Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
Avatar
Ulrike
Hetty Wainthropp
Viestit: 483
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2014 9:34 pm

Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja Ulrike »

Vastarintaliikkeen isämmaan toivot tekivät 1.8.2015 näytösluonteisen iskun Jyväskylän Sokokselle, jossa pahoinpitelivät satunnaisia ihmisiä. Pahoinpitelijät ovat siis sitä porukkaa, jotka ovat tälläkin foorumilla kehuskelleet "suomalaisia ulkomaalaisilta pahoinpitelijöiltä suojaavien" katupartioiden perustamisella.

Lyhyt silminnäkijäkuvaus Jyväskylän tapahtumista:

"Kulkue siirtyi Kirkkopuistosta rallikadulle, jossa mielenosoittajat heiluttivat lippuja ja jakoivat lentolehtisiä. Aluksi he käyttäytyivät korostetun kohteliaasti. Pian tapahtuma muuttui aggressiiviseksi, ja poliisi joutui soittamaan sireenejä muutamaan otteeseen."

"Sitten osa mielenilmaukseen osallistujista ryntäsi Sokokseen ja alkoi pahoinpidellä sivullisia. Kaupassa oli paljon vanhuksia, lapsiperheitä ja MM-rallituristeja

"Vanhukset ilmiselvästi pelkäsivät tilannetta."

(Lähde: http://www.hs.fi/kotimaa/a1438394131983)

Näinkö vastarintaliike suomalaisia suojelee? :shock: :roll:

NahkaSaapas
Hetty Wainthropp
Viestit: 492
Liittynyt: To Loka 09, 2014 5:20 pm

Re: Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja NahkaSaapas »

Kopsataanpa tähän vielä uutisointi Ylen sivuilta.

http://yle.fi/uutiset/kansallissosialis ... yn/8197469

Kansallissosialistit hakkasivat sivullisia ja kuvasivat pahoinpitelyn

Poliisi joutui käyttämään pippurisumutetta taltuttaakseen Suomen Vastarintaliikkeen mielenosoituksen yhteydessä tapahtuneen pahoinpitelyn Jyväskylässä.

Silminnäkijä Anssi Koskinen kertoo nähneensä kansallissosialistit ensin Jyväskylän Kirkkopuistossa esitteitä jakamassa. Tuntia myöhemmin hän todisti väkivallantekoa tavaratalo Sokoksen edustalla.

Koskinen oli sisällä kaupassa, kun kuuli naisen avunhuutoja. Ulkona Koskinen näki, miten nainen suojeli maassa makaavaa miestä, jota Suomen Vastarintaliike -järjestön jäsenet hakkasivat.

Lyöjiä oli pari, kolme, ja lisäksi yksi mies kuvasi hakkaamista järjestelmäkameralla. Ympärillä oli useita muitakin järjestön jäseniä, jotka kehottivat ulkopuolisia pysymään loitolla, kertoo Koskinen.

Koskisen mukaan vähän sivummalla makasi hakattavan miehen ystävä verta vuotavana.

Koskinen kertoo kuulleensa sivulliselta, että lyöjillä olisi ollut vaatteissaan kovikkeita pahoinpitelyn tehostamiseksi. Silminnäkijä arvioi, että pahoinpitelijät olivat 20–30-vuotiaita.

– Lyödyt olivat suomalaisten vaihtoehtoihmisten, hipin tai punkkarin, näköisiä.

Poliisi tuli nopeasti paikalle Sokoksen eteen ja otti taltutti pahoinpitelijät mm. käyttämällä paprikasumutetta.

Suomen Vastarintaliikkeen mielenosoitus Jyväskylän keskustassa muuttui mellakoinniksi lauantaina. Mielenosoittajat pahoinpitelivät sivullisia ja estivät poliisin toimintaa aggressiivisesti. Poliisi on ottanut noin kolmekymmentä mielenosoittajaa kiinni tapahtumien johdosta.

Koskisen havainnoista kertoi ensin Keskisuomalainen.
"Pessimismin suomenkielinen synonyymi on elämän kokemus."

Pula-aho
Martin Riggs
Viestit: 623
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 1:58 pm

Re: Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja Pula-aho »

Aika puolueellista uutisointia puhua sivullisista, kun ei ole kyseessä ensimmäinen kerta, kun antifantit ja ääri-O ottavat yhteen. Tietysti uutisoinnilla saadaan huonompi leima ääri-O:lle kuin sille tapauksen tiimoilta kuuluisi. Hakattua miestä suojellut nainen lienee jonkun antifantin tyttöystävä, kihlattu, tai vaimo.

Pilottipoju
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: Pe Joulu 16, 2011 9:45 pm

Re: Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja Pilottipoju »

Pula-aho kirjoitti:Aika puolueellista uutisointia puhua sivullisista, kun ei ole kyseessä ensimmäinen kerta, kun antifantit ja ääri-O ottavat yhteen. Tietysti uutisoinnilla saadaan huonompi leima ääri-O:lle kuin sille tapauksen tiimoilta kuuluisi. Hakattua miestä suojellut nainen lienee jonkun antifantin tyttöystävä, kihlattu, tai vaimo.
Indeed. Itse kuulin, että anttifanttit olisivat olleet se provosoiva puoli. Suurin osa putkaan joutuneista ei ole edes koskeneet kehenkään, olleet vain paikalla tukemassa vastarintaliikettä.
It ain't no sin if you crack a few laws now and then, just so long as you don't break any.

NahkaSaapas
Hetty Wainthropp
Viestit: 492
Liittynyt: To Loka 09, 2014 5:20 pm

Re: Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja NahkaSaapas »

Yle Uutiset 1.8.2015.

http://yle.fi/uutiset/poliisi_mielenoso ... ta/8197526

Poliisi: Mielenosoittajat ryntäsivät kauppakeskukseen – "Mitä ilmeisemmin yhteisestä käskystä"

Poliisilla on tieto siitä, että Suomen Vastarintaliike järjestää lauantaina iltatilaisuuden Muuramessa. – Tietysti aika iso osa sen tapahtuman potentiaalisista osanottajista on nyt meillä kiinni, sanoo tutkinnanjohtaja.

Rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Mikko Porvali kertoo, että puolenpäivän jälkeen Jyväskylässä alkanut äärioikeiston mielenosoitus sujui aivan rauhallisesti ensimmäiset pari tuntia. Joukko käveli rauhallisesti poliisin saattamana Kirkkopuistoon.

– Mielenosoituksen ollessa jo päättymässä tämä joukko poistuessaan – mitä ilmeisemmin yhteisestä käskystä – ryntäsi jyväskyläläisen kauppakeskuksen sisään.

Kauppakeskuksen käytävässä joukko pahoinpiteli kolmea vastaan kävellyttä henkilöä. Poliisi selvittää, miksi nämä valikoituivat uhreiksi.

– Päivän kuluessa henkilöt ovat olleet keskusteluissa mieltään osoittaneen joukon kanssa.

Poliisi oli välittömästi paikalla ja joutui käyttämään voimakeinoja väkijoukon rauhoittamiseksi.

Pahoinpitelijät otettiin kiinni oitis tekopaikalta, ja heidän taltuttamisekseen käytettiin kaasusumutetta.

Loppujoukko ei totellut hajaantumiskäskyä vaan siirtyi aivan Jyväskylän ydinkeskustaan, mistä poliisi otti heidät kiinni. Heitä epäillään väkivaltaisesta mellakasta tai väkivaltaisen mellakan johtamisesta.

Poliisilla on nyt kiinni otettuna 32 ihmistä.

Poliisilla on tieto siitä, että Suomen Vastarintaliike järjestää lauantaina iltatilaisuuden Muuramessa.

– Tietysti aika iso osa sen tapahtuman potentiaalisista osanottajista on nyt meillä kiinni.

Kuulusteluja tuskin tänään vielä aloitetaan, sanoo Porvali.
"Pessimismin suomenkielinen synonyymi on elämän kokemus."

VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4936
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Missä vaiheessa siitä tulee ookoo että saa hakata kavereiden kanssa tyyppejä samalla kun yksi kuvaa hakkaamisen? Se että joku on jo maassa ja sitä hakkaa 2-3 tyyppiä samanaikaisesti niin ihan turha lähteä enää puhisemaan että yhyy yhyy se kiusas meitä tää on itsepuolustusta. Päiväkodissa jo opetetaan että jos joku on sulle ilkeä, niin vastaus ei ole hakata sitä toista leluautolla päähän niin kauan että veri vuotaa. Väkivalta on ihan älytöntä perseilyä mitä käytetään ainoastaan silloin kun ei osata verbaalisesti itseään ilmaista tai ollaan sen verran tyhmiä ettei osata poistua paikalta jos joku ärsyttää.

Ja kuten persujenkin uutisoinnin kanssa, ei näiden tyyppien uutisoinnissa tarvitse olla edes puolueellinen kun ne tekee itse omat ääliöinti-uutisotsikkonsa leikkimällä kovia poikia pilottitakeissaan ja Varustelekan pöksyissään.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


NahkaSaapas
Hetty Wainthropp
Viestit: 492
Liittynyt: To Loka 09, 2014 5:20 pm

Re: Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja NahkaSaapas »

Yle Uutiset 1.8.2015.

http://yle.fi/uutiset/supo_vaikeuksiin_ ... tu/8197609

Supo: Vaikeuksiin oli varauduttu

Supon mukaan Suomen Vastarintaliikkeellä ei ole kovin laajaa kannatusta, mutta yhteistyö muiden pohjoismaisten sisarjärjestöjen kanssa on tiivistä.

Poliisi oli valmistautunut Suomen Vastarintaliikkeen mielenosoituksen yhteydessä tapahtuviin levottomuuksiin, suojelupoliisin viestintäpäällikkö Jyri Rantala kertoo.

Supo oli avustanut Jyväskylän poliisia mielenosoitukseen valmistautumisessa ja avustaa asiantuntijatahona nyt myös mellakoinnin jälkiselvittelyssä.

Kysymykseen siitä, kuinka tiiviisti Supo seuraa Suomen Vastarintaliikkeen tekemisiä, Rantala vastaa ääriliikkeiden seurannan kuuluvan sisäisestä turvallisuudesta huolehtimiseen, joka on yksi Supon kolmesta päätehtävästä. Kaksi muuta ovat terrorismin torjunta ja vastatiedustelu.

Rantalan mukaan liikkeellä ei ole kovin laajaa kannatusta: aktiivijäseniä on muutamia kymmeniä. Liikkeen toiminnan pääpaino on propagandan levittämisessä, jäsenet mm. jakavat lehtisiä ja liimaavat tarroja. Suomen Vastarintaliikkeellä on kuitenkin tiivistä yhteistyötä muiden pohjoismaisten vastarintaliikkeiden kanssa ja mm. Ruotsissa vastaavaa mellakointia tapahtuu selvästi enemmän.

Ruotsissa ja Tanskassa mellakoihin päättyviä mielenosoituksia on useita vuosittain ja niissä yhteenottoja tapahtuu varsinkin antifasistisen liikkeen edustajien kanssa.

Suomen vastarintaliike ajaa valkoista ylivaltaa, tunnustaa kansallissosialistista maailmankatsomusta ja on osa Ruotsissa perustettua Pohjoismaista Vastarintaliikettä. Sen tarkoituksena on saada aikaan vallankumous ja perustaa yhtenäinen pohjoismainen valtio, jota johtaisi parlamenttien yläpuolelle asetettu Johtaja.

Järjestöön kytköksissä olevia äärioikeistolaisia on tuomittu mm. kokoomuksen järjestösihteerin pahoinpitelystä Oulussa ja Helsingin pride-kulkueeseen tehdystä kaasuiskusta. Myös Jyväskylän kirjastossa Äärioikeisto Suomessa -kirjan esittelytilaisuudessa tapahtuneesta puukotuksesta tuomittu oli Suomen Vastarintaliikkeen aktiivi.
"Pessimismin suomenkielinen synonyymi on elämän kokemus."

