Törttöilevä kuumailmapallomies hiostaa maanomistajia Espoossa

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Tarkastaja Levisi
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 662
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Törttöilevä kuumailmapallomies hiostaa maanomistajia Espoossa

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi » Su Elo 23, 2020 7:16 pm

Mistään piittaamaton kuumailmapalloyrittäjä raivostuttaa ihmisiä leväperäisellä meiningillä Espoossa. Toimitusjohtaja Hartmann Abendstein mukaan pallolla saa laskeutua mihin vaan, koska jokamiehenoikeudet. Abendstein on ollut aikaisemminkin otsikoissa muiden muassa 2014, jolloin lennolla ollut mies roikkui kuumailmapallosta, missä ei firman napamiehen mielestä ollut mitään ihmeellistä tai erikoista.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ec4c ... c8df412afb

Kuumailmapallon laskeutuminen viljelijän maille kuumensi tunteet Espoossa

23.8.2020 klo 16:41

Kuumailmapallon laskeutuminen hevoslaitumen yli viljelijän maille kuumensi tunteet käsirysyksi Espoossa perjantaina.

Onko kuumailapalloyrittäjällä oikeus laskeutua viljelijän tai hevostilan maille sillä riskillä, että se sotkee viljelmät ja vauhkoonnuttaa eläimet?

Pohjoisespoolaisessa Pakankylässä asuvat tallinomistajat Pentti Raiski ja Tette Malmström sekä maanviljelijä Kim Ahlfors kertovat, että näin kävi perjantaina.

Yrittäjä kiistää

Pentti Raiski kertoo, että hänen kilpahevosensa pillastuivat laitumella, kun kuumailmapallo lähestyi niitä omistajan mielestä aivan liian matalalla.

Pallo päätyi lopulta Kim Ahlforsin maille, jonne viljelijä ei sitä halunnut. Siitä seurasi paikalla olleiden mukaan sanaharkkaa, estämistä ja jopa lyömistä. Paikalliset syyttävät palloyrittäjää toistuvasta laskeutumisesta heidän mailleen piittaamattomasti viimeisen 10 vuoden aikana.

Aerohot kuumailmapallolentojen toimitusjohtaja Hartmann Abendstein lensi palloa perjantai-iltana mukanaan 14 asiakasta. Hän kiistää kaikki syytökset toistuvasta häiritsevästä alueelle laskeutumisesta ja piittaamattomuudesta.

– Olin hyvässä korkeudessa, omistaja tuli mailleen ja huusi ja heilutti käsiään. Hevoset juoksivat, mutta ei siinä ollut mitään huolestuttavaa, Abendstein sanoo.

Hän kertoo lennon sujuneen suunnitellusti, kunnes kylläiset yrittivät estää kuumailmapallon laskeutumisen ja maanomistaja sulki yksityistiensä autollaan ja koneillaan. Se esti palloa seuraavan tukiauton saapumisen noutamaan yrittäjän asiakkaita.

Raiski kertoo että pallo oli tulossa hevoslaitumelle, mutta yritti nousta uudelleen.

– Hevoset juoksivat vauhkoina. Laitumet on aidattu sähkölangoilla, mutta eivät ne pidättele pillastuvaa laumaa. Voi syntyä hyvin pahaa jälkeä, jos kilpahevoset lähtevät painelemaan omille teilleen,

Malmström puolestaan muistuttaa, että vauhkoontuneiden hevosten lähelle laskeutuminen on iso turvallisuusriski niin hevosille kuin ihmisille.

– Tällä alueella on useita talleja ja suuri määrä hevosia. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun sama pallo laskeutui laitumien viereen. Viime vuonna varsa oli jäädä pallon alle, hän kertoo.

Käytössä jokamiehenoikeus

Kyläläisten mielestä suurin ongelma on yrittäjän vuosia jatkunut ylimielinen asenne.

– Hänen kanssaan ei voi neuvotella, sanoo Ahlfors.

Abendstein on täysin eri mieltä. Hän kiistää aiheuttaneensa ongelmia aiempina vuosina ja sanoo suunnittelevansa lennot tarkasti.

– Olen vastuussa matkustajien turvallisuudesta.

Hän korostaa, että palloa ei voi ohjata kuten lentokonetta ja tilanteet voivat muuttua yllättäen.

– On löydettävä suunta ja hyvä paikka laskeutua, hän sanoo ja kertoo käyttävänsä jokamiehenoikeutta etsiessään sopivaa laskeutumispaikkaa.

