Operaatio Airiston Helmi Oy

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

MissMallard
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 937
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Operaatio Airiston Helmi Oy

Viesti Kirjoittaja MissMallard » Pe Elo 02, 2019 3:03 pm

Tämä nyt ei suoranaisesti liity tähän caseen mutta laitetaan nyt vielä tähän vielä tällainen. Ajattelinkin itse että varmasti löytyy ostajaehdokkaita näille saarille jne. Varmaan kuitenkaan ei kannata enää venäläisille ainakaan myydä? Tai myyjäkö sen sitten päättää että kenelle myy.

(Lainaus Mtv3-uutissivustolta 2.8.2019):

Myyntiin tulevan Airiston Helmen kiinteistöt ja omaisuus ovat herättäneet jo ennen myynti-ilmoitusten julkaisua merkittävää mielenkiintoa mahdollisissa ostajaehdokkaissa, kertoo yhtiön lakimies Kari Uoti.

– Kohteista on tullut huomattavan paljon kyselyitä. Olen aika vähän ollut kiinteistömyyntihommissa, mutta vaikuttaa siltä, että kiinnostusta on huomattavan paljon, hän kommentoi.

– Eilisestä alkaen on puhelin soinut niin, että on pitänyt laittaa puhelin jääkaappiin rauhoittumaan, hän sutkauttaa.

MissMallard
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 937
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Operaatio Airiston Helmi Oy

Viesti Kirjoittaja MissMallard » La Elo 03, 2019 9:25 am

Tästä kiinteistöjen jne myynnistä tulikin eilen ihan Yle1-uutisissa. Eli asianhoitaja sanoi että sille myydään joka lyö rahat tiskiin ensimmäisenä ja maksaa pyydetyn summan eli oli kuka hyvänsä mistä maasta tahansa. Venäjältä ei ole ollut mitään erityistä kiinnostusta kohteiden ostamiseen. Siis venäläisiltä kansalaisilta.

Vuodenvaihteessa on kuitenkin tulossa muutoksia Suomen lainsäädäntöön ja ETA-alueen ulkopuolelta tuleville maan- ja kiinteistönostajille on ostaminen tulossa luvanvaraiseksi. Lisäksi Suomen valtio saa etuosto-oikeuden sotilaskohteiden lähellä oleville maa-alueille. En tiedä ehditäänkö nämä myydä ennen vuodenvaihdetta sitten?

Sitä vaan mietin että jos otetaan hypoteesi että nämä kiinteistöt ja maa-alueet on maksettu esim. pestyllä rahalla aikanaan niin miten ne voidaan myydä eteenpäin? Vai onko sillä vaikutusta omistusuhteisiin ja myyntiaikeisiin. Huomio painolla JOS on ostettu esim.pestyllä rahalla. En väitä että näin on.

Gagarin
Aloitteleva dekkari
Viestit: 540
Liittynyt: To Tammi 07, 2016 2:56 pm

Re: Operaatio Airiston Helmi Oy

Viesti Kirjoittaja Gagarin » Su Elo 04, 2019 10:45 pm

MissMallard kirjoitti:Sitä vaan mietin että jos otetaan hypoteesi että nämä kiinteistöt ja maa-alueet on maksettu esim. pestyllä rahalla aikanaan niin miten ne voidaan myydä eteenpäin? Vai onko sillä vaikutusta omistusuhteisiin ja myyntiaikeisiin. Huomio painolla JOS on ostettu esim.pestyllä rahalla. En väitä että näin on.
Omistusoikeus on kohtuullisen vahva oikeus. Jos viranomainen aikoo kanittaa (esim. vakuustakavarikko) jonkin kiinteistön, niin se edellyttää vahvaa näyttöä. Vakuustakavarikosta päättää käräjäoikeus. Nythän tutkijoilla ei ole mitään näyttöä yhtään mistään. On epäilys, jota tutkitaan. Poliisi on ilmeisen tyytyväinen niihin about 3 miljoonaan, jotka sillä on kanissa. Kiinteistöt ovat siten vapaasti myytävissä.

Varsinainen rahanpesuhyödyn menettäminen valtiolle tapahtuu vasta, kun oikeudesta saadaan lopullinen, rahanpesurikosta koskeva päätös. Koska syyte tullaan nostamaan vasta alkuvuonna 2020, niin erilaiset valituskierrokset voivat siirtää lopullista päätöstä jopa jonnekin 2022-23 haarukkaan.

