Valtimo: Siun Sote -hoitokodissa asunut nainen kuoli palovammoihin

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Kukkahattutäti
Alokas
Viestit: 27
Liittynyt: Ma Touko 08, 2017 9:14 pm

Re: Hoitokodissa asunut nainen kuoli palovammoihin

Viesti Kirjoittaja Kukkahattutäti » La Huhti 06, 2019 10:22 pm

Olen käynyt paikan päällä ko. laitoksessa ja täytyypä sanoa, että onpa sen verran epäinhimillisen tuntuista hoitoa, että Avi vois tehdä ilman ennakkoilmoitusta tarkastuskäynnin. Hoitajia ei saata näkyä koko osastolla yli tuntiin. Omaa aika lähdetään viettämään porukalla hoitajien huoneeseen ja muistisairaat mummot ja papat on siellä porukalla sillä aikaa, kun hoitajat kahvittelevat omassa tilassaan yläkerrassa. Ikävä sanoa, että vähän semmoinen "kuoleman leiri" tunnelma. Viriketoiminta tai asiakkaiden kanssa seurustelu on vieras käsite täällä. Hoitotyö on niin poukkoilevaa ja epäorganisoitua, että ei ihme, jos mummo unohtuu saunaan yli "kymmeneksi" minuutiksi. Ja kyllä työyhteisössä on aina joku joka kertoo tarkoin varjellun salaisuuden. "Ohi suunsa", kun ei kestä salailua.

Avatar
Tinttaliina
Alokas
Viestit: 30
Liittynyt: Ke Elo 18, 2010 9:33 pm

Re: Hoitokodissa asunut nainen kuoli palovammoihin

Viesti Kirjoittaja Tinttaliina » Su Huhti 07, 2019 8:44 am

Kukkahattutäti kirjoitti:Olen käynyt paikan päällä ko. laitoksessa ja täytyypä sanoa, että onpa sen verran epäinhimillisen tuntuista hoitoa, että Avi vois tehdä ilman ennakkoilmoitusta tarkastuskäynnin. Hoitajia ei saata näkyä koko osastolla yli tuntiin. Omaa aika lähdetään viettämään porukalla hoitajien huoneeseen ja muistisairaat mummot ja papat on siellä porukalla sillä aikaa, kun hoitajat kahvittelevat omassa tilassaan yläkerrassa. Ikävä sanoa, että vähän semmoinen "kuoleman leiri" tunnelma. Viriketoiminta tai asiakkaiden kanssa seurustelu on vieras käsite täällä. Hoitotyö on niin poukkoilevaa ja epäorganisoitua, että ei ihme, jos mummo unohtuu saunaan yli "kymmeneksi" minuutiksi. Ja kyllä työyhteisössä on aina joku joka kertoo tarkoin varjellun salaisuuden. "Ohi suunsa", kun ei kestä salailua.
Tee valitus Aviin tai kaupungin ikäihmisien asumispalveluiden johtajalle. Ihan sen takia ettei ehdi sattua vakavampaa. Voit myös kysyä kaupungin kirjaamosta tatkastuksista tehdyt asiakirjat. Siihen on kaikilla oikeus. Lomakkeen nimi on asiakirjapyyntölomake. Siihen merkitään hoitokodin nimi, aika jolta tiedot halutaan ja että halutaan tarkastuskertomukset. Viriketoiminta on nykyään ett laitetaan radio ja verhot auki.
Ja jotkut hoitajat haluaa pitää oman nimensä erossa kaikesta paskasta niin puhuvat asian oikean laidan. Tavallaan putsaavat oman pöytänsä.
Vapaalla haluan tavata eläviä ihmisiä...töissä on niin kuollutta.

L'amourha
Columbo
Viestit: 2332
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Hoitokodissa asunut nainen kuoli palovammoihin

Viesti Kirjoittaja L'amourha » Ke Tammi 08, 2020 7:05 pm

Iäkäs nainen kuoli saunottamisen jälkeen – syyte: laajat vammat kertoivat aivan muusta kuin 10 minuutin saunomisesta


Julkaistu: 16:38
Kahta ihmistä vastaan on nostettu syytteet tapauksessa, jossa hoitokodissa asunut nainen kuoli saunassa saatuihin vammoihin.