Pula-aho
Martin Riggs
Viestit: 623
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 1:58 pm

Re: Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja Pula-aho »

VoDKa kirjoitti:Missä vaiheessa siitä tulee ookoo että saa hakata kavereiden kanssa tyyppejä samalla kun yksi kuvaa hakkaamisen? Se että joku on jo maassa ja sitä hakkaa 2-3 tyyppiä samanaikaisesti niin ihan turha lähteä enää puhisemaan että yhyy yhyy se kiusas meitä tää on itsepuolustusta. Päiväkodissa jo opetetaan että jos joku on sulle ilkeä, niin vastaus ei ole hakata sitä toista leluautolla päähän niin kauan että veri vuotaa. Väkivalta on ihan älytöntä perseilyä mitä käytetään ainoastaan silloin kun ei osata verbaalisesti itseään ilmaista tai ollaan sen verran tyhmiä ettei osata poistua paikalta jos joku ärsyttää.
Kun kaksi eri suunnista tulevaa ääriryhmittymää, (joista jokainen edustaja on jollakin tapaa varustautunut kättä pidemmällä, tai suihkutettavalla) kohtaavat lopputulos on yleensä tämä.
VoDKa kirjoitti:Ja kuten persujenkin uutisoinnin kanssa, ei näiden tyyppien uutisoinnissa tarvitse olla edes puolueellinen kun ne tekee itse omat ääliöinti-uutisotsikkonsa leikkimällä kovia poikia pilottitakeissaan ja Varustelekan pöksyissään.
Kumminkin viherpesua tässäkin tapauksessa harjoitettiin. Muuten juttu olisi kirjoitettu muotoon ääri-O ja antifantit kohtasivat, tai ryhmä sivullisia nuorukaisia hakkasi toista ryhmää sivullisia nuoria.

Samanlaista kuvottavaa viherpesua harrastetaan maahanmuuttajien tekemien rikosten uutisoinnissa. Onhan se hieman erikoista, että musta maahanmuuttaja kääntyy muotoon suomalainen nuorukainen mediassa.

Avatar
Ulrike
Hetty Wainthropp
Viestit: 483
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2014 9:34 pm

Re: Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja Ulrike »

Pula-aho kirjoitti:Kun kaksi eri suunnista tulevaa ääriryhmittymää, (joista jokainen edustaja on jollakin tapaa varustautunut kättä pidemmällä, tai suihkutettavalla) kohtaavat lopputulos on yleensä tämä.
Ääriryhmää? :D Kun natsit jakavat propagandaa ja mädättävät yhteiskuntaa, on kenen tahansa normaalein aivokapasiteetein ja moraalein varustetun lähimmäisen oikeus ilmaista asiasta oma vastakkainen mielipiteensä. Natsifasismista poikkeavan maailmankatsomuksen omaava henkilö on ihan tavallinen ihminen, ei minkään ääriryhmän edustaja.

Mman
Agentti Scully
Viestit: 693
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 7:55 pm

Re: Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja Mman »

Normi settiä tuo on pari antifa "taistelijaa" saa turpaansa
Toinen mikä pisti silmään on se että tämä vastarinta porukka ei särkenyt mitään omaisuutta
toisin kuin anttifantti sakki uutenavuotena
Viimeksi muokannut Mman, La Elo 01, 2015 7:42 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

jaa-jaa
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ke Marras 27, 2013 8:14 pm

Re: Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja jaa-jaa »

No, eipä tällä liikkeellä muutamaa sataa enempää jäsentä ole. Mutta harmin paljon saavat aikaan vähälläkin porukalla.

Pitkänpuoleinen artikkeli helmikuulta 2015, HS. Laitettakoon tähän, jotta erilaiset näkökulmat tulevat esille ;).
Uusnatsien sisäpiirissä – näin suomalaiset kansallissosialistit haluavat houkutella alaikäisiä

Suomen Vastarintaliikkeen (SVL) johtaja Juuso Tahvanainen kirjoitti järjestön salaisella keskustelufoorumilla maaliskuussa 2013: "Etenkin nuorisolle suunnatussa materiaalissa voisi olla sokkiarvoa hyvällä maulla toteutettuna. Pömpöösi puhe hyvinvoinnista ja kansasta ei välttämättä kuulosta kovin kiinnostavalta lukioikäisen korviin."

Tahvanaisen johtama SVL ei ole tavanomainen järjestö. Se on uusnatsiliike, jonka jäsenet ovat toistuvasti syyllistyneet väkivaltaan. SVL on myös verkostoitunut veljesjärjestöihin muissa Pohjoismaissa. Sisäministeriön mukaan liike on "potentiaalisesti vaarallinen".

Ensimmäisenä Tahvanaisen viestiin vastasi SVL:n nettisivujen vastaava toimittaja Tomi Tiihonen: "Ylipäänsäkin kannattaisi radikalisoida meidän propagandaa, koska fanaatikkojahan me haluamme rekrytoida."

Keskustelussa suomalaiset uusnatsit pohtivat, minkälainen symboliikka vetoaisi nuoriin.

Seuraavaksi keskusteluun osallistui liikkeen keskeisiin henkilöihin kuuluva Ali Kaurila: "Propagandassa tarvitsee pitää mielessä, ettei tarkoituksenamme ole kuitenkaan rekrytoida henkisesti epävakaita tai ihmisiä joiden ainoa motiivi on esim. väkivalta."

Tahvanainen vastasi: "On radikalisoitava, muttei saa vieraannuttaa liian suurta ihmismäärää tässä vaiheessa."

Hän huomautti, että esimerkiksi hirttosilmukka on niin vahva symboli, että sitä kannattaa käyttää propagandassa harkiten. Tahvanaisen mielestä sillä voi kuvittaa materiaalia silloin, kun kyse on "erityisen suurta inhoa" herättävistä aiheista, kuten joukkoraiskauksista. Tahvanainen viittasi tapaukseen, jossa tanssinopettajana työskennelleet maahanmuuttajamiehet syyllistyivät Tampereella raiskauksiin.

"Tarvitaan siis monenlaista propagandaa. Mikkelin ryhmä voi kokeilla uusia lähestymistapoja ja kertoa kokemuksista muille ryhmille", Tahvanainen evästi.

Helsingin Sanomat sai haltuunsa laajan aineiston pohjoismaisten uusnatsien suljetun keskustelupalstan viestejä, joita on kaikkiaan yli 20 000. Ne ovat peräisin yhteispohjoismaiselta Nordfront.tv-sivustolta, jolle pääsee vain kutsuttuna. Siellä on omat fooruminsa Ruotsin, Suomen, Tanskan ja Norjan kansallissosialisteille.

