Oulussa hyökättiin vaalitilaisuuteen

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Rorschach
Sammakkoprofessori
Viestit: 438
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 9:29 am

Oulussa hyökättiin vaalitilaisuuteen

Viesti Kirjoittaja Rorschach » La Huhti 09, 2011 5:22 pm

Kaleva 9.4.2011 kirjoitti:Vaalitilaisuuteen hyökättiin Rotuaarilla - poliisi käytti etälamautinta

Ainakin kolmen parikymppisen nuoren miehen ryhmä kävi kokoomuksen kansanedustajaehdokkaiden kimppuun Rotuaarilla lauantaina puolen päivän jälkeen. Välikohtauksen aikaan usean puolueen kansanedustajat olivat pitämässä vaalitilaisuutta Kauppurienkadulle rakennetussa vaalikylässä.

Muun muassa Pohjois-Pohjanmaan kokoomuksen kunnallissihteeri Jaakko Salovaara joutui miesten hyökkäyksen kohteeksi.

Kalevan saamien tietojen mukaan häiriköijät jakoivat Kansallinen vastarinta-liikkeen lentolehtisiä.

Tilanne rauhoittui vasta poliisin tullessa paikalle. Poliisi joutui käyttämään paprikasumutetta ja etälamautinta miesten rauhoittamiseksi. Poliisi otti miehet kiinni ja laittoi heidät käsirautoihin. Poliisi ratkaisee lähitunteina, mitä heidän suhteen tehdään.

Miehillä päällä luotiliivit

Paikalla oli runsaasti yleisöä, joka oli kiinnostunut vaalikojuissa esillä olleista ehdokkaista ja puolueiden esittelyistä.

Poliisin saamien tietojen mukaan hyökkääjäryhmään olisi kuulunut useampia henkilöitä, joista osa pääsi pakoon.

Miesten motiivista ei vielä ole poliisilla tietoa. Miehet olivat varustautuneet luotiliivein, mikä viittaisi siihen, että he olivat varautuneet väkivaltaan.

Poliisi pyytää pahoinpitelyn kohteeksi joutuneita ilmoittamaan yhteystietonsa Oulun poliisin vihjenumeroon 071 876 5844.
Nyt alkaa olla järeitä aseita jo vaalikamppailussa, kun mennään häiriköimään oikein luotiliivit päällä. Nuo liivit kyllä viittaavat siihen, että on vartavasten varauduttu siihen, että väkivaltaa käytetään. Mikä tämä Kansallinen vastarinta -liike on?

EDIT: Linkki alkuperäiseen uutiseen: http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/vaali ... nta/895528
"Eikä liene rangaistus / jos käymme hetken yhtä matkaa / kun hirviöiksi paljastumme / onko hyvät päivät valhetta sittenkään" A.W. Yrjänä / CMX

Zukuluku
Ran-tan-plan
Viestit: 389
Liittynyt: Ma Loka 27, 2008 12:21 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Oulussa hyökättiin vaalitilaisuuteen

Viesti Kirjoittaja Zukuluku » La Huhti 09, 2011 5:37 pm

Jos nämä (http://www.patriootti.com/) ovat liikkeen kotisivut, vaikuttaa jonkinlaiselta äärioikeistolaiselta / rasistiselta ryhmittymältä. Miksi sitten juuri kokoomuksen kimppuun ovat hyökänneet? Eikös vihreät olisi ollut otollisempi kohde, jos maahanmuutto ahdistaa?

taavetti
Sherlock Holmes
Viestit: 3486
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: Oulussa hyökättiin vaalitilaisuuteen

Viesti Kirjoittaja taavetti » La Huhti 09, 2011 6:00 pm

Miksi yleensäkään mennään vaalitilaisuuksiin uhoilemaan ja tappelemaan? Sama se, kenen kopilla päättivät älykkyytensä näyttää. Noilla kotisivuilla mm. kehoitetaan jättämään äänestämättä, tätä ilosanomaa ehkä ovat olleet jakamassa. Luotiliivit yllä.
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.

