Helsingin yliopistoon suunniteltiin iskua, 2014

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

NapalmLolita
Parranpäristäjä
Viestit: 61
Liittynyt: Ke Joulu 07, 2011 4:25 am

Re: Helsingin yliopistoon suunniteltiin iskua, 2014

Viesti Kirjoittaja NapalmLolita » Ma Heinä 20, 2015 9:47 am

tohis kirjoitti:
NapalmLolita kirjoitti:
tohis kirjoitti:Toivottavasti Napalmiina pysyy Niuvassa seuraavat 100 vuotta ja ihan lukkojen takana. Ihminen joka tekee mukanas ylivertaisen älykkäänä idioottimaisuuksia ja kiinni jäätyään vetoaa siihen ettei ole vastuussa tekemisistään kun ei ole aktiivisesti ollut mukana vaan vika on AINA kaikissa muissa jotka muka sysäävät hänet tekemään asioita on vaaraksi niille tavallisille ihmisille, jotka eivät edes tiedä hänestä mitään. Ne jotka taas tietävät ja ehkä jopa tuntevatkin niin osaavat ja tietävät pysyä hänestä kaukana.

On se Napalmiina ainakin ylivertaisen sekaisin.
Toivottavasti ISIS surmaa tohiksen seuraavan 10 vuoden sisällä. Ihminen joka ärsyynnyttyään lehdestä 5 sekunnissa lukemastaan artikkelista suunnitellusta joukkosurmasta katsoo olevansa oikeutettu toivomaan pahaa toiselle ihmiselle ja solvaamaan häntä ja vielä vetoaa siihen ettei hänenlaisissaan tavallisissa ihmisissä ole mitään vikaa joka oikeuttaisi ketään vihaamaan tai surmaamaan heitä on alinta pohjasakkaa ja vaaraksi kaikille eläville olennoille, ei vähiten siksi että hänenlaisensa umpiluupäät ovat hyvää kyytiä tehtailemassa maapallosta elinkelvotonta saastavuorta.
Sinun hyväksesihän se vain on että olet Niuvassa. Miten sinä voit vihata ihmisiä, joita et edes tunne? Sinä olet oikeasti täysin sekaisin ja harhainen ja olet nyt siellä minne sinä kuulut. Ehkä he saavat sinun ylivertaisen älykkyytesi takaisin raiteilleen.
Toivoit pahaa toiselle ihmiselle. Riippumatta siitä kuinka inhimillinen paikka Niuva on, on täällä oleminen yhtään kauemmin kuin on hoidon kannalta välttämätöntä kuitenkin aina jonkinlainen rangaistus. Lisäksi loukkasit minua väittämällä, että olen yksin syyllinen ongelmiini, että olen huippuvaarallinen ja minut tuntevat ihmiset "osaavat varoa" minua, ja että olen älyllisesti tavis. Mikään näistä ei pidä paikkaansa. Älä yritä luikerrella irti näistä tosiasioista, nilkki. Viestisi uhkui vihaa ja halveksuntaa minua kohtaan.
Aseet eivät tapa, eivätkä myöskään ihmiset aseiden takana. Yhteiskunta ihmisten takana tappaa.

Se joka on synnitön heittäköön ensimmäisen kiven.

Valtio on yksilöä varten, EI KOSKAAN TOISINPÄIN.

NapalmLolita
Parranpäristäjä
Viestit: 61
Liittynyt: Ke Joulu 07, 2011 4:25 am

Re: Helsingin yliopistoon suunniteltiin iskua, 2014

Viesti Kirjoittaja NapalmLolita » Ma Heinä 20, 2015 9:52 am

Ollijoki kirjoitti: NapalmLolitalle siis kysymys, valvotaanko teidän netin käyttöä ,ja nettikäyttäytymistä millään lailla?
Ei valvota. Toivoisin itsekin että niin tehtäisiin, koska olen monta kertaa ollut todella ahdistunut tänne kirjoitetuista ilkeilyistä mutta en ole oikein osannut tuoda sitä esille keskusteluissa. Ainakin sitten olisi joku sanomassa, että muista että sinussa ei ole mitään vikaa, nuo ihmiset ovat täysiä häiriintyneitä latvakakkosia, ja että oman hyvinvointisi nimessä suosittelemme ettet vaivaudu vääntämään niiden kanssa.
Aseet eivät tapa, eivätkä myöskään ihmiset aseiden takana. Yhteiskunta ihmisten takana tappaa.

Se joka on synnitön heittäköön ensimmäisen kiven.

Valtio on yksilöä varten, EI KOSKAAN TOISINPÄIN.

