Vapaaottelu

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

DonHessu
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1323
Liittynyt: Pe Touko 18, 2007 11:43 pm
Paikkakunta: City 17, Eastern Europe.

Vapaaottelu

Viesti Kirjoittaja DonHessu » Ma Huhti 07, 2008 3:16 pm

Onkos täällä yhtään vapaaottelusta kiinnostuneita/harrastavia/seuraajia? Tällä foorumilla tietääkseni Herkkis harrastaa tätä mainiota lajia.

Itse olen nyt hurahtanut tähän mainioon lajiin, ja sanon jo nyt: Vapaaottelu EI OLE VAPAAPAINIA.

Tässä vähä suoraa lainausta wikipediasta:

"Vapaaottelu eli MMA (mixed martial arts) on yleisnimitys erilaisin säännöin kilpailtavalle kamppailu-urheilulajille, jossa on yhdistelty tekniikoita monista perinteisistä kamppailulajeista. Vapaaottelussa tavallista on, että säännöt sallivat monipuoliset pysty- ja mattotekniikat, iskut ja lukot. Ottelut käydään nyrkkeilykehässä tai häkissä. Yleisesti ottaen selkein jako on amatööri- ja ammattilaisvapaaottelun välillä. Vapaaottelusta käytettyjä muita nimityksiä ovat shootfighting, shooto, mixfight, pancrase, freefight, vale tudo, NHB (no hold barred) ja cage fighting."

Säännöt poikkeaa eri organisaatioissa, pridessä tietääkseni saa potkia maassa olevaa päähän, kun taas UFC ei salli sitä. UFC:ssä saa tosin käyttää tietääkseni kyynärpäätä niin maassa kuin pystyssäkin.

Itse tykkään katsoa vapaaottelua, ja omiin lemppareihini kuuluu mm. Forest Griffin (juu, the ultimate fighter tuli katottua), Matt Hughes ja Wanderlei Silva.

Laji on aika brutaali, ja laitan tähän pari HL:lää:

http://youtube.com/watch?v=zVS6wDM8F9g

http://youtube.com/watch?v=xswi_2zzOxE

Vapaaottelu olympialaisiin!
What you do... Makes you who you are.

samurai
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 47
Liittynyt: Pe Huhti 04, 2008 10:52 am

Viesti Kirjoittaja samurai » Ma Huhti 07, 2008 6:03 pm

Kokeiltu on ja seuraan aika läheltäkin.
Kamppailulajeista 18-vuoden kokemus.
Kilpakokemusta ei siitä mutta pystyottelusta kylläkin.

Siru
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 179
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2007 7:12 pm

Viesti Kirjoittaja Siru » Ma Huhti 07, 2008 6:10 pm

Ihan vain mielenkiinnosta kysyn; kuinka moni on menettänyt henkensä/ järkensä kyseisen lajin vuoksi? Käsittämätöntä...

rimma
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1539
Liittynyt: Ma Marras 19, 2007 11:43 pm
Paikkakunta: Pripyat

Viesti Kirjoittaja rimma » Ma Huhti 07, 2008 6:21 pm

Tykkään ja paljon!
Mielestäni kaikki kamppailulajit on jotenkin kiehtovia ja aina olen niistä tavallaan ollut kiinnostunut. Minulla harmi vaan on rajoitteita lajien suhteen kun katkaisin jalkani autokolarissa jokunen vuosi sitten. Se ei sitten parantunut enää ennalleen niin ainoa mahdollisuus on lähinnä nyrkkeily. Sellaset joissa täytyy potkia on hankalia mutta jos voisin niin kokeilisin useaakinlajia.
Vapaaottelu on aika rankaa katsoa niin kun otellakin. Kuitenkin tuomari on aika hyvin mukana ja heti kun toinen ei enää ole mukana niin homma vihelletään seis. Eli kyllähän vahinkoja sattuu mutta ottelut voi olla lyhyitäkin ja niistä voi parantua tätsin ennalleen.

En sano etteikö siinä olisi riskiänsä. Kaikissa kamppailulajeissa voi mennä vikaan niin kun muissakin lajeissa. Joskus sattuu ja voi olla että jää ikuisia vammoja mutta kamppailulajjien harrastajat on yleensä kunnianhimoisia ja kovia tyyppejä. Omiastautuneita. Moni sanoo että ottelee niin kauan kun henki pihisee. Mielestäni silloin pitää vaan antaa mennä ja jos elämässään saa vaikkapa harrastaa nyrkkeilyä 5v jota rakastaa yli kaiken niin mielumminniin kun että elän vielä 10v peläten että jotain sattuu. Eli antaa palaa vaan.
Tien ylityksessäkin on vaaransa jos tarkkoja ollaan.

Jim:iltä tulee tuo the Ultimate fighter ja sitä on ilo seurata. Suosittelen tutustumaan lajiin.
Kumpi on pahempi: totuus joka saa itkemään vai valhe joka saa hymyilemään?
век живи, век учись.

katupoika
Philip Marlowe
Viestit: 1188
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 6:05 pm
Paikkakunta: päihdehelvetti

Viesti Kirjoittaja katupoika » Ma Huhti 07, 2008 6:43 pm

rimma kirjoitti: Jim:iltä tulee tuo the Ultimate fighter ja sitä on ilo seurata.
Katoin joskus yhden jakson ja aika saatanan rasittavaa katottavaa. Perus tosi-tv -huttua urpoine osallistujineen.

