Turun parkkimittarikavallukset

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Iso-D
Parranpäristäjä
Viestit: 67
Liittynyt: Ke Heinä 06, 2016 12:00 pm

Turun parkkimittarikavallukset

Viesti Kirjoittaja Iso-D » La Marras 18, 2017 11:20 am

Näin poliisi selvitti 1990-luvulta jatkuneen parkkimittarirahojen varastamisen: ”Tietyillä henkilöillä hirveä määrä kolikoita”

16.11.2017 10:41

Miesten epäillään aloittaneen parkkimittarien tyhjennykset omiin taskuihinsa jo 1990-luvun lopulla.

Keskusrikospoliisin mukaan kavallettu summa on useita satoja tuhansia euroja ja se tulee kasvamaan.

Poliisi epäilee kahden Turun kaupungilla työskennellen miehen vieneen huomattavan summaan käteistä rahaa pysäköintiautomaattien tyhjennyksien yhteydessä. Automaattien tyhjennys on kuulunut miesten työtehtäviin. Rikosten epäillään alkaneen jo 1990-luvulla, ja jatkuneen poliisin kiinniottoihin eli lokakuuhun asti.

Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille omien selvitystensä kautta.

– Toisen rikostutkinnan yhteydessä tuli ilmi, että Turussa päin tietyillä henkilöillä on hirveitä määriä kolikoita. Lähdettiin selvittämään, mitä siinä on taustalla ja siitä rupesi vyyhti aukeamaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Markus Laine keskusrikospoliisista.

Miehiä epäillään törkeistä kavalluksista ja varkauksista. Juttuun liittyy myös kolmas henkilö, jota epäillään törkeästä varkaudesta. Hän on aikaisemmin työskennellyt Turun kaupungilla.

Laineen mukaan miesten epäillään saaneen rikoshyötynä useita satoja tuhansia euroja.

– Se summa tullee kasvamaan. Kaupungin kanssa selvitellään, kuinka suurista summista on kyse, mutta useista sadoista tuhansista euroista voidaan jo tässä vaiheessa puhua. Päivittäinkin viedyt summat ovat olleet merkittäviä. Kyllä niissä raha liikkuu. Ei puhuta mistään muutamista kolikoista vaan suurista summista.

Kaikki kolme pääepäiltyä ovat Turun seudulla asuvia, noin viisikymppisiä miehiä. Kaksi heistä on edelleen tutkintavankeudessa.

– Tämä on erikoinen juttu, varsinkin kun se on jatkunut näin pitkään.

Useiden kotietsintöjen yhteydessä on löydetty osa varastetuista kolikoista. Poliisi ei kerro yksityiskohtaisesti sitä, miten valtava määrä kolikoita on saatu muutettua helpommin käytettävään muotoon.

– Heillä on ollut käytössään useita keinoja.

Käräjäoikeus on asettanut epäiltyjen omaisuutta väliaikaiseen vakuustakavarikkoon. Toimenpiteellä on tarkoitus turvata, että edes osa rikoshyödystä saadaan takaisin.

Kolmen pääepäillyn lisäksi juttuun liittyy useita henkilöitä, joita epäillään rahanpesusta ja kätkemisrikoksista.

Jutussa on nostettava syyte tammikuussa.

mtv

Mukana myös entinen liigakiekkoilija, joka on pelannut maajoukkueessakin...? kukakohan tämä sankari mahtaa olla????

Avatar
Mind Over Matter
Neuvoja-Jack
Viestit: 273
Liittynyt: Ma Joulu 12, 2011 5:33 pm

Re: Työntekijät rosmosivat satoja tuhansia parkkimittariraho

Viesti Kirjoittaja Mind Over Matter » La Marras 18, 2017 11:59 am

Ilta-Sanomat 18.11.2017 kirjoitti:KRP epäilee: Entinen huippukiekkoilija varasti parkkirahoja satoja tuhansia euroja

Kolmen miehen epäillään varastaneen parkkirahoja jo 1990-luvulta saakka, ja rikosvahingon määrän arvioidaan olevan jo useita satoja tuhansia euroja. (KUVA: Timo Hämäläinen)

