Saatananpalvonta ja satanismi

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Mariella
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1321
Liittynyt: Ke Marras 21, 2007 3:03 pm

Saatananpalvonta ja satanismi

Viesti Kirjoittaja Mariella » Su Maalis 16, 2008 6:32 pm

Ajattelin avata tämmöisen aiheen. Mitä mieltä saatananpalvojista? Entä satanismista?

Muistan katsoneeni dokumentin "saatana kutsuu minua" kouluaikana. Sitä muistellessa herää päälimmäinen mielikuva saatananpalvojasta, joka on heikko, epävarma ja yksinäinen. Löytää perheen ja tuntee sen voiman, huumaantuu siitä ja aivopeseytyy lopulta hommaan mikäli jää mukaan, tai tulee järkiinsä ja yrittää pois. Tämä dokumentti onkin lähes ainoa omakohtainen kokemukseni saatananpalvontaan :D ja siksi olisi mielenkiintoista vähän penkoa. Onko kukaan muu muuten nähnyt tuota dokumenttia? Se oli ko. hommasta melkoisen voimakkaan kuvan, kun itsellä on ollut kuva lähinnä sellainen että ne nyt pukeutuu mustiin, tykittää örinämusiikkia ja potkii hautakiviä, ryöstää R-kioskeja ja käyttää päihteitä.

Mutta onko se paljon muuta? Onko sellaisia kammottavia keskiöisiä rituaaleja? Voiko niitä oikeasti bongata metsästä käsi kädessä ulvomassa jonkun verituopin kanssa? Vai mitä se touhu käytännössä on?

Satanismiä olen pitänyt paljon pahemman kuulloisena kuin mitä tuosta www.satanismi.net -sivustolta luin.

Satanismi on individualistinen uskonto ja filosofia, jonka Anton Szandor LaVey määritteli 1960-luvulla Yhdysvalloissa.

LaVey näki omien sanojensa mukaan tarpeen elämänkatsomukselle, joka hyväksyisi ihmisen sellaisena kuin hän todella on. Kaikki tavanomaiset uskonnot vaativat ihmistä muuttumaan vaikka väkisin ja kieltävät hänen todellisen luontonsa. Satanismi arvostaa ihmisen lihallisuutta ja näkee elämän tässä ja nyt ainoana todellisuutena. LaVeyn eri kulttuurien lähteistä syntetisoima filosofia on hyvin lähellä biologista maailmankatsomusta: ihminen nähdään eläimenä muiden eläinten joukossa. Satanismi ei myöskään sisällä uskoon pohjautuvaa näkemystä elämän jatkumisesta kuoleman jälkeen.
Ihan ymmärrettävää tekstiä sikäli. Muut uskonnot, kuten esimerkiksi anteeksiantava ja suvaitsevainen kristinuskomme, lopulta kuitenkin vaativat ihmiseltä aina parempaa, kertovat säännöt mikä on hyvää ja mikä on syntiä ja kuinka pitää elää. Huomannut olen myös sen, että monesti meidän uskovaiset ovat niitä kaikista ahdasmielisimpiä ja tuomitsevampia ja siitä on anteeksiannot ja syntien sovitukset kaukana. Ja kaikelle joka on syntiä ei mielestäni löydy ollenkaan järkeviä perusteluita edes :D Mutta tuo satanismi kuulostaa ihan normaalin ihmisen aatteelta. Heti allekirjoitan tuosta tuon "ihminen saatava olla sellainen kuin on" ja tuon "lihallisuuden arvostamisen" :D

Vai tulkitaanko tuo kuitenkin niin, että jos ihmisen on saatava olla sellainen kuin on, että silloin ei ole sääntöjä? Käsittääkseni satanismiin ei kuulu rikollisuus. Onko tuo sen merkki silti, että kaikenmaailman mielisairaiden pitäisi saada toteuttaa itseänsä maailmalla ilman että kukaan tuomitsee - esim. poliisi? Vai meneekö tässä "saatava olla sellainen kuin on" joku raja? Laki? Kai niillä jotain asioita on, joita tuomitsevat? Tuomitsevatko esimerkiksi toisinajattelijoita?
Satanismi on avoimen elitistinen filosofia. Se painottaa erityisesti luovuutta, älykkyyttä, voimaa ja yksilöllisyyttä. Luonnollisuuteen ja nautintoihin pyrkivä filosofia ei ole kuitenkaan kaiken moraalin hylkäämistä. Useimmat satanistit ovat itse asiassa hyvin kohteliaita ja mukavia ihmisiä. LaVey, sekä useat nykyajan satanistit, kirjoittavat myös lain ja järjestyksen puolesta eikä minkäänlainen lainvastainen toiminta kuulu satanismiin.


