Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
Likeavirgin
Perry Mason
Viestit: 3882
Liittynyt: Su Huhti 19, 2020 8:18 pm

Huoritteli todistajaa ja pyysi syyttäjää ulos tappelemaan KPO

Viesti Kirjoittaja Likeavirgin »

[url]https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a ... 900461b4e6[/url]
Syytetty tuomittiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa 4 kuukauden ja 15 päivän vankeusrangaistukseen toiminnastaan.
Näköjään sillä on erityinen painoarvo, että kenelle suullisen uhkauksen esittää. Jere Karalahti uhkasi tappaa järjestyksenvalvojat päihtyneenä riehuessaan Lapissa, mutta ei hänelle siitä mitään rangaistuksia seurannut.

Avatar
ruusumaa
Jessica Fletcher
Viestit: 3002
Liittynyt: Ma Elo 31, 2020 5:47 pm

Re: Huoritteli todistajaa ja pyysi syyttäjää ulos tappelemaan KPO

Viesti Kirjoittaja ruusumaa »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/47fa ... 900461b4e6

Näpistyksestä, pahoinpitelystä, virkamiehen vastustamisesta ja vammantuottamuksesta syytetty mies esiintyi aggressiivisesti oikeudessa. Mies oli istunnon aikana kiroillut ja huudellut väliin.

Syyttäjän mukaan asiattomasti käyttäytynyt vastaaja, eli syytetty, oli päihtynyt.

Koska oikeuden puheenjohtaja ei ollut puuttunut käytökseen, joutuivat syyttäjä ja vastaajan avustaja pitämään yllä järjestystä.

Kun mies oli kutsunut todistajaa huoraksi ja uhkaillut tätä, huomautti syyttäjä oikeuden puheenjohtajalle, että miehelle tulisi määrätä järjestyssakko epäasiallisesta käytöksestä. Syyttäjän mukaan tämän toteaminen hermostutti syytettyä, joka alkoi nyt uhkailla häntä.

– Lähdetään käymään salin ulkopuolella, ja katsotaan, kuka on kukin, muisteli käräjäsihteeri syytetyn syyttäjälle sanoneen.

Samalla syytetty teki kädellään kurkunleikkauseleen.

Tapauksella oli vaikutusta syyttäjän elämään muutaman kuukauden ajan, sillä häntä uhanneella syytetyllä oli ollut vireillä useita vakavia rikosasioista, mukaan lukien väkivaltarikoksia. Hän joutui tekemään tästä johtuen jonkinlaisia järjestelyjä oman turvallisuutensa takaamiseksi.


Toimiva linkki.
Hautajaiset seis, vainaja puuttuu!

Kräki
Neuvoja-Jack
Viestit: 511
Liittynyt: Ti Heinä 07, 2020 8:34 am

Re: Huoritteli todistajaa ja pyysi syyttäjää ulos tappelemaan KPO

Viesti Kirjoittaja Kräki »

Likeavirgin kirjoitti:
Pe Syys 23, 2022 8:11 am
[url]https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a ... 900461b4e6[/url]
Syytetty tuomittiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa 4 kuukauden ja 15 päivän vankeusrangaistukseen toiminnastaan.
Näköjään sillä on erityinen painoarvo, että kenelle suullisen uhkauksen esittää. Jere Karalahti uhkasi tappaa järjestyksenvalvojat päihtyneenä riehuessaan Lapissa, mutta ei hänelle siitä mitään rangaistuksia seurannut.

Kyllävain,siinä on erityinen painoarvo.
Hänet myös tuomittiin valokuvasta,missä näkyi valkoista jauhetta pöydällä.

Sienisalaatti
Nikke Knakkertton
Viestit: 163
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

Sellainen terapiakoira.

https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/5363208
Mies riehui kirveen kanssa Kuopiossa – poliisikoiran näkeminen sai rauhoittumaan

Asta Tenhunen

Kuopiolainen 40-vuotias mies riehui retkikirveen kanssa Kuopion Inkilänmäellä toissa syksynä. Kerrostalon asukas kuuli aamulla ääniä kerrostalon ulkopuolelta. Kun hän meni parvekkeeltaan katsomaan, pihalla riehui sekava mies retkikirves kädessään.