He ovat uusnatseja, joista monen aatteellinen esikuva on Adolf Hitlerin natsi-Saksa.

Suomalaiset kansallissosialistit ovat kirjoittaneet foorumilla toiseksi ahkerimmin ruotsalaisten jälkeen. HS:n saama aineisto ulottuu alkuvuodesta 2010 huhtikuun puoliväliin 2014.

Aineisto kertoo, että Suomen Vastarintaliike on järjestäytyneempi ja tavoitteellisempi kuin on aiemmin luultu. Sillä on tiiviit yhteydet erityisesti veljesjärjestöön Ruotsissa.

"Suomi on pieni maa, eikä täällä välttämättä ole tarvittavaa määrää kansallissosialistisia fanaatikkoja rekrytoitavaksi. Siksi on rekrytoitava kehityskelpoisia kansallismielisiä ja radikalisoitava heidät askel askeleelta", Tahvanainen kirjoitti foorumilla maaliskuussa 2013.

Suomen Vastarintaliike perustettiin keväällä 2008. Sen ensimmäinen johtaja oli oululaislähtöinen kansallissosialisti Henrik Holappa (s. 1985). Vuonna 2012 uudeksi johtajaksi tuli Juuso Tahvanainen (s. 1990). Myös hän on kotoisin Oulusta.
SVL on ruotsalaisen uusnatsiliikkeen Svenska motståndsrörelsenin veljesjärjestö. Molemmat kuuluvat Pohjoismaiseen Vastarintaliikkeeseen.

Liikkeen päämäärä on Vapaa Pohjola eli yhteispohjoismainen kansallissosialistinen tasavalta, joka ei kuuluisi Euroopan unioniin.

Eri lähteistä voi arvioida, että liikkeellä on Pohjoismaissa yhteensä runsaasta sadasta pariin sataan aktiivijäsentä. Lisäksi sillä on kannattajia, jotka eivät ole varsinaisia jäseniä.

SVL eroaa muista Suomen uusnatsiryhmistä. Se on paikallisia skiniporukoita hierarkkisempi, poliittisempi ja keskiluokkaisempi.

Foorumin keskusteluista paljastuu, kuinka järjestelmällisesti liike koettaa tempauksissaan ja julkisilla verkkosivuillaan luoda myönteisiä mielikuvia. SVL haluaa esiintyä vakavasti otettavana isänmaallisena ja poliittisena liikkeenä.

Se järjestää jäsenilleen eräretkiä ja vaalii kansallisromanttista suhdetta luontoon. Elokuussa 2014 SVL:n ryhmä patikoi muinaisille linnavuorille Hämeenlinnan ympäristössä ja raportoi julkisilla Patriootti-verkkosivuillaan harvinaisesta kasvista.

"Hakovuori on myös erittäin uhanalaisen, Suomessa vain Hämeenlinnan lisäksi Ahvenanmaalla tavattavan vanakelton esiintymisalue. Ennakkoon hieman arvuuttelimmekin, mahtaisimmeko löytää kyseisiä kasveja sieltä, mutta kun pääsimme paikalle, huomasimme yhden kasvavan aivan opastaulun vieressä."

Julkisivun takana, suljetulla foorumilla, käydään keskusteluja muustakin kuin kasvitieteestä. Esimerkiksi siitä, kuinka etenevät Hitlerin tekstien käännöstyöt ja kuinka alaikäisiä suomalaisia houkutellaan liikkeen piiriin.
Sen sijaan foorumilla ei käsitellä liikkeen piirissä toimivien jäsenten rikoksia.

SVL:n johtaja Juuso Tahvanainen tekee liikkeen tärkeimmät linjanvedot ja päättää esimerkiksi siitä, mitä julkisella Patriootti-sivustolla saa julkaista. Hänellä on tuomio kokoomusaktiivin pahoinpitelystä Oulussa huhtikuussa 2011.

Yksi SVL:n keskeisiä propagandisteja on Pöytyällä asunut Ali Kaurila (s. 1983). Hän on keskustelupalstan perusteella verkostoitunut samanhenkisiin järjestöihin ulkomailla.

Liikkeen verkkokauppaa ja rahaliikennettä on hoitanut Turun seudulla asuva Janne Ahokas (s. 1982). Oulussa vaikuttava Sebastian Lämsä (s. 1990) on aktiivinen foorumilla. Hänet on tuomittu kolmesta eri väkivallanteosta.

Keskustelupalstalle paljon kirjoittanut jyväskyläläinen Paavo Laitinen (s. 1985) on tuomittu tammikuussa 2013 Jyväskylän kirjastossa tehdystä pahoinpitelystä.

Heinäkuussa 2010 seksuaalivähemmistöjen Pride-kulkueeseen Helsingissä tehtiin kaasuisku. Osa sen tekijöistä haki SVL:n foorumin mukaan myöhemmin liikkeen jäsenyyttä.

Tammikuussa 2013 Lämsä, Laitinen ja kolmas mies hyökkäsivät Äärioikeisto Suomessa -kirjan tekijöiden keskustelutilaisuuteen Jyväskylän kirjastossa.

Lämsä puukotti järjestäjätahon ovivahtia. Hänet tuomittiin puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen puukotuksesta sekä pippurikaasuiskusta, jonka hän teki heinäkuussa 2012 vasemmistopoliitikkoa vastaan.

Koska SVL hylkää koko nykyisen poliittisen järjestelmän, se vastustaa käytännössä kaikkia eduskuntapuolueita oikealta vasemmalle.

Suljetulla foorumilla väkivallasta ja iskuista keskustellaan vähän, sillä liikkeen johto on päättänyt, että ne keskustelut käydään muualla.

Ruotsin veljesjärjestön päätoimittaja Fredrik Vejdeland kysyi kuitenkin tammikuussa 2013, onko totta, kuten "Ruotsin radiossa kerrotaan", että SVL on hyökännyt seksuaalivähemmistöjen Pride-kulkuetta vastaan Helsingissä.

"Jotkut vuoden 2010 Pride-iskusta tuomitut ovat sittemmin hakeneet jäsenyyttämme", Suomen-johtaja Juuso Tahvanainen vastasi englanniksi. "Jotkut on myös tuomittu maahanmuuttajien vastaisesta väkivallasta ennen kuin he ovat liittyneet Suomen liikkeeseen."

