Mustan Barbaarin äiti ja sisko kahnauksissa poliisin kanssa!

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
Pirhonen
Olivia Benson
Viestit: 739
Liittynyt: Su Joulu 14, 2008 5:52 pm

Mustan Barbaarin äiti ja sisko kahnauksissa poliisin kanssa!

Viesti Kirjoittaja Pirhonen »

https://www.facebook.com/mustabarbaario ... 2376788030
Kävin ikävän puhelun siskoni kanssa eilen.

Siskoni kertoi, että oli perjantaina viettämässä iltaa äitimme kanssa Helsingin keskustassa. Illan päätyttyä he olivat menossa taksijonoon. Mummotunnelin ulkopuolella ratikkapysäkkien vieressä siviilipoliisit olivat pysäyttäneet heidät vaatien passit nähtäviksi. Siskoni kieltäytyi ja kysyi, että miksi ihmeessä heidän pitäisi passit näyttää. Siviilipoliisit eivät kertoneet mistä syystä he pysäyttivät siskoni ja äitini, vaan pistivät röyhkeästi heidät rautoihin ja äitini maahan. Siskoni kysyi vielä kertaalleen, että miksi heitä kohdellaan näin ja mitä he ovat muka tehneet, johon poliisit eivät vastanneet yhtään mitään! Äitini pelkäsi henkensä edestä, ja luuli tulevansa hakatuksi, sillä poliisien otteet olivat erittäin röyhkeät!

Paikalle saapui 2 poliisipartiota. Toisessa autossa heidän laukut tutkittiin. Myöhemmin siskoni raudat avattiin, jolloin tämä alkoi kuvaamaan tilannetta. Poliisit huomasivat siskoni kuvaamisen ja ottivat häneltä puhelimen pois. Yllättäen kuvattua materiaalia ei ole enään olemassa...

Myöhemmin selvisi, että toinen siviilipoliiseista oli kadottanut virkamerkkinsä ja syyttänyt siskoani ja äitiäni sen viemisestä. Poliisit suorittivat ruumintarkastukset ja mitään virkamerkkiä ei löydetty. Poliisit tutkivat laukut ja mitään virkamerkkiä ei löytynyt, vaan äitini tabletti oli rikottu.

Tunnin verran tilannetta käytiin, tunnin verran siskoani ja äitiäni nöyryytettiin julkisesti. Äitini on edelleen erittäin shokissa, eikä uskalla astua talosta ulos. Minun siskoni ja äitini ovat maailman ihanimmat ihmiset ja minua sattuu kuulla, että heitä on kohdeltu niin huonosti. Kukaan ei ikinä halua kuulla, että omalle lähimmäiselle sattuisi mitään pahaa! He eivät ole ansainneet mitään teidän aiheuttamaa saastaa!

Odotan teiltä vähintään julkista anteekstipyyntöä ja korvaukset aiheutuneesta vahingosta.

Pitäkää jatkossa huoli siitä, että teidän poliisit tuntevat ihmisoikeudet.

Ei niin ystävällisin terveisin,
Musta Barbaari
Aika erikoinen tapahtuma, mikä lienee poliisin versio tapahtuneesta?

Kelju K. Kojootti
Sofia Karppi
Viestit: 426
Liittynyt: La Kesä 09, 2007 2:07 am

Re: Mustan Barbaarin äiti ja sisko kahnauksissa poliisin kan

Viesti Kirjoittaja Kelju K. Kojootti »

Vähän haiskahtaa pieni liioittelu kyllä tuossa. Ei sillä etteikö jotain tuon suuntaista olisi voinut tapahtua, mutta varsinkin tuo raudoittaminen ja äidin heittäminen tonttiin kuulostaa vähän kummalliselta.

Ellei sitten äiti ja sisko ole laittanut kunnolla hanttiin mutta Barbaari vain jätti sen tuossa kertomatta.
Viimeksi muokannut Kelju K. Kojootti, Su Heinä 10, 2016 5:46 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

seppoilmari
Martin Beck
Viestit: 773
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 11:37 pm

Re: Mustan Barbaarin äiti ja sisko kahnauksissa poliisin kan

Viesti Kirjoittaja seppoilmari »

kait se jonkun itkuvirren vääntää tästä, lisää vielä sen bussipysäkillä viihtyvän "piip" värisen pojan "tarinan" kertosäkeeseen niin saa taas muutaman pussin proteiinia ostettua.

