Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
Avatar
Ulrike
Hetty Wainthropp
Viestit: 483
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2014 9:34 pm

Re: Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja Ulrike »

SYLWAR kirjoitti:Führer Tahvanainen
Tahvanaisesta on führer kaukana: natsit olisivat passittaneet suomalaisten uusnatsien kaltaiset syrjäytyneet ja heikkolahjaiset suosiolla työleirille saippuan raakamateriaaliksi.

teppo
Jessica Fletcher
Viestit: 3480
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Uusnatseille syytteet väkivaltaisesta mellakasta

Viesti Kirjoittaja teppo »


Uusnatsit saivat syytteet vuoden 2015 mellakasta Jyväskylässä – syytteiden mukaan poliisia estettiin pääsemästä sisään tavarataloon kilven avulla


Kolme ihmistä sai syytteen väkivaltaisen mellakan johtamisesta ja 19 ihmistä siihen osallistumisesta. Seitsemää syytetään myös pahoinpitelyistä ja kahta haitanteosta virkamiehelle.

Jyväskylä
Jukka Harju HS

Julkaistu: 3.4. 8:12 , Päivitetty: 3.4. 10:04

Kaikkiaan 22 ihmistä sai syytteet kesällä 2015 Jyväskylässä tapahtuneesta uusnatsien mellakasta tänään maanantaina Jyväskylässä Keski-Suomen käräjäoikeudesssa.

Oikeutta ei käydä oikeustalossa vaan Cygnaeustalon juhlasalissa, jonne mahtuu yli sata ihmistä. Oikeustalolta ei löydy niin suurta salia, johon mahtuisi kerralla 22 syytettyä avustajineen ja yleisö.

Cygnaeustalolla oli aamulla nähtävissä poliisin mittavat turvatoimet, joita voisi verrata isojen liivijengioikeudenkäyntien vastaaviin. Paikalla oli kymmeniä poliiseja ja vartijoita. Kaikki saliintulijat tarkastettiin huolellisesti käsikopelolla. Ovelle syntyi paikoin jonoa, kun turvatoimet veivät aikaa.

Uusnatsijärjestö Suomen vastarintaliike järjesti Jyväskylän keskustassa kesällä 2015 mielenosoituksen, joka muuttui mellakaksi. Osa marssijoista alkoi pahoinpidellä ihmisiä, ja kolme ihmistä loukkaantui.

Syyttäjä luki nuorille miehille syytteet, joista ilmeni, että mellakkaa johdettiin tarkoin käsimerkein. Johtajat kokosivat ryhmän, joka sitten hyökkäsi Sokos-tavarataloon ja pahoinpiteli siellä useita ihmisiä.

Syytteiden mukaan osa ryhmästä myös esti tuulikaapissa poliisia pääsemästä sisään. Yhdellä osallisella oli kilpi tätä varten. Syyttäjä luetteli myös muita varusteita, joita mellakkaan osallistuneet käyttivät. Niitä olivat muun muassa suojaliivit ja hammas- sekä rystyssuojat. Uhrit saivat useita iskuja ja potkuja vielä maassakin, samoin uhrien auttajaa pahoinpideltiin.

Kolme ihmistä sai syytteen väkivaltaisen mellakan johtamisesta ja 19 ihmistä siihen osallistumisesta. Seitsemää syytetään myös pahoinpitelyistä ja kahta haitanteosta virkamiehelle.

Mielenosoitukseen osallistui noin 40 ihmistä, joista osa oli saapunut Suomen ulkopuolelta, pääosin Ruotsista. Myös syytettyjen joukossa on ruotsalaisia.

Yksi väkivaltaisen mellakan johtamisesta syytetyistä on Suomen vastarintaliikkeen aktiivijäsen Jesse Eppu Oskari Torniainen, joka joulukuussa tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä Helsingin Asema-aukiolla.