– Tulen yksityiselle maalle jokamiehenoikeudella, hän kertoo, mutta sanoo yrittävänsä välttää Pakankylän aluetta tulevilla lennoilla.

Jokamiehenoikeus kieltää kulkemisen viljelyksessä olevilla pelloilla.

Abendstein kertoo olleensa perjantaina korkealla hevoslaitumien yläpuolella ja yrittäneensä laskeutua lopulta tielle. Tilanne kuitenkin sai yllättävän käänteen, kun maanomistaja tuli ja työnsi toisen miehen kanssa vielä ilmassa ollutta matkustajakoria takaisin kohti pellon reunaa.

Ahlfors puolestaan kertoo tunteiden kuumennee pallon laskeutuessa sanasodaksi ja Abendsteinin lyöneen häntä ja toista paikalla ollutta miestä.

– Minulta lensi lakki päästä, hän kertoo.

Abendstein kieltää lyöneensä ketään.

Yrittäjät neuvottelupöytään?

Ahlfors hälytti poliisin, mutta partio ei ehtinyt paikalle. Kaikkien paikalla olleiden mielestä se oli vahinko, sillä tilanne jäi virallisesti selvittämättä jo tuoreeltaan.

Sekä Raiski että paikallisen maanviljelijäyhdistyksen puheenjohtaja Ahlfors kertovat tekevänsä tapahtuneesta rikosilmoituksen. Abendstein puolestaan painottaa, että laki kieltää puuttumasta ilmailuvälineen laskeutumiseen.

Hevosistaan huolestunut Raiski sanoo ymmärtävänsä, ettei kuumailmapalloa ole helppo ohjata. Hän ei halua moittia kaikkia kuumailmapalloyrityksiä, mutta suuttui perjantain tapahtumista niin, että teki tapahtuneesta päivityksen sosiaaliseen mediaan. Se kirvoitti kipakan keskustelun.

– Herää kysymys, onko aihetta liikkua näin vilkkailla seuduilla semmoisella ilma-aluksella, Raiski kysyy.

Ahlfors painottaa, ettei hän maatalous- ja maanrakennusyrittäjänä voi harjoittaa liiketoimintaa muiden mailla ilmaiseksi ja jättämällä mahdolliset vahingot korvaamatta. Kuumailmapalloyritys toimii nyt hänen mielestään näin.

Ahlfors kertoo, että suunnitteilla on ollut saada aikaan neuvottelut kuumailmapalloyrittäjien ja maanomistajien kesken, jotta kiistoja ei syntyisi.

– On yritetty että istuttaisiin samaan pöytään ja olisi yhteiset pelisäännöt, hän sanoo.
Viimeksi muokannut Tarkastaja Levisi, Su Elo 23, 2020 7:17 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
poikani
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4337
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Törttöilevä kuumailmapallomies hiostaa maanomistajia Espoossa

Viesti Kirjoittaja poikani » Su Elo 23, 2020 7:17 pm

"Jokamiehenoikeudella" toisten pelloja tallaamaan... Hyvin on oma ala hallussa.
????? ?? ??????.

Avatar
Tarkastaja Levisi
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 662
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Törttöilevä kuumailmapallomies hiostaa maanomistajia Espoossa

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi » Su Elo 23, 2020 7:22 pm

Heinäkuussa kuumapallopilotti oli osua työmaanosturiin. Millähän luvalla tämä kaveri noita kuplia lennättää?

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tap ... se/7876276

Abendstein kertoo, että hänellä on takanaan 25 vuoden kokemus kuumailmapallolla lentämisestä.

– Nyt lauantaina oli tosi nätti keli, eikä ollut mitään vaaratilannetta.

Hän vakuuttaa, että mikäli laskun aikana ilmenee jokin este, sen yli lennetään vain tasaisesti.

Siispä kaikki oli sujunut normaalin prosessin mukaan.


Vuodelta 2012 löytyy uutinen, jossa saman yrittäjän kuumailmapallo ajoi Teuvo Lomanin ryteikköön.

https://www.iltalehti.fi/viihde/a/2012053115652941

2018 taas laskeuduttiin Malmin lentokentälle, ilmoittamatta.

https://yle.fi/uutiset/3-10358099

Kuumailmapallo laskeutui pienlentokoneen tielle Malmin lentoasemalla eilen illalla, kertoo Svenska Ylen haastattelema silminnäkijä. Koneen lentäjä oli ilmoittanut lentoaseman henkilökunnalle aikovansa laskeutua kentälle.

