Ulkomaalaisten tekemät rikokset Suomessa

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
jepulis82
Adrian Monk
Viestit: 2734
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset Suomessa

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

Villeri kirjoitti:
Ti Huhti 06, 2021 9:13 am
TheFirstFate1 kirjoitti:
Ti Huhti 06, 2021 3:20 am
Säde-Sisko kirjoitti:
Ma Huhti 05, 2021 10:05 pm

Vimman pohja piilee siinä että ihmiset on huomannut että mediassa kaikkia asioita ei kerrota avoimesti tai jos kerrotaan niin oleellisia asioita ei kerrota suoraan.
Miksi pitäisi esim. Etnisyys kertoa suoraan koko kansalle? Oon huomannu, että esim. Suomalaisten tekemä väkivalta toisille suomalaisille saa nykyään paljon vähemmän huomiota. Siihenkö halutaan mennä, että vain tietyntyyppinen väkivalta on tuomittavaa ja pöyristyttävää?
Koska on yhteiskunnallisesti erittäin merkittävää, jos kertomansa mukaan turvaa hakevat ja pääosin sosiaalituilla elävät pakolaiset vetelevät rikostilastoissa tuhansien prosenttien yliedustuksia.
Tämähän se. Ei tosin ihme että tarvitsee turvaa jos samaa perseilyä harjoitti kotimaassaankin. Vanhemmiltaanhan noi kakarat oppivat käyttäytymisen mallit. Tosiasiahan on se, että esimerkiksi muslimit ovat henkisesti sen 100-200 vuotta suomalaisia jäljessä. Ei siis tartte ihmetellä miksi eivät osaa käyttäytyä länsimaalaisittain normaalisti.
"Those who want respect, give respect."

velipuolikuu
Nikke Knakkertton
Viestit: 197
Liittynyt: Su Heinä 12, 2020 8:53 pm

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset Suomessa

Viesti Kirjoittaja velipuolikuu »

TheFirstFate1 kirjoitti:
Ma Huhti 05, 2021 9:16 pm
ANDYROM kirjoitti:
Ma Huhti 05, 2021 7:04 pm
Kun poliisi ei tiedota enempää, melkein arvaa, minkälainen osapuoli on ollut vastassa.
Tähän loppuu virallinen tieto ellei joku kerro muuta. Arvailu ei tietenkään ole muuta kuin epävarmaa. Perustelin poliisin vaitonaisuudella, tekosyy oli alaikäiset.
Mikä vimma se on täälläkin ottaa joka uutiseen kantaa, että "Tässä se kulttuurinen rikastus nyt on" Ja " Minähän sanoin, kun niitä otetaan Suomeen..."

Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin minun mielestäni toisen puukottaminen on niin suomalaista kuin olla ja voi, vielä heti sotien jälkeen oli ihan normaalia että lähes joka toinen nuori mies kanniskeli puukkoa mukanaan, ja puukko viuhui yössä yllättävän nopeasti.
Puukkojunkkarit on hyvä esimerkki ja sanonta "Tupenrapinat".

Oon näin keski-ikäinesä aikuisena ollu ttodella yllättynyt, että kaikki väkivalta ja ihmisten tappaminen todellakin alkoi vasta 2015 pakolaisaallon aikana - ennen sitä Suomessa ei oltukaan tapettu ja murhattu ketään. Eikä edes hakattu. Naisiinkiin kohdistuva väkivalta saapui Suomeen vasta 6 vuotta sitten. Kyllä elämä oli ihanaa enen vuotta 2015 :P
Vuonna 2017-2018 rikoksista oli epäiltynä 35,7 suomalaista jokaista tuhatta suomalaista kohden ja 41,8 ulkomaalaista jokaista tuhatta ulkomaalaista kohden.

Joidenkin rikosten kohdalla erot ovat vielä suurempia. Seksuaalirikoksissa irakilaiset miehet ovat epäiltynä 12,8 kertaa useammin kuin suomalaiset miehet. Naisten kohdalla ero kansallisuuksien välillä ei ole yhtä selkeä kuin miehillä.

Eroja voi katsella tilastokeskuksen sivulta (julkaistu 16.05.2019) niin ei tarvitse mutuilla, vaan faktaakin löytyy.

https://www.stat.fi/til/rpk/2018/13/rpk ... 01_fi.html

Avatar
poikani
Watson itse
Viestit: 5795
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset Suomessa

Viesti Kirjoittaja poikani »

velipuolikuu kirjoitti:
Ke Huhti 07, 2021 11:51 am
Vuonna 2017-2018 rikoksista oli epäiltynä 35,7 suomalaista jokaista tuhatta suomalaista kohden ja 41,8 ulkomaalaista jokaista tuhatta ulkomaalaista kohden.

Joidenkin rikosten kohdalla erot ovat vielä suurempia. Seksuaalirikoksissa irakilaiset miehet ovat epäiltynä 12,8 kertaa useammin kuin suomalaiset miehet. Naisten kohdalla ero kansallisuuksien välillä ei ole yhtä selkeä kuin miehillä.

Eroja voi katsella tilastokeskuksen sivulta (julkaistu 16.05.2019) niin ei tarvitse mutuilla, vaan faktaakin löytyy.

https://www.stat.fi/til/rpk/2018/13/rpk ... 01_fi.html
Linkin takaa:
Kuviossa huomioitu vain Suomen väestöön kuuluvat kansalaisuuksittain. Turvapaikanhakijat eivät kuulu väestöön.

- -

Luvut on lisäksi ikä- ja sukupuolivakioitu tasoittamaan eri kansalaisuuksien ikärakenteen eroja.
Lisäksi kaikki ulkomaalaiset on ympätty yhteen - kanadalainen insinööri ja aasialainen paimen.

Muistetaan myös, että täällä kasvanut somali, irakilainen, ym. lasketaan tilastoissa suomalaiseksi.

Tämä ja kaksi edellistä viestiä siirretty Tikkurilan puukotus-ketjusta
-NILS-
????? ?? ??????.

Avatar
Villeri
Vic Mackey
Viestit: 1929
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset Suomessa

Viesti Kirjoittaja Villeri »

[*]Rautatieaseman henkirikos ketjusta siirretty viesti
-NILS-[/color]
damfin kirjoitti:
To Huhti 22, 2021 9:25 am
Harrastukset tottakai yhdistää nuorisoa, varsinkin rautatieasemalla ja ostoskeskusten auloissa suoritettavat harrastukset ovat nuorille hyvin tärkeitä :lol:

Ja sitten se tärkein seikka joka täytyy ehdottomasti mainita...
– Ja kyllä ihan härmäläisetkin nuoret ”puolustavat kunniaa”. Se tulee nyt jollain tavalla yleisen nuorisokulttuurin kautta, että pidetään kavereiden puolta.

