Truc Crime -tapahtuma Helsingin Oodissa 15.8.2019

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

booksandbullets
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: La Touko 20, 2017 2:31 pm
Viesti:

True crime -tapahtuma Hanasaaressa 15.8.

Viesti Kirjoittaja booksandbullets »

Tervehdys!

Tiedoksi tännekin mielenkiintoinen tapahtuma rikosharrastajille.

Hanasaaressa, suomalais-ruotsalaisessa kulttuurikeskuksessa 15.8.2019. Luvassa kävelykierroksia, paneelikeskusteluita, meet and greet -tilaisuuksia ja muuta mielenkiintoista. Myös mahdollisuus vierailla rikospaikoilla rikoksissa mukana olleiden tekijöiden kanssa!

Paikalla mm. Jarkko Sipilä, Janne Raninen, Jan Jalutsi, jne jne.

Lisätietoa linkin takaa: https://www.truecrimeevents.fi/

Tervetuloa!
www.forenseek.app (<-- murhia, mysteereitä, pimeää historiaa)

assikalma
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Maalis 12, 2019 10:59 pm

Re: True crime -tapahtuma Hanasaaressa 15.8.

Viesti Kirjoittaja assikalma »

Tulossa ollaan, mielenkiintoinen päivä tiedossa!

aga
Axel Foley
Viestit: 2343
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Truc Crime -tapahtuma Helsingin Oodissa 15.8.2019

Viesti Kirjoittaja aga »

Suomalainen kaksoismurhaaja myy lippuja fani-illalliselle kanssaan - esittelee myös paikkaa, jossa murhasi ystävänsä

Tänään klo 21:20

Henkirikosten uhrien läheiset ry:n edustaja on järkyttynyt kuullessaan tapahtumasta. Hänen mukaansa tämä on osa ilmiötä, jossa väkivalta- ja henkirikollisuudesta tehdään viihdettä.

Pääjärjestäjä Janne Raninen on on julkaissut työkäyttöön profiloituneella Facebook-tilillään kuvan, jossa hän kiinnittää tapahtumajulistetta. Kuvakaappaukset tapahtumasivulta ja Ranisen Facebookista.

Elokuussa eri yhteistyökumppanit järjestävät True Crime -tapahtuman, jossa esitellään tunnettuja rikoksia ja keskustellaan rikollisuudesta eri näkökulmista. Poikkeuksellista tapahtumassa on se, että paikalla on kolme vakaviin rikoksiin syyllistynyttä miestä, jotka kertovat oikeilla rikospaikoilla tekemistään rikoksista.

Tapahtuman pääjärjestäjä on Janne Raninen, joka istuu edelleen vankilassa suorittamassa elinkautistuomiota. Raninen on tuomittu murhista vuosina 1998 ja 2003.

true crime events.jpg
true crime events.jpg (146.13 KiB) Katsottu 12622 kertaa
Markkinoinnin mukaan kyseessä on ensimmäinen Suomessa järjestettävä tapahtuma, jossa yleisö pääsee tuomittujen mukana rikospaikoille. Vierailija voi valita yhden kolmesta rikospaikkakäynnistä.

Raninen kertoo itse Vuosaaressa surmapaikalla ystävänsä ja rikollistoverinsa palkkamurhasta. Murhatuomio on noussut viime aikoina jälleen keskusteluun, koska entisen huumepäällikön Jari Aarnion rikoskumppani on yhdistetty tapaukseen.

Vanhalla Katajanokan vankilalla Jan Jalutsi kertoo, miten hän aikoinaan pakeni kyseisestä vankilasta. Turussa ruotsalainen ex-ammattirikolliseksi tituleerattu Anders Adali esittelee, miten pankkiryöstö suunniteltiin ja toteutettiin vuonna 2007.

