Ryöstäjät hakkasivat ja potkivat julmasti Pasilassa

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
Avatar
Sheriffi McCloud
Lauri Hanhivaara
Viestit: 141
Liittynyt: Ma Maalis 16, 2015 3:19 pm

Ryöstäjät hakkasivat ja potkivat julmasti Pasilassa

Viesti Kirjoittaja Sheriffi McCloud »

Torstai 19.3.2015 klo 12.36


Poliisi etsii noin 40-vuotiaan miehen julmasti ryöstäneitä nuorukaisia. Poliisi julkaisi ryöstöstä valvontakameravideon ja varoittaa sen sisältämästä väkivallasta.

Helsingin poliisi julkaisi väkivaltaisen ryöstövideon - tunnistatko tekijät? EI HERKILLE

Noin 40-vuotias mies ryöstettiin Helsingin Itä-Pasilassa lauantaina helmikuun 28. päivänä kello 00.45.

Mies oli kävelemässä Pasilan rautatieasemalle päin, kun häntä vastaan tuli kolme tummaihoista miestä. He olivat noin 20-vuotiaita.

Miehet pyysivät noin 40-vuotiaalta mieheltä tupakkaa, mutta tällä ei ollut antaa. Sen jälkeen kolmikon käytös muuttui aggressiiviseksi.

Mies lähti juosten karkuun päästäkseen tilanteesta irti, mutta kolmikko lähti hänen peräänsä.

He saivat uhrin kiinni Opastinsilta 12 kohdalla, kun tämä kaatui ylittäessään porttia.

Tämän jälkeen miehet alkoivat hakata nyrkeillä ja potkia maassa makaavaa uhria.

Poliisin mukaan uhrin pahoinpitelyyn osallistui koko kolmikko.

Potkimisen jälkeen uhrilta anastettiin omaisuutta, mutta poliisi ei tutkinnallisten syiden takia kerro, mitä tältä vietiin. Myöskään sitä ei kerrota, kuinka pahat vammat uhri sai.

Potkiminen ja omaisuuden anastaminen tallentuivat valvontatallenteelle. Poliisi julkaisi tallenteen tapahtuneesta saadakseen tietoja tekijöistä. Poliisi varoittaa tallenteen sisältämästä väkivallasta.

Poliisi pyytää tapahtuneesta tai tekijöistä mahdollisesti jotain tietäviä ottamaan yhteyttä 0295 475 455 tai virka-ajan ulkopuolella 0295 417 935. Tietoja voi ilmoittaa myös sähköpostilla osoitteeseen: [email protected]

Iltalehti on käsitellyt videota uhrin henkilöllisyyden suojaamiseksi.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015031 ... 0_uu.shtml
Sisäministeri Ohisalo: Turvapaikan hakeminen menee kaiken muun edelle

mämmi
Lauri Hanhivaara
Viestit: 135
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2008 9:22 pm

Re: Ryöstäjät hakkasivat ja potkivat julmasti Pasilassa

Viesti Kirjoittaja mämmi »

Kuva
Helsingin Itä-Pasilassa tapahtui 28. helmikuuta väkivaltainen ryöstö, jonka ratkaisemiseksi poliisi pyytää yleisöhavaintoja.

Noin 40-vuotias mies oli kävelemässä kohti Pasilan rautatieasemaa Opastinsilta 12:n kohdalla hieman puolenyön jälkeen, kun häntä vastaan tuli kolme noin 20-vuotiaan tummaihoisen miehen ryhmä.

Miehet pyysivät tupakkaa, jota 40-vuotiaalla ei kuitenkaan ollut antaa. Tässä vaiheessa kolmikon käytös muuttui aggressiiviseksi. Yksin ollut mies halusi päästä irti tilanteesta ja yritti juosta karkuun.

Mies kaatui ylittäessään porttia, jolloin kolmikko sai hänet kiinni. Valvontakameratallenteelta näkyy, kuinka he alkoivat välittömästi lyödä ja potkia maahan kaatunutta uhriaan, minkä jälkeen he varastivat uhrilta omaisuutta. Uhria potkittiin ja lyötiin useasti muun muassa selän, niskan ja pään alueelle.

Uhrin saamista vammoista tai anastetun omaisuuden laadusta ja määrästä poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro.

Potkiminen ja omaisuuden anastaminen tallentuivat valvontakameralle, mutta poliisi ei toistaiseksi ole pystynyt selvittämään tekijöiden henkilöllisyyttä. Poliisi julkisti tapauksesta myös videon, mutta Helsingin Sanomat ei julkaise videota sen sisältämän raa'an väkivallan takia.

