Poliisikoiran hyökkäyksen torjuminen?

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
reijoreipas
Nikke Knattertton
Viestit: 856
Liittynyt: Ti Helmi 26, 2013 7:11 pm

Re: Poliisikoiran hyökkäyksen torjuminen?

Viesti Kirjoittaja reijoreipas » Ma Syys 16, 2019 8:19 pm

Jack the Ripper kirjoitti:Onko se video yhä jossain nähtävillä missä poliisikoira kuolee haulikonlaukaukseen huoltoasemalla?
Oonhan se:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pol ... aa/7120938

Avatar
reijoreipas
Nikke Knattertton
Viestit: 856
Liittynyt: Ti Helmi 26, 2013 7:11 pm

Re: Poliisikoiran hyökkäyksen torjuminen?

Viesti Kirjoittaja reijoreipas » Ma Syys 16, 2019 8:43 pm

Tuohon edelliseen postaukseeni liityen:
Tuo on oikeaoppinen lähestymistapa koiraa kohtaan.
Asiakas syötti vasemman kätensä koiralle, jotta hänen toimivampi käsi jäi vapaaksi.

Koirahan ei ymmärrä olevansa hengenvaarassa, vaan luulee leikkivänsä, joten ihmisellä on ylilyöntiasema.

Älkää turhaan peljätkö koiran haukkaisua, ihan rohkeasti vaan kimppuun.
Ei missään tapauksessa karkuun.

John Kimble
Charlien Enkeli
Viestit: 1923
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Poliisikoiran hyökkäyksen torjuminen?

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Ma Syys 16, 2019 11:49 pm

CSI kirjoitti:
John Kimble kirjoitti:Poliisikoiran vahingoittaminen vertautuu lainsäädännössä virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen.
Kannattaa koeponnistaa Korkeimpaan asti tuollaiset vinoutuneet tulkinnat, joissa karvaturreista on alettu tekemään muka virkahenkilöitä. Korkeintaan lievä eläinrääkkäys se on.

Jos lopettaa nopeasti, niin ei edes se.
Vaikutat aika epätasapainoiselta henkilöltä kirjoitustesi perusteella. Ei meidän tarvitse "koeponnistaa" yhtään mihinkään koska näitä tapauksia on ollut pilvin pimein oikeudessa ja aina poliisikoira rinnastetaan tässä tapauksessa poliisiin.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."

Jack the Ripper
Columbo
Viestit: 2360
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Poliisikoiran hyökkäyksen torjuminen?

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper » Ti Syys 17, 2019 2:24 am

Kyllähän virkatehtävissä olevan poliisin tappo tuomitaan murhana josta lakimme mukaan ainoa rangaistus on elinkautinen. Ei kai kukaan väitä että koiran ampumisesta saisi elinkautisen koska se on viranomainen siinä missä kusettajansakin? Nyt valot päälle tai oikeastaan kääntäkää virta pääkytkimestä pois.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"

Sivustamulkoilija
Aloitteleva dekkari
Viestit: 538
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: Poliisikoiran hyökkäyksen torjuminen?

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija » Ti Syys 17, 2019 7:29 am

Jack the Ripper kirjoitti:Kyllähän virkatehtävissä olevan poliisin tappo tuomitaan murhana josta lakimme mukaan ainoa rangaistus on elinkautinen. Ei kai kukaan väitä että koiran ampumisesta saisi elinkautisen koska se on viranomainen siinä missä kusettajansakin? Nyt valot päälle tai oikeastaan kääntäkää virta pääkytkimestä pois.
Juu eihän poliisikoiran mahdollinen tappaminen elinkautista tuo,jossain se raja menee ihmisen ja eläimen välillä,mutta tosiaan lievemmissä poliisikoiran telomisissa se johtaa siihen vvv-tuomioon

Sivustamulkoilija
Aloitteleva dekkari
Viestit: 538
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: Poliisikoiran hyökkäyksen torjuminen?

