Intia: 2-vuotias putosi kolme päivää sitten 26-metriseen porakaivoon

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

hipsulainen
Hercule Poirot
Viestit: 2077
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Intia: 2-vuotias putosi kolme päivää sitten 26-metriseen porakaivoon

Viesti Kirjoittaja hipsulainen » Ma Loka 28, 2019 3:54 pm

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006288207.html

Kolme päivää sitten 26-metriseen porakaivoon pudonnutta kaksivuotiasta yritetään pelastaa Intiassa – ”Kilpajuoksua aikaa vastaan”

Perjantaista asti kaivossa olleesta Sujith Wilsonista, 2, saatiin viimeinen elonmerkki sunnuntaina, jolloin lämpökamera havaitsi hänen hengittävän, mutta olevan mahdollisesti tajuton.
Intian eteläosissa sijaitsevassa Tamil Nadun osavaltiossa on käynnissä iso operaatio, jossa yritetään pelastaa 26 metriä syvään porakaivoon pudonnutta 2-vuotiasta poikaa. Operaatiosta uutisoivat intialaisten tiedotusvälineiden lisäksi muun muassa BBC, Sky News sekä AFP.

Sujith Wilsonin, 2, on kerrottu pudonneen hylättyyn kaivoon perjantaina, kun hän oli leikkimässä sen läheisyydessä muiden lasten kanssa. Poika juuttui ensin noin 10 metrin syvyyteen, mutta sittemmin hän on luisunut syvemmälle kaivossa.

Kuva
Porakaivo sijaitsee Tamil Nadun osavaltiossa sijaitsevan Manapparain kaupungin läheisyydessä. (KUVA: AFP / LEHTIKUVA)

Kaivoon pumpataan letkulla happea, mutta pojan tämänhetkinen tila on epäselvä. Sujithin ruumiinlämpöä kyettiin aiemmin tarkkailemaan kaivoon hetkeksi lasketun lämpökameran avulla.

Viimeinen elonmerkki Sujithista tehtiin sunnuntaiaamuna, jolloin hänen todettiin hengittävän, mutta olevan mahdollisesti tajuton. Tämän jälkeen pojan tilaa ei ole saatu tarkastettua kaivossa olevista mutakerrostumista johtuen.

– Tämä on kilpajuoksua aikaa vastaan, aluehallinnon viranomainen Jawaharlal Nehru sanoi AFP:lle pelastuspaikalla.

Paikalle on tuotu raskasta kaivuukalustoa, jonka avulla kaivon viereen yritetään kairata toinen, samansuuntainen aukko. Ensimmäinen porauslaite ei kuitenkaan kyennyt pääsemään läpi kivisestä maaperästä.

Paikallisen median mukaan pelastuspaikalle on nyt tuotu järeämpi kone samaa tehtävää varten. Myös aiemmat yritykset pelastaa lapsi köysien avulla epäonnistuivat.

Times of Indian mukaan viranomaiset kertoivat maanantaina, että kaivon viereen tehtävän onkalon kaivuutyöt olivat edistyneet ja että operaatio etenisi viimeiseen vaiheeseensa 4–5 tunnin kuluessa.

Pääministeri ilmaisi huolensa

Tapaus on saanut Intian sosiaalisessa mediassa runsaasti huomiota, sillä maassa vietettiin viikonloppuna hindujen suosituimpiin juhlapyhiin lukeutuvaa valon juhlaa diwalia. Juhla on verrattavissa jouluun, sillä sen yhteydessä hindut viettävät aikaa perheenjäsentensä kanssa aterioimalla sekä lahjoja toisilleen jakamalla.

Hindutemppeleissä ympäri osavaltiota on rukoiltu viikonloppuna Sujithin pelastumisen puolesta, ja mukaan ovat liittyneet myös moskeijat ja kirkot. Maanantaina myös pääministeri Narendra Modi ilmaisi Twitterissä huolensa Sujithin puolesta.

Uutiset lasten putoamisesta hylättyihin porakaivoihin eivät ole Intiassa tavattomia. Viimeksi viime kesäkuussa Punjabin osavaltiossa vastaavanlaiseen kaivoon pudonnut taaperoikäinen lapsi menehtyi siitä huolimatta, että hänet onnistuttiin saamaan takaisin maan pinnalle kaksi päivää kestäneessä pelastusoperaatiossa.

Vuonna 2006 puolestaan onnistuttiin pelastamaan elossa 6-vuotias poika, joka oli juuttunut 18 metriä syvään porakaivoon kahdeksi vuorokaudeksi. Useat vastaavat tapaukset ovat herättäneet Intiassa vaatimuksia kovemmista rangaistuksista niille, jotka jättävät hylätyt porakaivot peittämättä.

Anna Nuutinen
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

Avatar
poikani
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2833
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Intia: 2-vuotias putosi kolme päivää sitten 26-metriseen porakaivoon

Viesti Kirjoittaja poikani » Ti Loka 29, 2019 11:06 am

Iltalehti kirjoitti:Porakaivoon pudonnut kaksivuotias intialaispoika löytyi kuolleena

Tänään klo 7:31 (muokattu klo 8:49)

Poika putosi kaivoon perjantaina.

Intian Tamil Nadun osavaltion viranomaiset kertoivat varhain tiistaina, että perjantaina porakaivoon pudonneen pojan ruumis on löydetty.

Kaksivuotias Sujuth Wilson oli leikkimässä hylätyn porakaivon lähellä kavereidensa kanssa, kun putosi ensin noin 10 metrin syvyyteen, mutta vajosi sitten syvemmälle. Kaivon koko syvyys on 180 metriä.

– Havahduimme kaivosta tulevaan pahaan hajuun. Löysimme lopulta hänen ruumiinsa, joka oli jo mätänemistilassa, kertoo paikallinen viranomainen New India Express-lehdelle.

Operaatio kesti kaikkiaan 82 tuntia. Pojan ruumis vietiin sairaalaan ruumiinavausta varten. Sen jälkeen ruumis luovutetaan pojan vanhemmille.

PEKKA NUMMINEN
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f2c ... 28331f0716
????? ?? ??????.

L'amourha
Charlien Enkeli
Viestit: 1980
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Intia: 2-vuotias putosi kolme päivää sitten 26-metriseen porakaivoon

Viesti Kirjoittaja L'amourha » To Loka 31, 2019 10:06 pm

Ei oikein Intian kololapsi-ketju sytytä porukkaa verrattuna vastaavaan epsanjalaistapaukseen.
Koskahan perjantaina tuo poitsu on koloon joutunut. Viranomaiset havahtuneet kaivosta tulleeseen pahaan hajuun, poika on hengitellytkin välillä mutta lopulta mädäntynyt parissa päivässä.
Ei tuolla onkalossa mikään hellekään ole, ruumiinlämpöäkin oli yritetty tarkkailla. Ilmeisesti kuitenkin alilämpöisyyden varalta, eikä niinkään kypsymisen.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Vastaa Viestiin