Mies puukotti naista lenkkipolulla Tesomalla

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
Hellu1
Alibin satunnaislukija
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Loka 19, 2015 2:09 pm

Re: Mies puukotti naista lenkkipolulla Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Hellu1 »

Peiteseppo: -90 luvun lopulla puhuttiin turvamiehistä. Firman nimi oli Suomen henkilönsuojaus ky. Se oli ex-mieheni firma, joten jotain siinä tuli tehtyäkin. Firma takasi henkilön koskemattomuuden. Siihen aikaan puhuttiin vaan turvamiehistä, vaikkei se virallinen nimi ollutkaan. Mieheni kuoli -99, ei kuitenkaan töissä, joten firma lopetettiin sen jälkeen kun oli vain kolmen ihmisen pieni yritys. Keikat oli lähinnä erilaisia juhlia, kuljetetyiin henkilöitä paikasta a, paikkaan b, rahankuljetuksia ym.eli oli muutakin kuin ihmisen turvaamista, siitä kai tuo "turvamies" sana on jäänyt minun käyttööni :mrgreen:
Vielä ammunnasta sen verran, että olen ammuntaa harrastanut 95-vuodesta, ampunut pistooleilla .22-50cal käsiaseilla ja erilaisilla kivääreillä. Virka-aseeni oli 9mm pistooli ja kaasu. Voin vannoa jos vatsaan ammutaan "nelivitosella" oli liivit mitkä hyvänsä, osumavoima on sitäluokkaa, että sisuskalut ei sitä välttämättä kestä, ainakin jälki on pahaa. Osumakohta ratkaisee. Kyllä jäykkä tyyppi saa olla jos osumasta ei heilaha, luodin osumavoima on maalissa melkoinen. En minä ainakaan suostuisi maaliksi parhaimmissakaan liiveissä mitä markkinoilla on.
Silloin kevlarit oli vielä suomessa paljon kalliimpia, siksi tilasimme ne jenkeistä, jos sitä ihmettelit.

Lisätty kun viesti lähti liian aikasin:
Uutisissa oli juuri Tesoman tapauksesta, eli nyt on saanut kuitenkin julkisuutta, tosin vuorokausia myöhässä. Vihjeitäkin kuulemma on tullut, mutta johtavatko ne sitten ikinä henkilön pidätykseen, jää nähtäväksi.

Saatiinkohan/otettiinkohan naisesta DNA näytettä, ulkopuolisen näyte/tekijän?
En ole nähnyt missään juttua DNA näytteestä. Olisi aika ratkaiseva todiste, kun epäilty löytyy/pidätetään.

peteräs
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Pe Kesä 21, 2013 10:19 am

Re: Mies puukotti naista lenkkipolulla Tesomalla

Viesti Kirjoittaja peteräs »

"Pistooleilla .22-50cal käsiaseilla ja erilaisilla kivääreillä.

Virka-aseeni oli 9mm pistooli" ?


Mielenkiintoiset kaliberit pistooleissa, virka-asekin löytyi 9-millisenä?
Kerro lisää, nyt rupesi pimu kiinnostamaan.

:!:

Hellu1
Alibin satunnaislukija
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Loka 19, 2015 2:09 pm

Re: Mies puukotti naista lenkkipolulla Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Hellu1 »

Peteräs: pistin sinulle yv kun nuo kysymykset ei liity ketjuun.

Hellu1
Alibin satunnaislukija
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Loka 19, 2015 2:09 pm

Re: Mies puukotti naista lenkkipolulla Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Hellu1 »

Tämä on väärin, ystäväni oli ollut koiransa(siis ison koiransa) kanssa lenkillä tänään n.19-20 välillä, kiertänyt uimahallin vierestä ja sen "kierroksen" missä suurinosa puukotuksista oli tapahtunut (Ei Lamminpäätä) ja sanoi, että yksi mies lenkkeili polulla, olivat jutelleet tovin ja mies kertonut, että ihmiset eivät uskalla enään lenkkeillä Tesomajärven maastossa, he pelkäävät kun puukottajat on vapaana. Tämä mies oli asunut Käräjätörmässä jo 24v ja tuntee paljon sieltä ihmisiä, keskustelujen pääaihe on nämä puukotukset.
Toivotaan, että vihjeitä tulisi niin paljon, että tekijä löytyy.

Itse kuvittelisin tekijöiden asuvan Tesomalla, koska jokaisessa on paettu jalkaisin, juostu pois paikalta. Autohavainnoista ei ole puhuttu, ei ole haettu mitään tiettyä autoa, bussikuskit ei ole ilmoittaneet mitään, eikä taksikuskit. Tällä perusterlla veikkasin itse Ripen pubin lähistöä tai käräjätörmää mahdolliseksi asuinalueeksi tekijälle.
veikkaus siis vaan kyseessä ei faktaa.