– Ei ulkomaalaistausta liity siihen.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007931564.html
Olisi mielenkiintoista, jos tällaiselle Susannalle pantaisiin Suomen tilastokeskuksen tilasto nenän eteen ja pyydettäisiin tulkitsemaan. Tulisi varmaan kaikkien aikojen selitykset.
Kaikki samanlaisia pylväsdiagrammeja.
Kaikki samanlaisia pylväsdiagrammeja.
Screenshot_20210422-103306.jpg (168.04 KiB) Katsottu 3283 kertaa
https://www.stat.fi/til/rpk/2018/13/rpk ... 01_fi.html

Avatar
Miekömuka
Scooby-Doo
Viestit: 24
Liittynyt: Ke Huhti 14, 2021 1:28 am
Paikkakunta: Keski- tai ylempi Suomi

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset Suomessa

Viesti Kirjoittaja Miekömuka »

Suomessakin riittää jos kaikki Mohammed nimiset, joku näiden nimistä Mohammed tai sen suuntainen Muhammed yms. Saatettaisiin suoraan "Mohammed" saarelle odottamaan päätöstä tai kotimaahan niin tietyntyyppinen rikollisuus putoaisi 50% suurissa kaupungeissa ja yli 30% kokonaisuutena, minun mielestä. Tuskin kovin kaukana todellisuudestakaan on, ehkä pientä liioittelua.

Voisko tuo johtua vähän siitäkin, että oikein viimeisen päälle muslimikasvatuksen saaneet on vanhempien vakaumuksen mukaan nimetty profeetan mukaan ja siten voi toimia kuin profeetta eli ei tee rikosta vaikka rikkoo länsimaista lakia, koska on kuitenkin profeetan mukaan nimetty tosi uskovainen ja elää sharia lain mukaan. Lyhyemmin ilmaistuna kotikasvatus.
Kaikkien ihmisten pitäisi olla omassa maassaan tasa-arvoisia.

Carelin
Sabrina Duncan
Viestit: 370
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 8:37 am

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset Suomessa

Viesti Kirjoittaja Carelin »

Älyllinen valmius somaleissa on hyvin heikkoa. He eivät pysty integroitumaan, koska oppiminen meidän haastavassa yhteiskunnassa on mahdoton ajatus heille.
Taksityöt kyllä oppivat, mutta niissäkin vaadittaisiin rehellisyyttä.
Jos rotu on tuhansia vuosia elänyt heidän laillaan ryöstellen ja sotien, eikä oppinut mitään yhteiskunnan eteen toimimista. Miten ihmeessä Suomikaan sitä pystyisi muuttamaan. Pitkät kulttuurilliset juuret pysyvät sukupolvilta toiselle. Sen huomaa kyllä meidän omissakin rosvoissa, joissa suunnan muuttaminen hyvin vaikeaa.
Nykyään on vaikea työllistyä edes suomalaisen ja kun älyllinen valmius on somalin tasoa, niin en kyllä keksi miten ne voisivat auttaa meidän työvoimapulaa. Kyllä meidän omistakin työttömistä bussikuski kai pitää löytyä porukkaa.

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13825
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset Suomessa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Miksi poliisi ja media kertovat, että rikollinen on ulkomaalaistaustainen? "Tästä on hirvittävän vaikeaa puhua", sanoo poliisi

Poliisin viestinnässä ja mediassa joudutaan puntaroimaan, mitä rikoksista epäillyistä on syytä kertoa julkisuuteen.

Poliisi epäilee ulkomaalaistaustaisia alaikäisiä Helsingin päärautatieasemalla tapahtuneesta taposta, tiedotti Helsingin poliisi tiistaina. Moni media, Yle mukaan luettuna kertoi epäiltyjen olevan taustaltaan ulkomaalaisia. Nyt teosta epäillään enää yhtä 16-vuotiasta poikaa.

Ulkomaalaistaustasta kertomista harkittiin Ylen toimituksessa tarkoin. Perusteena asian julkistamiseen oli sen yhteiskunnallinen merkitys. Vastaavaa pohdintaa käydään poliisin viestinnässä ja mediassa päivittäin.

Tiedon kertominen voi leimata kokonaisen ihmisryhmän, vaikka kyseinen rikos koskee vain muutamia ihmisiä. Toisaalta, jos asiasta ei puhuta, saattaa yleisö kokea sen tosiasioiden peittelynä.

Milloin ihmisen ulkomaalaistaustasta on siis syytä kertoa, ja mitä sillä edes tarkoitetaan?

Ihonvärin kertominen auttaa tunnistamisessa
Lähdetään alusta, eli siitä, että on tapahtunut rikos. Poliisi tutkii rikosta ja tiedottaa siitä, jos näkee sen tarpeelliseksi.

Poliisin viestinnästä rikostutkinnan aikana vastaa tutkinnanjohtaja. Hänen harkinnassaan on, mitä jutusta kerrotaan julkisuuteen. Joskus poliisi kertoo osallisten taustasta, toisinaan ei.

Poliisi noudattaa viestinnässään esitutkintalakia, julkisuuslakia ja poliisin ohjeita. Niiden mukaan asianosaisten yksityiselämää, terveydentilaa tai etnistä taustaa koskevia tietoja ei pidä antaa julkisuuteen, ellei niiden julkaisemisella ole jutun tutkinnalle oleellista merkitystä.

Jos tuntomerkkien antaminen tai etnisen taustan kuvaileminen on tärkeää rikoksesta epäillyn kiinni saamiseksi tai rikoksen selvittämiseksi, voi poliisi viestiä asiasta.
– Esimerkiksi ihonväristä kertominen auttaa ihmisen tunnistamisessa enemmän kuin löyhempi viittaus ulkomaalaistaustaan. Se ei kuitenkaan ole ongelmatonta, vaan ihonväristä kertominen voidaan tulkita etniseksi profiloinniksi, Helsingin poliisilaitoksen väkivaltarikosyksikön johtaja, rikostarkastaja Jari Koski toteaa.

Etninen profilointi on toimintaa, jossa esimerkiksi poliisi kohdistaa toimenpiteitä henkilöön vain tämän oletetun etnisen taustan tai ihonvärin takia. Se on yhdenvertaisuuslain vastaista syrjintää.

