Sivu 1/1

Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään Espoossa

Lähetetty: To Joulu 14, 2017 4:19 am
Kirjoittaja putsari
Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä – väitti oikeudessa pyöräilijän hyökänneen kimppuun, video todisti toista
RIKOS JULKAISTU 13.12.2017 11:05

38-vuotias taksinkuljettaja tuomittiin pahoinpitelystä, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vahingonteosta 60 päiväsakkoon.

Espoon käräjäoikeuden tiistaina antaman tuomion mukaan taksinkuljettaja törmäsi tahallaan kevyen liikenteen väylällä pyöräilleeseen mieheen. Teko tapahtui Espoon Matinkylässä tammikuussa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Pyöräilijä kertoi oikeudessa ajaneensa kevyen liikenteen väylällä, kun kuuli takaapäin auton kaasuttavan. Pyöräilijän mukaan taksinkuljettaja ajoi tarkoituksella hänen päälleen niin, että auto osui hänen polveensa.

Törmäyksen jälkeen pyöräilijä kertoi menneensä selvittämään tapahtunutta kuljettajan kanssa, ja jättäneensä polkupyörän kumolleen maahan. Taksinkuljettaja oli kuitenkin lukinnut autonsa ovet, joten keskusteluyhteyttä ei syntynyt.

Tämän jälkeen kuljettaja oli ensin peruuttanut autollaan, ja sen jälkeen lähtenyt ajamaan eteenpäin. Tässä tilanteessa kevyen liikenteen väylälle jätetty polkupyörä oli raahautunut auton mukana kymmeniä metrejä.

Polkupyöräilijä loukkasi törmäyksessä polveaan ja olkapäätään. Polkupyörä meni käyttökelvottomaksi.

Kuljettaja kertoi säikähtäneensä
Taksinkuljettaja kertoi puolestaan oikeudessa, että oli ajanut kevyen liikenteen väylällä, koska hänen kyydissään oli erityislapsi, joka piti viedä kotioven eteen. Omien sanojensa mukaan hän ajoi rauhallisesti pyöräilijän takana.

Taksinkuljettajan mukaan pyöräilijä oli kuitenkin yllättäen jarruttanut, ja riitaa haastaen kääntynyt ja heittänyt pyöränsä maahan. Kuljettajan mukaan auto ei vielä tässä vaiheessa osunut pyörään.

Kuljettaja kertoi poistuneensa paikalta vasta siinä vaiheessa, kun pyöräilijä oli tarttunut oven kahvaan ja kädessään veistä, rautaa tai jotain muuta pitäen lyönyt oveen.

Kuljettaja kertoi pelästyneensä pyöräilijän käytöstä ja pyrkinyt ensin peruuttamaan pois paikalta ja sen jälkeen poistunut eteenpäin ajamalla. Tässä yhteydessä hän oli myös yrittänyt väistää maassa ollutta pyörää. Kertomansa mukaan hänen oli ollut pakko poistua paikalta senkin vuoksi, että hänen seuraava asiakkaansa oli jo odottanut kyytiä.

Oikeuden mukaan pyöräilijän ja kuljettajan kertomukset poikkesivat toisistaan riittävästi. Oikeus käytti todisteena videotallennetta, jossa näkyy, että taksinkuljettaja ajoi kevyen liikenteen väylällä varsin lujaa ja lopulta aivan pyöräilijän takana ajaen.

Videolla näkyy, kuinka pyöräilijä katsoo taaksepäin ja kääntää samalla pyöräänsä. Seuraavaksi auto osuu pyöräilijään ja pyörä kaatuu maahan. Pyöräilijä itse ei kaadu, mutta lähtee kävelemään peruuttavaa autoa kohti. Mitään lyöntivälinettä pyöräilijä kädessä ei näy.

38-vuotias tuomittiin 60 päiväsakkoon pahoinpitelystä, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vahingonteosta. Oikeus hylkäsi syytteen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, joten miestä ei tuomittu ajokieltoon.

Re: Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään Espoossa

Lähetetty: To Joulu 14, 2017 3:06 pm
Kirjoittaja Permit_Denied
Törmäilee ihmisiin tahallaan eikä edes määrätty ajokieltoon?

Re: Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään Espoossa

Lähetetty: To Joulu 14, 2017 3:25 pm
Kirjoittaja Rouhia
Ns. pyöräilyaktiivit voi olla ärsyttävää porukkaa, mutta kyllä tää taas menee oman ymmärryksen yli. Hyvä, että uhrilla oli kamera. Muutenhan olis jäänyt tämäkin tuomia antamatta.

Re: Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään Espoossa

Lähetetty: To Joulu 14, 2017 3:56 pm
Kirjoittaja DemlaMinfo
Rouhia kirjoitti:Ns. pyöräilyaktiivit voi olla ärsyttävää porukkaa, mutta kyllä tää taas menee oman ymmärryksen yli. Hyvä, että uhrilla oli kamera. Muutenhan olis jäänyt tämäkin tuomia antamatta.
Opettele lukemaan. Ei uhrilla ollut kameraa vaan ilmeisesti taksissa kokoajan nauhoittava.

Ihmeellistä tosiaan, jos ammattikuljettaja eli liikenteen kuningas, jolla liikenteen suhteen tulisi olla korkeampi moraali kuin tavallisella kuolevaisella ei menetä ajolupaansa kevyen liikenteen päälle ajamalla tahallaan, kun sen ajoluvan menettää tavallinen kuolevainen muutaman kymmenen kilometrin nopeudenylityksestäkin.

Re: Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään Espoossa

Lähetetty: Pe Joulu 15, 2017 10:42 am
Kirjoittaja Rouhia
Ei tuossa sanota, että kamera olisi ollut autossa. Fillaristeilla on joskus kypäräkameroita juuri tämän tyyppisiä tilanteita varten. Oli miten oli - hyvä että oli joku tallenne.

Re: Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään Espoossa

Lähetetty: Pe Joulu 15, 2017 11:44 am
Kirjoittaja DemlaMinfo
Rouhia kirjoitti:Ei tuossa sanota, että kamera olisi ollut autossa. Fillaristeilla on joskus kypäräkameroita juuri tämän tyyppisiä tilanteita varten. Oli miten oli - hyvä että oli joku tallenne.
Oikeus käytti todisteena videotallennetta, jossa näkyy, että taksinkuljettaja ajoi kevyen liikenteen väylällä varsin lujaa ja lopulta aivan pyöräilijän takana ajaen.

Videolla näkyy, kuinka pyöräilijä katsoo taaksepäin ja kääntää samalla pyöräänsä. Seuraavaksi auto osuu pyöräilijään ja pyörä kaatuu maahan.
Tuosta voi päätellä, että kamera on ollut taksin, tai muun auton kojelaudalla, josta materiaali on päätynyt poliisin tutkittavaksi.