Tukholman mellakat

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Yksisilmäinen Änkyrä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 103
Liittynyt: To Huhti 05, 2007 1:43 pm

Re: Tukholman mellakat

Viesti Kirjoittaja Yksisilmäinen Änkyrä » Pe Touko 24, 2013 4:37 pm


Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12225
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Tukholman mellakat

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Touko 24, 2013 5:37 pm

^ Hatunnosto mestarille! Kiihkotonta asiatekstiä, josta kyllä Dan Koivulaakso (vas) löytää rasismia ja mielensäpahoittajien joukko vaatii mestaria tilille.

Vaan kuinkas tullaan Suomessa menettelemään? Analysoidaan, hoetaan sanaa kipupiste ja korostetaan sitä samaa jargonia "ei meillä, koska osaamme ja maahanmuuttajia on niin ja niin vähän". Mutta kuten mestari sanoo; etsikkoaika loppuu joskus.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Mman
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 686
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 7:55 pm

Re: Tukholman mellakat

Viesti Kirjoittaja Mman » Pe Touko 24, 2013 5:47 pm

Hyviä argumentteja on Halla-aholla kohta alkaa "vasta-argumentien" vyöry
vaikka aika paha tota on dissata...

WalkingDisaster
Lovejoy
Viestit: 1662
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 8:43 pm

Re: Tukholman mellakat

Viesti Kirjoittaja WalkingDisaster » Pe Touko 24, 2013 6:14 pm

Olen aina kunnioittanut Halla-ahon kirjoituksia. Hieno mies.

Kainonsorttinen
Ran-tan-plan
Viestit: 373
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 12:22 pm

Re: Tukholman mellakat

Viesti Kirjoittaja Kainonsorttinen » La Touko 25, 2013 11:34 am

PaxCow kirjoitti: Vielä ei kuitenkaan tullut mitään mallia sille, miten islam on vaikuttanut näihin Tukholman tapahtumiin enemmän kuin esim. mainitut työttömyys, näköalattomuus jne. Missä näkee islamin olleen se polttoaine, joka sytytti mellakan liekkeihin?
Pahoittelen, jos puhuin muslimeista. En ole missään kohtaa tarkoittanut, että juuri muslimit ovat kaiken pahuuden alku. Kyse on kulttuurista, ja noiden tukholmalaislähiöiden väestön kulttuuriin kuuluu erittäin läheisesti juuri islam. Muslimejahan he suurelta osin ovat. Syyt siihen, miksi islam synnyttää tällaista käytöstä, on mainittu muiden kirjoituksissa. Ja toisaalta voisi laskea myös 1+1: jos mellakoijista AINA 9/10 on muslimeja, niin joku syy siellä täytyy olla. Ei voida vain sulkea silmiä ja vaatia selitystä, kun kerran selkeä kuvio on nähtävissä.

Ylipäänsä minua ei edes kiinnosta, mistä tämä paha olo johtuu. Minua kiinnostaa se, miksi ne apinat eivät voi kunnioittaa toisten omaisuutta ja käyttäytyä kuten ihmiset käyttäytyvät. He kokevat olevansa uhreja keskellä "vapaustaistelua", mutta tekevät itse miljoonavahingot. Ja kyse on rodusta: "ensi yönä valkoisten kodit poltetaan". Nimenomaan valkoisten. Jos tuo ei ole rotuvihaa, niin mitä sitten? Ja rotuviha kumpuaa aina nimenomaan ylemmyydentunteesta. Siitä, että minä olen parempi kuin sinä. Sinä et ole mitään. En ole ollut tekemisissä esim. suomalaisen äärioikeiston kanssa, mutta mahtavatkohan he suunnitella esimerkiksi Varissuon polttamista maan tasalle? Mitäköhän sekin ratkaisisi? Ei niin mitään. Se olisi ainoastaan osoitus vihasta.

Siinä missä suomalainen tapakristitty työttömäksi jäätyään alkoholisoituu ja syrjäytyy (tekee ehkä itsarinkin), hän hakee syytä yleensä itsestään. Joo, ehkä ensin kitistään hallitukselle ja kapitalisteille, jotka ovat vieneet työpaikat muihin maihin, mutta samalla muistetaan kiitollisena ilmaista koulutusta, toimivaa terveydenhuoltoa ja sosiaalietuusjärjestelmää. Lopulta tämä Pertti Perusjätkä tulee siihen tulokseen, että vika on hänessä itsessään. Hän olisi voinut yrittää enemmän. Ja koska HÄN on ollut auttamassa suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan rakentamisessa, ei hän halua sellaista tuhota. Miksi hän tuhoaisi esimerkiksi kouluja, jotka on rakennettu hänen maksamillaan verovaroilla?

