Islam

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3569
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Seidan neuvoja kannattaisi noudattaa.

Seida Sohrabin kolumni: Islam, minne olet menossa?

Islamin on syytä katsoa itseään peiliin, eikä syyttää kaikesta Lähi-idän vääryydestä Eurooppaa, Seida Sohrabi kirjoittaa kolumnissaan.

Seida Sohrabi
8:00
ISLAMILAISESSA terrorissa ei nimenomaan ole kyse lännen ja idän välisestä arvojen eroista, vaan politiikasta. Islam on nimenomaan sisä- ja ulkopolitiikan väline geopolitiikassa. Esimerkiksi Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin retoriikka länttä vastaan ja toisaalta kyky hivellä herkkien muslimien tunteita, on osoitus presidentin pyrkimyksestä nousta islamilaisen maailman johtajaksi.

Islam on poliittinen ideologia. Olihan sen perustaja sotapäällikkö.

Muslimit ovat satojen vuosien ajan vallanneet alueita, alistaneet naisia, katkoneet käsiä ja viime aikoina päitä. Islamin nimissä on alistettu kansoja tottelemaan valloittajien uskontoa ja kulttuuria.

TÄSTÄ hyvänä esimerkkinä ovat kurdit. Kun Saddam Hussein surmasi Irakissa kurdeja hermokaasulla, hän perusteli kemikaalien käyttöä koraanilla. Kun Turkki käynnisti vuonna 2018 Oliivinoksa-operaationsa iskeäkseen kurdeja vastaan, se perusteli sotaa islamilaisella retoriikalla. Iranissa taas ajettiin vuoden 1979 islamilaisen vallankumouksen jälkeen kymmenet tuhannet kurdiperheet, omani mukaan lukien, maanpakoon sen jälkeen kun Ajatollah Khomeini oli julistanut jihadin ja fatwan kurdeja vastaan.

Arabivaltiot ovat harvoin osoittaneet tukeaan kurdeille. Lähi-idässä poikkeuksen tekee demokraattinen juutalaisvaltio Israel. Kurdit ja juutalaiset jakavat samat kokemukset etnisestä puhdistuksesta.

VOITAMME taistelussa terrorismia vastaan silloin kun:

1. Suljemme moskeijat, joiden tiedämme edistävän dogmaattista islamia.

2. Käännytämme takaisin jokaisen ekstremistin, jolla on kaksoiskansalaisuus.

3. Emme edistä äärimuslimien kuten al-Holissa olevien kotiinpaluuta. Sen sijaan ajamme kansainvälisten toimijoiden järjestämiä, Nürnbergin kaltaisia, paikallisia tuomioistuimia.

4. Tuemme kaikin mahdollisin keinoin maallistuneita muslimeja.


Islamin päivitys on pahasti kesken.
Kurdistanin autonominen alue (KRG) voisi olla oikeudenkäynneille sopiva maaperä. Kurdit ovat olleet luotettava yhteistyökumppani. Siitä osoituksena KRG:n presidentti Nechirvan Barzanin tuen osoitus Ranskalle ja Itävallalle.

Lännen ei pidä olla sinisilmäinen maahanmuuton ja islamin suhteen. Virheet historiassa eivät anna aihetta uusille virheille.

Islamin on syytä katsoa itseään peiliin, eikä syyttää kaikesta Lähi-idän vääryydestä Eurooppaa. Sen sijaan, että valo kohdistetaan kynän tekosiin, se on kohdistettava kriisissä olevaan islamiin, kuten Ranskan presidentti Emmanuel Macron kuvaili.

MIKSI te herkkähipiäiset muslimit olette niin herkkiä? Ettekö ole nähneet tasapuolista arvostelua muista? Vaikeutatte väkivallan puolustamisella sekä omaa elämäänne että maltillisten muslimien. Jos vapaus on liikaa vaadittu, niin takaisin voi aina lähteä. Emme halua tänne sitä roskaa, jota lähdimme pakoon.

Jos rasismin kokeminen, ankeat olot ja syrjäytyminen ovat syitä barbaarisiin tekoihin, niin missä ovat srilankalaiset, perulaiset, vietnamilaiset ja etiopialaiset terroristit?

Islamin päivitys on pahasti kesken. Huolimatta siitä, että islam ja muslimit ovat eri asioita, ei tarkoita, ettemmekö tarvitsisi muslimeita korjaamaan islamin tähän päivään sopivaksi. Muutos tapahtuu sisältäpäin.