Torniainen potkaisi Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoituksen yhteydessä 28-vuotiasta miestä hyppypotkulla rintaan Asema-aukiolla viime syyskuussa. Uhri kaatui potkun voimasta maahan ja löi päänsä kiveykseen. Hän kuoli kuusi päivää pahoinpitelyn jälkeen.
http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005153788.html

Avatar
SYLWAR
Axel Foley
Viestit: 2305
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Huvikumpu

Re: Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Ulrike kirjoitti:
SYLWAR kirjoitti:Führer Tahvanainen
Tahvanaisesta on führer kaukana: natsit olisivat passittaneet suomalaisten uusnatsien kaltaiset syrjäytyneet ja heikkolahjaiset suosiolla työleirille saippuan raakamateriaaliksi.
Tuo oli sarkasmia...oikeasti tosiaan joka ikinen uusnatsi olisi viettämässä reipasta ja laihduttavaa leirielämää ihailemansa aatun valtakunnassa.
"Pahempiakin eristyksiä on ollut – nyt on sentään omat avaimet käytössä"
- - Remu Aaltonen - -

Riukiu
Jack Bauer
Viestit: 939
Liittynyt: Ke Touko 27, 2015 6:55 am

Re: Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja Riukiu »

http://magneettimedia.com/video-jyvasky ... n-valheet/

"Tulemme uutisoimaan tämän viikon ajan säännöllisesti oikeudenkäynnin kulusta. Tärkeimmät tapahtumien kulkuun liittyvät tiedot selviävät kuitenkin jo esitutkintamateriaalista, joka on nyt julkista:
Vaikka valtamedia väitti asianomistajien olleen viattomia ”sivullisia” (1, 2, 3, 4), olivat nämä todellisuudessa tunnettuja äärivasemmistolaisia, joista kahdella on taustallaan muun muassa väkivaltarikoksia: Arto Savolainen ja Arttu Nieminen.

Äärivasemmistolaiset myönsivät kuulusteluissa, että he olivat saapuneet keskustaan juuri Vastarintaliikkeen vuoksi.

Yhteenotto ei käynnistynyt, kun äärivasemmistolaiset ja aktivistit kohtasivat ensimmäisen kerran. Kaupungin keskustassa kiersi arviolta ainakin 10 äärivasemmistolaista aktivismimme aikana, ja yhteenotto syntyi vasta, kun vankilassakin istunut Savolainen lähti juoksemaan aktivistejamme kohti ja viittoi ystäviään mukaansa.
Kauppakeskuksen valvontakamerat paljastivat, että paikalla oli useita Savolaisen ystäviä, mutta nämä eivät vastanneet tämän viittomiseen. Sen sijaan nämä jäivät katsomaan vierestä, kun Savolainen sai lyhyen kurinpalautuksen.
Syyttäjän mukaan paikalla ollutta vasemmistolaista naista ei pahoinpidelty, vaan hän jäi kaupan ahtaassa sisäänkäyntitilassa ihmisten puristuksiin.
Kenellekään äärivasemmistolaiselle ei aiheutunut vakavia vammoja yhteenoton aikana.
Paikalla kuvattujen videoiden perusteella poliisi ei antanut hajaantumiskäskyä, joten kyse ei voi olla ”mellakasta”. Poliisi itse tosin väittää antaneensa hajaantumiskäskyn, mutta he eivät ole kyenneet todistamaan tätä. Poliisilla ei ole myöskään ketään vastaan konkreettisia todisteita ”mellakan johtamisesta”.
Vasemmistolehti Ny Tid myönsi 16.10.2015, että äärivasemmisto oli etukäteen keskustellut tapahtumamme häiritsemisestä, koska kokoonnumme Jyväskylään joka vuosi samana päivänä.
Tapahtumien kulku selviää koostevideolta, jonka voi katsoa artikkelin alussa."