Tilanne vaikuttaa olleen nopea kun ovat heti tutkineet kun on ollut riittävä määrä poliiseja paikalla, joku suvakki varmaan keksii tästäkin epämääräisiä motiiveja mutta oletan että jos virkamerkki on hukassa niin ensimmäisenä sitä etsitään henkilöiltä joilla sen voi olettaa olevan. Yhteistyöhalukkuutta ei ole vaikuttanut olevan jos on raudoitettu, ei sitäkään huvikseen tehdä jos ollaan jotakin etsimässä.

Avatar
reijoreipas
Roger Murtaugh
Viestit: 871
Liittynyt: Ti Helmi 26, 2013 7:11 pm

Re: Mustan Barbaarin äiti ja sisko kahnauksissa poliisin kan

Viesti Kirjoittaja reijoreipas »

Kelju K. Kojootti kirjoitti: Ellei sitten äiti ja sisko ole laittanut kunnolla hanttiin mutta Barbaari vain jätti sen kertomatta.
Kokemuksesta voin kertoa, että hanttiin laitto aiheuttaa rajumpien otteiden käyttöön oton. :D

Rubiskreebeli
Martin Beck
Viestit: 814
Liittynyt: Ti Marras 25, 2014 5:53 pm

Re: Mustan Barbaarin äiti ja sisko kahnauksissa poliisin kan

Viesti Kirjoittaja Rubiskreebeli »

"Teidän poliisit"

Mitähän tämä tarkoitti?

No, ikävää jos tapahtumat ovat menneet kerrotulla tavalla ja kyllä tabletti tulisi korvata jos se on mennyt tilanteessa rikki.

lepajoki
Agentti Scully
Viestit: 680
Liittynyt: Su Tammi 13, 2008 10:56 am

Re: Mustan Barbaarin äiti ja sisko kahnauksissa poliisin kan

Viesti Kirjoittaja lepajoki »

Ensin kysyn, miksi ei olisi näyttänyt passia, jos semmoinen oli mukana? Toisaalta kamun tyttö oli kaivarin puistossa linnanmäen reissun jälkeen. Olivat naureskelleet ja hyppiny huvikseen, kun 2 siviilikyttää halusi ottaa huumetestit. Joutuivat odottamaan tunninverran toista autoa poliisiauton takaosassa, kun näillä ei ollut testeriä. Äiti tuli hakemaan tyttöjä puolituntia aikaisemmin sovitusta paikasta, mutta eivät saaneet edes soittaa äidille. Ei yllätä.

Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3621
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Mustan Barbaarin äiti ja sisko kahnauksissa poliisin kan

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Poliisi suorittanut lakisääteistä ulkomaalaisvalvontaa, eivätkä naiset ole suostuneet antamaan henkilötietojaan vaan pistäneet vastaan.
Musta barbaari on ennenkin kunnostautunut sosiaalisissa medioissa kirjoittelemaan "hieman" väriteltyjä tarinoita rasisteista.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

URSA
Watson itse
Viestit: 5803
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Mustan Barbaarin äiti ja sisko kahnauksissa poliisin kan

Viesti Kirjoittaja URSA »

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artik ... in/5984062
Poliisista rikosilmoitus: Raudoittivat Mustan Barbaarin äidin ja siskon, takavarikoivat kuvamateriaalin

Musta Barbaari eli James Nikander kertoo Facebookissa poliisin laittaneen tämän äidin ja siskon käsirautoihin. Poliisista kerrotaan, että poliisin toiminnasta on jo tehty rikosilmoitus.

Nikander kertoo Facebook-päivityksessään, että hänen äitinsä ja siskonsa olivat perjantai-iltana illanvietossa Helsingin keskustassa, "mummotunnelissa". Illan päätteeksi naiset olivat matkalla taksijonoon, kun siviiliasuiset poliisit pysäyttivät heidät ja vaativat passeja nähtäviksi.

– Siskoni kieltäytyi ja kysyi, miksi ihmeessä heidän pitäisi passit näyttää. Siviilipoliisit eivät kertoneet, miksi pysäyttivät siskoni ja äitini, vaan pistivät röyhkeästi heidät rautoihin ja äitini maahan, kirjoittaa Nikander.

