Ihmissalakuljetukset

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Spekultantti
Philip Marlowe
Viestit: 1145
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Ihmissalakuljetukset

Viesti Kirjoittaja Spekultantti » La Touko 09, 2015 3:03 pm

Ihmissalakuljetus näyttää olevan ihan oikeaa bisnestä Lähi-Idän maissa. Varsinainen matka on sitten se ruostuneessa rottelossa Välimerelle päätyvä surkea yritys, jonka uhreja Italian rannikkovartiosto noukkii kyytiin elävinä tai kuolleina. Suuri osa hukkuu välille. Mutta mitä järkeä on ylläpitää tätä ihmisbisnestä hakemalla matkalaiset sitten mereltä turvaan?

Iltasanomat julkaisi tänään 9.5.2015 The Guardianin artikkelin, jossa ilmeni, että Silja Serenade -aluksen kuvaa oli käytetty Facebookissa mainostamaan näitä "luksusmatkoja". Eikö sinne, hyvänen aika sentään, saada vastamainoksia, joissa realistisesti näytettäisiin mitä se todellisuus on?

Näillä "köyhillä" henkensä edestä pakenijoilla on kuitenkin tietokoneet, joista katsovat Facebookin ilmoituksia laittomista maahantulomatkoista Eurooppaan. Eikö sinne saataisi Suomenkin ulkoministeriön toimesta tietoiskuja, että älkää tulko tällä tavalla. Jos on ammatti ja työhaluja, niin sinne sitten suurlähetystöön hakemaan työlupaa ja viisumia, mutta tämmöinen rikollinen turvapaikkaturismi on saaatava loppumaan.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 19677.html

Ihmissalakuljettajat käyttävät Siljan laivakuvia mainoksissaan - yhtiö järkyttyi

Julkaistu: 9.5. 12:06

Tallink Silja on ottanut Facebookiin yhteyttä luvattomista mainoksista.
Varustamoyhtiö Tallink Silja on kytketty ikävällä tavalla Välimeren ihmissalakuljetukseen.

Yhtiölle on hiljattain paljastunut, että ihmissalakuljettajat mainostavat Facebookissa laivamatkojaan. Mainosten kuvituksena he ovat käyttäneet kuvaa Silja Serenadesta.

– Ikävä, että meidän kuviamme on käytetty näin ja meidät on kylketty kuljetuksiin. Meillä ei ole luonnollisestikaan mitään tekemistä ihmissalakuljetuksen kanssa, viestintäpäällikkö Marika Nöjd sanoo.

Nöjd sanoo, että Tallink Silja on ottanut yhteyttä Facebookin ja ilmoittanut kuvien luvattomasta käytöstä.

Kuvien käyttö selvisi varustamolle lauantaina. Brittilehti The Guardian kertoi, miten ihmissalakuljettajat mainostavat laivamatkojaan Facebookissa ja asiasta uutisoitiin myös Ruotsissa.

Virolaisyhtiön Silja Serenade -alus komeilee yhden matkan järjestäjän mainoksessa. The Guardian -lehti kirjoittaa, että matkoja järjestää turkkilainen salakuljettaja.

Ihmissalakuljettaja mainostaa Facebookissa, miten tarjolla on pakettimatkoja. ”Ensi viikolla on matka Italiaan nopealla risteilyaluksella. Ilmastoitu, kaksi kantta, suunniteltu matkailijoille. Suositellaan perheille.”

Välimeren matkojen hinnat vaihtelevat. Matka Turkista Kreikkaan maksaa noin 1 500 euroa hengeltä. Joillakin matkoilla on puhuttu jopa useista tuhansista euroista.

Nöjd on tyytyväinen, että brittilehti toi asian esille. Varustamoyhtiö sai selville, miten sen laivoja käytetään mainoksissa.

– Kuvia on netistä helppo kopioida, Nöjd sanoo.
Heidi Vaalisto


Black Sabbath
Parranpäristäjä
Viestit: 63
Liittynyt: Ke Loka 22, 2014 5:40 pm

Re: Ihmissalakuljetusbisnes: uhrit pelastetaan Välimerestä.