NapalmLolita
Parranpäristäjä
Viestit: 61
Liittynyt: Ke Joulu 07, 2011 4:25 am

Re: Helsingin yliopistoon suunniteltiin iskua, 2014

Viesti Kirjoittaja NapalmLolita » Ma Heinä 20, 2015 10:34 am

Kissankello kirjoitti: Et itsekään näytä kovin toiveikkaalta sen suhteen, että saisit sinulle väärin tehneitä ihmisiä vastuuseen teoistaan, joten miksi käyttää energiaa vihan märehtimiseen? Eikö kannattaisi keskittyä hoitoon ja paranemiseen ja sitä kautta paremman tulevaisuuden rakentamiseen itselleen?
Siksi koska tilannetta ei saa nollattua. Elämme maailmassa, jossa minun edustamani ihmisryhmät (transsukupuoliset, laitavasemmistolaiset, aspergerit, huippuälykkäät, huumausainemyönteiset) ovat kansallisella mustalla listalla, joita kohdellaan aina ankarimman mukaan kun he syyllistyvät pienimpäänkin rikkomukseen tai poikkeamaan normeista ja joita kohtaan muut saavat tehdä rikoksia niin paljon kuin sielu sietää. Tilanne on vähän kuin jenkeissä jossa kolmannesta pidätyksestä voi joutua loppuelämäkseen vankilaan vaikka kyse olisi karkkipussin varastamisesta: helppoa mennä sanomaan kahdesti posessa olleelle että kannattaa nyt vaan keskittyä uuteen elämään. Tilanteen nollaus edellyttäisi ulkomaille muuttoa. Eikä sekään oikeasti nollaa mitään koska tehtyä ei saa tekemättömäksi: hukattuja vuosia ei saa takaisin, itketyt kyyneleet eivät imeydy takaisin silmiin, häväisty ruumis ei saavuta entistä arvokkuuttaan. Tässä nyt odotellaan mitä poliisi sanoo väkivallalla uhaten alasti riisuttamisesta, vaatteiden tuhoamisesta, kirjojen varastamisesta, pahaksi ihmiseksi haukkumisesta ja muusta mukavasta alistamisesta ja nöyryyttämisestä mitä vankilassa ja psykiatrisessa vankisairaalassa minua kohtaan harrastettiin. Jos vastaus on taas "ei me mitään tehä, ei tässä rikoksia ole tehty" kuten transpolin lääkärien ja suoli24:n solvaajien ja uhkailijoiden ja kiinalaisten nettihuijarien kohdalla, niin se tullaan kyllä muistamaan. Jos niin tapahtuu, minusta ei enää ikinä saa olentoa joka kunnioittaisi ihmiselämää pätkääkään: jos siellä ulkomailla asuessa syttyy sota, niin minä olen ensimmäisten joukossa asettumassa sen osapuolen puolelle, joka käyttää raakalaismaisempia keinoja.

Jos keskustelupalstoilla kirjoittelu tai saamasi vastaukset tuovat enemmän pahaa kuin hyvää mieltä, niin eikö kannattaisi keskustelupalstojen sijaan keskittyä sessioihin niiden laitoksesi ammattilaisten kanssa? Vai koetko sinä saavasi täältä jotain, mitä et ammattilaiselta saa? Mitä se on? Nopeampitempoista kommunikointia?
Kun kirjoitan tänne miltä kulloisellakin hetkellä tuntuu, saan siitä hetkellistä tyydytystä. Siksi viestini ovat isolta osin saman toistoa, niiden ei ole tarkoituskaan välittää uutta informaatiota vaan tyynnyttää myrskyävää mieltäni.

Vaikka tunnut ajattelevan, että koko maailma on sinua vastaan, niin itse en usko, että täällä kirjoittelevilla ihmisillä on sinua kohtaan kovinkaan vahvoja tunteita, tai edes sitä suunniteltua tekoa kohtaan, jota tämä ketju käsittelee. Enemmän ihmiset ovat ärsyyntyneet kirjoituksistasi, joissa olet kertonut olevasi muita ylempiarvoinen/viisaampi/nero/jotainmuuta.
Pitäisikö tosiasiat kieltää? Ketä se hyödyttäisi? Pidät selvästi mielentilatutkimusta yleisesti suuressa arvossa, niin miksi et usko siinä yhteydessä tehtävien älykkyystestien luotettavuuteen? Milgramin tottelevaisuuskoetta eivät sentään tutkimuksen osana teetä, mutta on sanomattakin selvää minkä tuloksen minä olisin siitä saanut.

Ja olet väärässä siinä että ihmiset eivät muka muistelisi pahalla sitä kuinka minusta melkein tuli satunnaisten ihmisten joukkomurhaaja. Jos jään tähän maahan asumaan minulla on jatkuvasti niskassa uhka tulla kadulla pahoinpidellyksi.
Minä mietin, kannattaako terveiden ja sairaiden edes yrittää löytää yhteistä linjaa. Kovin hedelmälliseltä se ei nimittäin ole näyttänyt. Ja suoraan sanottuna mietin, mitä keskustelupalstat tekevät hoitoprosessillesi ja tuhoavatko ne sen työn, jota ammattiauttajat kanssasi tekevät.
Asetelma ei ole "terveet vs. sairaat" vaan "yhteiskunnan kollektiiviseen mielisairauteen mukaan tempaamat" vs. "edellisestä prosessista ulkopuoliseksi jäämisestä seuranneen yksinäisyyden aiheuttaman sairauden uhrit". Minulle on suoraan täällä sanottu että sairauteni johtuu ympäristön paineista. Ja sopeutuminen syvästi sairaaseen yhteiskuntaan ei ole osoitus ihmisen terveydestä.
Aseet eivät tapa, eivätkä myöskään ihmiset aseiden takana. Yhteiskunta ihmisten takana tappaa.

Se joka on synnitön heittäköön ensimmäisen kiven.

Valtio on yksilöä varten, EI KOSKAAN TOISINPÄIN.