Mutta hyväksytäänkö lainvastainen toiminta? Jos esimerkiksi Pekka Badguy on ammattirikollinen ja haluaa ollakin rikollinen, ja haluaa olla sellainen kuin on, voiko hän olla hyvillä mielin satanisti jos tunnistaa aatteet omakseen ja jatkaa rikollista uraansa ilman muiden satanistien vieroksuntaa? Vai onko heillä edes sellaista yhteisöllisyyttä tai ns. yhteisöä kuin esimerkiksi kristinuskoisilla, jotka automaattisesti tuomitsevat kaikki toisinajattelijat (yleistän!).

Satanismin filosofiassa on myös osana magia. Skeptikolle tämä on ehkä vaikein asia muuten niin realiteetteja painottavan filosofian opeissa. LaVeyn mukaan ihminen tarvitsee myös fantasiaa, siirtymisriittejä ja vastaavia seremonioita. Satanismin "magia" ja "satanistiset rituaalit" ovat ennen kaikkea psykodraamaa sekä itsen ja ympäristön säätelyä, jonka avulla ihminen voi symbolisten tekojen välityksellä toteuttaa itseään; purkaa aggressioita tai nostaa esiin myönteisiä, positiivisia ominaisuuksiaan, joita arjen elämässä voi sitten hyödyntää.
Tuo kuulostaa jo "uskonnolta". Aiempien lainausten perusteella satanismista saa kuvan että siinä nyt vaan ollaan sellaisia kuin ollaan, niin silloin se on satanismia. Tästä herää juuri sellaiset perusmielikuvat näistä seremonioista ja yöllisistä rituaaleista kynttilöiden kanssa.

Eli millä tasolla nämä saatananpalvonta ja satanismi erotetaan? Kaikki satanistit ei varmaankaan ole saatananpalvojia, mutta ovatko kaikki saatananpalvojat satanisteja? Vai ovatko nousseet tästä asteen ylöspäin? (Vai pitäisikö sanoa alaspäin). Entä voiko saatananpalvojiakin olla vielä monella tasolla? Ovatko ne niitä pikkurikollisia vai niitä täydellisesti pimahtaneita hörhöjä ja oikeasti vaarallisia?

Se voi hyvin olla että omat käsitykseni ovat täysin pielessä, mutta siinä onkin yksi syy miksi tämän keskustelun avasin :)
Niin ja lainaukset oli sieltä www.satanismi.net
Nerot hallitsevat kaaoksen

otus
Columbo
Viestit: 2370
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Viesti Kirjoittaja otus » Su Maalis 16, 2008 7:01 pm

Wiki->

Saatananpalvonta viittaa sellaisiin uskonnollisuuden muotoihin, joissa keskeisessä osassa on juutalais-kristillis-islamilaisen henkilöidyn pahuuden, Saatanan, palvonta. Usein saatananpalvonnan sakramenttien, riittien ja vertauskuvien on kerrottu perustuvan kristinuskon, erityisesti katolisuuden, vastaavien pilkkaamiseen ja nurin niskoin kääntämiseen. Joidenkin mielestä kristinusko onkin todellisuudessa dualistinen eikä monoteistinen uskonto, ja Saatana sen toinen jumala Jahven lisäksi. Saatananpalvonta lienee enemmän väitetty (muun muassa keskiajan noitavainot, kohu roolipeleistä) kuin todellisuudessa harjoitettu "uskonto". Kaikki saatananpalvojat eivät kuitenkaan palvo kristinuskon Saatanaa (tai Saatanaa sellaisena kuin se on Raamatussa), vaan jotkut lahkot (kuten esimerkiksi Joy of Satan), palvovat muiden uskontojen jumalia (esim. egyptiläisiä, sumerialaisia tai kreikkalaisia), jotka he rinnastavat Saatanaan. Monet heistä eivät kuitenkaan mielellään lukeudu saatananpalvojiksi, koska sillä tarkoitetaan yleensä kristinuskon Saatanan palvomista. He kutsuvat itseään mm. teistisiksi satanisteiksi ja henkisiksi satanisteiksi.