Vato
Neuvoja-Jack
Viestit: 290
Liittynyt: To Tammi 13, 2011 10:10 am

Re: Oulussa hyökättiin vaalitilaisuuteen

Viesti Kirjoittaja Vato » La Huhti 09, 2011 6:41 pm

Katoppas. Suomessahan alkaa olla aika kansainvälinen meininki vaalien alla, ei muutakun kaduille matsaamaan porvareita vastaan... :D

Mitähän älynjättiläisiä nämä tyypit on oikeesti? Luotiliivit? Eiei pojat ei näin...

taavetti
Sherlock Holmes
Viestit: 3486
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: Oulussa hyökättiin vaalitilaisuuteen

Viesti Kirjoittaja taavetti » La Huhti 09, 2011 7:32 pm

Oulun vaalihyökkäys: Uhri kertoo kärhämän syyn


Kokoomuksen vaalikopilla Oulun Rotuaarilla kolmen miehen hyökkäyksen pääkohteeksi joutui Oulun kokoomuksen piiritoimiston kunnallissihteeri Jaakko Salovaara.

Salovaaran mukaan miesten hyökkäys kokoomuksen kansanedustajaehdokkaiden kimppuun johtui väärinkäsityksestä.

- Olin ottanut kuvia Facebookiin ehdokkaistamme Rotuaarilla. Miehet luulivat, että he olivat tallentuneet kuviin. He halusivat nähdä muistikortilla olevat kuvat. Olin juuri silloin puhelimessa ja pyysin heitä odottamaan. Sitten yksi miehistä tarttui minua takinrintamuksesta, mutta ei lyönyt.

Salovaaran mukaan hyökkäys ei ollut raju.

- Takistani irtosi nappi ja kahvikuppi putosi lattialle. Siinä olivat ainoat vahingot.

Tilanne ratkesi poliisin kutsumiseen paikalle. Salovaara tarkisti kameran kuvat, eivätkä miehet olleet tallentuneet niihin.

Salovaaran kertoo, että miehet olivat olleet Rotuaarilla haastattelemassa eri puolueiden ehdokkaita ennen kärhämää. Sanomalehti Kalevan mukaan hyökkääjät jakoivat Kansallisen vastarintaliikkeen lehtisiä.

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... haman-syyn
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.

taavetti
Sherlock Holmes
Viestit: 3486
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: Oulussa hyökättiin vaalitilaisuuteen

Viesti Kirjoittaja taavetti » La Huhti 09, 2011 10:49 pm

Kansallinen vastarinta lupaa kotisivuillaan tämmöttii:
"Kansallinen Vastarinta tulee pian uutisoimaan mediassa myllytettyä "vaalikoju mellakkaa", josta kontrolloitu media - jälleen kerran ja tapansa mukaisesti - liioitellusti uutisoi oman poliittisesti sävyttyneen version."
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.

Avatar
Rorschach
Sammakkoprofessori
Viestit: 438
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 9:29 am

Re: Oulussa hyökättiin vaalitilaisuuteen

Viesti Kirjoittaja Rorschach » La Huhti 09, 2011 11:38 pm

No niin, olisihan tuo itsellenikin näköjään Googlella selvinnyt, jos olisi päivällä ollut aikaa katsoa. Ilmeisesti ei ollutkaan poliittinen hyökkäys, kuten aluksi arvelin, vaan ihan tavallinen vähempilahjaisen sekoaminen mitättömästä asiasta. Tyyppien nettisivut vaikuttavatkin kertovat kaiken tarpeellisen - mm. lappusten jakamisesta kerrotaan "taisteluraporteissa".
"Eikä liene rangaistus / jos käymme hetken yhtä matkaa / kun hirviöiksi paljastumme / onko hyvät päivät valhetta sittenkään" A.W. Yrjänä / CMX

Kiiski Vastaranta
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 715
Liittynyt: Pe Helmi 19, 2010 12:50 am

Re: Oulussa hyökättiin vaalitilaisuuteen

Viesti Kirjoittaja Kiiski Vastaranta » Su Huhti 10, 2011 1:16 am

Nuo liivit kyllä viittaavat siihen, että on vartavasten varauduttu siihen, että väkivaltaa käytetään.
Mitä tästä ryhmästä olen lukenut niin toimintamalli tulee Rutsista ja taitaa olla tunnukset ja kaikki muutkin sieltä tulleita ja mitä ilmeisemmin kuuluu saamaan organisaatioon?
Ja sen mitä olen Ruotsin mediaa lukenut ovat vasemmisto-aktivistit Antifan kanssa jatkuvasti kahakoineet ja Antifa etunenässä hyökkäilleet näiden kimppuun marsseilla, mielenosoituksissa jne. Aseinaa pullot, puukot ja kaikenlainen muu astalo ja onpa jopa täysin sivullisiakin vasaroitu päähän jne. ja tämän takia tällä porukalla mitä ilmeisemmin oli liivit päällä.