Gilmour
Alokas
Viestit: 17
Liittynyt: To Touko 21, 2015 7:20 pm

Re: Helsingin yliopistoon suunniteltiin iskua, 2014

Viesti Kirjoittaja Gilmour » Ma Heinä 20, 2015 11:10 pm

Koskeeko toi sinun käsitys syyllisyydestä kaikkia, vain sinua vai vaikkapa kaltoinkohdeltuja? Meinaan ilmaisemaasi skenaariota, jossa syyllinen tekoihisi on joku muu kuin sinä.

Ovatko kaikki kaltoinkohdellut oikeutettuja kostamaan, paitsi kiusaajilleen, myös muille?
Missä menee raja, että voi ryhtyä toimiin? Pitääkö olla tietty aika sorrettuna vai onko kiusaamisen osa-alueilla merkitystä?
Entä onko kiusaaminen sukupuoliasioista/vähemmistöihin kuulumisesta mielestäsi vakavampaa, kuin kiusaaminen jostain muusta syystä?
Entäpä mihin rankkautuu fyysinen väkivalta verrattuna henkiseen sinun moraalikäsityksessäsi? Oikeuttaako turpaansaaminen kostamaan lyöjälle vai jopa täysin ulkopuolisille ihmisille?

Loppuun vielä kyssäri vanhemmistasi. Miten he suhtautuvat sinuun nykyään? Millainen lapsuus sinulla on ollut? Ovatko myös he syyllisiä ihmiskunnan turmeltuneisuuteen?

WalkingDisaster
Lovejoy
Viestit: 1678
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 8:43 pm

Re: Helsingin yliopistoon suunniteltiin iskua, 2014

Viesti Kirjoittaja WalkingDisaster » Ma Heinä 20, 2015 11:48 pm

Mite jaksatte edes ruokkia tätä tyyppiä? Jättäkää omaan rauhaansa, niin ehkä hiljenee itsekin, mitään järkeä sen jutuissa ei ole.

tohis
Alibin satunnaislukija
Viestit: 103
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2012 9:30 am

Re: Helsingin yliopistoon suunniteltiin iskua, 2014

Viesti Kirjoittaja tohis » Ti Heinä 21, 2015 12:01 am

Napalmlolita Toivoit pahaa toiselle ihmiselle
Ja sinäkö ihan hyvää hyvyyttäsi halusit räjäyttää yliopistollisen ihmisiä taivaan tuuliin?
Napalmlolita. Nilkki....
No sepä just :D

NahkaSaapas
Sammakkoprofessori
Viestit: 492
Liittynyt: To Loka 09, 2014 5:20 pm

Re: Helsingin yliopistoon suunniteltiin iskua, 2014

Viesti Kirjoittaja NahkaSaapas » Ti Heinä 21, 2015 3:12 pm

Yle Uutiset 21.7.2015.

http://yle.fi/uutiset/yliopistoiskun_su ... en/8170181

Yliopistoiskun suunnittelusta tuomitut vievät asian korkeimpaan oikeuteen

Helsingin yliopistolla toteutettavan joukkosurman suunnittelusta hovissa tuomitut henkilöt ovat hakeneet valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Helsingin yliopistoiskun suunnitteluun liittyvässä jutussa on haettu valituslupaa korkeimmalta oikeudelta. Valituslupaa ovat hakeneet molemmat vastaajat, mies ja nainen. Syyttäjä ei ole hakenut valituslupaa.

Naisvastaajan oikeusavustaja Oona-Karita Vainio kertoo, että nyt peistä väännetään siitä, täyttääkö vastaajien menettely rikoksen tunnusmerkit. Syyttäjä on ajanut juttua nimellä "törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu ym.".

Sekä käräjäoikeudessa että hovioikeudessa puitu oikeustapaus on Suomen oloissa poikkeuksellinen. Rikoslakiin lisättiin pykälä törkeän väkivalta- tai henkirikoksen valmistelusta vasta pari vuotta sitten. Näin ollen tuomiot ovat luoneet uutta oikeuskäytäntöä.

Helsingin hovioikeudessa katsottiin toukokuussa sekä miehen että naisen syyllistyneen tekoon eli yliopistoiskun suunnitteluun. Nainen katsottiin kuitenkin syyntakeettomaksi, hänet jätettiin rangaistukseen tuomitsematta. Miehen osalta hovioikeus ei sen sijaan muuttanut käräjäoikeuden tuomiota. Käräjäoikeus oli tuominnut syytteessä olleen miehen kolmen vuoden ja yhden kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen törkeästä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta sekä lapsipornon hallussapidosta.

Helsingin hovioikeus katsoi, että vastaajat olivat yksityiskohtaisesti suunnitelleet joukkosurman toteuttamistavat ja -keinot. Hovioikeus katsoi, että heidän suunnitelmastaan käymä keskustelu ei ollut pelkästään ajatustenvaihtoa.

Korkein oikeus harkitsee nyt, myöntääkö se valitusluvan. Asian harkinnassa voi mennä useita kuukausia.
"Pessimismin suomenkielinen synonyymi on elämän kokemus."