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija » Ti Syys 17, 2019 9:37 am

On se erikoista että täälä on tähän(kin) aiheeseen liittyen tyyppejä,(CSI ainakin),jotka vaan vänkää ja vänkää vastaan asiassa mikä on ihan selvä asia.väännetään vastaan vaikka on niin väärässä kun vaan voi olla ja mistä on esimerkkejä olemassa.ja sitten toiset sitten jakaa ja ihannoi tapoja millä koiraa pystyis teloon,tosin ne kaikki jotka täälä näitä "ohjeita" heittelee ei aikavarmasti ole siinä tilanteessa ollut missä niitten mielestä ne olis hyviä konsteja(todennäköisesti kukaan ei pystyis muutakun räkää pää täynnä pyytään kyttää antaan irti-käsky koiralle kun sattuu ja pikkusen pelottaakin)vaan se on aina ollut joku kaveri/kaverinkaveri tai se kylän kovin jätkä joka ei edes joudu mihinkään vastuuseen siitä.kyllä ne vaan jotkut on kovia tyyppejä.
Jotkut jopa rupee leikkimään sen koiran kanssa,voi jumalauta.ei ne perkele kyllä leiki tehtävällä,jos joku poliisikoira niin on tehnyt kiiniotto tilanteessa,niin kyllä koulutusta sen jälkeen fiksattu niin ettei ne rupee leikkiin kouluttajaansa lukuunottamatta kun duunissa ollaan.
Onhan ollut tilanteita että poliisikoira on toiminu ihan eritavalla kun on opetettu ja lähtihän tossa,olikos se nyt viime keväänä vai koska,niin yks poliisikoira hatkaan muutamaksi tunniksi kun oli partio ollut kusettamassa sitä partioinnin lomassa. :mrgreen:

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7378
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Poliisikoiran hyökkäyksen torjuminen?

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » To Syys 19, 2019 4:52 pm

Suojelukoulutettu koira ei varo potkuja tai etsi otollista tulokulmaa, vaan tulee suoraan päälle. Se ei myöskään tiedä mitä on hävitä, koska tätä ei tehdä koulutuksessa -> työkoirasta ei kannata tehdä vastustajaa pelkäävät. Rajoja toki lähennytään ja otteita kovennetaan, mutta koulutuksessa koira ei koskaan häviä.

Isojen, ei "taistelukoirien" parissa paljon työskennellyt tuttava on kertonut parhaaksi keinoksi irrottaa koira ote joko napakka potku ylhäältä alas kuono tai sitten on se omille tassuille riskaabelimpi eli alaleuasta kiinni peukku toisen kulmahampaan viereen ja loput nakit toisen, samanaikaisesti purentaa auki ja vääntömomenttia leuan kautta niskaan-> kehoon. Oikein tehtynä koira ei kykene puremaan kaksisuuntaisessa liikkeessä JA lopputuloksena kaatuu kyljelleen, jolloin voikin laittaa oman massan peliin polvella, kontrolloida myös päätä, mahdollisesti koipea.

Kyllä se koirakin rimpuiluun väsyy, kun aletaan puhumaan kymmenistä minuuteista. Tätä metodia ei kannata tehdä, ellet ole harjoitellut pehmeästi koiralla, joka ei ole tappokoulutettu. Tämä on myös koiralle kivuttomampi kuin monoa/nyrkkiä päähän. Edesmennyt raskaansarjan nyrkkeilijä M.K. ilmeisesti tyrmäsi päällekäyvän poliisikoiran iskulla päähän ja koiran päähän osuminen on melko helppoa, jos on tottunut koviin ihmisvastuksiin, lisäetuna pääsee lähes aina tälläämään vastapalloon.