Viesti Kirjoittaja Black Sabbath » La Touko 09, 2015 3:07 pm

Ja pointti on mikä ?

Kansainvaelluksia on ollu kautta maailman sivun.

Aluksi Homo Sapiens tuli Afrikasta Eurooppaan ja syrjäytti Juntit eli Neandertaalit ja nyt sama on asia.

NahkaSaapas
Sammakkoprofessori
Viestit: 492
Liittynyt: To Loka 09, 2014 5:20 pm

Re: Ihmissalakuljetusbisnes: uhrit pelastetaan Välimerestä.

Viesti Kirjoittaja NahkaSaapas » Ti Kesä 16, 2015 2:39 pm

Ihmissalakuljetus tuntuu olevan ihan oikeaa bisnestä myös länsinaapurissa. Dagens Nyheterin mukaan Ruotsissa on 40 ihmisiä salakuljettavaa liigaa.

Yle Uutiset 16.6.2015.

http://yle.fi/uutiset/ruotsissa_40_ihmi ... aa/8079587

Ruotsissa 40 ihmisiä salakuljettavaa liigaa

Ihmissalakuljetuksen tutkiminen on hyvin hankalaa, kertoo Ruotsin poliisi. Salakuljettajat hyödyntävät erityisesti ruotsalaisia passeja, joiden arvo pimeillä markkinoilla on korkea.

Ruotsissa toimii noin 40 rikollisjärjestöä, jota suorittavat ihmissalakuljetusta, kertoo sanomalehti Dagens Nyheter.

Tiedot perustuvat ruotsalaisten poliisien haastatteluihin ja poliisin toukokuussa julkaisemaan raporttiin.

Raportissa poliisi arvelee eräiden liigojen järjestävän salakuljetettavien ihmisten koko matkan aina lähtömaasta välietappien kautta määränpäähän, joka on Euroopassa, usein Ruotsissa.

Ihmissalakuljetuksen tutkiminen on hyvin hankalaa. Vaikka rikollisen toiminnan uskotaan jatkuvasti kasvavan ja polisilla on paljon epäilyjä, viime vuonna oikeuteen saatiin vain kaksi tapausta.

Vuosina 2008 ja 2009 tutkinta oli paljon tuloksekkaampaa ja oikeuteen vietiin kymmeniä tapauksia. Kaksi rikollisliigaa saatiin hajotettua.

Huonot tutkintatulokset ovat poliisilta virkavirhe, sanoo lehden haastattelema poliisitarkastaja Göran Larsson, joka on toiminut organisoidun ihmissalakuljetuksen tutkijana.

Poliisin työ on vaikeaa, jos rikolliset hyödyntävät Ruotsin passia. Passeja ja muita henkilökortteja ilmoitettiin viime vuonna kadonneiksi 63 000 kappaletta. Usein rikolliset ostavat passin henkilöltä, joka muistuttaa salakuljetettavaa henkilöä. Passista voidaan maksaa jopa 80 000 kruunua eli 8 000 euroa.

Lehden tutkimusten mukaan viime vuonna Ruotsissa oli 861 henkilöä, jotka olivat ilmoittaneet kahden vuoden sisällä vähintään kolme passia kadonneiksi. Yksi henkilö kertoi kadottaneensa kahden vuoden aikana 12 passia.

Tässä myös linkki alkuperäiseen Dagens Nyheterin artikkeliin:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/mannis ... -atalas-2/
"Pessimismin suomenkielinen synonyymi on elämän kokemus."

NahkaSaapas
Sammakkoprofessori
Viestit: 492
Liittynyt: To Loka 09, 2014 5:20 pm

Re: Ihmissalakuljetusbisnes: uhrit pelastetaan Välimerestä.