Riehuja totesi asukkaalle, että "perkele jätkä sinut tapetaan". Mies myös yritti rikkoa kirveellä kerrostalon alaoven lukituksen, mutta hän ei saanut ovea auki.

Useat poliisipartiot lähtivät ilmoituksen perusteella etsimään kerrostalon pihasta poistunutta riehujaa.

Yksi partioista tavoitti miehen kevyen liikenteen väylältä Inkilänmäestä. Poliisit käskyttivät miestä, joka vaikutti uhmakkaalta. Kun mies huomasi partion mukana olevan poliisikoiran, uhma talttui siihen. Mies heitti silloin kirveen pois kädestään ja meni käskyn mukaan makaamaan kadulle.

Poliisit ottivat miehen kiinni ja veivät putkaan. Kun mies huomasi putkalla, että poliisikoira oli kytketty ja viety sivummaksi, hän pullikoi vielä poliiseja vastaan, mutta tilanteessa ei syntynyt vammoja kellekään.

Miehen käyttäytymiselle ei ollut mitään varsinaista syytä. Poliiseille hän oli todennut syyksi sen, ettei amfetamiini taida sopia hänelle.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi kuopiolaismiehen laittomasta uhkauksesta ja virkamiehen vastustamisesta 45 päiväsakkoon. Siitä tuli pidätysajan vähentämisen jälkeen maksettavaa 269 euroa.

Lisäksi mies määrättiin maksamaan 500 euron uhkasakko, koska hän jätti tulematta paikalla oikeuteen, kun syytettä yritettiin käsitellä jo aiemmin käräjäoikeudessa.

Sakkotuomio annettiin lievennettynä siksi, että mies oli luopunut kirveestä vapaaehtoisesti eikä ollut vastustanut poliiseja sen voimakkaammin.

Mies tuomittiin lisäksi maksamaan kerrostalolla aiheuttamistaan vahingoista taloyhtiölle runsaat 300 euroa ja uhkaamalleen asukkaalle kuluista ja uhkauksesta runsaat tuhat euroa.
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy!

Doctor Lecter
James Bond (Roger Moore)
Viestit: 15279
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Mies yritti ostaa 15-vuotiaalta seksiä Päijät-­Hämeessä – väitti tytön ymmärtäneen eleen väärin

48-vuotias mies yritti ostaa seksiä 15-vuotiaalta tytöltä Päijät-Hämeessä. Hän kiisti syytteensä ja väitti tilannetta väärinkäsitykseksi.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus antoi tuomionsa elokuussa 2020 tehdyistä rikoksista.

Syytteen mukaan mies oli kysynyt tytöltä, haluaako tämä tienata satasen ja näytti käsillään elekieltä, joka tarkoittaa sukupuoliyhdyntää.

Oikeuden antamassa julkisessa selosteessa ei kerrota, miten mies ja tyttö tunsivat toisensa. Ehdotus tehtiin tilanteessa, jossa tyttö oli vähän aiemmin tullut saunasta ja ollut alastomana miehen nähden.

Mies oli paria päivää aiemmin kertonut tytölle tehneensä vastaavan ehdotuksen toiselle nuorelle tytölle. Tämän henkilöllisyys ei selvinnyt.

15-vuotias tyttö vetäytyi miehen ehdotuksen jälkeen talon toiselle puolelle lukkojen taakse. Hän viestitti äidilleen, että hänet pitää hakea pois ja kertoi tapahtumista. Paikalle hälytettiin poliisi ja sosiaalipäivystäjä.

Oikeus katsoi, että mies oli toiminut syytteen mukaisesti. Tytön kertomuksessa ei ollut minkäänlaista liioitteluun viittaavaa, pikemminkin päinvastoin.

Mies oli tilanteen jälkeen esiintynyt katuvaisesti ja anteeksipyydellen. Poliisille hän kertoi toimineensa typerästi, vaikka olikin sitä mieltä, että tyttö oli käsittänyt hänen elekielensä väärin.

Syyllisyyttä arvioidessaan oikeus kiinnitti huomiota toisaalta siihen, että teko jäi yritykseksi ja lapsi oli melko lähellä suojaikärajaa, ja toisaalta lapsen erityiseen haavoittuvuuteen ja olosuhteisiin, joissa hän oli varsin turvaton.

Oikeus katsoi, että miehen teko oli omiaan vahingoittamaan uhrin kehitystä.

