Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
hrajefe
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Heinä 30, 2021 5:23 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja hrajefe »

smokersmoker kirjoitti:
Ma Joulu 07, 2020 7:47 pm
Tietääkö joku lisää tosta miksi pekka happosta ammuttiin? En kyllä ihmettele miksi mutta varmasti moni haluaa kuulla asiasta lisää. Ammuttiin siis molempiin jalkoihin? Onko jollain tietoa käveleekö vielä? :lol: :lol: :lol:
Meni kyllä likeeseen osoitteeseen luodit varmasti moni ihminen on tyytyväinen.
Yhä kävelee. Istumassa ilmeisesti pohjois-karjalassa. Kiinnostais jotaa syytä tietää polvista, koska a.p ite on tekoaikaa nukkunu ja se oli vahinkokin.
Joskus kuullu eräästä nauhuriin liittyvästä hetkestä, mutta puhetta on maailma täynnä. Vahvasti jääny vaikutelma, että en uskois mitä sanois.
Ennen kaikki oli paremmin.
Niille tor-laudoille en paljon viestittelis, kun vähän väliä se tiedot on jääny kii. Teinit ihannoi narkkareita tajuamatta koko peliä. Joka asias ei pidä kuulua saati näkyä.

just_one
Poliisikoira Rex
Viestit: 268
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:09 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja just_one »

Raiskasi ja viilteli, tästä 3v ja 2kk kakkua. Nimeä ei jutussa mainita

Kouvolansanomat 23.8.2021 https://www.kouvolansanomat.fi/paikalliset/4266574

Kouvolalaismies tuomittiin yli kolmen vuoden vankeusrangaistukseen törkeästä raiskauksesta – Viilteli entistä avopuolisoaan kääntöveitsellä

Itä-Suomen hovioikeus ei muuttanut tuomiota.

Kouvolalainen 35-vuotias mies on tuomittu käräjäoikeudessa kolmen vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen ja 11 200 euron korvauksiin törkeästä raiskauksesta. Itä-Suomen hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota.

Teko tapahtui heinäkuussa vuonna 2019. Lähestymiskiellosta noin kuukautta aiemmin vapautunut mies oli päässyt entisen avopuolisonsa asuntoon vetoamalla siihen, että hän halusi nähdä kuvia pariskunnan yhteisestä lapsesta. Osapuolet olivat olleet suhteessa aiemmin noin viiden vuoden ajan. Nainen oli uudessa parisuhteessa.

Naisen mukaan entinen puoliso alkoi painostaa häntä seksiin makuuhuoneessa, mutta nainen pääsi pakenemaan olohuoneeseen. Siellä mies pakotti naisen ottamaan sukuelimensä suuhunsa.

Nainen ei tahtonut tätä, jonka seurauksena mies ryhtyi viiltelemään naisen selkää. Käräjäoikeuden mukaan viiltelyjäljet ovat aiheuttaneet runsaudessaan verkkomaisen kuvion uhrin selkään. Mies jatkoi raiskaamista makuuhuoneessa.

Miehen kertomus tapahtumista erosi merkittävästi naisen kertomuksesta. Syytetyn mukaan osapuolet harrastivat seksiä yhteisymmärryksessä. Hän väitti viiltelyjälkiä myöhemmin lavastetuiksi.

Kääntöveitsestä otetuista laboratorionäytteistä löytyi molempien DNA-tunnisteita. Lisäksi veitsestä löytyi viitteitä ihmisen verestä.

Rangaistusta ankaroittavana tekijänä on otettu huomioon, että uhrin suojaksi oli jo aiemmin määrätty lähestymiskielto syytetyn uhkaavan tai väkivaltaisen käyttäytymisen takia. Entinen avopuoliso oli jo kertaalleen saanut ehdollisen vankeusrangaistuksen väkivallasta naista kohtaan.

Mies sai kolmen vuoden ja kahden kuukauden tuomion törkeästä raiskauksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Naiselle hän joutuu korvaamaan 1 200 euroa tilapäisestä haitasta ja 10 000 euroa loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Lisäksi mies velvoitettiin korvaamaan uhrin oikeuskuluja valtiolle 2 182,40 euroa.

Hovioikeuden mukaan mies on pidettävä vangittuna.

just_one
Poliisikoira Rex
Viestit: 268
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:09 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja just_one »

Kakku lyheni hovissa........

Kouvolan Sanomat 12.10.2021 https://www.kouvolansanomat.fi/4326938

Kouvolalainen mies murtautui samaan taloon kolmesti kuukauden sisällä – Hovioikeus lyhensi vankeustuomiota

Syytettyinä oli kolme miestä, joista kaksi valitti tuomiosta hovioikeuteen.

Itä-Suomen hovioikeus on lyhentänyt muun muassa kahteen törkeään varkauteen ja yhteen törkeän varkauden yritykseen syyllistyneen kouvolalaismiehen ehdotonta vankeustuomiota.

Hovioikeuden käsittelyssä Roger Allan Robert Nymanin Kymenlaakson käräjäoikeudesta saama 2 vuoden ja 5 kuukauden vankeustuomio lyheni 2 vuoteen ja 1 kuukauteen.

