34-vuotiaan eläinlääkärinaisen kuolema - Iitti 2012

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

matlockb
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4504
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: 34-vuotiaan eläinlääkärinaisen kuolema -Iitti 2012

Viesti Kirjoittaja matlockb » Ma Joulu 17, 2012 4:53 pm

Eläinlääkäri kuoli lopetuspiikkiin - tappajalle 8,5 vuotta vankeutta

Julkaistu: 17.12.2012 15:24, päivitetty: 17.12.2012 15:25

44-vuotias mies surmasi naisystävänsä viime kesäkuussa vuokramökillä Iitissä.

34-vuotiaan naiseläinlääkärin eläinten lopettamiseen käytettävällä T61-lääkkeellä surmannut mies on tuomittu taposta 8,5 vuodeksi vankeuteen. 44-vuotias mies surmasi naisystävänsä viime kesäkuussa vuokramökillä Iitissä. Oikeuden mukaan mies ruiskutti naisystäväänsä ainakin pääosan 15 millilitrasta T61-lääkeainetta.

Mies soitti hätäkeskukseen vasta kello 22.21 eli selvästi naisen kuoleman jälkeen. Mies ei oikeuden mukaan ole yrittänyt eikä halunnut pelastaa naista.

Naisesta ei löytynyt väkivallan merkkejä. Sitä ei saatu selville, kuka oli kanyylin asettanut.

Naisella oli elämän ulkoiset puitteet hyvin hallinnassa. Hän oli pyrkinyt jatko-opintoihin ja hän oli luvannut tulla töihin tapahtumaillan jälkeisenä päivänä. Naisen tekstiviestit olivat elämänmyönteisiä lukuun ottamatta muutama päivä ennen kuolemaa. Niissä ilmeni oikeuden mukaan halu kuolla. Tämä halu oli oikeuden mukaan lyhytaikainen.

Mies ei oikeudessa edes väittänyt, että hän olisi toiminut naisen pyynnöstä.

Mies vaati oikeudessa, että syyte häntä vastaan olisi hylätty.

Mies joutuu korvaamaan uhrin omaisille yhteensä 10 000 euroa henkisistä kärsimyksistä.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... pos=ok-nln

eyes
Alibin kestotilaaja
Viestit: 310
Liittynyt: Ti Helmi 03, 2009 12:15 am

Re: 34-vuotiaan eläinlääkärinaisen kuolema -Iitti 2012

Viesti Kirjoittaja eyes » Ma Joulu 17, 2012 5:49 pm

Tämäkin tapaus taitaa jäädä ikuiseksi arvoitukseksi siltä osin, että onko avustettu itsemurha vai tappo. Ainoastaan tuo ravivalmentaja (ja kuollut ell) tietävät vastauksen.


Hemmo
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 170
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 2:39 pm