– Näimme kuumailmapallon tulevan etelästä päin ja se näytti laskeutuvan laskeutumisradalle. Cessna-lentokone oli juuri laskeutumassa toisesta suunnasta, kuvailee anonyyminä pysyttelevä silminnäkijä Svenska Ylelle.

Cessna-koneen lentäjä näki tilanteen hyvissä ajoin ja teki ylösvedon, jotta kone ei tulisi liian lähelle kuumailmapalloa, silminnäkijä kertoo.

Ylösveto on ohjausliike, jonka avulla lentäjä voi lopettaa jo aloitetun laskeutumisen.

– Mitään ilmeistä vaaraa ei ollut, mutta kyllä jotain olisi voinut tapahtua, sanoo Malmin lentokentän päällikkö Gun Gustavsson Svenska Ylelle.

Avatar
poikani
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4337
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Törttöilevä kuumailmapallomies hiostaa maanomistajia Espoossa

Viesti Kirjoittaja poikani » Su Elo 23, 2020 7:32 pm

Vuodelta 2014 on uutinen kuumailmapalloilijoiden ja maanviljelijän yhteenotosta:
Iltalehti kirjoitti:Vartin yli yhdeksän noin 15 henkeä kannatellut kuumailmapallo laskeutui hänen kotinsa lähistöllä sijaitsevalle viljapellolle. Kyydissä oli niin aikuisia kuin lapsia.

– Kesti joku viisi minuuttia, kun maanomistaja tuli siihen äänekkäästi häätämään porukkaa paikalta.

Lasanen tallensi välikohtauksen videolle. Siinä näkyy – ja kuuluu – miten mieshenkilö hätistää juhlaväkeä pois pellolta useiden ärräpäiden saattelemana. Ääniraidalta erottuvat muun muassa ilmaisut ”Lähtekää h******iin äkkiä!” ja ”S****nan jupit!”

– Siinä vaiheessa kun sain nauhoituksen päälle, niin raivo oli jo hiipumaan päin. Lasanen paljastaa.
https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2014070918475642

Sama pallofirma kyseessä.
????? ?? ??????.

Avatar
meitzi
Hercule Poirot
Viestit: 2064
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Törttöilevä kuumailmapallomies hiostaa maanomistajia Espoossa

Viesti Kirjoittaja meitzi » Su Elo 23, 2020 7:34 pm

Mulla on 10+ vuotta kokemusta alalta, ja sekä nousuja, että laskuja takana TODELLA paljon.

Aina pyritään laskeutumaan kesantpellolle, puidulle pellolle, rehupellolle ja viimeisenä vaihtoehtona viljeltyyn peltoon. AINA otetaan yhteyttä maanomistajaan, ja tarjotaan hyvitystä aiheutetulle vahingolle, siis ihan joka ainoa kerta. Ja syystä joka lienee jossain suhteessa katokorvauksiin tai vaihtoehtoisesti neliöhintaan, yli 99 maanomistajaa sadasta ei halua yhtään mitään hyvitystä silloinkaan, kun ollaan laskeuduttu ns. ruokapeltoon.

Yhden kerran olin mukana, kun maanomistajalla oli aloituksessa kuvailtu asenne, että saatana sentään on tultu HEIDÄN maille, ILMAN LUPAA, ja sehän oli ihan hirveetä. Noin puoli tuntia meni ISÄNTÄÄ rauhoitellessa, ja sovittiin vihdoinkin vahingonkorvauksesta, joka vaikutti aika hurjalta verrattuna muiden maanomistajien vahingonkorvauksiin. Jos jätetään pois ne isännät (valtaosa), jotka eivät kaipaa korvausta, ja keskitytään vain niihin, jotka laskivat laonneelle sadolle jonkun arvon, niin sillä kertaa korvaus oli noin 50kertainen muihin, ja ylitti sadan euron haamurajan.

Lopputuloksena oli aikaa myöden se, että pilotti sillä kertaa poikkeuksellisesti imoitti jonnekin maksaneensa kyseisen korvauksen, ja samaan aikaan isäntä ei ollut ilmoittanut saaneensa moista korvausta, ja väärinkäytöksensä johdosta menetti tonnitolkulla maataloustukiaisia, koska sai jo katokorvausta jostain, mutta ei ilmoittanut siitä...