Rahanpesusta on hyvä muistaa, että todistustaakka on syyttäjällä. On löydyttävä nimenomainen rikos, josta rahat ovat kotoisin. Rahojen omistajan ei tarvitse selittää tai todistaa mitään. Siten tämä Pavel on todennäköisesti noudattanut juristinsa ohjetta ja on hiljaa.

Avatar
Dinker
Neuvoja-Jack
Viestit: 253
Liittynyt: Pe Marras 06, 2015 3:15 pm

Re: Operaatio Airiston Helmi Oy

Viesti Kirjoittaja Dinker » Ke Elo 07, 2019 6:29 pm

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/koh ... #gs.ut1v13
Airiston Helmen saarista jo kahden myynnistä on sovittu, kertoo Airiston Helmen ja sen omistajan lakimies Kari Uoti.

Kyseessä on kaksi pienempää saarta, ja kummankin kauppahinta on satoja tuhansia euroja.

Uotin mukaan kaupoista on maksettu jo käsirahat.

Tieto saarten myynnistä toi ostajaehdokkaita
Uotin mukaan tieto saarten myyntiin tulosta käynnistä valtavan kyselytulvan, joiden tuloksena kahden saaren myynnistä on nyt sovittu.


Uoti kertoo, että vielä on paljon keskusteluja käytävänä erilaisten ostajaehdokkaiden kanssa. Neuvottelut koskevat kaikkia Airiston Helmen kiinteistöjä. Julkisia myynti-ilmoituksia ei ole siksi toistaiseksi ollut tarve tehdä.

– Tässä on ollut aika paljon puuhaa hoitaa näitä kyselyitä, Uoti kertoo.

Saariin liittyy talousrikostutkinta
Airiston Helmi päätti myydä hallussaan pitämänsä kiinteistöt toisaalta sen vuoksi, että poliisitutkinta estää sen liiketoiminnan, toisaalta siksi, että kiinteistöjen omistaja ei halua enää tutkinnan vuoksi viettää aikaa Suomessa.

Airiston Helmi nousi julkisuuteen poliisin tehtyä kiinteistölle näyttävän ja suuren mittakaavan ratsian. Asiassa on kerrottu tutkittavan talousrikoksia, ja kiinteistöistä takavarikoitiin huomattavasti käteistä rahaa. Saaret omistava venäläinen liikemies kiistää rikokset.


MissMallard
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 937
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Operaatio Airiston Helmi Oy

Viesti Kirjoittaja MissMallard » Pe Elo 09, 2019 5:29 pm

Mtv3 uutissivusto 9.8.2019 pohjautuen Talouselämän tietoon:

Verohallinto vaatii Airiston Helmeltä noin 1,7 miljoonan euron saatavia, kertoo Talouselämä.

Summa koostuu lehden mukaan muun muassa ennakonpidätyksistä, arvonlisäverosta, työnantajan sairausvakuutusmaksuista ja yhteisön tuloverosta.

Verohallinnon lisäksi myös Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo on ilmoittanut, että yhtiöllä on maksamattomia vakuutusmaksuja enintään noin 110  000 euron edestä. Kolmas ilmoitus on perintäyhtiöltä, joka vaatii toisen yhtiön puolesta vajaan 4  000 euron saatavaa, Talouselämä kertoo.

Avatar
sikakoira
Sherlock Holmes
Viestit: 3184
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Operaatio Airiston Helmi Oy

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Pe Elo 09, 2019 6:17 pm

Laitetaan tuo talouselämän juttu tänne.
https://www.talouselama.fi/uutiset/te/6 ... parit:79af
Verottaja vaatii Airiston Helmeltä peräti 1,7 miljoonan euron saatavia – myös muilla on saatavia yhtiöstä
Airiston Helmi Oy:n velkojilla on tämä päivä aikaa ilmoittaa saatavansa viranomaisille. Toistaiseksi ilmoituksia on tullut kolme, mutta määrä voi vielä kasvaa tämän päivän aikana.
Verohallinto on ilmoittanut eilen, että kohuyhtiö Airiston Helmellä on maksamatta veroja ja maksuja sekä niiden viivästysseuraamuksia yhteensä noin 1,7 miljoonan euron edestä.

Suurin osuus koostuu arvioiduista ennakonpidätyksistä, arvonlisäverosta, työnantajan sairausvakuutusmaksuista, yhteisön tuloverosta sekä lähdeveron palkoista. Summa on tarkalleen 1 690 100 euroa.

