Nuori perintömiljonääri hukkui sviitin ammeeseen

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
Destiny
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Nuori perintömiljonääri hukkui sviitin ammeeseen

Viesti Kirjoittaja Destiny »

Jotenkin tutun kuuloinen tapaus, mutten onnistunut hakusanoilla löytämään ketjua aiheesta, joten pahoittelut, jos sellainen on ja saapi ohjata eksyneen, jos löytyy.

"Nuori perintömiljonääri hukkui sviitin ammeeseen: lapsuudenystävä vangittu epäiltynä
Hotelli Viru Tallinnan keskustassa.

RIKOSEPÄILY Epäilyt heräsivät, kun suomalaisen miljonäärin tililtä katosi 1,6 miljoonaa euroa.
30-vuotiaan suomalaisen perintömiljonäärin kuolema Virossa on johtanut poikkeukselliseen rikostutkintaan, jossa on vangittuna vainajan lapsuudenystävä.

Suomalaismies löytyi kuolleena Tallinnan keskustan Viru-hotellista viime syksynä. Hän oli kuollut luksussviitin kylpyammeeseen, joka oli täynnä vettä.

Kuolemaa pidettiin ensi alkuun tapaturmaisena, mutta neljä päivää kuoleman jälkeen tapahtui kuitenkin epäilyttäviä. Vainajan pankkitililtä siirrettiin 1,6 miljoonaa euroa tileille, joiden haltijaksi on myöhemmin paljastunut hänen lapsuudenystävänsä, 30-vuotias virolaissyntyinen mies.

Lapsuudenystävä, jolla on ilmeisesti sekä Suomen että Viron kansalaisuus, pidätettiin Suomessa joulukuun loppupuoliskolla. Hän on IS:n tiedon mukaan kuulusteluissa myöntänyt vieneensä rahat uhrin tililtä.

Lue lisää päivän Ilta-Sanomista.
Rami Mäkinen"

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 25376.html

Eli ilmeisesti epäillään henkirikoksesta, ei vain rahojen kavaltamisesta. Lyhykäinen juttu, mahtoivatkohan olla yhdessä liikenteessä hukkumipäivänä? Siirsi sitten rahat tilille, joka oli jäljitettävissä omalle nimelle, ei varmaan arvannut, että käry käy :roll:
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar

URSA
Watson itse
Viestit: 5865
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Nuori perintömiljonääri hukkui sviitin ammeeseen

Viesti Kirjoittaja URSA »

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015052 ... 6_uu.shtml
IS: 30-vuotias miljonääri hukkui kylpyammeeseen - ystävä rikosepäilyjen kohteena

Keskiviikko 20.5.2015 klo 07.59

Nuori suomalaismiljonääri löydettiin hukkuneena Viru-hotellin kylpyammeesta Tallinnassa lokakuussa 2014, kertoo Ilta-Sanomat.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan kuolemaa pidettiin aluksi tapaturmaisena. Viranomaisten epäilykset heräsivät kuitenkin neljä päivää miehen kuoleman jälkeen, sillä vainajan tililtä katosi 1,6 miljoonaa euroa.

Kävi ilmi, että miljonäärin lapsuudenystävä oli siirtänyt rahat ensin omalle tililleen ja sitten eteenpäin muiden ihmisten tileille. 200 000 euroa on saatu jäädytettyä, mutta loput rahoista ovat kateissa.

Epäillyllä on Ilta-Sanomien mukaan ilmeisesti sekä Suomen että Viron kansalaisuus. Mies oli Suomessa useita kuukausia vangittuna epäiltynä muun muassa törkeästä rahanpesusta, mutta nyt juttua tutkitaan vain Virossa. Miestä epäillään Virossa henkirikoksesta, törkeästä omaisuusrikoksesta sekä huumausainerikoksesta.

Miljonääri oli perinyt varallisuutensa vanhemmiltaan ja veljeltään. Miehen talousasioita hoiti usean vuoden edunvalvoja, sillä 30-vuotias oli holtiton raha-asioissa päihteiden käytön ja henkisen tilansa takia. Edunvalvonta purettiin tammikuussa 2014.

arkibaldi
Armas Tammelin
Viestit: 79
Liittynyt: To Loka 29, 2009 8:12 pm

Re: Nuori perintömiljonääri hukkui sviitin ammeeseen

Viesti Kirjoittaja arkibaldi »

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 17594.html
Lapsuudenystävä tunnusti anastaneensa hotellin ammeeseen hukkuneen nuoren perintömiljonäärin rahat.
Hotellin sviitissä hukkuneen suomalaismiljonäärin rahojen kohtaloa ratkottiin Tallinnassa Harjun maaoikeudessa, jossa luettiin syytteet miljonäärin lapsuudenystävälle. Kateissa on edelleen yli miljoona euroa.

31-vuotias syytetty tunnusti oikeudessa, että hän anasti noin 1,6 miljoonaa edesmenneen ystävänsä rahoja tämän kuoleman jälkeen.

– Olen pahoillani tapahtuneesta, syytetty sanoi. Hän ei kuitenkaan halunnut tulla itse kuulluksi oikeudessa, vaan antoi asianajajansa puhua puolestaan.

31-vuotias syytetty tunnusti oikeudessa, että hän anasti noin 1,6 miljoonaa edesmenneen ystävänsä rahoja tämän kuoleman jälkeen.
31-vuotias syytetty tunnusti oikeudessa, että hän anasti noin 1,6 miljoonaa edesmenneen ystävänsä rahoja tämän kuoleman jälkeen.