Onko täällä Tesomalaisia? Kulkeeko siellä pienintäkään juorua tekijästä? Nyt olisi korkea aika antaa vaikka nimetön vinkki poliisille, ennenkuin joku taas kuolee, se joku voi olla tuttusi, ystäväsi, jopa lapsesi tai nuoresi.
Poliisi voisi yrittää piirtää muotokuvan tämän naisen antamien tuntomerkkien mukaan, kun olisi jonkinmoiset kasvot, huonostikkin tehdyt kuva auttaa yleensä aina.

peiteseppo
Remington Steele
Viestit: 236
Liittynyt: Ke Elo 21, 2013 8:32 am

Re: Mies puukotti naista lenkkipolulla Tesomalla

Viesti Kirjoittaja peiteseppo »

Hellu1 kirjoitti:Virka-aseeni oli 9mm pistooli ja kaasu. Voin vannoa jos vatsaan ammutaan "nelivitosella" oli liivit mitkä hyvänsä, osumavoima on sitäluokkaa, että sisuskalut ei sitä välttämättä kestä, ainakin jälki on pahaa. Osumakohta ratkaisee. Kyllä jäykkä tyyppi saa olla jos osumasta ei heilaha, luodin osumavoima on maalissa melkoinen. En minä ainakaan suostuisi maaliksi parhaimmissakaan liiveissä mitä markkinoilla on.
Olet kommandiittiyhtiöllä töissä ja saat virka-aseen? Tuliko ase valtion puolelta kun vain siellä on virkoja. 90 luvuilla Vartijoilla oli pilvin pimein aseita kannossa, toisin kuin nykyään. Johtuu vuoden 2002 lakimuutoksesta. Nykyään vain ydinvoimaloiden turvaamisessä esim. Fortumilla on aseita. Muutamassa, hyvin poikkeuksellisessa työtehtävässä yksityisellä puolella saatetaan kantaa aseita. Ennnen niitä oli bussikuskeista -taksikuskeihin asti kannossa. Sitten tuli kaasupistoolit jne.

Et siis tiedä luotisuojaliiveistä juuri mitään. No minäpä kerron. Sillä nelivitosella ammuttaessa paine jakautuu kuituja pitkin isolle alueelle ja luoti menee kasaan. Jää joko liiveihin tai tippuu maahan. Jos perässä tulee useampi osuma (konetuliase) tuhoutuu kuidut jo parin osuman jälkeen niin että tulee läpi, siltikään kohde ei lennnä, painuu vain kasaan. Elokuvissa kun ammutaan pistoolilla luotisuojaliiveihin, niin henkilö lentää kuin liitovarjo. Tosielämässä se ei mene niin. Vaikka sillä 50 bmg luotia sylkevällä konekiväärillä laskisit läpi, niin sekin vain repii kohteesta lihaa irti, kohde ei välttämättä edes horjahda, kaatuu kylläkin elottomana maahan.

Uskon kyllä että olet 90 luvulla ollut jossakin pyssyä kantelemassa, tuntuu vain hassulta että niihin aikoihin siivojastakin tehtiin "turvamies" antamalla tälle pyssy. Onneksi ala on nykyään kehittynyt ja 18vuotiaita opiskelijoita laitetaan yksin piirivartiointiin ajelemaan. Tämä oli sarkasmia. Täysin vastuutonta on alan toiminta tänäkin päivänä :|
Ei ole voittajaa valuutalle.

Hellu1
Alibin satunnaislukija
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Loka 19, 2015 2:09 pm

Re: Mies puukotti naista lenkkipolulla Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Hellu1 »

Peltisepolle: Onneksi sentään ei alalle pääse noin vaan. Olet varmasti kuullut kun 90-luvulla koulutettiin jo (Sia level 3) koulutuksessa turvamiehiä, jotka ei kanniskellut pyssyä huvikseen missään, kuten ei tänäkään päivänä. Aseet on henkilökohtaisia, ne on Poliisiviranomaisten myöntämillä luvilla ja henkilön tulee olla nuhteeton ja näin koulutuksen perusteella ja työn vuoksi oman aseen käyttö voidaan myöntää virkatehtäviin. Monella poliisillakin on oma ase virkatehtävissä. Sattumoisin koulun olen itse käynyt ja jotain siitä tiedän, ainakin sen, että puukotuksen pystyn estämään jos sitä kohdallani yritetään näin vuosienkin päästä :mrgreen: Yv.jatkossa, tämä ei liity ketjuun :roll: Turhaa ketjun pidentämistä ja bannin hankintaa. Pahoittelut ylläpidolle, lopetan vatvomisen täällä.