Viivästysmaksuja on tämän lisäksi 9 140,88 euroa.

Tämä viittaa siihen, että verottaja arvioi yhtiöllä olleen tuloja, vaikka tilinpäätösten mukaan yhtiö on ollut vahvasti tappiollinen aina vuodesta 2009 asti.

Myös Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo on ilmoittanut velallisella olevan maksamattomia vakuutusmaksuja yhteensä enintään 110 366,89 euron edestä.

Elo kertoo Patentti- ja Rekisterihallitukselle (PRH) jättämässään ilmoituksessa, että lopullinen saatavien määrä tarkentuu, kun Airiston Helmi Oy:ltä saadaan vakuutusmaksujen perusteena olevat lopulliset TyEL-palkanmaksutiedot vuosilta 2018 ja 2019.

Kolmas ilmoitus on perintäyhtiö Ropo Capital Oy:n lähettämä, jonka mukaan Lounea Palvelut Oy:llä on saatavia Airiston Helmi Oy:ltä yhteensä 3583,25 euroa.

Saatavien perusteena kerrotaan olevan maksamattomat laskusaatavat yhtiön tilaamista ohjelmisto- ja tietoliikennepalveluista.

Velkojat voivat ilmoittaa saataviaan myös tuomalla ilmoituksen paperitse PRH:lle, joten tarkka saatavien määrä on todennäköisesti saatavilla vasta ensi viikon alussa.

Nähtäväksi jää, aikooko yhtiö riitauttaa ilmoitettuja saatavia. Muussa tapauksessa yhtiön tulee maksaa saatavat velkojille.

Viime viikolla Talouselämä uutisoi, että kohuyhtiön selvitystilan taustalla on pankkien haluttomuus avata tilejä yhtiöllä.
Aikamoinen operaatio saatiin järjestettyä verottajan toimesta ja kyllä media siitä sitten kaiken irti repikin :lol:
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

MissMallard
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 937
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Operaatio Airiston Helmi Oy

Viesti Kirjoittaja MissMallard » Ti Elo 13, 2019 3:49 pm

Saisiko tänään 13.8 joku linkitettyä kun Mtv3 olisi juttu näistä kiinteistöistä jne ja videokuvaa ja kuvia myös sisätiloista tuolta yhdestä kiinteistöstä.

Omana kommenttina että on kyllä hienolla paikalla tämäkin talo mistä on kyseiset sisäkuvat!

Kiitos etukäteen jos joku laittaisi tuon jutun tähän!

Tässä linkki: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv ... #gs.w269oz

Avatar
sikakoira
Sherlock Holmes
Viestit: 3184
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Operaatio Airiston Helmi Oy

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Ke Elo 14, 2019 12:33 am

^
Mitäs näitä kaivelemaan jos verottajan pyynti on vähemmän kuin mitä löytyi mökiltä käteistä rahaa. :lol: Oli taas sellainen media show.Verottaja hakee 1,7 milzsii mökiltä löytyi käteistä 3,5 milzii hohohoho :lol: :lol: :lol:
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

MissMallard
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 937
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Operaatio Airiston Helmi Oy

Viesti Kirjoittaja MissMallard » Ke Elo 14, 2019 10:20 am

Totta tavallaan toriset Sikakoira. Mutta tokihan tässä casessa on vielä tutkinta kesken. Että ensin tutkitaan ja sitten hutkitaan.

En pääse millään tunteesta että tässä on kuitenkin jotakin muutakin kuin vuokraustoiminta takana. Tämä omistaja Melnikov lähti Suomesta, oliko pari viikkoa, ennen tätä operaatiota? Tämäkin jutussa kuvattu päärakennus näyttää sisältä joltain "rippikoululeirin" oleskelutilalta. En millään pääse ajatuksesta että tämä kiinteistö on suunniteltu jonkin ison porukan nukkumis- ja ajankulutuspaikaksi. Jotenkin ei tule mieleen kuitenkaan mikään majoitusvaihtoehto esim. laatua etsiville turisteille tms vaan enemmän juuri joku "joukkojen" majoitustila tai rippikoululeiri tms. Kun tuolla sisällä on jotenkin "karua" ja vanhanaikaista jos ajatellaan vaikka turisteja jne. Toki ainahan on erilaisia ja eritasoisia majoituksia kun mökkejäkin vuokrataan mutta jotenkin tuollaisella paikalla olevalla kuvittelisi sisätilojen jotenkin "vastaavan" ympäristön ja maiseman tasoa ja tässä se nyt ei jotenkin kohtaa että upea merimaisema jne ja sitten joku 80-luvun nahkasohva ja vanhahtavat sängyt jne sisällä jonne olisi saatu luotua vähän modernimpaakin ilmettä. Tosin venäläiset ainakin jossakin kohti "laahasivat" jäljessä että siellä käytettiin 2000-luvulla vielä 80-luvun silmälaseja jne joten voi olla ettei mökkisisustuksen "modernisaatio" ole yltänyt sitten tälle omistajalle asti. Tietysti kaikki mökkien vuokraajat eivät ole yhtä laatutietoisia että monelle voi riittää vaikkapa upea maisema ilman sen hienompia varustelutasoja jne. Kunhan saa katon pään päälle jne.