Sitten on Ruotsiin muuttanut muslimi, joka näkee vikaa kaikessa muussa paitsi itsessään. Hän ei saa potkuja, koska työnantaja menee konkkaan, vaan koska työnantaja on rasisti. Huono työllistyminen ylipäänsä ei johtu siitä, että hän ei ole viitsinyt opetella rumaa ruotsin kieltä, vaan koska työnantaja palkkaa mielummin kotimaista työvoimaa. Hänellä on liian pieni asunto, koska "maahanmuuttajat pakotetaan samalle alueelle" (tietääkseni Ruotsissa on oikeus ihmisellä muuttaa ihan mihin haluaa, vaikka Ruotsista pois). Hän on näköalaton, koska ei uhriutumiseltaan ehdi ottaa päätään pois perseestä ja oikeasti miettiä, kuinka kiitollinen hänen pitäisi olla kaikista yhteiskunnan tarjoamista mahdollisuuksista. Nöyryys ei kuulu hänen sanavarastoonsa. Hän ei ole laittanut tikkua ristiin koulujen rakentamiseksi - miksei hän siis polttaisi niitä maan tasalle? Nehän ovat valkoisten miesten aikaansaannoksia ja symboleja kaikesta siitä pahasta, mitä he kokevat päivittäin. Mitä sitten, jos koulu on rakennettu myös hänen lapsilleen? Toki taustalla on jonkinlainen juurettomuus, tyyliin "irakilaisia emme ole, ruotsalaisiksi emme halua tulla." Sitten voidaan miettiä, miksi joku ei halua tuon kansankodin kansalaiseksi.

Kuvaavaa on ylläolevassa uutisessa mellakoijan kommentti: "Kouluihin pitäisi panostaa rahaa." Auttaa muuten varmaan ihan helvetisti, että te toisella kädellä poltatte niitä ja toisella vingutte lisää rahaa...

Wincentius
Matlock
Viestit: 761
Liittynyt: Su Loka 04, 2009 11:37 am
Paikkakunta: Ubi bene, ibi patria

Re: Tukholman mellakat

Viesti Kirjoittaja Wincentius » La Touko 25, 2013 12:54 pm

Ottamatta sen kummemmin kantaa käynnissä oleviin mellakoihin tai mellakoiviin osapuoliin eri puolilla suur-Tukholmaa, ja nyt myös muissa kaupungeissa, viittaan seuraavassa Tukholman yliopiston kulttuurimaantieteen professori Bo Malmbergiin, joka yhdessä muun tutkijaryhmän kanssa on analysoinut Brottsförebyggande rådet- lautakunnan keräämien vuosien 2002 - 2009 tilastotietoja koskien autopaloja, ja tehnyt niiden perusteella johtopäätöksiä palojen takana olevista mekanismeista ja syistä.

Tutkimuksessa ei siis viitata nyt käynnissä oleviin mellakoihin.

Raportissa on tutkittu, millaisia sosiaalisia ja väestörakeentellisia eroja (jos ollenkaan) on alueilla, joissa autoja on poltettu ja/tai mellakoitu.

Autojen polttaminen on tarkastellun jakson aikana huomattavasti yleistynyt, etenkin suurkaupunkien lähiöissä ja läheisyydessä. Autopaloilla on selkeä kausaalinen yhteys mellakointeihin. Tutkijoiden mukaan ne ovat rituaalinen ja hyvin julkinen keino ilmaista sosiaalista epävarmuutta.