Julkaistu: 18.11. 7:02

Suuri parkkirahavyyhti

KRP tutkii poikkeuksellista rikosvyyhtiä, jossa Turun kaupungin työntekijöiden epäillään varastaneen kolikoita kaupungin parkkimittareista. Yksi epäillyistä on entinen huippukiekkoilija.
Keskusrikospoliisi kertoi keskiviikkona tutkivansa poikkeuksellista rikosvyyhtiä: Turun kaupungin työntekijöiden epäillään kahmineen kolikoita kaupungin pysäköintiautomaateista omiin taskuihinsa.

Parkkimittarin tyhjentäminen kuulostaa vähäiseltä rikokselta, mutta se ei tässä tapauksessa ole sitä. Krp:n mukaan kolmen miehen epäillään varastaneen parkkirahoja jo 1990-luvulta saakka, ja rikosvahingon määrän arvioidaan olevan jo useita satoja tuhansia euroja.

Entinen huippukiekkoilija yhä vangittuna
Kaikki epäillyt ovat noin viisikymmentävuotiaita miehiä. Kaikki heistä joko ovat tai ovat ennen olleet Turun kaupungin palveluksessa. Heidän työnkuvaansa kaupungilla on kuulunut pysäköintiautomaattien tyhjentäminen ja kolikoiden tilittäminen.

Kolmikko vangittiin marraskuun alussa. Epäillyistä yksi on päästetty jo vapaalle jalalle, mutta kaksi muuta istuvat yhä tutkintavankeudessa.

IS:n käräjäoikeudesta saamien tietojen perusteella toinen yhä tutkintavankeudessa olevista miehistä on entinen huippukiekkoilija.

1980-luvun alkuvuosista saakka jääkiekkoa liigatasolla pelannut mies laittoi luistimet naulaan jo vuosituhannen vaihteessa, mutta liki kahden vuosikymmenen uraan mahtuu useampi liigamestaruus, useampi seura ja muutama peli Suomen maajoukkueessakin.

Käsittely alkuvuodesta 2018
SM-liigalegendan asianajajana jutussa toimii asianajaja Heikki Maunila. Syytteiden nostamisen määräpäivä jutussa on puolessa välissä tammikuuta 2018 ja hän uumoilee, että oikeuskäsittely alkaisi viimeistään tammikuun lopussa.

– Vangitsemisoikeudenkäynti määrättiin salaiseksi, joten en hirveästi uskalla tässä kommentoida. Odotamme joka tapauksessa, että hänet päästetään tutkintavankeudesta lähipäivinä. Jos ei päästetä, vaadimme sitä sitten erikseen, Maunila sanoo. Muutoin Maunila ei kommentoi rikosepäilyä. Entistä kiekkoilijaa epäillään törkeästä kavalluksesta ja kyseisen rikoksen rangaistushaitari on neljästä kuukaudesta neljään vuoteen vankeutta.

Kymmenen kotietsintää
Keskusrikospoliisi on tutkinut juttua vauhdilla. Tutkintaan on kuulunut miesten vangitsemisten lisäksi kymmenen kotietsintää varastettujen varojen ja todistusaineiston löytämiseksi.

Krp on myös kohdistanut turvaamistoimia epäiltyjen omaisuuteen rikosvahingon takaisin saamiseksi. Parkkirahavyyhtiin liittyy myös muita henkilöitä, joiden epäillään syyllistyneen muun muassa rahanpesurikoksiin, kun parkkimittarirahojen alkuperää on yritetty häivyttää.

Krp:n mukaan miesten rikollinen toiminta loppui vasta lokakuussa tehtyihin kiinniottoihin. Vaikka miesten uskotaan vieneen parkkirahoja jo 1990-luvulla, osa rikoksista on ehtinyt jo vanhentua. Täten Krp tutkii miesten rikoksia ainoastaan viimeisten kymmenen vuoden ajalta, eli vuodesta 2007 lähtien.