Molemmilla maanosilla on oma historiallinen taakkansa kannettavana. Eurooppa on tunnustanut omat syntinsä ja korjannut ne, milloin on islamilaisen maailman vuoro?

Kirjoittaja on valtiotieteiden maisteri ja Lähi-idän asiantuntija.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007068438.html

Sverdlov
Martin Beck
Viestit: 847
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja Sverdlov »

Liian monimutkaista.
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?

Avatar
Tarkastaja Levisi
Christopher Lorenzo
Viestit: 1551
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Hyvä kolumni. Sohrabia pidetään varsinkin varis- ja silakka -porukoissa oikeistokiihkoilijana, koska edustaa Kokoomusta.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3569
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Maryam kuvasi videon naisten raiskauksista Iranissa, kiitokseksi Islamilaisen maan tapaan 10 vuotta vankeutta. 0 juttua suomalaisessa mediassa.
Iranian filmmaker Maryam Ebrahimvand was sentenced to 10 years in prison

11 Aban 1399 - 1 November 2020

_115171044_5e638bbe-895f-49ab-b83c-c9ef076e4718.jpg
_115171044_5e638bbe-895f-49ab-b83c-c9ef076e4718.jpg (25.88 KiB) Katsottu 603 kertaa
Maryam Ibrahim Vand
IMAGE SOURCE,ISNA

Maryam Ebrahimvand, a writer, director and filmmaker who has been detained in the women's ward of Evin Prison since July 1997, has been sentenced to 10 years and six months in prison by a government employee. شد.

HRANA, the website of the Iranian Association of Human Rights Activists, published this news and announced that if this sentence is approved in the appeal stage, this sentence will be valid for 7 years.

Maryam Ebrahimvand has been sentenced to seven years in prison for "making a vulgar film".

The production of the film سیون "Girls' Boarding House" on the issue of rape of girls in Iran, as well as the production of the film "September 24", which is a narrative of the Mena incident in Saudi Arabia, are examples of this accusation. Both films were licensed.

He was sentenced to one year in prison for insulting the president and two years in prison for spreading lies against the Islamic Revolutionary Guard Corps.

'Self-harm and eating a handful of pills'; A picture of Qarchak women's prison
Warning about the situation of women in Qarchak prison
An example of spreading lies against the IRGC is the publication of a post on Maryam Ibrahim Vand's personal page on Instagram, where she wrote, "The IRGC's behavior has increased pressure on young people and encouraged them to emigrate abroad."

Maryam Ebrahimvand had previously been sentenced to six months in prison by the Revolutionary Court on charges of "propaganda against the regime."

Maryam Ebrahimvand had spent her detention in Ward 2A of the Revolutionary Guards and is currently being held in Qarchak Prison in Varamin.

According to HRANA, he went on a hunger strike for 20 days in May this year in protest of "continued detention and indecision", "lack of the right to a lawyer", "not being allowed to study the case" and "interference of security agencies in the investigation process".

According to HRANA, "She committed suicide by taking pills in the women's ward of Evin Prison on Friday night, September 19, and was transferred to Evin Prison the next day after being transferred to Loghman Hospital in Tehran."

Maryam Ebrahimvand also ran in the 2017 presidential election.

A number of other Iranian directors, including Mohammad Rasoulov and Jafar Panahi, had previously been sentenced to prison.
https://www.bbc.com/persian/iran-54771849.amp

Avatar
On Anoi Kaa
Ben Matlock
Viestit: 8918
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Islamilaisuuteen kuuluu oleellisena osana meille valehtelu, se on heille sallittua ja suotavaa. Onneksi internet tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa islamilaiseen maailmaan "raakana". Memri TV kerää ja näyttää muslimiuutisia joka puolelta. Näiden pohjalta taas saa katsauksen, mitä siellä uutisoivat.