Pohjoismainen Vastarintaliike on keskusjohtoinen, ja se näkyy foorumilla. Toisinaan johto suunnittelee ohjeistavansa rivijäseniä kuin yläasteikäisiä: julkisissa tempauksissa käsiä ei saa pitää taskussa eikä puuskassa ja syljeskely on kielletty.

Katuaktivismissa tulee pitää mielessä, että ulkopuoliset katsovat koko ajan, Ali Kaurila kirjoitti helmikuussa 2014. Siksi tulee välttää eleitä, joilla demonstroidaan kepin käyttämistä tai kamppailuharjoitteita, Kaurila evästi.

Julkisuuskuvaansa SVL:n johto hioo huolella. Marraskuussa 2012 foorumilla käytiin keskustelu siitä, millaista hyväntekeväisyyttä SVL:n pitäisi tehdä, jotta liike herättäisi myönteisiä mielikuvia.

Liikkeen hyväntekeväisyystyö on brändätty: sitä kutsutaan nimellä Suomalaisapu.
Liikkeen verkkosivuilla on valokuvia kissan- ja koiranruokalaatikoista, jotka SVL kertoo toimittaneensa turkulaiselle eläinsuojeluyhdistykselle.

"Tavarakeräyksiä voi järjestää esim. lastensairaalaan tai heimokansoille rajan taakse. Vanhainkoteihin pääsee varmasti auttelemaan ja juttelemaan vanhusten kanssa", Janne Ahokas kirjoitti marraskuussa 2012.

Paavo Laitinen vastasi pitävänsä ideasta: "Esimerkiksi vanhus, vammautunut tai muutoin yhteiskunnan rajalla pyörivä ihminen saa paljon irti juttuseurasta, ja varmasti myös aktivistin takaraivossa tuntuu hyvältä (tällaisten temppujen julkisuuskuvan kiillotuksen vaikutuksista puhumattakaan)."

Hän kuitenkin lisäsi, ettei SVL saa hyväntekeväisyydessä sortua sääliin: "Ei tässä mitään humanisteja kuitenkaan olla, hah!"

Siihen Tomi Tiihonen (s. 1991) ehdotti rajumpaa julkisuustempausta: "Itselle tulee mieleen ensimmäisenä joku aiemmin toimineen [Helsingin] Kalasataman kaltaisen rikollisen mustalaisleirin häätäminen. Lähes kaikki suomalaiset kannattaisivat sitä (hyvää pr:ää) ja sillä olisi myös ehkäisevä vaikutus omaisuusrikoksiin."

Tähän Tahvanainen lisäsi: "Erätaitotapahtuma valkoisille suomalaisille nuorille on hyvinkin realistinen ja suhteellisen helposti toteutettavissa oleva ajatus. Kun tapahtumapaikan saa itse päättää, on helppo suunnitella myös puolustus punikkeja vastaan."

Vastarintaliikkeen foorumi ja aktiivien toiminta eivät jätä juuri tulkinnalle varaa, sillä aatemaailmaa ei peitellä. Se on rasistinen ja natsistinen, ja liike on valmis käyttämään myös väkivaltaa. SVL on järjestänyt itsepuolustuskoulutusta "aiheesta kiinnostuneille kansallismielisille".

SVL edustaa Suomessa pientä radikaalien piiriä. Ydinryhmässä on eri arvioiden mukaan noin kaksikymmentä henkilöä, ja foorumin aktiivikirjoittajien lukumäärä tukee tätä arviota. He ovat pääosin 1980- ja -90-luvuilla syntyneitä miehiä, ja merkittävä osa heistä on Oulusta tai pääkaupunkiseudulta.

SVL:llä on paikallisryhmä myös Jyväskylässä, Tampereella, Turussa, Porissa ja Mikkelissä.

SVL:llä on foorumin perusteella useita kymmeniä tukijäseniä. Arvioidaan, että liikkeen liepeillä on Suomessa yhteensä sadasta kahteen sataan henkilöä. Siihen viittaa myös järjestön jäsenhakemuslista, joka paljastui marraskuussa 2011, kun liikkeen tietokantaan murtauduttiin. Verkossa julkaistulla listalla oli yhteensä 263 nimeä. Niistä tosin kaikki eivät ole aitoja.

Jäseneksi SVL kelpuuttaa yli 18-vuotiaat kansallissosialistit, mutta foorumin perusteella liike haluaa houkutella myös alaikäisiä aktivismiin.

"Toisinaan tulee yhteydenottoja ihmisiltä, jotka eivät ole vielä 16-vuotiaita ja täten edes tukijäsenkelpoisia. Monet meistä ovat kuitenkin olleet tosissaan kiinnostuneita asioista jo paljon nuorempina, joten voisi olla hyvä kirjoittaa aiheesta", Tahvanainen pohti foorumilla tammikuussa 2014.

"Artikkelissa voisi käsitellä sitä, miten alle 16-vuotiaat voivat parhaiten tukea taistelua hyvillä henkilökohtaisilla ratkaisuilla."

Tahvanainen ehdotti, että alaikäiset voisivat pitää aktiivisesti yhteyttä Vastarintaliikkeeseen ja mainostaa aatetta ystäville, koulukavereille ja harrastustovereille. Teinille ihanteellinen yhdistelmä harrastuksia olisi "juokseminen + retkeily/metsästys + lihaskunto + nyrkkeily + Defendo/Krav Maga/muu H2H-laji".

Liikkeen jäsenmäärä ei ole tiettävästi viime vuosina kasvanut, mutta julkisella Patriootti-sivustolla käy aiempaa enemmän ihmisiä. Maaliskuussa 2013 sivustolla oli runsaat 21 800 käyntiä. Seuraavan vuoden maaliskuussa kävijöitä oli jo yli 47 000. Liikennettä sivustolle on aineiston mukaan tullut esimerkiksi Facebookista, murha.infosta, Hommaforumilta sekä Magneettimediasta, joka on julkaissut verkossa Vastarintaliikkeen tuottamia tekstejä.

Propagandasta SVL:n foorumilla keskustellaan hartaasti.