Miika Viljakainen
On kyllä härskiä hommaa ja Turusta kuullun mukaan ei edes ensimmäinen kerta, kun parkkimittarikavalluksia tehty.

Kuka tämä ei-ihan-rivimies ex-liigakiekkoilija siis on?

japevi
Parranpäristäjä
Viestit: 73
Liittynyt: Pe Tammi 30, 2009 6:33 pm
Paikkakunta: Tammela

Re: Työntekijät rosmosivat satoja tuhansia parkkimittariraho

Viesti Kirjoittaja japevi » La Marras 18, 2017 1:44 pm

"pikkari"

Avatar
loikkari
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 650
Liittynyt: Su Kesä 21, 2015 7:06 pm
Paikkakunta: Pimiä puoli

Re: Työntekijät rosmosivat satoja tuhansia parkkimittariraho

Viesti Kirjoittaja loikkari » La Marras 18, 2017 2:13 pm

japevi kirjoitti:"pikkari"
Ei aukee, pikkari.net lukee vaan Coming soon.

No aikaisemminkin jo ovat putsanneet näitä mittareita. Taidan arvata miten, ilmeisesti automaatit on tulleet niin täyteen ettei kolikot ole menneet sen laskurin läpi ja ne jotka on olleet sen yläpuolella on voinut laittaa omaan taskuun! Muutenhan ne laskurit on varmaan joku muukin käynyt tsekaan tietyin väliajoin. Siis tarkoitan sitä aikaisempaa -90 luvulla tapahtunutta petosta.
iltalehti.fi / Näin Turun entinen työpäällikkö käräytti parkkirahavarkaat aikanaan
Näin Turun entinen työpäällikkö käräytti parkkirahavarkaat aikanaan - ”Kaverit eivät olleet mitään valopäitä”

Lauantai 18.11.2017 klo 11.41

Turun vesilaitoksen entinen työpäällikkö Reijo Rosengren, 71, vahvistaa Iltalehdelle, että 1990-luvun parkkirahavarkaudet sovittiin kaikessa hiljaisuudessa.
Kuva
Keskusrikospoliisi epäilee kahta Turun kaupungin kiinteistöliikelaitoksessa työskennellyttä henkilöä jopa satojen tuhansien eurojen kavaltamisesta. (SATAKUNNAN KANSA)

90-luvun varkausasia sovittiin, koska varastettua summaa olisi ollut mahdotonta selvittää.

- Käräytin silloin kaikki kolme kaveria. Sovittelun pohjalta mentiin, koska summat saattoivat olla 500 tai 20000 markkaa. Ei siitä voinut käräjille lähteä. Se oli heidän puheiden varassa.

Rosengrenin mukaan sovinnon siunasi silloinen vesi- ja viemärilaitoksen johtaja Esko Pohjanen.

- Kaverit eivät olleet mitään valopäitä, mutta olivat keksineet, että mittareista sai aina letkullisen kolikoita.

- Pääsin tekijöiden jäljille kaarinalaisen pankin vinkistä, kun siellä alettiin ihmetellä suuria kolikkomääriä. Turussa parkkimittareita oli ryöstetty järjestelmällisesti jo 1980-luvun lopulla.

Rosengren kertoo varkauksien ajoittuneen heinäkuun 1993 ja elokuun 1994 välille.

- Olin silloin palannut ulkomailta työkeikalta. Kun palasin uudelleen ulkomailta vuonna 1996, huokaisin helpotuksesta, kun parkkirahastus oli siirtynyt meiltä pois.

Rosengrenille uusin parkkirahojen kavallusepäily on tullut yllätyksenä.

- Mielenkiintoista, että siellä on taas tapahtunut tällaista.

