Lontoon mellakat ja YLE:n outo uutisointi

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

katupoika
Philip Marlowe
Viestit: 1188
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 6:05 pm
Paikkakunta: päihdehelvetti

Re: Lontoon mellakat ja YLEn outo uutisointi

Viesti Kirjoittaja katupoika » Pe Elo 12, 2011 8:06 pm

Valdovas kirjoitti:
katupoika kirjoitti:Mä vähän luulen, ettei siellä oo mitään halinalleilua tai sympatiaa lähdetty edes hakemaan. Kuppi menny nurin ja sillä selvä. Ei varmasti jää Lontoon eikä Euroopan viimeisiksi mellakoiksi. Yhä kasvava eriarvoistuminen ja epätasa-arvo synnyttää yhä kasvavaa vitutusta ja radikaaleja toimenpiteitä. Näin se on nähny historian saatossa ja näin se nähdään myös tulevaisuudessa. On aika koomista kuvitella, että kaikkien pitäis vaan halia toisiaan väkinäinen hymy huulilla samalla, kun yhä harvemmalla on yhä enemmän, ja yhä useammalla yhä vain vähemmän.
Niin, ja viittasin siihen, ettæ tuollaisella kæytøksellæhæn ne epækohdat tietysti korjaantuvat kertaheitolla ja poliisi alkaa suhtautumaan ymmærryksellæ ja ystævællisesti hymyillen... :mrgreen:

Eikøhæn se ole væhæn niin kuin kaikessa muussakin inhimillisessæ toiminnassa, ettæ niin metsæ vastaa kuibn sinne huutaa...
Ääh, taasko tää menee vaan toistelemiseksi........ Eli kuten jo tossa kerran sanoin, niin sanotaan nyt sitten uudestaan... Tuolla tuskin on haettu mitään "me muutetaan koko maailma" -settiä, vaan ihan yksinkertaisesti kuppi on mennyt vihdoin viimein nurin - ja kunnolla. Näkeehän sen jäljistäkin. Ei siellä oo paineltu organisoidusti minnekään parlamenttirakennukseen vaatimaan muutosta liikkeen puhemiehen johdolla, vaan on rehdisti ruvettu pistämään paikkoja paskaksi.

Ja tosiaan, niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Siitähän nää mellakat oli seurausta ja kuvastaa muutenkin hyvin koko ongelman perimmäistä syytä - ihmisten sietokyky paukkuu aina jossain vaiheessa. Silloin vihoviimeinen naula arkussa voi näyttää ulkopuolisten silmään hyvin vähäpäitöiseltäkin syyltä. Tällä kertaa tosin ei ollut kyse ihan vähäpäitöisimmästä sytykkeestä, sillä nythän poliisit ampuivat miehen ilmeisen turhaan ja se riitti sytyttämään pitkään kyteneen vitutuksen... Tämän lisäksi taustalla on pitkälti samankaltaiset syyt kuin esim. Tunisiassa ja Egyptissä. Eli köyhyys, työttömyys, eriarvoisuus, yleinen turhautuneisuus omiin mitättömiin/olemattomiin vaikutusmahdollisuuksiin, jne. Tulevaisuudessa vastaavaa tullaan näkemään muissakin Euroopan maissa. Kreikassa on jo hyvän aikaa pistetty ranttaliksi samoista syistä.

DollariExpress
Lovejoy
Viestit: 1702
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: Lontoon mellakat ja YLEn outo uutisointi

Viesti Kirjoittaja DollariExpress » Pe Elo 12, 2011 8:59 pm

nappi otsaan tuollaisille mellakoitsijoille jotka tuhoaa toisten elämää ja törkeästi pah pit ihmisiä.

suora lupa kansalaisille tappaa mellakoitsija välittömästi joka tuohoaa jonkun elämäntyötä,liikettä yms.. :mrgreen:

mielestäni poliisi saa käyttää tuolla niin rajua väkivaltaa kuin haluaa näitä kohtaan,hakatkaa vaan oikein kunnolla,niin nekin on tehneet viattomille vanhuksille ja muille ihmisille.

en ole ikinä sietänyt tuollaisia mellakoitsijoita jotka tuohoaa viattomien ihmisten elämiä ja elämän saavutuksia,näiden taltuttamiseen saisi mielestäni käyttää tappamisoikeutta kun ei muu tehoa. henki pois heti eikä huomenna.