Tässä ketjussa on tarkoitus miettiä mahdollista Tesoman puukottajaa tai puukottajia, miettiä miksi asiasta tiedotettiin nin myöhään kansalaisille, miksi tekijä ei ole jäänyt kiinni, kuka voisi olla tekijä ja jos joku tietää ilmoittaisi poliisille. Itse en syytä keksi, ei yrittänyt ryöstä (ei raha motiivina).
Oliko tämä tekijä sekakäyttäjä mahdollisesti ja nuppi niin sekasin, että lenkkeilijältä pummaa tupakkaa ja kun aineet katoaa verestä, lyö vieroitusoireita ja "raivon vallassa" sitten puukotetaan ja puretaan pahaa oloa täysin syyttömään ohikulkijaan? Itse näen jo outona tupakan pyytämisen lenkkeilijältä, kun harvemmin he tupakoivat. Raiskauksen yritys tulee mieleen kun puskaan yritetään töniä, mutta kädestä kiinni pitäminen ja puukolla iskeminen ei oikein sovi kuvioon, eiköhän uhri yritettäisi raiskauksessa saada kaksinkäsin maahan?
Tässä, kuten muissakin puukotuksissa on todella outoja piirteitä, paitsi se Lamminpää, eikös siinä uhrilta pyydetty rahaa? Voin muistaa värinkin. Tesoman murhan uhrihan tupakoi, joten voisi olla sama "tupakanpummaaja" kyseessä. Muistatteko mainittiinko missään silloin kun uhri kuoli, että puhuiko mahdollinen tekijä suomea hyvin, vaiko "ontuvasti" et oliko siitä erityisesti mainintaa?

Muokattu: kirjoitusvirheistä ainakin osa pois :mrgreen:

Chili
Roger Murtaugh
Viestit: 863
Liittynyt: To Elo 04, 2011 9:31 am

Re: Mies puukotti naista lenkkipolulla Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Chili »

"Tupakan pummaamisen" voi tehdä harhautustarkoituksessa - lähelle päästäkseen - myös tupakoimaton tappaja.

Jos puukottaja on tupakoitsija, niin on todennäköistä, että hän poltteli siinä polulla odotellen uhria. Ja kun uhri oli näköetäisyydellä, hän tumppasi viimeisen savukkeensa polun laitaan (DNA).

peiteseppo
Remington Steele
Viestit: 236
Liittynyt: Ke Elo 21, 2013 8:32 am

Re: Mies puukotti naista lenkkipolulla Tesomalla

Viesti Kirjoittaja peiteseppo »

Hellu1 kirjoitti:puukotuksen pystyn estämään jos sitä kohdallani yritetään näin vuosienkin päästä :mrgreen:
Tämä vahvisti epäilyni että olet todellisuudesta vieraantunut kaheli jolta puuttuu terve itsesuojeluvaisto täysin. Todellisuudessa kun olisit täynnä reikää jos joku lähtee tosissaan pistämään puukolla. Puukkoa vastaan kun ei ole taikatemppuja, ja tilanne on aina yllättävä.

Alalle pääsee kuka vain joka ei ole jäänyt kiinni mistään ja jaksaa istua 40 tuntia luokkahuoneessa. Se siitä koulutuksesta. Varsinaisen vartijakortin saa sitten kun on sen 60 tuntia vielä lisää istunut. Kaasukurssi on kuutisen tuntia. Ase 24 tuntia kestävä kurssi. Muut kurssit on kaupallista paskaa.

Aseeseen kun hakee työperusteista lupaa, pitää olla esittää työnantajalta kertomus mihin asetta käytetään. Minkä kohteen suojaus jne. Usein tulee hylky, jos kyseessä on oma ase. Firmoilla kun on aseet, jos niitä tarvitsee. Toki omiakin löytyy. Ei kuitenkaan enää Niinikedolta :mrgreen:

Harvemmin kukaan pyytää päälliköltä lupaa kantaa omaa vekotintaan ellei kyseessä ole rulla, ja perusteluina että haluaa käyttää rullaa. Nämä on makuasioita. Tämä koskien Poliisien omien aseiden kantamista.

Jos olet käynyt tieteenkadulla niin se jo kertoo millaista henkilöä sieltä tulee ulos. Poliisin taso ei ole viime vuosina noussut, se on laskenut. Kaiken maailman sählypelaajaa ja stripparia laitetaan kentälle.