Saatananpalvontaa käytetään satanismista erillisenä käsitteenä lähinnä Suomessa. Englannin kielessä saatananpalvonta yhdistetään satanismin sisällä olevaksi ilmiöksi.

Yhdysvalloissa levisi saatananpalvontakohu 1980-luvun alussa. Julkisuudessa epäiltiin, että saatananpalvojat muodostivat laajan renkaan ja jopa 50 000 lasta vuosittain joutui rituaalimurhan uhriksi. Yhtään tapausta ei kuitenkaan pystytty todistamaan, ja kohu vaimeni vähitellen. Suomessa saatananpalvonta nousi otsikoihin niin sanotun Hyvinkään paloittelusurman oikeudenkäynnissä. Kyseessä oli saatananpalvontaan yhdistetty "rituaalimurha".

Minkäänlaisen laajan järjestäytyneen saatananpalvontaverkoston olemassaolosta nykyaikana ei ole näyttöä, vaan saatananpalvojiksi tunnustautuvat henkilöt ovat useimmiten yksittäistapauksia, joiden tavallisimpana vaikuttimena on järkytyksen ja pelon synnyttäminen toisissa ihmisissä. Tällaisille henkilöille tyypillisiä itseilmaisun muotoja ovat okkulttisten merkkien piirtely, kuvioiden viiltely ihmisiin ja eläimiin sekä esimerkiksi hautakivien kaataminen. Suurin osa tällaisista saatananpalvojista on ahdistuneita nuoria.

Julkisuuskuva
Saatananpalvonta esiintyy tiedotusvälineissä silloin tällöin, kun esimerkiksi murhien (etenkin paloittelumurhien), hautarauhan häpäisyrikosten ja lasten hyväksikäytön syitä on pyritty etsimään saatananpalvonnasta. Useimpien "saatananpalvontaan" liittyvien rikosten vaikuttimiksi ovat kuitenkin paljastuneet tarkemmassa tutkimuksessa aivan muut kuin uskonnolliset syyt.

Ehkä eniten kohua aiheuttanut tapaus suomalaisessa saatananpalvontaa käsittelevässä journalismissa on Yleisradion TV 1:n MOT-ohjelmassa esitetty Martti Backmanin dokumentti Saatanalliset Sävelet, joka aiheutti useita kanteluita Julkisen sanan neuvostolle syytettyään virheellisesti mm. rockfestivaaleja, eri artisteja ja wiccoja saatananpalvonnasta.

Suomessa saatananpalvontaa on tuonut julkisuuteen erityisesti nuorisoevankelista Riku Rinne, joka on kirjallisessa tuotannossaan kehittänyt teoriaa laajahkosta saatananpalvojien salaliitostalähde? ja jota on jopa käytetty saatananpalvonnan asiantuntijana niin sanotun Hyvinkään paloittelusurman oikeudenkäynnissä.

Tutkimus
Merja Hermosen uskontotieteen alan väitöskirja Pimeä hehku: Saatananpalvonta ja satanismi 1990-luvun suomalaisessa nuorisokulttuurissa" tarkastettiin 8. huhtikuuta 2006 Helsingin yliopistossa. Suomalaisissa tiedotusvälineissä rakentunutta kuvaa saatananpalvonnasta on tutkinut muun muassa uskontotieteilijä Titus Hjelm vuonna 2005 ilmestyneessä väitöskirjassaan Saatananpalvonta, media ja suomalainen yhteiskunta.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Saatananpalvonta

-Paskaa,paskaa,paskaa koko tuo homma, Nappi kalloon jokaiselle heille,jos ei pitkäaikainen psykiatrinen lääkitys ja hoito auta..
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..