"ei pidä tehdä jekkua jos perse ei kestä kakkua."
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen

Arlene
Lovejoy
Viestit: 1704
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Re: Lontoon mellakat ja YLEn outo uutisointi

Viesti Kirjoittaja Arlene » Pe Elo 12, 2011 9:04 pm

katupoika kirjoitti:
Tulevaisuudessa vastaavaa tullaan näkemään muissakin Euroopan maissa.
Mutta tuskin Suomessa. Kyse on yhteiskunnasta. Englanti on luokkayhteiskunta, on aina ollut ja tulee olemaan. Rikkaat ovat todella rikkaita ja köyhät köyhiä.

dmm
Aloitteleva dekkari
Viestit: 521
Liittynyt: La Helmi 14, 2009 6:19 pm

Re: Lontoon mellakat ja YLEn outo uutisointi

Viesti Kirjoittaja dmm » Pe Elo 12, 2011 10:01 pm

Arlene kirjoitti:
dmm kirjoitti: Hmm... siis maahanmuuttajien lapset - he ovat tuoneet mukanaan englantilaiseen kulttuuriin uusia vivahteita... onko tämä siis uutta englantilaista kulttuuria? Ja voiko tätä sanoa rikkaudeksi? Tätäkö siis kaivataan tänne kotisuomeenkin?

Ellei tämä ole juuri sitä rikkautta...
Maahanmuuttajien ansiosta ainakin englantilainen ruoka on parantunut. Intialaista ruokaa, nam. Ja Hanif Kureishi on yksi suosikkikirjailijoistani.
Luin joskus nuorena Alistair MacLeanin koko siihen asti olemassa olleen tuotannon ja epäilen vahvasti, ettei kirjojen laatuun näin lukijan kannalta vaikuttanut se, ettei Mr. MacLean asunut viereisessä rapussa.

Ja siis englantilainen ruoka on parantunut vai yhdeksi vaihtoehdoksi on tullut intialainen ruoka? Tällainen prosessihan ei muuten ole tietenkään mahdollista ilman maahanmuuttajia... aivan kuten vaikkapa somalikulttuuri ei ole olemassa aidoissa maisemissa ennen kuin se istutetaan myös peräpohjolaan.
"Kyllä me muuten oltaisiin tultu osoittamaan mieltä ja näyttämään kaapin paikka mutta kun satoi ja oli kylmä, ja äidin leipomat pullat oli juuri uunissa"

Valdovas
Columbo
Viestit: 2443
Liittynyt: Ke Syys 24, 2008 12:25 pm
Paikkakunta: Paikallinen ryhmä, Orionin haara 4 B 13