Jos koira on kiinni toisessa (siis omassa) tai jonkun lapsessa, niin mikään ei estä myöskään "hapettamasta" koiraa, kyllä nekin rentoutua, kun aivot eivät saa happea, tässä on toki riskinsä. Sitten täytyy olla vaan valmis, kun koira herää, jos hapetusta ei jatkettu kauaa. Voi olla, että suurin into on laantunut tai sitten tullaan sekopää uudelleen päälle. Eläimet ovat arvaamattomia, eikä etenkään vieraan eläimen käytöstä voi ennustaa. Olen lukenut myös pitbullin roikuttamisesta ja siitä, etteivät ne jäykkiä otuksina kykenisi puremaan taaksepäin, tällöin koiraa täytyisi varmaan myös "vähän" pehmentää, tuskinpa luikkkii pois riipunnan jälkeen?

Belgia ovat muuten Norjassa tilapäisessä käyttökiellossa pälliongelmien vuoksi, mutta Suomessa niiden annetaan purra lumenluojia viikkojen saikulle ihan ilman puremis-/hyökkäyskäskyjä vapaana poliisiaseman pihalla. Ihan kaikessa ei Suomessa olla maailman parhaita... En tiedä nostettiinko syytteitä ja jatkaako kyseinen käytöshäiriöinen koira yhä "virassa" - terveempi ja rehellisempi se kuitenkin on kuin osa poliisipäällystöstä.
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Avatar
CSI
Sherlock Holmes
Viestit: 3083
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Poliisikoiran hyökkäyksen torjuminen?

Viesti Kirjoittaja CSI » La Syys 21, 2019 11:03 pm

reijoreipas kirjoitti:
Ma Syys 16, 2019 8:19 pm
Jack the Ripper kirjoitti:Onko se video yhä jossain nähtävillä missä poliisikoira kuolee haulikonlaukaukseen huoltoasemalla?
Oonhan se:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pol ... aa/7120938

Siinähän se on oikein videolla todiste, kuinka kyllä iso mies pystyy koiraa vastaan toimimaan. Eihän tuo edes perseelleen lennä, kuten täällä kiihkeimmät saarnaajat väittivät. Kuulemma oli luvassa shokkia, kauhua, paniikkia ja no-can-doota kun Suuri ja Mahtava Poliisi-Vuffe hyökkii päälle.

Mies huoltoasemalla vetää tyynesti hagelbössan liiveistään ja poistaa poliisikoira "virkamiehen" muonitusvahvuudesta. Että se siitä.

Olisi tuossa esim. puukkomies aivan hyvin voinut vetää koiralta kaulan auki jne. Nyt oli pyssy ja sitä tietysti käytettiin.
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."

Avatar
CSI
Sherlock Holmes
Viestit: 3083
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Poliisikoiran hyökkäyksen torjuminen?

Viesti Kirjoittaja CSI » La Syys 21, 2019 11:06 pm

On Anoi Kaa kirjoitti:
To Syys 19, 2019 4:52 pm
alaleuasta kiinni peukku toisen kulmahampaan viereen ja loput nakit toisen, samanaikaisesti purentaa auki ja vääntömomenttia leuan kautta niskaan-> kehoon. Oikein tehtynä koira ei kykene puremaan kaksisuuntaisessa liikkeessä JA lopputuloksena kaatuu kyljelleen, jolloin voikin laittaa oman massan peliin polvella, kontrolloida myös päätä, mahdollisesti koipea.

Menee muuten koiralla sitten helposti sijoiltaan myös leukaluut (tai poikki jotain leuasta). Ainakin vähänkin pidempiluisilla.

Ei sillä, että sillä väliä olisi, mutta aattelinpa vaan varoittaa, ettei joku kokeile huvikseen tuota seurakoirallaan. Ei ole ihan vaaraton liike.

Jo varhaisina aikoina havaittiin tuo heikkous koirissa ja jalostus pyrki tekemään sen verta lyhytperäisiä sotakoiria, että niitä on vaikea tarttua kuvaamallasi tavalla leukaperistä (lisäksi massiiviset lihakset suojaavat kurkkua). Esimerkki tuollaisesta sotakoirasta on rottweiler, joka rotuna pohjautuu roomalaisten kuuluisiin taistelukoiriin.