Loka
Sherlock John Holmes
Viestit: 5301
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 10:28 pm
Paikkakunta: On The Edge

Viesti Kirjoittaja Loka » Su Maalis 16, 2008 7:02 pm

Täällä http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=1909 jotain vääntöä aiheesta jos kiinnostaa lukea.

Herkkis
Wallander
Viestit: 1119
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 3:07 pm

Viesti Kirjoittaja Herkkis » Su Maalis 16, 2008 7:27 pm

Itse selittäisin tuon magiaosuudenkin ihan "lihallisuutena". Ihmisen luontoon kuuluu uskonnollisuus ja maagisten riittien avulla satanistit pääsevät tyydyttämään yhtä ihmisen perustarpeista.

Sanoisin että yhteiskunta jossa kaikki olisivat satanisteja ei tulisi toimimaan. Nyky-yhteiskunnassa satanisti voi kuitenkin saavuttaa suurempia hyötyjä kuin muut häikäilemättömyytensä ja itsekeskeisyytensä takia.

Saatananpalvojat eivät voi periaatteessa olla satanisteja sillä he palvovat jotain olentoa kun taas "saatana" on satanisteille vain (hassusti nimetty) käsite.
I am an African!

Mariella
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1321
Liittynyt: Ke Marras 21, 2007 3:03 pm

Viesti Kirjoittaja Mariella » Su Maalis 16, 2008 7:50 pm

Loka kirjoitti:Täällä http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=1909 jotain vääntöä aiheesta jos kiinnostaa lukea.
Joo hyvä, kiitos! Tuolla tuon ketjun vikalla sivulla tuo Nemesiksen viesti oli todella mielenkiintoinen! Kiitos Nemppu :) Kerro ihmeessä lisää jos eksyt ketjuun.

Miten pitkälle voi ihminen itse itseänsä sekoittaa ja voiko siitä vielä omin avuin parantua? Tämmöinen tositouhu varmasti lähtee liikkeelle jostain ahdistuneisuudesta tai muista ongelmista. Mutta kiinnostaa kovin juuri nuo Nemesiksen kertomat uskomukset, että mitä kaikkea ihmismieli oikeasti uskoo ja luulee ja sen eteen tekee.

Edit: Ja Herkkiksen kanssa samaa mieltä siitä. En vain ymmärtänyt sitä, mitä tarkoitat sillä että selität magiaosuuden lihallisuudella?
Nerot hallitsevat kaaoksen

Bombay
Watson
Viestit: 2893
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 9:25 am

Re: Saatananpalvonta ja satanismi

Viesti Kirjoittaja Bombay » Su Maalis 16, 2008 8:46 pm

Mariella kirjoitti:likuvat näistä seremonioista ja yöllisistä rituaaleista kynttilöiden kanssa.

Eli millä tasolla nämä saatananpalvonta ja satanismi erotetaan? Kaikki satanistit ei varmaankaan ole saatananpalvojia, mutta ovatko kaikki saatananpalvojat satanisteja? Vai ovatko nousseet tästä asteen ylöspäin? (Vai pitäisikö sanoa alaspäin). Entä voiko saatananpalvojiakin olla vielä monella tasolla? Ovatko ne niitä pikkurikollisia vai niitä täydellisesti pimahtaneita hörhöjä ja oikeasti vaarallisia?
En jaksa sen enempää alkaa tästä vääntämään, kun että koko Saatananpalvontaa (Siis jos tässä tarkoitetaan sitä perinteistä Rinteen ja muiden sekopäiden tarjoamaan käänteistä kristillisyyttä) ei ole olemassa. Se on vaan kristillisen tahojen käyttämä propagandaväline ja ehkä parin sekopään/narkkarin keksimä keinotodellisuus sekä tietysti teinien keksimä cooli juttu, ilman mitään todenperää, ei oikeasti ainakaan Suomessa ole minkäänlaisia Saatananpalvojia.

Satanismia on sitten monia eri muotoja, ei ainut suuntaus ole toi CoS.