Re: 34-vuotiaan eläinlääkärinaisen kuolema -Iitti 2012

Viesti Kirjoittaja Hemmo » Ma Joulu 17, 2012 6:39 pm

Koska linkit happanevat yllä oleva linkki tässä:
____

Avustin eilen päämiestä hieman epätavallisessa syyteasiassa, jossa syyte kuului:
X on tappanut Y:n ruiskuttamalla Y:hyn eläinten lopettamiseen tarkoitettua T61 -ainetta.
Koko syyteen teonkuvaus on siis tuossa. VKS on ohjeistanut syyttäjiä 29.1.2007 annetulla yleisellä ohjeella syyteharkintaratkaisun perustelemisesta. Tässä asiassa syyttäjä mielestäni ei noudata VKS:n ohjetta. Syyte on taposta, seuraamusvaatimus 8,5-9 vuotta vankeutta eikä sanaakaan enempää selostusta tapahtumasta.
En olisi kirjoittanut tätä blogia ennen kuin tuomio asiassa on annettu 17.12.2012, mutta onhan syyttäjäkin kommentoinut asiaa IS:ssa tänään 5.12.2012.
Päämies kiisti syytteen alusta loppuun. Y kuoli T61 -lääkeaineen sisältämään myrkkyyn. Ainetta käytetään eläinten lopettamiseen. Uhri oli eläinlääkäri, tunsi lääkkeen, sen käyttämisen eli koko prosessin. Ennen lääkkeen ruiskuttamista piti asentaa kanyyli verisuoneen ja valita myrkyn imeytymiselle otollinen asento.
Hieman ihmettelen myös syyttäjän todistajavalintaa. Nyt kuultiin todistajana anestesiaylilääkäriä, joka oli hankkinut tiedot T61:stä eläinlääketieteellisen farmakologian professorilta, koska todistaja ei tiennyt T61:stä käytännössä mitään ennen juttua. Esitutkintaan oli kuitenkin hankittu tuolta varsinaiselta tietolähteeltä lausunto, mutta häntä ei kuultu oikeudessa. Tämä tietysti siksi, että anestesialääkärin "toisen käden tiedot" johtivat syytteen kannalta parempaan lopputulokseen.
Muutenkin juttua rasitti se, että kuolemaa tutkittiin aluksi itsemurhana, jota se päämiehen mielestä on. Tapahtumapaikan (kesämökki) edestä oli poliisin toimesta mm. kuvattu oksennuslammikko, mutta siihen senkin tutkiminen oli jäänyt. Kun kysymys on myrkytyksestä, sen aiheuttamasta kuolemasta ja oksennuslammikosta, voidaan asiayhteys vetää maallikonkin toimesta noiden asioiden välille. Oikeudenkäynnissä asialla ei tuntunut olevan mitään merkitystä.
Merkitystä ei ollut silläkään yksityiskohdalla, että kahdesta käytetystä kanyylista toinen (ilmeisesti se merkityksellisempi) oli kadonnut esitutkinnan aikana. Kaikki muut rihkamat oli raahattu istuntosaliin, mutta se oleellisin puuttui.
Ehkä mietitte miksi en itse hankkinut oikeita todistajia. Minulle on annettu puolustajan määräys 27.11.2012 eli ei jäänyt aikaa. Yhden todistajan nimesin, jota pyysin kuulemaan puhelimitse, koska todistaja oli eläinlääkäri ja päivä tietysti täyteen varattu. Oikeus ei suostunut puhelinkuunteluun eikä todistaja lyhyellä varotusajalla päässyt saapumaan käräjille.
________

Omasta mielestäni oikeusmurha, tietoni ovat vähäiset mutta kyseessä oli mielestäni avustettu itsemurha, vaikea kuvitella että kanyylien asettaminen olisi ollut mahdollista ilman uhrin suostumusta. Ruiskusta löytyi tuomitun sormenjäljet sekä aine lamauttaa ensiksi lihakset, joten uhri ei tämän mukaan olisi voinut itse painaa ruiskua loppuun asti.

Minusta vaikutaa aika selkeältä että kyseessä oli avustettu itsemurha, mutta sellaistapa ei taida löytyä Suomen laissa, joten tappona tuomittiin ja ehkä vähän rankemman päälle.

Sei mikä ei voi olla oikeus ja kohtuus ei voi olla lakikaan tms. sano yksi ruotsalainen Suomessa.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12937
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: 34-vuotiaan eläinlääkärinaisen kuolema -Iitti 2012

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Joulu 17, 2012 8:22 pm

Päijäthämäläisen elämäntavan väsymätön puolestapuhuja Etelä-Suomen Sanomat, kertoo verkkosivuillaan jotta...

Miehelle yli kahdeksan vuotta vankeutta naisystävän taposta

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi helsinkiläisen 44-vuotiaan Harri Sakari Ruokosen taposta vankeuteen 8,5 vuodeksi.

Ruokonen surmasi Iitissä vuokraamallaan kesämökillä juhannusviikolla 34-vuotiaan naisystävänsä, joka oli ammatiltaan eläinlääkäri.

Nainen oli tullut mökille työautollaan, jossa hänellä oli ollut eläinten hoitamiseen ja lopettamiseen tarvittavat aineet ja välineet.
Pariskunta oli ollut mökillä kahdestaan.

Nainen oli tunnettu Lahden ja Kouvolan ravipiireissä. Hän oli tapaillut aiemmin ravivalmentajana toiminutta miestä seurustelumielessä muutaman kuukauden. Naisen elämän ulkoiset puitteet olivat olleet hyvin hallinnassa.

Oikeudessa kuullun todistajan mukaan naisen kuolema oli ollut todella väkivaltainen. Mies oli ruiskuttanut naiseen eläinten lopettamisessa käytettyä T61-ainetta tai ainakin hän oli ruiskuttanut pääosan naiseen päätyneestä suuresta ainemäärästä.
Kun eläin lopetetaan, siihen ruiskutetaan ensin rauhoittavaa ainetta.

Ruiskusta löytyivät miehen sormenjäljet mutta ei naisen.

Miehen tuomio on lähellä taposta annettavaa minimiä, koska näytti siltä, että nainen ei ollut vastustanut tappamistaan. Hänessä ei ollut väkivallan merkkejä, eikä mikään muukaan viitannut vastusteluun.

Mies ja nainen olivat lähetelleet toisilleen itsetuhoisia tekstiviestejä.
Oikeus tähdensi, että itsetuhoisten viestien jälkeen, muutama päivä ennen kuolemaansa, nainen oli lähettänyt myönteisempiä viestejä. Hän oli luvannut tulla töihin sen päivän jälkeen, jolloin hän oli löytynyt kuolleena.

Oikeuden mukaan missään tapauksessa ei ollut kyse pitkäaikaisen harkinnan seurauksena tehdystä itsemurhasta.

Oikeudessa oli pohdittu, olisiko nainen pystynyt itse ruiskuttamaan kuolettavan aineen itseensä ja tultu siihen tulokseen, että ei olisi pystynyt.

Naisen nilkassa oli jälki kanyylista, jonka kautta myrkky oli virrannut hänen ruumiiseensa. Myrkky aiheuttaa lihasmotoriikan menetyksen 2-3 sekunnissa. Näin nainen ei olisi pystynyt ruiskuttamaan itseensä 15 millilitraa ainetta. Siitä ei ollut merkkejä, että nainen olisi nauttinut aineen suun kautta.

Tapahtuman aikoihin, noin 2,5 tunnin kuluessa, mies oli soittanut tai yrittänyt soittaa yli 20 puhelua. Yksi miehen soittoon vastanneista oli kertonut oikeudessa kuulleensa selvästi puhelimen kautta taustalta naisen vaikerrusta.

Eläinlääkäri oli asunut yhdessä äitinsä ja veljensä kanssa. Hän oli hoitanut äitiään.

Surmaaja määrättiin maksamaan äidille kärsimyskorvausta 7?000 euroa ja veljelle 3?000 euroa. Toiselle, muualla asuneelle veljelle ei korvausta myönnetty.

http://www.ess.fi/?article=396319
17.12.2012 16:36 - päivitetty 18:04

Ravimaailmassa sattuu ja tapahtuu... on hyväksikäyttöä, ohjastajan-valmentajan surmaa, eläinlääkärin surmaa, valmentaja surmaajana...
- Alkaa kantaväestö "kunnostautua" tässä ennen niin mustalaisvoittoisessa maailmassa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Waja
Wallander
Viestit: 1110
Liittynyt: La Maalis 07, 2009 2:36 pm

Re: 34-vuotiaan eläinlääkärinaisen kuolema -Iitti 2012

Viesti Kirjoittaja Waja » Ma Joulu 17, 2012 10:42 pm

Tuolla toisessa ketjussa oli jo pohdintoja kanyylin laittamisesta vastahakoiselle ihmiselle. Tuntuu oudolta jos tämä ns. maalikko on pystynyt kanyylit suoniin asettamaan. Eiköhän neiti ole ne itse asetellut.
Tyyppi sai kyllä melko tiukan tuomion..

eyes
Alibin kestotilaaja
Viestit: 310
Liittynyt: Ti Helmi 03, 2009 12:15 am

Re: 34-vuotiaan eläinlääkärinaisen kuolema -Iitti 2012

Viesti Kirjoittaja eyes » Ti Joulu 18, 2012 2:52 pm

Waja kirjoitti:Tuolla toisessa ketjussa oli jo pohdintoja kanyylin laittamisesta vastahakoiselle ihmiselle. Tuntuu oudolta jos tämä ns. maalikko on pystynyt kanyylit suoniin asettamaan. Eiköhän neiti ole ne itse asetellut.
Tyyppi sai kyllä melko tiukan tuomion..
Oli siitä kanyloinnsta puhetta tässäkin topicissa (edellisellä sivulla).