Kuva
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7378
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Poliisikoiran hyökkäyksen torjuminen?

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Su Syys 22, 2019 5:00 pm

Totta turistet CSI, lisäksi tossa on omat nakit melkoisessa vaarassa. En ole ihan joka viestiä lukenut, mutta vaatetus on yksi, millä voi suojautua hyökkäystä vastaan, esimerkiksi nykyaikainen mp-puku (rata-ajoon) tehty antaa aika hyvän suojan, mutta vaikka ei pääsekään lihoja ja jänteitä repimään, niin roikkumaanhan se jää. Sitten vaan aiemmin mainittuja ohjeita noudattaen koira vaarattomaksi, kuinka vaan sielu sietää. Kaippa, sen ampuakin tiukassa paikassa voisi, tulee mieleen eräs poliisikoiran hyökkäys lenkkinaisen kimppuun Treella, kun rajaton poliisi oli päättänyt ulkoiluttaa koiraansa vapaana yleisellä taajama-alueella. Tosin asetta tulee lenkkeillessä harvemmin kannettua kenelläkään. Ehkä veistä kuitenkin naisena kantaisin tai kaasua (joka toimii kyllä erinomaisesti myös herkkäaistisiin elukoihin, kuten karhut ja koirat), mutta muista kuin koira-syistä.

Rinnan alueelle,potkiminen ja lyöminen on melko turhaa, lihaksikkainta ja tukevinta aluetta, joten se komentokeskus ja alavatsa ovat sellaisia, johon hätätilassa kannattaa antaa niittiä, yksi kova potku tiputtaa kyllä koiran.
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Avatar
CharlesBronson
Komisaario Köster
Viestit: 1842
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Poliisikoiran hyökkäyksen torjuminen?

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson » Su Syys 22, 2019 6:15 pm

Tärkeintä näissä hommissa on muistaa, että se koira luulee leikkivänsä.

Sen tiedostaminen antaa jo hyvän ylilyöntiaseman. :D
it's my car !

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 5134
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Poliisikoiran hyökkäyksen torjuminen?

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Su Syys 22, 2019 7:12 pm

Nyt ihmiset unohtaa että poliisikoiran hyökkäyksen kyllä saa loppumaan kuin seinään jos hermot pelaa eikä ruveta pakenemaan.Aivan turhaa täälä joidenkin huudella koiran ylivoimaisuutta kun se ei sitä todellakaan ole jos hallitsee tilanteen.
A theory from a group of scientists is just that: a theory. Believing the opinion of that group without critical verification is just that: belief.
Dr John Lee

Avatar
Lassie
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2723
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Poliisikoiran hyökkäyksen torjuminen?

Viesti Kirjoittaja Lassie » Su Syys 22, 2019 11:59 pm

Ketjussa paikoin suhtaudutaan asiaan, kuin kyseessä olisi hyökkäys vailla rajoja. Kuitenkaan niin ei ole. Tarkoitushan on pysäyttää rikollinen - ei raadella tätä henkihieveriin - ja poliisikoirat koulutetaan yleensä tarttumaan hihaan/käteen, niitä ei kouluteta mihinkään maksimaaliseen hyökkäyshulluuteen ilman rajoja. Harjoitettu keino pakkopysäyttämiseen. Ei maksimaalista voimankäyttöä vaan kohtuullista. Mieluummin poliisiwuffe pidättelemään konnaa otteessa hetken aikaa kuin se, että poliisi huutaisi pysähtykää taikka ammutaan.

Jos joutuu rikollisuutensa takia poliisikoiran kiinniottamaksi, niin kunnioitetavaa roistolta on homman ymmärtäminen eikä ramboilu työtään rohkeasti ja ilman käsitystä hengenvaarasta yms olevaa vastustajaa kohtaan. On isompaa osata olla niin. (Se että kykeneekö... ei ole sama, kuin että tarvisi..) Että ei kannata paeta ja kun poliisikoira käy käsivarteen kiinni, ei kannata riuhtoa, eikä kannata alkaaa koiraa telomaan, vahingoittamaan ja pahimmillaan tappamaan. Se myös haittaa rikollisen omaa tilannetta, tulee syyte niskaan.