Nikanderin mukaan sisko kysyi vielä toistamiseen, mistä kohtelu johtui, muttei saanut vastausta poliiseilta.

– Äitini pelkäsi henkensä edestä ja luuli tulevansa hakatuksi, sillä poliisin otteet olivat erittäin röyhkeät!

Nikander kertoo, että tämän jälkeen paikalle saapui kaksi poliisipartiota, ja että naisten laukut tutkittiin. Kun sisko vapautettiin käsiraudoista, hän alkoi videokuvata kännykällään tilannetta.

– Poliisit huomasivat siskoni kuvaamisen ja ottivat häneltä puhelimen pois. Yllättäen kuvattua materiaalia ei ole enään olemassa, sanoo Nikander.

Lisäksi Nikanderin mukaan poliisit syyttivät naisia heidän virkamerkkinsä varastamisesta, sillä toiselta virkamieheltä oli merkki kadonnut.

– Poliisit tutkivat laukut ja mitään virkamerkkiä ei löytynyt, vaan äitini tabletti oli rikottu.

Nikanderin mukaan tilanne kesti noin tunnin verran.

Helsingin poliisista vahvistetaan

Helsingin poliisista kerrotaan, että perjantain ja lauantain välisenä yönä on suoritettu ulkomaalaisvalvontaa alueella, ja että Aleksanterinkadulta on kirjattu edellämainitun kaltainen tapahtuma.

Tapauksesta on jo tehty rikosilmoitus.

– Poliisia syytetään pahoinpitelystä ja kunnianloukkauksesta, vahvistaa Helsingin poliisista Riku Korpela.

Tapauksen tutkinta on edennyt Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle ja syyttäjä on tutkinnanjohtajana.

Saako poliisi ottaa kiinni kertomatta syytä?

Poliisilain 4 §: Toimenpiteen perusteen ilmoittaminen

"Poliisimiehen on ilmoitettava henkilön vapauteen kohdistuvan toimenpiteen peruste toimenpiteen kohteena olevalle tai tämän edustajalle, jollei se ole mahdotonta henkilön tilan taikka olosuhteiden johdosta."

Poliisilain 10 §: Henkilöllisyyden selvittäminen

"Poliisimiehellä on yksittäisen tehtävän suorittamiseksi oikeus saada jokaiselta tiedot tämän nimestä, henkilötunnuksesta tai sen puuttuessa syntymäajasta ja kansalaisuudesta sekä paikasta, josta hän on tavoitettavissa.

Poliisimiehellä on oikeus ottaa kiinni henkilö, joka kieltäytyy antamasta 1 momentissa tarkoitettuja tietoja --. Kiinni otettu on päästettävä vapaaksi heti, kun tarvittavat tiedot on saatu, kuitenkin viimeistään 24 tunnin kuluttua kiinniottamisesta."
USA;ssa sopiva nimi olisi äidin poliisin vastustelun ja niskoittelun jälkeen Orpo Barbaari.

Martti
Neuvoja-Jack
Viestit: 506
Liittynyt: La Elo 06, 2011 10:30 am

Re: Mustan Barbaarin äiti ja sisko kahnauksissa poliisin kan

Viesti Kirjoittaja Martti »

Rescuer kirjoitti:Poliisi suorittanut lakisääteistä ulkomaalaisvalvontaa, eivätkä naiset ole suostuneet antamaan henkilötietojaan vaan pistäneet vastaan.
Musta barbaari on ennenkin kunnostautunut sosiaalisissa medioissa kirjoittelemaan "hieman" väriteltyjä tarinoita rasisteista.
Eikös barbaari ja perheensä ole suomalaisia? Joten miksi kantaa passia mukana? Itselläni ei ainakaan ole (en edes ulkomailla asuessani kanna passia mukana, olen asunut jo pitkään ulkomailla ja kulttuureissa joissa en edes sulaudu valtaväestöön ja koskaan ei ole passin tarvetta ollut kaupungilla. Tietenkin nyt kun palaan kesän jälkeen tulee heti tilanne.). Jos tapahtumat ovat menneet noin miten kuvattu aika tarpeetonta pullistelua virkavallalta.

Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3621
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Mustan Barbaarin äiti ja sisko kahnauksissa poliisin kan

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Martti kirjoitti:
Rescuer kirjoitti:Poliisi suorittanut lakisääteistä ulkomaalaisvalvontaa, eivätkä naiset ole suostuneet antamaan henkilötietojaan vaan pistäneet vastaan.
Musta barbaari on ennenkin kunnostautunut sosiaalisissa medioissa kirjoittelemaan "hieman" väriteltyjä tarinoita rasisteista.
Eikös barbaari ja perheensä ole suomalaisia? Joten miksi kantaa passia mukana? Itselläni ei ainakaan ole (en edes ulkomailla asuessani kanna passia mukana, olen asunut jo pitkään ulkomailla ja kulttuureissa joissa en edes sulaudu valtaväestöön ja koskaan ei ole passin tarvetta ollut kaupungilla. Tietenkin nyt kun palaan kesän jälkeen tulee heti tilanne.). Jos tapahtumat ovat menneet noin miten kuvattu aika tarpeetonta pullistelua virkavallalta.
Ei sillä ole merkitystä onko Suomen kansalainen vai ei. Papereita ei tarvitse pitää mukana, mutta henkilöllisyys pitää pystyä todistamaan tavalla tai toisella. Pelkkä hetun ja nimen kertominen ei siihen riitä...
Niin ja koska poliisilta on kielletty etninen profilointi, niin ulkomaalaisvalvontaa suorittaessaan joutuvat kohdistamaan sitä myös ihan suomea puhuviinkin. Siitä taas voidaan kiittää yhdenvertaisuusvaltuutettua.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

URSA
Watson itse
Viestit: 5803
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Mustan Barbaarin äiti ja sisko kahnauksissa poliisin kan

Viesti Kirjoittaja URSA »

Eiköhän naisilta ole kysytty joko jotakin henkilöllisyystodistusta, vaikka passia, tai sitten heidän olisi pitänyt kertoa nimensä, sosiaaliturvatunnuksensa ja osoitteensa, aivan samalla tavalla kuin muidenkin, joiden henkilöllisyys tarkistetaan.

Se on selvää, kumpi osapuoli on ainakin rikkonut lakia.
16 luku
Rikoksista viranomaisia vastaan
4 §
Niskoittelu poliisia vastaan

Joka

1) jättää noudattamatta poliisimiehen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi taikka tehtävän suorittamiseksi toimivaltansa rajoissa antaman käskyn tai kiellon,

2) kieltäytyy antamasta poliisimiehelle poliisilain 2 luvun 1 §:n 1 momentissa tarkoitettuja henkilötietoja,

3) jättää noudattamatta poliisilain 2 luvun 11 §:n 1 momentissa tarkoitetun, poliisimiehen kulkuneuvon pysäyttämiseksi tai siirtämiseksi antaman selvästi havaittavan merkin tai määräyksen,

4) laiminlyö poliisilain 9 luvun 3 §:ssä säädetyn avustamisvelvollisuutensa tai

5) hälyttää aiheettomasti poliisin taikka antamalla vääriä tietoja vaikeuttaa poliisin toimintaa,

on tuomittava, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta, niskoittelusta poliisia vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi kuukaudeksi.
http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110815

Kasvis
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 116
Liittynyt: Ke Heinä 06, 2016 8:48 pm

Re: Mustan Barbaarin äiti ja sisko kahnauksissa poliisin kan

Viesti Kirjoittaja Kasvis »

Poliisi katsonut itkun takia aiheelliseksi tiedottaa asiasta:
Sosiaalisessa mediassa keskustelua herättänyt tapahtuma poliisin toiminnasta
10.07.2016
Helsinki

Sosiaalisessa mediassa levinnyt Musta Barbaari -nimisen artistin kirjoittama teksti on aiheuttanut kuohuntaa. Hän kertoi äitinsä ja siskonsa olleen viime perjantaina 8.7. 2016 viettämässä iltaa Helsingin keskustassa, kun poliisi on tullut kysymään heidän henkilöllisyystodistuksiaan.

Poliisipartio suoritti kyseisenä iltana ulkomaalaisvalvontaa, jonka tarkoituksena on tavoittaa laittomasti maahan tulevia ulkomaalaisia ja saada laiton maahantulo hallintaan. Tarkastettavat henkilöt valitaan satunnaisesti, eikä se saa perustua pelkästään tarkastettavan henkilön fyysisiin ominaisuuksiin ja piirteisiin. Valvonta kohdistuu myös henkilöihin, joiden toiminnassa ei ole mitään huomautettavaa.