Tapahtumaan kuuluu päivätilaisuus Espoon edustalla Hanasaaressa, jossa keskustelemassa on entisiä rikollisia, kirjailijoita ja rikostoimittajia. Illalla on vielä ”Meet & Greet” -tilaisuus, jossa vieraat pääsevät illallistamaan rikoksista tuomittujen kanssa. Tämä on artistitapaamisista tunnettu konsepti, joissa fanit pääsevät tapaamaan idolinsa. Tapahtuman iskulause on "Tämän rikollisemmaksi tämä ei enää muutu".

Kaikkiin tilaisuuksiin myydään lippuja, ja koko päivän kattava paketti maksaa 109 euroa.
vuosaari katajanokka.jpg
vuosaari katajanokka.jpg (76.36 KiB) Katsottu 12622 kertaa
Vankilasta esiintymään

Tapahtuman yhteyshenkilönä on pääyhteistyökumppani Minna Kavilo, joka vastaa tapahtuman järjestelyistä Ranisen kanssa. Kavilo pitää True Crime Finland -podcastia.

Kavilo selittää, että hän hoitaa asioita, koska Raninen ei pysty tekemään kaikkea vankilasta käsin. Kavilon mukaan Raninen järjestää tapahtumaa lomilla ja puhelimitse vankilasta. Iltalehti on kirjoittanut Ranisen huomiota herättäneestä vapaa-ajasta viime syksynä.

Kavilo välitti Raniselle Iltalehden haastattelupyynnön, mutta Raninen ei keskiviikkona ole vastannut siihen.

Iltalehti kysyi Kavilolta, miten hän suhtautuu siihen, että surmateoilla myydään tapahtumaa.

– Se oli minulle asia, jota mietin ensin, kun minua pyydettiin tähän. Mietin, onko tämä sellainen tapahtuma, jossa haluan olla mukana, mutta päätin lähteä mukaan. Adali, Jalutsi ja Raninen ovat kaikki sellaisia rikollisia, jotka ovat tehneet parannuksen tai muutoksen ja yrittäneet päästä elämässä eteenpäin, Kavilo sanoo.

– Minulle tuli sellainen fiilis, etten voi lähteä tuomitsemaan ketään toista ihmistä vain siksi, että hän on tehnyt jotain, mitä en hyväksy. Mietin, että nämä ovat sellaisia ihmisiä, jotka haluavat muuttaa elämäänsä, hän jatkaa.

– Oletko aina halunnut käydä rikospaikalla tekijän kanssa ja päästä kuulemaan suoraan häneltä, mitä oikeastaan tapahtui ja miksi? tapahtuman esittelyssä kysytään. Kuvakaappaus tapahtuman sivulta.– Oletko aina halunnut käydä rikospaikalla tekijän kanssa ja päästä kuulemaan suoraan häneltä, mitä oikeastaan tapahtui ja miksi? tapahtuman esittelyssä kysytään. Kuvakaappaus tapahtuman sivulta.
– Oletko aina halunnut käydä rikospaikalla tekijän kanssa ja päästä kuulemaan suoraan häneltä, mitä oikeastaan tapahtui ja miksi? tapahtuman esittelyssä kysytään. Kuvakaappaus tapahtuman sivulta.

Uhrit ja omaiset?

Iltalehti kysyi myös, ovatko järjestäjät miettineet, miltä tapahtuma näyttää uhrien ja omaisten näkökulmasta.

– Sitä pitää Raniselta kysyä tarkemmin. Hän on ideoinut tapahtuman, Kavilo sanoo.

Kavilon mukaan he eivät ole keskustelleet etukäteen siitä, miten reagoivat mahdolliseen palautteeseen. Omaisilta tai rikosten uhreilta ei ole tullut tähän mennessä yhteydenottoja.

– Minä olen saanut sellaisen kuvan, että he ottavat sellaisen näkökulman, että tälle tielle ei kannata lähteä ja tällaista elämää ei kannata tavoitella. He varmasti ottavat puheissaan uhrit huomioon ja ovat kunnioittava. Ei ole mässäilytapahtumasta kyse.