Luulisi feministijengiläisten vähitellen heräävän, kun ovat ihmeen rakastuneita muslimeihin näistä yleisesti hyväksytyistä muslimitotuuksista huolimatta, parit "meemit" memritv:n uutislähetyksistä:

Kukaan ei ole ollut niin alistettu kuin nainen lännessä.
Kukaan ei ole ollut niin alistettu kuin nainen lännessä.
Rätti-islam kertoo naisten asemasta.jpg (47.39 KiB) Katsottu 518 kertaa
Onko feministien polttaminen ainoa vaihtoehto - sille se vaikuttaa.
Onko feministien polttaminen ainoa vaihtoehto - sille se vaikuttaa.
Arabisedät keskustelevat feminismistä.jpg (46.48 KiB) Katsottu 518 kertaa
Vannon kautta koraanin, ettei yhtään feministiä jää tähän maahan.
Vannon kautta koraanin, ettei yhtään feministiä jää tähän maahan.
Islamsetä ei jaksa innostua feministeistä.jpeg (39.36 KiB) Katsottu 518 kertaa
Nuo ja näitä lisempää: https://twitter.com/MemriTV_fan2
Agatha Christien maailmankuulu "Kymmenen pientä neekeripoikaa" on nähtävissä live-näytelmänä täällä! Kuka murhaa ja kenet?

Avatar
Marokon Kauhu
Axel Foley
Viestit: 2434
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Juuri äsken Yle - Aamussa.

Toimittaja tapitti Halla-ahoa tiukasti:
Väität että iskut hyväksytään suurimmassa osassa muslimimaita?


Halla-aho:
Aika ihmeellistä, jos se on jäänyt keneltäkään uutisia seuranneilta huomaamatta.


Total jauhotus.
Perustuslaki 9 § Liikkumisvapaus

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

zzrgg
Armas Tammelin
Viestit: 83
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2020 7:30 pm

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja zzrgg »

Muslimien rauhansanomaa ovat levittäneet aikaisemmin mm. profeetta Muhammed noin vuonna 628 Itä-Rooman eli Bysantin keisari Herakleiokselle (Ἡράκλειος, keisarina vuosina 610–641). Allaolevassa katkelmassa Raymond Ibrahim käsittelee myös lyhyesti islamissa olevaa rauhan ideaa.
Addressing the Christian emperor, Heraclius, Mohammed sent the following terse message in the year 628 AD:

"In the name of Allah, the Compassionate, the Merciful. From Muhammad, the Messenger of Allah, to Heraclius, the Roman emperor. Peace to whoever follows guidance. To the point: Embrace Islam and you shall have peace" [al-Tabari, Tarikh al-Rusul wa’l-Muluk 8:104-105].

In Arabic, “Embrace Islam and you shall have peace” is simply a two-word pun: aslim taslam [Arabic: أسلم تسلم‎], which most literally means “Submit, have peace.” In fact, perpetual warfare — that is, jihad — has been the true legacy of Mohammed’s ominous missive to the Christian emperor. After Heraclius refused to submit to Islam, an infinite barrage of jihad campaigns erupted, for centuries, until Constantinople — seat of Christendom — was finally conquered by, and incorporated into, the Abode of Islam in 1453.

In classical terminology, the “Abode of Islam” (Dar al-Islam) denotes all the regions that are governed under Islamic law. During the 800 years when Mohammed first made his demand of Heraclius, and the subsequent fall of Constantinople, the Abode of Islam grew into a vast empire through jihad, an empire that extended from Spain to India. Constantinople, first attacked by Muslim hordes in the seventh century, was often seen as the “ultimate” prize — but by no means was it the final goal.

A fundamental tenet of Islam is that jihad must persevere until the entire globe is either converted to, or at least governed by, Islam. When the “Abode of War” — i.e. the non-Islamic world — has been subsumed into the “Abode of Islam,” then and only then will there be peace.

Indeed, the above scenario best explains the etymological relationship between the words “Islam” and “peace” — a relationship often distorted through conflation. Even though “Islam” and the Arabic word for “peace” are formed from the same three-lettered root “s-l-m” — and thus are in fact related — only the word “Salam” means “peace.” “Islam” means “submit” or “surrender.” The connection between the two words, then, is clear: In Islam, peace is the goal, but only through submission — just as Mohammed plainly proclaimed to Heraclius.
Lähde: https://www.nationalreview.com/2007/09/ ... d-ibrahim/ ["aslim taslam": korjattu vokalisointivirhe ja lisätty arabiankielinen teksti]

Alkuperäisteos:
History of the Prophets and Kings, kirjoittanut Muhammad ibn Jarir al-Tabari (838-923)
Tarikh al-Tabari (تاريخ الطبري): Vol. 08 The Victory of Islam
https://archive.org/details/tarkhalrusulwaal08abaruoft