Mutta noin yleensäkin kuumailmapalloilijoilla on käytössään omia rekistereitä, joissa on mainintoja että mitä maita vältellään ja jätetään käyttämättä kuin hätälaskuihin. Jos on kovin herkkänahkainen omaa peltopintalaansa kohtaan, niin rekisteriin pääsee ihan omallakin ilmoituksella, jolloin ei tarvitse ensin ottaa yhteen ja vittuilla vasta siinä yhteydessä.

ja siis laskuja ja nousuja on vuodesssa satoja ja taas satoja, tai ehkä oikeammin tuhansia, mutta tällaisia vitun pipejä maanomistajia nähdään harvemmin kuin kerran vuodessa.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Kummisetä
Neuvoja-Jack
Viestit: 297
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Törttöilevä kuumailmapallomies hiostaa maanomistajia Espoossa

Viesti Kirjoittaja Kummisetä » Su Elo 23, 2020 8:22 pm

Mikähän supersankari tämä Hermanni Abenstöttersberi kuvittelee olevansa, ensin säikyttelee laiduntavat eläimet, sitten laskeutuu luvatta toisten pellolle ja vielä vetää maanomistajia turpaan.
Erehtyisipä minun pellolleni...

Avatar
TieD
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 240
Liittynyt: To Helmi 18, 2016 12:58 pm
Paikkakunta: Viljandi

Re: Törttöilevä kuumailmapallomies hiostaa maanomistajia Espoossa

Viesti Kirjoittaja TieD » Su Elo 23, 2020 8:37 pm

IL 31.5.2012

Yrittäjä Elina Abendstein Aerohot Balloons yrityksestä kertoo, että lento, jolla Teuvo Loman oli tiistai-iltana, laskeutui hallitusti vaikka päätyikin ryteikköön. Abensteinin mukaan voimalinja oli ehkä korkeintaan kilometrin päässä siitä, missä pallo lensi.

– Tilanne oli hallittu ja turvallinen. Matkustajat eivät olleet missään vaiheessa vaarassa.
Abendsteinin mukaan viljellyille pelloille ei laskeuduta. Sen sijaan metsään laskeutuminen on mahdollista, jos muuta paikkaa ei löydy. Lentäjä päättää laskeutumispaikan tilanteen ja tuulen mukaan.
___________________________________________________________________
-Älä Verneri purista rottaa kovaa,siltä lähtee henki.
-Kissa!!
-Niin,kissalta lähti henki ku sä puristit kovaa.

työn sankari
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 185
Liittynyt: Pe Kesä 03, 2011 9:38 am

Re: Törttöilevä kuumailmapallomies hiostaa maanomistajia Espoossa

Viesti Kirjoittaja työn sankari » Su Elo 23, 2020 8:40 pm

Joo, cool story meitzi mutta kyllä tää hermanni asiakkaineensa sais lähdöt munkin takapihalta hyvin äkkiä.

kusiainen
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 190
Liittynyt: Ke Syys 27, 2017 6:58 pm

Re: Törttöilevä kuumailmapallomies hiostaa maanomistajia Espoossa

Viesti Kirjoittaja kusiainen » Su Elo 23, 2020 8:44 pm

meitzi kirjoitti:
Su Elo 23, 2020 7:34 pm

Lopputuloksena oli aikaa myöden se, että pilotti sillä kertaa poikkeuksellisesti imoitti jonnekin maksaneensa kyseisen korvauksen, ja samaan aikaan isäntä ei ollut ilmoittanut saaneensa moista korvausta, ja väärinkäytöksensä johdosta menetti tonnitolkulla maataloustukiaisia, koska sai jo katokorvausta jostain, mutta ei ilmoittanut siitä...
:D :D Arvostan.

Varmaan tehnyt ELY-keskukseen ilmoituksen.

Avatar
meitzi
Hercule Poirot
Viestit: 2064
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Törttöilevä kuumailmapallomies hiostaa maanomistajia Espoossa

Viesti Kirjoittaja meitzi » Su Elo 23, 2020 8:47 pm

Kummisetä kirjoitti:
Su Elo 23, 2020 8:22 pm
Mikähän supersankari tämä Hermanni Abenstöttersberi kuvittelee olevansa, ensin säikyttelee laiduntavat eläimet, sitten laskeutuu luvatta toisten pellolle ja vielä vetää maanomistajia turpaan.
Erehtyisipä minun pellolleni...
Kyllä ne lentäjät ovat erittäin sopuisia herrasmiehiä joka ainoa, muuten ei lupakirjaa saisikaan, mutta jos oletusasent on se, että senkka nenästä kaikilta jotka lähelle tulevat, niin laita vaikka mulle koordinaatit maistasi, niin lisään yhteiseen karttaan, jonka mukaan vältellään viimeiseen asti ei-toivottuja maita jo lentosuunnitelmaa tehdessä.

Melkein ainahan laskeudutaan jonkun peltoon.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Avatar
Jazzo
Parranpäristäjä
Viestit: 78
Liittynyt: Ke Elo 29, 2018 3:55 pm

Re: Törttöilevä kuumailmapallomies hiostaa maanomistajia Espoossa

Viesti Kirjoittaja Jazzo » Su Elo 23, 2020 8:51 pm

Kävi mielessä, että ei varmaan ole enää kovinkaan positiivista mainosta Cramolle tämän härikön toilailut. Kun nyt nähtävästi näyttää, ettei ollut se ensimmäinen kerta. :D

Avatar
meitzi
Hercule Poirot
Viestit: 2064
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Törttöilevä kuumailmapallomies hiostaa maanomistajia Espoossa

Viesti Kirjoittaja meitzi » Su Elo 23, 2020 8:54 pm

työn sankari kirjoitti:
Su Elo 23, 2020 8:40 pm
Joo, cool story meitzi mutta kyllä tää hermanni asiakkaineensa sais lähdöt munkin takapihalta hyvin äkkiä.
Saman sanon kuin monelle muullekin olen sanonut. Jos et kestä tontillesi sopuisaa ihmistä kohteliaasti tarjoutumaan korvaamaan aiheuttamiaan vahinkoja ja/tai harmia, niin käytössä on tosiaan gridi, johon merkitään paikat, jonne ei pidä laskeutua ja josta ei kannata nousta.

Eikä kuumailmapalloilijat ole ainoita vierailijoita ylhäältä, myös paljon suositumman harrastuksen, purjelentämisen, parista laskeudutaan tämän tästä yksityisten maille ja juurikin pelloille.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Avatar
meitzi
Hercule Poirot
Viestit: 2064
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Törttöilevä kuumailmapallomies hiostaa maanomistajia Espoossa

Viesti Kirjoittaja meitzi » Su Elo 23, 2020 8:57 pm

Jazzo kirjoitti:
Su Elo 23, 2020 8:51 pm
Kävi mielessä, että ei varmaan ole enää kovinkaan positiivista mainosta Cramolle tämän härikön toilailut. Kun nyt nähtävästi näyttää, ettei ollut se ensimmäinen kerta. :D
Kaikki pilotit ovat kontaktissa kymmenien maanomistajien kanssa joka ainut vuosi, ei ole lainkaan ihmeellistä, että siellä tulee vastaan täyskusipäisiäkin.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Monster
Alibin satunnaislukija
Viestit: 127
Liittynyt: Pe Kesä 08, 2018 2:12 pm

Re: Törttöilevä kuumailmapallomies hiostaa maanomistajia Espoossa

Viesti Kirjoittaja Monster » Su Elo 23, 2020 8:59 pm

meitzi kirjoitti:
Su Elo 23, 2020 8:47 pm
Kummisetä kirjoitti:
Su Elo 23, 2020 8:22 pm
Mikähän supersankari tämä Hermanni Abenstöttersberi kuvittelee olevansa, ensin säikyttelee laiduntavat eläimet, sitten laskeutuu luvatta toisten pellolle ja vielä vetää maanomistajia turpaan.
Erehtyisipä minun pellolleni...
Kyllä ne lentäjät ovat erittäin sopuisia herrasmiehiä joka ainoa, muuten ei lupakirjaa saisikaan, mutta jos oletusasent on se, että senkka nenästä kaikilta jotka lähelle tulevat, niin laita vaikka mulle koordinaatit maistasi, niin lisään yhteiseen karttaan, jonka mukaan vältellään viimeiseen asti ei-toivottuja maita jo lentosuunnitelmaa tehdessä.

Melkein ainahan laskeudutaan jonkun peltoon.
Tarkoittaako tämä sitä, että kaikki ovat tervetulleita vaikkapa leirytymään sinun omistamallesi maalle? Takapihan nurmikolle?

Laitahan osoitetta tulemaan.

Kummisetä
Neuvoja-Jack
Viestit: 297
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Törttöilevä kuumailmapallomies hiostaa maanomistajia Espoossa

Viesti Kirjoittaja Kummisetä » Su Elo 23, 2020 9:00 pm

meitzi kirjoitti:
Su Elo 23, 2020 8:47 pm
Kyllä ne lentäjät ovat erittäin sopuisia herrasmiehiä joka ainoa,
""Ahlfors puolestaan kertoo tunteiden kuumennee pallon laskeutuessa sanasodaksi ja Abendsteinin lyöneen häntä ja toista paikalla ollutta miestä.""

Siltä tosiaan vaikuttaa.

Vastaa Viestiin