Omaisjärjestö ihmeissään

Henkirikosten uhrien läheiset ry:n (Huoma) kriisi- ja vapaaehtoistyön koordinaattori Terhi Kantanen sanoo olevansa järkyttynyt kuullessaan tapahtumasta. Hänen mukaansa tämä on osa ilmiötä, jossa väkivalta- ja henkirikollisuudesta tehdään viihdettä.

– Tässä ei varmaan ole otettu lainkaan huomioon omaisia, omaisten tunteita ja traumatisoituneita ihmisiä, jotka tapauksiin liittyvät. Vaikuttaa erikoiselta toiminnalta, Kantanen sanoo.

– Henkirikoksella on aina uhri ja uhrilla on aina omaiset. Perheenjäseniä, ystäviä, työtovereita, koulukavereita, ketä elämänpiirissä sitten onkaan. Vaikka rikoksesta olisi mennyt 30 vuotta, tuntuu pahalta, kun siihen palataan. Ja sitten siitä vielä tehdään viihdettä ja karnevalisoitu hauska asia, hän jatkaa.

Kantanen on myös ihmeissään ”Meet & Greet” -muotoisesta tapaamisesta rikostentekijöiden kanssa.

– Kuulostaa vähän siltä, että rikostentekijä hyötyy siitä, että pääsee kertomaan rikoksesta.

Tapahtumalla on tunnettuja yhteistyökumppaneita. Mukana ovat äänikirjapalvelu Storytel, kustantaja Docedon dekkarikirjallisuutta julkaiseva Crime Time ja ruotsalaiskustantamo Lind & Co.

Päivän lopuksi esiintyy Janne Ranisen kumppani, rap-artisti Mercedes Bentso, joka on kertonut julkisesti suhteestaan murhatuomiot saaneeseen Raniseen.[/i]

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5c5f ... 58f8184abf

https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=20836
https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=6827
https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php ... 4&start=60
https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=11&t=2673

Lisätty artikkelissa olleet kuvat, sekä linkit Ranisen että Jalutsin tapauksiin. Keskustelut tekemistään edelleen niitä varten avatuissa ketjuissa. True Crime-tapahtumasta keskustelu käydään tässä ketjussa.
-NILS-


Otsikko muutettu. True Crime pitopaikka ja päivämäärät muuttuivat aiemmin sovitusta. Nyt kun tapahtuma on pidetty, niin otsikon voi naulata kiinni. Toinen samaisesta tapahtumasta aloitettu ketju yhdistetty tähän ketjuun ja siirretty Vapaaseen keskusteluun.
-NILS-

Smirre
Olivia Benson
Viestit: 709
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 11:16 pm

Re: Suomalainen kaksoismurhaaja myy lippuja fani-illallisell

Viesti Kirjoittaja Smirre »

Kuka mitäkin viihteeksi kutsuu.Onhan näitä rikostapauksista kertovia ohjelmia televisiossa näytetty vuosia.Ja kyllä rikosten uhreja,kuten myös rikoksen tehneen omaisiakin on kuultu monissa lehdissä ja ohjelmissa.
Eihän kukaan pakota katselemaan/kuuntelemaan/ottamaan osaa kyseiseen juttuun,eli mikä on ongelma?
Jokainen asia tai tapahtuma loukkaa tai järkyttää aina jotakin.Miten ne kaikki voidaan estää?Esimerkiksi vaikkapa pride;ei sekään ole kaikkien mieleen,ja lähentelee sukupuolisiveellisyysrikosta monen osalta,eli julkisella paikalla pukeutumista.

putsari
Adrian Monk
Viestit: 2951
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Suomalainen kaksoismurhaaja myy lippuja fani-illallisell

Viesti Kirjoittaja putsari »

Elämäm_kolua koko rahalla.

