Vankilat, vankien ja vapautuvien elämä

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
Mariella
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1301
Liittynyt: Ke Marras 21, 2007 3:03 pm

Vankilat, vankien ja vapautuvien elämä

Viesti Kirjoittaja Mariella »

En tiedä kuuluuko tähän topiciin, mutta haluaisin avata ketjun Suomen vankiloista, millaista vankilaelämää vangit tai ehkä heidän puolisonsa muurin toisella puolella viettävät? Itsellä rakas lähdössä muutamaksi vuodeksi ottamaan vastuuta teoistaan ja olisi kiva kuulla muiden kokemuksia tai vain ihan kuulopuheita aiheesta.

Nyt on "eroa" takana n. kolme kuukautta (tutkinta-aika) ja pikkuhiljaa alan itse ymmärtämään koko asiaa. Päivä kerrallaan on ollut paras ratkaisu omalla kohdalla. Tapaamme kerran viikossa ja kirjoitamme kirjeitä joka päivä, rakkaus on vahvempi kuin koskaan! Mutta oma itsenäisyys pitäisi löytyä nyt, sitä tullaan vielä tarvitsemaan pitkään.

Ystävät ja työ, siinä kaksi tärkeää tukipilaria kun muu maailma potkii päähän :)
Viimeksi muokannut Mariella, To Touko 22, 2008 8:40 am. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

PitBull
Martin Beck
Viestit: 841
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 2:05 am
Paikkakunta: Uusimaa

Re: Vankilat ja vankeinhoito

Viesti Kirjoittaja PitBull »

Mariella kirjoitti:En tiedä kuuluuko tähän topiciin, mutta haluaisin avata ketjun Suomen vankiloista, millaista vankilaelämää vangit tai ehkä heidän puolisonsa muurin toisella puolella viettävät? Itsellä rakas lähdössä muutamaksi vuodeksi ottamaan vastuuta teoistaan ja olisi kiva kuulla muiden kokemuksia tai vain ihan kuulopuheita aiheesta.

Nyt on "eroa" takana n. kolme kuukautta (tutkinta-aika) ja pikkuhiljaa alan itse ymmärtämään koko asiaa. Päivä kerrallaan on ollut paras ratkaisu omalla kohdalla. Tapaamme kerran viikossa ja kirjoitamme kirjeitä joka päivä, rakkaus on vahvempi kuin koskaan! Mutta oma itsenäisyys pitäisi löytyä nyt, sitä tullaan vielä tarvitsemaan pitkään.

Ystävät ja työ, siinä kaksi tärkeää tukipilaria kun muu maailma potkii päähän :)
Parisuhde on kovalla siinä. Vaatii toiselta osapuolelta aika paljon tulla joka vkl tapaamiseen. Perhetapaamisia on n.kerran kuussa jolloin saa viettää herken hetkän ;)
Kaikista rankinta on varmasti miehen osalta se ettei tiedä pettääkö vaimo kun on kiven sisässä. Sitten tulee niitä "riitoja" puhelimessa yms.
Itse 2,6 lusineena voin sanoa että ei se herkkua ole mutta suomen vankilat on luxusta moneen muuhun maahan verrattuna.

Miehesi kannattaa anoa avo-vankilaan kun on osa tuomiosta suoritettu, siellä aika paljon vapaampaa ja töistäkin tienaa hippasen enemmän kuin esim Häv:In pesulassa. Palkkaluokkia on kolme. 0,60€/h, 0,90€/h ja 1,20€. Avotaloissa puhutaan useamman euron tunti liksasta.

Aika vankilassa kannattaa käyttää hyödyllisesti, Esim opiskeluun. Siitäkin maksetaan joten se ettei siitä tienaa ei voi olla syy olla opiskelematta.
Siellä on kaiken maailman kursseja, Jopa yrittäjä kurssi jonka itse suoritin. Sitä kutsutaan TR (Talous Rikos) kurssiksi vankejen keskuudessa :lol:

Mustalaiset ovat ehkä isoin ongelma suomen vankiloissa, Niillä on oma kulttuurinsa ja omat tapansa. Monissa vankiloissa ne laitetaan samoille osastoille keskenään ja kannattaa toivoa ettei ole mustalais ylivoima. Niitä joutui aina tiputtelamaan niistä pilvilinnoista alas kun luulivat voivansa tehdä ihan mitä vain. Eivät kumminkaan hirvein usein viittineet alkaa rähisemään siitä, Nuoremmat yleensä alkoi suutaan soittamaan mutta vanhemmat yleensä kunnioitti semmoista jolla uskallusta riitti sanoa asiat niinkun ne on. <- ei suositella ihan pienelle kaverille, voipi tulla rassista kylkeen.

Itse tuli kierrettyä. Vantaa (Tutkari aika) --> Riksu ---> Hml ---> Seutulan avo ---> Sörkkään ---> vapautuminen Suomenlinnasta 2006.