Muita sanonnan "aslim taslam" käyttäjiä ja tekstipätkä alkuperäiskielellä toisen käännöksen kera:
https://en.wikipedia.org/wiki/Aslim_Taslam

Ylläolevan lainauksen kirjoittaja Raymond Ibrahim on käsitellyt islamin 1400-vuotista rauhanmarssia esimerkiksi kirjassaan Sword and Scimitar. Kirjassa mainituista tapahtumista eräs merkittävimmistä oli vuoden 1683 Wienin piiritys ja taistelu, johon Ottomaani-imperiumi oli koonnut ilmeisesti siihenastisista armeijoista historian suurimman muslimiarmeijan (mutta sillä puolella taisteluihin ottivat osaa myös Imre Thököly ja kalvinisti Michael Apafi). Vaakalaudalla oli nähdäkseni länsimaisen kulttuurin jatkuminen, ja molemmin puolin sodan ajateltiin nimenomaisesti olevan uskontojen välistä sotaa. Suurvisiiri Merzifonlu Kara Mustafa pašša tuli lyötyä takaisin, ja tapahtumista Ibrahimin mukaan alkoi Ottomaani-imperiumin hidas näivettyminen.

putsari
Jessica Fletcher
Viestit: 3069
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja putsari »

Hyvin pieni osa muslimeista tuomitsee islamin nimissä tehdyt hirmuteot.

Montako kristinuskon nimiin tehtyä hirmutekoa löytyy, sanotaanko viimeisen sadan vuoden aikana ja montako islamin nimiin tehtyä?
JammuSetä kirjoitti:
Ma Loka 05, 2020 11:37 am
Ja tarkennan että en tunne mikäänlaista vetovoimaa naisiin, siis seksuaalisessa mielessä.

Avatar
Krum
Frank Drebin
Viestit: 382
Liittynyt: Ti Elo 22, 2017 10:13 pm

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja Krum »

Siirretty mielenosoitus ketjusta lainauksineen
-NILS

Likeavirgin kirjoitti:
Ti Marras 10, 2020 3:10 am
Karhere kirjoitti:
Ti Marras 10, 2020 2:05 am
Kyselyjen mukaan mukaan monissa maissa yli puolet muslimeiusta kannatta sharia-lakia ja suuri osa hyväksyy Muhamedin arvostelijoiden murhaamisen. Voisit lopettaa tuon valehtelun.
Lähdettä tälle?
Tuossa yksi uudehko uutinen, ole hyvä. 57% Ranskan nuorista muslimeista pitää sharia-lakia tärkeämpänä kuin Ranskan lakia.

https://www.rt.com/news/505888-france-m ... al-macron/

Sverdlov
Martin Beck
Viestit: 847
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja Sverdlov »

Re: Nizza 29.10.2020: Terroristinen veitsi-isku 29.10.2020 - kolme kuollutta

Viesti Kirjoittaja Sverdlov » Su Marras 08, 2020 3:08 pm
57% nuorista muslimeista Ranskassa asettaa Sharia-lain maan lakien yläpuolelle

Uuden mielipidemittauksen mukaan Ranskan muslimiväestön nuoret sukupolvet ovat aiempia irtautuneempia maan muusta väestöstä.
Ulkomaat

8.11.2020 klo 13:49
”Sharia tulee hallitsemaan maailmaa”

Ranskan Julkisen mielipiteen instituutin (IFOP) julkaisema mielipidemittaus korostaa kasvavaa jakoa etnisten ranskalaisten ja maan muslimiväestön välillä.

Tutkimuksen mukaan 57 prosenttia, eli suurin osa alle 25-vuotiaista muslimeista kertoo asettavansa islamilaisen Sharia-lain Ranskan lakien yläpuolelle, mikä tarkoittaa 10 prosentin kasvua vuoden 2016 jälkeen. Noin 38 prosenttia kaikista maan muslimeista oli samaa mieltä. Vertauksena vain 15 prosenttia katolisista oli sitä mieltä, että uskonnolliset lait ovat tärkeämpiä kuin Ranskan laki.

515:ta muslimista, jotka ottivat osaa mielipidemittaukseen, 66 prosenttia vastusti opettajien oikeutta näyttää karikatyyrejä uskonnollisista hahmoista oppilailleen. 75 prosenttia ylipäätään Ranskan väestöstä kannatti tätä oikeutta.