Tämän näköinen hurjapää on muuten järjestäjä Minna Kavilo

Kuva
JammuSetä kirjoitti:
Ma Loka 05, 2020 11:37 am
Ja tarkennan että en tunne mikäänlaista vetovoimaa naisiin, siis seksuaalisessa mielessä.

eloq
Poliisikoira Rex
Viestit: 288
Liittynyt: Ma Marras 05, 2007 9:16 pm

Re: Suomalainen kaksoismurhaaja myy lippuja fani-illallisell

Viesti Kirjoittaja eloq »

Mun mielestä ok tapahtuma mutta tuo murhahehkutus on aika huono idea. Rahastusta ja retostelua kaksoismurhasta, ei tunnu kivalta. Ihan hyvä juttu jos vain kertoisi siitä kuinka on koettanut parantaa tapansa jne mutta illallinen (fanitapaaminen?) kaksoismurhaajan kanssa, ei kiitos...

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Suomalainen kaksoismurhaaja myy lippuja fani-illallisell

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Eloq, samoilla linjoin. Pointti juuri tuossa, että mihin keskitytään ja miten tapahtuma järjestetään, miten etiikka huomioidaan. Vakavien muita ihmisiä tai eläimiä satuttavien rikosten suhteen äänessä oleminen yhtäällä on äänettömyyttä toisaalla, mutta jos esilläolossa olisi kyse muutoskeskeisyydestä ja vastuunotosta se olisi hyväksyttävämpää.
Ja onko todella tajuttu, miten tekeminen/satuttaminen on vaikuttanut, JOS tekijä/t eivät ole huomioineet nytkään kuin itsensä edun- taakse jää välittäminen uhrien lähipiirin tuntemuksista. Ei enää ikinä tuskan aiheuttamista lisää tapauksen ääreltä: syvä katumus ja tietoisuus. Mutta ehkä vakaviin terveyden ja hengen vastaisiin rikoksiin syyllistyy helpommin ihmistyyppi, jolla on vajavaisuutta muiden huomioonottamisessa.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Avatar
On Anoi Kaa
Ben Matlock
Viestit: 8560
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Suomalainen kaksoismurhaaja myy lippuja fani-illallisell

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Treffihommaa pidän lähinnä pelleilynä ja sen kyllä sallisin, kunhan teoilla elvistely olisi kiellettyä laissa - siis taloudellisen hyödyn, maineen tai kuuluisuuden pumppaaminen median kautta. Tässähän on plussana se, että Raninen saattaa päästä treffeille jonkun tosifanin kanssa eli sellaisen, joka on odottanut kohtaamista jo kauan ja matkustanut kaukaa yhteiseen tapaamiseen, missä tunteet olisivat varmasti pinnalla.

Joka tapauksessa, joku rahasumma tähän olisi hyvä laittaa: Ei ole kiva ajatella, että voi kertoa tarinoitaan hyvinkin nuorille ihmisille ja vieläpä hyötyä näistä seksuaalisesti (kunhan suojaikäraja on hoidettu ok), kun "rajun pojan maine" olisi aluksi suhistu korvaan kuin tuhannen ja yhden yön satu
Smirre kirjoitti:Kuka mitäkin viihteeksi kutsuu.Onhan näitä rikostapauksista kertovia ohjelmia televisiossa näytetty vuosia.Ja kyllä rikosten uhreja,kuten myös rikoksen tehneen omaisiakin on kuultu monissa lehdissä ja ohjelmissa.
Eihän kukaan pakota katselemaan/kuuntelemaan/ottamaan osaa kyseiseen juttuun,eli mikä on ongelma?
Se, että itse rikokseen syyllistynyt levittää yksityiskohtaista tietoa teoistaan saaden hirveistä teoistaan palkkion tai se, jos ei itse kykenisi kuin röökin/patukoiden/perseen ostamiseen, että hänen lähipiirinsä hyötyisi rikoksista mediassa julkaistun matskun kautta.

