Muistisairaalta yritettiin laskuttaa yli 2000€ ylimääräistä

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
GAZ-24
Parranpäristäjä
Viestit: 90
Liittynyt: La Marras 10, 2018 11:18 pm

Muistisairaalta yritettiin laskuttaa yli 2000€ ylimääräistä

Viesti Kirjoittaja GAZ-24 » Ti Touko 28, 2019 12:35 pm

Järvenpääläisvanhukselta yritettiin laskuttaa yli 2 600 euroa muutaman tunnin viemärihuollosta – Toimitusjohtaja perustelee näin 2 400 euron hinnanalennusta.

https://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/ ... man-tunnin
Keski-Uusimaa logo
PAIKALLISET

16.5.2019 06.00

Järvenpääläisvanhukselta yritettiin laskuttaa yli 2 600 euroa muutaman tunnin viemärihuollosta – Toimitusjohtaja perustelee näin 2 400 euron hinnanalennusta

Järvenpääläisvanhuksen talon viemäreiden huolto oli tulla kalliiksi. Arkistokuva. Satu Jalo
Järvenpään kaupungin kotihoidossa työskentelevä lähihoitaja Helena Jaakkola kirjoitti Keski-Uusimaan yleisönosastolla (K-U 15.5.) olevansa huolissaan siitä, kuinka yksin kotona asuvia ja varsinkin muistisairaita vanhuksia huijataan kotimyyntiremonteilla.

Jaakkolalla on tästä omakohtaista kokemusta. Muistisairas järvenpääläinen näytti hädissään viemäreiden puhdistamisesta syntynyttä yli 2 600 euron laskua Jaakkolalle, joka on hänen omahoitajansa.

Jaakkola soitti laskun lähettäneeseen firmaan.

– En tiennyt, mitä talossa oli tehty, koska laskuun ei sitä oltu merkitty, eikä myöskään eritelty työn tai tarvikkeiden osuutta.

Yrityksessä yritettiin ensin perustella yli 2 600 euron laskua parin tunnin työstä erikoisauton käynnillä. Jaakkola tiesi kertoa, ettei mitään erikoisautoa kohteessa ole käynyt.

– Heti puhelimessa pahoiteltiin, että laskun summa oli väärin ja he lupasivat lähettää uuden, 600 euron, laskun. Sanoin, että keskustelen asiasta vielä asiakkaan ja hänen omaisensa kanssa.

Puhuttuaan putkialan yrityksessä laskutusta hoitavan tuttavansa kanssa Jaakkola tuli lopulta siihen tulokseen, että 600 euroakin on liikaa parin tunnin työstä. Hän lähetti viemäreiden puhdistamisesta laskuttaneeseen yritykseen sähköpostin, että asiakas suostuu maksamaan 200 euroa yrityksen palveluista.Viemäreiden puhdistamisesta vastanneen Pohjolan LVIturvan toimitusjohtaja Juhana Kilpeläinen hyväksyi asiakkaan 200 euron esityksen.

– Tässä tapauksessa olin valmis sopimaan asiakkaalle sopivan hinnan, koska olimme toimineet omien ohjeidemme vastaisesti. Eli maksoimme niin sanotut oppirahat, Kilpeläinen sanoo.

Hän sanoo yrityksensä myyjien noudattavan eettisiä ohjeita, jotka muun muassa kieltävät kaupanteon muistisairaan ihmisen kanssa.

– Arvion tekee myyjä. Tässä tapauksessa myyjä on ollut nuori ja arvio on mennyt valitettavasti pieleen. Muistisairaus ei välttämättä ilmene lyhyessä keskustelussa.

Hän sanoo, että Järvenpään tapauksessa kyseessä on harmillinen yksittäistapaus, eikä laskuista reklamoida usein. Jos muistisairauden varjolla halutaan hinnanalennusta, voi yritys vaatia sairaudesta lääkärintodistusta.

Järvenpään tapauksessa sitä ei kuitenkaan Kilpeläisen mukaan tarvittu, koska ilmoituksen asiakkaan muistisairaudesta teki tämän omahoitaja.

2 600 euron laskua asiakkaan mukaan kahdessa tunnissa tehdystä työstä Kilpeläinen perustelee näin.

– Meidän järjestelmän mukaan kohteen arvioitu asennusaika on puoli päivää ja tuntiraportoinnin mukaan siellä on oltu 3,5 tuntia. Lisäksi siihen kuuluvat ajot ja kohteeseen liittyvät mahdolliset tukku- tai varastokäynnit.

Kilpeläisen Keski-Uusimaalle esittämässä laskussa työn osuus on 2 096 euroa ja tarvikkeiden 524 euroa.

Kilpeläisen mukaan normaali viemärihuollon hinta on 1 500–3 000 euroa riippuen toimitussisällöstä. Aikaa siihen menee 1–2 päivää.

– Huollossa viemärit puhdistetaan huuhtelemalla ja niistä voidaan vaihtaa esimerkiksi hajulukot, hän kuvaa yrityksensä tekemiä viemärihuoltoja.
"Sepolla oli suuret lupaukset – saisin vielä niin paljon seksiä, että loppujen lopuksi vielä pyytäisin, saisinko välillä olla taas rauhassa" Auer kertoo kirjassaan suhteen arjesta.

JammuSetä
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 946
Liittynyt: Ti Syys 25, 2018 8:50 pm

Re: Muistisairaalta yritettiin laskuttaa yli 2000€ ylimääräi

Viesti Kirjoittaja JammuSetä » Ti Touko 28, 2019 2:21 pm

Arvioitu asennusaika puoli päivää=2000€ työlaskutusta?

Lestadiolainen huijarifirma iski taas

kaarmis
Sammakkoprofessori
Viestit: 467
Liittynyt: To Tammi 10, 2019 5:21 pm

Re: Muistisairaalta yritettiin laskuttaa yli 2000€ ylimääräi

Viesti Kirjoittaja kaarmis » Ti Touko 28, 2019 3:59 pm

JammuSetä kirjoitti:Arvioitu asennusaika puoli päivää=2000€ työlaskutusta?

Lestadiolainen huijarifirma iski taas
Asiantuntijat myy osaamistaan, ei tehtyjä työtunteja. Asiantuntijuutta on myös huomioida asiakkaan maksukyvyn lisäksi mahdollisten omaisten ym tarkkaavaisuus. Nyt ei vaan sitä tuntemusta löytynyt urakan kaikille osa-alueille.

JammuSetä
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 946
Liittynyt: Ti Syys 25, 2018 8:50 pm

Re: Muistisairaalta yritettiin laskuttaa yli 2000€ ylimääräi

Viesti Kirjoittaja JammuSetä » Ti Touko 28, 2019 10:23 pm

Mun mielestä vanjoillislestadiolaisilya pitäis kieltää kaikki yrittäminen.

Joko ne sopii omilleen urakoita tai sitte huijaa vääräuskoisi vanhuksia. Heiiii kuulostaa ihan islamilta.

Vastaa Viestiin