, kun siitä Australian jutusta piti uutisoida niin äänekkäästi iltapäivälehdissä, vaikka asia ei millään tavalla koskettanut suomalaisia...
Olipa tapaus lavastettu, tai ei, niin eipä ole vaikea huomata, että sen taustalla on tuo tarpeeton uutisointi.

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Lähetetty: Ke Tammi 30, 2019 5:14 pm
Kirjoittaja annaanna
Kenellä voisi olla motiivi ja mahdollisuus "rikoksen" toteuttamiseen. Kuka oli rikospaikalla läsnä?

Eiköhän syyllinen löydy peruutuspeilistä takapenkille katsomalla. Hieman ikävystynyt varhaisteini ei tykkää typeristä ranskiksistaan, halunnut ehkä salaatin vaihtoehdoksi, mutta tyhmääkin tyhmempi äiskä ei huomannut tai suostunut moiseen vaihtoon, ehkä. Onko hampurilaiset ylipäänsä hänen juttunsa?

Joka tapauksessa hän on istuskellut ne omat ja sisarrukselle hommatut ranskikset sylissään ja todennut rankanperunaa taivutellen jotakin johon vedoten ei tarvitse enää jatkossa syödä ranskalaisia aterian yhteydessä, ei ehkä hampurilaisiakaan, jos siis on enemmän pitsatyttöjä.

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Lähetetty: Ke Tammi 30, 2019 8:08 pm
Kirjoittaja MrDarcy
Luulisi että tämän tutkiminen on helppoa.
Perhe oli Hesburger-ravintolassa nähnyt, kuinka työntekijät avasivat avaamattoman pussin ennen ranskalaisten valmistamista.
Useampi perheenjäsen on ilmeisesti nähnyt tämän. Oletettavasti pussissa olevat perunat on pakasteita, eli jos kylmäketju ei ole katkennut, niin ne on tulleet tehtaalta Hesen friteerausaltaaseen asti jäisenä. Silloin niihin ei ole voinut työntää neuloja.

Jos pitää paikkaansa, että tehtaalla ranskalaiset kulkee metallinpaljastimen läpi, on hyvin epätodennäköistä että neulat on sieltä peräisin. Toki senkin mahdollisuuden voi selvittää ja tutkia.

Jäljelle jää vielä mahdollisuus, että Hesburgerin työntekijä tai joku ulkopuolinen olisi laittanut neulat perunoihin sillä välillä, kun annokset pakattiin ja kuljetettiin ravintolassa olevalle asiakkaalle. Tämän mahdollisuuden voi varmasti sulkea pois valvontakameroiden avulla ja ihan sillä, ettei usean neulan piilotteluun olisi ollut aikaa. Pussin pohjalle ehkä ehtisi pudottaa, mutta ei ujuttaa perunasuikaleen sisään kenenkään huomaamatta.

Toivottavasti uutisoidaan, kuinka tapaus ratkeaa.

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Lähetetty: Ke Tammi 30, 2019 9:03 pm
Kirjoittaja Tay77
Marokonsoturi kirjoitti:Ja käsittääkseni useimmat perheet, jos lapset ei syö ranskalaisia niin lentävät roskiin. Ei niitä oteta automatkalle mukaan. Onko kansallispukuperhe kyseessä kenties? Äidin korjatessa mekkoa tippunut parsinneuloja lapsen ranskispussiin?

Tähän voisin sanoa, että itse teen aina lapseni kanssa samoin sen harvan kerran kun käydään pikaruokalassa, eli ranskalaiset mukaan, jotka voi lapsi syödä autossa tai vanhempi syö myöhemmin. Ei ole varaa heittää roskiin.

Mutta todella outo tapaus.

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Lähetetty: To Tammi 31, 2019 12:57 am
Kirjoittaja PoliisimestariSisu
Ainakaan jos minä en kakarana syönyt kerralla kaikkia, niin ei niitä pois heitetty.

Suurin virhehän tässä on tosin se, että on käyty Hesessä.

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Lähetetty: To Tammi 31, 2019 2:44 am
Kirjoittaja Naapurin Eeva
Oisko ravikansaa?

Re: Hesburgerin ranskalaisista löytyi neuloja

Lähetetty: To Tammi 31, 2019 7:21 am
Kirjoittaja Leisure Suit
Hesen vastine kertoo karua kieltään.

Neuloja löytyi siis ranuista jotka piti syödä paikan päällä, jotka tulikin mukaan.

Ja take away pussin sisältä.

Ja take away pussin ranupussin sisältä.

Ranut vedetään pakkasesta rasvakeittimeen josta ne suoraan kaadetaan pussiin.

Koska neulat löytyi useammasta paikasta on toi ainoa hetki milloin henkilökunta olisi voinut ne laittaa koska ne toiset ranut meni suoraan take away pussiin. Taitaa hesessä olla kamerat tällästä selvittelyä varten.

Kun annokset meni siitä asiakkaalle niin mitähän sit tapahtukaan.