Tuomittuhan ei ole maallikko vaan ihminen, joka taitaa olla ikänsä toiminut hevosten kanssa tai jos ei koko ikäänsä, niin ainakin todella kauan. On varmasti nähnyt useita kertoja, kun hevoselle laitetaan kanyyli tai hevonen lopetetaan enkä yllättyisi pätkääkään, jos hevosten kanssa "elämäntyötään" tehnyt ihminen osaisi laittaa kanyylin (ainakin hevoselle).

Todennäköisempäähän toki on, että ell on itse ne kanyylit laittanut, mutta mielestäni ei voi kokonaan pois sulkea sitä, etteikö myös tuomittu olisi voinut sitä tehdä.

villivadelma
Wallander
Viestit: 1088
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 8:14 am

Re: 34-vuotiaan eläinlääkärinaisen kuolema -Iitti 2012

Viesti Kirjoittaja villivadelma » Ti Joulu 18, 2012 5:54 pm

Mielestäni myös tämä tärkeä kohta:

"Tapahtuman aikoihin, noin 2,5 tunnin kuluessa, mies oli soittanut tai yrittänyt soittaa yli 20 puhelua. Yksi miehen soittoon vastanneista oli kertonut oikeudessa kuulleensa selvästi puhelimen kautta taustalta naisen vaikerrusta."

Eli keille oli soittanut, millä asialla? Tuota olisi voitu avata hieman tarkemmin.

jarmo.janis
Charlien Enkeli
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: 34-vuotiaan eläinlääkärinaisen kuolema -Iitti 2012

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis » Ti Joulu 18, 2012 11:52 pm

villivadelma kirjoitti:Mielestäni myös tämä tärkeä kohta:

"Tapahtuman aikoihin, noin 2,5 tunnin kuluessa, mies oli soittanut tai yrittänyt soittaa yli 20 puhelua. Yksi miehen soittoon vastanneista oli kertonut oikeudessa kuulleensa selvästi puhelimen kautta taustalta naisen vaikerrusta."

Eli keille oli soittanut, millä asialla? Tuota olisi voitu avata hieman tarkemmin.
No jos tuo todistajan kertomus vaikeruksesta pitää paikansa. On syytä, huomioiden se mitä aineen vaikutustavasta on kerrottu, olettaa että ainakaan vielä tuolloin ainetta ei uhrille oltu annettu. Ellei sitten voida näyttää toteen todistajan valehdellen syytettyä vastaan hänen tuomionsa korottamistoiveissa. Ylensähän näihin nais uhri mies tekijä juttuihin pannaan värikynää.Ylensä kaikki, millä voidaan korottaa mies syytetyn tuomiota on syyttäjälle kelvannut.

Avatar
Miss Twisted
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 34
Liittynyt: Su Touko 06, 2012 2:05 am

Re: 34-vuotiaan eläinlääkärinaisen kuolema -Iitti 2012

Viesti Kirjoittaja Miss Twisted » Ke Joulu 19, 2012 1:37 am

Tohon kanylointiin vielä, vaikea sanoa voisko maallikko osata kanyloida katsomalla oppineena; varmaankin, jos tarpeeksi monta kertaa on toimenpiteen nähnyt. Nilkkaanhan tähän el olisi saanut itsekin kanyylin laitettua, käsivarresta en niinkään varma ole.

Lisäystä vielä: tuo viimepäivien tekstiviestittely ja sen sisältö kiinnostaa. Oliko eläinlääkäri akuutisti alamaissa vaiko esim. yritti tukea psyykkisesti oireilevaa ravimiestä tyyliin "tiedän miltä susta tuntuu, ymmärrän, olen itsekin joskus ihan loppu" ja raviukkeli tästä päätellyt että jahas, nainen haluaa kanssa kuolla, minähän voin siinä autella..

jarmo.janis
Charlien Enkeli
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: 34-vuotiaan eläinlääkärinaisen kuolema -Iitti 2012

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis » Ke Joulu 19, 2012 5:03 pm

Miss Twisted kirjoitti:Tohon kanylointiin vielä, vaikea sanoa voisko maallikko osata kanyloida katsomalla oppineena; varmaankin, jos tarpeeksi monta kertaa on toimenpiteen nähnyt. Nilkkaanhan tähän el olisi saanut itsekin kanyylin laitettua, käsivarresta en niinkään varma ole.