Keskusrikospoliisi epäilee kahta, kaupungin kiinteistöliikelaitoksessa työskennellyttä henkilöä jopa satojen tuhansien eurojen kavaltamisesta. Kolmatta henkilöä epäillään törkeästä ryöstöstä.
PETRI MANSSILA
- Täytyy tietää mitä sielu sietää, karma on varma -

vasikka
Philip Marlowe
Viestit: 1246
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Re: Työntekijät rosmosivat satoja tuhansia parkkimittariraho

Viesti Kirjoittaja vasikka » La Marras 18, 2017 2:21 pm

Eiköhän tuo Pikkari viittaa kyseisen pelaajan lempinimeen. Ainakin sellaisen lempinimen omaava ex pelaaja täsmää tuntomerkkeihin. Ammattikin oli aikanaan vesimittarinlukija Turun kaupungilla.5 maaottelua löytyy vyöltä, 4 liigaseuraa, ikää 54v ja ura loppui kauteen 2000-01.

MOT

napalanko
Alibin kestotilaaja
Viestit: 335
Liittynyt: La Marras 05, 2016 6:52 pm

Re: Työntekijät rosmosivat satoja tuhansia parkkimittariraho

Viesti Kirjoittaja napalanko » La Marras 18, 2017 5:01 pm

5.pisteen vihje: Yleisin sukunimi suomessa, vai oliko se Korhonen...no se toinen sitten...

Julperi
Sammakkoprofessori
Viestit: 424
Liittynyt: Su Marras 27, 2011 10:21 pm

Re: Työntekijät rosmosivat satoja tuhansia parkkimittariraho

Viesti Kirjoittaja Julperi » La Marras 18, 2017 5:26 pm

Tepsissä on ainakin pelannut Juha Virtanen.Lempinimi Pikkari.Saanko nyt tuomion kun kerroin nimen?

Avatar
TieD
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 239
Liittynyt: To Helmi 18, 2016 12:58 pm
Paikkakunta: Viljandi

Re: Työntekijät rosmosivat satoja tuhansia parkkimittariraho

Viesti Kirjoittaja TieD » La Marras 18, 2017 5:33 pm

Jääkiekkosivusto Jatkoajalla myös huhuiltiin Juhan tai Jarin liittyvän tähän.Tilaisuus tekee varkaan,ihmeen kauan vaan on saanut jatkaa.Siinä on varmasti sievoisen lisätilin jokainen itselleen kahmaissut."Työsuhde-etuna".
___________________________________________________________________
-Älä Verneri purista rottaa kovaa,siltä lähtee henki.
-Kissa!!
-Niin,kissalta lähti henki ku sä puristit kovaa.

napalanko
Alibin kestotilaaja
Viestit: 335
Liittynyt: La Marras 05, 2016 6:52 pm

Re: Työntekijät rosmosivat satoja tuhansia parkkimittariraho

Viesti Kirjoittaja napalanko » La Marras 18, 2017 6:00 pm

Onkoha sosiaalidemokraattista taustaa? Selittäisi kyllä toimintaa...en oo ihan varma mutta liekö alunperin tuton kasvatteja, siis Turun Tovereiden?

Avatar
reijoreipas
Nikke Knattertton
Viestit: 867
Liittynyt: Ti Helmi 26, 2013 7:11 pm

Re: Työntekijät rosmosivat satoja tuhansia parkkimittariraho

Viesti Kirjoittaja reijoreipas » La Marras 18, 2017 7:15 pm

napalanko kirjoitti:Onkoha sosiaalidemokraattista taustaa? Selittäisi kyllä toimintaa...en oo ihan varma mutta liekö alunperin tuton kasvatteja, siis Turun Tovereiden?
Turun Toverit viittaa ennemminkin kommunistiseen taustaan.

japevi
Parranpäristäjä
Viestit: 73
Liittynyt: Pe Tammi 30, 2009 6:33 pm
Paikkakunta: Tammela

Re: Työntekijät rosmosivat satoja tuhansia parkkimittariraho

Viesti Kirjoittaja japevi » La Marras 18, 2017 7:28 pm

napalanko kirjoitti:Onkoha sosiaalidemokraattista taustaa? Selittäisi kyllä toimintaa...en oo ihan varma mutta liekö alunperin tuton kasvatteja, siis Turun Tovereiden?
Eiköhän tässä sauma tehnyt mahdollisuuden.. :) Ei ole muuta vikaa, kun et on Turkulainen.. :D