Toivottavasti jonkin verran auttaa. :lol:
Kaikki tämän nimimerkin kirjoittamat viestit ovat kyseisen
henkilön omia, yksityishenkilön mielipiteitä, eivätkä
minkään puolueen, yhteisön tai yrityksen mielipiteitä
tai kantoja. Oikeus perustuu PL 12§:ään.

UUSI TUNNUS! REALPITTI

Mariella
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1301
Liittynyt: Ke Marras 21, 2007 3:03 pm

Viesti Kirjoittaja Mariella »

Kiitos PitBull!

Opiskelu on meilläkin mielessä, ja se on hyvä juttu että siihen tarjotaan mahdollisuuksia! Ja ainakin uskoisin että työ ja opiskelu auttaa varmasti sitten vapautumisen jälkeistä henkistä "jalkautumista" normaaliin elämään. Jos möllöttää vihanneksena monta vuotta, voi olla kumma juttu hypätä takaisin kuvioihin. Kuvittelisin näin..

Ja luottamuksen merkitys korostuu ihan äärimmilleen, totta sekin. Yritän vain kuvitella miltä voi tuntua kun ei tiedä mitä toinen tekee ja kenen kanssa. Kertominen on se ainoa vaihtoehto millä sitä luottamusta voi pitää yllä.. Ei "raportointi", vaan jutteleminen siitä miten päivät kuluu. Itse kirjotan joka ilta päivän kuulumisia ja mitä olen puuhannut. Tavallaan toivon että se loisi lisää sitä turvallisuuden tunnetta sille toiselle että tietää mitä kuuluu. En tiedä, vaikea paikka...

Täytyy kertoa nuo tuntiliksat, mahtaa leimahtaa dollarin kuvat kullalla silmille kun kuulee ;)

Nyt on vaikea vaihe menossa, kun ei saada nähdä kahden kesken, eikä tiedetä tulevaisuudesta vielä mitään. Vielä menee muutama kuukausi perhetapaamiseen, tavoitteenamme on maaliskuun alkuun mennessä :) Onneksi niitä saa noin kerran kuussa! Nyt onkin melkoisen pitkä väli.

Mutta onhan ihmisillä etäsuhteita, joissa tavataan n. kerran pari kuussa, kirjotellaan, puhutaan puhelimessa.. Joten jos halua on niin varmasti onnistuu!

Saako selliin muuten tuoda minkä verran omia tavaroita? Siis jotain henkilökohtaisia juttuja? Vai onko jokaisella sama perussetti?

Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7283
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Jaa-a, eipä ole juuri kokemusta tuosta vankimaailmasta, mutta pitkään on kyllä pistänyt silmään tuo vankien ruikuttaminen noista perhe ym. tapaamisista esim. Alibissa.
Käsittäkseni vankeus/vapausrangaistus meinaa juuri sitä, että siellä olisi tarkoitus hieman kärsiä ja miettiä tekosiaan, eikä elää kuin elopellossa.
Jos vangit sais mielensä mukaan vietellä näitä "herkkiähetkiään", niin mikä rangaistus se muka olisi, kysynpä vaan.... :?

joey
Angus MacGyver
Viestit: 6797
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey »

Parisuhdetta ajatellen tuo miehen vankeusrangaistushan on itseasiassa hieman verrattavissa inttileskeyteen :D Näin ainakin voisin kuvitella... Itse olen lopettanut aikoinani parisuhteen toisen vankeuden pelossa (silloin näytti hyvin todennäköiseltä, että silloinen miesystäväni lähtee istumaan), jolloin aloin seurustella nykyisen mieheni kanssa. Joka sitten suoritti armeijan pidemmän kaavan mukaan, eli jouduin kuitenkin kohtaamaan tuollaista parin vuoden erossaolon.. Suurin yhtymäkohta (jos niitä nyt ylipäätään kenenkään muun mielestä on :lol:) vankila- ja inttileskeydessä on varmasti tuo, miten mies joutuu kärsimään naisen vapaudesta. Sen rankkuus taatusti yllättää..

Eikös muuten perhetapaamisia varten täydy olla naimisissa?

Katsa

Viesti Kirjoittaja Katsa »

Luottamus tosiaan korostuu, mutta siihen kannattaa varautua, että mies saa mustasukkaisuushepuleita, koska vankilassa on aikaa miettiä, miettiä ja miettiä.
Toinen asia minkä tulet kohtaamaan on se, että vankilassa aika pysähtyy. Miehesi elää sitä hetkeä kun sinne joutui ja luulee palaavansa siihen hetkeen vapauduttuaan.
Avolaitoksissa tapaamiset ovat aika leppoisia, itsekin olen monasti ollut Naarajärvellä yötäkin. Haminassa taas makailtiin kesällä pihalla oikosenaan.