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6831
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Helsingin yliopistoon suunniteltiin iskua, 2014

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » Ti Heinä 21, 2015 6:12 pm

Heh, täällä kirjoittelevan sijoituspaikkaan tuskin vaikuttaa mitenkään meni sitten korkeimpaan oikeuteen tai ei. Hän on jo todistanut omalta osaltaan tarvitsevansa hoitoa, ja sitä ei voi kukaan muu muuttaa kuin lääkäri, ja siihen menee tovi jos toinenkin ennen kuin se lääkäri edes syntyy.
Täällä tänään, missä huomenna?

rane
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 226
Liittynyt: Ti Tammi 10, 2012 5:17 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Helsingin yliopistoon suunniteltiin iskua, 2014

Viesti Kirjoittaja rane » Ke Heinä 22, 2015 2:02 am

WalkingDisaster kirjoitti:Mite jaksatte edes ruokkia tätä tyyppiä? Jättäkää omaan rauhaansa, niin ehkä hiljenee itsekin, mitään järkeä sen jutuissa ei ole.
Samaa mieltä. :?
-Jättäkää trollari rauhaan, kertoi jopa ahdistuneensa lukemistaan elämäntotuuksista.... :roll: Tosin jos jatketaan trollarin ruokkimista niin eihän se parane ikinä ja on lopun elämäänsä niuassa, sehän voi olla hyvä yhteiskuntarauhan kannalta.... :mrgreen:
Suurinta suvaitsemattomuutta esiintyy siellä, missä omasta mielestä ollaan kaikista suvaitsevaisimpia.

Frankie
Ran-tan-plan
Viestit: 399
Liittynyt: Ke Touko 09, 2012 5:45 pm

Re: Helsingin yliopistoon suunniteltiin iskua, 2014

Viesti Kirjoittaja Frankie » Ke Heinä 22, 2015 1:23 pm

Voisi tehdä kosteen Niuvalle Napalmimammasta, niin voisivat siellä pohtia lääkityksen ja hoidon tarvetta uudelleen ? Siis isommat dosetit ja 2045 pois.

sine qua non

Re: Helsingin yliopistoon suunniteltiin iskua, 2014

Viesti Kirjoittaja sine qua non » Ke Heinä 22, 2015 6:17 pm

Tämä minfon keskustelu on huomattu Ylessäkin:

http://yle.fi/uutiset/tunnettu_psykiatr ... ti/8170769
Tunnettu psykiatri kyseenalaistaa pakkohoidettavien netinkäytön: "Vaikeuttaa hoitoa huomattavasti"

Psykiatristen sairaaloiden potilailla on lähtökohtaisesti oikeus käyttää nettiä. Psykiatri Hannu Lauerma arvioi, että psykoottisille henkilöille voi olla netin käytöstä haittaa, koska he voivat saada tukea harhaluuloilleen verkosta.

Valtion psykiatrisissa sairaaloissa pakkohoidossa olevilla vakavasti mielisairailla henkilöillä on mahdollisuus käyttää nettiä. Verkossa surffailu voi kuitenkin haitata psykoottisen potilaan hoitoa ja mahdollistaa väkivaltafantasioiden jakamisen.

Psykiatrisissa vankisairaaloissa samoin kuin ylipäätään vankiloissa netin käyttö on yksinkertaisesti kielletty.

Jossain avolaitoksissa nettiä voidaan käyttää hyvin kontrolloidusti esimerkiksi opiskelutarkoituksessa. Se on kuitenkin aina hyvin harvinainen poikkeus, kertoo Psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri Hannu Lauerma.

– Tilanne on näin ollen erilainen kuin nykyään valtion sairaaloissa, joissa ongelman muodostaa se, että hyvinkin vakavasti psykoottiset ja vaikeahoitoiset henkilöt nettiä selaamalla saavat vapaasti hakea tukea kaikille psykoottisille harhaluuloilleen ja erikoisille käsityksilleen. He voivat myös viljellä esimerkiksi väkivaltafantasioita, Lauerma sanoo.

Potilas voi avautua näkemyksistään keskustelupalstoilla

Eräällä suomalaisella nettipalstalla käydään keskustelua, johon näyttäisi osallistuvan vakavasta rikoksesta pakkohoitoon mahdollisesti määrätty henkilö. Hän kirjoittaa palstalla rikoksestaan, motiiveistaan ja vankeudestaan.

Henkilö väittelee muiden palstalaisten kanssa ja vaikuttaa provosoituvan viesteistä. Jotkut hänen lähettämistään viesteistä on tulkittavissa uhkaaviksi.

Lauerma ei voi kommentoida yksittäisiä tunnistettavia tapauksia. Hän kuitenkin tietää, että kuvatun kaltainen toiminta on nykyään mahdollista valtion sairaaloissa.

– Ilmeisesti eduskunnan oikeusasiamiehen vaatimuksesta vastoin näitten sairaaloiden johdon näkemyksiä on määrätty, että tällainen oikeus pitää olla myös henkilöllä, joka sitten tosiasiassa vajoaa näihin fantasioihinsa ja ongelmiinsa netin kautta paljon syvemmälle.

– Uskoakseni se vaikeuttaa hoitoa huomattavan paljon, koska henkilö, jolla on sitkeitä harhaluuloja ja psykoottisia tulkintoja asioista, saa netistä käytännöllisesti katsoen mille tahansa ajatukselle vahvistuksen.

Silloin mielikuvat salaliitosta, huonosta hoidosta sekä hoitavista tahoista jonkinlaisena vastapuolena saavat kovasti tuulta siipiensä alle, Lauerma arvioi.