Tosin en tunne hänen poliittista taustaa.. :D

WarWas
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 183
Liittynyt: To Helmi 03, 2011 12:53 pm

Re: Työntekijät rosmosivat satoja tuhansia parkkimittariraho

Viesti Kirjoittaja WarWas » La Marras 18, 2017 8:50 pm

TieD kirjoitti:Jääkiekkosivusto Jatkoajalla myös huhuiltiin Juhan tai Jarin liittyvän tähän.Tilaisuus tekee varkaan,ihmeen kauan vaan on saanut jatkaa.Siinä on varmasti sievoisen lisätilin jokainen itselleen kahmaissut."Työsuhde-etuna".
Mitä kaverilta kuulin, niin lätty ei voi olla.

slk
Sammakkoprofessori
Viestit: 420
Liittynyt: La Loka 27, 2012 4:30 pm

Re: Työntekijät rosmosivat satoja tuhansia parkkimittariraho

Viesti Kirjoittaja slk » Su Marras 19, 2017 1:54 am

japevi kirjoitti:
napalanko kirjoitti:Onkoha sosiaalidemokraattista taustaa? Selittäisi kyllä toimintaa...en oo ihan varma mutta liekö alunperin tuton kasvatteja, siis Turun Tovereiden?
Eiköhän tässä sauma tehnyt mahdollisuuden.. :) Ei ole muuta vikaa, kun et on Turkulainen.. :D

Tosin en tunne hänen poliittista taustaa.. :D
Syntynyt Helsingissä aloittanut SM-liigauran HPK:n riveissä ja sen jälkeen pelasi kymmennen vuotta TuTo:n ja TPS:n paidassa. Uransa lopetti Jokereiden riveissä.
"Kaikki on mulkkuja kunnes toisin todistetaan". Frank Zappa

Puhelinkortti
Ran-tan-plan
Viestit: 351
Liittynyt: Ma Helmi 15, 2010 3:09 pm

Re: Työntekijät rosmosivat satoja tuhansia parkkimittariraho

Viesti Kirjoittaja Puhelinkortti » Su Marras 19, 2017 10:54 am

Turkulaisen ystäväni kanssa kun tästä "Pikkarista" juttelin, niin hän kertoi että kaverilla on todella hulppea omakotitalo ja ravintolaelämässäkin touhu on ollut leveää. Tarjoilu on pelannut mukana roikkuvalle kaveriporukallekin hyvin näkyvästi ja näyttävästi. Matalammalla profiililla olisi voinut jäädä käry käymättä. Se kateus nimittäin... :D

slk
Sammakkoprofessori
Viestit: 420
Liittynyt: La Loka 27, 2012 4:30 pm

Re: Työntekijät rosmosivat satoja tuhansia parkkimittariraho

Viesti Kirjoittaja slk » Su Marras 19, 2017 11:29 am

Puhelinkortti kirjoitti:Turkulaisen ystäväni kanssa kun tästä "Pikkarista" juttelin, niin hän kertoi että kaverilla on todella hulppea omakotitalo ja ravintolaelämässäkin touhu on ollut leveää. Tarjoilu on pelannut mukana roikkuvalle kaveriporukallekin hyvin näkyvästi ja näyttävästi. Matalammalla profiililla olisi voinut jäädä käry käymättä. Se kateus nimittäin... :D
Etkö ymmärrä lukemaasi monessa uutisessa on mainittu että poliisit löytivät muun rikostutkimuksen ohessa monen henkilön hallusta suuria määriä kolikoita ja siitä asia lähti purkautumaan. Erikseen on mainuttu että nämä henkilöt eivät olleen itse tekijöitä. Kiinni jäämiseen ei ollut kateellisuudella mitään osaa eikä arpaa muuta kuin sinun päässäsi ei se että sinä olet kateellinen tarkoita että kaikki muutkin olisi.
"Kaikki on mulkkuja kunnes toisin todistetaan". Frank Zappa

Vastaa Viestiin