Re: Lontoon mellakat ja YLEn outo uutisointi

Viesti Kirjoittaja Valdovas » La Elo 13, 2011 12:44 am

katupoika kirjoitti: Ääh, taasko tää menee vaan toistelemiseksi........
Sitæ voisi yrittææ hillitæ, varsinkin jos tiedostaa ongelman... :mrgreen:
Eli kuten jo tossa kerran sanoin, niin sanotaan nyt sitten uudestaan... Tuolla tuskin on haettu mitään "me muutetaan koko maailma" -settiä, vaan ihan yksinkertaisesti kuppi on mennyt vihdoin viimein nurin - ja kunnolla. Näkeehän sen jäljistäkin. Ei siellä oo paineltu organisoidusti minnekään parlamenttirakennukseen vaatimaan muutosta liikkeen puhemiehen johdolla, vaan on rehdisti ruvettu pistämään paikkoja paskaksi.
En nyt rikollista toimintaa kyllæ yleensæ rehdiksi kutsuisi, vaikka rikospalstasta kyse onkin. Muistaakseni palstan sæænnøissækin taidettiin sanoa, jotain siihen suuntaan, ettæ rikollisuuden puolustamista tai yllyttæmistæ sillaiseen ei erityisen hyvællæ katsottaisi... :roll:
Ja tosiaan, niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Siitähän nää mellakat oli seurausta ja kuvastaa muutenkin hyvin koko ongelman perimmäistä syytä - ihmisten sietokyky paukkuu aina jossain vaiheessa.
Siihenhæn tuossa aiemmin juuri viittasin, ettæ valitettavan usein ja varsinkin elæmæstæ vieraantuneiden idealistien taholta toistettu mantra siitæ, ettæ rikollisuus aiheutuisi ensisijaisesti tai jopa pelkæstææn syrjæytymisestæ tai sellaisen tuntemuyksesta, ei yksinkertaisesti pidæ paikkaansa, mikæ tietysti on jo ihan loogisestikin ilmeistæ. Nimittæin jos tuollainen automatiikka pitæisi paikkansa, niin kaikki heikommassa asemassa olevathan sortuisivat rikollisuuteen eikæ kukaan hyvæssæ asemassa oleva, ja tæmæhæn ei tietenkææn pidæ paikkansa. Myøs jos katsoo noita Lontoon ja muiden Britannian kaupungin riehujia ja ryøstæjiæ (jotka siis tosiaan kohdistuivat ensisijaisesti samoihin etnisiin ja sosioekonomisiin ryhmiin eikæ mihinkææn myyttiseen "eliittiin"), niin hehæn eivæt suinkaan ryøstæneet ruokaa nælkæænsæ, vaan læhinnæ merkkivaatteita ja kulutuselektroniikkaa kuten taulutelevisioita. Sellaisten omistamista tuskin voinee pitææ sellaisina ihmisen perusoikeuksina, ettæ ne oikeuttaisivat anastamista ja ryøstæmistæ muusta vækivallasata ja vahingonteosta nyt tietysti puhumattakaan... :roll:
Silloin vihoviimeinen naula arkussa voi näyttää ulkopuolisten silmään hyvin vähäpäitöiseltäkin syyltä. Tällä kertaa tosin ei ollut kyse ihan vähäpäitöisimmästä sytykkeestä, sillä nythän poliisit ampuivat miehen ilmeisen turhaan ja se riitti sytyttämään pitkään kyteneen vitutuksen...
Tekosyitæ keksitææn tietysti aina kun siihen halua løytyy...
Tämän lisäksi taustalla on pitkälti samankaltaiset syyt kuin esim. Tunisiassa ja Egyptissä. Eli köyhyys, työttömyys, eriarvoisuus, yleinen turhautuneisuus omiin mitättömiin/olemattomiin vaikutusmahdollisuuksiin, jne.
Tosin olennaisena erona on se, ettæ toisin kuin Britanniassa noissa maissa ei ainakaan toistaiseksi ole ollut demokraattista hallintojærjestelmææ. Toivottavasti sellainen pikkuhiljaa rantautuu sinnekin.
Tulevaisuudessa vastaavaa tullaan näkemään muissakin Euroopan maissa. Kreikassa on jo hyvän aikaa pistetty ranttaliksi samoista syistä.
Kreikan syy on kyllæ læhinnæ ollut se, ettæ siellæ on selkeæsti eletty yli varojen jopa valtiollista taloudellista tilannetta vææristellen, ja sitten kun tuli pææ vetævææn kæteen, myøs ækkipysæyskin on sitten melkoinen ja saavutetuista eduista luopuminen tuntuu psykologisesti kovasti vaikealta, valitettavasti... :roll:

Arlene
Lovejoy
Viestit: 1704
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Re: Lontoon mellakat ja YLEn outo uutisointi

Viesti Kirjoittaja Arlene » La Elo 13, 2011 7:30 am

dmm kirjoitti:
Ja siis englantilainen ruoka on parantunut vai yhdeksi vaihtoehdoksi on tullut intialainen ruoka?
Jos olet Englannissa käynyt, tiedät, että englantilainen ruoka koostuu haaleasta vedestä, suolasta ja haaleasta ihrasta.

dmm
Aloitteleva dekkari
Viestit: 521
Liittynyt: La Helmi 14, 2009 6:19 pm

Re: Lontoon mellakat ja YLEn outo uutisointi

Viesti Kirjoittaja dmm » La Elo 13, 2011 7:59 am

Arlene kirjoitti:
dmm kirjoitti:
Ja siis englantilainen ruoka on parantunut vai yhdeksi vaihtoehdoksi on tullut intialainen ruoka?
Jos olet Englannissa käynyt, tiedät, että englantilainen ruoka koostuu haaleasta vedestä, suolasta ja haaleasta ihrasta.
Kävin Englannissa viimeksi kesäkuussa 2011, kiitos kysymästä.

Ja ei toki keskustella itse aiheesta. Mutta jos ajattelit vielä jatkaa ruoan makuun tai laatuun liittyvistä asioista, koita löytää juttuseuraa vaikka tuolta => http://www.british_food_sucks.org
"Kyllä me muuten oltaisiin tultu osoittamaan mieltä ja näyttämään kaapin paikka mutta kun satoi ja oli kylmä, ja äidin leipomat pullat oli juuri uunissa"

Kiiski Vastaranta
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 715
Liittynyt: Pe Helmi 19, 2010 12:50 am

Re: Lontoon mellakat ja YLEn outo uutisointi

Viesti Kirjoittaja Kiiski Vastaranta » Ma Elo 15, 2011 3:56 am

Kirjoittaja katupoika päivämäärä Pe Elo 12, 2011 4:12 pm

Hahaha! Ei juma taas näitä murhainfon keskusteluja ja analyyseja. Kiiski Vastaranta ja Doctor Lecter on IHAN liekeissä