Niuvanniemessä netinkäyttöoikeus vaihtelee

Esimerkiksi Kuopion Niuvanniemen sairaalassa potilailla on lähtökohtaisesti mahdollisuus käyttää nettiä. Sairaalan käyttämien rajoitusten täytyy perustua johonkin lakiin ja laissa olevaan säädökseen, kertoo Niuvanniemen sairaalan ylilääkäri Kari Ojala.

– Oikeastaan sairaalahoitopäätöksellä voidaan rajoittaa ainoastaan sairaalasta poistumista. Kaikista muista rajoituksista, liittyvätpä ne yhteydenpitoon, netinkäyttöön tai johonkin muuhun, pitää tehdä erilliset päätökset, Ojala sanoo.

Sairaalalla on mahdollisuus kieltää tai rajoittaa potilaiden verkon käyttöä ja muuta yhteydenpitoa ulkomaailmaan muutamalla perusteella.

– Perusteet liittyvät hoitoon ja kuntoutukseen. Jos se haittaa henkilön hoitoa ja kuntoutusta tai se vaarantaa hänen turvallisuutensa tai muiden ihmisten yksityisyyden suojan, niin yksilöllisesti voidaan näitä rajoituksia asettaa.

Pedofiliariski on yksi vakava syy estää potilaan pääsy nettiin. Sillä pyritään estämään mahdollisuus käyttää lapsia hyväksi verkon välityksellä.

– Useinhan pedofiliataipumuksen hoitaminen on aika vaikeata. Siinä menee pitkiä aikoja ja se saattaa olla pitempiaikaisen rajoituksen taustalla ja perusteena.

Ojalan mukaan Niuvanniemen sairaalassa periaatteena on, että verkkoon pääsyä harkitaan yksilöllisesti kunkin potilaan kohdalla. Osa potilaista saa käyttää nettiä hyvin vapaasti ilman rajoituksia ja valvontaa. Heillä voi olla omat älypuhelimet tai tietokoneet.

Joillakin osastoilla potilaat puolestaan pääsevät verkkoon valvotusti sairaalan tietokoneilta. Kolmannen ryhmän potilaat eivät saa käyttää nettiä lainkaan.

Verkon käyttö valmentaa elämään yhteiskunnassa


Potilaiden netin käyttö on Ojalan mukaan perusteltua siksi, että toivuttuaan he siirtyvät tavalliseen yhteiskuntaan. Siellä heidän pitää hoitaa asioitaan. Esimerkiksi laskujen maksaminen ja vastaavat asiat hoidetaan nykyään netin kautta.

– Jos meidän potilaat menevät sairaalasta niin, että heillä ei ole mitään valmiuksia tietokoneen ja netin käyttöön, niin siitä tahtoo tulla heille lähtökohtaisesti ongelmia.

Ojala myöntää, että netin käytöstä voi olla haittaa potilaalle. Hänen mukaansa tilanne, jossa ihminen kuvaa jotenkin omaa sairauttaan ja oireitaan verkossa, voi hankaloittaa hoitoa.

– Varsinkin jos hän ei sitä itse ymmärrä, niin totta kai on tarkoituksenmukaista silloin tällaista toimintaa rajoittaa.

Ojalan mukaan Niuvanniemen sairaalan potilailla esiintyy jonkin verran netin väärinkäyttöä. Tapaukset voivat esimerkiksi liittyä toisen henkilön yksityisyyden häiritsemiseen tai yrityksiin hankkia päihteitä sairaalaan.

Niuvanniemen sairaalassa on tällä hetkellä 280–290 potilasta. Ojalan mukaan yleisesti ottaen tutkimus- ja hoito-osastoilla netin käyttö on rajoitetumpaa ja kuntouttavilla osastoilla vapaampaa.

Mikko Leppänen
@m_leppanen Yle Savo
Jos netin käyttö on vapaata, ei hoitohenkilökunnalla ole käytännössä kyllä keinoja (eikä välttämättä edes osaamista) mitenkään valvoa, mitä kukakin siellä netissä sitten hommailee. Mielenkiintoista, että ylilääkäri Ojala sanoo, että se voi olla ongelmallista, jos potilaat kuvaavat sairauttaan ja oireitaan verkossa, mutta kuitenkin myöhemmin kertoo, että netin "väärinkäyttönä" on tullut ilmi lähinnä toisten yksityisyyden häirintää tai päihteiden hankkimiseen tähtäävää toimintaa.

Nähdäkseni sairaudestaan ja oireistaan kertominen ei ole ongelma, vaan ongelma tulee nimenomaan netin mahdollistamasta interaktiosta muiden ihmisten kanssa. Realiteettien tajua vioittavista sairauksista (ainakin niiden akuuttivaiheessa) ja usein myös persoonallisuushäiriöstä kärsivät eivät aina pysty käymään (eivätkä aina haluakaan käydä) mielekästä ja "järkevää" keskustelua - jos ei haeta silkkaa konfliktia muiden kanssa, niin kanssakirjoittajilta odotetaan milloin vahvistusta omille näkemyksille, milloin terapiatyyppistä ymmärtämystä. Analyyttiset, realistiset ja tylytkin vastaukset, joissa usein vielä konfrontoidaan tavalla tai toisella vinksahtanutta tekstiä, tuottavat mieleltään järkkyneille kirjoittajille ongelmia - ne ovat se kova maailma, jota he eivät kestä, joka heidät sairastuttaa ja jonka siksi täytyy olla viallinen.

