Elokuva Reindeer Spotting

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Citizen
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 194
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 3:27 pm

Elokuva Reindeer Spotting

Viesti Kirjoittaja Citizen » Ma Touko 24, 2010 9:30 am

Laitan tämän tänne koska huumekauppa on enemmän ja vähemmän järjestäytynyttä (ja ajan mittaan siitä tulee sellaista).
Suomalaisen kaverin kuvaama elokuva Rovaniemen yhden henkilön ja narkkariporukan touhuista. Täysin järjestöntä taas on laittaa tällaiselle leffalle 18-vuoden ikäraja! Tämä pätkä kun pitäisi näyttää nimenomaan niille nuorille jotka eivät ole vielä nitkahtaneet hörhöilyn maailmaan.
Olisi mielenkiintoista kuulla muilta Reindeer Spottingin nähneiltä mielipiteitä?
Jos ei ole tullut nähdyksi niin suosittelen katsomaan.

http://www.youtube.com/watch?v=J9Q6MQmcAhc

VoDKa
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4954
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Reindeer Spotting

Viesti Kirjoittaja VoDKa » Ma Touko 24, 2010 9:38 am

Citizen kirjoitti:Laitan tämän tänne koska huumekauppa on enemmän ja vähemmän järjestäytynyttä (ja ajan mittaan siitä tulee sellaista).
Suomalaisen kaverin kuvaama elokuva Rovaniemen yhden henkilön ja narkkariporukan touhuista. Täysin järjestöntä taas on laittaa tällaiselle leffalle 18-vuoden ikäraja! Tämä pätkä kun pitäisi näyttää nimenomaan niille nuorille jotka eivät ole vielä nitkahtaneet hörhöilyn maailmaan.
Olisi mielenkiintoista kuulla muilta Reindeer Spottingin nähneiltä mielipiteitä?
Jos ei ole tullut nähdyksi niin suosittelen katsomaan.

http://www.youtube.com/watch?v=J9Q6MQmcAhc
Reindeerspotting, yhteenkirjoitettuna. (Nimi tulee suoraan kulttimaineeseen nousseesta brittiläisestä huume-elokuvasta Trainspotting.)

En ole vielä kyseistä elokuvaa päässyt näkemään, mutta uskoisin päätöksen K18-tilasta olleen oikea niiden juttujen perusteella, mitä olen elokuvasta kuullut toistaiseksi. En tiedä pystytäänkö poikkeustilanteissa näyttämään nuorisolle nimenomaan niitä kohtia, joita ei ole määritelty tuon K18-säädöksen mukaan (ei taida yksikään elokuva täysin K-merkintänsä mukainen olla, lukuunottamassa tietenkin S-merkittyjä), esimerkiksi juuri valistuksen yhteydessä.

Reindeerspotting on kuitenkin kaikkien aikojen Suomen katsotuin dokumenttielokuva, joten eiköhän ihan väkiselläkin sen ole jo nyt nähnyt useampikin alle 18-vuotias, ja tulee vielä näkemäänkin. Toivon mukaan Trainspottingista poiketen tähän elokuvaan on oikeasti saatu myös se nurja puoli tuosta huumeiden käytöstä, eikä niin, että se olisi jotenkin ihan hyvä ja mahdollinen elämäntyyli, joka kannattaisi.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


joey
Fitz ratkaisee
Viestit: 6830
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Reindeer Spotting

Viesti Kirjoittaja joey » Ma Touko 24, 2010 9:56 am

Kävin katsomassa elokuvan jo ennakkonäytöksessä, enkä ole tähän päivään mennessä vielä ymmärtänyt perusteluita K18-lätkälle. Juu, huumeidenkäyttöä siinä kyllä näytetään, mutta käyttöä ei missään nimessä ihannoida. Ne leffan seuraamat huumeidenkäyttäjät ovat naurettavia luusereita, joihin kukaan ei voi haluta samaistua ja itse elokuvassakin kaikki menee päin helvettiä.

Ainoa syy, jonka takia minä olisin voinut tuon täysi-ikäisyysvaatimuksen elokuvalle asettaa, on se, että elokuvassa käytetään todella ihan oikeita huumeita paljon ja pääasiassa suonensisäisesti. Jos joku elokuvan nähneistä ei entuudestaan tiennyt, miten suonensisäinen käyttö onnistuu, nyt tietää. Mutta tällä tuota kieltoa ei siis ole perusteltu, vaan sillä, että elokuva mukamas jotenkin glorifioisi huumeidenkäyttöä. En tajua, kuinka vääristyneen painajaismainen käsitys elokuvatarkastamon tyypeillä huumeidenkäytöstä on ollut, jos Reindeerspottingin kuvaama narkkarien arki tuntuu jotenkin hienolta: ruoka on halvinta mahdollista, koska kaikki rahat menevät huumeisiin, vilkkaat keskustelut ystävien kesken käsittelevät lähinnä sitä, mitkä lääkkeet maistuvat parhaalta, Eiffel-tornin huipulla on päästävä käymään siksi, että voisi sanoa piikittäneensä siellä, "loma" tarkoittaa sitä, että mukaan varataan pakettitolkulla subutexiä, kavereiden kanssa ollaan huumevelkojen takia jatkuvasti riidoissa, joku on vähän väliä putkassa tai linnassa...