Syyttäjä kertoo STT:lle nostaneensa yhtä ihmistä vastaan syytteet tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kuolemantuottamuksesta ja toista vastaan kuolemantuottamuksesta.

STT:n tietojen mukaan tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta syytetty on toiminut esimiesasemassa ja pelkästä kuolemantuottamuksesta syytetty on lähihoitaja.

Kuolleen naisen tytär kertoi toissa kesänä Ylä-Karjala-lehdelle, että liikuntaesteinen äiti oli ollut saunotettavana suihkutuolissa ja ruumiinavausraportin mukaan tällä oli laajoja palovammoja sisäelimissä ja keuhkoissa. Saunottaminen tapahtui hoitokodissa Valtimolla Pohjois-Karjalassa.

Tyttären mukaan heille kerrottiin, että äitiä olisi saunotettu 10 minuuttia 77-asteisessa saunassa, mutta vammojen laajuus kertoi toista. Nainen kuoli vasta myöhemmin. Häntä hoidettiin ensin Joensuussa pari päivää, jonka jälkeen hänet siirrettiin Espooseen Jorvin palovammakeskukseen, Ylä-Karjala-lehti kertoi.

Ylä-Karjalan mukaan nainen oli alle 70-vuotias.

STT
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006366523.html
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Avatar
On Anoi Kaa
Agentti Scully
Viestit: 8064
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Hoitokodissa asunut nainen kuoli palovammoihin

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ke Tammi 08, 2020 8:35 pm

Laiminlyöntien aiheuttama lopputulos oli tietysti todella hirveä, kun miettii uhrin kokemia tuskia. Tyttärelle aiheutettiin vielä täysin ylimääräistä tuskaa väittämällä hänelle, että "ihan normi saunareissu tuon ikäiselle", vaikka kuka tahansa tietää, ettei 10 minuuttia 77°C lämmössä tee kenellekään vammoja, saati sitten palvaa häntä tunnistamattomaksi liha-&laardimönjäksi.

Pelkästään tuosta törkeästä valeesta pitää nasauttaa kunnolla kynsille, kun väkisin tulee mieleen, että mitä muuta ovat valehdelleet omaisille potilaiden hoitoon, sairauksiin tai varsinkin kuolemantapauksiin liittyen?

Tällaiset kuolemaa kylvävät ja siitä valehtelemalla itseään kuiville yrittävät työntekijät esimiehineen voisi ihan hyvin laittaa Suomi-Venäjä saunomismaaotteluun, ovi naulata kiinni ja löylymestariksi se suomalainen saunapäällikkö (Timppa?), joka meinasi hieman ahavoitua kisassa veli venäläistä vastaan. Häntä voitaisiin ehkä myös kuulla oikeudenkäynnissä asiantuntijatodistajana.

Pahaa pelkään, että samalla porukalla "pitävät tuolla vanhuksista huolta" yhä?
Burn
Loot
Murder

zeko
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 48
Liittynyt: Ke Huhti 26, 2017 10:11 am

Re: Hoitokodissa asunut nainen kuoli palovammoihin

Viesti Kirjoittaja zeko » Ke Tammi 08, 2020 9:59 pm

Tää kuulostaa kaikkinensa todella oudolta.

Toi ukko joka meillä asuu, känisee aina tosta sähkökiukaasta. Se kun lämpiää siihen asetettuun 75 asteeseen, ensin saa hyvin löylyä mutta sitten alkaa hyytyä kunnes termostaatti herää ja vastukset alkaa kuumenemaan.
Eli kuulostaa oudolta että vaikka olisikin joku jatkuvan löylyn systeemi niin se alkais mummoja polttamaan.