NapalmLolita on varmaan saanut nettikirjoittelullaan nyt hoitopaikassaankin huomion. Ehkä siitä poikii jotakin häntä hyödyttävää, ehkä ei. Jos kirjoittelu netissä "saa" jatkua edelleen, niin kysyisin Loliltalta kuitenkin, että olisiko tällä hetkellä hyödyllisempää, että purkaisit itseäsi vaikka blogin muodossa. Kun olet täälläkin kertonut, että tämä kirjoittelun tarkoitus on tyynnyttää myrskyävää mieltäsi ja saat siitä hetkellistä tyydytystä. Täällä sinulle on vain konfliktia tarjolla: vaikka suunnittelemasi teon voisi ymmärtää periaatteen tasolla protestina kokemaasi epäoikeudenmukaisuutta vastaan, ei se saa hyväksyntää sen enempää kuin kenenkään muunkaan tekemät tai suunnittelemat väkivaltaiset, toisten vahingoittamiseen tähtäävät aktit.

Konfliktin ja vihan tunteen jatkuva ylläpitäminen ulkomaailman kanssa esimerkiksi täällä netin keskustelupalstalla (ja siihen kuluva huomio ja energia) on tietysti keino välttää "kohtaamasta itseään" ja ongelmiaan, jos näin kliseisesti saa sanoa (enkä tarkoita olla ylenkatseellinen, joten pahoittelen, jos se siltä vaikuttaa). Mutta en voi uskoa, että se millään lailla pitemmällä aikavälillä parantaa psyykkistä vointiasi (tai meidän muidenkaan).

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6831
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Helsingin yliopistoon suunniteltiin iskua, 2014

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » Ke Heinä 22, 2015 7:49 pm

Niin, eihän tämä NapalmLolita ole suinkaan ainoa NAISPUOLEINEN joka Niuvanniemessä saa vapaat kädet nettiin. Tuntuu uskomattomalle että myös tämä 2 lastaan murhannut "äiti"(todellisuudessa paska) ilmeisesti kirjoitti nettiin jo mielentilatutkimuksen aikana, ennen syytteen asettamista. Se on peräti outoa ja outo vapaus normaaliin tutkinta aikaan nähden. Sehän mahdollistaa jopa tutkinnan vaikeuttamisen pahimmillaan.
Nythän hän hakee jonkunlaista tukea lapsensa menettäneiden joukosta netissä uudella nimellä.
Parantaako netti ja netin myötäeläjät näitä hulluja vai pahentaako?
Onko Niuvanniemessä jotenkin sairas ajattelu että naispuoleiset sekopäät ja murhaajat ovat enemmän oikeutettuja netin käyttäjäiksi kuin miehet jotka ovat syyllistyneet vastaaviin tekoihin??? Pitäisikö tohtoreidenkin käydä ottamassa muutama nappi purkista jotta palautuisivat todellisuuteen?
Näiltä sekopäiltä voidaan kieltää täydellisesti netin käyttö jo hoidollisilla perusteilla, ei netti niitä paranna vaan luo uskoa ymmärtäjien kautta tekojen ja yritysten oikeudenmukaisuuteen.
Mikäli pillerivajauksella käyvät tohtorit eivät tätä tajua niin tehtäköön lakiin muutos ettei vastaavassa tilassa, todennäköisesti pitkäaikaispotilailla, ole mitään asiaa nettiin kiihottamaan itseään.
Täällä tänään, missä huomenna?

Ollijoki
Wallander
Viestit: 1059
Liittynyt: To Touko 15, 2014 4:20 pm

Re: Helsingin yliopistoon suunniteltiin iskua, 2014

Viesti Kirjoittaja Ollijoki » Ke Heinä 22, 2015 8:26 pm

Lauerman kanssa tätä asiaa pohdittiin nyt se tää juttu paukas nettiin...vähän outoa lukea näitä settejä ylen sivuilta mutta menköön. Napalmlolita toivon sulle en pikaista paranemista mutta toivottavasti saat apua sieltä niuvasta.
koita saada se pääkoppasi kondikseen