Viesti Kirjoittaja NahkaSaapas » Ti Kesä 16, 2015 3:21 pm

Black Sabbath kirjoitti:Ja pointti on mikä? Kansainvaelluksia on ollu kautta maailman sivun. Aluksi Homo Sapiens tuli Afrikasta Eurooppaan ja syrjäytti Juntit eli Neandertaalit ja nyt sama on asia.
Kyllä toki kansainvaelluksia on ollut aikojen saatossa. Mutta se pointti on varmaankin siinä, että nykyään tämä ei enää toimi tuolla tavalla, kun tuo syrjäyttäminen ei välttämättä onnistu, vaan vaeltavat joukot pitäisi sulauttaa osaksi toimivaa yhteiskuntaa. Yhtä aikamme suurta filosofia siteeratakseni nämä kansainvaellukset ovat nykyään ennen kaikkea ympäristökysymys. Pentti Linkolan mukaan ainoastaan vauraammista maista pitäisi saada muuttaa köyhimpiin maihin. Henkilön kuormitus on siellä pienempi.

"Sitä vastoin ei useinkaan huomata, että teollisuusmaiden vaurasta väestöä ja sen kuormitusta kasvattavat kaikkein kiivaimmin köyhistä maista saapuneet siirtolaiset, joiden syntyvyys noudattaa heidän lähtökulttuuriensa tasoa tai sosiaalihuollon korkeamman tason ansiosta ylittääkin sen. Matti Kuusi koetti jo kauan sitten muistutella, että ei pidä tuijottaa saapuvien siirtolaisten lukumääriin rajoilla, vaan heidän lastenkamareissaan sen jälkeen."
Linkola, Pentti: Voisiko elämä voittaa. Tammi, 2004. ISBN 951-31-3159-9.

"Missään asiassa järjetön ja itsetuhoinen ihminen ei niin puhdaspiirteisesti ja yksiselitteisesti kaiva omaa hautaansa kuin pakolaisten vastaanotossa. Kun puhun kehitysavusta, tulee jälleen mieleeni vertaus Jeesus Nasaretilaiseen. Samalla lailla kun hän puhdisti temppelin rahanvaihtajista, samalla lailla Vihreä liike on puhdistettava kehitysapulaisista, sillä heidän mukanaan liike onnistuu luonnonvarain ehdyttäjänä ajamaan kaikkien muiden poliittisten puolueittenkin edelle. "
Linkola, Pentti: Johdatus 1990-luvun ajatteluun. WSOY, 1989. ISBN 951-0-15940-9.
"Pessimismin suomenkielinen synonyymi on elämän kokemus."

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2527
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Ihmissalakuljetusbisnes: uhrit pelastetaan Välimerestä.

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Ti Kesä 16, 2015 3:48 pm

Linkola, Pentti kirjoitti:"Sitä vastoin ei useinkaan huomata, että teollisuusmaiden vaurasta väestöä ja sen kuormitusta kasvattavat kaikkein kiivaimmin köyhistä maista saapuneet siirtolaiset, joiden syntyvyys noudattaa heidän lähtökulttuuriensa tasoa tai sosiaalihuollon korkeamman tason ansiosta ylittääkin sen. Matti Kuusi koetti jo kauan sitten muistutella, että ei pidä tuijottaa saapuvien siirtolaisten lukumääriin rajoilla, vaan heidän lastenkamareissaan sen jälkeen."
En tiedä, mihin tutkimuksiin Linkola aikoinaan viittasi, mutta nykyisin tiedetään, ettei asia ole lainkaan näin yksioikoinen, ainakin jos puhutaan muslimimaahanmuuttajista. Itse asiassa Linkola oli aivan hakoteillä todetessaan, että syntyvyys ylittäisi lähtömaan tason.
People look at the huge families of many new Muslim immigrants and imagine them multiplying at exponential rates. But this is a bit of an illusion - -as are many of the figures suggesting that Muslim immigrants have fertility rates higher than in their homelands. This is because most new immigrants have most of their children in the years immediately after their arrival. The way we calculate Total Fertility Rate - - the measure of average family size - - is by taking the total number of births a woman has had and extrapolating it across her fertile life. As a result, immigrants appear to have more children than they really do. In reality, the family sizes of Muslim immigrant groups are converging fast with those of average Westerners - - faster, it seems, than either Jewish or Catholic immigrants did in their time. Muslims in France and Germany are now having only 2.2 children per family, barely above the national average. And while Pakistani immigrants in Britain have 3.5 children each, their British-born daughers have only 2.5. Across Europe, the difference between the Muslim and non-Muslim fertility rate has fallen from 0.7 to 0.4, and is headed toward a continent-wide convergence.
http://www.huffingtonpost.com/doug-saun ... 64589.html
The total fertility rate among Muslim women is almost always higher than that of the native population, but “with the passage of time Muslim fertility moves closer to the fertility of the majority of the population in the respective countries”.
http://blogs.channel4.com/factcheck/fac ... 2050/13690
Declines in fertility between the first and subsequent generations of immigrant families are primarily the result of changing personal characteristics, especially educational attainment.
http://www.ppic.org/content/pubs/rb/RB_402LHRB.pdf
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

seppoilmari
Matlock
Viestit: 776
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 11:37 pm

Re: Ihmissalakuljetusbisnes: uhrit pelastetaan Välimerestä.

Viesti Kirjoittaja seppoilmari » Ti Kesä 16, 2015 5:09 pm

Spekultantti kirjoitti:Suuri osa hukkuu välille.
Tämähän ei pidä paikkaansa sitten alkuunkaan.

Ja tuo otsikon "pelastaminen" on aika irvokas ilmaisu tähän tilanteeseen, takaisin sinne lähtösatamaanhan ne pitää hinata ja upottaa alukset siihen rantaan.

Kohta varmaan ruottalaiset hakevan näitä suoraan satamasta ja kuljettavat laittomia siirtolaisia pitkin eurooppaa, mikä se mahtoi olla rajavartiolaitoksen tehtävä?

Avatar
Rescuer
Sherlock Holmes
Viestit: 3449
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Ihmissalakuljetusbisnes: uhrit pelastetaan Välimerestä.

Viesti Kirjoittaja Rescuer » Ti Kesä 16, 2015 5:19 pm

NahkaSaapas kirjoitti:Poliisin työ on vaikeaa, jos rikolliset hyödyntävät Ruotsin passia. Passeja ja muita henkilökortteja ilmoitettiin viime vuonna kadonneiksi 63 000 kappaletta. Usein rikolliset ostavat passin henkilöltä, joka muistuttaa salakuljetettavaa henkilöä. Passista voidaan maksaa jopa 80 000 kruunua eli 8 000 euroa.

Lehden tutkimusten mukaan viime vuonna Ruotsissa oli 861 henkilöä, jotka olivat ilmoittaneet kahden vuoden sisällä vähintään kolme passia kadonneiksi. Yksi henkilö kertoi kadottaneensa kahde ... assia.[/b]

Kylläpä kantaruotsalaiset ahkerasti "hukkaavat" passejaan ja muistuttavat kovasti maahan salakuljetettuja henkilöitä...

Eipä poliisin työn pitäisi olla kovinkaan vaikeaa, vaikka kuinka käyttäisivät Ruotsin passia. Vai ollaanko Ruotsissa tekniikassa niin paljon muuta maailmaa jäljessä, että ovat jossain kehitysmaiden tasolla? Suomessa on jo pitkälle toista, jos ei kolmatta kymmentä vuotta poliisi pystynyt passin numeron perusteella tarkastamaan passin voimassa olon. Ja kadonneet passit kuoletetaan välittömästi.
Vai ovatko nuo "passinsa kadottajat" niin salakuljetusrinkien sisäpiiriä, että tietävät ilmoittaa passinsa kadonneeksi vasta sen jälkeen kun niitä on salakuljetuksessa käytetty?
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Spekultantti
Philip Marlowe
Viestit: 1145
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Ihmissalakuljetusbisnes: uhrit pelastetaan Välimerestä.

Viesti Kirjoittaja Spekultantti » To Heinä 02, 2015 11:31 am

Tätä Afrikkaa media ei näytä – tuhannet afrikkalaiset levittävät Twitterissä maanosastaan erilaista kuvaa

http://yle.fi/uutiset/tata_afrikkaa_med ... aa/8120986

Täällä afrikkalaiset kehuvat kuinka he eivät asu savimajoissa syömässä kovakuoriaisia, vaan on moderneja kaupunkeja ja muotinäytöksiä.

Mutta mitä ihmettä: Somaliassakin eletään reipasta rantaelämää upealla rannalla, jossa näyttää keikkuvan myös ihan ehjiä laivoja taustalla. Ja toisessa tviitissä joku esittelee Mogadishun arkkitehtuuria! Ja meille kun on kerrottu, että sieltä on ollut pakko lähteä, kun talot on ammuttu hajalle, eikä ulos uskalla mennä...

"UUTISET
ULKOMAAT
Ulkomaat 2.7.2015 klo 8:58 | päivitetty 2.7.2015 klo 10:00
Tätä Afrikkaa media ei näytä – tuhannet afrikkalaiset levittävät Twitterissä maanosastaan erilaista kuvaa
Mikroblogi Twitterin yli 47 000 tviitin kautta voi tutustua vaikka nigerialaisiin muotinäytöksiin tai Etiopian tavarapörssiin.

Tuhannet afrikkalaiset, jotka kokevat median näyttävän Afrikan mantereelta varsin yksipuolista kuvaa, levittävät nyt omia otoksiaan eripuolelta maanosaa. Viimeisen kuukauden aikana Twitteriin on ilmestynyt yli 47 000 tviittiä, jotka näyttävät kaikkea nigerialaisista muotinäytöksistä Etiopian tavarapörssiin.

Afrikkalaiset haluavat osoittaa, että heidän maanosaansa mahtuu enemmän, kuin yleisesti luullaan. Twitterissä leviää hashtagi #theafricathemedianevershowsyou, eli "Afrikka, jota media ei koskaan näytä".

Spekultantti
Philip Marlowe
Viestit: 1145
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Ihmissalakuljetusbisnes: uhrit pelastetaan Välimerestä.

Viesti Kirjoittaja Spekultantti » Ke Elo 12, 2015 1:19 pm

Mouhuan täällä nyt itsekseni, kun en oikein tiedä mihin ketjuun tämän laittaisi. Syyriasta Turkin kautta kumilautalla tullut mies ihmettelee vastaanottoa Kreikan saarilla, ja minusta siihen kiteytyy aika paljon. Nämä tulijat siis ihan tosissaan uskovat siihen salakuljettajien tms värvääjien mainontaan, että heti kun jalkasi saat Euroopan kamaralle, sinut rekisteröidään turvapaikan hakijaksi ja lokoisat olot loppuelämäksi eurooppalaisten kustantamalla sosiaaliturvalla odottavat. Mies on katkera, kun ei sitä heti saakan ja uhkaa lähteä takaisin Syyriaan, tai vaikka Maliin tai Jemeniin...

"Minusta tämä näyttää siltä, kuin olisimme jossain kehitysmaassa. Ei vessoja, ei vettä. Mitä tässä voi sanoa, olemme odottaneet (rekisteröitymistä) jo kymmenen päivää. Onko tämä Eurooppaa? Jos tämä on Eurooppaa, voimme mennä takaisin Syyriaan, Maliin tai Jemeniin", Shareef sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan."


Tätä sanaa pitäisi tosiaan levittää Syyriassa, Irakissa, Eritreassa, Sudanissa, eli niissä maissa, joissa nämä ihmiset ostavat oikotien Euroopan hyvinvointiin. Niillä rahoilla mitä EU:n valtiot käyttävät täysin mahdottoman maahanmuuton hallitsemiseen, voisi kustantaa massiiviset tiedotuskampanjat lähtömaihin. Ehkä sekin osaltaan lisäisi painetta jäädä kotimaahan korjaamaan oloja siellä, kun karkuun luikkiminen paremmalle oksalle ei olisi enää edes vaihtoehto.


http://www.hs.fi/ulkomaat/a1439343582233

Siirtolaistilanne ajanut Kosin lomasaaren kaaokseen – "Saattaa johtaa verenvuodatukseen"

ULKOMAAT 12.8.2015 12:01
Petteri Tuohinen
HELSINGIN SANOMAT

Kreikalle kuuluva Kosin turistisaari on ajautunut kaaokseen siirtolaistulvan vuoksi. Poliisit ovat joutuneet turvautumaan voimatoimiin hillitäkseen saaren jalkapallostadionille pakkautuneita turvapaikanhakijoita.

"Tilanne saarella on karannut käsistä. Tämä saattaa johtaa verenvuodatukseen", Kosin pormestari Georgios Kiritsis sanoi uutistoimisto ANA:n ja BBC:n mukaan.

Syyriasta Kosille tulleen Muhammed Shareefin mukaan hänen on vaikea ymmärtää, että Kos kuuluu EU:hun.

"Minusta tämä näyttää siltä, kuin olisimme jossain kehitysmaassa. Ei vessoja, ei vettä. Mitä tässä voi sanoa, olemme odottaneet (rekisteröitymistä) jo kymmenen päivää. Onko tämä Eurooppaa? Jos tämä on Eurooppaa, voimme mennä takaisin Syyriaan, Maliin tai Jemeniin", Shareef sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Kreikan saarille rantautuu YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan jo yli tuhat siirtolaista päivässä.

Kosilla siirtolaistulva näkyy jo saaren rannoilla: Turkista tulleiden pakolaisten käyttämiä kumiveneitä lojuu hylättynä vesirajassa. HS vieraili saarella heinäkuussa.

Yksin Kosille on tullut yli sata siirtolaista päivittäin, mikä on kymmenkertainen määrä viime kesään verrattuna. UNHCR on laskenut, että Kreikkaan on tullut tänä vuonna jo yli 124 000 pakolaista.

Lähes kaikki Kreikkaan tulevat pakolaiset ovat Syyriasta, Irakista ja Afganistanista. UNHCR on varoittanut, että kreikkalaissaarten vastaanottokyky on "täysin riittämätön".

Pakolaiset yrittävät päästä EU:hun kreikkalaissaarten kuten Kosin tai Lesboksen kautta, koska ne ovat lähellä Turkkia. Kreikan pääministerin Alexis Tsipraksen mukaan maa ei yksinkertaisesti kykene vastaanottamaan kaikkia tulijoita. Hän on kuvannut siirtolaistulvan olevan talousongelmissa rämpivässä Kreikassa "kriisi kriisissä".

Koimies
Sammakkoprofessori
Viestit: 489
Liittynyt: La Syys 10, 2011 2:09 am

Re: Ihmissalakuljetusbisnes: uhrit pelastetaan Välimerestä.

Viesti Kirjoittaja Koimies » To Elo 13, 2015 3:18 pm

Suomen pitäisi Buzin mukaan jonkin verran enemmän avautua yhteiselle pakolaisasialle:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201508 ... 2_ul.shtml

Katkelma:

"Israelilaistaustainen, San Franciscossa asuva liikemies Jason Buzi on huolissaan maailman pakolaistilanteesta ja kertoo keksineensä ratkaisun koko maailman pakolaisongelmaan. Hänen mukaansa pakolaiset voitaisiin asuttaa esimerkiksi Suomeen, jonka hän tietää olevaan harvaan asuttu ja iso maa."

Voi olla, että Euroopassakin jotkut tahot jo täyhyilevät ahnaasti Suomen suuntaan. Kenties köyhälle lama-Suomelle tullaan tulevaisuudessa jopa tarjoamaan rutkasti rahaa asuttaaksemme kaiken maailman pakolaiset ja hoitaaksemme suurimman osan heidän elatuksestaan.

Pakolaistulva on jo nyt korkea. Entä sitten kun ilmastonmuutos autioittaa lisää Afrikkaa ja muutakin maailmaa? Entä sitten kun pohjavesivarannot hupenevat? Entä sitten kun raaka-aineiden ja polttoaineiden hinnannousu tekevät rahtaamisen ja muun liikenteen vaikeaksi tai mahdottomaksi köyhissä valtioissa? Entä sitten, kun/jos Isis onnistuu kuin onnistuu tavoitteessaan levittää valtansa ja islamin lain edes Afrikan puolelle? Syntyy useiden miljoonien ihmisten pakolaislaumoja. Ne suuntaavat kaikki Eurooppaan. Syntyy joko valtava joukkoteurastus tai kaaos, veikkaan kaaosta, jonka aikana kansanjoukot vaeltavat ryöstellen seudulle, missä asutus antaa periksi. Se tarkoittaa harvaanasuttuja maita. Suomea erityisesti. Siinä tilanteessa muut EU-maat katsovat sivusta, suojaavat omaa väestöään ja lupailevat Suomelle "kymmenen hyvää ja yhdeksän kaunista" tueksi tilanteessaan.

Välimeren kysymys on vakava. Afrikkaa on autettava oman mantereen puolella, rajanylitykset estettävä ja Isis voitettava. Se maksaa paljon rahaa, mutta pakolaisvirta tulee muuten vain kasvamaan nykyisestä. Voimme tietysti ottaa kaiken muuttovirran vastaan ja muuttaa nimemme "Somalandiksi" ja varautua tulevaisuuden klaanisotiin esim. varastoimalla rynkkyjä ja patruunoita. Silloin suomalainen sivistys ja kotoisen valkoisen rodun lukumäärä jokatapauksessa hupenee kuin keväinen hanki.
Miehen allekirjoitus: Kasvoista kasvoihin.

Marnie
Alokas
Viestit: 30
Liittynyt: Ti Heinä 14, 2015 2:38 pm

Itävallassa löydetyt kuolleet pakolaiset

Viesti Kirjoittaja Marnie » Pe Elo 28, 2015 8:46 am

Henkirikoshan tämäkin on?! Vaikea uskoa, että kaikki olisivat kuolleet yhtä aikaa. Onko heidät jätetty lukittuun autoon? Tai onko mahdollisesti eläviä jätetty kuolleiden joukkoon?

Iltalehti 27.8.2015

Itävallassa moottoritien levikkeelle jätetystä kuorma-autosta on löytynyt kymmeniä kuolleita pakolaisia.

Viranomaiset ovat laskeneet mädäntyneitä kylmäautoruumiita koko yön

Kymmeniä pakolaisia tukehtui kuoliaaksi

Tarkkaa määrää ei heti pystytty kertomaan, koska ruumiit olivat osittain erittäin huonossa kunnossa, mutta kuolleita voi olla jopa 50. Pakolaiset kuolivat oletettavasti tukehtumalla.

Poliisi löysi Unkarin rekisterikilvillä varustetun 7,5 tonnin auton Parndorfin kaupunkiin vievältä A4-moottoritieltä Burgenlandin osavaltiossa. Moottoritien toinen kaista suljettiin löydön jälkeen kokonaan liikenteeltä poliisin rikospaikkatutkintaa varten. Viranomaisten mukaan tutkimukset voivat viedä pitkään.

Spekultantti
Philip Marlowe
Viestit: 1145
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Itävallassa löydetyt kuolleet pakolaiset

Viesti Kirjoittaja Spekultantti » Pe Elo 28, 2015 10:43 am

Miten on ollut mahdollista, että kaikki 70 ovat kuolleet kerralla? Varmasti sinne on täytynyt tallautua jalkoihin ja kitua hengiltä. Ihmetyttää, ettei kuljettaja pysähtynyt ja avannut luukkua, kun katastrofi alkoi paljastua. Ajoi vain eteenpäin, kunnes viimeinenkin oli hiljennyt, ja pötki sitten pakoon.

Tulee mieleen natsien kaasutusautot, joilla he tappoivat juutalaisia. Eikö Eurooppa opi ikinä?

Nyt Schengenin ulkorajat kiinni ja kaikella tällä rahalla, mitä Euroopassa kuluu hallitsemattoman muuton käsittelyyn, rakentamaan turvallisia pakolaisleirejä lähtömaihin. samalla ankara poliittinen painostus sikäläisiin hallituksiin, tai imaameihin, että olojen pitää rauhoittua ja ihmisten päästävä palaamaan koteihinsa.

Tällainen kansainvaellus, joita osa vielä kannustaa ja yllyttää oman pätemisen tarpeensa takia, on kauhistuttavaa, kuten nämä pakolaisten kuolemat osoittavat.