GBB
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: La Heinä 14, 2018 12:35 am

Re: Hoitokodissa asunut nainen kuoli palovammoihin

Viesti Kirjoittaja GBB » To Tammi 09, 2020 8:19 pm

Näkyi olevan tänään iltalehden etusivun juttu, kun kaupassa kävin.

VastarannanKiiski
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 721
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Hoitokodissa asunut nainen kuoli palovammoihin

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski » To Kesä 25, 2020 12:06 pm

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/feea ... 4054af1428
Syyte: oppisopimuksella työskennelleen hoitajan virhe aiheutti naiselle kuolettavat palovammat palvelutalon saunassa

Tänään klo 11:24

Syytteet liittyvät 67-vuotiaan naisen kuolemaan Valtimolla kesällä 2018.

Palvelutalossa oppisopimuksella työskennellyt mies ja palvelutalossa esimiesasemassa ollut nainen aiheuttivat palvelutalossa asuneen naisen kuoleman, väittää syyttäjä. Kumpaakin syytetään kuolemantuottamuksesta. Toissijaisesti syyttäjä vaatii rangaistusta vammantuottamuksesta.

Syytteet liittyvät palvelutalossa Valtimolla asuneen 67-vuotiaan naisen kuolemaan kesällä 2018.

Syytteen mukaan oppisopimuksella palvelutalossa työskennellyt mies käytti liikuntakyvyttömän naisen saunassa siten, että laittoi naisen suihkutuolissa saunaan istumaan ja löi saunaan löylyä saunan ulkopuolella olevasta napista painamalla.

Syyttäjän mukaan mies löi löylyä liikaa tai antoi naisen olla liian kuumassa saunassa liian kauan sillä seurauksella, että naiselle aiheutui laajat palovammat pään ja ylävartalon alueelle.

Nainen menehtyi palovammojen vuoksi myöhemmin.

Kuolemantuottamuksesta syytetään myös palvelutalossa esimiesasemassa toiminutta naista. Lisäksi naista syytetään tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syytteen mukaan nainen jätti huolehtimatta, että palvelutaloon oppisopimuksella palkattu mies perehdytään riittävällä tavalla siihen, miten asiakkaiden saunottaminen toteutetaan turvallisesti ja että hänen työsuoritustaan valvotaan riittävästi hänen saunottaessaan asiakkaita.

Lisäksi nainen jätti syytteen mukaan huolehtimatta siitä, että että sairauslomalle jääneelle, oppisopimuksella palkatun miehen ohjaajalle nimetään sijainen.

Syyttäjä vaatii oppisopimuksella työskennelleelle hoitajalle ehdollista vankeutta ja esimiesasemassa olleelle naiselle sakkorangaistusta.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus käsittelee tapausta tänään. Tuomio annetaan myöhemmin.

Tytär kertoi

Menehtyneen naisen tytär kertoi Iltalehdelle tapahtumien kulusta elokuun 2018 lopussa.

Naisen isälle soitettiin 18. kesäkuuta ja kerrottiin, että tämän vaimo on viety Joensuun keskussairaalaan. Isä soitti aikuiselle tyttärelleen, joka lähti ajamaan Helsingistä Joensuuhun samana iltana.

Tyttären mukaan äiti oli tajuissaan saunomisen jälkeen, mutta hänet oli nukutettu sairaalassa. Parin päivän päästä tapahtumista nainen siirrettiin Espooseen Jorvin sairaalan palovammakeskukseen.

Tyttärelle oli sanottu, että hänen äitinsä oli 77 asteessa 10 minuuttia.

– Häntä ei herätetty missään vaiheessa, kun se ei ollut mahdollista palovammojen laajuuden ja ilmeisesti myös kipujen takia. Herätys olisi varmaan tapahtunut myöhemmin, jos hän olisi selvinnyt.

Nainen kuoli viikon sairaalajakson jälkeen, 25. kesäkuuta.