Avatar
Kissankello
Magnum
Viestit: 1404
Liittynyt: To Loka 23, 2014 8:46 pm

Re: Helsingin yliopistoon suunniteltiin iskua, 2014

Viesti Kirjoittaja Kissankello » Ti Heinä 28, 2015 2:28 pm

NapalmLolita kirjoitti: Pitäisikö tosiasiat kieltää? Ketä se hyödyttäisi? Pidät selvästi mielentilatutkimusta yleisesti suuressa arvossa, niin miksi et usko siinä yhteydessä tehtävien älykkyystestien luotettavuuteen? Milgramin tottelevaisuuskoetta eivät sentään tutkimuksen osana teetä, mutta on sanomattakin selvää minkä tuloksen minä olisin siitä saanut.
En ole ottanut kantaa älykkyystestien luotettavuuteen. Sen sijaan totesin, kun kirjoitit ihmisten sinua kohtaan tuntemasta vihasta, että uskon tämänkin keskusteluketjun ihmisiä ärsyttävän enemmän se, miten alentuvasti ja vihamielisesti suhtaudut muihin ihmisiin (jotka eivät sinun kärsimyksiäsi ole olleet edes aiheuttamassa), kuin se onneksi suunnitelman asteelle jäänyt tekosi, josta olet hoidossa. En viitsi lähteä kenenkään älykkyysosamääriä arvailemaan, mutta sen voin sanoa, että aiheessa sinä et kyllä kykene pysymään, olipa se sitten mikä tahansa. Jos sinulle sanoo asiasta x, niin tuot saman tien mukaan asiat y, z ja ö, jotka eivät sinänsä liity asiaan x mitenkään, mutta joilla yrität perustella kokemuksiasi ja kärsimyksiäsi ja oikeuttaa tekojasi å, ä ja q, koska sinulle ovat tehneet pahaa ja vääryyttä henkilöt N.N. ja NN.NN. ja vielä organisaatiot NNN ja NNNN. Veivaat joka asiaa sivusta ja vierestä, mutta et pysy asiassa. Tuot mukaan kyseiseen asiaan kuulumattomia seikkoja ja hämmennät niin sanotusti puurot ja vellit sekaisin. Turhauttavaa.
NapalmLolita kirjoitti:Ja olet väärässä siinä että ihmiset eivät muka muistelisi pahalla sitä kuinka minusta melkein tuli satunnaisten ihmisten joukkomurhaaja. Jos jään tähän maahan asumaan minulla on jatkuvasti niskassa uhka tulla kadulla pahoinpidellyksi.
Älä laita minun suuhuni sanoja, joita en ole sanonut (sitä sinä tosin teet jatkuvasti kaikille). En ole kirjoittanut "pahalla muistelusta" mitään. Kirjoitin: "...itse en usko, että täällä kirjoittelevilla ihmisillä on sinua kohtaan kovinkaan vahvoja tunteita...", ja sillä tarkoitin sitä, että minfossa keskustellaan monista (vieraiden ihmisten) hyvinkin raskaista rikosjutuista (mm. toteutuneita henkirikoksia) ilman henkilökohtaisia vihantunteita. Sinä sentään et saanut ruumiita aikaiseksi. Aivan varmasti sinä olet edelleen sitä mieltä, että koko maailma on sinua vastaan, mutta minusta sinä yliarvioit oman merkityksesi muille, sinulle vieraille ihmisille. Ihmisillä on valitettavan lyhyt muisti, eikä naamaasi esim. Helsingissä kadulla vastaan tullessa tunnistaisi varmasti monikaan, saati sitten että "kaikki ihmiset" sinua vihaisivat. Uskon, että hoidosta vapauduttuasi tulee suurempi merkitys olemaan sillä, miten käyttäydyt arkielämässä muita ihmisiä kohtaan, kuin sillä hetkellä toivottavasti vuosien takaisella suunnitellulla teollasi, joista useimmat ihmiset eivät edes tiedä, jollet itse ota asiaa esiin.
Kissankello kirjoitti:
Minä mietin, kannattaako terveiden ja sairaiden edes yrittää löytää yhteistä linjaa. Kovin hedelmälliseltä se ei nimittäin ole näyttänyt. Ja suoraan sanottuna mietin, mitä keskustelupalstat tekevät hoitoprosessillesi ja tuhoavatko ne sen työn, jota ammattiauttajat kanssasi tekevät.
NapalmLolita kirjoitti:Asetelma ei ole "terveet vs. sairaat" vaan "yhteiskunnan kollektiiviseen mielisairauteen mukaan tempaamat" vs. "edellisestä prosessista ulkopuoliseksi jäämisestä seuranneen yksinäisyyden aiheuttaman sairauden uhrit". Minulle on suoraan täällä sanottu että sairauteni johtuu ympäristön paineista. Ja sopeutuminen syvästi sairaaseen yhteiskuntaan ei ole osoitus ihmisen terveydestä.
Kyllä vain asetelma on "terveet vs. sairaat", kun kyse on siitä, onko aivan toivotonta yrittää keskustella järkevästi asioista asioina ja löytää jonkinlaista yhteistä ymmärrystä keskustelupalstalla. Sillä, mistä sairaan sairastuminen johtuu, ei ole sinänsä keskustelun kannalta merkitystä. Meillä kaikilla on omat elämänhistoriamme, joista asenteemme ja arvomme kumpuavat, eikä niiden läpipuiminen keskusteluissa tai omien mielipiteiden/tekojen oikeuttamisessa ole tarpeellista (tai edes järkevääkään). Ja edelleen totean, että tuo loputon uhriutuminen, vastuunpakoilu omista tekemisistä ja syyllisten osoittelu ei kyllä johda yhtään mihinkään. Itse uskon, että paranemisprosessin kannalta on varmasti tärkeää tiedostaa, mistä asiat ovat johtuneet, mutta vielä tärkeämpää olevan se, että niistä kykenee pääsemään yli ja jatkamaan elämäänsä. Mitä potilaiden valvomattomaan netin käyttöön tulee, niin ymmärrän kyllä inhimillisen tarpeen "tyynnyttää myrskyävää mieltä", mutta samaan aikaan pistän sairaalalle paljon vastuuta siitä, että se samaan aikaan, kesken hoidon, aiheuttaa heille ahdistusta. En pysty näkemään tuota yhtälöä mitenkään järkevänä.