Nämä vain omia ajatuksia että kommenttini tässä pohjaavat vain omiin kuvien herättämiin mielikuviin.

edit. tosin esim. vähän karua ja ei-niin-laadukasta sisustusta voidaan käyttää vain täyttämään majoittujien perustarpeet. Eli hienommat huonekalut jne kuluvat käytössä joten jos laittaa jo valmiiksi vähän halvempaa ja vanhempaa niin ei tule sisustus niin kalliiksi eikä ole pelkoa että esim.huonekalut kuluisivat käytössä tai se kuluminen ei niin haittaa.

Avatar
sikakoira
Sherlock Holmes
Viestit: 3184
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Operaatio Airiston Helmi Oy

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Su Elo 18, 2019 11:46 am

Uhrit puhuvat: Poliisin järkyttävä voimankäyttö Operaatio Airiston Helmessä
https://mvlehti.net/2019/08/17/uhrit-pu ... -helmessa/
Kuva

"Lapsiakin osoitettiin aseella, poikamme näkee yhä painajaisia," kertoi MTV-uutisille Operaatio Airiston Helmessä uhriksi jäänyt saaristokohteen talonmiehen perhe järkyttävistä kokemuksista.

Suuroperaatio Airiston Helmi viime syyskuussa ei ole toistaiseksi toteuttanut muuta kuin sille asetettuja poliittisia tavoitteita: uuden vakoilu- ja tiedustelulain pikaisen voimaan saattamisen, joka oli aiemmin estynyt perustuslain vastaisiin ristiriitoihin. Kaikki villisti esitetyt väitteet, epäilykset ja syytökset ovat kuivuneet kokoon.

Mikäli operaation tavoitteena oli venäläisen liikemiehen, Pavel Melnikovin häätäminen Suomesta, siinä on myös onnistuttu, koska uutisoimme vastikään asiasta, kun tuli tietoon, että Suomen viranomaisten ja valtamedian toimet ovat johtaneet Airiston Helmen lakkauttamiseen ja omaisuuden myyntiin.

Tänään paljastetaan siitä mistä hybridi-operaatiota kritisoidessa on voimakkaasti epäilty alusta alkaen: järkyttävästä voimankäytöstä Suomen viranomaisten toimesta. Siteeraukset tässä artikkelissa on otettu MTV-uutisten haastattelusta kirjoittaneesta MSN-uutisista.

Edelleen syvästi järkyttynyt Airiston Helmen talonmiehen 4-henkinen perhe Paraisilla ei ole toipunut kokemastaan kohtelusta Suomen viranomaisten hyökättyä koko voimallaan heidän kotiinsa ja vuosia asuttamaansa saaristokohteeseen viime vuoden syyskuussa.

Perhe on asunut Airiston Helmen omistamassa kiinteistössä jo kuusi vuotta, koska he ovat olleet töissä Airiston Helmen omistajalla, venäläisellä liikemiehellä Pavel Melnikovilla. Isä-Boriss on ollut talonmiehenä ja perheen vanhemmat ovat pitäneet huolta Airiston Helmen kiinteistöistä. Lapset käyvät koulua Paraisilla.