Tytär kertoo, että hänen äidillään oli ennen onnettomuutta otsa-ohimolohkorappeuma, jonka vuoksi liikkuminen ei enää onnistunut. Sen sijaan nainen olisi tyttären mukaan pystynyt puhumaan ja pyytämään apua.

– Ei ole selkeää, onko hänet jätetty saunaan. Meille on kerrottu, että hoitaja on ollut saunan ulkopuolella koko ajan.
Onkohan tämä oppisopimusharjoittelijamies ulkomaalaistaustainen? Jos kokemusta saunomisesta ei ole, ei välttämättä ymmärrä tolkuttoman löylynheiton riskejä. Toki meilläkin nuoremmat ikäluokat saunovat vähemmän ja tällainen olisi harkitsemattomuus mahdollista.

Kyllä koko juttu on kuin kauhuelokuvasta; liikunta- ja puhekyvytön ihminen paistuu elävältä kuin höyrymakkara ja saunottaja mättää lisää löylyä koko ajan. Apua ei pysty pyytämään ja pois ei itse pääse. :shock:
Palovammoja pahensi tuo löyly. Siitähän ne saunomiskilpailun sauna-Timonkin vammat tulivat ja venäläinen kanssakilpailija kuoli. Kuivassa saunailmassa pystyy istumaan pitkäänkin saamatta vammoja.

aivoriihi
Tarkastaja Morse
Viestit: 979
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: Hoitokodissa asunut nainen kuoli palovammoihin

Viesti Kirjoittaja aivoriihi » To Kesä 25, 2020 12:29 pm

Olisiko oppisopimuksella tyoskennellyt mieshoitaja kotoisin kulttuurista, jossa ei saunaa tunneta?

P.S. VastarannanKiiski ehtikin jo lisata postaukseensa, samoilla arvauksilla ollaan.
Umlautit lukijan rasituksena :oops:

Avatar
acp
Alibin kestotilaaja
Viestit: 309
Liittynyt: Ma Syys 02, 2019 9:48 pm

Re: Hoitokodissa asunut nainen kuoli palovammoihin

Viesti Kirjoittaja acp » Pe Kesä 26, 2020 12:54 am

On täytynyt istua lähellä kiuasta ja saada kuumat höyryt päälleen löylyistä? Aivan järkyttävä tapaus :cry:

VastarannanKiiski
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 721
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Hoitokodissa asunut nainen kuoli palovammoihin

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski » Pe Kesä 26, 2020 7:40 am

acp kirjoitti:
Pe Kesä 26, 2020 12:54 am
On täytynyt istua lähellä kiuasta ja saada kuumat höyryt päälleen löylyistä? Aivan järkyttävä tapaus :cry:
Todennäköisesti hänet on työnnetty saunaan jollain kylpytuolilla, kun on kyse liikuntakyvyttömästä ihmisestä. Ehkä hänet on jätetty siinä liian lähelle kiuasta.Onhan jotain nostimia, joilla liikuntarajoitteinen saadaan lauteillekin, mutta mahtaako niitä pienissä hoitokodeissa olla.

Kuuma vesihöyry kyllä polttaa ylälauteellakin. Tuo tolkuton löylynheitto on tässä varmaan ollut se pahin; sauna on muuttunut höyrykeittimeksi. Ihminenhän kestää 100-asteisessa saunassakin pitkäänkin, jos ilma on kuiva. 100-asteiseen veteen dipattuna palovammat tulisivat välittömästi. Kuumaa vesihöyryä täynnä oleva sauna sijoittuu sitten näiden väliin riippuen saunan lämpötilasta ja vesihöyryn määrästä.