Poliisi pyytää yleisöhavaintoja sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai puhelimitse numeroihin 0295 475 455 (kello 8–17) ja 0295 417 935 (virka-ajan ulkopuolella).
Ja vielä video:
https://www.facebook.com/video.php?v=79 ... main_video

Avatar
Sheriffi McCloud
Lauri Hanhivaara
Viestit: 141
Liittynyt: Ma Maalis 16, 2015 3:19 pm

Re: Ryöstäjät hakkasivat ja potkivat julmasti Pasilassa

Viesti Kirjoittaja Sheriffi McCloud »

Huom. Naapuritalon pellavapäät eivät ole epäiltyjen listalla. :twisted:
Sisäministeri Ohisalo: Turvapaikan hakeminen menee kaiken muun edelle

Avatar
devil_doll
Javier Pena
Viestit: 1798
Liittynyt: Su Huhti 04, 2010 5:22 am
Paikkakunta: From Hell

Re: Ryöstäjät hakkasivat ja potkivat julmasti Pasilassa

Viesti Kirjoittaja devil_doll »

Mitä tämän alemman kaverin lippiksessä lukee? Tuo on joku tunnettu teksti mutten nyt saa päähäni mikä.
Sika naiseksi

There's nothing in my dreams, just some ugly memories. Kiss me like the ocean breeze.

URSA
Watson itse
Viestit: 5824
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ryöstäjät hakkasivat ja potkivat julmasti Pasilassa

Viesti Kirjoittaja URSA »

"Poika 2"-kuva on huono. Videolla näkyy paremmin, kuinka pitkä ja hoikka poika hän on, ja miten pitkillä jaloilla hän potkii pahoinpidellessään. Noin pitkillä säärillä juoksee sata metriä hetkessä. "Poika 1" näyttää muita kalpeammalta.

"Poikajoukko" oli taas asialla. Enää ei riitä kahden käden sormet laskiessa viime kuukausina tehtyjä väkivaltarikoksia, joista epäillään maahanmuuttajia tai maahanmuuttajataustaisia poikia.

Snoopy
Armas Tammelin
Viestit: 85
Liittynyt: Ti Tammi 27, 2015 9:03 am

Re: Ryöstäjät hakkasivat ja potkivat julmasti Pasilassa

Viesti Kirjoittaja Snoopy »

Ahaa, taas kulttuurimme rikastajat keppostelevat vanhan pelikonsolin jäähtymistä odotellessa....poikiahan ne vaa taisi olla ? Miksi poliisi ottaantuu juttuun, jopa videon julkaisemalla, kilven kiillotusko meneillään? Eikös noista yksi jo kelpaisi pöljäpaaterolle konstaapeliksi, kun osaa potkia ja on pitkämies, niinku ite pöljäkin?

Vai väkivallan takia ei paskasanomat julkaise videota, kusipäät torppaavat uutiset samantien kun tietoon tuli tekijöiden tummahipiä. Vittu että tämä mutanaamojen silittely alkaa vituttamaan jo melko raikkaasti. Tämä mamujen riehuminen pahenee päiväpäivältä, ne pitää pysäyttää. Tällä menolla ei mene kauaa, kun suomalaisilla alkaa tynnyri täyttyä ja sen mukaan virallinen mamun metsästyskausi olla alkamassa. Ei elukka tajua, että se kerjää verta nenästään tuollasilla tempuilla.
Viimeksi muokannut Snoopy, To Maalis 19, 2015 4:02 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

zikzak
Harjunpää
Viestit: 313
Liittynyt: Ke Helmi 22, 2012 8:07 pm

Re: Ryöstäjät hakkasivat ja potkivat julmasti Pasilassa

Viesti Kirjoittaja zikzak »

Sivuhuomiona: Joudun töiden takia kulkemaan usein iltaisin ja yöaikaan (Itä)-Pasilassa ja olen muutaman kerran tuntenut oloni hieman epämukavaksi. Etenkin Pasilan rautatieaseman kulmilla ja Lidlin edustalla pyörii usein levotonta porukkaa (narkkareita, juoppoja ja nuorisoporukoita). Ja onhan tuolla tapahtunutkin, muutama viikko sitten uutisoitiin puukkomiehestä.

sine qua non

Re: Ryöstäjät hakkasivat ja potkivat julmasti Pasilassa

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

Jos nyt käy ilmi, että nämä raukkamaiset hakkaajat ovat osa sitä pahoinpitelevää mamujengiä (tai jotkut heistä, vaikea arvioida ikää kuvien ja videoiden perusteella, mutta eivät kovin vanhoilta näytä), jonka oikeudenkäyntiä lykättiin "Helsingin käräjäoikeuden yleisen työtilanteen" vuoksi 21.4. saakka, niin jonkinmoiseen edesvastuuseen saisi vetää ne, jotka ovat päästäneet nämä vapaalle jalalle odottelemaan tuomioita.