True crime -genre eli rikollisuudesta kertova dokumentaarinen viihde on ollut ainakin uhrien läheisten, mutta myös empatiakykyisten ihmisten kritiikin kohteena etenkin silloin, kun siinä kerrotaan/näytetään yksityiskohtaista materiaalia teoista, mutta etenkin uhreiksi joutuneista. Minustakin näissä on menty turhan pitkälle etenkin, kun näytetään kuvia tekopaikalta, jopa uhreista ja vielä pitäisi edes vahingossa kuunnella tekijän lässytystä teoistaan tietäen, että tekijän päässä pyörii:"Hei, mä tienaan tällä!".

NY:n osavaltiossa otettiin käyttöön Son of Sam -laki, kun New Yorkia piinanneen sarjamurhaaja David Berkowitzin touhut rahallisessa hyötymistarkoituksessa alkoivat ärsyttää siellä liikaa. Tämä laki kieltää rikollisen hyötymisen mediasta ja on koko Usan kattava.
Lain mukaan kaikesta yli 10 00 USD:n hyödystä tulee ilmoittaa viranomaiselle ja laki sitoo joissain tapauksissa myös rikollisen lähipiiriä, kuten kavereita, äitiä tai puolisoita - myös sitä, jolle avautui linnassa sekä suullisesti, että anaalisesti (nämä voisivat tehdä tästä puolison tai muuten vaan läheisen ja tämähän olisi rikollinen toki yleensä itsekin, poislukien linnan hlökunta).


Asiasta kirjoitetaan myös täällä:
http://www.vero.guru/blog/son-of-sam
SON OF SAM

2018-05-29T14:38:57


70-luvulla New Yorkissa touhuili sekopää nimeltä David Berkowitz. Hänellä oli työkalunaan isokaliiberinen revolveri, jolla hän lahtasi porukkaa. Berkowitz murhasi kaikkiaan kuusi ja haavoitti kahdeksaa. Tällä tavalla toimivaa kutsutaan tyypillisesti sarjamurhaajaksi. Niin tuossakin tapauksessa. Murha-aallon aikana, ennen kiinnijäämistään, Berkowitz sekoili monin tavoin. Hän mm. lähetteli kirjeitä poliisille, joissa hän nimitti itseään Son of Sam:iksi, minkä lempinimen media sitten ottikin käyttöön.

Aikansa ammuskeltuaan Son of Sam jäi sitten lopulta kiinni ja hänestä tuli superjulkkis. Itse asiassa hänestä tuli niin suuri julkkis, että kansa alkoi pelkäämään, että Son of Sam pääsee tienaamaan suuria summia myymällä tarinansa elokuva- ja kirjaoikeudet. Tällaisen mahdollisuuden olemassaoloa pidettiin kylmiä väreitä tuovan kuvottavana ajatuksena. Vaikka Son of Sam aka Berkowitz itse vakuuttelikin, ettei hän aio ammuskelullaan rahastaa, päätti New Yorkin osavaltion lainsäätäjä puuttua jo ennalta peliin ja pikavauhtia säädettiin Son of Sam -laki. Lailla estetään rikollisten rahastaminen teoillaan tai jopa pelkästään nimellään eli maineellaan.
\Poistettu Suomea koskevasta osasta iso pätkä/

Samoin tiedämme uusimpana tulokkaana murhaajan, joka veitikkamaisesti virnuilee milloin missäkin mediassa selittämässä vaikeasta lapsuudestaan. Rahaa ansaitakseen hänkin on nyt kirjoittanut kirjan, missä hän leveilee tekemillään murhilla Ruotsissa ja Suomessa. Täällä Suomessa hän kuristi palkkiota vastaan parhaan kaverinsa.

Suomessa ei ole Son of Sam -lakia.
Kopioin tähän vain osan, sillä kyseessä yksityinen bloggaaja. Vaikka alusta on minulle täysin outo, niin toivon klikkauksesta olevan edes joku hyöty kirjoittajalle.

Ärsyttää, että annetaan edes median hyötyä näillä perustellen toimintaa "sananvapaudella", kun toisaalta ollaan kieltämästä uskontojen tai poliitikkojen kritisointia "vihaisena puheena" ja sitten ei nähdä minkäänlaista ongelmaa, jos tuomittu murhaaja "öyhöttää" elämällään ja/tai teoillaan.