Itselläni ei ole aiheeseen enää enempää sanottavaa, koska koen, että keskustelu kanssasi kiertää samaa, päättymätöntä kehää. Et edes halua ymmärtää mitä sinulle sanotaan, vaan toistat vain kokemiasi kärsimyksiä ja vääryyksiä ja oikeutat niillä itsellesi kaiken.
"Before you embark on a journey of revenge, dig two graves."
- Confucius (Chinese philosopher & reformer, 551 BC - 479 BC)

VoDKa
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4954
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Helsingin yliopistoon suunniteltiin iskua, 2014

Viesti Kirjoittaja VoDKa » Ti Heinä 28, 2015 3:15 pm

Sen verran hiljaista NapalmLolitan puolelta, että taisi napsahtaa nettikielto päälle siellä Niuvassa. Tai sitten ymmärsi itsekin sen, ettei täällä Minfolla saavuta yhtään mitään - asia josta jo aiemminkin hänelle olin kirjoittanut, mutta sittemmin viestini poistanut.

Jos kuitenkin käy niin että NapalmLolita lueskelet täältä viestejä, niin toivon mukaan ymmärrät itsekin sen ettet sinä saa täällä vaihdettua näiden ihmisten mielipiteitä - samalla tapaa kuin nämä ihmiset eivät tule koskaan ymmärtämään sinun kantaasi asioihin. Syy on ihan yksinkertainenkin: Kumpikaan ei ole elänyt toisen elämää eikä koe asioita siltä kantilta miltä se toinen ne asiansa näkee. Sikäli NapalmLolita sinun tekstejäsi on ollut mielenkiintoista lukea, sillä tuot mieleeni muutamia muita, suunnitelmissaan jo pidemmälle päässeitä ihmisiä: Eric Harrisin ja Seung-Hui Chon noin äkkiseltään mietittynä. Todennäköisesti oletkin tutustunut ko. tapauksiin ja jaat varmaan monia heidän ajatusmaailmansa juttuja - tai sitten et. Sinulla on kuitenkin samantyylinen tapa ajatella, mikä kertoo siitä että ihminen toimii aina tietyllä tavalla, aivokemioista, kokemuspohjasta ja muusta johtuen. Sinulla toki on ollut tavallista isompi risti kannettavana tuon 64.0 -diagnoosisi vuoksi, minkä harvempi ihminen varmaan edes ymmärtää kuinka henkisesti uuvuttavaa ja raskasta sen pelkkä saaminen on, saatika sitten vielä elämä senkin jälkeen. Etenkin, kun ilmeisesti koet ettet ole saanut tarvittavaa tukea "omiesi" parista. Siinä mielessä minusta syy ajattelutapaasi ei välttämättä ole sinussa. Tapasi reagoida asioihin on tapa joka käynnistyy joillakin henkilöillä: Se viha ja koetut pettymykset muuttuvatkin eräänlaiseksi voimavaraksi, joka ei ole hyvää voimavaraa, vaan näyttää ihmismielen synkeämmän puolen. Se puolestaan pysyy käynnissä sillä katkeruudella ja ihmisiltä saamillasi vastauksilla - kuten huomaat, täälläkin ihmiset ovat eri mieltä kanssasi, jonka näet puolestaan ajatelmana "kaikki ovat minua vastaan". Se lisää vihaa ja inhoa ihmisiä kohtaan ja loputon oravanpyörä onkin valmis. Ihan jo sen vuoksi siinä aiemmin kirjoittamassani (ja poistamassani) viestissä ehdotin että olisi hyvä jos voisit pysyä netistä pois jonkin aikaa, tehdä jotain ihan muuta, keskittyä itseesi ja elämääsi. Julmalta kuulostava fakta on ettei suurin osa ihmisistä tiedä kuka olet - tai edes välitäkään. Sen vuoksi tuskin koko ihmiskunnalla on sinua vastaan jonkinlaista kaunaa mikä sinun pitäisi jotenkin kostaa, ainakaan niin että kohteeksi kelpaa kuka tahansa. Sen sijaan että keskittyisit ajattelemaan sinua vastaan väärin tehneitä ihmisiä, unohda nämä tyypit - osoittamalla sen että heidän sanansa ovat oikeasti osuneet ja sattuneet, paljastat vain heidän voittaneen ja nöyryyttäneen sinua. Tällä keinoin annat heille lyömäaseiksi sen että he voivat (omasta mielestään) hyväksytyksi ivata sinua entistä enemmän myös mt-puolen vuoksi. Tällä kertaa et kerennyt onneksi tämän pidemmälle suunnitelmissasi, mikä voi olla myös pelastuksesi - romahduksia tulee ja menee, mutta vankilatuomio olisi jotain mikä olisi vaikeampi hävittää historiastaan.

Unohda koko tämä Minfo-puoli, Suomi24 ja muut (Puuteri?) missä olet käynyt kirjoittelemassa. Ihmiset täällä ovat kasvottomia, sinua tuntemattomia henkilöitä jotka eivät tee yhtään hyvää sinun omalla mielenterveydellesi. Se että netissä joku mollaa toista ei ole syy kostaa koko maailmalle - ei edes sille mollaajalle. Elämässä on runsaasti kivojakin asioita joissa ei tarvitse muiden mielipiteistä välittää, tai että tuhraisi aikaansa ihmisiin joista ei välitä tippaakaan - saati että lähtisi näitä hengiltä ottamaan ja siitä seuraamukset kärsimään.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


Vastaa Viestiin