Poliisi: Meiltä kysytään, miksi aiheutamme kärsimystä
Poliisi voi viestiä asioista myös niiden yhteiskunnallisen merkityksen vuoksi. Jos poliisi huomaa työssään jonkin uuden ilmiön, voi siitä viestimisellä olla ennaltaestävä vaikutus.

Esimerkiksi päärautatieaseman epäilty tappo liittyi poliisin mukaan ilmiöön, jossa pieni osa ulkomaalaistaustaisista nuorista varustautuu erilaisin asein ja käyttää niitä herkästi. Poliisin mukaan tiettyjen ulkomaalaistaustaisten nuorten keskuudessa on havaittu järjestäytymistä, joka tukee siirtymistä rikolliseen elämäntapaan.

Esimerkiksi törkeissä ryöstöissä ulkomaalaistaustaisten nuorten osuus on ylikorostunut epäiltyinä. Ryöstöihin epäillyistä alle 21-vuotiaista noin joka viides on Tilastokeskuksen mukaan ulkomaalaistaustainen.

Ruotsia käytetään usein varoittavana esimerkkinä maahanmuuttajataustaisten jengien rikollisuudesta. Poliisin näkökulmasta avoin tiedottaminen on tärkeää siksi, että tilanteeseen voidaan puuttua ajoissa.
– Tästä on hirvittävän vaikeaa puhua. Näistä asioista pitää kuitenkin pystyä keskustelemaan, jotta niihin voi löytää ratkaisuja, Koski toteaa.

Poliisi on saanut aiheeseen liittyen runsaasti palautetta. Sosiaalinen media täyttyy kritiikistä joka kerta, kun poliisi tiedottaa tai jättää tiedottamatta rikoksen osallisten etnisestä taustasta.
– Meiltä kysytään, miksi aiheutamme kärsimystä kaikille ulkomaalaistaustaisille, jos suurin ongelma koskee vain pientä tietystä maasta lähtöisin olevaa ryhmää. Toisaalta kysytään, miksi me suojelemme maahanmuuttajia, mikäli kerromme vain ”nuorten” tehneen jotain, Koski kertoo.

Kuka on ulkomaalaistaustainen?
Maahanmuuttajataustainen, ulkomaalaistaustainen, vieraskielinen ja monet muut ilmaisut kuvaavat ihmisten syntyperää ja suvun juuria hieman eri tavoin.

Oikeiden termien löytäminen erilaisten henkilöjen taustojen kuvaamiseksi voi olla haastavaa. Mitä poliisi sitten tarkoittaa puhuessaan ulkomaalaistaustaisista tai maahanmuuttajataustaisista ihmisistä?

Rikostarkastaja Kosken mukaan poliisi käyttää termejä samassa tarkoituksessa kuin esimerkiksi Tilastokeskus.

Tilastokeskuksen mukaan ulkomaalaistaustaisella ja maahanmuuttajataustaisella tarkoitetaan Suomeen muuttaneiden ulkomaalaisten henkilöiden Suomessa syntyneitä lapsia. He voivat olla Suomen kansalaisia ja puhua äidinkielenään suomea.

Ulkomaalaistaustainen voi myös olla syntynyt ulkomailla ja tullut Suomeen esimerkiksi pikkulapsena.
– Ulkomaalaistaustainen tai maahanmuuttajataustainen ovat huonoja termejä, mutta niitä käytetään paremman puutteessa kuvaamaan asiaa, Koski toteaa.
– Lähtökohta on se, että käyttää mitä sanoja tahansa, se menee väärin, hän jatkaa.

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajan Eero Hyvösen mukaan mediassa ja poliisin viestinnässä on tärkeää avata, mitä käytetyillä sanoilla tarkoitetaan. Näin vältytään väärinymmärryksiltä.

Entä, voidaanko ihminen määritellä maahanmuuttajataustaiseksi vielä kolmannessa tai neljännessä sukupolvessa? Mediassa ei ole termeistä yksiselitteistä linjausta.
– Kannattaa varautua siihen, että Suomi muuttuu. Täytyy miettiä, missä se raja menee. On löydettävä täsmällisyyden ja läpinäkyvyyden hyvä yhdistelmä, Hyvönen toteaa.

Media ei voi siirtää vastuuta poliisille
Rikos päätyy toimittajan työpöydälle yleensä poliisin tiedotteen myötä.

Tiedotteen ja tutkinnanjohtajan haastattelussa antamien lisätietojen pohjalta toimituksessa harkitaan, mitkä seikat jutusta on syytä julkistaa. Mediassa ei voida julkaista poliisin tietoja ihmisen etnisestä taustasta vain sillä perusteella, että poliisi on tuonut asian esiin.

Toimituksissa noudatetaan journalistin ohjeita. Niiden 26. kohta koskee ihmisen yksityisyyden piiriin liittyviä asioita, kuten etnistä taustaa.

“Jokaisen ihmisarvoa on kunnioitettava. Etnistä alkuperää, kansallisuutta, sukupuolta, seksuaalista suuntautumista, vakaumusta tai näihin verrattavaa ominaisuutta ei pidä tuoda esiin asiaankuulumattomasti tai halventavasti.”, ohjeissa sanotaan.

Median toimintaa valvova Julkisen sanan neuvosto on antanut langettavan ratkaisunvuonna 2014 tapauksessa, jossa media syyllistyi asiattomaan uutisointiin poliisin tiedotteen pohjalta.

Päätoimittaja vetosi siihen, että etninen tausta tuotiin julki poliisin tiedotteessa. JSN:n mukaan päätoimittaja vastaa julkaistavasta sisällöstä ja sen sanamuodoista.

Vastuuta ei voi siirtää poliisille.

Liiallinen peittely voi johtaa huhujen leviämiseen
Toisaalta Julkisen sanan neuvosto antoi maaliskuussa vapauttavan ratkaisun tapauksessa, jossa uutisoitiin nepalilaisissa ravintoloissa tapahtuneesta työntekijöiden hyväksikäytöstä.

JSN:n mukaan osapuolten nimien ja etnisyyden kertomisella oli yhteiskunnallista merkitystä. Rikosuutisoinnin tarkoituksena on tuoda esiin yhteiskunnan rakenteellisia ongelmia.

JSN:n Hyvösen mukaan taustojen liiallinen peittely voi johtaa virheellisten huhujen leviämiseen. Jos asioista puhutaan turhan ympäripyöreästi, on riskinä yleisen maahanmuuttovastaisuuden leviäminen.
– Tämä asia on korostunut sosiaalisen median aikana. Kannatan ennakkoluulojen purkamista ja asioiden ratkaisemista tiedon kautta, Hyvönen toteaa.