"Oli aiemmin puhetta siitä sokkipropagandasta ja ehdotin sitä hirttosilmukka-aihetta, johon todettiin, että sitä kannattaa käyttää ainoastaan vastenmielisiä tunteita herättävissä tapauksissa. Mietin, että voisiko tehdä sellaisen tarran, jossa olisi tekstinä 'Kovemmat tuomiot seksuaalirikollisille!', kuvana hirttosilmukka, ja alla Vastarintaliike - patriootti.com", Tiihonen ehdotti foorumilla kesäkuussa 2013.

"Voisi tulla hyvä tasapaino, jos tekisi pari aggressiivista ja pari 'positiivista' tarraa. Menekin mukaan voi sitten päättää, jatketaanko kaikkien painattamista tulevaisuudessa. Raiskaus- ja eläinsuojelurikostarrat voisivat olla tosiaan ne aggressiiviset. Raiskaukset herättävät ihmisissä sellaista lynkkausmielialaa, että sitä käsittelevässä tarrassa voisi olla joko tuo hirttosilmukka tai sitten mies pesäpallomailan kanssa", Tahvanainen vastasi.

Vaikka palsta on ulkopuolisilta suljettu, foorumilla noudatetaan lukuisia varotoimenpiteitä.

Käyttäjätunnukset saa vasta sitten, kun liikkeen ydinryhmä on todennut henkilön luotettavaksi. Foorumilla on myös osastoja, joihin vain harvoilla on pääsy. Oikeudet eri alueille riippuvat toimenkuvasta ja osaamisesta.

Rivijäsenet kirjoittavat foorumilla harvoin. Jos tunnukset saanut jäsen ei osallistu keskusteluihin, hän saa huomautuksen epäaktiivisuudesta. "Kuolleiden sielujen" tunnukset poistetaan nopeasti.

SVL:llä on paljon vastustajia, varsinkin vasemmistolaisissa ja anarkistisissa piireissä.

Vuonna 2012 verkkoon perustettiin blogi, jossa alettiin julkaista SVL:n jäsenten henkilötietoja. Blogin pitäjät eivät ole paljastaneet henkilöllisyyttään.

SVL:n paperille painetussa lehdessä korostetaan turvallisuusasioita ja väkivaltaan varautumista. Ruotsista käännetyssä artikkelissa jäseniä neuvotaan tarkastamaan auto ennen liikkeelle lähtöä, vaihtelemaan kulkureittejä ja kiinnittämään huomiota kodin ympäristössä ihmisiin, jotka "tavallisesti eivät ole siellä".

"Hätätilanteen varalle tulisi jokaisessa huoneessa olla jotakin kättä pitempää", artikkelissa neuvotaan.

On tarkasti säänneltyä, mistä foorumilla voi kirjoittaa. Jäseniä on ojennettu esimerkiksi silloin, kun Patriootti-sivustolla julkaistuissa "aktivismiraporteissa" on näkynyt lyömiseen soveltuvia esineitä. "Foorumi on vain toimitusasioita ja propagandaa varten. Aktivismista ei puhuta foorumilla. Muista aina tietoturvallisuus", uusia jäseniä ohjeistetaan.

Kirjoittajat käyttävät myös salattua sähköpostia, ja foorumilla voi vaihtaa PGP-salausavaimia. Myös tietokoneiden kovalevyjen sisällön suojaamiseen saa neuvoja.

Foorumin ulkopuolelle johtavat linkit muutetaan anonyymeiksi automaattisesti, eli muiden sivustojen ylläpitäjät eivät näe, että pohjoismaisten uusnatsien keskustelupalstalta tulee verkkoliikennettä.

Joulukuussa 2013 foorumilla epäiltiin, että yksi julkisen Patriootti-sivuston kommentoijista saattaa olla vastapuolen provokaattori.

"Nimimerkki Markon viestejä on tarkkailtava, sillä jotkut niistä vaikuttavat trollaukselta tai liialliselta oman asian esille tuomiselta", toimituskokouksen palauteosiossa todettiin joulukuussa 2013.

Keskustelujen perusteella piirtyy kuva tosikkomaisten ja aatteellisesti vakaumuksellisten uusnatsien sisäpiiristä. Tosikkoina heitä pitävät jopa muut suomalaiset uusnatsiryhmät. Image-lehti haastatteli vaasalaisia uusnatseja keväällä 2013. Haastattelussa nämä ihmettelivät SVL:n siististi pukeutuneita nuoria miehiä, jotka olivat järjestäneet mielenosoitusmarssin Vaasan torilla marraskuussa 2012.

Pikkukaupungin skinit eivät ymmärtäneet SVL:n valkokaulusnatsien totista touhua.

"Vähän hämärää. Käydään julistamassa sota torilla ja lähdetään pois", vaasalainen uusnatsi ihmetteli.

SVL:n outous muiden uusnatsien silmissä johtunee siitä, että SVL näkee itsensä nimenomaan poliittisena järjestönä – tosin niin radikaalina, ettei se osallistu perinteiseen puoluepolitiikkaan vaan ajaa autoritaarista kansallissosialismia.

"Tulevaisuuden synkkien näkymien perusteella veren vuodatusta on mahdotonta välttää, mutta asianmukainen valmistautuminen tulee ainakin pelastamaan veremme turmeltumisen, mitä se ikinä vaatiikaan", riviaktivisti kirjoitti artikkelissa, jota hän tarjosi liikkeen verkkosivuille huhtikuussa 2011.

Johtaja Tahvanainen innostui tekstistä ja pyysi kirjoittajaa vielä kertomaan artikkelissa, mitkä ovat "nykyaikaisen kansallissosialistisen elämäntavan raamit".

Huumori on foorumilla vähäistä. Se liittyy yleensä siihen, että liikkeen jäsenet haluavat härnätä "vihollisiaan", kuten vasemmistolaisia ja valtamediaa.

Huhtikuun alussa 2014 SVL toteutti kuitenkin aprillipilan. He panivat julkisille verkkosivuilleen valehaastattelun, jonka mukaan kaksi liikkeen aktiivia oli lähtenyt Syyriaan taistelemaan. Tavoite oli saada ainakin tiedotusvälineet uskomaan väite.

SVL:llä on pientä liiketoimintaa.