Ranskassa oikeutta esittää pilakuvia profeetta Muhammedista perutellaan sananvapaudella. Samaan aikaan maassaa holokaustiteorian kritisoiminen on lailla kielletty rikos, josta voi seurata ehdotonta vankeutta.

Lähde: RT
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?

zzrgg
Armas Tammelin
Viestit: 83
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2020 7:30 pm

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja zzrgg »

putsari kirjoitti:
Ma Marras 09, 2020 11:21 pm
Kertokaa nyt keitä nämä "radikaali"-islamistit ovat? On vain yksi islam ja yksi koraani, johon uskonto perustuu. Toki on sellaisia muslimeita, jotka eivät usko koraaniin, mutta eivät voi erota uskonnosta, koska sharialain mukaan uskonnosta eroaminen merkitsee kuolemantuomiota. Heitä kuin kuitenkin vain pieni vähemmistö muslimeista. Valtaosa uskoo Allahiin, Muhamediin ja koraaniin.
Radikaalin islamin (ääri-islamin?) muotoja mielestäni ovat ainakin nykypäivänä harjoitettu salafismi ja qutbismi.
Salafismi on sunni-islamilainen fundamentalistinen liike, joka pitää esikuvinaan 'hurskaita esi-isiä' (arab. al-salaf al-salih) eli profeetta Muhammedin aikalaisia. Nämä kolme varhaisinta muslimien sukupolvea nähdään salafismissa esikuvana sen suhteen, kuinka islamia pitää harjoittaa, sillä silloin islam oli vielä kaikkein puhtaimmillaan.

(...)

Salafismi on perusteiltaan fundamentalistista ja luonteeltaan äärimmäisen konservatiivista ja puhdasoppista. Kaikkien salafistien päämäärä on islamin uskon puhdistaminen kaikesta ulkoisesta ja maallisesta vaikutuksesta sekä uskovien yhteisön palauttaminen varhaiseen pyhyyden tilaan. Salafistit haluavat palauttaa kalifin kaikkien muslimien yhteiseksi islamilaisin periaattein hallitsevaksi hallitsijaksi. [Kaleva, Atte: Jihad ja terrori, s. 48–55. Otava, 2018.]
https://fi.wikipedia.org/wiki/Salafismi
Qutbism (Arabic: القطبية‎, romanized: al-Quṭbiyya, also Kotebism, Qutbiyya or Qutbiyyah) is an Islamist ideology developed by the Egyptian author Sayyid Qutb, a leading member of the Muslim Brotherhood who was executed by the Egyptian government.[1] It has been described as advancing the extremist jihadist ideology of propagating "offensive jihad" – waging jihad in conquest[2] – or "armed jihad in the advance of Islam".[3]

Qutbism has gained widespread attention because it is widely believed to have influenced Islamic extremists and terrorists such as Osama bin Laden and Ayman al-Zawahiri. Muslim extremists “cite Sayyid Qutb repeatedly and consider themselves his intellectual descendants.”
https://en.wikipedia.org/wiki/Qutbism

Näissä molemmissa on mielestäni joitakin fundamentalistisia piirteitä, näkemyksiä ja korostuksia, joita on myös wahhabismismissa eli siinä islamin muodossa, jonka harjoittajia on esimerkiksi Saudi-Arabiassa (valtionuskontona?), Kuwaitissa, Qatarissa sekä paikoin myös Somaliassa, Algeriassa ja Mauritaniassa.
Wahhabism (Arabic: Al-Wahhābīyya الوهابية, Wahabism) (also called Salafism) is a branch of Sunni Islam practiced by those who follow the teachings of Muhammad ibn Abd-al-Wahhab (1703–1792 C.E.), after whom the movement is named. Wahhabism is the dominant form of Sunni Islam found in Saudi Arabia, Kuwait, and Qatar, as well as some pockets of Somalia, Algeria, Palestine, and Mauritania.

The term "Wahhabi" (Wahhābīya) is considered derogatory and rarely used by the people it is said to describe, who prefer to call themselves followers of Salafism ("Monotheism").[1] For them, Wahhabism/Salafism is not a school of thought within Islam, but rather is Islam itself. Thus, Wahhabis see themselves as adherents of the true, authentic Islam, the so-called original Islam that existed in the time of the Prophet.[2] According to some scholars, however, Wahhabism is properly seen as a reform movement within Islam, rather than a sect.[3]

Wahhabis argue that the rest of the Muslim community should emulate their "proper" view of Islam.[4] Consequently, Wahhabism holds in contempt any deviations in belief and practice found in other Muslim communities and the movement spurns Bid’ah, which refers to any innovation separate from the doctrines and practices set out by the Qur’an.[4] Wahhabis are particularly vehement towards the Islamic mystics, the Sufis, for their attempts to experience Allah personally rather than through strict adherence to Islamic law.[5]
https://www.newworldencyclopedia.org/entry/Wahhabism
Wahhabism الوهابية is a branch of salafism السلفية, which is an islamic doctrine school that believes (as all muslims) that the Holy Qur’an and Prophet Muhammad’s (PBUH) teachings are the fundamental resources for the Ummah الأمة (Islamic nation) and calls for applying sharia law.
https://www.quora.com/What-is-Wahhabism


putsari kirjoitti:
Ma Marras 09, 2020 11:21 pm
Valtaosa hyväksyy uskonnon vuoksi tehdyt hirmuteot. Aivan kuten laitoin linkin tänne, islam ajaa ihmisoikeuksien edelle. He eivät tuomitse tekoja. Kuten tässä mielenosoituksessakin, ei tuomittu terrori-iskuja, vaan oltiin huolissaan vain piirroksista.
Aivan niin. Mitä tulee islamin rauhanomaisuuteen uskontona, niin Tim Dieppe on koostanut tiiviihkön artikkelin aiheesta sivulla https://christianconcern.com/resource/i ... -of-peace/ . Pitkällisten Koraanin opetusten sekä hadith-kirjallisuuden katkelmien analysointien jälkeen artikkelin keskeisimmät kohdat tulevat esille mielestäni lopussa otsikkojen "Teaching of religious leaders" sekä "The historical spread of Islam" alla. Alla lainaus artikkelin viimeisestä kappaleesta:
Conclusion: Islam is not a religion of peace

No one can claim that Islam is a religion of peace if by that they mean that it had a peaceful founder, or that its teachings advocate peaceful interaction with people of other religions, or that historically its followers have been violence-free.

In saying that Islam is not a religion of peace, we are not saying that all Muslims are violent people, or even that the majority are such. We are referring to the teaching and history of the religion, not to the behaviour of the majority of people who claim adherence to it. It is important that as a society and as individuals we are clear about this. It is honest and correct to say that most Muslims are peaceful people. But it does not follow from this that Islam is a religion of peace.
https://christianconcern.com/resource/i ... -of-peace/

zzrgg
Armas Tammelin
Viestit: 83
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2020 7:30 pm

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja zzrgg »

Ranskan muslimivähemmistö osoittaa keskimäärin selvästi vähemmän empatiaa Charlie Hebdo -attentaatin (terrori-iskun) uhreille verrattuna Ranskan valtaväestöön. 41 % Ifopin elokuussa 2020 tekemän kyselytutkimuksen muslimivastaajista ei ottaisi osaa Charlie Hebdon iskussa menehtyneiden toimittajien muistoksi järjestettävään minuutin hiljaisuuteen, jos sattuisivat olemaan läsnä sellaisessa tilanteessa. Osuus oli kaksinkertainen verrattuna siihen, mitä Ranskan koko populaatiosta havaittiin (20 %; Question 6: Imaginez que vous vous retrouviez en janvier 2015 au lendemain de l’attentat commis à l’encontre des journalistes de Charlie Hebdo, participeriez-vous aux manifestations suivantes? - La minute de silence organisée en hommage aux journalistes victimes de l’attentat contre Charlie Hebdo).

7.1.2015 tapahtumat nostivat esiin kysymyksen islamin ja Ranskan tasavallan arvojen yhteensopivuudesta ja erityisesti Ranskan muslimien kyvystä ja halukkuudesta alistaa Koraanin määräykset, hadith-kirjallisuuden tekstit sekä uskonoppineiden tekemät tulkinnat Ranskan laeille. Aiemmin vuonna 2019 Jérôme Fourquet havaitsi, että Ranskan muslimiväestön ja erityisesti muslimiväestön nuorempien sukupolvien keskuudessa on tyypillistä ortopraksian harjoittaminen, joka vahvistuu ajan myötä ("orthopraxie, qui se renforce au fil du temps, notamment auprès des jeunes générations"). http://www.crif.org/fr/revuedepresse/fr ... ernier-mot

Ranskan valtaväestöön verrattuna Ranskan muslimivähemmistöllä vaikuttaisi olevan selvästi ortodoksisempi suhtautumistapa omaan uskontoonsa, ja uskonnolla näyttäisi olevan muslimivähemmistön keskuudessa selvästi suurempi kyky asettaa päivittäistä elämää koskevia käyttäytymissääntöjä. Lisäksi muslimivähemmistön piirissä uskonnon kieltomääräysten noudattaminen lienee varsin paljon yleisempää Ranskan valtaväestöön verrattuna.