Ylen päätoimittaja: Tärkeintä on ihmisarvon kunnioittaminen
Journalistin ohjeiden lisäksi jokaisessa mediatalossa on oma linjansa ja tapauskohtainen harkinta. Journalismissa ei ole ohjekirjaa, joka antaisi kaikkiin tilanteisiin yksiselitteisen ratkaisun.

Esimerkiksi Ylellä erityistä harkintaa vaativien juttujen julkaisua puntaroi sisältöpäällikkö tai tarvittaessa päätoimittaja.

Ylen päätoimittajan Jouko Jokisen mukaan kieli on koko ajan enemmän myös politiikkaa. Sanoihin suhtaudutaan sensitiivisesti. Siksi toimituksissa on tärkeää huomata kielen ja tulkintojen muutos.
– Tärkeintä on uutisten selkeys, tarkkuus ja yksilön ihmisarvon kunnioittaminen. Liika poliittinen korrektius voi synnyttää epäselvää journalismia, Jokinen sanoo.
Koko uutinen täällä: YLE
24.4.2021 07:00
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

lumiaura
Armas Tammelin
Viestit: 89
Liittynyt: La Joulu 15, 2012 11:30 pm

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset Suomessa

Viesti Kirjoittaja lumiaura »

Näähän tietää, että jos poliisi illalla tarkastaisi hämärän porukan taskuja vaikka ryöstöilmoituksen jälkeenkin, niin jo huudetaan etnistä profilointia.

Ole siinä sitten suomalainen poliisi. Ennemmin tekee varmaan mieli antaa vähän tapahtua että joku oikeasti kysyisi sisäministeriltä että mitä tehdään, annetaanko jatkua?

Avatar
Villeri
Vic Mackey
Viestit: 1929
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset Suomessa

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Tarkastaja Levisi kirjoitti:
La Huhti 24, 2021 7:53 am
https://yle.fi/uutiset/3-11897286

24.4.2021 7:00

Miksi poliisi ja media kertovat, että rikollinen on ulkomaalaistaustainen? "Tästä on hirvittävän vaikeaa puhua", sanoo poliisi

Poliisin viestinnässä ja mediassa joudutaan puntaroimaan, mitä rikoksista epäillyistä on syytä kertoa julkisuuteen.

– Meiltä kysytään, miksi aiheutamme kärsimystä kaikille ulkomaalaistaustaisille, jos suurin ongelma koskee vain pientä tietystä maasta lähtöisin olevaa ryhmää. Toisaalta kysytään, miksi me suojelemme maahanmuuttajia, mikäli kerromme vain ”nuorten” tehneen jotain, Koski kertoo.
Kaikkea sitä joudutaan nykyään miettimään, mutta vastataan, jos kysytään: On yhteiskunnallisesti erittäin merkittävää, jos turvaa hakevat (tm) kehitysmaamuslimit menevät satojen prosenttien yliedustuksella rikostilastoissa. Tämä on pääsyy siihen, että jätämme lapsillemme huonomman Suomen kuin mitä itse saimme. Siihen menee pikku hiljaa jo 10 % valtion tuloista, että Jamal voi hengailla ja käydä kotimaanlomilla, joka luonnollisesti kuitataan lisävelalla.. On siinä Juho-Pekalla punnertettavaa.

Pitäisi ehdottomasti lopettaa puhe ulkomaalaisista, kun puhutaan kehitysmaamuslimeista.
76e36713.jpg
76e36713.jpg (67.13 KiB) Katsottu 216 kertaa

jepulis82
Adrian Monk
Viestit: 2734
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset Suomessa

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

damfin kirjoitti:
La Huhti 24, 2021 8:13 am
Tämä ja seuraava viesti siirretty Heslingin rautatieaseman puukotteluketjusta
-NILS-


Levisi toi jälleen ihan hyvän uutisen esille, tosin voidaan olla montaa mieltä siitä mikä osuus uutisesta oli poiminnan arvoinen vai kenties koko uutinen, toki ymmärrän että ylläpidon toimesta on opastettu kopioimaan ainoastaan osa uutisesta.
Levisille vielä kerran vinkki, laita linkin jälkeen joko rivinvaihto tai välilyönti, koska jälleen kerran linkkisi ei toimi kun siihen on tarttunut mukaan boldauksen merkkinä ollut b ja muuta roskaa. (edit. levisi korjasikin linkin)

Tässä sitten lisää lainausta tuosta samasta uutisesta, mielestäni tämä kohta liittyy ketjun aiheeseen paremmin:
Poliisi voi viestiä asioista myös niiden yhteiskunnallisen merkityksen vuoksi. Jos poliisi huomaa työssään jonkin uuden ilmiön, voi siitä viestimisellä olla ennaltaestävä vaikutus.

Esimerkiksi päärautatieaseman epäilty tappo liittyi poliisin mukaan ilmiöön, jossa pieni osa ulkomaalaistaustaisista nuorista varustautuu erilaisin asein ja käyttää niitä herkästi. Poliisin mukaan tiettyjen ulkomaalaistaustaisten nuorten keskuudessa on havaittu järjestäytymistä, joka tukee siirtymistä rikolliseen elämäntapaan.

Esimerkiksi törkeissä ryöstöissä ulkomaalaistaustaisten nuorten osuus on ylikorostunut epäiltyinä. Ryöstöihin epäillyistä alle 21-vuotiaista noin joka viides on Tilastokeskuksen mukaan ulkomaalaistaustainen.

Ruotsia käytetään usein varoittavana esimerkkinä maahanmuuttajataustaisten jengien rikollisuudesta. Poliisin näkökulmasta avoin tiedottaminen on tärkeää siksi, että tilanteeseen voidaan puuttua ajoissa.

– Tästä on hirvittävän vaikeaa puhua. Näistä asioista pitää kuitenkin pystyä keskustelemaan, jotta niihin voi löytää ratkaisuja, Koski toteaa.
https://yle.fi/uutiset/3-11897286

Alleviivasin ja korostin tuon mielestäni tärkeän lauseen, on tosiaan ikävä että ilmapiiri mediassa on luotu sellaiseksi että aiheesta on vaikea keskustella julkisuudessa avoimesti, kun salailulla ja hyssyttelyllä ei kuitenkaan saada ongelmaan minkäänlaista ratkaisua aikaiseksi, päinvastoin ongelman annetaan paisua niin suureksi että pian sitä on jo lähes mahdotonta ratkaista muulla kuin väkivallan kierteellä.
Juu, meillä on ollut 15 vuotta aikaa saada kesustelua aikaan. Ei vaan haluttu sitä ja nyt sitten ääripäät vaan huutelevat toisilleen netissä.