Vuosien 2002 ja 2009 välisenä aikana autopalot kasvoivat vuositasolla (keskimäärin) 50 autopalosta / 100 000 asukasta 80 polttoon / 100 000 asukasta. Mutta joissain Tukholman, Göteborgin ja Malmön lähiöissä määrä oli pitkälti yli 200 autopaloa / 100 000 asukasta.
Det handlar främst om kommuner och stadsdelar med många utlandsfödda som har liten kontakt med majoritetsbefolkningen, enligt Bo Malmberg, som är professor i kulturgeografi vid Stockholms universitet och en av forskarna bakom studien.
  • - Paloja tapahtuu pääasiassa kunnissa ja kaupunginosissa, joissa asuu paljon ulkomailla syntyneitä, joilla on hyvin vähän yhteyksiä valtaväestön kanssa, sanoo Bo Malmberg, Tukholman yliopiston kulttuurimaantieteen professori, joka on yksi tutkimuksen tekijöistä.
– Vi har gjort ett isoleringsindex, som mäter koncentration av utlandsfödda till delar av en kommun eller stadsdel. Och ju mer åtskilda de utlandsfödda bor desto större risk för bilbränder inom kommunen, säger han.
  • - Olemme kehittäneet indeksin (vertailuluvun), joka kuvaa ulkopuolisuuden/eristäytyneisyyden astetta, eli kuinka paljon ulkomailla syntyneitä kaupungissa tai kaupunginosassa asuu verrattuna valtaväestön määrään. Mitä suurempi indeksi on (siis maahanmuuttajat asuvat omilla alueillaan, valtaväestö omillaan, toisistaan erillään), sitä suurempi on riski, että alueella poltetaan autoja (ja mellakoidaan).
Muita tutkimuksessa esille tulleita seikkoja, jotka kasvattavat autopalojen/mellakointien riskejä, ovat:
  • - Jos alueella asuu paljon 15 - 24-vuotiaita (miehiä?).
  • - Sosiaalituen saajien suuri määrä, mutta ei kuitenkaan suuri työttömien määrä.
– Det verkar alltså som om segregationen i sig är en viktig förklaring, säger Bo Malmberg
  • - Vaikuttaisi siis siltä, että pelkkä väestöryhmien välinen eriytyminen itsessään olisi merkittävä tekijä autopaloihin/mellakointeihin, sanoo Bo Malmberg
Ko. tutkimusraportti julkaistaan piakkoin kokonaisuudessaan Urban Geography- lehdessä.

Lähde
Kirjoitan jatkossa laajemmat juttuni pääasiassa paremmin itselleni soveltuvalla alustalla (blogi). Osasyynä hiipuvaan läsnäolooni täällä on se, että asia-, käännös- ja/tai kirjoitusvirheitä ei 1. tunnin jälkeen voi enää korjata.
- WinCentius

Wincentius
Matlock
Viestit: 761
Liittynyt: Su Loka 04, 2009 11:37 am
Paikkakunta: Ubi bene, ibi patria

Re: Tukholman mellakat

Viesti Kirjoittaja Wincentius » La Touko 25, 2013 1:21 pm

PaxCow kirjoitti:Lähde: http://www.guardian.co.uk/world/2010/se ... -far-right

Samassa artikkelissa avataan vähän rikoslukuja ja niiden käyttöä:
...If 0.04% of native Swedes are investigated for rape in one year, the corresponding figure for immigrants is 0.22%."
Avataanpa sitten näitä rikoslukuja. Olettaen, että esitetyt tiedot ovat oikeita, on kyseessä kuitenkin suhteellisesti 5,5-kertainen (siis yli 500%) yliedustus verrattuna valtaväestöön, mikä tilastollisesti on, sanoisinko erittäin merkitsevä.
Kirjoitan jatkossa laajemmat juttuni pääasiassa paremmin itselleni soveltuvalla alustalla (blogi). Osasyynä hiipuvaan läsnäolooni täällä on se, että asia-, käännös- ja/tai kirjoitusvirheitä ei 1. tunnin jälkeen voi enää korjata.
- WinCentius

Arlene
Lovejoy
Viestit: 1704
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Re: Tukholman mellakat

Viesti Kirjoittaja Arlene » La Touko 25, 2013 1:25 pm

Tiede -lehden keskustelupalstalta;
Tässä tulee mieleen vaan että jo ennen joulua alkoi autotalli hallien tuhopoltto Suur Tukholman alueella. Ei taida olla ainoatakaan esikaupunkialuetta jolla ei olisi autotallihalli palanut kevään aikana. Silloin kerrottiin että nähtävästi autotallihallien poltto oli vakuutuspetosta ja että jotkut maksoivat että pojat tuikkasivat tulen autotalliin. Oli varmempi polttaa kokonainen autotallihalli autoja jotta vakuutuksesta saisi varmemmin korvauksen. En sitten tiedä...Itse epäilin jo silloin että nämä autotallihalli tulipalot olivat näitten samojen huligaanien tekosia jotka nyt tuikkivat autot tuleen.
EDIT; korjattu alkuperäisen viestin kirjoittajan krijoitusvirheitä.