Kuva
”Poliisit rynnäköivät sisään. Herätys oli kamala. Heräsin siihen, että poliisi osoittaa minua aseella.”
Sisään kotiin tuli noin 10–15 poliisia. Perheen 11-vuotias poika ja 18-vuotias tyttö nukkuivat omissa huoneissaan ja vanhemmat omassaan. Poliisit eivät soittaneet ovikelloa tai koputtaneet. He tulivat omin avuin voimalla sisään.
”Heräsin siihen, että poliisi osoittaa minua isolla aseella ja käskee nousemaan. He huusivat kovaa, että poliisi, poliisi,” perheen 18-vuotias tytär Ketlin-Melani Iljitsova kertoo.
Tytön mukaan perhe käskettiin istumaan olohuoneen sohvalle, eikä kukaan saanut liikkua siitä mihinkään. Ainoa, jonka kädet sai olla vapaina, oli 11-vuotias Loran.
”Poliisit vetivät minut kädestä pois sängystä ja meidän kätemme sidottiin ja meidät istutettiin sohvalle”, tytär sanoi.
Käsien sitomista he eivät ymmärtäneet, koska perhe ei vastustellut mitään. Perheen mukaan kaikki kaapit ja laatikot avattiin, jokainen kolo kaivettiin.
”Pyysin saada edes aamutakin päälleni, koska oli nöyryyttävää olla kaikkien niiden ihmisten edessä puolialasti,” perheen äiti Marina kuvailee.
Kaikilla poliiseilla oli naamiot kasvoillaan, joten heidän kasvoistaan näkyi vain silmät. Perheen mukaan poliisit olivat järeästi varustautuneet ja heillä oli aseet käsissään.
”Olin täysin sokissa enkä pystynyt ajattelemaan mitään”, perheen nuori tyttö sanoo.
Etsintä kesti tunteja. Sinä aikana perheen ei annettu edes syödä aamupalaa, mutta he saivat käydä vessassa samansukupuolisen poliisin kanssa. Isä-Boriss lähti jo etsinnän alkuvaiheessa poliisien kanssa isolle talolle näyttämään paikkoja.
”Me emme saaneet puhua hänen kanssaan emmekä tienneet mitä tapahtuu,” äiti-Marina kertoo.
Isä tuli muutaman tunnin kuluttua poliisien kanssa vain käymään kotitalossa, mutta kymmenen minuutin päästä hän joutui lähtemään poliisien matkaan. Perheelle ei sanottu mitään.
”Minä kerroin poliisille kaikki avainkoodit, näytin kaikki paikat, kaikki oli avointa. Silti paikkoja rikottiin eri puolilla,” Boriss ihmettelee.
”Meille ei kerrottu, että hänet otetaan kiinni eikä sitä, mihin häntä viedään. Näin hänet seuraavan kerran vasta viikkojen päästä Tikkurilan poliisivankilassa,” Marina sanoo.
Yhtä ymmällään oli Boriss Iljitsov itse. Hänelle ei kerrottu, mihin häntä viedään. Hän päätyi Turun poliisivankilaan, jossa hän valvoi kolme yötä sellissä.
”Meteliä pidettiin öisinkin sen verran, että nukkumaan ei pystynyt. Se oli kuin kidutusta,” Boriss kuvailee.
Myös perheenäiti ja tytär vietiin myöhemmin poliisikuulusteluihin. Äiti ja tytär eivät saaneet puhua ennen kuulustelua toisilleen.
”Minulta kysyttiin muun muassa sitä, mitä mieltä olen Krimin valtauksesta,” tytär ihmettelee.
Mediaa parveili vangitsemisistunnossa ja Boriss peitteli itseään paperin taakse. Hän kiisti silloin ja kiistää edelleen syyllistyneensä mihinkään rikokseen.
”Kuulusteluja oli melkein joka päivä. Samoja kysymyksiä toistettiin uudestaan ja uudestaan. Kuulustelut kestivät usein tuntitolkulla,” Boriss kertoo.
Pasilasta Boriss siirrettiin Tikkurilan poliisivankilaan, missä hän oli tutkintavankeudessa runsaat kaksi kuukautta. Marraskuussa hän pääsi palaamaan kotiinsa Paraisille.

Muutama viikko sitten viranomaiset ilmoittivat perheelle, että heidät karkotetaan Suomesta. He ovat Viron kansalaisia. Perhe ei vielä tiedä, mitä heille tapahtuu. Vanhemmat haluaisivat jäädä Suomeen, koska lasten koulunkäynti on kesken.

KRP:n rikostarkastaja Tomi Taskila ei suostunut kommentoimaan MTV-uutisille Airiston Helmen talonmiehen kotiin tehtyä etsintää.