Mites meni niin kuin omasta mielestä poliisimies Koski? Tää on tätä samaa aina Suomessa. Sitten kun paskat on jo housuissa ruvetaan miettimään että pitäiskö jotain oikein tehdäkin. Vitun tunarit.
"Those who want respect, give respect."

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13825
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset Suomessa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

17-vuotiaan rikoskierre

HS kokosi tilastot nuorten väkivaltarikoksista Helsingissä. Kaksi asiaa nousi esiin: teot keskittyvät yhä harvemmille nuorille, ja ulkomaalaistaustaisten tekijöiden osuus korostuu. Tässä jutussa avataan ryöstöistä tuomion saaneen Namerin tapaus. Hänen kokemustensa kautta voi etsiä vastauksia, joita tilastot eivät kerro.

17-VUOTIAALLA Namerilla on tuomio useista väkivaltarikoksista.

Hän tulee vastaan äitinsä asunnon eteisessä. Vaikka tapaamisesta on sovittu etukäteen, Namer on sittenkin lähdössä vantaalaiseen Jumbon kauppakeskukseen. Hän haluaa ostaa uudet kengät.

Lyhyen suostuttelun jälkeen Namer kävelee olohuoneeseen ja istuu sohvalle. Paikalla ovat äiti, Namerin sisaruksia ja äidin puoliso. Namerin tukena ovat myös Aseman lasten asiantuntijat Heikki Turkka ja Julia Saarholm sekä tulkki. Perhe on antanut Turkalle ja Saarholmille luvan osaltaan kertoa Namerin asioista.

Namer on itsekin luvannut puhua 15–16-vuotiaana tekemistään ryöstöistä, mutta se osoittautuu hankalaksi. Hänen on vaikea palata siihen, miksi ja miten hän toissa vuonna toimi kuten toimi. Usein hän vastaa kysymyksiin ”en tiedä”.

”Silloin, kun tein sen ekaa kertaa, olisi voinut olla joku, joka olisi sanonut, että ei kannata”, Namer sanoo.

NUORTEN väkivaltaisuus nousi alkuviikosta jälleen esille, kun Helsingin päärautatieasemalla kuoli maanantaina 24-vuotias puukotuksen uhri. Poliisi epäilee tilanteen kärjistyneen kahden porukan välisestä tappelusta.

Kaikkiaan väkivaltarikokset keskittyvät yhä harvemmille nuorille. Rikoksia tekee pienempi joukko kuin ennen, mutta teot ovat aiempaa vakavampia.

Rikoskierteeseen joutuneista nuorista kertovat sekä Tilastokeskuksen HS:lle kokoamat Helsingin-tilastot että rikostilastoista vastaavan yliaktuaarin Kimmo Haapakankaan havainnot koko Suomen nuorisorikollisuudesta.

Tilastot ovat vuosilta 2006–2019. Mukana ovat ne 11–20-vuotiaiden rikosepäilyt Helsingissä, joissa kajotaan toiseen henkilöön. Viime vuosi ei näy tilastoissa, koska kyseisiä lukuja ei vielä ole julkistettu.
...

TILASTOISTA erottuu toinenkin ilmiö. Helsingin väkivaltarikostilastoissa korostuvat Namerin kaltaiset ulkomaalaistaustaiset nuoret.

Kaikkiin ulkomaalaistaustaisiin nuoriin suhteutettuna heistä epäillyiksi joutuu vuosittain vain pieni osa, mutta ero kantaväestöön kuuluviin nuoriin on selvä. Ulkomaalaistaustainen tarkoittaa, että nuoren kumpikin tai ainoa tiedossa oleva vanhempi on syntynyt ulkomailla.

Ulkomaalaistaustaisuus itsessään ei tietenkään ole syy rikoksiin ajautumiseen, mutta esimerkiksi Namerin kohdalla taustaan liittyvät rakenteelliset kokemukset yhteiskunnasta näyttävät vaikuttaneen syrjäytymiseen ja ryöstöjen sarjaan.

NAMERIN perhe on lähtöisin sodan runtelemalta alueelta Lähi-idästä. Namerin äiti ja isä hakivat turvapaikkaa Suomesta 2010-luvun alussa, kun Namer oli kymmenen vanha.

Vanhemmat erosivat Suomeen tulon jälkeen, ja äiti meni uusiin naimisiin. Eron jälkeen isä on jäänyt Namerin arjessa etäisemmäksi.

Namer aloitti koulunsa pääkaupunkiseudulla starttiluokalta. Siellä hän muistaa opetelleensa kirjoittamaan suomea. Alakoulussa Namer ohjattiin ikäistään nuorempien lasten luokalle.

Koulusta puhuminen saa Namerin vaivautumaan. Hän ei mielellään palaa niihin aikoihin.

Namerin äiti Pakiza seuraa keskustelua olohuoneessa mutta ei tulkkauksen mahdollisuudesta huolimatta juuri osallistu siihen.

Aseman lasten Turkka murtaa hiljaisuuden ja kuvaa, kuinka kirjalliset tehtävät ovat aina olleet Namerille vaikeita. Turkka ja Saarholm kollegoineen auttoivat Nameria niin, että hän sai viime keväänä suoritettua peruskoulun.

Äidin on ollut vaikea tukea poikaansa suppean kielitaitonsa takia. Tulkin avulla Pakiza kertoo opiskelleensa suomea yhdeksän kuukautta mutta sanoo, että tarvitsisi lisää perehdytystä kieleen sekä siihen, miten Suomessa ylipäätään kuuluu toimia.

KESÄN 2019 kynnyksellä Namer halusi saada uusia ystäviä. Hän alkoi pyöriä Itä-Helsingissä. Siellä Namerista tuli osa porukkaa, jossa hän pian päätyi viemään toisilta nuorilta omaisuutta teräaseella uhaten.

Miksi? Ei ainakaan saaliin takia, sillä oikeudenkäyntiasiakirjojen perusteella Namer sai lähinnä muutamia euroja, tupakkaa ja kerran merkkivaatteisiin kuuluvan takin.

Nuoret eivät ole yhtenäinen ryhmä, eikä heitä sellaisena pidä käsitellä.