Kannattaa ottaa huomioon myös "arvonnousu" yhteisössä tai yhteiskunnassa, vaikka liiviporukoiden puolesta kirjoittavat eivät tätä vielä olekaan tehnyt.

Kyllä Suomen meno on täysin Hölmölä-hommaa taas, kun annetaan aluksi toimittajan kirjoittaa yhteistyössä rikollisen kanssa kirjan ja sitten valehdellen mainostaa vaikkapa, että LUE:
"Pedofiili lapsentappaja kertoo omin sanoin kirjassaan kuinka harrasti seksiä lasten kanssa vuosikausia ennen heidän hidasta kidutussurmaa, lue mille lapset haisivat, mille ne, maistuivat, mitkä olivat viimeiset sanat."

- Ei kukaan omainen halua tällaista, edes sillä rikollisella elämäntyylillä hyötymistä seurata missään mediassa.

- Raha, kuuluisuus ja maine, siinä kolme asiaa mitä tulisi edes jollain tasolla rajoittaa ja asiaa voi miettiä myös sitä kautta, että miksi valtiomme sallii tällaisen, kun tiedetään saman valtion kurmuuttaneen rajusti muun muassa täälläkin tunnettua Mikko Parantaista, joka pelkästään yhdisteli pedofiilien tai raiskaajien julkisia tietoja toisiinsa. Missä hän teki virheen?
- Ainakin hänen olisi tullut tehdä julkisia vain yksittäistapauksista ja uhreista, etenkin kuolleista, jotta tekoa ei olisi voitu yhdistää henkilörekisterin pitämiseen?
Lisäksi olisi varmastikin ollut syytä kirjoittaa nimellä vain jo nyt kuolleista ihmisistä ja heidän olisi tietysti tullut olla uhreja, jotta eivät olisi voineet itkeä oikeuteen lakimiehiensä välityksellä? No, joku pedofiili- tai lapsenraiskaaja voi tämän yhä tehdä, ihan laillisestikin...LOPPULAUSE:
En näe tässä Ranisen treffiaikeessa kuin yhden hyvän asian, jos siis on edes totta ja se on se, että nyt tietää verottajakin seurailla Ranista hieman tarkemmin. Mahtaako seuraavaksi itkeä kuinka hankalaksi yhteiskunta tekee vapautuneen elämän?


Avatar
Villeri
Christopher Lorenzo
Viestit: 1659
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Suomalainen kaksoismurhaaja myy lippuja fani-illallisell

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Raninen on päättänyt lyödä rikoksillaan kunnolla rahoiksi. Ja mikäpä lyödessä, kun media silittää myötäsukaan ja kertoilee symppisjuttuja hepusta. Onnittelut Kavilon Minnalle ja kaikille osallistujille.

On rikollisia jotka katuvat tekojaan. Sitten on ranisenjanneja, jotka "katuvat" uhriutumalla - oli kova lapsuus ja semmoista - kertovat miten jalomielisyydessään palkkamurhasivat vain toisia rikollisia ja tekevät tiliä kirjoilla ja haastatteluilla.

Kierroksen voisi päättää joukkokuseskelulla henkirikosten uhrien haudoilla. Joku mainio puhelaulaja siihen räpistelemään, Raninen kertomaan, että kaduttaa pirusti ja siksi tässä kuseskellaan ja hinta tuplaksi.