Muutenkin noi UFC ja Pride hommat on helvetin tylsää tsiigattavaa. Vapaaottelu on kyllä ihan hauskaa puuhaa, kun ite pääsee painimaan, mut sivustaseurattuna tosiaan helvetin tylsää nyhjäämistä. Kyllä jotain K-1 juttuja kattoo paljon mieluummin. Muutenkin mun suhtautuminen UFC/Pride -juttuihin on vähän niin ja näin... musta tosta touhusta on jo todella kaukana se mitä kamppailulajit mulle edustaa. Mut jos tykkää, niin mikäs siinä. Pari omaa frendiä treenaa tota MMA-puolta helvetin ahkerasti ja päämäärätietoisesti. Ite keskityn mieluummin muihin juttuihin.

Herkkis
Wallander
Viestit: 1116
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 3:07 pm

Viesti Kirjoittaja Herkkis » Ma Huhti 07, 2008 8:19 pm

Kyllä, kyseessä on erittäin jalo laji jossa otetaan mittaa miehestä/naisesta tosissaan!

Nuista ottelijoista ehdottomia suosikkejani ovat Mark Hunt ja Fedor Emelianenko.
I am an African!

HrZ
Alibin satunnaislukija
Viestit: 101
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 3:50 pm

väkivalta...

Viesti Kirjoittaja HrZ » Ti Huhti 08, 2008 9:17 am

on suhteellista, vapaaottelussa ei ole tarkoitus vahingoittaa vastustajaa, ottelun voi ratkaista monella tapaa, lukottamalla, hapettamalla(kuristus) tai tyrmäys. Olen kokenut tappion kaikilla edellä mainituilla tavoilla ja kivulian tapa hävitä on joutua lukotetuksi. Kaikessa on riskinsä, lukottamalla vastustajan voi kokematon tai vahingossa aiheuttaa nivelside vamman turhalla voimankäytöllä, tai vastustajan jäärpäisyyden ja adrenaliinin viemän kipukynnyksen kasvamisen johdosta. jokainen tyrmäys on "pieni" aivotärähdys, ei kovin terveellistä, mutta ei tunnu missään, paitsi egossa, kun löytää itsensä istumassa lattialta ;). Hapettaminen ja kuristaminen, kovinmontaa sekunttia ei tarvitse rajoittaa kaulan verenkiertoa kun yht.äkkiä vaan pimenee, erittäin tehokasta ja oiken tehtynä kohtuullisen turvallista ;) vastustajas huomaa kun menee löysäksi. Vapaa ottelut eivät juurikaan ole rinnastettavissa nyrkeilyyn ilman hanskoja, koska sillä menetelmällä ei pötkitä pitkälle, silloin kun on hyvinkin taidokkaat ja kokeneet vastustajat vastakkain. YouTubesta kannattaa katsella MMA, freefight otteluita, niistä saa jonkinlaisen kuvan touhusta.

Eddie Hitler
Parranpäristäjä
Viestit: 75
Liittynyt: Ke Joulu 05, 2007 11:34 am

Viesti Kirjoittaja Eddie Hitler » Ti Huhti 08, 2008 9:44 am

Siru kirjoitti:Ihan vain mielenkiinnosta kysyn; kuinka moni on menettänyt henkensä/ järkensä kyseisen lajin vuoksi? Käsittämätöntä...
Tietojeni mukaan yksi kuolemantapaus on ottelun jälkeen sattunut ja silloinkin kyseessä oli kaveri joka ei saanut ottelulupaa länsimaihin terveydentilansa vuoksi ja meni ehdoin tahdoin Venäjälle matsaamaan.
Vapaaottelu on harrastajalle erittäin turvallinen laji myös kilpailla ja ammattitasollakin vakavat loukkaantumiset ovat hyvin harvinaisia. Esimerkiksi päähän tulee paljon vähemmän koppia kuin nyrkkeilyssä.

albaanisissi
Sammakkoprofessori
Viestit: 402
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 8:59 pm

Viesti Kirjoittaja albaanisissi » Ti Huhti 08, 2008 11:19 am

kyl tuota aina sillon tällön tulee seurattua eurosportilta. joskua otettua matsiaki lauantai ehtoona snagarilla :)
This one time, i shot a guy to his adams aple just to see how long it takes to him to die. I was with other guy and we had 15 dollar bet on it, i lost. It tooked a few minutes, he drowned in hes own blood actually.
-richard kuklinski-

jannekkk
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 55
Liittynyt: Su Elo 19, 2007 2:17 pm
Paikkakunta: pietarsaari

on tullut harrastettua..