Sillä on verkkokauppa, jossa myydään muun muassa t-paitoja, äärinationalistista kirjallisuutta ja muuta aatteellista materiaalia. Kaupan on rekisteröinyt Pohjoinen perinne -niminen yhdistys, jonka perustajiin kuuluu Juuso Tahvanainen ja jonka toiminnassa Janne Ahokas on ollut mukana.

Kaupan myyntiä käsitellään viikoittaisissa toimituskokouksissa.

Loppuvuonna 2013 myynti oli yhtä tuotetta lukuun ottamatta vaisua. Toimituskokouksen muistiossa todettiin: "[Hitlerin] Taisteluni-kirjaa on myyty runsaasti, mutta nyt kauppa on hiljentynyt. Kirjanpidon tuloksia odotellaan."

Hyvin ei mennyt myöskään maaliskuussa 2014: "Kansanmurhamateriaaleja meni kolme pakettia, eikä kauppa käynyt paljon muutenkaan."

Foorumin viesteissä esiintyy ajoittain sana 'bellum'. Se on latinaa ja tarkoittaa sotaa. Bellum vaikuttaa keskustelupalstan perusteella olevan myös eräänlainen omatekoinen aatteellinen sisäpiirin tuotemerkki.

"Bellumia ei tule mainostaa tai mainita suoraan missään, sille tulee luoda mystinen homma", Kaurila kirjoitti huhtikuussa 2013.

SVL kerää rahaa myös tukijäsenmaksuilla kannattajakunnaltaan. Liikkeen ulkopuolisten tukijäsenyys maksaa 50 euroa. Sillä saa "aloituspaketin", johon kuuluu muun muassa kansallissosialistista kirjallisuutta.

HS:n tietojen mukaan Ruotsissa aktivistit maksavat liikkeelle noin kymmenen prosenttia tuloistaan.

Malli saattaa olla käytössä myös Suomessa. Tammikuussa 2014 eräs jäsen päätti myydä foorumilla vaatteita ja levyjä: "Ja päätin tässä, että kaikki tuotteista saatavat rahat menevät (tietenkin –10% liikkeelle) Toimintakeskus Kodin hyväksi." Toimintakeskus Koti on SVL:n kerhotila Turussa.

Tiettävästi SVL ei maksa kenellekään jäsenelleen palkkaa.

SVL:llä on pohjoismaisten äärijärjestöjen ohella yhteyksiä muun muassa Kreikan fasistiseen Kultaiseen aamunkoittoon, saksalaiseen Der Dritte Wegiin, italialaiseen CasaPoundiin, Serbian radikaalipuolueeseen, ukrainalaiseen Oikeaan sektoriin ja eteläafrikkalaiseen AWB:iin.

Esimerkiksi tammikuun lopussa SVL:n jäseniä osallistui Ateenassa Kultaisen aamunkoiton marssille.

Maailmankuva, jota SVL ajaa, on tuttu 1930-luvun kansallissosialistisista liikkeistä.

Se julistaa valkoisen rodun ylivaltaa ja vastustaa kapitalismia. Se ihannoi perinteisiä perhe- ja sukupuolirooleja ja romantisoi "arjalaisen" ihmisen läheistä suhdetta luontoon.

Suomen Vastarintaliikkeen ideologiassa naisten tulee olla siveellisiä.

Vaimon rooliin kuuluu monia vastuita.

"Hän ei solvaa, arvostele tai juoruile perheen asioita eteenpäin", linjataan Patriootti-sivustolla.


SVL on miesten liike, mutta mukana on myös muutamia aktiivisia naisia.

Esimerkiksi foorumin toimitustyössä ja kirjallisuuden kääntämisessä SVL:n keskeisin yhteyshenkilö Ruotsiin on oululainen nainen.

Sukupuoliroolien lisäksi liikkeen jäsenet ovat kiinnostuneita esimerkiksi rodunjalostuksesta.

"Reaalipoliittisen rotuhygienian tuleekin perustua ajatukselle kokonaisvaltaisesti terveestä ihmisestä. Kolmannessa valtakunnassa sterilisaatio-ohjelmaa propagoitiin vetoamalla kansantalouteen; mieleltään tai ruumiiltaan sairas yksilö oli rasite muutenkin niukkoina aikoina", Sebastian Lämsä kirjoitti joulukuussa 2012.

Suurin osa foorumin sisältöä on kuitenkin melko arkista järjestötyötä: siellä kerrotaan, kuinka käännöstyöt etenevät ja pahoitellaan myöhästymisiä.

Esimerkiksi kesäkuussa 2013 aktiivit keskustelivat uutuuskirjoista, joita liikkeen verkkokauppaan oli tulossa.

"Pyrin kirjoittamaan esittelytekstin [Hitlerin] Taisteluuni tämän illan aikana", Tahvanainen kirjoitti.

"Julkaistaanko sunnuntaina, vai heti kun valmista?" Ahokas kysyi.

Tahvanainen ei vastannut vaan kirjoitti seuraavaan viestiinsä esittelytekstiä Hitlerin kirjasta: "Sen tervettä, rotutietoista ja vahvaa ihmiskuvaa suosiva sanoma onkin puhutellut ihmisiä kansallisuuteen katsomatta."

"Oikoluettu", SVL:n rivijäsen kuittasi pian.

Sisäministeriön tilannekatsaus arvioi vuonna 2013, ettei kansallissosialistinen ideologia saavuta Suomessa laajaa kannattajakuntaa.

"Tästä huolimatta SVL on organisoituna, demokratianvastaisena ja militanttina liikkeenä potentiaalisesti vaarallinen."

Tilannekatsauksen mukaan "pienikin joukko asialleen omistautuneita ja suunnitelmalliseen toimintaan sitoutuneita ekstremistejä voi aiheuttaa yhteiskunnallisesti ja paikallisesti merkittäviä turvallisuusuhkia".

SVL:n jäsenet eroavat Suomen muiden äärioikeistoliikkeiden aktiiveista, ministeriö toteaa: "Jäseniksi hakeutuvat ovat 'tavallisia keskiluokkaisia kansalaisia' ja iältään skinheadeja vanhempia."

Tosin juuri tällaista luonnehdintaa sisäministeriön ei ehkä olisi kannattanut Suomen kansallissosialisteista käyttää.

Määritelmä otettiin innostuneesti vastaan SVL:n foorumilla.