”Viranomaiset eivät rikkoneet lakia”
Kovien poliisitoimien kohteeksi ja vakavien syytöksiin joutunut yhtiö sekä sen venäläisomistaja Melnikov yritti puolustautua koneistoa vastaan tekemällä kantelun viranomaisten toimista jo viime marraskuussa.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus jätti kuitenkin tutkimatta poliisioperaation laillisuuden ja ilmoitti vain parissa viikossa joulukuussa, että ”viranomaiset eivät rikkoneet lakia syyskuun suuroperaatiossa”. Piste.

Yhtiön kanteessa vaadittiin oikeutta tutkimaan, oliko Airiston Helmen etsintä tehty pakkokeinolain vastaisesti. Asianajana Kari Uoti piti etsintöjä lainvastaisina siksi, ettei poliisilla ollut riittäviä perusteita etsintöihin ja lisäksi operaatio oli ylimitoitettu.

Pavelnikov vaati jo marraskuussa poliisin takavarikoimia käteisvaroja takaisin itselleen. Uotin mukaan rahoilla on laillinen alkuperä. Poliisi vastusti rahojen luovuttamista takaisin omistajalle ja pian käräjäoikeus siunasi poliisin vaatimuksen takavarikon jatkamisesta.
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

Rosi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 127
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 7:59 pm

Re: Operaatio Airiston Helmi Oy

Viesti Kirjoittaja Rosi » Ke Elo 28, 2019 12:54 pm

Tui muuten tossa mieleen että aika äskettäin toi Pjuttini kävi Suomessa vierailulla. Vierailun tarkoitus jäi enempi tai vähempi hämäränpeittoon ja syyt oli enemmänkin liibalaabaa.

Olikohan todellinen syy tässä keississä ja Pressalle esitettiin ne tosiseikat mitkä tämän keissin alaisuudessa löyty ja niistä päästiin yhteisymmärykseen.

Nyt voi virallinen tiedotus sitten keskittyä siihen verorikosliibalaabaan.

Itse siis uskon että tuolla oli jonkinverran arkaluonteista mittausdataa mikä ei välttämättä kestä päivänvaloa mikä piti hoitaa pois.

Avatar
sikakoira
Sherlock Holmes
Viestit: 3184
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Operaatio Airiston Helmi Oy

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Ke Elo 28, 2019 7:45 pm

^
Tuskin.Ei taida herra Putinia paljon liikuttaa tällaiset ylilyönnit.Olihan tämä suomen viranomaispuolelta törkeä ylilyönti siinä ei mitään.Kyseessä oli kuitenkin veroepäselvyydet joita lähdettiin selvittelemään pyssyt ojossa.Media oli mukana alusta lähtien maalailemassa sukellusvenetukikohtia ja muita täysin utopistisia teorioita.Siis minäkin joka olen armoitettu salaliittoteorioitsija tajusin välittömästi homman naurettavuuden :lol:
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

Rosi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 127
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 7:59 pm

Re: Operaatio Airiston Helmi Oy

Viesti Kirjoittaja Rosi » Ke Elo 28, 2019 9:27 pm

sikakoira kirjoitti:^
Tuskin.Ei taida herra Putinia paljon liikuttaa tällaiset ylilyönnit.Olihan tämä suomen viranomaispuolelta törkeä ylilyönti siinä ei mitään.Kyseessä oli kuitenkin veroepäselvyydet joita lähdettiin selvittelemään pyssyt ojossa.Media oli mukana alusta lähtien maalailemassa sukellusvenetukikohtia ja muita täysin utopistisia teorioita.Siis minäkin joka olen armoitettu salaliittoteorioitsija tajusin välittömästi homman naurettavuuden :lol:
ei kai kukaan usko että tonne lähdettiin veroepäselvyyksiä tonkimaan. Tarkoitushan oli ilmiselvästi nuuskia nurkat ja selvittää mitä noi rakennelmat on. Viisaasti vaan homma naamioitiin jotta vältyttiin nooteilta sun muilta poliittisista painostuksista kun pelkkiä verojuttuja katotottiin ja sitten vasta kun jotain löytyy voidaan niitä katsoa. Tiedot mitä tuolla oli on aivan varmasti sekä puolustusvoimilla että poliisiviranomaisilla..

Avatar
sikakoira
Sherlock Holmes
Viestit: 3184
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Operaatio Airiston Helmi Oy

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Ke Elo 28, 2019 11:04 pm

Rosi kirjoitti:
sikakoira kirjoitti:^
Tuskin.Ei taida herra Putinia paljon liikuttaa tällaiset ylilyönnit.Olihan tämä suomen viranomaispuolelta törkeä ylilyönti siinä ei mitään.Kyseessä oli kuitenkin veroepäselvyydet joita lähdettiin selvittelemään pyssyt ojossa.Media oli mukana alusta lähtien maalailemassa sukellusvenetukikohtia ja muita täysin utopistisia teorioita.Siis minäkin joka olen armoitettu salaliittoteorioitsija tajusin välittömästi homman naurettavuuden :lol:
ei kai kukaan usko että tonne lähdettiin veroepäselvyyksiä tonkimaan. Tarkoitushan oli ilmiselvästi nuuskia nurkat ja selvittää mitä noi rakennelmat on. Viisaasti vaan homma naamioitiin jotta vältyttiin nooteilta sun muilta poliittisista painostuksista kun pelkkiä verojuttuja katotottiin ja sitten vasta kun jotain löytyy voidaan niitä katsoa. Tiedot mitä tuolla oli on aivan varmasti sekä puolustusvoimilla että poliisiviranomaisilla..
Heh,tarkoitat siis että sinne lähdettiin ratsaamaan sotilastukikohtaa joka oli hivuttautunut salakavalasti viranomaisten valvovan silmän ohi keskelle puhtoista Airistoa.No voi vittu siinä tapauksessa täytyy kyllä sanoa .Eipä ole tiedustelu kovin vahvoissa kantimissa tällähetkellä suomen maassa :lol: :lol: Tämä on nyt sitä hybridisotaa josta Jessika Arokin olisi ylpeä
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

Rosi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 127
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 7:59 pm

Re: Operaatio Airiston Helmi Oy

Viesti Kirjoittaja Rosi » To Elo 29, 2019 7:35 pm

sikakoira kirjoitti:
Rosi kirjoitti:
sikakoira kirjoitti:^
Tuskin.Ei taida herra Putinia paljon liikuttaa tällaiset ylilyönnit.Olihan tämä suomen viranomaispuolelta törkeä ylilyönti siinä ei mitään.Kyseessä oli kuitenkin veroepäselvyydet joita lähdettiin selvittelemään pyssyt ojossa.Media oli mukana alusta lähtien maalailemassa sukellusvenetukikohtia ja muita täysin utopistisia teorioita.Siis minäkin joka olen armoitettu salaliittoteorioitsija tajusin välittömästi homman naurettavuuden :lol:
ei kai kukaan usko että tonne lähdettiin veroepäselvyyksiä tonkimaan. Tarkoitushan oli ilmiselvästi nuuskia nurkat ja selvittää mitä noi rakennelmat on. Viisaasti vaan homma naamioitiin jotta vältyttiin nooteilta sun muilta poliittisista painostuksista kun pelkkiä verojuttuja katotottiin ja sitten vasta kun jotain löytyy voidaan niitä katsoa. Tiedot mitä tuolla oli on aivan varmasti sekä puolustusvoimilla että poliisiviranomaisilla..
Heh,tarkoitat siis että sinne lähdettiin ratsaamaan sotilastukikohtaa joka oli hivuttautunut salakavalasti viranomaisten valvovan silmän ohi keskelle puhtoista Airistoa.No voi vittu siinä tapauksessa täytyy kyllä sanoa .Eipä ole tiedustelu kovin vahvoissa kantimissa tällähetkellä suomen maassa :lol: :lol: Tämä on nyt sitä hybridisotaa josta Jessika Arokin olisi ylpeä
En mä välttämättä usko että ei tiedustelulla ollu jokinlaista käsitystä mitä tuolla oli meneillään enkä myöskään usko että toi oli luotu suoraan sotilaalliseen käyttöön. Se on mielestäni kuitenkin selvää että rakennelmilla oli kaksoiskättömahdollisuus ja niissä oli mahdollista toteuttaa tiedustelua ja tätä lähdettiin tutkimaan. Olisi kuitenkin ollut tyhmää lähteä perjaateella että epäilemme salakuunteluvälineitä ja tiedustelulaitteita jotka palvelevat veli venäläisiä jolloin poliittinen paine olisi räjähtänyt samantein. Nyt kaikki maat ja osapuolet tietää mistä oli kysymys mutta kukaan ei kysele mitään koska muuta kun talousrikosta ei virallisesti tutkittukaan.

Vastaa Viestiin