Mediassa on ahkerasti uutisoitu tämänpäiväisestä ”hässäkästä” oulun vaalikylässä. Asiaa on kommentoitu pääministeriä myöten. Kuten mediassa yleensä käy, saavat tällaiset tapahtumat helposti uskomattomat mittasuhteet. Tapahtuman keskiössä olleena ajattelin katkaista mahdollisilta huhuilta siivet heti alkuunsa.
Mitä siis kävi? Muutama patrioottisen ”Kansallinen Vastarinta” –liikkeen aktiivi haastatteli ehdokkaita ilmeisesti omaan kansallismieliseen julkaisuunsa. Ainakin perussuomalaisten Olli Immosta ja minua siihen haastateltiin. Omituisia rotukysymyksiä lukuunottamatta haastattelu oli varsin asiallinen, eikä minulla ole siihen mitään sanottavaa. Jokaisella on oikeus mielipiteisiinsä, olivat ne kansallismielisiä tai muita.
Haastattelijoiden mukana oli muutama mielestäni ”muutakin kuin pulkkaa” vetänyt kaveri. Varma en tietenkään voi olla, mutta heidän käytöksensä vaikutti siltä. Kokoomuksen työntekijä Jaakko Salovaara otti kamerallaan kuvia ehdokkaista ja vaalikylästä noin yleensä. Kuvattuaan Jaakko meni vaalikopin sisälle puhumaan puhelimeen, kun yksi aktivisteista kävi hänen kimppuunsa vaatien kameraa itselleen.
Tilanteeseen varsin rauhallisesti suhtautunutta Jaakkoa pidettiin vaalikopissa kuristusotteessa ja kaksi muuta olivat kopin ovella ”vahdissa”. Menin paikalle katsomaan mitä tapahtuu ja totesin tilanteen. Kävin käsiksi toiseen ovella seisseistä, vaadin selitystä tapahtumille ja käskin heidän suksia v*ttuun. Varsinaiseksi tappeluksi tilanne ei kuitenkaan mennyt.
Tilanteessa oli myös joitain vaalityöntekijöitä ja ainakin yksi toinen kokoomusaktiivi, Antti Rautio, joka soitti poliisit paikalle. Muut lähinnä ihmettelivät vieressä.
Ennen kuin mitään vakavampaa ehti tapahtua tulivat poliisit paikalle – aivan muutamassa minuutissa, kiitokset heille. Riehujat eivät käskystä talttuneet, vaan laittoivat poliisille vastaan. Kaksi heistä talttui helpohkosti, mutta kolmas – Jaakkoa kuristanut oli erittäin agressiivinen poliisia kohtaan. Poliisit suihkuttivat hänen päälleen paprikasumutetta, mutta mies ei ollut moksiskaan, vaan rauhoittui vasta saatuaan etälamautinta kylkeen.
Tilanne ratkesi sillä, Jaakko jatkoi puuhailuaan kopilla, ja minä lähdin ystävieni kanssa syömään ehkä maailman parhaaseen purilaisravintolaan – Kauppuri 5:een.
Tilanteessa ei mielestäni ollut mitään poliittista tai vaaleihin liittyvää, eikä yhtäkään ehdokasta uhattu. Aivan sama kahina olisi voinut sattua vaikkapa rakentajamessuilla, tai minkä tahansa puolueen kopilla. Iltalehden otsikko rajusta mellakasta lähinnä naurattaa. Ei tällaisista kannata turhaan järkyttyä tai provosoitua. Näitä sattuu, eivätkä väkivaltaiset idiootit maailmasta lopu. Pieni rähinä päivässä pitää adrenaliinit mukavan koholla :)
http://henriheikkinen.puheenvuoro.uusis ... ka-olikaan
Tiedelehti 27.05.2010 19:00
-Testosteroni vähentää sosiaalista sinisilmäisyyttä

taavetti
Sherlock Holmes
Viestit: 3486
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: Oulussa hyökättiin vaalitilaisuuteen

Viesti Kirjoittaja taavetti » Su Huhti 10, 2011 11:07 am

Eli näillä tyypeillä oli luotiliivit päällä, koska pelkäsivät äärivasemmiston ja Antifan hyökkäystä vaalitilaisuudessa? Vaikuttaa aika kaukaa haetulta. No, huomiota tuli liikkeelle. Kävi mielessä, että ehkä se oli jopa tarkoitus.
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.

ns_
Ran-tan-plan
Viestit: 395
Liittynyt: Ma Marras 10, 2008 1:27 pm
Paikkakunta: hki

Re: Oulussa hyökättiin vaalitilaisuuteen

Viesti Kirjoittaja ns_ » Su Huhti 10, 2011 9:34 pm

Suomessa ovatasiat menneet toisinpäin, nämä sankarit ovat hyökkäilleet mielenosoituksiin.