"Esimerkiksi vuotta Jyväskylän välikohtausta aiemmin äärivasemmisto oli ottanut julkisuudessa vastuun katupartioomme kohdistuneesta hyökkäysyrityksestä Helsingissä. Tuolloin äärivasemmisto oli ensin odottanut, että poliisi oli tehnyt aktivisteillemme turvatarkastuksen varmistuakseen siitä, ettei kenelläkään meistä ollut aseistusta mukana.
Tämän jälkeen äärivasemmisto hyökkäsi teräsputket kädessä aktivistejamme kohti, muttei onnistunut aiheuttamaan kunnollisia vammoja kenellekään – ”rasisminvastustajat” joutuivat juoksemaan karkuun yhtä nopeasti kuin he olivat saapuneet paikalle.
Mielenkiintoisen Helsingin välikohtauksesta teki kuitenkin se, ettei valtamedia suostunut tuomitsemaan äärivasemmistoa, vaikka nämä ottivat julkisesti vastuun hyökkäyksestä. Esimerkiksi Iltalehti väitti, että ”uusnatsit” olivat koko välikohtauksen ainoa osapuoli! Näin media on rakentanut valheellista mielikuvaa siitä, että vain ”uusnatsit” aloittavat Suomessa tappeluita.
Mikäli äärivasemmistolaisia ei loukkaannu vakavasti yhteenotoissa tai mikäli äärivasemmisto ilmoittautuu itse väkivallan aloitteelliseksi osapuoleksi, on Suomen lehdistö perinteisesti vähätellyt tapahtumia tai jättänyt niistä uutisoinnin kokonaan väliin. Helsingin tapahtumia 2014 onkin mielenkiintoista verrata Jyväskylän tapahtumiin 2015 suhteessa poliisin ja median toimintaan. Jyväskylässä kukaan ei käyttänyt aseita, mutta silti välikohtauksesta leivottiin mediassa kansallinen tragedia."

Siis ainoa poliittinen väkivaltaliike on eliitin suojelusta nauttiva antifa-liike. Videolla tuo ei näytä mellakalta. Pikemminkin tuossa mennään puolustamaan ostoskeskuksessa kahakkaan joutunutta miestä, koska siellä on useita antifasisteja ja tilanne epäselvä. Itse asiassa yksittäinen tappelu.

"Etenkin ostoskeskuksen ulkopuolella aktivistimme olivat epätietoisia tilanteen kulusta. Poliisi kiinniotti pian muun muassa kaksi aktiivia, joita syytetään nyt väkivaltaisen mellakan johtamisesta, vaikka poliisi ei onnistunutkaan osoittamaan yhtään konkreettista todistetta syytteidensä tueksi – kukaan ei antanut missään vaiheessa hyökkäys- tai mellakointikäskyjä. Hieman myöhemmin myös muut paikalla olleet kansallissosialistit otettiin kiinni.
Helsingissä vuotta aiemmin tapahtunut välikohtaus sekä Ny Tid -lehden artikkeli osoittivat, etteivät aktivistimme toimineet tilanteessa rikollisesti. Äärivasemmiston sisällä käytiin aktiivisesti keskustelua tapahtumastamme ja sen mahdollisesta estämisestä.
Poliisin kuulustelupöytäkirjoissa myös asianomistajat kertovat, että he ennakoivat Vastarintaliikkeen saapuvan viikonloppuna kaupunkiin. Äärivasemmistoa oli kokoontunut ostoskeskukseen, mutta he jähmettyivät tilanteen kärjistyttyä. Koska kaksi äärivasemmistolaista sai lopulta selvän fyysisen kurituksen, reagoi lehdistö Jyväskylän tapahtumiin täysin eri tavalla kuin Helsingin tapahtumiin.
Myös poliisi reagoi välikohtaukseen äärimmäisen aggressiivisesti. Useita aktivistejamme vangittiin moneksi viikoksi, vaikkei kukaan saanut välikohtauksessa vakavia vammoja eikä aseita käytetty. Kun Vapaus Pelissä -ryhmän perustanut äärivasemmisto uhkasi vain muutamaa kuukautta myöhemmin hyökätä isänmaalliseen 612-soihtukulkueeseen ja heitteli jopa palavia soihtuja kulkuetta kohti, poliisi vapautti kiinniotetut vasemmistolaiset heti seuraavana päivänä. Myös valtamedia valkopesi itsenäisyyspäivän tapahtumia eikä julkaissut esimerkiksi kiinniotettujen kommunistien nimiä."