Mikäli Reindeerspotting pitäisi kokea jotenkin puhtaasti valistuselokuvana, olisi sen parasta antia minusta se, että se näyttää hyvin raadollisesti ja todenmukaisesti sen, että huumeiden pitkäaikaista väärinkäyttöä ei voi lopettaa seinään, eikä sen lopettaminen onnistu ilman ulkopuolista apua välttämättä ollenkaan.

Norsula
Scooby Doo
Viestit: 609
Liittynyt: To Loka 16, 2008 5:52 pm

Re: Reindeer Spotting

Viesti Kirjoittaja Norsula » Ma Touko 24, 2010 10:01 am

Olen nähnyt ja kyllä minustakin tuntuisi että tämä voisi toimia ennemminkin valistuksena nuorille. En itse juurikaan havainnut mitään elokuvatarkastamon väittämää "huumeidenkäytön ihannointia", ennemmin säälitti ja puistatti kun päähenkilö tuntui saavan suurimman ilon juuri huumeisiin liittyvistä asioista. Toki en osaa sano miltä leffa näyttää alaikäisen silmissä, mutta itselle jäi varmaan pysyvästi mieleen mm. kohta jossa piestyn näköinen narkkari penkoo roskapussista käytettyä piikkiään ja selostaa kameralle jotain, mistä ei hyvällä tahdollakaan saa mitään selvää.

Mallbella
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 161
Liittynyt: Ti Helmi 03, 2009 8:59 pm
Paikkakunta: Itä

Re: Reindeer Spotting

Viesti Kirjoittaja Mallbella » Ma Touko 24, 2010 10:44 am

Tämä elokuva todellakin toimii huumeiden käyttöä vastaan. Minun on myös hyvin vaikea kuvitella nuorta, joka elokuvan nähtyään hihkuisi kuinka "coolia" käyttäjien elämä on ja haluaisi elää samanlaista elämää, kuin dokumentin päähenkilöt.

Kummallista K18 merkinnässä on myös se, että huumeiden käyttöä oikeasti ihannoivat elokuvat, kuten Pelkoa ja Inhoa Las Vegasissa, ovat käsittääkseni K15 elokuvia...

Tuulitukka84
Neuvoja-Jack
Viestit: 278
Liittynyt: Pe Tammi 18, 2008 9:11 pm
Paikkakunta: In the middle of nowhere

Re: Reindeer Spotting

Viesti Kirjoittaja Tuulitukka84 » Ma Touko 24, 2010 12:23 pm

Kävin katsomassa, enkä myöskään ymmärrä K18-rajaa. Huumeidenkäyttöä siinä ei ihannoitu, mutta ei myöskään valehdeltu ja liioteltu niiden pahuutta(tyyliin huumevalistus, mitä koulussa saatiin: jos käyttää kerran huumeita niin kuolee heti, hyppää katolta luullessaan olevansa lintu, synnyttää lapsen, jonka paistaa paistinpannulla, kuorii itsensä appelsiinina kuorimaveitsellä ja huumeita tarjotaan kokoajan ja kaikille)

Waja
Wallander
Viestit: 1110
Liittynyt: La Maalis 07, 2009 2:36 pm

Re: Reindeer Spotting

Viesti Kirjoittaja Waja » Ma Touko 24, 2010 2:32 pm

Pitää ehdottomasti jossain välissä käydä katsomassa.
Se että viranomaistahot kieltävät dokumentaarisen leffan alle 18 vuotiailta,eivät taida elää ihan tätäpäivää.
Katsojajoukko teini-ikäisistä jotka olisivat potenttiaalista leffakansaa,ovat luultavasti netissäkin nähneet elämän raadollisuutta kuvaavia tapahtumia.
Viranomaiset varjelevat sitä nuorisovähemmistöä,joita tällaiset leffat eivät kiinnosta laisinkaan.

PanuP
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 42
Liittynyt: Ke Loka 29, 2008 10:30 am

Re: Reindeer Spotting

Viesti Kirjoittaja PanuP » Ma Touko 24, 2010 3:39 pm

Waja kirjoitti:Viranomaiset varjelevat sitä nuorisovähemmistöä,joita tällaiset leffat eivät kiinnosta laisinkaan.
Juuri näin. Ne jotka kävisivät, tuskin olisivat hakemassa käyttöohjeita subulle. (miksikä sitä siinä leffassa nyt kutsuttiinkaan?)

Nooruska
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4189
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 2:57 pm

Re: Reindeer Spotting

Viesti Kirjoittaja Nooruska » Ma Touko 24, 2010 3:47 pm

Niin eikös tämä pätkä pyöri vain siellä Rovaniemellä? Vai olenko tajunnut nyt ihan väärin??

Ja tuohon ikäasia-juttuun, näin internetin valtakaudella nuoret löytävät kyllä keinon katsoa sen leffan, oli ikäraja sitten K-13,K-18 tai K-55 :roll:
Jumalauta kakarat me ollaan televisiossa!