Halleluja.
Ei ole voittajaa valuutalle.

Köpekman
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 104
Liittynyt: To Marras 28, 2013 2:35 am

Re: Mies puukotti naista lenkkipolulla Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Köpekman »

Ei pysy kaikilla ketjun aihe näemmä lapasessa.
Chili kirjoitti:"Tupakan pummaamisen" voi tehdä harhautustarkoituksessa - lähelle päästäkseen - myös tupakoimaton tappaja.

Jos puukottaja on tupakoitsija, niin on todennäköistä, että hän poltteli siinä polulla odotellen uhria. Ja kun uhri oli näköetäisyydellä, hän tumppasi viimeisen savukkeensa polun laitaan (DNA).
Puukottajaa tai tämän ajatusmaailmaa tuntematta kuulostaa kyllä vähintäänkin erikoiselta, että lähdetään kyykkimään jonnekin polkujen varsille ketjupolttamaan ja odottelemaan ohikulkijaa jota pääsisi puukottamaan. Varmaan tämmöistäkin tapahtuu, mutta itse veikkaisin, että tässä nyt vaan on kyseessä lyhytpinnainen väkivaltainen tyyppi, joka vaan sattui törmäämään henkilöön, ei saanut röökiä, pinna paloi ja puukko alkoi heilua. Voi olla, että jollain tasolla etsi jotain riitakaveria jotta saisi tekosyyn puukotella, mutta tuskin nyt sentään jäänyt sinne poluille vartavasten sen takia, että jos/kun vastaan joku tulee ni puukkoa kylkeen.

Muuten on semimielenkiintoista, että nämä ulkomaalaistaustaiset on suhteellisesti erittäinkin usein pummimassa joko tulta tai tupakkaa. Muutaman kerran on minulta kyselty röökiä tai tulta tässä 4-6vkon sisällä ulkomaalaisten toimesta, kantasuomalainen pummi viimeksi parisen kuukautta sitten, silloinkin olin Helsingissä pyörähtämässä.

Ärrkele
Adrian Monk
Viestit: 2611
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: Mies puukotti naista lenkkipolulla Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Ärrkele »

Seppo taas jankuttaa ohi aiheen eikä ketään kiinnosta.

Itse uskon että tupakan pyytäminen on ollut vain tekosyy pysäyttää uhri. Todella harva lenkkeilijä kuljettaa mukanaan tupakkaa saati edes polttaa.
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”

Tesomalainen
Scooby-Doo
Viestit: 24
Liittynyt: La Marras 07, 2015 1:03 pm

Re: Mies puukotti naista lenkkipolulla Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Tesomalainen »

Juhani Saari kirjoitti:
Marleena kirjoitti:...ettei olis S.S... tuntomerkit sopivat ko. kaveriin, taustoissa muutakin outoa... :?:
Itse tunnen Tesoma/Ikuri seudulta 3 tuon kirjainyhdistelmän omaavaa. Pitäiskö Marleena ottaa nyt näppäinsormi pois perseestä, ja poistaa tuollaiset typerät viestit, kiitos.

Avatar
dazu
Adrian Monk
Viestit: 2836
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Mies puukotti naista lenkkipolulla Tesomalla

Viesti Kirjoittaja dazu »

Chili kirjoitti:"Tupakan pummaamisen" voi tehdä harhautustarkoituksessa - lähelle päästäkseen - myös tupakoimaton tappaja.
Ärrkele kirjoitti:Itse uskon että tupakan pyytäminen on ollut vain tekosyy pysäyttää uhri. Todella harva lenkkeilijä kuljettaa mukanaan tupakkaa saati edes polttaa.
Köpekman kirjoitti:Puukottajaa tai tämän ajatusmaailmaa tuntematta kuulostaa kyllä vähintäänkin erikoiselta, että lähdetään kyykkimään jonnekin polkujen varsille ketjupolttamaan ja odottelemaan ohikulkijaa jota pääsisi puukottamaan.
Sarjamurhaaja ottaa yleensä jonkin kontaktin uhriinsa ennen toimenpiteen aloittamista. Juurikin vaikuttaa siltä, että tekijä etsi itselleen uhria. Tekijä oli ensi kertaa pappia kyydissä ja jäätyi tosipaikan tullen, kun uhri laittoi vastaan.
Kävi vähän samat, kuin Järvenpään sarjamurhaajalle "Hellun" kanssa.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Mies puukotti naista lenkkipolulla Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Luin tapausta koskevat uutislinkit ja niistä saadun tapahtuman- ja tekijän kuvan perusteella amatööri profililointia :mrgreen: :

Tekijä haissut eritteiltä, nuhjuinen, pummimassa tupakkaa veitsen kanssa --> elämässään luultavasti vakavia ongelmia, saattaa olla vakavia mielenterveysasioita ja/tai päihdeongelmia talousongelman lisäksi ---> ns. "ongelmasäkki"-tapaus.