Mä vähän luulen, ettei siellä oo mitään halinalleilua tai sympatiaa lähdetty edes hakemaan. Kuppi menny nurin ja sillä selvä. Ei varmasti jää Lontoon eikä Euroopan viimeisiksi mellakoiksi. Yhä kasvava eriarvoistuminen ja epätasa-arvo synnyttää yhä kasvavaa vitutusta ja radikaaleja toimenpiteitä. Näin se on nähny historian saatossa ja näin se nähdään myös tulevaisuudessa. On aika koomista kuvitella, että kaikkien pitäis vaan halia toisiaan väkinäinen hymy huulilla samalla, kun yhä harvemmalla on yhä enemmän, ja yhä useammalla yhä vain vähemmän.
Sä vähän luulet et huumediilerien poistaminen katukuvasta suututtaa enenevässä määrin tulevaisuudessa koko yhteiskuntaa, roskasakista yhteiskunnan kermaan saakk.? Vai mitä luulet?
Luuletko et nää mellakoitsijat oli ns. hyviä ihmisiä jotka taistelivat urhollisesti aseistautueita poliiseja ja natsifasistista yhteiskuntaa vastaan paremman ja tasa-arvoisen yhteiskunnan toivossa :lol:
Eriarvoinen ja sairas yhteiskuntahan se Britania on, en siitä ole vastaan väittänytkään.
Kyllä siellä toiset on tasa-arvoisempia kun toiset ja toiset maahanmuuttajatkin joutuu työllä elättää itsensä ja asumaan jossain kuppasessa luukussa ja toisten ei tarvitse ajatellakaan töiden tekoa ja asuvat kuin miljonäärit.
Ja kun ollaan vähän riehuttu ja maailmaa parannettu kaikki sai jotain ja nyt tyytyväisiä koska joku sai himaansa taulutelkkarit, toinen paripulloa alkoholia, kolmas uudet kännykän, neljäs uudet muotikengät jne. jne.?
Mä taas luulen et nää kaikki mellakoitsijat on täydellisiä idiootteja joiden ajatuskoneistossa on rattaat pyörähtänyt ja hihnat sutinu muutama ylimääräisen kerran.
Niin ja tietenkin et katupoika olis ollut ihan liekeissä kos olis ollut massii lähtee paiaknpäälle riehumaan ja et Arhinmäkeä piti sitoa lukkojen taakse et ei päässyt mellastamaa kaduille muiden huligaanien seuraksi.

‘Turn looting children in to police,’ says mum who reported her own Olympic ambassador daughter for ‘taking part in rioting’

Kuva
Detained: Chelsea Ives is seen arriving at Westminster Magistrates Court overnight

A mother who turned her own daughter into police after discovering she was allegedly involved in rioting, has urged other parents to do the same.
Adrienne Ives, 47, said the decision to tell detectives she had spotted her 18-year-old Olympics ambassador daughter Chelsea taking part in this week's riots was 'gut-wrenching'.
The talented athlete was stripped of her role as 2012 Olympic ­ambassador after being charged with burglary, violent disorder and hurling bricks at a police car.
However, Adrienne, 47, said that she had no choice but to contact officers.
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -ever.html

The middle class 'rioters' revealed: The millionaire's daughter, the aspiring musician and the organic chef all in the dock
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... Hoyle.html
Riots: Arrest over death of Richard Bowes
A 68-year-old man who was critically injured while he tried to stamp out a fire during riots in west London has died, Scotland Yard says.
Kuva
A 22-year-old man has been arrested on suspicion of murder
http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-14500869
Kuva
A 26-year-old man and a teenager were remanded in custody today after appearing in court also charged with the murders.
Joshua Donald, 26, from Ladywood, and a 17-year-old boy, from Winson Green, have each been charged with three counts of murder.
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ne ... rders.html
Joshua Donald, 26, from a street gang stronghold in Birmingham was identified as the older suspect. The 17-year-old suspect, who lives in the same district as the three dead men, was not identified because of his juvenile status.
Kuva
http://phillhillusa.wordpress.com/2011/ ... -in-riots/
Kuva
Kuva
Speaking for the first time to The Sun, Monika Konczyk, 32, said she came to London to seek a better life - but was nearly killed by thugs in a nightmare riot blaze.

Poundland shop assistant Monika said: "I came to England because I thought it is a great country full of kind and gentle people.

"I thought London was a civilised society full of gentlemen and ladies - but it is not like that. England has become a sick society.