Viesti Kirjoittaja jannekkk » Ti Huhti 08, 2008 11:36 am

nyt jäänyt laji..sen verran useiden loukkaantumisten takia..mm leuka\hampaat sen verran osumia ottanut..myös kädet alkaa tällä iällä vaivamaan...pohjalajina itsellä nyrkkeilyä 15 vuotta. karatea\judoa noin 6 vuotta.käyn kyllä kaverin treeni vastustajana salilla,mutta en kilpaile enää..lajina kyllä mahtava ja seuraan aktiivisesti aina kun kerkeen
I don't play icehockey, I ride motorcycles you pussies!

DonHessu
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1323
Liittynyt: Pe Touko 18, 2007 11:43 pm
Paikkakunta: City 17, Eastern Europe.

Viesti Kirjoittaja DonHessu » Ti Huhti 08, 2008 11:50 am

Eddie Hitler kirjoitti:
Siru kirjoitti:Ihan vain mielenkiinnosta kysyn; kuinka moni on menettänyt henkensä/ järkensä kyseisen lajin vuoksi? Käsittämätöntä...
Tietojeni mukaan yksi kuolemantapaus on ottelun jälkeen sattunut ja silloinkin kyseessä oli kaveri joka ei saanut ottelulupaa länsimaihin terveydentilansa vuoksi ja meni ehdoin tahdoin Venäjälle matsaamaan.
Vapaaottelu on harrastajalle erittäin turvallinen laji myös kilpailla ja ammattitasollakin vakavat loukkaantumiset ovat hyvin harvinaisia. Esimerkiksi päähän tulee paljon vähemmän koppia kuin nyrkkeilyssä.
Danan mukaan ei oo UFC:ssä ainakaan ollut 10 vuoteen erittäin vakavaa loukkaantumista/kuolemaa. Tosin tässähän vain kerrotaan UFC:stä, tiiä sit mikä on pridessä/heroessissa/japskiorganisaatioissa yms.

Hmph, jumalauta, etin erästä vapaaottelu kuolemavideota pakkiksesta varmaa 30 min, mutten löytänyt. Noh, lisään jos jaksan joskus lisää ettiä.
What you do... Makes you who you are.

otus
Columbo
Viestit: 2370
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Viesti Kirjoittaja otus » Ti Huhti 08, 2008 7:10 pm

joo joo, Fedor hallitsee pride:ä ja Counture ja Iceman Ufc:tä, Fedor on silti Kunkku. Isojen äijien vääntö kiinnostaa myös poikkeuksetta aina..

yksi Kuolo -> http://video.google.com/videoplay?docid ... 0296314666

jos ei toimi ni tää toimii

http://www.liveleak.com/view?i=469b769f07
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..

DonHessu
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1323
Liittynyt: Pe Touko 18, 2007 11:43 pm
Paikkakunta: City 17, Eastern Europe.

Viesti Kirjoittaja DonHessu » Ti Huhti 08, 2008 7:42 pm

otus kirjoitti:joo joo, Fedor hallitsee pride:ä ja Counture ja Iceman Ufc:tä, Fedor on silti Kunkku. Isojen äijien vääntö kiinnostaa myös poikkeuksetta aina..

yksi Kuolo -> http://video.google.com/videoplay?docid ... 0296314666

jos ei toimi ni tää toimii

http://www.liveleak.com/view?i=469b769f07
Onko toi Iceman Chuck Liddell ?
What you do... Makes you who you are.

otus
Columbo
Viestit: 2370
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Viesti Kirjoittaja otus » Ti Huhti 08, 2008 7:49 pm

joo on , kova lyöntinen kaveri.

Priden viralliset sivut http://www.pridefc.com/pride2005/index_new_temp.php

Ufc:n
http://www.ufc.com/

Tässä tolella hyvä keskiraskaan matsi tulossa->

http://www.ufc.com/index.cfm?fa=eventDe ... d&eid=1200

Forest on muutes lastentarhanopettaja oikealta ammatiltaan, jätti hommat kun breikkasi Ufc:hen ultimatefighter sarjan kautta(kausi jota näytetään nyt Suomessa). Äijästä tulee mulle paikoittain mieleen ihan Brad Pitt elokuvasta Fight Club.. Toivottavasti Forest osaa varoa Rampagen hirvittävää slämmäys voimaa ja antaa iskujen soida sitä kuuppaan.. Go Forest go!

Forestin profiili http://www.ufc.com/index.cfm?fa=fighter.detail&pid=355

Rampagen profiili http://www.ufc.com/index.cfm?fa=fighter.detail&pid=516

Jäbät muutes valmentaa nyt jenkeissä meneillään olevan ultimatefighter sarjan joukkueita, kaiketi tuo matsi on sitten kokonais kilpailun huipennus ,tämän kauden wiki http://en.wikipedia.org/wiki/The_Ultimate_Fighter_7
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..

Eddie Hitler
Parranpäristäjä
Viestit: 75
Liittynyt: Ke Joulu 05, 2007 11:34 am

Viesti Kirjoittaja Eddie Hitler » Ti Huhti 08, 2008 8:42 pm

Pride on kyllä lakannut olemasta UFC:n ostettua koko puljun. Eli uusia Pride -organisaation matseja niillä säännöillä ei enää tule.

Vastaa Viestiin