Avatar
Serenity
Alibin satunnaislukija
Viestit: 132
Liittynyt: Ti Touko 08, 2012 5:12 pm

Re: Hoitokodissa asunut nainen kuoli palovammoihin

Viesti Kirjoittaja Serenity » To Heinä 09, 2020 6:30 pm

Sakkotuomio kuolemantuottamuksesta. Saunotettava ei ilmaissut tuntevansa kipua, vaikka oli saanut vakavat palovammat.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5e00 ... 81a204728f

Iäkäs nainen ei ymmärtänyt palavansa saunaan – pyysi lisää löylyä ja kuoli, saunottajalle tuomio
Tänään klo 16:13
Pohjoiskarjalaisessa palvelutalossa tapahtunutta kuolemaa puitiin tuomioistuimessa.
Siun Soten palvelutalossa tapahtui asukkaan tapaturmainen kuolema.
Saunottaja painoi uhrille hengenvaarallisen paljon löylyä, kun tämä ei tuntenut kipua.
Kuolettavat palovammat muodostuivat 10 minuutissa.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden mukaan maakunnassa 2018 tapahtunut iäkkään naisen kuolema palvelutalossa oli rikoksella aiheutettu.

Keski-ikäinen hoitajaopiskelija vei palvelutalon asukkaan tämän toiveesta saunomaan, mutta heitti kiukaaseen niin paljon löylyä, että nainen sai kuolettavat palovammat. Uhri menehtyi myöhemmin sairaalassa. Oikeus tuomitsi saunottajana toimineen miesopiskelijan 80 päiväsakkoon kuolemantuottamuksesta.

Palveluntarjoaja Siun Soten esimies tuomittiin vammantuottamuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta 40 päiväsakkoon. Tuomittujen lisäksi kuntayhtymä katsottiin korvausvelvolliseksi uhrien omaisille.

Iäkäs palvelutalon asukas piti saunomisesta miedossa lämmössä. Palvelutalossa oli tarjolla sauna, ja mies lähti saunottamaan naista. Asukas meni saunaan yksinään, ja mies painoi kiukaalle löylyä saunatilan ulkopuolelta napilla. Vesi tippui kiukaalle hanasta.

Ei tuntenut palovammoja
Nainen oli saunassa noin 10 minuuttia. Hän pyysi lisää löylyä, ja pyydettäessä mies painoi sitä. Saunan jälkeen asukas oli yhä tajuissaan ja pystyi vastaamaan kysymyksiin. Hän ei tuntenut kipua.

Sairaalassa kävi ilmi, että asukkaan kyky tuntea kipua oli muuttunut tai puuttui jopa kokonaan. Uhri ei halunnut saunan jälkeen suihkuun, vaikka hänen ihossaan oli merkkejä vakavista palovammoista.

Palovammat kattoivat neljäsosan uhrin kehon pinta-alasta. Nainen kuoli niihin.

Syyttäjä vaati rangaistusta törkeästä kuolemantuottamuksesta. Väitteen mukaan saunottajalla ei ollut toimivaltaa viedä asukasta saunaan ilman omaa valvojaansa. Syyttäjän mukaan tuomitun olisi pitänyt valvoa löylyn määrää ja pyytää uhri pois saunasta ennen vammoja.

Puolustus: Uhri oli puhekykyinen
Saunatilanteesta tehtiin rekonstruktio. Käräjäoikeuden mukaan miehen oli täytynyt päästää runsaasti vettä kiukaalle, eikä hän varmistanut saunan turvallisuutta. Oikeus päätteli, että mies olisi jättänyt löylyttämisen vähemmälle ja vienyt uhrin pois saunasta, jos olisi itse käynyt huoneessa tarkistamassa lämpötilan. Näin ei käynyt.

Esimiehen syyte kuolemantuottamusrikoksesta hylättiin. Nainen jätti velvollisuuksiaan täyttämättä, mutta kuolema ei suoraan johtunut hänen menettelystään. Saunottaja tuomittiin perusmuotoisesta kuolemantuottamuksesta. Menettely ei ollut törkeän huolimatonta.

Mies kiisti syytteen ja kertoi, ettei ollut saanut mitään erityistä ohjeistusta saunassa toimimiseen. Hän vetosi uhrin matalaan istumapaikkaan ja siihen, että nainen pystyi puhumaan koko ajan.

Tuomio ei ole lainvoimainen.
But silent let me sink to earth,
With no officious mourners near:
I would not mar one hour of mirth,
Nor startle friendship with a tear.