Oikeus tuomitsi miehen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksuaalipalvelujen ostamisen nuorelta yrityksestä kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hänellä ei ole rikostaustaa.

Miehen on korvattava uhrilleen kärsimyksestä 2 000 euroa.

Tuomio määrättiin salaiseksi lopputulosta lukuun ottamatta.
https://www.ess.fi/paikalliset/5362761
23.9.2022 10:33

"Tyttö käsitti eleen väärin", mutta uutisesta ei selvinnyt mitä mies omasta mielestään tarkoitti. Vai eikö hän osannut selittää eleen tarkoitusta?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Roger Moore)
Viestit: 15279
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Mies lunasti käsirahalla neljä autoa – pian niitä etsittiin ulkomailta

Nuorehko mies hankki talvella 2020 kolme vähän ajettua Mercedes-Benz CLA 180 -henkilöautoa ja yhden vanhemman Volkswagen Passatin osamaksusopimuksilla. Käsirahallla lunastetut autot päätyivät pian Ruotsiin ja Turkkiin.

MIES, 26, sai autot liikkeistä maksamalla vain 2 500 euron käsirahat. Mersut olivat kukin arvoltaan noin 32 000 euroa. Hänen apulaisensa, 28-vuotias mies, oli valmis auttamaan ystäväänsä ja kuljetti autot Tukholmaan ja Turkkiin.

Miehet olivat ystäviä, ja apulainen tiesi, että kaveri tarvitsee kuljettajaa, koska hänellä itsellään ei ollut ajokorttia. Päätekijällä oli mielenkiintoa autobisneksiä kohtaan enemmänkin. Hänellä oli tarkoitus perustaa Tukholmaan autovuokraamo.

Ajomatka Tukholmasta Turkkiin kulki kaikkiaan 11 maan kautta ja kesti kolme päivää. Auto päätyi Turkissa 26-vuotiaan tuttavalle.

Vaikka miehet tunsivat toisensa hyvin, ei apulaisella ollut kertomansa mukaan tietoa päätekijän hankinnoista tai rahatilanteesta.

PÄIJÄT-HÄMEEN käräjäoikeus tuomitsi miehet noin vuosi sitten petoksista ja rahanpesusta vankeuteen.

Päätekijä, 26-vuotias mies, sai 10 kuukauden ehdottoman vankeustuomion kolmesta törkeästä ja yhdestä tavallisesta petoksesta.

Päätekijän apulainen tuomittiin vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen kahdesta törkeästä ja yhdestä tavallisesta rahanpesusta. Käräjäoikeus totesi, että apulainen todennäköisesti tiesi, että autot oli hankittu rikollisella tavalla.

KAKSIKKO valitti tuomioista Itä-Suomen hovioikeuteen. Miehet pitivät saamiaan rangaistuksia liian ankarina. Hovioikeus ei lieventänyt rangaistuksia, mutta alensi kaksikon maksettavaksi määrättyjä korvauksia 8 000 euron verran.

Apulaista hovioikeus kuuli pääkäsittelyssä. Hän kertoi tienneensä, että ystävä on perustamassa yritystä, muttei tiennyt yksityiskohtia tarkemmin. Hän tiesi myös, että päätekijä oli ollut vankilassakin, ja kun juttua käsiteltiin käräjäoikeudessa, istui päätekijä tuolloin neljä vuoden tuomiota törkeistä petoksista.

Hovioikeus totesi ratkaisunsa johtopäätöksissä, että apulaisella oli läheinen suhde päätekijään, eikä hänen toimintansa ajokortittoman ystävän auttamisessa ollut tavanomaista, vaan rahanpesurikoksen tunnusmerkistön täyttävää toimintaa. Rikoksella saatu omaisuus oli erittäin arvokas ja teot törkeitä, hovioikeus totesi.

Päätekijä oli esitutkinnan jälkeen kertonut tarkemmin mistä oli kyse ja tunnusti teot. Hän esitti, että tunnustaminen otettaisiin huomioon rangaistusta alentavana tekijänä.

Oikeus otti tuomiota ankaroittavana tekijänä huomioon tekojen suunnitelmallisuuden ja sen, että kyse oli kansainvälisestä rikollisuudesta. Päätekijällä ei ollut varoja eikä aikomustakaan maksaa autoja.