Annie W
Harjunpää
Viestit: 310
Liittynyt: Pe Loka 12, 2007 5:58 pm

Viesti Kirjoittaja Annie W »

Itse jouduin vierailemaan vankilassa vuosia sitten jonkin aikaa. Silloinen avomieheni oli aluksi avovankilassa ja sen jälkeen työsiirtolatyyppisessä paikassa.

Avovankilassa taisi muistaakseni olla mahdollisuus perhetapaamiseen juuri kerran kuussa, eli muutaman tunnin sai viettää yhdessä erillisessä huoneistossa. Muutoin tavattiin viikottain isossa salissa, jonne sai viedä eväitä mukanaan ym. Tuolla jälkimmäisessä paikassa vangit asuivat rivitalosoluissa, joissa pääsi viikonloppuisin vierailemaan muutaman tunnin ihan vangin omassa huoneessa. Perhetapaamisessa oli mahdollisuus yöpyäkin erillisessä paikassa.

Molemmista paikoista pääsi soittelemaan puhelinkortilla, en muista oliko aikoja miten rajoitettu ensimmäisessä paikassa. Kivitaloista ei ole kokemusta näin läheisen ihmisen osalta, nämä avovankilat ym. on tietenkin eri asia.

Niin ja emme siis olleet naimisissa, mutta ote talonkirjasta vaadittiin todistukseksi että asumme yhdessä.

CrissAngel
Roger Murtaugh
Viestit: 851
Liittynyt: Pe Heinä 20, 2007 9:12 am
Paikkakunta: Tajukankaalla, Pannuhuoneessa, Iisakin Kirkossa!

Viesti Kirjoittaja CrissAngel »

joey kirjoitti:Parisuhdetta ajatellen tuo miehen vankeusrangaistushan on itseasiassa hieman verrattavissa inttileskeyteen :D Näin ainakin voisin kuvitella... Itse olen lopettanut aikoinani parisuhteen toisen vankeuden pelossa (silloin näytti hyvin todennäköiseltä, että silloinen miesystäväni lähtee istumaan), jolloin aloin seurustella nykyisen mieheni kanssa. Joka sitten suoritti armeijan pidemmän kaavan mukaan, eli jouduin kuitenkin kohtaamaan tuollaista parin vuoden erossaolon.. Suurin yhtymäkohta (jos niitä nyt ylipäätään kenenkään muun mielestä on :lol:) vankila- ja inttileskeydessä on varmasti tuo, miten mies joutuu kärsimään naisen vapaudesta. Sen rankkuus taatusti yllättää..

Eikös muuten perhetapaamisia varten täydy olla naimisissa?
Ei tarvitse olla naimisissa.
Mutta yhteistä osoitetta, todistettavasti, pitää olla.
Muistelisin että se olisi jotain ½ vuotta, minkä verran *pitää olla* yhteistä
osoitetta.
Korjatkaa jos muistan väärin.
Child Of Scythe

luna
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: Ti Elo 21, 2007 6:17 am

Viesti Kirjoittaja luna »

Ex-mieheni istui yhdessäolomme aikana n.4-6krt eripituisia tuomioita. Musta se suhteen onnistuminen riippuu paljon siitä joka jää tänne vapauteen venaamaan ja niistä säännöistä jotka tehdään sille lusimis ajalle.
Itse elin tavallista arkea ja kävin mahdollisuuksien mukaan tapaamisilla. Vaikeaa mulle oli ne ajat kun toinen pääsi siviiliin ja tuli "muuttamaan" mun itselleni luomaa arkea ja tapoja toisen lusiessa.
Mies treenasi lusimis aikansa ja linnassa oli paljon tuttuja niin meillä kaikki meni puolin ja toisin ihan helposti.

Tampereen Tyttö
David Starsky
Viestit: 4527
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Onnea teille!
Itse en pystyisi vastaavaan. Se taas ei johdu niinkään eron pituudesta, vaan syistä...
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

cicero
Michael Knight
Viestit: 4164
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Viesti Kirjoittaja cicero »

--minäkään en katsoisi hyvällä jos mieheni lähtis kaltereiden taakse viettämään aikaansa...ja tosiaan ei niinkään se erossa olo vaan ne syyt miksi...

tunnen kyllä venkuloita, entisiä ja nykyisiä, on hyviäkin ystäviä mutta miehekseni en kelpuuttaisi...

toivon kuitenkin onnea teille sillä matkalla...vaikeinta tulee kuitenkin olemaan sen lusimisen jälkeinen aika...mitä pidempi sen hankalampi...
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"

PitBull
Martin Beck
Viestit: 841
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 2:05 am
Paikkakunta: Uusimaa

Viesti Kirjoittaja PitBull »