Namerin kokemusten ja tekojen kautta on kuitenkin mahdollisuus avata tilastoista piirtyvää todellisuutta ja etsiä vastauksia, miksi ulkomaalaistaustaiset nuoret ovat tehneet enemmän väkivaltarikoksia kuin heidän osuutensa kaikista nuorista on.

Vaikka nuorten väkivaltarikollisuus on ennen korona-aikaa ollut laskussa, se ei Helsingin yliopiston kriminologian professorin Janne Kivivuoren mukaan tarkoita, etteikö ongelmia olisi. Jäljellä ovat edelleen nuoret, joita ei ole saatu irrotettua rikoskierteestä.

”Vakava väkivaltarikollisuus on ongelma edelleen, eikä tilastotrendin toteaminen tarkoita, etteikö asiaan tulisi edelleen kiinnittää huomiota.”

Kivivuorella on tutkimustietoa siitä, miksi ulkomaalaistaustaiset nuoret korostuvat rikostilastoissa. Hän johti vuonna 2014 julkaistua tutkimusprojektia, jossa selvitettiin maahanmuuttajia rikosten uhreina ja tekijöinä.

NAMERIN tilanne vaikuttaa Kivivuoren mukaan vastaavan tutkimuksen päätuloksia.

”Kokonaisuus on monimutkainen. Rikosriskiin liittyi tutkimuksessa kolmen tekijän yhteisvaikutus”, Kivivuori sanoo.

Rikosalttiuden taustalla oli sosioekonomista huono-osaisuutta eli matalaa koulutus- ja tulotasoa. Vanhemmilla oli heikko sosiaalinen kontrolli siihen, missä nuoret olivat. Kolmanneksi nuorilla itsellään oli ”riskialttiiksi rutiineiksi” nimettyjä tapoja eli runsasta oleskelua ulkona ja julkisilla paikoilla.

”Kun perheillä on taloudellisia vaikeuksia, vanhemmat eivät jaksa huolehtia lasten arjesta.”

Myös kokemukset syrjinnästä ja rasismista ovat Kivivuoren mukaan rikollisuuden riskitekijöitä. Joissain tapauksissa kyse on siitäkin, että kun kulutustavat ovat ristiriidassa taloudellisten edellytysten kanssa, osa nuorista yrittää saavuttaa tavoitteet rikollisin keinoin.

Joissain tapauksissa huono-osaisuus, kontrollin puute ja kielteiset elämänkokemukset voivat lopulta johtaa väkivaltarikoksiin.

MARRASKUUSSA 2020 HS kertoi Helsingissä käytöksellään huolta herättävistä nuorista. Osa heistä ei poliisin ja muiden nuorisotyötä tekevien mukaan kaihda teräaseenkaan käyttöä saadakseen omaisuutta toisilta nuorilta. Väljissä ryhmissä liikkuu noin 100–150 nuorta, joista nämä asiantuntijat ovat erityisen huolissaan.

Ulkomaalaistaustaisten nuorten teot ovat poliisin mukaan korostuneet vakavissa rikoksissa, erityisesti ryöstöissä. Myös maanantaina rautatieaseman joukkotappeluun osallistuneista pääosa oli poliisin mukaan ulkomaalaistaustaisia.

Helsingin poliisissa nuorisorikosryhmää johtava rikoskomisario Marko Forss tapaa rikoksista epäiltyjä nuoria liki päivittäin.

”On pieni ryhmä, joka oirehtii entistä enemmän”, Forss sanoo.

VIIME vuosina Forssin ryhmässä ovat näkyneet erityisesti nuorten taustat Lähi-idässä ja Afrikassa. Samaa kertoo Tilastokeskuksessa HS:lle koottu tilasto väkivaltarikoksista epäiltyjen nuorten taustamaista: eniten rikoksia olivat tehneet nuoret, joiden juuret ovat Lähi-idässä tai Somaliassa.

Kyse on Forssin mukaan yksittäisistä ryhmistä. Erityisen huolen kohteena olevista runsaasta sadasta nuoresta voi hänen mukaansa erottaa vielä parikymmentä nuorta, jotka ”aiheuttavat vielä enemmän haasteita”.

”He ovat vakavassa rikoskierteessä”, Forss sanoo.

On nuoruuteen kuuluvaa kokeilua ja hölmöilyä – mutta on myös rikoksia, kuten ryöstöjä, jollaisista Namer sai tuomionsa.
...

KOULUN viestinvaihtokanava Wilma on Namerin äidille Pakizalle tuttu. Hän sanoo kyllä osaavansa käyttää sitä – mutta käytännössä Namer tulkkasi hänelle, mitä Wilmassa viestittiin. ”Tulkkaaminen” mahdollisti sen, etteivät pojan tekemisiä koskeneet viestit aina saavuttaneet äitiä.

Äiti on lähes suomea taitamattomana kotona Namerin pikkusisarusten kanssa.

Suomalaisen palvelujärjestelmän käyttäminen ei ole yksinkertaista juuri kenellekään. Aseman lasten Turkka sanoo, että Namerin ja Pakizan kaltaiset ihmiset tarvitsisivat ”palvelukonsultteja”, jotka pystyisivät auttamaan asioiden hallitsemisessa.

Aiempien kokemustensa vuoksi Namerin äidillä on vaikeuksia luottaa viranomaisiin.

”Hän ei kerro perheen vaikeuksista eikä kaikissa asioissa luota Namerin sosiaalityöntekijäänkään, vaikka Namerilla on todella hyvä sosiaalityöntekijä”, Turkka sanoo.

OSA koulusta tulleesta huolestuneesta palautteesta kyllä tavoitti Pakizan. Hän kertoo tulkin avulla, että koulusta sanottiin Namerin häiritsevän opetusta luokassa. Oli keskittymisvaikeuksia.

”Hän kyllästyy helposti. Namer ei saanut alakoulussa tarpeeksi tukiopetusta. Hän ei ymmärtänyt, eikä häntä sitten enää kiinnostanut koulu”, Pakiza sanoo.

Äiti ottaa esimerkiksi myös 200 euron kengät, joita Namer oli lähdössä ostamaan tämän haastattelun alussa.

”Kaverit vaikuttavat Nameriin tosi paljon. Hän on helposti yllytettävissä. Nyt hän haluaa ne kengät, koska kaverillakin on.”

Heikki Turkka lisää, että kengät ovat itse asiassa kuvaava esimerkki.

”Jollei osteta kenkiä tai puhelinta, äidit pelkäävät, että nuori menee sitten ryöstämään ne.”