"I found myself jumping for my life after being attacked by thugs and thieves. They set fire to my building without any thought for anyone's safety.

"They were happy for me to die. They were like animals - greedy, selfish animals who thought only of themselves."
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ne ... -hell.html
Jobless Somali asylum seekers are put up in lavish £2m, six bedroom house paid for by the taxpayer

An unemployed couple and their family have been moved into a luxurious London home worth £2million - and pay it with a monthly £8,000 housing benefit funded by the taxpayer.
Unemployed Saeed Kahliif, 49, from Somalia, his wife Sayida and their children have been handed the keys to a sprawling six-bedroom home in West Hampstead, in North London.
After moving from their Coventry home - which cost £1,000 a month in rent - the new property is thought to be one of the most expensive houses ever paid for by housing benefit.
Saeed Khaliif and his wife have been given the luxurious home in the exclusive London neighbourhood

Estate agents boasted that the opulent home is a 'stunning six-bedroom, two-reception house' and was 'recently refurbished to a high standard offering ample living space with a spacious en suite master bedroom.'
Four of the bedrooms have an ensuite shower room, two have dressing rooms and it also boasts a 90ft garden.

It is unclear how many children the family have.
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... ondon.html
Tiedelehti 27.05.2010 19:00
-Testosteroni vähentää sosiaalista sinisilmäisyyttä

Lihava
Alibin satunnaislukija
Viestit: 147
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2007 11:58 pm
Paikkakunta: Paska Kaupunni

Re: Lontoon mellakat ja YLEn outo uutisointi

Viesti Kirjoittaja Lihava » Ma Elo 15, 2011 9:31 pm

DollariExpress kirjoitti:nappi otsaan tuollaisille mellakoitsijoille jotka tuhoaa toisten elämää ja törkeästi pah pit ihmisiä.

suora lupa kansalaisille tappaa mellakoitsija välittömästi joka tuohoaa jonkun elämäntyötä,liikettä yms.. :mrgreen:

mielestäni poliisi saa käyttää tuolla niin rajua väkivaltaa kuin haluaa näitä kohtaan,hakatkaa vaan oikein kunnolla,niin nekin on tehneet viattomille vanhuksille ja muille ihmisille.

en ole ikinä sietänyt tuollaisia mellakoitsijoita jotka tuohoaa viattomien ihmisten elämiä ja elämän saavutuksia,näiden taltuttamiseen saisi mielestäni käyttää tappamisoikeutta kun ei muu tehoa. henki pois heti eikä huomenna.
Ihan mielenkiinnosta, jos oma lapsesi olisi mukana mellakoimassa, suosittelisitko nappia otsaan?
Whatever it was, I'm sure it was better than my plan to get out of this by pretending to be mad. I mean, who would have noticed another madman round here?

Arlene
Lovejoy
Viestit: 1704
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Re: Lontoon mellakat ja YLEn outo uutisointi

Viesti Kirjoittaja Arlene » Ti Elo 16, 2011 4:41 am

Guardian: Oikeusistuimia kehotettu koviin mellakkatuomioihin
(HS)

Britannian oikeusistuimia on kehotettu antamaan tavallista kovempia rangaistuksia viime viikon mellakointiin syyllistyneille, kertoo sanomalehti Guardian. Lehden mukaan maan oikeushallinto on neuvonut alimpia tuomioistuimia eli ns. maistraattioikeuksia jättämään huomiotta tavallisesti käytössä olevat ohjeet rangaistusten kovuudesta.

Tämä tarkoittaa sitä, että monet tapaukset, jotka olisi normaalisti käsitelty maistraattioikeudessa, viedään nyt ylempään oikeusasteeseen, jossa voidaan langettaa pidempiä tuomiota. Maistraattioikeus voi antaa enimmillään kuuden kuukauden vankeusrangaistuksia.

Lisäksi syyttäjänvirasto on antanut syyttäjille ohjeet julkaista mellakoinnista tuomittujen nuorten nimet. Tavallisesti nuorten tuomioistuimissa tuomittujen nimiä ei ole annettu julki.

Britanniassa on jaettu useiden kuukausien vankeustuomioita mellakoiden aikaisista näpistyksistä tai varastetun tavaran hallussapidosta.

Arlene
Lovejoy
Viestit: 1704
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Re: Lontoon mellakat ja YLEn outo uutisointi

Viesti Kirjoittaja Arlene » Ti Elo 16, 2011 3:44 pm

ionized kirjoitti:Olen ollut paikan päälle yhteydessä ja kyllä siellä tosiaankin mellakoi porukkaa kaikista etnisistä taustoista. Yhdistävä tekijä on lähinnä köyhyys ja turhautuneisuus.
Palasin tänään lomalta töihin ja tuli juteltua työkaverin kanssa, jonka tytär asuu Manchesterissa. Juurikin noin, valtava nuorisotyöttömyys ja työttömyyskorvaus on todella pieni. Säästöt näkyvät myös tyttären työpaikalla lastensuojelussa, määrärahoja on vähennetty tuntuvasti.

Valdovas
Columbo
Viestit: 2443
Liittynyt: Ke Syys 24, 2008 12:25 pm
Paikkakunta: Paikallinen ryhmä, Orionin haara 4 B 13

Re: Lontoon mellakat ja YLEn outo uutisointi

Viesti Kirjoittaja Valdovas » Ke Elo 17, 2011 10:57 am

No, nythän tilanteeseen on odotettavissa korjausta... :)

Bratton in Britain: can London learn lessons from former LAPD chief?

Kuva

Bill Bratton (left) led the New York city police department before being ousted by then mayor Rudolph Giuliani (right). Photograph: Stephen Ferry/Getty Images North America

The more Bill Bratton talks about leadership and the ability of police not just to transform themselves but to lead change in society, it becomes clearer to see what attracted him to David Cameron. It is not just a change of policing culture he is advocating, it is also about the style of leadership and having political nous.

If a politician's mandate is that he has to improve policing within budgetary constraints, that is what William J Bratton will do. He says he has done it before, in Boston, New York and Los Angeles. If he has to build alliances with police critics in the community, he has done that as well.

But Bratton is not just idly boasting about being a "transformational leader". Given his track record in the United States turning around big city police departments from struggling entities to successful forces, he feels he could do the same in Britain, if he was allowed to.

The image of Bratton in Britain so far is of a zero-tolerance, tough-talking police leader, in keeping with an image that US police are gun toting and far more militaristic than their British equivalent. It's a Robocop model versus Dixon of Dock Green, seemingly. But Bratton's style and declared values suggest a more nuanced police leader. When he left the Los Angeles police department in 2009, after seven years at its helm, his passing was lamented by the once mortal enemy of police there, the American Civil Liberties Union. For years it had fought and sued the LAPD, but Bratton slashed the number of annual complaints.

Bratton is known for "broken window theory" policing, meaning even small infractions led to arrests because that gives a strident message crime will not be tolerated. But he insists a significant part in crime reduction was the "progressive" idea of community policing, which takes officers out of cars and to get to know their communities and their differing concerns, and stresses the need for partnerships. :!:

Bratton said: "Community policing was a significant catalyst in the turnaround in crime." This claim is supported by Fernando Guerra, director of the Leavey Centre for the Study of Los Angeles, who told the LA Times. "That to me is the ultimate in community policing, where the community is given the benefit of the doubt first, and the police had to justify their actions."

After leaving Los Angeles, Bratton became chair of the private security company Kroll. Speaking from New York, he told the Guardian that policing could do more than just make streets safer, it could lead societal change: "Nobody can change race relations, society and public fears faster than the police.

"You need to address these issues all at the same time, not piecemeal. Police need to be inclusive, transparent and available, not parochial, exclusive and nontransparent."

He makes no apologies for clamping down on crime, but insists he can do this and protect civil liberties. Bratton said: "I'm a progressive. I'm an advocate of gay and human rights, and of illegal immigrants being treated in humane ways. I'm issues focused. I believe the role of the police is critical to the protection and advocacy of human rights."

He can challenge existing police culture to make the service more open for minority groups, which in turn helps boost confidence in the police. Bratton said: "In New York and LAPD the promotion path was open for women and ethnic minorities. They became more representative of the minority composition of the city." He added that there was "no glass ceiling for anyone", including gay people and transvestites.

The British interest in him has reignited media interest in him across the Atlantic. Bratton points to a weekend New York Times piece which found that he helped change the racial makeup of the LAPD. The piece said: "In 1991, the year of the [Rodney] King beating, the department was 61% white and 87% male. As of last month, it was 36% white and 81% male."

The former Los Angeles mayor James Hahn told the newspaper Bratton made big promises, which he kept. Hahn recalled Bratton's claims in his interview to become LA's police chief. "He also said, 'I can bring crime down in your city by 25%, and if not I'll resign.' That was an offer I could not refuse."

Bratton says policing in the US failed in the 1960s, 70s, and 80s, believing crime was so ingrained it could not be challenged: "The cause of crime is human behaviour. In a democratic society the police are charged with controlling human behaviour," Bratton said.