Mariella kirjoitti: Saako selliin muuten tuoda minkä verran omia tavaroita? Siis jotain henkilökohtaisia juttuja? Vai onko jokaisella sama perussetti?
Vankilasta riippuen:

5 kalsarit, 5 sukat, 5 t-paitaa, 2 kengät, lippis/pipo. Enää ei esim hämeessä saa omia vaatteita käyttää, mikä ei koskenut mustalaisia :roll:
40 DVD/Peliä, Pelikonsoli/DVD soitin, oma telkkari, Digiboxi, CD radio ja tietenkin läheisten kuvia yms. Esim lukemista.

avoparit saa perhetapaamisen yli 6kk seurustelulla. Yhdessä asumisen rajaa ei ollut :wink:

jos kysyttävää niin voin esim privalla antaa mese ossan :wink:
Kaikki tämän nimimerkin kirjoittamat viestit ovat kyseisen
henkilön omia, yksityishenkilön mielipiteitä, eivätkä
minkään puolueen, yhteisön tai yrityksen mielipiteitä
tai kantoja. Oikeus perustuu PL 12§:ään.

UUSI TUNNUS! REALPITTI

CrissAngel
Roger Murtaugh
Viestit: 851
Liittynyt: Pe Heinä 20, 2007 9:12 am
Paikkakunta: Tajukankaalla, Pannuhuoneessa, Iisakin Kirkossa!

Viesti Kirjoittaja CrissAngel »

PitBull kirjoitti:
Mariella kirjoitti: Saako selliin muuten tuoda minkä verran omia tavaroita? Siis jotain henkilökohtaisia juttuja? Vai onko jokaisella sama perussetti?
Vankilasta riippuen:

5 kalsarit, 5 sukat, 5 t-paitaa, 2 kengät, lippis/pipo. Enää ei esim hämeessä saa omia vaatteita käyttää, mikä ei koskenut mustalaisia :roll:
40 DVD/Peliä, Pelikonsoli/DVD soitin, oma telkkari, Digiboxi, CD radio ja tietenkin läheisten kuvia yms. Esim lukemista.

avoparit saa perhetapaamisen yli 6kk seurustelulla. Yhdessä asumisen rajaa ei ollut :wink:

jos kysyttävää niin voin esim privalla antaa mese ossan :wink:
Noinhan ne perhetapaamiset menikin kun tarkasti sanotaan. :wink:
Child Of Scythe

PitBull
Martin Beck
Viestit: 841
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 2:05 am
Paikkakunta: Uusimaa

Viesti Kirjoittaja PitBull »

CrissAngel kirjoitti:
PitBull kirjoitti:
Mariella kirjoitti: Saako selliin muuten tuoda minkä verran omia tavaroita? Siis jotain henkilökohtaisia juttuja? Vai onko jokaisella sama perussetti?
Vankilasta riippuen:

5 kalsarit, 5 sukat, 5 t-paitaa, 2 kengät, lippis/pipo. Enää ei esim hämeessä saa omia vaatteita käyttää, mikä ei koskenut mustalaisia :roll:
40 DVD/Peliä, Pelikonsoli/DVD soitin, oma telkkari, Digiboxi, CD radio ja tietenkin läheisten kuvia yms. Esim lukemista.

avoparit saa perhetapaamisen yli 6kk seurustelulla. Yhdessä asumisen rajaa ei ollut :wink:

jos kysyttävää niin voin esim privalla antaa mese ossan :wink:
Noinhan ne perhetapaamiset menikin kun tarkasti sanotaan. :wink:
Se on muuten jännä vaikka RISE/VHL on antanu tarkat ohjeet noista perhe tapaamisista mutta esim Hämeenlinnassa niistä joustettiin tosi paljon.

Ja korjataan hieman, Todistettavasti on pitänyt seurustella yli 6kk. Sitä en tiedä miten sen voi todistaa. Ei multa ainakaan mitään koskaan kysytty sen tarkemmin milloin on alettu serustelemaan. :wink:
Kaikki tämän nimimerkin kirjoittamat viestit ovat kyseisen
henkilön omia, yksityishenkilön mielipiteitä, eivätkä
minkään puolueen, yhteisön tai yrityksen mielipiteitä
tai kantoja. Oikeus perustuu PL 12§:ään.

UUSI TUNNUS! REALPITTI

Mariella
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1301
Liittynyt: Ke Marras 21, 2007 3:03 pm

Viesti Kirjoittaja Mariella »

PitBull kirjoitti: Ja korjataan hieman, Todistettavasti on pitänyt seurustella yli 6kk. Sitä en tiedä miten sen voi todistaa. Ei multa ainakaan mitään koskaan kysytty sen tarkemmin milloin on alettu serustelemaan. :wink:
Varmaan telekuuntelun perusteella ainakin sen voi todistaa :D Ja on yhteinen osoite.

Vastaa Viestiin