RYÖSTÖILLÄ Namer sanoo saaneensa hyväksyntää uudessa kaveriporukassa. Se maistui paremmalta kuin turhautuminen siihen, että yritti selvitä läksyistä vaikkei tajunnut lauseista kaikkia sanoja.

”Siinä on se, että esittää kovaa porukassa ja haluaa saada kunnioitusta ja mainetta”, Namer sanoo nyt.

Heikki Turkka tunnistaa ilmiön yleisemmälläkin tasolla. Hän työskentelee Pasila-hankkeessa, jossa autetaan nuoria pois rikoskierteestä. Hanketta toteutetaan yhteistyössä Helsingin poliisin kanssa. Namer pääsi mukaan syksyllä 2019.

”On vähän gangstameininkiä”, Turkka sanoo teräaseiden esittelystä.

Ryhmään pääsystä ja hyväksynnän saamisesta tulee nuorelle vallan tunnetta, Turkka kuvaa.

”Yksikään näistä pojista ei ollut tullut rakastetuksi omana itsenään. He ovat yhteiskunnassa sivuun jääneitä lapsia, joita pitää rakastaa kovaa, koska jollei hyväksyntää saa, se vaje pitää täyttää muilla tavoin.”

NAMERIN rikokset koottiin käräjäoikeudessa käsittelyyn, jossa syytettyinä oli yli 10 tekijää. Heistä lähes kaikki ovat ulkomaalaistaustaisia.
...

”Halutaan hieno takki. No, saat muutaman satasen takin, mutta sitten uhkaa tuomio törkeästä ryöstöstä”, Forss sanoo.

NAMER sai viime vuonna tuomion useista rikoksistaan. Tekoja oli kaikkiaan alle kymmenen. Tuomio tuli ryöstöistä ja pahoinpitelystä, joista lankesi ehdollista vankeutta.
...

Nameria Sjöblom kuvaa vyyhdissä aktiiviseksi tekijäksi. Vastaavat useiden syytettyjen oikeustapaukset ovat jopa tavallisia.

Namer on edelleen ehdollisen vankeuden koeajalla. Hän sanoo nyt, että olisipa hänellä ollut joku, joka olisi vakuuttanut hänet aikoinaan siitä, ettei tuo kannata.

”Sovimme asioista Snapissa ja puhelimella. Kaikki siinä olivat mukana”, Namer sanoo.

LOPULTA ryöstöjen motiivi ei auennut edes syyttäjälle. Sjöblom kuvaa, kuinka kaikkien tekijöiden kanssa oltiin samassa oikeussalissa. Osa käytti oikeuttaan puhua ja osa oikeuttaan olla vaiti. Jälkimmäisissä tapauksissa syytetyn kanta ilmeni poliisin esitutkintapöytäkirjoista.

”Ei piirtynyt selväksi, miksi he näin tekivät”, Sjöblom sanoo.

Namer myönsi oikeudenkäyntiasiakirjojen mukaan tekonsa osittain. Lopulta ei käynyt selväksi, miksi hän ryösti ikätovereitaan teräaseella uhaten.

”Ei näissä mitään järkeä olekaan ollut. Varsin vaatimattomia omaisuuksia on viety tai yritetty viedä – ja sillä on syyllistytty vakaviin tekoihin”, Sjöblom sanoo.

ULKOMAALAISTAUSTAISTEN nuorten riski syyllistyä väkivaltarikoksiin on suurempi kuin kantaväestön. Se käy ilmi 16 vuoden rikostilastoista, jotka HS kävi läpi. Samalla kuitenkin näkyy, että rikolliselle tielle on viime vuosina joutunut suhteellisesti ottaen yhä harvempi nuori sekä ulkomaalaistaustaisissa että kantaväestössä.
...

”Myös vanhemmilla on tutkimuksen perusteella tärkeä rooli. Heidät pitää saada osallisiksi yhteiskuntaan ja työllistymään, jotta heillä olisi voimaa valvoa nuoriaan.”

NAMERIN kiinni jäämisestä kesti yli vuosi siihen, että hän sai tuomionsa. Se on nuoren elämässä pitkä aika. Namerin on nyt 17-vuotiaana vaikea ottaa vastuuta siitä, mitä hän on pari vuotta sitten tehnyt.

”Namer on pelännyt, että joutuu kuitenkin vankilaan”, Saarholm sanoo.

Mutta ei hän joutunut. Namer on nyt oppisopimuskoulutuksessa ja yrittää löytää väylää työelämään. Hän asuu omassa asunnossaan ja saa tukea lastensuojelusta, Rikosseuraamuslaitoksesta ja Pasila-hankkeesta.

Namerin ja Pakizan nimet on muutettu heidän tilanteensa arkaluontoisuuden takia.