Täysi Purenta
Helen Mirren
Viestit: 1483
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Itävallassa löydetyt kuolleet pakolaiset

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta » Pe Elo 28, 2015 10:50 am

Joukkomurha. Erityisen julma ja röyhkeä vieläpä. Harvemmin noin julkiselta paikalta on massoittain ruumiita löydetty edes huumesotivista maista saati "sivistysvaltiosta". Mutta koska uhrit lienevät pakolaisia, ketään ei suuremmin hätkähdytä tahi kiinnosta.
Jos kuorma-autoon olisi tungettu tukehtumaan ja mädäntymään vaikka kaksi luokallista itävaltalaisia leirikouluilevia lapsia tai eläkeläisiä, olisi median metakka ihan toisenlainen.
Toivon todella että näille ihmisparoille löydetään mediassa nimet ja kasvot jotta he muuttuisivat suuren yleisön silmissä ihmisiksi.

Olisiko voinut olla niin, että konttiin olisi tihkunut pakokaasuja tai häkää? Kun kuski on tuossa kohtaa matkaa tajunnut miksi lasti on hiljaa, olisi seurannut paniikki ja pako.
Ainakin häkämyrkytys olisi kuumuuteen tai tallautumalla kuolemista armeliaampi loppu. Sillä tavoin voisi myös isompi ryhmä menehtyä melko yhtä aikaa, ilman että kukaan ehtisi huutaa tai pyrkiä ulos.

vempele
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 673
Liittynyt: To Marras 24, 2011 7:21 pm

Re: Itävallassa löydetyt kuolleet pakolaiset

Viesti Kirjoittaja vempele » Pe Elo 28, 2015 11:08 am

bodycount on noussut, yli 70 jo..
Itävallan viranomaiset ovat nostaneet torstain paljastuneen tragedian uhrilukua. Maan itäosista moottoritieltä löytyneessä kuorma-autossa oli jopa yli 70 ruumista.

Viranomaiset vahvistivat tiedon uutistoimisto AFP:lle.

Poliisi arvioi vielä eilen, että kuolleita olisi ollut 20–50, mutta luku on tarkentunut, kun autoa tutkittiin yön yli.

Uhrien uskotaan olevan Itä-Euroopan läpi maahan tulleita pakolaisia.

Kuva
Moottoritien varrelta löytynyttä kuorma-autoa hinattiin pois torstaina. (KUVA: Dieter Nagl)


Poliisi etsii auton kuljettajaa, joka on kateissa. Autossa on unkarilaiset rekisterikilvet ja slovakialaisen yrityksen mainokset.

Poliisi ei kerro uhrien syntyperää, sukupuolta tai ikää.

Kylmäkuljetusauto oli tullut maahan Unkarista. Poliisin mukaan rikostekninen tutkinta on kesken.

Poliisi kertoi eilen illalla, että kuorma-autosta löydetyt ihmiset kuolivat mahdollisesti jo kaksi päivää ennen kuin auto saapui Itävaltaan. Ruumiit olivat pahoin mädäntyneet.

Poliisit tekivät löydön, kun he menivät tarkistamaan moottoritien levikkeelle hylättyä kylmäkuljetusautoa.

Poliisin on määrä kertoa tapauksesta lisää tiedotustilaisuudessa myöhemmin tänään.

IS
liikkuvaa kuvaa motarilta
oon sisältä kuollu ja risti mun naamassa merkkaa sitä

Avatar
Rescuer
Sherlock Holmes
Viestit: 3449
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Itävallassa löydetyt kuolleet pakolaiset

Viesti Kirjoittaja Rescuer » Pe Elo 28, 2015 11:49 am

70 ihmistä tuollaisessa lähes ilmatiiviissä kopissa... Ilman happipitoisuus laskee todella nopeasti ja jossain kahden tunnin paikkeilla se on on lähellä normaalia uloshengityksen happipitoisuutta. Tosin jo paljon aikaisemmin on kohonnut hiilidioksin määrä sotkenut hengityksen säätelyn.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Vastaa Viestiin