Mutta luulisi tietysti, että poliisi olisi tunnistanut nämä nauhalta ja kuvista, jos ovat virkavallan "vanhoja tuttuja".

zikzak
Harjunpää
Viestit: 313
Liittynyt: Ke Helmi 22, 2012 8:07 pm

Re: Ryöstäjät hakkasivat ja potkivat julmasti Pasilassa

Viesti Kirjoittaja zikzak »

Snoopy kirjoitti:Vai väkivallan takia ei paskasanomat julkaise videota, kusipäät torppaavat uutiset samantien kun tietoon tuli tekijöiden tummahipiä. Vittuettä tämä mutanaamojen silittely alkaa vituttamaan jo melko raikkaasti. Tämä mamujen riehuminen pahenee päiväpäivältä, ne pitää pysäyttää. Tällä menolla ei mene kauaa, kun suomalaisilla alkaa tynnyri täyttyä ja sen mukaan virallinen mamun metsästyskausi olla alkamassa. Ei elukka tajua, että se kerjää verta nenästään tuollasilla tempuilla.
Mitä lisäarvoa tuo videon näyttäminen oikeastaan tuo? Kuvista tekijät näkee yhtä hyvin (tai huonosti) kuin suttuiselta videolta. Myös teonkuvaus ilmenee tekstistä samalla lailla. Eihän tuolla videolla ole juuri muuta arvoa kuin puhtaan uteliaisuuden tyydyttäminen.
Viimeksi muokannut zikzak, To Maalis 19, 2015 4:26 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13621
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ryöstäjät hakkasivat ja potkivat julmasti Pasilassa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Neekerit käyttäytyvät lajilleen tyypillisesti.

Poliisia ei harmita teko, vaan se, että eivät saaneet tekijöitä nopeasti kiinni ja painettua asiaa villaisella. Vaan nyt joutuvat turvautumaan yleisön apuun ja pahoinpitelyn tekijöiden etninen tausta tuli ilmi/julki.

Nyt siellä KRP:ssä tarkkana; vahtikaa kaikkia mahdollisia nettisivuja, ettei niissä vaan kukaan syyllisty tekijöiden arvosteluun.

Kaikkea ne pojat keksii heh heh heh... Vallattomia ovat. Tai ehkä tuo mies oli vienyt heiltä jotain ja pojat ottivat omansa pois. Niin sen täytyi olla.

Ja minä muistan kun jo 1960-luvulla hakattiin ihmisiä huvin vuoksi. Ei tässä mitään uutta ole. Hajaantukaa!
zikzak kirjoitti:Eihän tuolla videolla ole juuri muuta arvoa kuin puhtaan uteliaisuuden tyydyttäminen.
Eikä poikain teolla ole muuta arvoa kuin oman lajikäyttäytymisen tyydyttäminen.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Snoopy
Armas Tammelin
Viestit: 85
Liittynyt: Ti Tammi 27, 2015 9:03 am

Re: Ryöstäjät hakkasivat ja potkivat julmasti Pasilassa

Viesti Kirjoittaja Snoopy »

[quote="zikzak"][quote="Snoopy"]Vai väkivallan takia ei paskasanomat julkaise videota, kusipäät torppaavat uutiset samantien kun tietoon tuli tekijöiden tummahipiä. Vittuettä tämä mutanaamojen silittely alkaa vituttamaan jo melko raikkaasti. Tämä mamujen riehuminen pahenee päiväpäivältä, ne pitää pysäyttää. Tällä menolla ei mene kauaa, kun suomalaisilla alkaa tynnyri täyttyä ja sen mukaan virallinen mamun metsästyskausi olla alkamassa. Ei elukka tajua, että se kerjää verta nenästään tuollasilla tempuilla.[/quote]

Mitä lisäarvoa tuo videon näyttäminen oikeastaan tuo? Kuvista tekijät näkee yhtä hyvin (tai huonosti) kuin suttuiselta videolta. Myös teonkuvaus ilmenee tekstistä samalla lailla. Eihän tuolla videolla ole juuri muuta arvoa kuin puhtaan uteliaisuuden tyydyttäminen.[/quote]


No se tuo selvästi esille sen mitä on tapahtunut. Uhri ei hakannut vallattomia keppostelijoita tai uhannut heitä tms. Tekstiversiot teonkuvauksessa on huuhaata, monestiko tekstit on tehty uusiksi kun on kuulutu sieltä täältä? Videolla kun näkee mitä tapahtuu, niin turha on selitellä rullahuulenkaan, potkiko vai ei, muistaako hakanneensa ketään ym. Ehkäpä suomen kansakin alkaa heräämään todellisuuteen, kun näkee videokuvaa oikeasta hakkaamispotkimis ryöstöstä? Jopa lieksan kukkahattulehmällä pitäisi olla melkoiset ruuneberinlahjat, jos tuon selittää poikien iltarukoushetkeksi.