Tekijä olisi voinut jatkaa puukotusta ja edetä esim. raiskaukseen ja siitä tappoon, kuitenkin keskeyttänyt puukkohyökkäyksen ja lähtenyt pakenemaan ---> JOKO edellä mainitut asiat ovat olleet tekijällä mielessä (ja tupakka tekosyy kontaktiin) ja on pelästynyt jtk ulkopuolisia ääniä tai omaa tekoaan ja täten keskeyttänyt hyökkäyksen TAIKKA edellä mainitut asiat (raiskaus, tappo) eivät olleetkaan mielessä hyökkäykseen käydessään.

Kallistun noiden kohtien kautta (näppituntumaa) enemmän siihen, että tekijällä ei ole ollut mielessä mikään järjestelmällinen toiminta, kenties ollut aika sekaisin ja katkeruutta, vihaa siihen vielä päälle, kenties kantaa sekopäistä kaunaa koko yhteiskunnalle tilastaan vaikka siihen ei olisi järjellistä oikeutusta (täällähän on tukiverkostot, palvelut jne). Sekotilassa sitten haahuilee tuolla seudulla ja pummii tupakkaa, tehnyt pummintaa todennäköisesti aiemminkin ja joistain (ehkä tilanne/ympäristökohtaisista syistä ei ole käynyt kiinni aiemmin, ainakaan puukolla) - nyt kuitenkin käy niin että muita ei ole paikalla ja vielä kun vastaus on "ei" pummintaan, niin iskeekin kimppuun puukon kanssa. Ennen kysymistään todennäköisesti ollut jo aika tiloissa "napsahtamaan", sattui olemaan semmoinen päivä ja hetki sen taustan ja pään tilan yhteissummana, mikä tekijällä olluna.

Lisäprofililointia/spekulaatiota. Tekijä on varmaankin käyttäytynyt aiemminkin väkivaltaisesti, on voinut saada "purkauksia"/kohtauksia, ei hallitse vihaa eikä osaa asioida ihan normaalin tapaan, jättäytynyt yhteiskunnan ulkopuolelle/laitamille ja kantaa kaunaa, mielenterveysongelmia. Asuu tuolla paikkakunnalla ja lähellä tekoaluetta. On vaarallinen arvaamattomuuden/ sekoboltsiuden johdosta. Saattaa jopa katua tekoaan ja piileksii jossain tuskaisena, mutta toisaalta saattaa toistaa samantyyppisiä tekoja kun jälleen on tietynlaisessa tilassa. Jotkut tietvät hänet seudulta, ehkä ulkomaalais- ja/tai spuge/ulkona liikkuvien laitapuolen kulkijoiden keskuudessa. Joku/jotkut ihmiset voivat muistaa myös että heiltäkin pummittu tupakkaa tai kolikkorahaa johonkin.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Tesomalainen
Scooby-Doo
Viestit: 24
Liittynyt: La Marras 07, 2015 1:03 pm

Re: Mies puukotti naista lenkkipolulla Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Tesomalainen »

Ei varmaan liity tähän mitenkään, mutta onhan tämä jo muutenkin osittain skeidaa, joten: en jaksa etsiä, mutta: kuka muistaa noin vuoden?? Takaisen raiskauksen kalkunvuoren/ristimäenkadun välimaastossa? Jäikö tekijä kiinni, tai mitkä olivat tuntomerkit?

Avatar
Kyläseppä
Harjunpää
Viestit: 338
Liittynyt: Pe Maalis 28, 2014 6:09 am
Paikkakunta: Seppä Ilmarisen paja

Re: Mies puukotti naista lenkkipolulla Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Kyläseppä »

Tesomalainen kirjoitti:Ei varmaan liity tähän mitenkään, mutta onhan tämä jo muutenkin osittain skeidaa, joten: en jaksa etsiä, mutta: kuka muistaa noin vuoden?? Takaisen raiskauksen kalkunvuoren/ristimäenkadun välimaastossa? Jäikö tekijä kiinni, tai mitkä olivat tuntomerkit?
Eipä tule mieleen...onks täällä raiskauskin ollut? Joku luoti viuhu vuosi sitten.
Tääkin haiseva otus on vasen kätinen. Miksi siitä ei ole poliisit infonneet?

Vastaa Viestiin