Johtaja Juuso Tahvanainen oli tyytyväinen, kun pieni ruotsinkielinen paikallislehti käsitteli pääkirjoituksessaan sisäministeriön raporttia. Tahvanaista riemastutti, että hänen johtamaansa liikettä ei käsitelty "vihaisten nuorten miesten jenginä".

Hän ilmeisesti tajusi, että ministeriön luonnehdinnan voi halutessaan lukea jopa niin, että liike edustaisi suomalaista valtavirtaa.

Tahvanainen kirjoitti keskustelupalstalle: "Sisäministeriö taisi tehdä vuoden propagandapalveluksen."
http://www.hs.fi/sunnuntai/a1423203492384
Valtakunnansyyttäjä: "Poliisin tekemä väärennös ei ole väärennös, koska se on tehty virkavastuulla."

NahkaSaapas
Hetty Wainthropp
Viestit: 492
Liittynyt: To Loka 09, 2014 5:20 pm

Re: Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja NahkaSaapas »

Poliisin jatkotiedotteessa jonkin verran lisätietoa tapahtuneesta.

https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... asta_37293

Jatkotiedote Jyväskylän mellakan tutkinnasta

01.08.2015
Sisä-Suomi

Jyväskylän keskustassa järjestettiin tänään Suomen vastarintaliikkeen mielenosoitus, joka kärjistyi väkivaltaiseksi. Poliisi on jatkanut tutkintaa ja epäilee osaa osallistujista väkivaltaisesta mellakasta ja pahoinpitelyistä.

Vastarintaliikkeen rauhallisesti alkanut mielenosoitus kärjistyi iltapäivällä Jyväskylän ydinkeskustassa, jossa osallistujat alkoivat käyttää väkivaltaa.

- Vaikuttaa selvältä, että mielenosoittajajoukko on valinnut pahoinpitelyn kohteeksi henkilön, jonka ainakin osa joukosta on tuntenut entuudestaan. Kun häntä on alettu pahoinpidellä, kaksi hänen seurueessaan ollutta henkilöä joutui myös pahoinpitelyn kohteeksi, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Porvali.

Yhden pahoinpitelyn uhriksi joutuneen henkilön vammat ovat erittäin lievät, eivätkä vaatineet hoitoa. Kahden muun vammat ovat olleet lähinnä veriruhjeita ja iskujen seurauksesta syntyvää kipua.

Porvalin mukaan hieman yli kymmenen ihmisen epäillään osallistuneen pahoinpitelyyn. Lisäksi mellakoitsijat yrittivät estää poliisia suorittamasta virkatehtäviään. Poliiseja ei loukkaantunut tapahtuman yhteydessä.

Tilanteen käynnistymisestä kesti noin minuutin, että poliisi oli saanut pahoinpitelyt keskeytettyä. Poliisi käytti tilanteessa pippurisumutetta, jolle altistui myös sivullisia. Pippurisumute on vaaratonta, mutta aiheuttaa esimerkiksi silmien ja ihon kirvelyä.

Pahoinpitelyn rauhoittumisen jälkeen yleinen kokous keskeytettiin ja poliisi otti välittömästi tapahtuman jälkeen kiinni noin 30 henkilöä rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi.

- Koko joukon osallisuutta näihin rikoksiin selvitetään, mutta henkilöitä vapautetaan sitä mukaa, kun se on mahdollista, Porvali kertoo.
"Pessimismin suomenkielinen synonyymi on elämän kokemus."

TuskaistaTietoa
Javier Pena
Viestit: 1762
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Täysin ulkopuolisena uusnatsien tai muidenkaan porukoiden pahoinpitelemäksi joutuminen lienee äärimmäisen harvinaista. Kuulunee enemmänkin esimerkiksi moottoripyöräkerholaisten kanssa porukkaan, jolle ei nyt välttämättä kannata mennä baarissa tuhannen tuiskeessa suuta soittamaan. Tuosta nyt kuitenkin on matkaa siihen, että ulkopuolisia alettaisiin ostoskeskuksissa turpaan mättämään.

lepajoki
Agentti Scully
Viestit: 680
Liittynyt: Su Tammi 13, 2008 10:56 am

Re: Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja lepajoki »

Toivottavasti nuo osuman saaneet olisi edes samaa porukkaa, jotka itsenäisyyspäivänä rikkoivat paikkoja. En näitä äärijuttuja niin kannata, mutta se esim. viimevuoden 6.12 ikkunoidenrikkojasakki saisi mielestäni saadakin hiukan isän kädestä.

Kikki Hiiri
Martin Riggs
Viestit: 610
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2013 8:54 pm

Re: Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja Kikki Hiiri »

Olikohan nyt ihan loppuun saakka miettitty taas. Noin 40 tyyppiä paikalla, nyt 30 kiinni kun kymmenen piti porukkaa loitolla kun kaksi tyyppiä pieksee maassa makaavaa ja kolhii sen kavereita. Ja yksi vitun neropatti kuvaa.. Melkoisella todennäköisyydellä se video on nyt poliisilla. Tää on melkein yhtä älykäs temppu ku muinainen Turun kristalliyö ku eräs nero oikein videokameralla kuvaa ku kaverit reuhaa, ja kuvaaja tietty jäi kiinni, nauha poliisille.

Ja antakaas kun arvaan, väittävät kai et itsepuolustusta, kuten tapoihin kuuluu. Sitten alkaa itkuparku että heitä vainotaan. Ja sitä rataa, päätyen siihen että vuotaa kuvakaappauksia ku pojat rehvastelevat teollaan.

Parahin asianomaiset, menikös nyt niin kuin suunnittelitte?

Olisivat nyt ees mamujen kimppuun menny ni olis jotenkin loogista mutta ei. Kauhea uho päällä et nyt mennään puhdistamaan kerjäläisten leirit ja mitä tapahtuu? Ni ei vittu mitään. Silloin ku jotain tapahtuu ni lopputulos on tälläinen. Pekka Siitoin pyörii haudassa ku tuuletin kuppilan katossa.

Ei mulla muuta.

Edit sen verran että olihan mulla muuta. Olivat hipin hakanneet. Ei kai harmittomampia löytynyt. Kai siellä leluosastolla olis ollu joku lapsi kaasutettavaksi.
Everything in the world is either a potato or not a potato

Vastaa Viestiin