Avatar
dazu
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2622
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Hoitokodissa asunut nainen kuoli palovammoihin

Viesti Kirjoittaja dazu » To Heinä 09, 2020 6:41 pm

^Ihan selvä murhahan tämä oli ja vielä kaiken lisäksi tekijä oli vetänyt käteensä saunan ulkopuolella, uhrin palaessa saunaan. Naisen on täytynyt vammojensa perusteella olla saunomisen mm-kisojen finaalin -tasoisessa löylyssä pitkähkön aikaa, luultavasti yli 20 minuuttia.

Tekijän esimies oli peitellyt tätä seksuaalimurhaa ja sai teostaan palkkioksi syytesuojan. Tää on todellisuutta hoitoalalla.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Rousku
Scooby Doo
Viestit: 638
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: Valtimo: Siun Sote -hoitokodissa asunut nainen kuoli palovammoihin

Viesti Kirjoittaja Rousku » Pe Heinä 10, 2020 12:40 am

"Sairaalassa kävi ilmi, että asukkaan kyky tuntea kipua oli muuttunut tai puuttui jopa kokonaan. Uhri ei halunnut saunan jälkeen suihkuun, vaikka hänen ihossaan oli merkkejä vakavista palovammoista."

Olisin tässä nyt kyllä tuon oppisopimuskoulutettavan puolella. Mitä itse olen saunonut niin eihän siinä lattiatasolla tunnu yhtään miltään. Eli, vaikka koulutettavalla saunakokemusta olisikin, ei ehkä tosiaan vain ole hiffannut, että alhaallakin voi palaa silkasta löylystä. Ja kun mummo vain pyytää lisää niin on toiminut asiakkaan toiveiden mukaan. Tiedä sitten onko ehkä myös nolostellut koko saunomistilannetta, halunnut antaa toisen saunoa rauhassa kyyläämättä vieressä, kun ei mitään hätää tunnu olevan (toisaalta ei alalla pärjää jollei esim. pesuja pysty suorittamaan rutiinilla). Palovamma ei aina heti näytä pahalta, vaan tulehdusreaktio ja sen myötä turvotus ja punotus kehittyy vasta myöhemmin. - Sitä voi miettiä, oliko tuo kiputunnon muutos tapahtunut jo aiemmin ja kuinka hoitokodissa tiedossa. Ja oliko siitä saunottajalle kerrottu ja asiasta varoitettu. Uhri siis ei ainakaan vaikuttanut kärsivän saunomisesta.

Enemmän vikaa näkisin ohjaajassa, joka ei perehdyttänyt tehtävään kunnolla. Ei joku opiskelija välttämättä uskalla sanoa pomolle vastaan että en tee kun ei ole perehdytetty. Tai voi luulla, että osaahan sitä nyt tuollaisen saunotuksen, lattiatasolla on niin viileää.

Että lisää vain kaikenlaisia harjoittelijoita ja työkokeilijoita ja muuta halpatyövoimaa hoitolaitoksiin sitten!

multsi
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 214
Liittynyt: Ti Touko 08, 2012 5:11 pm

Re: Valtimo: Siun Sote -hoitokodissa asunut nainen kuoli palovammoihin

Viesti Kirjoittaja multsi » Pe Heinä 10, 2020 6:09 am

Olen kanssa kyllä tuon tapahtumankuvauksen perustella harjoittelija-hessun puolella.

Ihan normi saunan lämpötilahan tuo on, eikä 10 minsaa mikään pitkä aika ole. Jos ei talon puolesta ole annettu mitään ohjeita, että miten asiakkaita kuuluisi löylyttää, niin tuskinpa tuo on yksinkertaisesti tajunnut tekevänsä mitään väärää. Varsinkin jos asiakas "itse pyysi lisää löylyä" johtuen puuttuvasta tuntoaististaan. Ilmeisesti löylyttettävää on vielä valvottu kuitenkin koko ajan ikkunan lävitse, eikä kehonkielestäkään ole voinut päätellä mitään. Palovammathan eivät tosiaan näy heti ja tuon löylytyksen jälkeen nainen lienee ollut ihan normi saunapunainen.