Lisäystä vielä: tuo viimepäivien tekstiviestittely ja sen sisältö kiinnostaa. Oliko eläinlääkäri akuutisti alamaissa vaiko esim. yritti tukea psyykkisesti oireilevaa ravimiestä tyyliin "tiedän miltä susta tuntuu, ymmärrän, olen itsekin joskus ihan loppu" ja raviukkeli tästä päätellyt että jahas, nainen haluaa kanssa kuolla, minähän voin siinä autella..
Suomalaisen median tapa kirjoittaa näistä on niin voimakkaasti sukupuolisidonnaisesti vaikuttunutta, että suhtautuisin äärimmäisellä varovaisuudella ja kyynisyydellä kaikkeen mitä kirjoitetaan kahta eri sukupuolta olevassa uhri/tekijä asetelman jutussa.

Tohon kanylointiin liittyen. Minua on toisinaan jouduttu kanyloimaan, eikä se kanyylin laittaminen minun vapaaehtoisuudestanikaan huolimatta aina ole onnistunut ihan helposti. Siihen vaikuttaa muun muassa verisuonet ja se mihin kanyyli pitää laitta etc. Jos ei sitä tee nuori uransa alkupäässä oleva, mutta koulutettu hoitaja onnistuneesti niin äärimmäisen kyynisesti suhtaudun siihen, onnistuuko pystymetsästä hommaan revitty ihminen siinä ilman, että selviää ulkoisten merkkien jättämisestä.

Ja ketjun aiheena olevan tapauksen vaikerointiin liittyen. Tuli mieleeni ajatus, joka juuri ja juuri voi olla mahdollinen. Kanyyli kyllä laitettiin, mutta laitettiin ehkä mahdollisesti niin, ettei se ollut likimainkaan oikein paikallaan, jolloin myrkky on voinut kulkeutua ja vaikuttaa merkittäväsati tarkoitettua hitaammin. Tällöin uhrin elintoiminnat on voineet vaihe vaiheelta pettää hitaasti ja kipua aiheuttaen. Sitähän onko kanyyli, tässä ketjun tapauksessa, oikein laitettu ei olla sanottu joka antaa minulle aiheen epäillä juuri kertomani olevan ainakin teoreettisesti mahdollista.
Mitä se tekee jos aine valuu "tyhjään kohtaan", josta ei ole virtausta tärkeisiin paikkoihin.

Hemmo
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 170
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 2:39 pm

Re: 34-vuotiaan eläinlääkärinaisen kuolema -Iitti 2012

Viesti Kirjoittaja Hemmo » Ke Joulu 19, 2012 5:28 pm

Juurikin näin eli ei onnistu aloittelijalta eikä sivustakatsojalta.
Mutta sellainenkin noilla aineilla hengen ihmiseltä ottaa eli jäisi vääjäämättä väkivallan merkkejä jos kanyylit olisi laitettu välkisin ja jos osaamaton asialla niin olisi pitänyt löydä tajukankaalle naiselta joka varmasti tiesi mistä on kyse. Mikään todiste ei ole että naisen sormenjälkiä ei löytynyt ruiskusta, se ei todista mitään, isommman (luultavasti) miehen hikiset, tiukassa paikassa, kädet ovat pyyhkineet naisen sormenjäljet pois ruiskusta.
Todististe ei voi olla, se mitä ei löytynyt.
Minusta ihottava homma, jos itsemurhanavustuksesta saa tuomion taposta. Nainen varmaan lopettanut monta eläintä ja osasi asian ja nähnyt mikä helpotus kituvalle eläimelle on kuolema.
Itse olen varma, että auttaisin sairaita läheisiä tuon puoleiseen jos tilanne minusta olisi tarpeeksi vakava. En kyllä voi kuvitella avustavani jotain kolmelymppistä jolla on hyvä ammatti ja kaikki. Olikohan nainen vaan joutunut lopettamaan itse liian monta eläintä, jotka eivät sitten sopinetkaan eläimen ottajille. Eläinlääkäreistä suuri osa on kovin elänrakkaita. Jos joutuvat vain lopettamaan syyttä suotta vain omistajan pyynnöstä eläimiä, niin hankala paikka.
Pari vuotta voisin istua armomurhasta jos menisi pidemmäksi ajaksi niin ottattaisin itsekin myrkyn tämä elävänä olo sellaista juhlaa ole.