Fakta
* Poliisi tilastoi rikokset tekopaikkakunnan mukaan. Tilastokeskus yhdisti nuorten rikostilastot tietoihin vanhempien syntymämaista.
* Ulkomaalaistaustaisiksi 11–20-vuotiaiksi nuoriksi on laskettu ne, joiden kumpikin tai ainoa tiedossa oleva vanhempi on syntynyt ulkomailla.
* Keskimäärin joka viides tekijä on näissä tilastoissa asunut muualla kuin Helsingissä. Rikoslukuja on verrattu helsinkiläisnuorten määrään, koska rikostilastoja verrataan vastaaviin väestölukuihin.
* Tilastoissa on kunakin vuonna tehtyjen rikosten määrä sekä tekijät määriteltyinä vuoden törkeimmän rikosepäilyn mukaan. Ensimmäinen tilasto kuvaa rikollisuuden määrää ja jälkimmäinen epäiltyjen määrää.
* Tilastokeskus kokosi HS:lle tiedot myös epäiltyjen tekijöiden taustamaista.
Koko artikkeli täällä: Helsingin Sanomat
24.4.2021 2:00 | Päivitetty 6:18
...esimerkiksi Namerin kohdalla taustaan liittyvät rakenteelliset kokemukset yhteiskunnasta näyttävät vaikuttaneen syrjäytymiseen ja ryöstöjen sarjaan.
Silti perhe on yhä Suomessa (ja tulkkien varassa) vaikka Suomi ja suomalaisuus ovat tuhonneet lapsen elämän.
...joka oirehtii entistä enemmän...
Miten voidaan ehkäistä yhtään mitään kun ei edes osata tai haluta tai voida sanoa suoraan että sikailee/rötöstelee. Vaan "oirehtii".
Ulkomaalaistaustaisuus itsessään ei tietenkään ole syy rikoksiin ajautumiseen
Ei ole ei, mutta kuten tekstissä mainitaan, niin rikoksiin ajautuminen on yleistä (jokapäiväistä) juurikin Lähi-idästä ja Somaliasta saapuneilla. Outoa, että tätä yhteyttä ei jakseta pohtia missään, vaan ulkomaalaisuus yleistetään - vaikka samassa artikkelissa korostetaan että "nuoret" eivät ole yhtenäinen joukko.
Namerin ja Pakizan kaltaiset ihmiset tarvitsisivat ”palvelukonsultteja”, jotka pystyisivät auttamaan asioiden hallitsemisessa.
No mutta! Siinähän olisi taas kivoja suojatyöpaikkoja - joita ei tarvittaisi, jos ei olisi järjetöntä haittamaahanmuuttoa, mutta koska kansainväliset sopimukset, niin...
...koulusta sanottiin Namerin häiritsevän opetusta luokassa. Oli keskittymisvaikeuksia.
Vai sanotaan islamilaista ylimielisyyttä ja haluttomuutta oppia mitään keskittymisvaikeudeksi...
...vanhemmilla on tutkimuksen perusteella tärkeä rooli. Heidät pitää saada osallisiksi yhteiskuntaan ja työllistymään
Ei onnistu. Koska tuet, koska loputon hyysääminen - ja ylipäätään sellaisten ihmisten haluaminen Suomeen, joiden työllistyminen on mahdotonta.
...200 euron kengät, joita Namer oli lähdössä ostamaan tämän haastattelun alussa
No joo, parempi ostaa kuin ryöstää ja kyllähän kauppa saa niistä hyvä katteen, mutta lieneekö sittenkään se perimmäinen ajatus haittamaahanmuutosta se, että saadaan saapujille 200 euron töppöset - etenkin siten, että ne todennäköisesti kustannetaan veronmaksajain pussista.
17-VUOTIAALLA Namerilla
Siis ikuisesti 17-vuotiaalla... Siis tullessaan ilmoittanut jonkun numeron iäkseen... Siis vanhempansa ilmoittaneet, että kait sillä lapsella joku ikäkin, mutta koska ikä on vain numeroita, niin vittuako sitä kyselette...
- Vai miten näihin ikiin ja ikälisiin pitää nykyään suhtautua. Ikäähän ei saa kysyä, koska kauhea stressihän siitä tulee*

* Li Anderssonin (vas) lanseeraama termi ikätesteistä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

damfin
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5382
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset Suomessa

Viesti Kirjoittaja damfin »

damfin kirjoitti:
La Huhti 24, 2021 8:13 am
Tämä ja seuraava viesti siirretty Heslingin rautatieaseman puukotteluketjusta
-NILS-


Levisi toi jälleen ihan hyvän uutisen esille, tosin voidaan olla montaa mieltä siitä mikä osuus uutisesta oli poiminnan arvoinen vai kenties koko uutinen, toki ymmärrän että ylläpidon toimesta on opastettu kopioimaan ainoastaan osa uutisesta.
Levisille vielä kerran vinkki, laita linkin jälkeen joko rivinvaihto tai välilyönti, koska jälleen kerran linkkisi ei toimi kun siihen on tarttunut mukaan boldauksen merkkinä ollut b ja muuta roskaa. (edit. levisi korjasikin linkin)

Tässä sitten lisää lainausta tuosta samasta uutisesta, mielestäni tämä kohta liittyy ketjun aiheeseen paremmin:
Poliisi voi viestiä asioista myös niiden yhteiskunnallisen merkityksen vuoksi. Jos poliisi huomaa työssään jonkin uuden ilmiön, voi siitä viestimisellä olla ennaltaestävä vaikutus.

Esimerkiksi päärautatieaseman epäilty tappo liittyi poliisin mukaan ilmiöön, jossa pieni osa ulkomaalaistaustaisista nuorista varustautuu erilaisin asein ja käyttää niitä herkästi. Poliisin mukaan tiettyjen ulkomaalaistaustaisten nuorten keskuudessa on havaittu järjestäytymistä, joka tukee siirtymistä rikolliseen elämäntapaan.

Esimerkiksi törkeissä ryöstöissä ulkomaalaistaustaisten nuorten osuus on ylikorostunut epäiltyinä. Ryöstöihin epäillyistä alle 21-vuotiaista noin joka viides on Tilastokeskuksen mukaan ulkomaalaistaustainen.

Ruotsia käytetään usein varoittavana esimerkkinä maahanmuuttajataustaisten jengien rikollisuudesta. Poliisin näkökulmasta avoin tiedottaminen on tärkeää siksi, että tilanteeseen voidaan puuttua ajoissa.

– Tästä on hirvittävän vaikeaa puhua. Näistä asioista pitää kuitenkin pystyä keskustelemaan, jotta niihin voi löytää ratkaisuja, Koski toteaa.
https://yle.fi/uutiset/3-11897286

Alleviivasin ja korostin tuon mielestäni tärkeän lauseen, on tosiaan ikävä että ilmapiiri mediassa on luotu sellaiseksi että aiheesta on vaikea keskustella julkisuudessa avoimesti, kun salailulla ja hyssyttelyllä ei kuitenkaan saada ongelmaan minkäänlaista ratkaisua aikaiseksi, päinvastoin ongelman annetaan paisua niin suureksi että pian sitä on jo lähes mahdotonta ratkaista muulla kuin väkivallan kierteellä.
Pakko ihmetellä, miksi oheinen viestini ei ylläpidon mielestä kuulunut siihen Helsingin rautatieaseman ketjuun, kun sinne kuitenkin jätettiin Tarkastaja Levisin samasta uutisesta lainaama kohta joka ei liittynyt siihen ketjuun?
Minähän nimenomaan lainasin uutisesta sen kohdan jossa käsiteltiin Helsingin rautatieaseman tapausta :roll:
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

jepulis82
Adrian Monk
Viestit: 2734
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset Suomessa

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

Namerin ja Pakizan kaltaiset ihmiset tarvitsisivat ”palvelukonsultteja”, jotka pystyisivät auttamaan asioiden hallitsemisessa.
Siis mitä? Näidenhän piti olla korkeasti koulutettuja ja tulla tänne töihin mutta kakarat tarvitsevat palvelukonsultteja jottei puukottaisi porukkaa? Jokin ei nyt oikein stemmaa tässä yhtälössä.

Ei kai meille ole syötetty pajunköyttä? Eihän? :mrgreen:
"Those who want respect, give respect."

Vastaa Viestiin