Onhan löylyttäjä kiistatta aiheuttanut kuoleman, mutta hänen osaltaan olla kyllä jo puhtaan vahingon puolella, eikä kuolemantuottamukseen vaadittavaa lievääkään huolimattomuutta oikein näy. Ennemmin Olisin jättänyt harjoittelijan tuomitsematta ja tuominnut työnantajan.

Avatar
dazu
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2622
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Valtimo: Siun Sote -hoitokodissa asunut nainen kuoli palovammoihin

Viesti Kirjoittaja dazu » Pe Heinä 10, 2020 2:03 pm

Rousku kirjoitti:
Pe Heinä 10, 2020 12:40 am
Olisin tässä nyt kyllä tuon oppisopimuskoulutettavan puolella. Mitä itse olen saunonut niin eihän siinä lattiatasolla tunnu yhtään miltään. Eli, vaikka koulutettavalla saunakokemusta olisikin, ei ehkä tosiaan vain ole hiffannut, että alhaallakin voi palaa silkasta löylystä. Ja kun mummo vain pyytää lisää niin on toiminut asiakkaan toiveiden mukaan. Tiedä sitten onko ehkä myös nolostellut koko saunomistilannetta, halunnut antaa toisen saunoa rauhassa kyyläämättä vieressä, kun ei mitään hätää tunnu olevan (toisaalta ei alalla pärjää jollei esim. pesuja pysty suorittamaan rutiinilla). Palovamma ei aina heti näytä pahalta, vaan tulehdusreaktio ja sen myötä turvotus ja punotus kehittyy vasta myöhemmin. - Sitä voi miettiä, oliko tuo kiputunnon muutos tapahtunut jo aiemmin ja kuinka hoitokodissa tiedossa. Ja oliko siitä saunottajalle kerrottu ja asiasta varoitettu. Uhri siis ei ainakaan vaikuttanut kärsivän saunomisesta.
multsi kirjoitti:
Pe Heinä 10, 2020 6:09 am
Ihan normi saunan lämpötilahan tuo on, eikä 10 minsaa mikään pitkä aika ole. Jos ei talon puolesta ole annettu mitään ohjeita, että miten asiakkaita kuuluisi löylyttää, niin tuskinpa tuo on yksinkertaisesti tajunnut tekevänsä mitään väärää. Varsinkin jos asiakas "itse pyysi lisää löylyä" johtuen puuttuvasta tuntoaististaan. Ilmeisesti löylyttettävää on vielä valvottu kuitenkin koko ajan ikkunan lävitse, eikä kehonkielestäkään ole voinut päätellä mitään. Palovammathan eivät tosiaan näy heti ja tuon löylytyksen jälkeen nainen lienee ollut ihan normi saunapunainen.
Muuten hyvä, mutta te toistelette syytetyn kertomusta, mikä ei ollut totta, vaan sepitettä, jolla selvitä henkirikoksesta, kuin koira veräjästä. Totuus on, että uhri oli ylälauteella yli puoli tuntia, kun saunaan päästettiin jatkuvasti löylyä. Poliisitutkinnan perusteella syytettyjen kuvaama tapahtumienkulku ei ollut mahdollinen. Tuomio-istuin kuitenkin luotti tässä tuomiossaan enemmän syytettyihin, kuin poliisiin... Jokaisen pitäisi miettiä sitä, että voiko ihmisen sisäelimet palaa, jos istuu alalauteella 10 minuuttia... Vastaushan on, että ei voi, eli syytetyt valehtelevat.

Tämän valehtelun ja työyhteisössä selvästi vallinneen vasikointikiellon ja yhteishengen perusteella mielestäni oikea rangaistus olisi, että koko laitoksen henkilökunta poltettaisiin elävältä.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Vastaa Viestiin