Itse COS:n magia, mielestäni se on pikemminkin vaan itsesuggestiota, ei mitään varsinaista henkien manaamista. Kannattaa ottaa huomioon se, että milloin COS on perustettu ja, että LaVey oli todellinen show-mies, Saatana ja demonit myyvät aina hyvin, varsinkin 60-luvulla Hollywoodissa..
Suomessa saatananpalvonta nousi otsikoihin niin sanotun Hyvinkään paloittelusurman oikeudenkäynnissä. Kyseessä oli saatananpalvontaan yhdistetty "rituaalimurha".
Ei ollut. Se oli vaan kännisen satanistin (Tai siihen perehtyneen ihmisen, käsittääkseni Elg ei ollut minkään tahon virallinen jäsen) mokaus/sekoaminen. Samalla perusteella voisi väittää, että ev. lut kristityn ihmisen tekemä kännimurha olisi "islamilainen rituaalia" kun, että Elgin tekemä murha olisi jonkinlainen saatananpalvonta rituaalimurha.
Ehkä eniten kohua aiheuttanut tapaus suomalaisessa saatananpalvontaa käsittelevässä journalismissa on Yleisradion TV 1:n MOT-ohjelmassa esitetty Martti Backmanin dokumentti Saatanalliset Sävelet, joka aiheutti useita kanteluita Julkisen sanan neuvostolle syytettyään virheellisesti mm. rockfestivaaleja, eri artisteja ja wiccoja saatananpalvonnasta.
MOT.... Viimeinen lause kertookin tästä ohjelmasta tarpeeksi.

Suomessa saatananpalvontaa on tuonut julkisuuteen erityisesti nuorisoevankelista Riku Rinne, joka on kirjallisessa tuotannossaan kehittänyt teoriaa laajahkosta saatananpalvojien salaliitostalähde? ja jota on jopa käytetty saatananpalvonnan asiantuntijana niin sanotun Hyvinkään paloittelusurman oikeudenkäynnissä.
Rinne ei ole ikinä näyttänyt toteen minkäänlaista "salaliittoa", puhuu jeesuspäissään puuta heinää, ehkäpä vielä tietoisesti. Toi Titus Hjelmin tutkimus puolestaa kannattaa jo lukea.

Mariella, veikkaisin että täältä löytyy paremmin vastauksia noihin satanismia koskeviin kysymyksiin
http://www.churchofsatan.com

En ymmärrä miksi maassa jossa on uskonnonvapaus pitää huolestua olemattomasta uskonnosta, johon lakien mukaan ylipäätänsä voisi vapaasti kuulua. Ja varsinkin kun maassa on "valtionuskontona" vähintään yhtä sekopäinen ja vähintään miljoona kertaa väkivaltaisemman historian omaava verenjuonti/kannabaali-kultti. Kyllä puolestaan ton "hyvän" puolen fanaattisempia ystäviä tuolta Pohjanmaalta saisi kantaa hoitoon.

Mariella
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1321
Liittynyt: Ke Marras 21, 2007 3:03 pm

Re: Saatananpalvonta ja satanismi

Viesti Kirjoittaja Mariella » Su Maalis 16, 2008 9:46 pm

Bombay kirjoitti:Kyllä puolestaan ton "hyvän" puolen fanaattisempia ystäviä tuolta Pohjanmaalta saisi kantaa hoitoon.
Samaa mieltä :D

Joo kiitos linkistä, täytyy tutustua. Kiinnostaa vaan paljon sellaiset omat kokemukset itsellä tai lähipiirillä näistä jutuista.
Nerot hallitsevat kaaoksen

Bombay
Watson
Viestit: 2893
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 9:25 am

Viesti Kirjoittaja Bombay » Su Maalis 16, 2008 9:54 pm

No, Satanismista olen lukenut varmaan 10vee, teininä siitä innostui pirusti mutta vaikka olen suuresta osasta samaa mieltä COS:n kanssa niin en siltikään itseäni koe Satanistiksi. Mitäpä niistä noin yleensä voisi sanoa, tunnen suht paljon kyseistä filosofiaa tunnustavia, enemmän tai vähemmän. Samanlaisia kavereita ne on kun minkä tahansa muunkin filosofian, ei siinä sen mystisempää.