"Ei ole mässäilytapahtumasta kyse" Heheheeeeheeheeeeeheehee :D

Tampereen Tyttö
David Starsky
Viestit: 4508
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Suomalainen kaksoismurhaaja myy lippuja fani-illallisell

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Eikö näiltä ole mitään korvausvaateita perässä? Voudissa mitään? Uhrien omaisille tulot.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

Vincent
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: La Joulu 15, 2018 2:13 pm

Re: Suomalainen kaksoismurhaaja myy lippuja fani-illallisell

Viesti Kirjoittaja Vincent »

En ymmärrä miksi tässä oikeusvaltiossa pitäisi rikoksen tekijän vaan harmitella ja pahoitella aina kun pääsee ääneen. Tehtyä ei tekemättömäksi saa, joten järkevämpää tehdä hyödyllistä ja täysin laillista virikettä/toimintaa, kun puuhata rikoksia. Ei ole keltään pois tämäkään tapahtuma. Aina löytyy vihaajia ja kateellisia, vaikka mitä tekisi.

Avatar
Serenity
Lauri Hanhivaara
Viestit: 145
Liittynyt: Ti Touko 08, 2012 5:12 pm

Re: Suomalainen kaksoismurhaaja myy lippuja fani-illallisell

Viesti Kirjoittaja Serenity »

Huh huh. Hyvän maun raja ohitettiin tuossa 50 km sitten. No, ainahan rikoksilla on mässäilty, ja lukuisat ihmiset tekevät tiliä murhilla ja murhaajilla. True Crime -trendi on kovassa nosteessa ollut jo vuosia Suomessakin ja maailmalta varsinkin löytyy tarinan aiheita: esim. Ted Bundysta on tehty lukuisia dokumentteja, kirjoja, elokuvia. Onko näiden tuotot ohjattu hyökkäyksistä selvinneille tai kuolleiden uhrien omaisille?

Myös hirmutekojen ja tragedioiden tekopaikat vetävät turisteja: keskitysleirit ja Tsernobyl, ja kyllähän koto-Suomessa Bodominjärven murhaniemelle tehdään retkiä ihan varta vasten. Ja ihmiset lukevat ja rekisteröivät käyttämään murha.info -nimistä sivustoa. Pervot.

Mutta sitä on vaikeampi ymmärtää, että surmaaja itse on järjestämässä "fani"tapahtumaa, ja saa siitä mainetta ja ehkä rahallista hyötyäkin. Sen vastenmielisyys on jo ihan omalla tasollaan. Tapahtuman järjestäjille sellainen toive, että olisko mitenkään mahdollista saada Michael Penttilää vielä mukaan? Yhteinen nahkahanskojen sovitteluhetki voisi olla kivasti karmiva.
But silent let me sink to earth,
With no officious mourners near:
I would not mar one hour of mirth,
Nor startle friendship with a tear.

Unhola
Frank Drebin
Viestit: 399
Liittynyt: Ke Syys 15, 2010 7:50 pm

Re: Suomalainen kaksoismurhaaja myy lippuja fani-illallisell

Viesti Kirjoittaja Unhola »

Minäkin kyllä ajattelin tuosta tapahtumasta kuullessani, että ei voisi vähempää kiinnostaa mennä tapaamaan Janne Ranista. Voisin melkein maksaa siitä, ettei tarvitsisi tavata. Toisaalta ymmärrän senkin, jos joku haluaa tavata hänet, esim. kysyäkseen jotain "asiallisia kysymyksiä".
P. S. Onkohan siellä jonkinlainen turvatarkastus, metallinpaljastin tms.

Avatar
CSI
Jessica Fletcher
Viestit: 3092
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Suomalainen kaksoismurhaaja myy lippuja fani-illallisell

Viesti Kirjoittaja CSI »

No niin, kukas järkkää Tähtöstentielle Ulfvilböleen samanlaisen maiskutteluillan?


Illan emäntänä toimii tietysti itseoikeutetusti....
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."

Ghost hunting
Adrian Monk
Viestit: 2722
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Suomalainen kaksoismurhaaja myy lippuja fani-illallisell

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Voisihan tollasiin pippaloihin liput ostaa, samalla voisi testeilla aisteja ja tutkailla energiaa ympäristöstä, miettiä että mitä muuta on taustalla. Ilman muuta Penttilä mukaan ja sarjahukuttaja, Tesoman rambokin olisi poikaa. :mrgreen: :mrgreen:

Vastaa Viestiin