juta
Neuvoja-Jack
Viestit: 295
Liittynyt: Ke Helmi 15, 2012 1:10 pm

Re: Tukholman mellakat

Viesti Kirjoittaja juta » La Touko 25, 2013 3:16 pm

Halla-Aho kirjoittaa todellakin asiaa Scriptalla. Harvoin noin selkeaa, kiihkotonta ja jarkeenkaypaa tekstia tulee luettua, mutta kuten jengi jo huomautti, kohta varmaan alkaa kukkahattujen raivoisa vastakirjoittelu...
On viela yksi juttu jonka haluaisin lisata noihin mellakointisyihin: Noissa Afrikan ja Lahi-Idan maissa kulttuuri on pitkalti patriarkaalinen - Faijaa ja vanhempia ihmisia kunnioitetaan kylan/suvun/klaanin/heimon vanhimmat paattaa miten hommat sujuu. Kun perhe sitten muuttaa johonkin Ruotsiin niin perheen isat, kieli-ja ammattitaidottomina ovat taysin Kantavaeston sosiaalihuollon varassa. Jos faija saa duunia niin se on jotain siivous-bussikuski-vessavahti hommia. Nuoret vihaiset Ahmedit, jotka vanhassa kotimaassaan kunnioittivat faijaansa, hapeavat kavereidensa edessa kun nuori McDonaldsin esimiesharjoittelija komentelee niiden lattiaa luuttuavaa faijaa...
Nopeasti nuori Ahmed, joka puhuu Ruotsia ja parjaa paremmin Ruotsalaisen byrokratian kanssa muuttuu perheen varsinaiseksi johtajaksi joka tekee himassa ja myos himan ulkopuolella niinkuin huvittaa. Siita on sitten lyhyt matka siihen et noi Ahmedit porukalla johtavat koko naapurustoaan.
Joskus 20-30 vuoden paasta homma menee varmaan samanlaiseksi kuin oli aikoinaan Etela-Afrikassa. Valkoiset omilla asuialueillaan muurien ja yksityisten vartiointiliikkeiden suojaamina, ja Arabit ja Afrikkalaiset paskaisissa slummeissaan jossain Rinkebyn tai vaikka Vuosaaren seuduilla

Wincentius
Matlock
Viestit: 761
Liittynyt: Su Loka 04, 2009 11:37 am
Paikkakunta: Ubi bene, ibi patria

Re: Tukholman mellakat

Viesti Kirjoittaja Wincentius » La Touko 25, 2013 4:49 pm

Toinen Ruotsin suurista päivälehdistä, Svenska Dagbladet, julkaisi hetki sitten artikkelin otsikolla:
Polis misstänker ”yrkesaktivister”

Säkerhetspolisen hjälper sedan flera dagar till i utredningen av upploppen i Stockholmsområdet. Polisen misstänker att våldsamma aktivister på vänsterkanten deltar i kravallerna.
  • Poliisi epäilee (mellakoista) "ammattiaktivisteja"

    Turvallisuuspoliisi on avustanut usean päivän ajan Tukholman seudun mellakoiden tutkinnassa. Poliisi epäilee, että äärivasemmiston väkivaltaiset aktivistit osallistuvat (ja yllyttävät) mellakoihin.
Yrkesaktivister är en omskrivning för politiska aktivister. Det handlar i detta fall om de så kallade autonoma: i klartext våldsbejakande individer och grupper långt ut till vänster på den politiska skalan.
  • Ammattiaktivistit-termillä kuvataan poliittisia aktivisteja. Tässä yhteydessä kyseessä ovat niinkutsutut itsenäiset (autonoomit ?); selkokielellä väkivaltaan taipuvaisia yksilöitä ja ryhmiä, jotka toimivat poliittisen kentän äärivasemmistossa.
Lähde
Kirjoitan jatkossa laajemmat juttuni pääasiassa paremmin itselleni soveltuvalla alustalla (blogi). Osasyynä hiipuvaan läsnäolooni täällä on se, että asia-, käännös- ja/tai kirjoitusvirheitä ei 1. tunnin jälkeen voi enää korjata.
- WinCentius

holmesin haamu
Columbo
Viestit: 2421
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Tukholman mellakat

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu » La Touko 25, 2013 8:29 pm

Se on tosiaan mielenkiintoista kun suomalaisessa mediassa näistä asioista puhutaan, niin koskaan ei viitata sanallakaan maahanmuuttajiin, vain epämääräisesti "nuorisoon".