Mariella
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1321
Liittynyt: Ke Marras 21, 2007 3:03 pm

Viesti Kirjoittaja Mariella » Su Maalis 16, 2008 9:56 pm

^Tarkoitankin lähinnä sitä kaikenlaista palvontarituaalia ja omituisuuksien kokemista ja mielen oikkuja tässä. Satanismissa näiden lukemani perusteella ei mitään ihan kovin mystistä tosiaan olekaan..
Nerot hallitsevat kaaoksen

Herkkis
Wallander
Viestit: 1119
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 3:07 pm

Viesti Kirjoittaja Herkkis » Su Maalis 16, 2008 9:57 pm

Mariella kirjoitti: Ja Herkkiksen kanssa samaa mieltä siitä. En vain ymmärtänyt sitä, mitä tarkoitat sillä että selität magiaosuuden lihallisuudella?
No tarkoitin sitä että sillä pyritään tyydyttämään se palvomisen halu jonka jokaisen oma "uskonnollisuus" aiheuttaa. En oikein nyt osaa pukea ajatuksiani sanoiksi mutta kuitenkin.
I am an African!

Bombay
Watson
Viestit: 2893
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 9:25 am

Viesti Kirjoittaja Bombay » Su Maalis 16, 2008 10:01 pm

Mariella kirjoitti:^Tarkoitankin lähinnä sitä kaikenlaista palvontarituaalia ja omituisuuksien kokemista ja mielen oikkuja tässä. Satanismissa näiden lukemani perusteella ei mitään ihan kovin mystistä tosiaan olekaan..
"Satanismin magia ja satanistiset rituaalit ovat psykodraamaa, itsensä ja ympäristön säätelyä rituaalein. Magian käyttöön liittyy ajatus siitä, että ihminen voi vertauskuvallisten tekojen välityksellä toteuttaa itseään, purkaa aggressioitaan tai nostaa esiin myönteisiä ominaisuuksiaan, joita hän voi sitten hyödyntää arkielämässä."

Paremmin oli wikipediassa noita kuvattu mitä itse osasin selittää. Jotenkin minusta tulee mieleen lähinnä jonkinlainen jooga noista rituaaleista tms. Ja tietysti lihalliseen puoleen liittyen, onhan Satanic Rituals-kirjassa myös seksuaalimagia kohtakin...

Aariel
Charlien Enkeli
Viestit: 1991
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 12:02 pm

Viesti Kirjoittaja Aariel » Ke Maalis 19, 2008 6:51 am

Eläköön jokainen niin, ettei loukkaa tahallisesti toista tai toisen arvostamia asioita (Olipa tyhjentävästi sanottu :D)

Muutama tuttu sai joskus nuoruusvuosina päät komeasti sekaisin saatananpalvontasysteemeihin sekaantumalla.

Katsa

Viesti Kirjoittaja Katsa » Ke Maalis 19, 2008 9:57 am

Urbaanilegendaa TAI teinipaskaa. Kummallakaan ei ole mitään tekemistä "saatananpalvonnan" kanssa.

ABC
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4110
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC » Ke Maalis 19, 2008 5:24 pm

Muistan katsoneeni dokumentin "saatana kutsuu minua" kouluaikana. Sitä muistellessa herää päälimmäinen mielikuva saatananpalvojasta, joka on heikko, epävarma ja yksinäinen. Löytää perheen ja tuntee sen voiman, huumaantuu siitä ja aivopeseytyy lopulta hommaan mikäli jää mukaan, tai tulee järkiinsä ja yrittää pois.


Eli oleellisesti sama asia, mikä tapahtuu kun joku liittyy kirkkoon.
Every ship must sail a world.

Avatar
Zodiac
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 678
Liittynyt: To Heinä 26, 2007 7:58 pm

Viesti Kirjoittaja Zodiac » Ke Maalis 19, 2008 6:14 pm

Saatana on olemassa! maahanmuuttajien rikollisuus on siitä selvä todiste.
Camilla Haavisto

"Maahanmuuttajat sinänsä eivät ole tuoneet mitään huonoa. Toki on joitain heihin liittyviä negatiivisia ilmiöitä, mutta ne eivät ole maahanmuuttajien vaan yhteiskunnan tai saatanan tuottamia."
http://www.halla-aho.com/scripta/saatan ... isaan.html

Vastaa Viestiin