Suomalainen 30-vuotias perintömiljonääri löytyi kuolleena Tallinnan keskustan Viru-hotellista 30. lokakuuta 2014. Hän oli hukkunut luksussviitin vettä täynnä olleeseen kylpyammeeseen.

Neljä päivää nuoren miljonäärin kuoleman jälkeen hänen suomalaisilla pankkitunnuksillaan myytiin lähes 2 miljoonan euron edestä hänen omistamiaan suomalaisia pörssiosakkeita.

Näin saaduista rahoista siirrettiin pois 1,6 miljoonaa euroa. Rahojen siirtäjäksi paljastui pian miljonäärin lapsuudenystävä, joka on sekä Suomen että Viron kansalainen.

RAHAT oli tilisiirtojen jälkeen siirretty heti eteenpäin muiden ihmisten tileille tai nostettu käteisenä ulos.

Syyttäjä Leelet Kivioja kertoi, että eri tileille on saatu jäädytettyä vähän yli 240 000 euroa. Näin ollen valtaosa rahoista eli noin 1,3 miljoonaa on siis yhä kateissa.

Oikeudessa kävi ilmi, että syytetty 31-vuotias oli itse hävinnyt merkittävän summan rahaa uhkapeleihin, lähes 50 000 euroa. Hän oli lähtenyt Thaimaahan miljonääriystävänsä kuoleman jälkeen ja joutui pidätetyksi palattuaan sieltä Suomeen joulukuussa 2014.

Poliisi epäili aluksi jopa henkirikosta, mutta miljonäärin kuolema todettiin lopulta tapaturmaiseksi. Lapsuudenystävä sai syytteen törkeästä omaisuusrikoksesta ja huumerikoksesta. Jälkimmäinen syyte koskee häneltä löydettyä 10 gramman marihuanaerää.

UHRIN sukulaiset vaativat syytetyltä oikeudessa anastettua 1,6 miljoonan euron summaa, mutta myös korvausta kuolleen miljonäärin hautajaiskuluista. Syyttäjä ei kuitenkaan syytä lapsuudenystävää kuolemasta tai sen aiheuttamisesta.

Syytetty käveli oikeudesta ulos vapaana miehenä. Hänet laskettiin marraskuussa vapauteen 11 kuukautta kestäneen tutkintavankeuden jälkeen.

Hän vastaili tuomarin kysymyksiin rauhallisesti ja lyhyesti. Koko tunnustamisoikeudenkäynti kesti alle tunnin.

Koska mies myönsi syytteet oikeiksi, niin syyttäjän oikeuteen tuomaa, pahvilaatikkoon pakattua tutkinta-aineistoa ei otettu esille lainkaan eikä ketään todistajia kuultu.

KIVIOJA vaatii miehelle neljän vuoden vankeusrangaistusta, josta tämä saisi tunnustuksensa ansiosta kolmanneksen alennusta. Kun tästä vielä vähennetään tutkintavankeudessa vietetty aika, niin jäljelle jäisi selvästi alle kaksi vuotta vankeutta, jonka voi syyttäjän mukaan tuomita ehdollisena.

Puolustuksen mielestä syyttäjän vaatimus on silti liian ankara.

– Hän on nuori ihminen, joka on tehnyt yhden kerran virheen, asianajaja Mart Missik sanoi.

Harjun maaoikeus antaa tuomion asiassa tammikuussa.
'Omaisuuden vainaja oli perinyt isältään, tunnetun terveysalan yhtiön vaikuttajalta'

Tietääkö kukaan tosta yhtiöstä enemmän?

pragma
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Maalis 04, 2013 12:16 pm

Re: Nuori perintömiljonääri hukkui sviitin ammeeseen

Viesti Kirjoittaja pragma »

Nuoruudenystävä on virolaistaustainen ja etunimi on ilmeisesti Antti.
Suomalaisessa iltapäivälehden videossa kerrotaan että hänellä on rakennusliiketoimintaa Suomessa.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 17594.html

Etunimi kerrotaan tässä jutussa

http://ekspress.delfi.ee/kuum/homses-ek ... d=71512769

MAAHINE
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 111
Liittynyt: To Loka 03, 2013 1:16 am
Paikkakunta: Vaasa

Re: Nuori perintömiljonääri hukkui sviitin ammeeseen

Viesti Kirjoittaja MAAHINE »

Tuli mieleen Markus Pönkä, mutta ei ollu se. Tosi tutulta tää keissi kuulostaa!

fbiagentti
Sofia Karppi
Viestit: 418
Liittynyt: Su Joulu 21, 2014 7:35 pm

Re: Nuori perintömiljonääri hukkui sviitin ammeeseen

Viesti Kirjoittaja fbiagentti »

Ihan kiva tienisti, 1,6 miljoonaa, josta 1,3 miljoonaa vielä jemmassa 11 kuukauden tutkintovankeudessa istumisesta.

jerrycotton
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 10:07 pm

Re: Nuori perintömiljonääri hukkui sviitin ammeeseen

Viesti Kirjoittaja jerrycotton »

Pieni hetki erään pörssiyhtiön omistajalistalla niin selvisi uhri. Yllättävän vähän tästä ollut juttua. Mahtaakohan rahat olla piilossa thaimaassa ja kaveri lähtee sinne viettämään leppoisaa elämää.

Vastaa Viestiin