He said it must be done "constitutionally, compassionately and consistently", across all ethnic and socioeconomic groups.

Bratton said that British police are not alone in suffering budget cuts; other agencies which help tackle discontent will also suffer losses: "It's quite obvious that there will be reductions not just for policing but for social services that ameliorate dissatisfaction."

Bratton may have impressed civil liberties advocates in the US, but British police chiefs are considerably more sceptical. One told the Guardian: "He made a career going around the world to conferences, he only spent 20 months in New York." London mayor Boris Johnson told Sky News: "His particular success in tackling crime in New York was very much down to a huge ramp up in numbers, up from about 30,000 to 42,000 officers on the streets."

Bratton has been monitoring the row between the government and British police chiefs. He was ousted from leading the New York police after falling out with the city mayor, Rudy Giuliani. Bratton said: "It's a very interesting situation to watch where people can feel comfortable to speak their minds.

"British chiefs have more ability to speak out against government. In the US most police chiefs are appointed by a mayor, if they don't get along, the police chief will not last very long."

He said politicians have the right to "inquire and seek to encourage", but he believes in operational independence.

Having been thwarted in his attempts to clear the path for Bratton to apply for the commissionership of the Met, the prime minister has recruited him to advise on gangs. This again has irked British police chiefs who feel it denigrates their successes. A senior officer said British police had regularly gone to the US to plunder tactics to tackle gangs, and had been so successful that the US was now sending their officers over here to learn about Britain's successes.

That fact explains Sir Hugh Orde's frustration at Cameron bringing Bratton over. Orde, president of the Association of Chief Police Officers, told the Independent on Sunday: "I am not sure I want to learn about gangs from an area of America that has 400 of them. It seems to me, if you've got 400 gangs, then you're not being very effective. If you look at the style of policing in the states, and their levels of violence, they are fundamentally different from here."

Bratton says he is honoured to be asked to help and may be in London to meet the prime minister this week.

"I'm not coming in with the only bag of tricks in town," he says, adding that when it comes to gangs the US has many similarities with the UK – gangs "promote violence and fear, can destroy neighbourhoods", and will create "more violence unless forcefully challenged".

Bratton said a series of creative programmes led to success in Los Angeles: "It has to be a comprehensive set of initiatives, it can't be piecemeal." He also said police chiefs need to look the world over for ideas: "Anyone who looks only inwards is not going to be as successful as someone who looks outside, the world over. It's a big world out there."

Bratton said Britain was correctly dealing with the aftermath of the riots, using the criminal justice system to arrest and jail those responsible, and then maybe dealing with underlying issues: "The criminal behaviour, you have to focus on dealing with that first and it sounds like you are doing that. Violence can never be excused in a democratic society. When you engage in violence that is not democracy, that is anarchy."


Lähde: http://www.guardian.co.uk/uk/2011/aug/1 ... ack-record

Tuo brittipoliisien ja -poliitikkojen nuivius selittyy varmaan sillä varsin tyypillisellä inhimillisellä piirteeltä, että harva tykkää siitä, että ulkopuolinen tulee neuvomaan, miten asiat pitää tehdä, mutta tietysti loppupeleissähän tulokset ratkaisevat ja onkin kiinnostavaa nähdä, mikä vaikutus Brattonin neuvoilla tilanteeseen on. Britannia on tietysti varsin erilainen yhteiskunta kuin Yhdysvallat yhteisestä kielestä ja historiasta huolimatta, mutta toisaalta ihminen on kuitenkin ihminen eri puolilla maailmaa ja usein juuri noita eroja ja kulttuureita ylikorostetaan kun perimmäiset tunteet ja tarpeet ovat varsin yhteneväisiä...

DollariExpress
Lovejoy
Viestit: 1702
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: Lontoon mellakat ja YLEn outo uutisointi

Viesti Kirjoittaja DollariExpress » Ke Elo 17, 2011 11:23 am

Lihava kirjoitti:Ihan mielenkiinnosta, jos oma lapsesi olisi mukana mellakoimassa, suosittelisitko nappia otsaan?
mä saan kuriin lapseni ja jos laki olis tuo niin ne ei ole niin tyhmiä että menis tapattamaan itsensä.
osaan myös hakea lapseni pois pahanteosta,meidän perheessä kun lapset on kasvaneeet uskomaan ja kunnoittamaan vanhempiaan.

niin ja minulla on yhteensä 5 lasta,vanhin ylä-asteella.
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen

Chikatilo
Philip Marlowe
Viestit: 1237
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Lontoon mellakat ja YLEn outo uutisointi