Avatar
SYLWAR
Axel Foley
Viestit: 2338
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Huvikumpu

Re: Ryöstäjät hakkasivat ja potkivat julmasti Pasilassa

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Ärsyttää tuo uutisointi eräiden jatkuvasti silmään pistävien termien osalta, kun tekijät on selkeästi mamutaustaisia. Miksi näitä uutisia ei voi kirjoittaa suoraan oikeilla nimillä, kun kuvamateriaalikin sekä jutussa oleva kuvaus kuitenkin kertoo sen asian oikean laidan.
Lehdistö on jotenkin siirtynyt ilmeisesti hyysäyksestä hiljalleen puolihyysäyksen, jossa otsikoita ja boldattuja kuvatekstejä kirjoitellaan kiertoilmaisuin, mutta totuus sitten laitetaan itse uutiseen.
Melkein sama kuin kirjoittaisivat uutisen alla olevassa muodossa, niin ei ärsyttäisi niin pirusti:

Nuorukaiset on taas keppostelleet.
Kessu tai kepponen videon lisänä hassunhauska kuvaleikki, tunnista kuvista poika 1,2 ja 3.
"Pahempiakin eristyksiä on ollut – nyt on sentään omat avaimet käytössä"
- - Remu Aaltonen - -

letkuspede
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Ma Tammi 06, 2014 12:50 pm

Re: Ryöstäjät hakkasivat ja potkivat julmasti Pasilassa

Viesti Kirjoittaja letkuspede »

Harvoin minkään videon näkeminen tuottaa näin paljon pahaa oloa ja vihaa.

Mutta hyssytellään taas vaan ja yksittäistapaushan tämä oli.

URSA
Watson itse
Viestit: 5824
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ryöstäjät hakkasivat ja potkivat julmasti Pasilassa

Viesti Kirjoittaja URSA »

zikzak kirjoitti: Mitä lisäarvoa tuo videon näyttäminen oikeastaan tuo? Kuvista tekijät näkee yhtä hyvin (tai huonosti) kuin suttuiselta videolta. Myös teonkuvaus ilmenee tekstistä samalla lailla. Eihän tuolla videolla ole juuri muuta arvoa kuin puhtaan uteliaisuuden tyydyttäminen.
Videolta näkyy, kuinka vakava rikos tämä pahoinpitely oli. Poliisihan ei suostu kertomaan, kuinka vakavat vammat pahoinpidelty sai. Pojat tunnistavat henkilöt voivat katsoa videon ja miettiä, kannattaako poikia suojella, vai antaa ilmi.

Itseäni videossa hätkähdyttää eniten nähdä aikuinen mies pakenemassa henkensä edestä ylivoimaa. Kolme yhtä vastaan, ja mies selvästi tajusi olevansa vaarassa.

zikzak
Harjunpää
Viestit: 313
Liittynyt: Ke Helmi 22, 2012 8:07 pm

Re: Ryöstäjät hakkasivat ja potkivat julmasti Pasilassa

Viesti Kirjoittaja zikzak »

Snoopy kirjoitti:No se tuo selvästi esille sen mitä on tapahtunut. Uhri ei hakannut vallattomia keppostelijoita tai uhannut heitä tms. Tekstiversiot teonkuvauksessa on huuhaata, monestiko tekstit on tehty uusiksi kun on kuulutu sieltä täältä? Videolla kun näkee mitä tapahtuu, niin turha on selitellä rullahuulenkaan, potkiko vai ei, muistaako hakanneensa ketään ym. Ehkäpä suomen kansakin alkaa heräämään todellisuuteen, kun näkee videokuvaa oikeasta hakkaamispotkimis ryöstöstä? Jopa lieksan kukkahattulehmällä pitäisi olla melkoiset ruuneberinlahjat, jos tuon selittää poikien iltarukoushetkeksi.
No onhan sinulla tietysti pointti, joten vedän osin sanojani takaisin juuri tämän tapauksen osalta. Kyllähän tuosta videosta käy ilmi esim. tarkka tekopaikka, niille jotka Pasilaa tuntevat. Se voi olla merkityksellistä silminnäkijöiden etsimisessä.

Ihonväriin liittymättä porukalla yhden kimppuun käyminen on kyllä alhaisinta mahdollista touhua. Jos täytyy porukalla riehua, niin menisivät koittamaan onneaan vaikka joidenkin Itä-Euroopan futishuligaanien tai vastaavien kanssa, eivätkä yhden keski-ikäisen miehen.

Vastaa Viestiin