Laajempi vinkkeli kannattaa myös ottaa huomioon: polisiikoiran vahingoittaminen voi aiheuttaa sen kyvyttömyyden jatkaa enää työssään, haitta on paljon mittavampi ja muita ihmisiä ja mahdollisia avuntarvitsijoita (kuten kadonneita) koskeva juttu.Polisiikoiran kouluttaminen maksaa ja koirilla on useita tehtäviä, joissa se auttaa turvaamaan yhteiskuntaa kuten etsintä, räjähteet, huumeet. Samainen koira olisi eri päivänä ollut esimerkiksi väkivaltaraiskaajan taikka terroristin perässä taikka etsimässä virkakoiraa vahingoittaneen ramboilijan sukulaista metsästä.

Se, tulisiko polisiikoiria käyttää ollenkaan tällaiseen ihmisiltä siirrettyyn voimankäyttöön, jossa ne tietämättään joutuvat suureen hengen/terveydenvaaraan, niin ehkä parempaa olisikin se, että virkavalta siirtyisi "pysähtykää taikka ammutaan" - linjaan. Luodin kanssa ei tarvitse kokeilla voimiaan.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊

Avatar
Lassie
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2723
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Poliisikoiran hyökkäyksen torjuminen?

Viesti Kirjoittaja Lassie » Ma Syys 23, 2019 12:38 am

Luulen, että aihe herättää helposti etenkin miehissä teoreettisen pohdinnan siitä, mikä voittaa voimissa ja tekniikoissa minkin. Siis tavallaan erillisenä mietintäkenttänä. Karhu vs simpanssi, krokotiili vs sarvikuono, proteesikäsimies vs mummo sateenvarjolla, zombie vs dracula, rekka vs kuorma-auto jne.

Diplomaattinen silloitus.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊

Sivustamulkoilija
Aloitteleva dekkari
Viestit: 538
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: Poliisikoiran hyökkäyksen torjuminen?

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija » Ti Syys 24, 2019 7:31 am

CSI kirjoitti:
La Syys 21, 2019 11:03 pm
reijoreipas kirjoitti:
Ma Syys 16, 2019 8:19 pm
Jack the Ripper kirjoitti:Onko se video yhä jossain nähtävillä missä poliisikoira kuolee haulikonlaukaukseen huoltoasemalla?
Oonhan se:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pol ... aa/7120938

Siinähän se on oikein videolla todiste, kuinka kyllä iso mies pystyy koiraa vastaan toimimaan. Eihän tuo edes perseelleen lennä, kuten täällä kiihkeimmät saarnaajat väittivät. Kuulemma oli luvassa shokkia, kauhua, paniikkia ja no-can-doota kun Suuri ja Mahtava Poliisi-Vuffe hyökkii päälle.

Mies huoltoasemalla vetää tyynesti hagelbössan liiveistään ja poistaa poliisikoira "virkamiehen" muonitusvahvuudesta. Että se siitä.

Olisi tuossa esim. puukkomies aivan hyvin voinut vetää koiralta kaulan auki jne. Nyt oli pyssy ja sitä tietysti käytettiin.
Juu kyllähän sitä koiraa voi ampua/yms.sehän on jokaisen ihan oma päätös,mutta hyvin harvassa ovat ne joilla on pokkaa niin tehdä,koska aika monilla kiinniotettavilla tyypeillä on jonkinlainen aavistus siitä että jos sen piskin siihen suolistat,niin saattaa tulla itsellekin vähän runtua .ja tälläisestä koiran ampumisesta on toi yksi (1) video ja sitä sun tapaiset "kovatpojat" ihannoi ihan täysillä.juu eihän varmaan kaikki perseelleen lennäkkään,kyllähän kookkaampi tyyppi pysyy tolpillaan helpommin.

Vastaa Viestiin