Eddie Hitler
Parranpäristäjä
Viestit: 75
Liittynyt: Ke Joulu 05, 2007 11:34 am

Re: Oulussa hyökättiin vaalitilaisuuteen

Viesti Kirjoittaja Eddie Hitler » Ma Huhti 11, 2011 8:29 am

Myötähäpeän tunne on sanoinkuvaamaton aina kun lukee tällaisten sankareiden edesottamuksista...

Kansallismielinen my ass, nää luupäät eivät ymmärrä historiasta ja isänmaallisuudesta hevon kukkua.

taavetti
Sherlock Holmes
Viestit: 3486
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: Oulussa hyökättiin vaalitilaisuuteen

Viesti Kirjoittaja taavetti » Ma Huhti 11, 2011 8:52 am

Poliisi pidätti yhden vaalitilaisuudessa riehuneen

10.04.2011 14:41


Poliisi on kuulustellut eilen Oulun Rotuaarilla tapahtuneeseen vaalikahakan osallistuneita kolmea miestä. He ovat olleet kuulustelussa vaitonaisia, mutta myöntäneet olleensa Rotuaarilla tapahtuma-aikaan. Yksi miehistä on pidätetty ja kaksi on vapautettu.

Esitutkinnassa on ilmennyt, että ainoastaan nyt pidätetyllä on ollut luotiliivit päällä. Hän ei halua kommentoida liivin käyttöään eikä muutoinkaan koko asiaa.

Poliisi kertoo, että eilisen kahakan esitutkinta jatkuu asianomistajien ja todistajien kuulemisella.

(MTV3)

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... -riehuneen

Päätekijä oli riemastunut, kun epäili mm. hänestä otetun kuvia. Tämän henkilön taustallahan saattaa olla jotain muutakin kuin ko. sankariteko.
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.

Hopalong Cassidy
Sammakkoprofessori
Viestit: 426
Liittynyt: Pe Heinä 04, 2008 7:28 am

Re: Oulussa hyökättiin vaalitilaisuuteen

Viesti Kirjoittaja Hopalong Cassidy » Ma Huhti 11, 2011 9:49 am

Muistuu vaan mieleen Tampereen pitseria palo ja sen jälkeinen foorumikirjoittelu. Odottelin vaan tämän Oulun tapauksen jälkeen Lipposen Päivin blogikirjoittelua, mutta ilmeisesti väärä puolue oli nyt kyseessä Päivin kannalta.

Tampereen Tyttö
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4495
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Oulussa hyökättiin vaalitilaisuuteen

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö » Ti Huhti 12, 2011 2:40 pm

Aika kaukaa haettu tuo verstaus Päivi Lipposen edesottamus ja tämä..
Paitsi jos tarkoitit, että yhteys tulee siitä että Lipposka kuvitteli Tampereen teon rasistiseksi ja Oulussa kahinoi "kansallismieliset"?

Itse selkkauksesta ihmettelen, että hermostuivat siitä kun ajattelivat tulleensa valokuvatuiksi. Miksi he eivät haluisi esiintyä valokuvissa, eivätkö ole asiastaan ylpeitä? Onko touhussa jotain salattavaa??
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Pahuus on hirvein mielensairaus.

Penkkimurheilija
Parranpäristäjä
Viestit: 98
Liittynyt: To Tammi 28, 2010 12:43 am

Re: Oulussa hyökättiin vaalitilaisuuteen

Viesti Kirjoittaja Penkkimurheilija » Ke Huhti 13, 2011 6:31 pm

Luotiliiveissä tepastelu ja kuvatuksi tulemisen pelkohan ovat selvästi täysin lainkuuliaisen ja lain kanssa ylipäänsä harvoin tekemisiin joutuvan ihmisen tunnusmerkkejä.
I try to do my own thinking. And I recommend you do yours.

Vastaa Viestiin