Ifopin elokuisessa mielipidemittauksessa kävi ilmi, että 74 % alle 25-vuotiaista muslimivastaajista ja 40 % kaikista muslimivastaajista ilmoitti, että he asettavat uskonnolliset vakaumuksensa Ranskan tasavallan arvojen edelle, kun kaikkien ranskalaisvastaajien kohdalla osuus oli 17 % vastaajista (Question 7: En général, faites-vous passer vos convictions religieuses avant les valeurs de la République?). Lisäksi väitteen "islam on ainoa todellinen uskonto" kanssa oli samaa mieltä 61 % muslimivastaajista, mikä on kuusi prosenttiyksikköä enemmän kuin mitä Ifop mittasi vuonna 2016 (Question 10: Voici une liste d’affirmations, pour chacune d’entre elles, pouvez-vous dire si vous êtes d’accord? «L’islam est la seule vraie religion»). Lisäksi 45 % alle 25-vuotiaista muslimivastaajista ja 29 % kaikista muslimivastaajista katsoi, että islam on yhteensovittamaton ranskalaisen yhteiskunnan arvojen kanssa («L’islam est incompatible avec les valeurs de la société françaises»).

https://jean-jaures.org/nos-productions ... ils-encore (Ifop tutkimus 31.8.2020)
https://jean-jaures.org/sites/default/f ... .08.31.pdf (pdf, 7,4 Mt)

Avatar
Tarkastaja Levisi
Christopher Lorenzo
Viestit: 1551
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Ruotsissa on viime aikoina noussut tapetille tämä Gävlessä toimiva nähtävästi vähän äveriäämpien muslimien yksityiskoulu Nya Kastets skola.
Expressen uutisoi eilen, että koulu suljettiin, koska sillä on yhteksia ääri-islamiin.
Koulun perustaja Rabie Karamilla kerrotaan olevan yhteyksiä ruotsalaisiin radikaali-islamisteihin.

https://www.expressen.se/nyheter/skolan ... -islamism/
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3569
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja Iivis »


Yli puolet Ranskan nuorista muslimeista pitää islamilaista sharia-lakia tärkeämpänä kuin demokraattisen Ranskan lakeja

10.11.2020 19:34Petri Saarela

57 prosenttia Ranskan nuorista muslimeista uskoo, että islamilainen laki – sharia – ylittää Ranskan tasavallan lait.
Asia käy ilmi IFOP-tutkimusyhtiön mielipidemittauksesta, jossa tutkittiin sekularismin tilaa Ranskassa islamististen iskujen jälkeen.

Tutkimuksen mukaan 57 prosenttia Ranskassa asuvista nuorista muslimeista uskoo, että sharia-laki on tärkeämpi kuin Ranskan tasavallan lait. Näin uskovien määrä on noussut 10 prosenttiyksiköllä sitten vuoden 2016. Kaiken ikäisistä muslimeista 38 prosenttia ajattelee, että islamin lait menevät Ranskan lakien yli.

Kaksi kolmasosaa (66 prosenttia) Ranskan muslimeista vastustaa sananvapauden opetusta ja oikeutta esittää uskonnollisia karikatyyreja oppilaille. Kaikista ranskalaisista 25 prosenttia ja katolisista vain 20 prosenttia ei pidä tällaista sopivana.

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin toimenpiteitä radikalisoivia muslimijärjestöjä vastaan tukee 65-75 prosenttia koko maan väestöstä mutta vain 34 prosenttia muslimeista.

Ranskan muslimeista vain 44 prosenttia tukee uskonnolliset symbolit julkisilla paikoilla ja kouluissa kieltävää lainsäädäntöä.

Lähde Samtiden.
https://www.kansalainen.fi/yli-puolet-r ... an-lakeja/

jepulis82
Axel Foley
Viestit: 2238
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

^
Ja tämä tuli kaikille ullatuksena.
"Those who want respect, give respect."

Vastaa Viestiin