"Äärivasemmistoon valtamedia on valanut itseluottamusta esimerkiksi vähättelemällä heidän rikoksiaan tai jopa sensuroimalla kokonaan heille annetut poliittiseen toimintaan liittyvät rikostuomiot. Näin media on pyrkinyt vakuuttelemaan kulttuurimarxisteille, että nämä voivat käyttää väkivaltaa ilman, että he saisivat siviilielämässään kiusallista ”ääriliikkeen” leimaa otsaansa.
Jyväskylän välikohtauksesta tehtiin kansallinen spektaakkeli siksi, etteivät Vastarintaliikkeen aktivistit alistu väkivallan kohteiksi. Mikäli Jyväskylässä olisi pahoinpidelty kansallissosialisti, ei tämän viikon oikeudenkäynti olisi lööpeissä. Meillä on oikeus kokoontua ja puhua ajatuksistamme – eikä kukaan tule riistämään oikeuttamme väkivalloin."

Factman
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: To Joulu 01, 2016 4:33 pm

Re: Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja Factman »

Hah! Eipä tarvitse paljoa arvailla saavatko uusnatsit tuomiot tästä tapahtumasta. Vaikka kovasti yritetäänkin pestä tapahtuma valtaeliitin-median-väkivaltaliiton-ties minkä-syyksi.

Ja syytetyistä ei varmaan liikkeen jäseniäkään ole kuin se yksi nimeltä mainittu? Muut eivät olleet jäseniä juuri tuon tapahtuman aikaan?

Jatkoa seuraavan Neste-rallin aikaan?

Pedrosa
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 90
Liittynyt: Ma Heinä 25, 2016 12:13 pm

Re: Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja Pedrosa »

Mulle väitti aikoinaan entinen natsi tai siis mies,et uusnatsit on eri asia kuin skinheadit..pitääkö paikkaansa?

holmesin haamu
Jessica Fletcher
Viestit: 3494
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Pedrosa kirjoitti:Mulle väitti aikoinaan entinen natsi tai siis mies,et uusnatsit on eri asia kuin skinheadit..pitääkö paikkaansa?
Eiköhän ne ole samaa väkeä. Suurin ero löytyy lähinnä ajasta ja sen ilmiöistä. Skinit oli väkivaltainen löyhä nuorten yhteenliittymä. Tarranatsit on järjestyneempi, tosin vähälukuinen muutamien aktiivien kerho.

Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3490
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Alunperin Englannissa 60-luvulla syntynyt skinhead-alakulttuuri ei ollut rasistinen vaan rasismi tuli mukaan myöhemmin 70-luvulla. On olemassa edelleen skinialakulttuureita, jotka ovat jopa korostetun antirasistisia. Näitä kutsutaan mm. sharp-skineiksi.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Skinheads ... _Prejudice

Suomessa näitä sharp-skinejä ei ole juurikaan ollut vaan suomalaiset sinit ovat ainakin valtaosin erilaisia natsiporukoita.

Pedrosa
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 90
Liittynyt: Ma Heinä 25, 2016 12:13 pm

Re: Uusnatsit pahoinpitelivät sivullisia Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja Pedrosa »

holmesin haamu kirjoitti:
Pedrosa kirjoitti:Mulle väitti aikoinaan entinen natsi tai siis mies,et uusnatsit on eri asia kuin skinheadit..pitääkö paikkaansa?
Eiköhän ne ole samaa väkeä. Suurin ero löytyy lähinnä ajasta ja sen ilmiöistä. Skinit oli väkivaltainen löyhä nuorten yhteenliittymä. Tarranatsit on järjestyneempi, tosin vähälukuinen muutamien aktiivien kerho.
Jotain se mies puhu ettei skinit ihaile Hitleriä..sensijaan uusnatsit ihailevat!?

Vastaa Viestiin