DollariExpress
Lovejoy
Viestit: 1702
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: Reindeer Spotting

Viesti Kirjoittaja DollariExpress » Ma Touko 24, 2010 4:30 pm

pyörii ympäri suomen.

itse en käynyt katsomassa mutta sain käsiini vajaan tunnin mittaisen raakaversion.. tuon perusteella mun ei tarvi koko leffaa nähdäkään.
kaikki oli vähintään naamatuttuja eikä ainakaan raakaversiossa ole peitetty sivullisten kasvoja (en tiedä on leffateatterin versiossa peitetty sivullisten kasvoja?)
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen

Nooruska
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4189
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 2:57 pm

Re: Reindeer Spotting

Viesti Kirjoittaja Nooruska » Ma Touko 24, 2010 5:22 pm

Ympäri Suomen? Kiitos tiedosta, sitten täytyneekin se käydä katsomassa. 8)
Jumalauta kakarat me ollaan televisiossa!

rimma
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1539
Liittynyt: Ma Marras 19, 2007 11:43 pm
Paikkakunta: Pripyat

Re: Reindeer Spotting

Viesti Kirjoittaja rimma » Ma Touko 24, 2010 5:35 pm

En ole käynyt katsomassa ihan vaan siksi etten halua katsoa tuota elokuvateatterissa. Haluan katsella sen omassa rauhassa koska jo traileri aiheutti erilaisia vaikeita tuntemuksia menneisyyteeni liittyen että koen parhaaksi katsella sen omaan tahtiin.

Aluksi olin tuosta K-18 merkinnästä samaa mieltä mutta kun vähän pidempiä ja lyhyempiä pätkiä katselleena tuosta totean että kyllä alhaisempikin ikäraja olisi riittänyt. Ei tässä missään nimessä ketään kehoteta käyttämään tai edes luoda unelmakuvaa siitä miten hienoa se on. Aika todentuntuinen tunnelma tässä annetaan.

Täytynee siis katsella tuo vielä kokonaisuudessaan ja tämä on yksi kiinnostavimmalta kuulostavista dokkareista joita hetkeen on tullut.
Kumpi on pahempi: totuus joka saa itkemään vai valhe joka saa hymyilemään?
век живи, век учись.

Waja
Wallander
Viestit: 1110
Liittynyt: La Maalis 07, 2009 2:36 pm

Re: Reindeer Spotting

Viesti Kirjoittaja Waja » Ma Touko 24, 2010 5:47 pm

17-vuotias,syvästi narkomanisoitunut tyttö odottaa suljetussa vierotushoidossa että täyttää 18 vuotta että pääsisi näkemään tämän leffan...!!!

Tämä on siis kuvitelmaa.

lost
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 720
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2007 5:11 pm

Re: Reindeer Spotting

Viesti Kirjoittaja lost » Ma Touko 24, 2010 7:24 pm

Kyselinki tästä aikaisemmin tuolla toisessa ketjussa, mutta hyvä että saatiin tälle paljon mediahuomiota saaneelle leffalle oma topicci.

Ja kävin tämän itsekin tosiaan katsomassa tuossa pari viikkoa sitten. En itsekään ymmärrä tuota ikärajaa. Täytyy kyllä olla todella sekaisin jos näkee tuossa pätkässä jotain ihailemisen arvoista.
Tämä elokuva jäi vaivaamaan mua suuresti. Kiinnostais niin paljon tietää mitä noille leffan tyypeille kuuluu nykyään jne (jostain olen lukenut, että tämä päähenkilö Jani olisi ainakin päässyt vankilasta vähän aika sitten ja että olisi kai "jotenkin" kuivilla, tiedä sitten mitä sekin tarkoittaa). Oikeastaan toi pätkä anto vaan pienen pintaraapaisun noiden tyyppien elämästä. Olisin mieluusti katsonut enemmänkin. Lisäksi olisin halunnut, että olisi näytetty niitä vieroitusoireitakin, mutta no eihän niitä toki ole jos koko ajan vetää subua suoneen.
Ihmiset valehtelevat, todisteet eivät.

katupoika
Philip Marlowe
Viestit: 1188
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 6:05 pm
Paikkakunta: päihdehelvetti

Re: Reindeer Spotting

Viesti Kirjoittaja katupoika » Ma Touko 24, 2010 10:08 pm

En oo nähnyt enkä usko, että meen tsiigaamaankaan. Samaa settiä näkee ihan riittävästi ilmaiseksikin. En oo koskaan digannut näistä urpoista, jotka rännää ja vielä keulii sillä hommalla niinku se ois jotenkin vitun hienoa ja arvostettavaa. Apuahan nää tarvis, mut osa niistä kelaa, ettei avulle oo tarvetta ja ne jotka sitä apua haluis, ei sitä saa. Ja sit viel lässytetään jostain pakkohoidosta ja miten kaikki pitäs laittaa pakkohoitoon. Miten se oikeesti hoidettas, kun edes vapaaehtosesti et hoitoa saa?

Vastaa Viestiin