Rikokset, joista tuomio annettiin, tehtiin kuluvan vuoden tammi- ja helmikuussa. Syytettyinä oli vuonna 1996 syntyneen Nymanin lisäksi kaksi vuonna 1991 syntynyttä kouvolalaismiestä.

Murtoja ja huumeita

Nyman oli vajaan kuukauden kuluessa murtautunut kolme kertaa samaan Kouvolassa sijaitsevaan omakotitaloon. Ensimmäisellä kerralla hän oli yksin, toisella kerralla mukana oli toinen tuomituista ja kolmannella kerralla kaikki kolme.

Kolmas kerta jäi yritykseksi, koska poliisipartio otti kolmikon kiinni asunnosta kesken teon.

Murtojen saaliiksi kertyi erilaista tavaraa noin 5 000 euron arvosta. Valtaosaa omaisuudesta ei ole saatu takaisin.

Nymania syytettiin kahden törkeän varkauden ja yhden törkeän varkauden yrityksen lisäksi huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausainerikoksesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta.

Hän oli ajanut autoa huumausaineita veressään ja hallussaan 16,4 grammaa amfetamiinia. Jäädessään kiinni asunnosta Nymanilla oli ollut mukana kaasusumutin, johon hänellä ei ollut lupaa.

Kolmatta kertaa väitettiin tapaamiseksi

Nyman myönsi käräjäoikeudessa kaikki syytteet. Toinen, kahdella murrolla mukana ollut mies myönsi törkeän varkauden ensimmäisen murron osalta, mutta kiisti sen jälkimmäisen osalta.

Miehen mukaan asuntoon menon tarkoituksena ei ollut varastaa mitään, vaan tavata asukas, jolle Nymanilla oli asiaa.
Kolmannelle murrolle osallistunut mies kiisti syytteen ja vetosi toisen miehen tavoin siihen, että tarkoitus oli vain jututtaa asukasta.

Käräjäoikeus ei pitänyt väitettä uskottavana sillä perusteella, että asuntoon oli menty rikkomalla kellarin ulko-ovi ja väliovi.

Aiempaa rikoshistoriaa

Nyman sai käräjäoikeudessa 2 vuoden ja 5 kuukauden ehdottoman vankeustuomion. Hän oli rikokset tehdessään ehdonalaisessa vapaudessa, joten tuomio sisältää aiemman tuomion jäännösrangaistuksen. Tuomion pituutta perusteltiin Nymanin piittaamattomuudella lakia kohtaan.

Toiseen ja kolmanteen murtoon osallistunut mies sai 10 kuukauden ehdollisen vankeustuomion. Hänellä ei ole aiempaa rikosrekisteriä.

Kolmannella murrolla mukana ollut mies sai 5 kuukauden ehdottoman vankeustuomion. Hänellä on aiempaa rikoshistoriaa. Mies odottaa parhaillaan tuomiota jutussa, jossa häntä syytetään muun muassa neljästä törkeästä petoksesta ja neljästä petoksesta.

Tuomitut määrättiin maksamaan talon asukkaalle yhteensä 1 500 euron korvaukset loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä. Maksuosuudet jakautuvat sen mukaan, miten miehet osallistuivat murtoihin.

Lisäksi Nymanin ja toisella murrolla mukana olleen miehen on korvattava yhteisvastuullisesti 5 000 euroa varastetusta omaisuudesta. Kaikkien kolmen on myös korvattava yhdessä asukkaan oikeusavustajan palkkio, joka on noin 1 500 euroa.

Hovioikeus määräsi vangitsemaan

Nyman valitti tuomiosta Itä-Suomen hovioikeuteen ja vaati rangaistuksen lyhentämistä. Hänen mukaansa teko ei osoittanut piittaamatonta suhtautumista lakia kohtaan, vaan kyse oli rikoksiin urautuneesta elämäntavasta.

Hovioikeus ei ollut samaa mieltä, mutta päätyi kuitenkin pitämään rangaistusta liian ankarana ja lyhensi vankeustuomiota 4 kuukaudella 2 vuoteen ja 1 kuukauteen.

Nyman oli toukokuussa käräjäoikeuden tuomion aikaan vangittuna, ja oikeus määräsi jatkamaan vangitsemista. Nyman kanteli vangittuna pitämisestä hovioikeudelle, joka hylkäsi kantelun kesäkuussa.

Syyskuussa Nyman kuitenkin vapautettiin täytäntöönpanossa tapahtuneen virheen vuoksi. Syyttäjä on vaatinut vangitsemisen jatkamista. Hovioikeus asettui syyttäjän kannalle ja määräsi Nymanin vangittavaksi heti.

Myös kolmannelle murrolle osallistunut mies valitti tuomiosta hovioikeuteen. Hänen perustelunaan oli edelleen, ettei taloon ollut menty varastamistarkoituksessa. Hovioikeus ei nähnyt syytä muuttaa tuomiota.


Tuo alleviivattu kohta on mielenkiintoinen, tekojen syyksi selitettiin rikollinen elämäntapa ja se hyödytti. Tuomio pieneni :mrgreen:

Gentle
Neuvoja-Jack
Viestit: 552
Liittynyt: To Maalis 12, 2020 3:19 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja Gentle »

Melkonen vitsi kyseinen hovioikeus :lol: :mrgreen:

Vastaa Viestiin