Myöhemmin kun näitä tietoja sitten netistä lukee, niin voikin todeta että kyse on lähes yksinomaan maahanmuuttajataustaisista henkilöistä.

HA osaa kirjoittaa hyvin asiallisestikin ja varsinkin kun Suomessa media tietoisesti jättää tälläiset olennaiset asiat kertomatta, niin tarvitaankin mielestäni yksi HA kertomaan ns. totuus näistä tapauksista.

Sen verran olen kuitenkin HA:n teksteihinkin tutustunut että uskaltaisin väittää siellä taustalla pilkottavan edes pienen rasistisen näkemyksen tilanteisiin. Ei se ole ihan sattumaa, että HA:kin on aina tietoisesti ulkomaalaisten tekemien rikosten kimpussa.

Mutta kuten sanottua, niin nykyisen suomalaisen median aikakaudella tarvitaankin yhtä HA:hoa.

Suomessakin silti on sitä rasistisuutta, josta toivoisi pääsevän eroon.

juta
Neuvoja-Jack
Viestit: 295
Liittynyt: Ke Helmi 15, 2012 1:10 pm

Re: Tukholman mellakat

Viesti Kirjoittaja juta » Su Touko 26, 2013 9:46 am

Tottakai Halla-Aho on rasisti, kaikki ovat, jopa kukkahatut. Jos kukkahattu/viherpiipertaja kirjoittaa juttuja kuinka Arabit/Afrikkalaiset ja muut ovat muinaisten suurten kulttuurien edustajia ja Suomipoika verkkareissa ja K-raudan lippiksessa hilluva rasistinen juntti niin se on ihan samanlaista rasismia - kohde vaan on yleisesti hyvaksytty sylkykuppi. Joku Abu-Hanna saa kirjoittaa ja haukkua Suomea ja Suomalaisia ilman mitaan vastakommenttia kukkahatuilta mutta jos Halla-Aho tai joku Hakkarainen kirjoittaa samaa juttua jostain Suomessa asuvasta Ahmedista niin siita nousee hirvee haloo. Mitas Halla-Ahon tulisi Persuna kirjoittaa? Osoittaa kuinka Suomalaiset ovat muita kansoja huonompia ja sivistymattomimpia

Avatar
Marokon Kauhu
Hercule Poirot
Viestit: 2068
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Tukholman mellakat

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu » Su Touko 26, 2013 11:41 am

Onkohan joku jo yrittänyt matkia Soumessakin?

IL:
Sipoon koulukeskuksen kanslia sytytettiin palamaan Sipoon Nikkilässä lauantain vastaisena yönä.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013052 ... 4_uu.shtml
Kielenne on väkivalta!
Tuon kielen myös me hallitsemme!
Allahin miekka ruosteinen, tylsynyt.
Ette tahtoamme murtaa pystynyt!


-Sielunvihollinen, "Sodanjulistus"

Marko M
Neuvoja-Jack
Viestit: 257
Liittynyt: To Touko 02, 2013 2:26 pm

Re: Tukholman mellakat

Viesti Kirjoittaja Marko M » Su Touko 26, 2013 12:57 pm

Isänmaalliset ruotsalaisnuoret ovat perustaneet kansalaiskaartin jonka tarkoitus on suojella ruotsalaisten alueita mellakoijilta.

https://www.facebook.com/ViSomStodjerSv ... orgargarde

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12225
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Tukholman mellakat

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Su Touko 26, 2013 1:47 pm

Marko M kirjoitti:Isänmaalliset ruotsalaisnuoret ovat perustaneet kansalaiskaartin jonka tarkoitus on suojella ruotsalaisten alueita mellakoijilta.

https://www.facebook.com/ViSomStodjerSv ... orgargarde
Onkohan Ruotsissa isänmaallisuus rasismia kuten Suomessa?

Kuinkahan päin Dan Koivulaakso (vas) ja uskollinen suihinottajansa Li Andersson (vas) nyt selittävät äärivasemmiston mukanaolon? Ehkä he olivat turvaamassa maahanmuuttajien oikeuksia rasistisen poliisin sekä äärioikeiston hyökkäyksiä vastaan.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin