Muotivaikuttaja kupruja tekemässä

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
Hellapoliisi
Agentti Scully
Viestit: 688
Liittynyt: Pe Huhti 23, 2010 6:24 pm

Muotivaikuttaja kupruja tekemässä

Viesti Kirjoittaja Hellapoliisi »

http://www.is,fi/kotimaa/art-2000005363640.html

Aikamoista menoa ja suuret puheet. On mennyt jo niin suureelliseksi touhu että voi päästä ilman rangaistusta ja jatkaa oikeudesta hoitoon. Harvalla olisi edes pokkaa tehdä tuollaisia kepposia. Suomessa muotivaikuttajia on varsin vähän eli kukahan tässä nyt on ollut vauhdissa? Aika naiivi mies kun uskoo rouvan jutut tuosta noin vaan. Ehkä se on voinut olla perhesovun kannalta hänelle parempi ratkaisu jos hän ei ole ajatellut mihin tuo kaikki johtaa?
Hys hys!

janita
Jack Bauer
Viestit: 900
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 5:58 pm

Re: Muotivaikuttaja kupruja tekemässä

Viesti Kirjoittaja janita »

Muodin parissa näkyvästi toimineen tunnetun perheen rouvalle luettiin maanantaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa syytteet muun muassa törkeistä petoksista ja väärennöksistä. Syyttäjä vaatii naiselle vankeutta. Nainen kiistää häneen kohdistuneet syytteet pääosin.

Juttu pantiin vireille syyskuussa 2014. Sitä on yritetty käsitellä oikeudessa puolenkymmentä kertaa. Aina kun istuntopäivä oli käsillä, joku tärkeä asianosainen sattui sairastumaan, ja juttua lykättiin. Nyt se saatiin kuitenkin alkamaan.

Tapahtumia on niin runsaasti, että asian käsittelyyn on varattu viisi päivää. Jutun asiakirjoissa näkyy tunnettuja nimiä, kuten Stephen Elop, Olli-Pekka Kallasvuo, Jorma Ollila, Heikki Lampela sekä Mervi ja Jarmo Tapola. Asianomistajina ovat muun muassa Google ja Nokia Oy.

Epäillään, että nainen olisi väärentänyt sopimuksen, jonka mukaan Nokia Oy maksaisi hänen aviomiehelleen eräästä projektista 90 miljoonaa euroa. Sopimukseen oli väärennetty Nokian silloisten johtajien Stephen Elopin ja Olli-Pekka Kallasvuon allekirjoitukset.

Toisen tekaistun sopimuksen mukaan Nokia maksaisi naisen aviomiehen projektista 150 miljoonaa euroa. Tästäkin paperista löytyivät Elopin ja Kallasvuon väärennetyt nimikirjoitukset.

Erään “sopimuksen” mukaan Google maksaisi naisen aviomiehen kehittämästä projektista 500 miljoonaa euroa. Paperiin oli väärennetty Googlen maajohtaja Anni Ronkaisen allekirjoitus.

Aviomiehelleen vaimo toimitti tiedoksiannon, jonka mukaan Googlelta on tulossa 500 miljoonaa euroa. Paperiin oli väärennetty Anni Ronkaisen ja asianajaja Heikki Lampelan allekirjoitukset.

Tiedoksiannon tarkoituksena oli se, että aviomies saisi perheen taloudellisesta tilanteesta valoisamman kuvan kuin mitä se todellisuudessa oli.

Lampelan nimissä 2000 tekstiviestiä?

Väärennettyjen papereiden perusteella Google näytti olleen avokätinen. Erään sopimuksen mukaan Googlelta oli tulossa 50 miljoonaa euroa, ja yhden toisen paperin mukaan Google oli maksamassa aviomiehelle 100 miljoonaa euroa.

Epäillään, että nainen olisi lähettänyt asianajaja Heikki Lampelan nimissä eri tahoille noin 2 000 tekstiviestiä, joissa vakuuteltiin, että rahaa on kohta tulossa.

Asianajaja Lampelalla ei ollut asian kanssa mitään tekemistä.

Sopimukset eivät olleet edes sen paperin arvoisia, jolle ne oli kirjoitettu. Rahaa niiden perusteella ei tullut senttiäkään. Mutta sopimuksia esittelemällä nainen onnistui lainaamaan eri tahoilta suuria summia. Olihan rahaa kohta tulossa ovista ja ikkunoista.

Naisen aviomies on toiminut näkyvästi liike-elämässä. Jostain syystä hän ei epäillyt vaimon esittelemien miljoonasopimusten aitoutta.

– Sanotaan näin, että NN (vaimo) on ollut aika taitava, sanoi jutun syyttäjä Marita Vilkko Ilta-Sanomissa huhtikuussa 2015.

Piti tulla kultaharkkojakin

Naisen aviomies oli asian vuoksi 11 päivää kiinni otettuna. Miehen osalta syyttäjä teki syyttämättäjättämispäätöksen. Miestä ei syytetä mistään.

Yksi jutun asianomistajista on Tapolan makkaratehtaan omistajasuvun Jarmo Tapola. Hän oli myymässä taloaan, ja syytteessä oleva nainen ja hänen aviomiehensä tekivät siitä 2,2 miljoonan euron tarjouksen.

– Järjestin talosta kahdeksan näyttöä ja etsin samaan aikaan uutta taloa. Pirusti työaikaa meni hukkaan, Jarmo Tapola kertoo.

Talokaupan hierontaa epäillään petokseksi. Taloa oltiin ostamassa, vaikka rahasta ei ollut tietoakaan.

– Ulkomailta piti tulla rahaa. He olivat muka myyneet siellä firmansa. Löimme kättä päälle, ja talokaupan piti olla selvä, Jarmo Tapola muistelee.

Pariskunta oli ostamassa myös viereistä Mervi Tapolan taloa.

– He tulivat meille takki auki ja sanoivat, että “Eiköhän me oteta tämäkin”, Mervi Tapola kertoi taannoin Ilta-Sanomille.

Mervin kanssa talokauppoja hieronut perhe on tunnetusta suvusta, eikä rahasta pitänyt olla puutetta.

– 200 miljoonaa euroa piti tulla, ja kultaharkkoja piti tulla, mutta ei tullutkaan.

– Teimme kymmenet treffit, ja tuomarit ja kaupanvahvistajat piti olla paikalla. Viime sekunneilla tapaaminen aina peruuntui jollakin tekosyyllä, Mervi Tapola kertoi.

Mervi ei ryhtynyt asiassa käräjöimään.

– Olen saanut tarpeekseni juosta oikeudessa, Mervi Tapola kertoi.
Muotivaikuttaja voi hyvin olla joku bloggari. Tuossa jutussa on käytetty NN nimikirjaimia ja niihin sopiva muotibloggari Tampereelta löytyy.

aga
Axel Foley
Viestit: 2416
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Muotivaikuttaja kupruja tekemässä

Viesti Kirjoittaja aga »

Muotivaikuttaja voi hyvin olla joku bloggari. Tuossa jutussa on käytetty NN nimikirjaimia ja niihin sopiva muotibloggari Tampereelta löytyy.
NN on hyvin usein "anonyymit nimikirjaimet".

janita
Jack Bauer
Viestit: 900
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 5:58 pm

Re: Muotivaikuttaja kupruja tekemässä

Viesti Kirjoittaja janita »

Aa joo, totta. Toiseksi tuossa puhuttiin myös tunnetusta perheestä, joten ei varmaan mikään bloggari tms. olekaan.

L'amourha
Adrian Monk
Viestit: 2642
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Muotivaikuttaja kupruja tekemässä

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Tuskin tuohon on naisen nimikirjaimia laitettu, eikä ole edes Tampereelta välttämättä. Jos rötöstely on tehty Pirkanmaalla niin siellä käsitellään, ei mene tekijän kotipaikkakunnan mukaan.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

TuskaistaTietoa
Javier Pena
Viestit: 1807
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Muotivaikuttaja kupruja tekemässä

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Kasvua pukkaa tuollakin rintamalla.

Yksi perhe tekee miljardin, jolla Suomi kuntoon. Meillä on unelma. Voi olla vielä voittava arpa. Nigeriastakin rahat Suomeen ihan kohta tulossa.

Trina
Harjunpää
Viestit: 291
Liittynyt: Pe Syys 09, 2011 12:45 pm

Re: Muotivaikuttaja kupruja tekemässä

Viesti Kirjoittaja Trina »

Tuon tason naisista ei tule mieleen kuin KK. Toivottavasti olen väärässä.
- Kasvatan omenoita ja haluan antaa sinullekin yhden. Katso, leikkaan omenan kahtia ja syön itse toisen puolen - näet, että omena ei voi olla myrkytetty!

L'amourha
Adrian Monk
Viestit: 2642
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Muotivaikuttaja kupruja tekemässä

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Trina kirjoitti:Tuon tason naisista ei tule mieleen kuin KK. Toivottavasti olen väärässä.
Kyllähän nuo vähäiset vihjeet tuohon äitiin jotakuinkin istuisivat.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

L'amourha
Adrian Monk
Viestit: 2642
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Muotivaikuttaja kupruja tekemässä

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

KK on kahden KK:n äiti ja niiden isäkin on KK. Eikö ookin kryptistä? Homma on vielä niin vähäisten vihjeiden varassa ettei tuo KK-homma oo yhtään varma, pelkkää arvailua.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Avatar
jukuripää
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Pe Loka 05, 2012 6:30 am
Paikkakunta: Nyhtänköljä

Re: Muotivaikuttaja kupruja tekemässä

Viesti Kirjoittaja jukuripää »

L'amourha kirjoitti:KK on kahden KK:n äiti ja niiden isäkin on KK. Eikö ookin kryptistä? Homma on vielä niin vähäisten vihjeiden varassa ettei tuo KK-homma oo yhtään varma, pelkkää arvailua.
Tuo emäntä mullakin vilahti mielessä. Hänellä on melko yläkanttista elämää ollut tähänkin asti, joten on saattanut tulla pakkorako yrittää parantaa keinotekoisesti lafkansa tilannetta.
Kaikki eiliset ovat menetettyjä päiviä.

morbidelli
Agentti Scully
Viestit: 687
Liittynyt: To Loka 01, 2009 1:34 pm

Re: Muotivaikuttaja kupruja tekemässä

Viesti Kirjoittaja morbidelli »


Tampereella tunnetun perheen naispuolista jäsentä syytetään Pirkanmaan käräjäoikeudessa muun muassa törkeistä petoksista sekä väärennyksistä.
– Tuntuu, että voiko tämä olla totta. Niin uskomaton juttu se oli, kertoi jutun syyttäjä Marita Vilkko.

Jutussa vilahtelee tunnettuja nimiä kuten Stephen Elop, Olli-Pekka Kallasvuo, Jorma Ollila, Heikki Lampela sekä Mervi ja Jarmo Tapola. Asianomistajien joukossa ovat mm. Nokia ja Google.
Yhdessä sopimuksessa Nokia lupasi maksaa 5 miljoonaaa euroa korvausta erään sopimuksen purkamisesta. Paperiin oli väärennetty Jorma Ollilan allekirjoitus.


Naisen epäillään muun muassa väärentäneen sopimuksen, jonka mukaan Nokia Oy maksaisi hänen aviomiehelleen eräästä projektista 90 miljoonaa euroa. Tekaistuun sopimukseen oli väärennetty Elopin ja Kallasvuon allekirjoitukset.

Toisen tekaistun sopimuksen mukaan Nokia maksaisi naisen aviomiehen projektista 150 miljoonaa euroa. Tähänkin paperiin oli väärennetty Elopin ja Kallasvuon nimet.Å

Yhden paperin mukaan Nokia olisi purkamassa erästä sopimusta, ja maksaisi siitä hyvästä naisen aviomiehelle korvausta 5 miljoonaa euroa sekä kuittaisi aviomiehen ulosottovelat. Tähän paperiin oli väärennetty Jorma Ollilan allekirjoitus.

Erään tekaistun sopimuksen mukaan Nokia maksaisi naiselle ja hänen tuttavalleen jostain kaupasta 140 miljoonaa euroa. Tähän paperiin oli väärennetty Kallasvuon allekirjoitus.

Ja sopimukset vain paranivat. Tekaistun sopimuksen mukaan Suomen Google maksaisi naisen aviomiehen kehittämästä projektista 500 miljoonaa euroa. Paperiin oli väärennetty Googlen maajohtajan Anni Ronkaisen allekirjoitus.

Aviomiehelleen vaimo toimitti tiedoksiannon, jonka mukaan Googlelta olisi tulossa 500 miljoonaa euroa. Siihen oli väärennetty Ronkaisen sekä asianajaja Heikki Lampelan allekirjoitukset.

TIEDOKSIANNON tarkoituksena oli se, että aviomies saisi perheen taloudellisesta tilanteesta valoisamman kuvan, mitä se todellisuudessa oli.

Lampelan toimistolla ei ollut mitään tekemistä paperin kanssa. Tunnetun asianajajan nimi sopimuksessa toi sille uskottavuutta.

Naisen epäillään lähettäneen eri tahoille, muun muassa aviomiehelleen, noin 2 000 tekstiviestiä asianajaja Lampelan nimissä. Viesteissä vakuutettiin, että rahaa on kohta tulossa.

Aviomiestä varmaan rauhoitti sekin, että aikaisempien miljoonien lisäksi Googlelta oli tulossa 50 miljoonaa, sekä Suomen Googlen ja Saksan Googlen välisestä sopimuksesta 100 miljoonaa. Saksan-sopimukseen oli väärennetty Googlen Saksassa vaikuttavan suomalaisjohtajan Petri Kokon nimi.


TEKAISTUISTA sopimuksista ei tietenkään tullut senttiäkään rahaa, mutta papereita esittämällä nainen onnistui lainaamaan eri tahoilta suuria summia. Olihan rahaa kohta tulossa ovista ja ikkunoista.

Pääsyytetyn lisäksi jutussa on asetettu syytteeseen erään kultasepänliikkeen vastuuhenkilönä ollut nainen.

Kultasepänliikkeen kassasta oli siirtynyt pääsyytetylle lähes 100 000 euroa sekä varastosta 150 000 euron arvosta koruja ja kelloja.

Korut ja kellot vietiin panttiin, ja rahoilla maksettiin muita velkoja sekä hotellimaksuja.

Pariskunnan huoletonta rahankäyttöä kuvaa mm. se, että he asuivat hotellissa kahden vuoden aikana 100 000 euron edestä. Toisen jutussa mukana olleen pariskunnan hotellilasku oli 40 000 euroa.


PÄÄEPÄILTY on saanut huijauksilla kokoon noin 400 000 euroa. Osa hänelle päätyneistä koruista ja kelloista on saatu takaisin.

Naisen aviomiestä ei epäillä eikä syytetä mistään rikoksesta.

Vaimo esitti miehelleen satojen miljoonien eurojen arvoisia sopimuksia.

Kuinka on mahdollista, että sellainen menee läpi?– Sanotaan näin, että NN (vaimo) on ollut aika taitava, sanoo jutun syyttäjä Marita Vilkko.
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000908808.html

Tuossa parin vuoden takaisessa jutussa vähän lisäinfoa, mm. hotellilaskuista, toisesta pariskunnasta ja kultasepänliikkeen tytöstä.

Tuon mukaan kyseessä on Tampereella tunnettu rouva, joten KK ei kai sovi kuvaan jos näin on.

Mies vaikuttaa hiukan yksinkertaiselta. Ketäs niitä entisiä vasempia pakkeja nyt olis näkyvästi liike-elämässä ... Ei kerrota edes onko Ilveksen vai Tapparan miäs.

Juniorihölkkääjä
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: Ma Huhti 30, 2007 11:44 am

Re: Muotivaikuttaja kupruja tekemässä

Viesti Kirjoittaja Juniorihölkkääjä »

Onpas mysteeri kun ei kukaan tunnu tietävän nimeä. Toisaalla oli huomattu, että Aamulehdessä ei asiasta ollut sanaakaan, ainoastaan Ilta-Sanomat on uutisoinut. Tapahtumat ovat parin vuoden takaa ja sitä ennen, ensimmäinen juttu IS:ssä 2015 ennen eilistä. Muissa lehdissä ei mitään.

Kai joku palstalainen asuu Tampereella ja voi käydä käräjäoikeudesta kysymässä nimen?

Trina
Harjunpää
Viestit: 291
Liittynyt: Pe Syys 09, 2011 12:45 pm

Re: Muotivaikuttaja kupruja tekemässä

Viesti Kirjoittaja Trina »

Olisi kyllä hyvä julkistaa nimi jo senkin takia ettei ketään syytöntä vedetä tähän keissiin mukaan.
- Kasvatan omenoita ja haluan antaa sinullekin yhden. Katso, leikkaan omenan kahtia ja syön itse toisen puolen - näet, että omena ei voi olla myrkytetty!

Trina
Harjunpää
Viestit: 291
Liittynyt: Pe Syys 09, 2011 12:45 pm

Re: Muotivaikuttaja kupruja tekemässä

Viesti Kirjoittaja Trina »

PP:n vaimo. Kenkäalalla? Spekulaatiota vain.
- Kasvatan omenoita ja haluan antaa sinullekin yhden. Katso, leikkaan omenan kahtia ja syön itse toisen puolen - näet, että omena ei voi olla myrkytetty!

edna
Sofia Karppi
Viestit: 417
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 11:31 pm

Re: Muotivaikuttaja kupruja tekemässä

Viesti Kirjoittaja edna »

Jossain vihjattin muutaman vuoden takaiseen Olvi-tyttöön. JA. Nyttemmin eronnut Kstä. Nämä ovat pelkkiä ilkeitä spekulaatioita kateellisilta tamperelaisilta.

Vastaa Viestiin