Viesti Kirjoittaja Chikatilo » Ke Elo 17, 2011 4:15 pm

Arlene kirjoitti:
ionized kirjoitti:Olen ollut paikan päälle yhteydessä ja kyllä siellä tosiaankin mellakoi porukkaa kaikista etnisistä taustoista. Yhdistävä tekijä on lähinnä köyhyys ja turhautuneisuus.
Palasin tänään lomalta töihin ja tuli juteltua työkaverin kanssa, jonka tytär asuu Manchesterissa. Juurikin noin, valtava nuorisotyöttömyys ja työttömyyskorvaus on todella pieni. Säästöt näkyvät myös tyttären työpaikalla lastensuojelussa, määrärahoja on vähennetty tuntuvasti.
Tämä ei kuitenkaan selitä sitä, miksi tilanne purkautuu järjettömänä tuhoamisena ja ryöstelynä

Videoita katsellessa on mielenkiintoista todeta, että noin 80% aktiivisista ryöstäjistä ja tuholaisista on mustaihoisia. Valkoiset ja pääosa värillisistä velloo joukon mukana, mutta ei osallistu aktiivisesti. Ryöstely ja tuhoaminen kuuluvat erityisesti afroamerikkalaiseen nuorisokulttuuriin, jonka nuoriso on useissa länsimaissa omaksunut - varsinkin ns. roskaväki.

Mitään todellista poliittista vaikutinta ei ole olemassa. Sillä yritetään vain legitimoida rikollinen toiminta. Suurin osa riehujista ei ole millään tavalla poliittisesti valveutunutta - heitä kiinnostaa vain helppo raha, huumeet, seksi ja taulu-TV:n varastaminen.

Sama ilmiö on toistunut useita kertoja, kun yhteiskunnan kontrolli hetkeksi horjuu: Katarina-myrsky, LA:n "rotu"mellakat (jotka muuten alkoivat saman tyyppisesti) jne. Ja aina asialla on ollut musta väestönosa pienellä määrällä valkoista roskasakkia vahvennettuna!

Kysymys ei ole rodullinen tai poliittinen, vaan kulttuurinen. Gangsta-elämäntyyli on ihannoitu, ja siihen liittyviä ilmiöitä pidetään "coolina". 60-luvun rotuerottelun vastaisista liikkeistä haetaan "poliittinen" taustatuki tälle ajattelulle, mutta se on vain päälle liimattua. Anarkiaa ihaileva väestönosa (mm. roskaväki, vihervasemmistolaiset ja ns. "hyysärit) pitää vieläpä taulu-TV:tä ryöstävää varasta jonkinlaisena ihmisoikeusaktivistina, kuten täälläkin on kirjoitettu.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Koen olevani herkkä runopoika.

Arlene
Lovejoy
Viestit: 1704
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Re: Lontoon mellakat ja YLEn outo uutisointi

Viesti Kirjoittaja Arlene » Pe Elo 19, 2011 6:52 pm

Mellakkatuomioita ei ymmärretä

Neljä vuotta vankeutta tuloksettomasta mellakkaan kehottamisesta Facebookissa. Saman rangaistuksen voisi saada aseellisesta ryöstöstä.
Britanniassa ihmetellään, onko tuomioistuimilta karannut mopo käsistä niiden käsitellessä reilun viikon takaisten mellakoiden tapahtumia.
Pääministeri David Cameron on puolustanut kovia tuomioita. Oikeusoppineiden ja joidenkin poliitikkojen mielestä ministereiden olisi syytä pitää näppinsä huolellisesti erossa oikeuden jakamisesta.
Brittejä puhuttavat myös kovin erilaiset tuomiot. Vaikka tuomareilla on toki harkintavaltaa yksittäisissä tapauksissa, tuntuu vaihteluväli kuitenkin joissain tapauksissa huimalta. Siinä missä kaksi nuortamiestä sai Facebook-viestistään neljän vuoden vankeustuomion, samantapaisen päivityksen toisaalla kirjoittanut nuori pantiin laatimaan anteeksipyyntökirje uhkaamalleen valintamyymälälle.
- Kiire viestin saamiseksi perille on johtamassa huonoihin tuomioihin, jotka kumotaan valituksen jälkeen, Andrew Neilson rangaistuskäytäntöjen uusimista ajavasta Howard League -järjestöstä sanoo.
Hoppu näyttääkin johtavan Britanniassa uuteen jutturuuhkaan, jonka pelätään hidastavan oikeuslaitoksen rattaiden pyörimistä entisestään.
(STT)

Vastaa Viestiin