AUTOT jäivät käräjäoikeuden käsittelyn jälkeen kateisiin. Yksi löytyi myöhemmin Ruotsista, ja ulosotto sai perityksi autosta noin 8 000 euroa. Summa pienentää kaksikon maksettavaksi määrättyjä korvauksia. Heidän on korvattava yhteisvastuullisesti vakuutusyhtiölle noin 30 000 euroa.

Hovioikeus kertoi ratkaisustaan torstaina.
IltaSanomat
26.9.2022 6:53
Päätekijällä oli mielenkiintoa autobisneksiä kohtaan enemmänkin. Hänellä oli tarkoitus perustaa Tukholmaan autovuokraamo.
Ja siihen tarvittiin nimenomaan Suomesta ostettuja autoja... No, tälläisiä tarkoitusperiä on vaikea todeksi todentaa - tai yhtä lailla valheeksi väittää.

Kun ISIS-innostus oli _se juttu_ (onhan se useimmille ählämeille sitä toki edelleenkin), niin Suomesta sinne värväytyneet ählyt sun muut sekopäät hankkivat vimmalla autoja osamaksulla ja tekivät pikavippejä ns. tappiin saakka, sillä pitihän heillä olla tuliaisia uuteen isänmaahan. Jotain jolla ostaa paikkansa yhteiskunnassa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

aumari
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1412
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja aumari »

Jaa, tuosta vaan on nuorella miehellä pistää kymppitonni neljän auton käsirahana! Joko joku on toiminut rahoittajana tai mies on "tienannut" aiemmilla rikoksilla. Voi hän tietenkin olla saanut lainaakin, ihmettelen kylläkin onko luotonantaja ollut joku rahalaitos tms. Takerruin tuohon seikkaan sen vuoksi, että itselleni tuollainen summa tilillä pitkästä työhistoriasta huolimatta on valtava. Voi hän tietysti olla mukana jossain isommassa rikosporukassa alihankkijana. Taas yksi esimerkki etnisestä rikastuttamisesta.

Sienisalaatti
Nikke Knakkertton
Viestit: 163
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

Vaihteeksi sekavaa settiä Kuopiosta.

https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/5368699
Naista syytettiin tapon yrityksestä Kuopiossa – oikeus ei saanut osallisten kertomuksista mitään selvää


Asta Tenhunen

Kuopiolaista naista syytettiin tapon yrityksestä, mutta oikeuden mukaan jäi epäselväksi, oliko nainen puukottanut tuntemaansa miestä, oliko mies puukottanut itseään vai oliko mies kaatunut veitsen päälle. Siksi oikeus hylkäsi naisen syytteen.

Naisen syytettiin myös pahoinpidelleen iäkästä äitiään sekä läheistä miestuttuaan, mutta kumpikin väitetyistä uhreista kieltäytyi kertomasta asiasta mitään. Myös pahoinpitelysyytteet hylättiin, koska pahoinpitelyistä ei ollut mitään muuta näyttöä kuin paikalle hälytetyn poliisin kertomus.

38-vuotias nainen tuomittiin vain virkamiehen vastustamisesta kolmeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen, sillä nainen oli potkinut paikalle hälytettyä poliisia jaloille.

Tapahtumat koskivat toissa vuoden joulukuuta, jolloin poliisit oli hälytetty taltuttamaan Kuopiossa yksityisasunnossa riehunutta naista. Naisen epäiltiin pahoinpidelleen läheisiään, mutta asiasta ei esitetty oikeudessa muuta näyttöä kuin poliisin kertomus. Nainen itse kiisti pahoinpitelyt.

Viikkoa myöhemmin nainen soitti hätäkeskukseen ja pyysi apua toiselle miestuttavalleen. Hätäpuhelun aikana mies itse kertoi, että hän oli puukottanut itseään. Kymmenen minuutin päästä nainen soitti hätäkeskukseen uudestaan. Silloin taustalta kuului, kun mies väitti naisen puukottaneen häntä.

Poliiseille mies kertoi, että oli itse kaatunut puukkoon ja saanut siitä haavan rintaansa. Oikeudessa asiasta ei tullut selvää. Nainen kertoi juoneensa kavereidensa kanssa kirkasta viinaa niin, ettei muistanut enää tapahtumia tarkkaan.
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy!

Vastaa Viestiin