Perjantain tapauksessa asianomainen on tehnyt tapahtumien kulusta poliisille rikosilmoituksen, ja asian tutkinta on siirtynyt Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle. Tutkinnanjohtajana toimii syyttäjä, joka vastaa jatkossa tutkinnan tiedottamisesta.

Helsingin poliisilaitos
http://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista ... anguage=fi

Poliisi on häirinnyt barbaarin sukulaisten illanviettoa ja siitä on seurannut some-itkua ja rikosilmoitus ilmiselvän rasistisesta toiminnasta poliisivoimiemme taholta. Tekijänä räppäritähti ja itsensä esittelijä Musta Barbaari.

Toivotaan, että barbaari sukulaisineen olisi saanut niin tarpeekseen tästä hirveästä maasta, että ymmärtäisivät mennä muualle valittamaan olosuhteista.

On täällä vaan niin kauheasti noita rasisteja, eikä ihmisen annetta olla rauhassa, saatika sitten muualta tulleille mahdollisuuksia anneta, että on se ihan kauheaa. Missä on ville niinistöt ja lipposen pappaseksuaali-akat ja muut vastaavat? Bidöö ei tiedä taaskaan mitä lapsilleen kertoa.

Kuten joku toinenkin huomioi, tämä kohta pisti hämmästelemään, eikä tämä barbaari ole kuitenkin esiintynyt suomalaisena?
Pitäkää jatkossa huoli siitä, että teidän poliisit tuntevat ihmisoikeudet.
Mitkä ne hänen poliisinsa sitten ovat ja heiltäkö hän pyytäisi meikäläisten kyttien ottavan mallia?

Olisipa olemassa noheva toimittaja tai edes fani, joka tätä tältä Suomelta niin paljon saaneelta "muusikolta" tiedustelisi.
Viimeksi muokannut Kasvis, Su Heinä 10, 2016 7:25 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

jaa-jaa
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ke Marras 27, 2013 8:14 pm

Re: Mustan Barbaarin äiti ja sisko kahnauksissa poliisin kan

Viesti Kirjoittaja jaa-jaa »

Tarinassa voi olla väriä tai ei. Vaikea sanoa.

Suomen kansalaisella ei ole velvollisuutta kantaa henkilöllisyystodistusta mukana. Jos henkilöllisyyttä joku virkamies kyselee, siihen pitäisi riittää nimen, hetu:n ja osoitteen antaminen.

Jos tuolta pohjalta maijan etupenkiltä ei pysty hakemaan tietoja ja kuvaa näytölle näkyviin, niin sitten on määrärahat laitettu väärään paikkaan.
Viimeksi muokannut jaa-jaa, Su Heinä 10, 2016 7:18 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Valtakunnansyyttäjä: "Poliisin tekemä väärennös ei ole väärennös, koska se on tehty virkavastuulla."

Avatar
reijoreipas
Roger Murtaugh
Viestit: 871
Liittynyt: Ti Helmi 26, 2013 7:11 pm

Re: Mustan Barbaarin äiti ja sisko kahnauksissa poliisin kan

Viesti Kirjoittaja reijoreipas »

Tämänhän voi tulkita niin, että Musta Pökäle, eikä hänen emonsa kunnioita virkavaltaa.

lepajoki
Agentti Scully
Viestit: 680
Liittynyt: Su Tammi 13, 2008 10:56 am

Re: Mustan Barbaarin äiti ja sisko kahnauksissa poliisin kan

Viesti Kirjoittaja lepajoki »

Kyllä itse olen törmännyt tilanteisiin, missä joutunut passin näyttämään. Ateenassa oli joku ruotsalaisten välienselvittely, johon osuin paikalle, ja kaikilta kysyttiin henkilötodistukset. Toinen oli Wienissä, jokin yleinen markkinatapahtuma, ja et päässyt lähellekään, jos ei ollut henkilötodistusta(passia). Syytä en tiedä, mutta joutui hakemaan hotellilta passin, että pääsi baariin. Ja tästä on jo yli 30 vuotta aikaa. Ei nykyisillä terroristi peloitteilla.

Vastaa Viestiin