eyes
Alibin kestotilaaja
Viestit: 310
Liittynyt: Ti Helmi 03, 2009 12:15 am

Re: 34-vuotiaan eläinlääkärinaisen kuolema -Iitti 2012

Viesti Kirjoittaja eyes » Ke Joulu 19, 2012 7:42 pm

Hovioikeuteen mennään tästäkin. Ei sinänsä ole kyllä yhtään yllätys!
Miss Twisted kirjoitti:Nilkkaanhan tähän el olisi saanut itsekin kanyylin laitettua, käsivarresta en niinkään varma ole.
Jos ylipäätään osaa laittaa kanyylin, niin ei se ole mikään ongelma laittaa sitä kanyylia kyynärtaipeeseen.

Mä ihmettelen edelleen, kuinka täällä tuntuu olevan monella sellainen mielipide, ettei "maallikko" osaisi kanyloida vain vierestä katselleena. Mihin ihmeeseen teidän käsityksenne perustuu? Siihen, että ette itse osaisi tehdä moista? Kyllähän suonensisäisiä käyttävät narkkaritkin osaavat itseään pistää, enkä usko että missään heille erillistä koulutusta on tähän asiaan järjestetty.

Eihän tuolla kuolleella eläinlääkärilläkään ollut välttämättä minkäänlaista kokemusta ihmisen kanyloinnista, eläimiähän se lienee (pääasiassa) kanyloinut.

jarmo.janis
Charlien Enkeli
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: 34-vuotiaan eläinlääkärinaisen kuolema -Iitti 2012

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis » Ke Joulu 19, 2012 11:54 pm

eyes kirjoitti:Hovioikeuteen mennään tästäkin. Ei sinänsä ole kyllä yhtään yllätys!
Miss Twisted kirjoitti:Nilkkaanhan tähän el olisi saanut itsekin kanyylin laitettua, käsivarresta en niinkään varma ole.
Jos ylipäätään osaa laittaa kanyylin, niin ei se ole mikään ongelma laittaa sitä kanyylia kyynärtaipeeseen.

Mä ihmettelen edelleen, kuinka täällä tuntuu olevan monella sellainen mielipide, ettei "maallikko" osaisi kanyloida vain vierestä katselleena. Mihin ihmeeseen teidän käsityksenne perustuu? Siihen, että ette itse osaisi tehdä moista? Kyllähän suonensisäisiä käyttävät narkkaritkin osaavat itseään pistää, enkä usko että missään heille erillistä koulutusta on tähän asiaan järjestetty.

Eihän tuolla kuolleella eläinlääkärilläkään ollut välttämättä minkäänlaista kokemusta ihmisen kanyloinnista, eläimiähän se lienee (pääasiassa) kanyloinut.
Joustavaletkuinen ja taipuisa kanyyli, joka pitää sada kulkemaan suonen sisällä tarvittaessa jos vaikka kuinka pitkällä suonta rikomatta, on täysin eriasia verrattuna injektioneulaan joka tarttee aineen antamista varten saada "vaan vähän matkaa" suonen sisään. Munkin tapauksessa se kanyyli edellisellä kerralla, kun mua kanyloitiin varjoainekuvauksen tähden, oli useamman sentin mittainen. Oleellista tässä on ymmärtää se mikä on kanyylin ja neulan ero. Ja se ettei silä kanyylilla revi suonta tuhannen päreiksi.

Hemmo
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 170
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 2:39 pm

Re: 34-vuotiaan eläinlääkärinaisen kuolema -Iitti 2012

Viesti Kirjoittaja Hemmo » To Joulu 20, 2012 12:05 am

jarmo.janis kirjoitti: Oleellista tässä on ymmärtää se mikä on kanyylin ja neulan ero. Ja se ettei silä kanyylilla revi suonta tuhannen päreiksi.
Lopetusaune toimii kyllä, vaikka menisi kanylointi vähän pieleen ja suonet päreeksi. Pieleen mennyt kanylointi voisi selittää "uhrin" vaikeroinnin pitkän ajan kuluttuakin.

Ehkä syyttäjällä oli parempaa tietoa eli kanyylit viturallaan ja pitkä kuolema, mutta en usko.

Vastaa Viestiin